|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak ale zawsze lepiej sie miescic w normach niz nie miescic:P
|
|
#1803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to moje dziecie bedzie w gazecie jak sie urodzi bo u nas z lokalnej przychodza i cykaja fotke wiec ja tez cos bede miala hihi ale i tak zazdroszcze tego ubranka ale tak pozytywnie zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj jak pojechalam na wyniki to zapomnialam swoj sloiczek z moczem i jeszcze raz musialam siusiac tam a w wc tak strasznie smierdzialo ze malo sie nei przekrecilam ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
hemoglobinke mam jak dorosly zdrowy facet hehe 15,4 hehe to dzieki soczka wlasnej roboty pewnie :P---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() wozeczek fajniusi sliczny ma kolorek ![]() gdybys sie nudzila to ja zapraszam na herbatke i ciacho w sumie calkiem niedaleko z bielawy do mnie ewentualnie do swidnicy
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziękuję wam za pocieszenie
Jesteście KOOOOCHANE ![]() Ja w sumie samą sytuacją się aż tak bardzo nie martwię, mieszkamy na razie u moich rodziców, mąż jest (niestety) bardzo inteligentny i obrotny, więc nawet w najgorszym wypadku pewnie coś by znalazł w dość niedługim czasie. Bardziej się o niego martwię. On czuje się odpowiedzialny za to, że mamy takie anie inne warunki i obwinia za wszystko siebie. Że za mało zarabia, że co z niego za facet co nie potrafi lepszych warunków rodzinie zapewnić . Kurcze... mówię mu i tłumaczę, że jest dobrze. Że ten nasz mały pokoik mi wystarcza, że dla mnie ważniejsze jest to że mam jego itd. ale jakoś chyba go to jeszcze bardziej dołuje. Od wczoraj ani razu się nie uśmiechnął biedny . No a dziś dla odmiany jeszcze go w domu nie ma.... to już 16 GODZINA jego pracy dziś! .... (szef nim dziury łata na razie - czyli wysyła go do robienia różnych rzeczy w różnych miejscach ;[ ) i jeszcze go w domku nie ma . On się urabia po pachy żeby tylko pieniążka na mnie i dzidziusia zarobić i tu nagle takie coś .... ehhhh . Kto by pomyślał, że ten mój mąż tak sobie strasznie to do serca weźmie. Eh.Drcron - szok! Niby niedawno całkiem wklejałaś zdjęcia brzuszka ale teraz wydaje mi się on o wiele, WIEEELE większy! O_o !!! ALE MAŁA ROŚNIE! ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Śliczny!!! ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A o tym sprite i coca-coli to już czytałam wcześniej tutaj - http://www.dzieciowo.pl/2009/11/na-k...coca-cola.html
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
izumi widze ze teoj tz taki sam jak moj, nie pokazuje ze sie lamie, tak samo bylo z ta jego wyplata przed swietami co ukradli;/
tez uwaza ze jest odpowiedzialny juz za nas i potrafi nieraz dluzej pracowac zeby miec te 2200-2300
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi trzymam kciuki by sie wszystko poukladalo....mojego tezeta od czasu do czasu dopada chandra ze w tym wieku jeszcze zadnej firmy nie zalozyl...i wkurza sie ze przez to ze nie dostal kopal od zycia to nie mial mobilizacji....dlatego ciesze sie ze teraz chcemy zalozyc ta firme fotograficzna i bedzie cos naszego
![]() dzisiaj kurcze specjalnie przyjechal do moich rodzicow by sie zameldowac bo poki co jest bezdomny i grrr nie zameldowali go bo musi miec ksiazeczke wojskowa....no masakra a zgubil gdzies a niby do 50 roku zycia to jest mus przy meldunkach i teraz musi 7 dni czekac na nowa....ehh
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
no jest niestety potrzebna , jak tż meldowal sie do nas do domq to tez musial miec
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ale sami sobie problem robia, bo z wro wymeldowali go bez problemu tylko musial tam dane wpisac a nie pokazywac ksiazeczke....i teraz jakby go nagle szukac zaczeli to nie maja miejsca stalego meldunku, bo to niby po to zeby wojsko moglo go znalesc...ale jak ma go teraz znalesc jak on nie jest nigdzie zameldowany i nie bedzie przez najblizsze 7 dni.....no glupota...
|
|
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój na szczescie nie ma problemów z praca i raczej ich mieć nigdy nie będzie . Inżynierów raczej bezrobocie nie tyka tym bardziej że w takiej specjalizacji jest może kilka osób w kraju i z jego doświadczeniem . No i to chyba jedna z nielicznych prac gdzie czym wiecej ma się lat i doświadczenia tym zarabia się wiecej . I oby tak zostało. Ide w kime Izumi - to chyba chodzi o to badanie co się z piętki krew pobiera ? A to nie na mukowiscydoze też jest ? ale nie jestem pewna
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez fotki cykaja
i na stronie internetowej zamieszczaja i w gazeciezreszta jak wiekszosc papierkowych spraw w Polsce;/
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-02-16 o 22:57 |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się z potwornym bólem gardła i katarem i co ja mam teraz zrobić??? tantum verde mi się skończyło, nic nie chce psikać, cytryny nie mam, tylko sam miód..., mleka nie mam i czym ja się mam leczyć???????tż pojechał do pracy i nie ma mi kto kupić, a sama do apteki mam daleko, zresztą zabrał mój samochód to raz, a kurtki nie mam i piechotą odpada to dwa Muszę poczekać aż się teść wyniesie i zrobię sobie płukanie z wody i soli...i jak a do notariusza pojadę później... całą ciążę byłam zdrowa (no we wrześniu coś tam mi było) i teraz mnie dopadło ![]() U mnie mgła za oknem straszna-nic nie widać Wczoraj kupiłam w aptece internetowej aspirator do nosa-marimer dla dziecka - moja siostra ma i jest zadowolona, nie trzeba tam zmieniać końcówek jak przy fridzie, tylko się wyparza i sterylizuje i jeszcze kupiłam w spray'u marimer na rozpuszczanie glutków u dzidzi i mały oilatum i żel do cycków dla mnie z AA bo mi się perfecta mama kończy..,a kupiłam dlatego, że w tej aptece te wszystkie rzeczy są sporo tańsze niż w aptekach u mnie nawet po doliczeniu przesyłki - 8 zł. Chciałam jeszcze ten oscenisept co mrowak pisała, ale nie mają![]() A i już wiem co mojej chrześnicy kupię na roczek - basenik z palmą do ogrodu i namiot - 2 domki połączone tunelem ![]() ZOSTAŁO MI 5 TYGODNI I 5 DNI DO TERMINU (29 MARZEC)
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-02-17 o 06:56 |
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki!!!
A mnie zaczal sie 36 tydz.
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamuśki
![]() Ja dziś na szczęście wyspana, bardzo dobrze mi się spało, nawet na siku nie wstawałam co rzadko się zdarza.Wczoraj byłam na tym usg 4d. Niestety jako, że mój pan doktor dopiero sie uczy i testuje swój nowy sprzęcior to szału nie było. Sam mówi "nie jest to takie proste". No ale najważniejsze, że widziałam moja kruszynkę, mam zdjęcia pyszczka choć nie tak ładne jak Wy nieraz wklejacie z 4d bo on jeszcze tak dobrze nie umie. Ale dość ładnie widać, nawet jak ssie paluszka Odwrócona główką do dołu, choć jak twierdzi mój lekarz na tym etapie może się jeszcze przekręcić, więc nie cieszę się zawczasu Niestety nie mógł zrobić pomiarów bo coś mu sprzęt odmówił posłuszeństwa. Także i tak pójdę do niego na normalne usg, żeby się tego dowiedzieć. A za wczorajsza wizytę nie wziął nawet grosika akże jestem zadowolona- bo widziałam maleństwo, posłuchałam serduszka... szyjka zamknięta, wszystko ok... ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Ale najlepsze jest to, ze ten gabinet był w szpitalu i piętro wyżej była porodówka. No i pan doktor na troche musiał iśc na porodówkę bo jest ordynatorem a był akurat poród wiec się naczekaliśmy... ale nie w tym rzecz... siedzimy, siedzimy, cisza jak makiem zasiał bo byliśmy tylko my z tż i jeszcze jedna parka i nagle krzyk... ale tak przeraźliwy, że... zaczęłam się bac porodu A po chwili było słychać piękny płacz dziecka...Ale ten krzyk mam wciąż w uszach... pierwszy raz słyszałam i już teraz wiem... oj, musi to boleć
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku biedactwo to moze popros tate by Ci cos podzucil albo siostre ewentualnie pij wode z miodem ale zeby nie byla goraca bo podrazniasz sluzowki wtedy musi byc letnia
Aniap a u nas nie trzeba placic robia takie zdjecia za darmoche tylko takie juz po porodzie podczas to nie no chyba ze zapisze sie do projektu i wyraze zgode by moje zdjecia z porodu ukazaly sie w prasie < te ogolne nie z mojego wnetrza > to wtedy na sali porodowej tez robia a ja dzisiaj na wizyte kurcze i zas rano w wc wylecial mi taki wielki kremowy glut nocka zas zaliczona do nie przespanych usnelam przed 5 rano a o 6 budzik mnie obudzil bo maz do pracy jechal i juz po spaniu jeszcze pies sasiadow ma cieczke i nasz wariat ciagle piszczy i wyje chyba mu tasma zakleje pyszczek by choc chwile byl spokojny
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także, na ojca też nie mam co liczyć... ja mam tylko i aż mojego kochanego tż Ja mam już dość mojej rodziny...oczywiście nikt z nich nawet się nie zapyta jak się czuję itp.---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- zapomniałam dodać, że uryczałam się jak bóbr i chyba cała ulica mnie słyszała Asiulek fajnie, że chociaż widziałaś malutką...ja ostatnio mojego Kubusia to na połówkowym widziałam bo w szpitalu mi nie pokazali...
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z samego rana - wczoraj po przyjsciu z pracy nawet nie mialam jak komputera wlaczyc.....najpierw mialam swoja uczennice - chyba pisalam wam ze raz w tyg. udzielam lekcji angielskiego.......
Potem jeszcze robilam za kierowce i w lozeczku bylam dopiero o 11....znow mnie czeka kawcia dzisiaj...... Ale juz powiedzialam ze dzis nigdzie nie jade - bo ze niby mialabym znow jechac odwiezc ta osobe co wczoraj przywiozlam ale powiedzialam ze mam to w
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku a może mleko i miód ciepłe Ci pomoże-jak masz to dowal czosnku troszkę-mi to akurat zawsze pomaga,we wrześniu załatwiłam sięs trasznie i wyleczyłam się tym eliksirem.
Ja też dzisiaj wyspana,ale w nocy teraz dla odmiany budzą mnie moje mokre piersi;/kurcze jak mi to przeszkadza-codziennie wstaje z zalaną koszulką-eh czuję się jak krówka;/wczoraj wchodziłam do wanny i byłam schylona i patrze coś kapie na podłoge-lukam na sufit,a tam nic,patrze na dół dalej kapie i po czasie skumałam,że to ze mnie,a raczej z piersi;D Baobabku najważniejsze,że masz swojego Tż i że na niego możesz liczyc,nie denerwuj się tak i nie przejmuj innymi-Twój dzidziuś martwi się razem z Tobą,więc wyluzuj i miej ich wszystkich w nosie.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-17 o 09:17 |
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak poranna "apetyczna" żonka z wielkimi plamami mlecznymi
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta noc lepsza od poprzedniej ale nie wyspana jestem i tak;/ asiulek mnie tez nic nie kapie z piersi... baobabku najwazniejsze ze macie siebie z tżtem i teraz bedziecie miec jeszcze maleństwo Ty termin na 29 marca a ja do szpitala 28 chyba ze maly sie wczesniej zdecyduje opuscic dotychczasowy domek.
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem z pracą wcale nie jest tak ciężko jak się wydaje... Przynajmniej u nas... A co do opisu... ani mi nie gadaj, sama w strachu jestem najbardziej się boję tego bólu po cięciu i samego wbijania w kregoslup... Drcron - G R A T U L A C J E !!!!! ![]() pamiętam jak ja zdawałam... kiedy to było ![]() Mrowak- widzę, że wszystkie się zbliżamy wielkimi krokami do tych pięknych chwil... a potem forum będzie zasypane zdjęciami hihihiAnakazar - ja też ci trochę zazdroszczę tych cieknących cycków... Ja za 13 dni mam rodzić i co? nic... ani plamki, plameczki, plamczusi...
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze i Ty bys tak mogla ?? kurcze jak bys byla blizej podzucilabym Ci te tantum ja mam poltorej opakowania tabletek do ssania mi nieststy po nich niedobrze wiec sobie leza w apteczce i czekaja na lepsze chwile
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
matko.... 13 dni
ale Ci fajnie
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy też pewnie się okaże, czy oby mały się wcześniej nie wybiera do mamusi jak będę w 37 tyg to będę szczęśliwa
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie w kazdym Piotrze i Pawle tak jest;/
U nas jest a zakupy przez internet poki co nie sa mozliwe;/
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Asiulek nic się nie martw na to nie ma reguły. Moja mama mi opowiadał ze jak była ze mna w ciąży to chodziła ulana po same kolana mało co a po porodzie raptem pokarmu starczyło na miesiac. Ja z Kuba też ulana chodziłam i karmiłam do roku czasu. Teraz raczej nic mi nie lecia le i tak myślę że będzie dobrze. Spoko spoko damy radę. A tak w ogóle to wyobraźcie sobie ze w naszej wspaniałej pabianickiej gazecie tez wstawiaja zdjecia noworodków pabianickich hahuhahu. Ania P z moim Kuba to jest tak ,że co idę na wizytę do gin to pyta sie czy w koncu juz mi wyjma te dzidzie z brzucha. Bo on juz sie nie moze ich doczekać. Co chwila całuje i przytula mi brzuch i mówi do nich że je bardzo kocha i nigdy nie przestanie. Zaczął wybierać juz zabawaki które da im do pokoju. Takze narazie jestem dobrej mysli. On jest bardzo wrażliwy na jakiekolwiek zmiany wiec pewnie łatwe dla niego to nie bedzie przeprowadzka dzieci ale jakos będzie trzeba to przetrwac. Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-02-17 o 09:40 |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam do 38 i rowniez bede szczesliwa
Juz nic wiecej do szczescia mi nie bedzie trzeba, maluszek bedzie donoszony, gotowy do wyjscia na swiat a ja nadal mam jeszcze niespakowana torbe, stwierdzilam ze spakuje sie po wizycie w marcu:P ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- uciekam jeszcze poleniuchowac
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-17 o 09:43 |
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
Ano już się nie mogę doczekać tej chwili jak mi pokażą maluśka... Chyba tam zaleje im łzami całą salę operacyjną... oczywiście ze szczęścia ![]() No i jestem ciekawa jaka będzie reakcja Tżta jak ją zobaczy... bo będzie przy mnie ![]() Baobabku... szybko zleci ![]() Moja mama mówiła, że w każdej ciąży ( przebyła 3) w trakcie jej nie ciekło... dopiero po porodzie, a bardzo długo nas karmiła bo każdego do roku a mnie chyba nawet i dłużej... więc liczę, że u mnie będzie podobnie
Emilka jest już z nami Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2010-02-17 o 09:41 |
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

ale za to moje dziecie bedzie w gazecie jak sie urodzi
bo u nas z lokalnej przychodza i cykaja fotke 

i na stronie internetowej zamieszczaja i w gazecie

i wtedy też pewnie się okaże, czy oby mały się wcześniej nie wybiera do mamusi