|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Cytat:
Naprawde nie widzisz w podpisie oczywiscie mamCytat:
i obie do tyłu chodza Cytat:
![]() Cytat:
Mykam, słodkich snów
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mayaha i ja znowu kliknelam
|
|
|
|
|
#2973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo je cyca (karmię na leżąco) i nagle myk, leży odwrócony na bok (drugi niż do cyca) albo od razu na brzuch ![]() A ile macie ząbków? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz go lubi i metkę co na nim jest też lubi pogłaskać ![]() No nic, zobaczymy, jak się będzie sytuacja rozwijała ![]() Cytat:
, ale chyba jeszcze za mała ta kropeczka na stukanie.Dobranoc Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-02-16 o 22:16 |
||||||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. a czy wszystkie mamusie już dzisiaj zagłosowały?
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę, u Ciebie w podpisie mam tylko Zuzkę widoczną
, a możesz też mieć linka oprócz baneru?A może ja nie widzę, bo mi adblock blokuje? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Ja tak
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, dobranoc kobietki, do jutra ok 9
bo wcześniej raczej się nie pojawiam
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Wynegocjowałam dzisiaj, że Małż 3 razy w tygodniu będzie spacerował z Kubą (jak nic Mu planów nie pokrzyżuje w pracy)
![]() Też już idę spać, dobranoc
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślałam, że może to być zapalenie, bo wszystko do buzi bierze jak popadnie, doktorka potwierdziła moje wątpliwości i przepisała zawiesine.Szybko zeszło, ale po czym dokładnie to było - do tej pory nie wiem podejrzewam jedynie, że sobie 'zadarł' dziąsełko podczas zabawy jakąś grzechotką i się wdało zapalenie.też uciekam, dobranoc a miałam iść wcześniej spać ![]() papa
|
|
#2979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No więc nie ma reguły ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ide sie kapac i do lozka bo mala cos steka wiec nie wiem czy znowu nie bede musiala wstawac
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz sobie tłumaczyć, ze są rzeczy ważne, mniej ważne i nie ważne i tymi drugimi i trzecimi się nie przejmować - w końcu się uda dzięki i pozostałym dziewczynom też (megi, aniu ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- zapomniałam napisać, ze kupiliśmy ten fotelik Romer King Plus ale w między czasie naszły mnie wątpliwości, bo Tomuś jest już nie tyle ciężki co duży i obawiam się, ze nawet jak nie osiągnie 18 kg to będzie za dlugi do tych fotelików (już teraz nie brakuje mu dużo od czubka główki) chcieliśmy kupić taki od 9 do 36 kg, ale te miały gorsze oceny w testach ![]() jedyny dobrze oceniany to Kiddy Comfort Pro, ale takiej kasy teraz nie mamy więc pewnie ok wakacji znów będę przerabiała temat fotelika i i tak kupimy ten Kiddy - jak mnie wkurzają takie półśrodki z powodu kasy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-16 o 22:58 |
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki mamusie za miłe komentarze w albumie Też się kładę dzisiaj wcześniej,bo Bartosz ostatnio pobudkę robi o 4 .Spokojnej nocy dziewczynki dla Was i maluchów
|
||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
poklikałam Wam dziewczyny
ja nie wierzę w takie konkursy, ale może akurat Wam się uda
|
|
#2984 |
|
Rozeznanie
|
w czasie pracy sie nudziłam i stworzyłam ksiązke kucharska dla naszych szkrabów, tzn. wrzuciłam do jednej kupy wszystkie przepisy, jakby ktoraś z Was chciala to piszcie. mykam lulu papatki
|
|
|
|
#2985 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
napewno nie zalicza wszystkich klikniec bo mi prawie glosow nie przybywa - kilka doslownie
jestem juz coraz dalej ![]() a czeko i Wojtusia w pierwszej dziesiatce - jak Wy to robicie?
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek też ... i juz nie raz napił się wody ![]() Ząbków mamy 2 sztuki ... wyszły dwie dolne jedynki i narazie cisza ![]() Cytat:
![]() ja też spadam ... szukalam Bartkowi butów ale klapa ...dobranoc |
||
|
|
|
#2987 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też tak "rozmawiamy" Już wolę kląskanie od "ziajania psa" ![]() Widzisz, mamy darmowe ćwiczenia logopedyczne Cytat:
![]() Oj, to pewnie tak ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() Też to przerabialiśmy wcześniej Ciekawe co jeszcze nas czeka? ![]() Cytat:
A spacer musi być codziennie Cytat:
Myślisz, że tak szybko wyrośnie?... Kurde, to zabiłaś mi ćwieka w głowie, nie chciałam teraz takiego do 36, bo właśnie piszą, że bezpieczniejsze są te z mniejszymi przedziałami, ale jeśli mam kupić znowu na kilka miesięcy, to bez sensu... To teraz już nie wiem, czy nie rozważyć tego Kiddy
|
|
#2988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jaki filmik oglądaliscie? Cytat:
![]() u nas tez.Tak samo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj zniknęłam.Siora dostala @ i jak obiecala nadjechala z winkiem.Obaliłysmy we 2 Towarzyszyla nam moja "kolezanka" 30letnia panna, ktora probowala mnie przekonac ,ze zle ucze mała, ze jak placzde to biore ją na ręce.Wg niej to wymuszanie, a ja mysle ze Laura nie ma jeszcze takiej swiadomosci by mna manipulowac a poprostu potrzebuje byc blisko.Taka moja przylepa.I nadejdzie dzien(nieprędko) gdzie nie bedzie potrzebowala tylu czulosci. Bylo tak z mlodsza siora i z dzieciakami siory i dookola z innymi. Moja z reszta do męża sie tak nie tuli, tylko do mnie ![]() Potem pytala dlaczego chleba sama nie wyrabiam tylko maszyna.Wiec mowie ze czasem sie zdarza ze odmierzam skladniki z mala na rekach , ze nie mam tyle czasu ani nie mialabym zadnej porzyjemnisci i dlatego kupilam maszyne.Poza tym wciaz musialabym sie odrywac i z oklejonymi łapskami biec do niej a ona ze swojego dziecka nosic nie bedzie i ze bedzie bardzo duzo samo lezalo No i jeszcze duuuzo takich anegdotek,ktore skwitowalam ze pogadamy jak sama bedziesz miec dziecko. cdn ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Acha, no i bedzie miec nianie, zeby mogla wszystko robic wtedy kiedy chce a nie wtedy kiedy bedzie mogla ![]() W ogole wpadla na plan...wyjazdu za granice do nowopoznanego kolesia.Znaja sie ok2tyg a ona juz bilet wykupila.Troche ostudzilam jej zapędy najwyczajniej ją straszac, ale przeciez skąd ma pewnosc ze to żaden wabik, ktory nie wezmie jej dokumentow itp, a ona chce tam sama leciec. Szuka na sile kogos i pewnie desperacja ja popycha do takich krokow.Tez jej to powiedzialam...i wiele innych rzeczy. Siedziala do polnocy a ja juz marzylam byc w lozku, a maż byl na Starym Rynku opijac urodziny kolegi. Jak zaczelam sprzatac to sie ulotnila a ja poszlam spac z wypiekami na buzi. Mala sie przebudzila i dluzsza chwile lezala sobie w lozku a w pokoju mama, siora, kolezanka i ja oglądalysmy "Na wspolnej" Juz myslalam ze z nami mala posiedzi ale zasnela. Dzis bez pobudki na mleko w nocy, dopiero kolo 6 sie obudzila i sobie w lozeczku dyskutowala wiec ja tez cichutko lezalam i ją sluchalam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-17 o 07:16 |
||||||
|
|
|
#2989 |
|
BAN stały
|
hej mamusie, u nas nie za ciekawie
![]() Amelka to pół biedy ale budziła się w nocy non stop i tylko cyca i cyca... może ząbki z kolei mąż umiera... wymiotuje i źle się czuje. załatwił zastępstwo w pracy i nie jedzie. wydaje mi się że nie przytruł się niczym z obiadu. ja jadłam to samo i ok. szef mówil ze może grypa żołądkowa...zobaczymy co będzie dalej... zajrze pozniej |
|
|
|
#2990 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Filmik, filmik! ![]() Cytat:
![]() Ja sie zapieralam i nadal nie daje ![]() katarzynko alez masz fajna te kolezanke A w ogole cos Was laczy?Cytat:
![]() Obserwuj Go, zeby sie nie odwodnil. Jesli bedzie sie to ciagnelo caly dzien to wezwij lekarza. No i trzymaj Amelke z daleka. Zdrowka! Dzien dobry mamusie! Alez mam od niedawna szalone sny, strasznie zakrecone i abstrakcyjne. Przetwarzam w nich wszystko, co sie dzialo w ciagu dnia. Nawet ostatnio powiedzialam mezowi, zeby przegladnal wszystkie swoje skarpetki i wyrzucil te dziurawe ("alez one wszystkie sa dobre!" powiedzial z oburzeniem ), po czym snilam, ze zostawil mi ich cala sterte na schodach. Nie wiem, co ja tak przezywam, zamiast spokojnie spac.Aneczka jeszcze chrapie, maz juz w pracy, w domu cisza, pije kawe i rozkoszuje sie chwila spokoju. Hmmm, jak milo ![]() Dziewczyny, planujecie jakies wakacje w tym roku? Moze porozmawiamy o plazach, palmach i sloncu, troche nam sie cieplej zrobi
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umawiam się z nią jako do odmóżdżenia, bo jej problemy są dla mnie śmieszne.Chciałabym tylko takie mieć ![]() Nie mogę powiedzieć że jej nie lubie, bo na swój sposób jest pocieszna i zawsze ma do mnie blisko mimo że mieszka kilka ładnych km ode mnie ![]() My wczoraj szukałysmy z siora kwater w necie, i nawet wczoraj dzwoniłam ale nikt nie odbierał ![]() Ale nie palmy a nasze polskie morze. Równiez spijam kawke.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2992 |
|
BAN stały
|
Amelka marudzi od rana, wstała o 6.30. mąż przyszedł spytać czy ja sie dobrze czuję i ją obudził...mam nadzieję że zaraz drzemka będzie i dojdzie do normy.
mamusie co mogę kupić w aptece na ten żołądek męża?właśnie mu miętę zaparzyłam.mówi że go tak mierzi i ogólnie osłabiony jest... jak mu pomóc ![]() no i dziś mają niby śmieci wywozić i te i te styczniowe. zobaczymy, jak nie wywiozą do 14.30 to zadzwonie i odpowiednio powiem co o tym myślę...uciekam póki co bo Amelka marudzi. a w wolnej chwili zamieszcze przepis na moje ulubione ciacho a co do wakacji to znajomi tez z dzieckiem - natalka 2 m-ce starsza od Ameli, proponuja wypad nad morze z jeszcze jedna dzieciata paarka, zobaczymy jak wypali czasowo i finansowo ale byloby super Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-02-17 o 08:13 |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko, moze krople żołądkowe
![]() Suchy chleb, gorzka herbata albo ryż na mleku... A kuznki maly-3lata ma podejrzenie o rota wirusa narazie są w domu pod kontrolą lekarza.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
za info, mam nadzieję, że u nas to jednak ząbek , zobaczymy, co się będzie z tą kropeczką dziać.Cytat:
Też na to liczę ![]() Cytat:
![]() A już całe ząbki urosły - długie są? ![]() Jakich butów szukasz? Na All? Cytat:
![]() Ja też z powodu śniegu negocjowałam, siły czasem brak ![]() Też czekam na te informacje od p4w *** Kuba spał dzisiaj do 5. bez pobudki Miłej środy
|
|
|
#2995 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie wyspalam sie ![]() skierko wspolczuje jak ma grype zoladkowa to ani krople ani nic nie pomoze, bedzie trzy dni siedzial w lazience katarzynko a wlasnie zapomnialam wczoraj napisac - skierowanie wazne jest rok (to nie recepta) ide powalczyc z moim dziadem malym, moze przysnie choc na chwile jeszcze
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze nie planowaliśmy, na pewno przed sezonem (koniec maja, początek czerwca) wyjedziemy na kilka dni do ośrodka wczasowego z pracy Małża. Cytat:
![]() skierko zdrówka dla Męża
|
|
|
#2997 |
|
Ola-Unhola
|
Skierko, mozesz kupić w aptece orsalit lub gastrolit, żeby Małż się nie odwodnił (jak dużo przesiaduje w kibelku). No i węgiel na biegunkę. Jest taki w kapsułkach do łykania (nie trzeba gryźć) za 5 zł - 20 szt (bierze się na jeden raz wszystko)
Zdrówka dla niego Tu szczegóły skierowań itp. http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...ARED/745285530 Cześć Ale się wyspałam, jak na ostatnie czasy ![]() Padłam jak kawka. Odeszłam od lapka i od razu do łóżka podreptałam. Małż był nie zadowolony, bo na coś liczył ![]() Antek budził się, ale przynajmniej pospał do 7.10 Akurat wychodziłam z Bartkiem na autobus, więc zaniosłam tatusiowi do łóżeczka ![]() Idę na śniadanko
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-17 o 08:45 |
|
|
|
#2998 |
|
BAN stały
|
dzięki dziewczyny
![]() doładowałam konto na internet i mam pakiecik darmowych MB także pewnie na kilka dni starczy |
|
|
|
#2999 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o to to, powiedziałaby m to samoCytat:
![]() Cytat:
My jeszcze nie,ale coś trzeba będzie pomyśleć Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-17 o 09:02 |
||||
|
|
|
#3000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ehhh co ja tu robie o tej godzinie ![]() Bartek obudził sie o północy i nie spał do 1, płakał, cyca nie chciał, a widać było, że śpiacy na maxa! Lulanie na rękach nie pomogło, dopiero po pół godzinnym płaczu przytulił sie do cycusia i padł ... następna pobudka o 5 i o 7,30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hmmm wakacje planujemy, tylko ostatnio sie dowiedziałam, ze ja nad naszym mozem, a małz w całkiem innym kierunku chce jechać ![]() Cytat:
chyba jeszcze nie, ale już są spore ... małz sie smieje z Bartka że wygląda jak Dail z Brygady RR ![]() Szukalam na allegro ... sportowych jakiś, ale Bartek ma długa stopę - 11 cm i wszystkie są już takie z twardą podeszwą ... wogóle to nie wiem jakie by były odpowiednie ![]() dla Kubusia ... no to uciekam do małego bo już krzyczy na łóżku ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
... ale trudno, idę z Bartekim do okulisty prywatnie - chwile z oczkiem było ok, a teraz znów to samo ![]() fajnie, że się wyspałaś ![]() katarzynko - kolezanka naprawdę ma pomysły ... no i chyba gratulacje dla siostry
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

w podpisie oczywiscie mam
. Normalnie jakby mogla to by non stop jad la, zje obiadek widzi, że my jemy to już buźka otwarta że tez chce 

, albo je cyca (karmię na leżąco) i nagle myk, leży odwrócony na bok (drugi niż do cyca) albo od razu na brzuch 
Ja się nie znam, niech bardziej doświadczone mamusie sie wypowiedzą.
, ale chyba jeszcze za mała ta kropeczka na stukanie.

...
wlasciwie chyba stracilo juz waznosc.Ile jest wazne takie skierowanie?

), po czym snilam, ze zostawil mi ich cala sterte na schodach. Nie wiem, co ja tak przezywam, zamiast spokojnie spac.