|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Nocka dosyć spokojna. Dziś małż dyżurował ale ja pierwsza się budziłam jak mała się wierciła. Spała całą noc rozkopana Była ciepła więc może jej za gorąco było?Miłego dnia Skierko zdrówka dla męża. |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja ale na chwilke bo ide nakarmic oliwkę.
kat: nie chciałam dawac smoczka, zeby dziecko nie miało problemów ze zgryzem, wiadomo ze nie kazde dziecko to spotka, ale jakos tak mi się przyjęło, jednak jak sie urodziła oliwka to smoczek okazał się wybawienie. różne teorie sie tworzy jak się jeszcze nie ma dziecka, a jak się juz urodzi to wszystko sie zmienia. PRZYPOMINAM I ŁADNIE PROSZĘ O GŁOSOWANIE
|
|
|
|
#3003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby jednak`to nie był rota![]() A u nas standardowo 4.20 rano ![]() i wzajemnie Cześć! U mnie dzisiaj dużo się dzieje Mąż pojechał zawieźć teścia do Krakowa do klinikii,jutro operacja. Za niedługo ma wpaść koleżanka na ploty .A na obiad przyjeżdża szwagierka z mężem i dziećmi ze Śląska,oni tam mają ferie,więc przyjeżdżają na dłużej.Niby do teściów,ale i tak siedzą więcej u mnie na górze Zapowiada się ciekawie.W miarę możliwości,będę zaglądać Miłego dzionka |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Wpadłam sie przywitac. Głodna jestem, czekam na TŻ az przywiezie bułki i rybke. Dzisiaj trzeba poscic a ja chciałam zjesc fasolke po bretońsku ![]() Rano waga pokazała 70,3 kg ![]() Robie kilka dni przerwy i zaczynam III ture ONZ. Dzisiaj takze prosze o klikanie w mój baner
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-02-17 o 09:25 |
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
klik
![]() ja też poproszę i inne mamusie też. |
|
|
|
#3006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie dzisiaj Popielec,macie pomysł na obiad? ![]() Na drugie zrobię chyba pierogi ze śliwami,ale co na pierwsze? za wytrwałość i silną wolę.---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Aha..dziewczynki te od kliknięć , już kliknięte |
||
|
|
|
#3007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Bardzo proszę mamuśki o głosowanie ![]() ![]() u nas nocka dzis w miare spokojna tylko 2 razy wstawalam do malej a rano wzielam ja do lozka a Wercia sie przytulila do mnie i spalysmy razem-moja kochana córeczka zauwazylam ze mala ma lepsza skore po Oilatum -zostawia taki tlusty film no i szorstkie krostki na boczkach brzucha i lokciach sa juz mniej szorstkie wiec to Emolium chyba nie bylo takie super........ale ta emulsja specjalna Emolium tez jest dobra na takie suche placki tak samo jak krem z tej serii Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio snilo mi sie ze kupuje puder Clinique, a w dzien mowilam malzowi ze mi sie konczy i musze kupic no to se kupilam we snieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i gratuluje spadku wagi jestes coraz blizej celuja dzisiaj stanelam na wage i bez zmian z czego sie ciesze ze nie poszla w gore przy moim obzarstwie......ale teraz zamierzam trzymac sie diety i czekam jeszcze na twistera i pas bo zamowilam na all i biore sie za cwiczenia mi juz nawet nie zalezy zeby waga spadla tylko zeby wyrzezbic brzuszek znaczy talie a dzieki cwiczeniom tez mozna ide poklikac w banerki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych 9-36 mają 3 gwiazdki tylko ten Kiddy ma 4 gwiazdki (jak Tobi i Romer), ale nie ma żadnych używek i kosztuje ponad 1000 zł powiem tak - jak mielibyśmy kaskę to wzięlibyśmy tego Kiddy ale bałabym się, ze ukradną, bo on wygląda tak futurystycznie i nawet przypadkowy, nieznający się złodziej zauważy, ze na pewno jest to jakaś wyższa półka trudno to przewidzieć, ale na pewno przed 3-4 rokiem życia (jak niby ma starczyć ten do 18 kg) będę zmieniać jak przyjdzie Romer napisze ile ma jeszcze miejsca nad główką Bebe jest na pewno deko niższy ja swego czasu miałam noc nie przespaną, rozwolnienie i ścisk żołądka nawet przed odpytywaniem w liceum ale stwierdziłam, ze padnę prędzej na zawał niż dożyję do 30-tki piłam jakieś ziółka i pracowałam nad sobą - nie unikałam wystąpień (szkoła muzyczna) i teraz jestem o wiele spokojniejsza powodzenia
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Czytam was, ale nie mam sily pisac. Nocka baaaardzo srednia. Maly obudzil sie o 4 i tak sobie gadal caly ranek, nie bylo szans, aby go przetrzymac w lozku. Teraz drzemie, wiec i ja sie poloze ![]() Cass, swietny wynik. Ogromnie sie ciesze. Ja to jednak mam metabolizm do d... wieki potrwa zanim go podkrece. Cos czuje, ze niewiele schudlam, max 1 kg ![]() Nowa wage bede miala za 2 tygodnie po wyplacie i nie spodziewam sie rewelacji
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapowiedziala ze teraz idzie po tabsy bo nie chce wiecej takiej sytuacji Cytat:
![]() Cytat:
zawsze robisz dwa dania czy jak jest post/piatek? Ja tylko jedno serwuje Dzis sledzie w smietanie i ziemniaczki w mundurkach.Uwielllbiam ![]() Budyn wyszedl mi dzis bardzo dobry, taki jajeczny., bo w ostatnim pelno grudek porobilam, ale mala rano zostawila mleko, teraz zostawila budyn.Probowalam przez smoczka od kaszki ale tez nie chciala reszty.Poszla spac,moze po pobudce dopije, bo przeciez tak jej smakowal. Maz jeszcze spi.Pozwalam mu sie zregenerowac.Ciekawe czy on bylby tak samo wyrozumialy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie tylko ze jestem i probuje nadrobic to co naprodukowalyscie od wczoraj
. Klikam i klikam w wasze linkiMaz w domu wiec same wiecie...
|
#3012 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Amela spała jak zabita od 22 do 4 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() skierka1981 życzę zdrówka dla mężusia i żeby tylko Was ten wirus nie złapał ![]() Cytat:
zależy ile za ogrzewanie nam wyjdzie w tym roku Tż ma rodzinkę koło Żywca to może ich odwiedzimy Bliżej nam w góry Ania0104 mam nadzieję, że w końcu wyleczycie to oczko do końca. No to na nudę nie będziesz narzekać Wpadnij w przelocie ![]() zapomniałam ale ze mnie katoliczka Bozia chyba jednak czuwa bo na śniadanko jadłam pastę z makreli z grahamkiem Cytat:
Pierwszy raz, ciekawe czy się uda ![]() Już was pomacałam ![]() U mnie dalej potop już mam tego dosyć powoli nawet gotować się nie da bo wilgotność mi wzrasta do 80% Gotuję Amelii zupkę, jej chyba też lepiej smakuje gotowane przez mamusię
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3014 |
|
Ola-Unhola
|
Wszystkiego naj dla Gabrysi i Gabriela. Właśnie kończę barszczyk dla Antosia, warzywka stygnął i za chwilkę pójdą pod blender. ![]() Wyszło sporo, wiec zamrożę Kasiu, gratki dla siostry ![]() Nie planują trzeciego bobaska? Cass, gratuluję spadku wagi ![]() P4w, dzieki za opinie o fotelikach. My mieliśmy przy Bartku jakiś zwykły Maggy, czy jakoś tak. Nie był za wielki, ale posłużył nam do 3,5 roku chyba (albo trochę dłużej), także aż tak szybko te nasze dzieci nie wyrosną z tych 9-18.... ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Aaa, jakby któraś z Was zdecydowała się na Priori to jest fajna promocja cenowa + 0 koszty wysyłki http://www.allegro.pl/item915353333_..._0_gratis.html
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
glownie ze wzgledow finansowych Mi tez 2 starczy ![]() A ja gotuje malej zupke fasolowa. A jakby ktoras chciala to podaje przepis na lane kluseczki.Swojej zrobie pojutrze bo jajo dzis bylo 100g mleka mod 50g maki kukurydzianej zoltko zoltko,maka+2lyzeczki wody na wrzace mleko ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- megi przypomnialas mi o mojej makreli w lodowce i juz sie nia zainteresowalam.Jak zwykle mialam ja zakopana w lodowce przed mezem.Pozeram na szybo zeby mnie nie nastal, a dla niego szprotki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3016 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Skierko - zdrówka dla Męża ![]() Cytat:
![]() Ja planuję ![]() W lipcu na pewno będę zdobywać szczyty w Tatrach Pod koniec maja chciałam jeszcze pojechać nad morze na 2-3 tygodnie, ale nie wiem, czy wyrobię, bo jeszcze chrzest jest w planach w tym czasie. Zobaczymy czy się uda. A w sierpniu będę już przeżywać powrót do pracy i rozstania z Tymkiem, także nie w głowie będą mi wakacje ![]() Wzajemnie Cytat:
![]() Ale z tego linku od Unholy wynika, że ani ja, ani Ty nie mamy racji. I jeszcze znalazłam, że jeśli nie chcą nam przyjąć skierowania z powodu rzekomego przeterminowania, można to zgłosić do odpowiedniego NFZ Ciekawe, co mówią o ważności skierowań w mojej przychodni ![]() Cytat:
A jaka powinna być w tym wieku?
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Amelka zaczarowana ![]() trzymam za kolejne przespane nocki ![]() A serka też dziś nie można Dawałaś Laurze już coś w kawałkach takiego? Pogryzie bez problemu te kluseczki? |
||
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki był duży Twój Bartuś w tym wieku? tzn. że nosił ciuszki "stosowne" do wieku - tzn. nosił te na 9 miesięcy jak miał 9 itd... czy był tak wybujały jak mój
|
|
|
#3019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kuba też ma sporą stopę, właśnie coś ok. 11 cm i też oglądałam jakiś czas temu buty, ale dałam spokój, bo nic nie wyszukałam fajnego ![]() ![]() Kurczę, strasznie długo się męczycie z tym oczkiem ![]() A potem o której znów zasypia? Cytat:
Cytat:
Ja też tak reagowałam, teraz już mniej, ale potrafię się nieźle zestresować ![]() Dzięki Cytat:
![]() Kurdę, jak oni sobie to wyobrażają? ![]() Cytat:
|
|
|
#3020 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, a np takie buciki?:
http://www.allegro.pl/item920854240_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item897826979_...8m_488309.html http://www.allegro.pl/item919842452_...2_2cm_3uk.html http://www.allegro.pl/item919842752_..._13cm_4uk.html http://www.allegro.pl/item925793008_...m_cy_nowe.html http://www.allegro.pl/item926744851_...iecy_nowe.html http://www.allegro.pl/item926756250_...iecy_nowe.html itd, itp wszystkie mają miekką podeszwę, są też używane i wtedy trochę tańsze.
|
#3021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Od rana staram was się pocytowac i nie wychodzi mi, szlag mnie już trafia...Więc tyle ile zapamiętałam: Skierko, mi też zawsze pomagaja krople żołądkowe i gorzka, mocna herbata no ale tak jak Svi pisała, jeżeli to grypa żołądkowa to to na pewno nie pomoże... Cass, gratuluję spadku wagi Mariolu, cierpliwości, cierpliwosci, nawet jeden kilogram to coś, ja się oststnio nawet z 200 gram ciszę jak wariatka ;-)Megi, mogę zapytać gdzie w okolice Żywca się wybieracie?Wścibska taka jestem bo mój TŻ z tamtych stron Super że Amelka dała pospać mamie ![]() U nas kolejna nocka w całości przespana I nowość- Martynka potrafi już całkowicie sama pić z butelki Z niekapka na razie jej nie wychodzi za bardzo więc dokupiłam uchwyty do buteleczki i pije sama, moja duża panna ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
bombowe te buciki
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() miałam pocytowac, ale dzieć nie daje poklikałam w banerki i z czystym sumieniem uciekam na spacer Skierko współczuje mężowi, sama gdy miałam grype żołądkową to tak jak pisała Svinecka, trzy dni siedziałam w wc, leciało ze mnie z góry i dołu a mama musiała mieć podłączaną kroplówke.polecam smecte,albo laremid, elektrolity do uzupełniania płynów Kasiu, gratuluje siostrze ![]() Lece bo mi Bartek wali w klawiature i nie mam jak pisać ![]() PA!
|
#3023 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śledzie też lubię ![]() Mąż w domu = koniec wizażu ![]() Cytat:
Tak od razu byś chciała dziecko wilkiem straszyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za przepis Coś chciałam jeszcze napisać i mi wyleciało z głowy ![]() Czekam na koleżankę,mogłaby już przyjśc-później się znowu wyłożę na zakrętach. |
||||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet już w 100-tce nie jestem, buuuuu
|
#3025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mój też takie ubranka nosi. Ale z tą rozmiarówką różnie jest, każda firma po swojemu... Ja już na to nie patrzę. A w cm nie znasz wzrostu? To ja nie chcę, żeby ukradli Co robić, co robić? Napisz, napisz
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
o matko dziewczyny, jak mnie połamało cos w plecach, mniej wiecej w połowie pleców, tak mnie boli ze ruszyc sie nie moge, jak wstaje to ledwo, nawet córki nie moge wziac na ręce bo rady nie daje. ide sie jakos polozyc, moze dojde do łóża.....
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Koło 7.30 jak Damian wyjdzie do szkoły Ale spanie się nie poprawiło Cytat:
Wiecie co, zauważyłam pewną rzecz:a mianowicie od paru dni powtarza się co rano ta sama sytuacja;Damian wychodzi do szkoły robi Bartoszowi pa pa pa,zakłada kurtkę a Bartosz w bek.On chyba za nim tęskni,tak myślę |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kochana co robić - mi się wydaje, ze jak miałabym tysiaka to bym wzięła tego Kiddy, a jeśli chodzi o złodzeja - jak masz pecha to nawet zwyklaka ukradną - na to chyba nie ma rady i nic by czlowiek nie kupił... nie wiem sama - trudna decyzja ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- nie spróbuję, bo jeszcze śpi, ale jak się obudzi to go zmierzę a w nosidełku się twój jeszcze mieści? mojemu stópki wystają
|
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś odnośnie pierwszych bucików dla mam pragnących wiedzy
![]() http://www.edziecko.pl/zakupy/1,7939...as=2&startsz=x http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79392,4376783.html
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-02-17 o 11:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

Była ciepła więc może jej za gorąco było?

narazie są w domu pod kontrolą lekarza.
aby jednak`to nie był rota
.

... następna pobudka o 5 i o 7,30
za wytrwałość i silną wolę.
wiec to Emolium chyba nie bylo takie super........

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bozia chyba jednak czuwa bo na śniadanko jadłam pastę z makreli z grahamkiem 
nawet gotować się nie da bo wilgotność mi wzrasta do 80%