|
|
#3031 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
![]() Cytat:
wiecie tak pomyślałam, że może dlatego tyle płacę bo nie zakładałam u niego..
|
||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to bez różnicy czy u niego czy nie. Jak zechciał cię przyjać w trakcie to już musiał się z tym liczyć. Ale w sumie z tego co się orientuję to tutaj jest taki przekrój cenowy że głowa mała.
|
#3033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak u reszty zaciskających? Na jakim etapie leczenia jesteście? |
|
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
Miała może która z was drucik podniebienny taki jak na tym obrazku do którego niżej podaję link? Kilka miesięcy temu po zdjęciu hassa ortodonta właśnie taki mi założył i strasznie wbija mi się w język (dosłownie). Powstała głęboka rana jakby ktoś mi skalpelem wyciął dokładny wzorek. Orto mi mówi żebym pocierpiał, bo niestety nic nie może zrobić. Moja pytania brzmią:
1. Czy język później normalnie się zagoi? 2. Czy może jednak da się coś zrobić żeby przestał się wbijać? 3. Zadam jak tylko przyjdzie mi coś jeszcze do głowy ![]() http://www.djlabor.pl/images/galeria/3259.jpg |
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
sto lat mnie nie bylo, a tu patrze i takie cudo jak ja mialam 1 jezyk normalnie sie zagoi, smaruj sacholem lub plucz szalwia, zeby nic sie nie zrobilo 2. u mnie orto probowala to troche wygiac, ale i tak sie nie dalo, jedyne co to probuj ukladac jezyk inaczej wiem ze niewygodnie ale pomaga 3. od siebie powiem, ze ten wzorek po czasie znika znaczy po zdjeciu tego cudu ja to nosilam jakies pol roku
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Tak jak kasiek mówi, możesz napomknac orto żeby trochę odgieła to cudo, może tobie pomoże ![]() 3. to ja od siebie powiem, że nosiłam to cudo ponad rok i po kilku tygodniach jezyk przyzywczaił sie że coś sobie leży na nim i już wzorku nie było. musisz pocierpieć jeszcze trochę, daj czas językowi , nie myśl o tym a na pewno przejdzie szybciej niż myślisz
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Ok, thx za odpowiedzi. Dzwoniłem przed chwilą do ortodonty (Ekaterinka - mój orto to facet :P ), ponieważ jest gorzej i powiedział, że mogę to smarować salcoseryl'em (mam nadzieję, że dobrze to napisałem). Być może coś to zdziała..
|
|
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety... trzeba pocierpień trochę dla pięknych zębów
Cytat:
dzięki
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
aaa!
laski pomóżcie oficjalnie stwierdzam, że mam krzywą szczękę![]() wcześniej na bank tak nie miałam. jakby to opisać.. ćwiczenie: powiedzcie yyyyyy ale tak mocno wysuwając żuchwę do przodu. i jak? prosto? bo u mnie na prawo skręca jak mówię albo siedzę cicho to nie widać. czuję jak przygryzam zęby (większy nacisk na prawą stronę), no i jak tak się szczęką gimnastykuję wyciągów nie miałam jeszcze, w zasadzie nie wiem jaki może być powód![]() help help kto tak miał? do wizyty u orto 2 tygodnie zostały. umrę z nerwów do tej pory albo mi szczęka odpadnie
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bój się nie odpadnie Ci... może tylko Ci się wydaje że jest krzywo...
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
No to wstawiam foty,nie śmiejcie się ;] na razie tylko dół... bo na górze to nuda.
Zdjęcie przed i Po TYGODNIU noszenia;p Coś tam wypatrzyłam chyba;p zmiana między jedynkami , 2-kami i 3-kami;p ehhe Przy okazji zobaczycie kolor gumek;p Orto powiedziała, że dużo dziewczyn jako pierwsze wybiera właśnie błękitne;p |
|
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no przód już się trochę wyprostował... nosisz 1 tydzień i masz taki gruby drut? dziwne ja mam cieniutki moje pierwsze gumki były różowe... orto założyła mi takie bo powiedziała że będą pasować do sznurówek
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-16 o 19:33 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
hej :P nawet nie czytam bo z 10 stron do nadrobienia jutro sie wezme za to
w czwartekj do dentysty a w poniedzialek wyrwac 2 zeba coraz blizej druciaka juz prawie go czuje w buzi
|
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja czuje w buzi 2 aparat... a raczej moje biedne, podrapane policzki go czują skreślasz dni?
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-16 o 20:42 |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja we czywartek ide na wyrwanie ![]() i tak sobie myslę .. jeśli 5 marca mam wizyte .. wiec przypuszczam, że zalozy mi juz separatorki :P a to bedzie oznaczać ze jeszcze w marcu bede miała drutaaa
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam gruby drut bo mam dużą dziurę po 6-stece ,dlatego orto bała się dać cieńszy
|
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez Pipi180 https://static.wizaz.pl/forum/images...s/viewpost.gif a ja mam gruby drut bo mam dużą dziurę po 6-stece ,dlatego orto bała się dać cieńszy ![]() "aha... trochę się zdziwiłam bo przeważnie na początku daje się cienki drut... ale widać są wyjątki "dokładnie, na początku daję się cienkie druty i nie jest to zależne od tego jak dużą przerwę ma się między zębami!!! grubość zależy od etapu leczenia na którym jest pacjent, wszystko ma swoja kolejność!!! jeżeli faktycznie oto dała ci zdecydowanie grubszy drut to bym się tym zaniepokoiła - nie spotkałam się jeszcze aby na początku leczenia dawać grube druty ponieważ nie można od razu przykładać za dużych sił. No chyba, że subiektywnie twierdzisz,że masz gruby drut, który w rzeczywistości wcale taki nie jest pozdro ![]()
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że są takie przypadki ale bardzo bardzo rzadkie. Ja przedstawiam swoją opinię, która wyrobiłam na podstawie wiedzy zdobytej na uczelni i pracy przy aparatach
![]() z zreszta jak sama wizażanka napisała orto BAŁA się dać mniejszy więc to juz daje do myslenia ![]() pozdro
Edytowane przez oreska01 Czas edycji: 2010-02-16 o 23:19 |
|
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
Orto bała się dać mniejszy ze względu na tę dziurę właśnie. Moja koleżanka ma ogrrrooooomne zęby i jej dziura po szóstce jest jak 1,5 mojej po szóstce. I orto też dała jej grubszy drut niż mi na początku bo jedząc coś itd mogła sobie cieńszy wypsnąć z zamka.
A chodzimy do tej samej orto. ![]() Sincare zrobiłam yyyy przed lustrem i szczęka idzie mi prosto, tylko po drodze musi pyknąć zawias. Swoją drogą pyka mi teraz częściej- kolejne pytanie do orto, które muszę wciągnąć na listę
|
|
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro tzn. dziś mam wizytę u orto Jak przyjadę to opowiem co tam ciekawego u mnie w zebach Biorę oczywiście przygotowany w woreczku odpadnięty zamek od siódemki. Kurczę trochę się ona pokrzywiła, ale cóż![]() Ogólnie powiem Wam, że przez sesje i problemy na uczelni zaniedbałam zęby, wogóle nie miałam czasu się nimi więcej zaopiekować, tylko bach bach umyć szybko rano i wieczorem.. Trzeba to zmienić I wydaje mi się że coś mi przerosły dziąsła w dolnej szczęce, wszystkie. Ale może mi się wydaje ![]() Jakaś dziś marudna jestem. Przytulcie mnie
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
jak ja robie yyy to mi szczeka lekko w lewo ucieka
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
ooo!!! fajnie!!
znaczy nie że fajnie że jesteś krzywa, tylko ze ja nie jestem nienormalna
|
#3059 |
|
Przyczajenie
|
Jak czytam te Wasze wypowiedzi to mam stan przedzawałowy normalnie. Jestem strasznie niecierpliwa i jak widzę,że noszenie aparatu zajmuje 2 lata,jak nie wiecęj to mi sie odechciewa.Czy to zależy od stopnia skrzywienia ? Czy wszyscy noszą aparat tak samo długo?
|
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba nie muszę pokazywać jak to wyglądało przed leczeniem?!? Zdając relacje to jest tak dół został bez zmian, natomiast góra troszkę została uwolniona od dodatkowych drucików, mam cieńszy drucik (dokładnie nie wiem jaki to jest), ale jest ostatnim łukiem w leczeniu. Pozbyłam się metalowych ligaturek i mam beżowo-złote gumasy Jedna rzecz mnie tylko baaaardzo zdziwiła na wizycie orto. stwierdziła że "w wakacje cię uwolnimy" zdębiałam kompletnie, z tego wszystkiego nie zapytałam się jej o które wakacje jej chodzi!!!!!!!! Mam nadzieje że nie najbliższe, bo przecież to będzie zaledwie 1,5roku leczenia? A ja ciągle mam wrażenie że jeszcze nie są idealnie ustawione.Edit: dorzucam zdjęcie z przed założenia aparatu dla tych którzy nie widzieli tego "meksyku" Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2010-02-17 o 12:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Retainer czyli drucik za zębiszczami i szyne retencyjną płaciłam 400 zł za wszystko razem 

ściąganie aparatu 50 pln jak dla mnie 

, ciekawe kiedy moje zaczną się przemieszczać