Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 07:50   #271
aga_09
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

nemea gratulacje klask i:
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 07:51   #272
Lowczyni
Zakorzenienie

nemea gratuluje magistra

milam
ja też poproszę o namiary na dekoratorów na priv, dzięki.
Stary 2010-02-17, 08:28   #273
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
nie ma kursu własnie....zupełnie odpadają dni zwykłe, bo pracuje do 20....jeju nie wiem co robić, może pojsc z podszywanym narzeczonym... wszytskie chwyty przychodzą mi do głowy juz w maju slub, Ksiadz do konca lutego potrzebueje miec od nas wszytskie świstki....ehhh
W ta niedziele zaczyna sie kurs w parafii Swietej Jadwigi Krolowej moze tam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-02-17 o 08:33
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:08   #274
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Mgr Nemea gratulacje
Ja mam dekoratorkę z firmy Arteusz, Pani też ma pokrowce na krzesła i co tylko się chce polecam ją jak najbardziej, dekorowała już u moich dwóch koleżanek i były zadowolone

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:39   #275
srubka87
Zadomowienie

Milam, Syrwia- poproszę o te namiary Będę bardzo wdzięczna.
Nie a to jak sen, dziś czuję się jak nowo narodzona Tż już na uczelni a ja do poniedziałku mam luzik
Stary 2010-02-17, 09:41   #276
alamig
Zakorzenienie

Płaciłyście może za poradnię? Ja właśnie szukam jakieś w Krakowie i na stronie Archidiecezji krakowskiej pisze: "Poradnie przy parafiach - pełnią swą dotychczasową posługę, obejmując troską głównie narzeczonych i małżonków przygotowujacych się do chrztu swych dzieci. Zachęcamy też wszystkich wiernych będacych w kryzysie i potrzebujących pomocy do korzystania z pomocy jaką oferują poradnie.
Wszystkie porady są bezpłatne, ponieważ są wyrazem troski Kościoła o człowieka w potrzebie."

Mimo to niektóre dziewczyny, które były już na tych spotkaniach w różnych parafiach mówią, że płaciły nawet 120zł
Stary 2010-02-17, 09:48   #277
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ala ja nie płaciłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 10:14   #278
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Milam, Syrwia- poproszę o te namiary Będę bardzo wdzięczna.
Nie a to jak sen, dziś czuję się jak nowo narodzona Tż już na uczelni a ja do poniedziałku mam luzik
srubka87 namiary poszły na priv

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-02-17, 10:52   #279
medioza
Przyczajenie

Dziewczyny jak już jesteśmy w tematyce dekoracji sal, kościołów, samochodów i bukietów ślubnych, to mam propozycję:
niech każda PM napisze gdzie zamawia, co konkretnie i w jakiej kwocie. Pozwoli to zorientować się na rynku Co Wy na to?
medioza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:25   #280
NATALUSIA14
Rozeznanie

dziewczyny, orientujecie się które salony sukien ślubnych warto odwiedzić w Krakowie (gdzie się znajdują?)
Ja się nie pochwalę dekoracją bo sama jestem na etapie poszukiwania

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:29   #281
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja zamawiałam w Nemezji (duży wybór,dużo katalogów i profesjonalizm)
za swój bukiet i świadkowej zapłaciłam 120 zł
Moj wklejam - świadkowej był z jednego słonecznika plus te kwiatki małe (u niej różowe) i ta zielenina.

Agatka jest już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 11:39   #282
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
dziewczyny, orientujecie się które salony sukien ślubnych warto odwiedzić w Krakowie (gdzie się znajdują?)
Cała ulica Długa i ul. Św. Filipa. Co trzeci lokal to salon sukien ślubnych No i na rynku są, ale niewiele.
Stary 2010-02-17, 12:27   #283
Meana1
Rozeznanie

Dziewczyny mam mega problem byłam wczoraj w Madonnie w Warszawie. Pierwszy raz byłam tam w listopadzie i Pani doradziła mi sukienkę i powiedziała że w niej najładniej wyglądam - a była to sukienka w moim rozmiarze a nawet ciut za małym. A wczoraj mi ją zdecydowanie odradziła, sukienka była zdecydowanie za duża i zaproponowała inną - za 5500 I co ja mam robić
Moim problemem jest figura w kształcie gruszki czyli na dzien dzisiejszy chyba nie mam sukienki.
Dodam że Panie w Kiarze i w Paryżance gdzie przymierzałam też tą sukienkę powiedziały że mi pasuje. I mama też. I ja też się w niej dobrze czuje. Ale teraz mam wątpliwości czy rzeczywiście nie za bardzo są widoczne te biodra. Niestety nie mam żadnego zdjęcia z przymiarki.
Wiem że muszę poprzymierzać jeszcze inne sukienki i jakąs kupić ale jak się okaże że kupię inną i stwierdze że wyglądam w niej dobrze w dzień zakupu a przed ślubem jednak sie okażę że znowu źle wybrałam.
A wiem że nawet jak będę się odchudzać to proporcje zostaną te same.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:32   #284
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
My obeszliśmy prawie wszystkie salony w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie. Tam moja żona zakupiła suknię a właściwie kazała sobie uszyć wg. projektu.
http://www.slubnesuknie.com.pl/
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:34   #285
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mega problem byłam wczoraj w Madonnie w Warszawie. Pierwszy raz byłam tam w listopadzie i Pani doradziła mi sukienkę i powiedziała że w niej najładniej wyglądam - a była to sukienka w moim rozmiarze a nawet ciut za małym. A wczoraj mi ją zdecydowanie odradziła, sukienka była zdecydowanie za duża i zaproponowała inną - za 5500 I co ja mam robić
Moim problemem jest figura w kształcie gruszki czyli na dzien dzisiejszy chyba nie mam sukienki.
Dodam że Panie w Kiarze i w Paryżance gdzie przymierzałam też tą sukienkę powiedziały że mi pasuje. I mama też. I ja też się w niej dobrze czuje. Ale teraz mam wątpliwości czy rzeczywiście nie za bardzo są widoczne te biodra. Niestety nie mam żadnego zdjęcia z przymiarki.
Wiem że muszę poprzymierzać jeszcze inne sukienki i jakąs kupić ale jak się okaże że kupię inną i stwierdze że wyglądam w niej dobrze w dzień zakupu a przed ślubem jednak sie okażę że znowu źle wybrałam.
A wiem że nawet jak będę się odchudzać to proporcje zostaną te same.
Ja bym się nie przejmowała jedną niepochlebną opinią Pani z salonu Madonna. Bardziej bym zaufała mamie i samej sobie. Jeśli Ty się w tej sukni dobrze czujesz, to się nie zastanawiaj i ją kup
Stary 2010-02-17, 12:54   #286
srubka87
Zadomowienie

Meana-No ja też bym się nie przejmowała zdaniem pani z salonu. A o ile droższa jest ta zaproponowana tym razem od tamtej? Ja tu węszę chęć sprzedaży czegoś droższego. Wiadomo zdesperowana i zakochana w sukni PM to najlepszy klient, bo weźmie wszystko..wystarczy ją tylko odpowiednio nastawić. Bierz pierwszą skoro podobała się Tobie i mamie to nie ma się co zastanawiać. Mama jest najlepszym doradcą.

Ja też nic nie płaciłam za poradnię.

Eninko-możesz iść z podszywanym narzeczonym, ale na kursie na Karczówce naprawdę warto być. Była to niezwykła lekcja dorosłości i miłości...a poza tym prawdziwego życia...Polecam

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-17 o 12:59
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:02   #287
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja bym się nie przejmowała jedną niepochlebną opinią Pani z salonu Madonna. Bardziej bym zaufała mamie i samej sobie. Jeśli Ty się w tej sukni dobrze czujesz, to się nie zastanawiaj i ją kup
Mam to samo zdanie, być może pani ma chęć sprzedać droższą, skoro Ty się w niej dobrze czułaś, musi być dobra.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-17, 13:07   #288
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Namea gratuluję tytułu MAGISTER UNŻYNIER

Milam ja też bardzo proszę o namiary na to małżenstwo dekoratorów

Meana też uważam, że nie ma się co sugerować opinią 1 pani ze sklepu Jeśli sama czujesz, że to ta jedyna to ją kup - chyba, że nie jesteś pewna A może pokaż jej zdjęcie w necie i się oceni czy nadaje się do figury typu gruszka.
I nie jesteś sama z tym typem figury - ja też grucha

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:14   #289
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Hej Wam
Gratuluje Tytułu Magistra
Co do dekoracji to byłby to dobry pomysł jak by każda z nas wypisywała ceny jakie nam powiedzieli itp.
Ja mam namiary na dekoracje www.artdekorgala.pl poleciła mi ich Pani które będzie mi stroić kościół i robić wiązanki, wiem że z terminami u nich ciężko bo w jedną sobotę mogą się wywiązać z 2 umów. Nie ma rewelacji na stronie internetowe ale jak się pojedzie do nich to mają bardzo dużo zdjęć i mają nawet wypożyczalnie np.obrusów, pokrowców itp.
Ostatnio byłam w kwiaciarni na Bodzentyńskiej i nie było tej właścicieli i za bardzo nie mogłam dogadać się ze starszymi Paniami które oglądały serial w TV ale za wiązanki ,strojenie samochodu, sali ale skromnie, kościoła powiedziała mi ok 1300zł.
Podam Wam jeszcze e-mela do takiej PAni która robi wycenę i zdjęcia razem z cennikiem wysyła na e-mela, ona jest z Kielc to jej e-mel:"nanuk1985@o2.pl"
syrwia81- a w jakich granicach ceni się ta firma "arteusz" bo widziałam ich stronkę internetową ???
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 13:21   #290
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

nemea gratulacje
Scio trzymam
Meana wszystko zależy od tego jak Ty się czujesz w tej sukni, bo jeśli wiesz, że to ta jedyna to nie ma się nad czym zastanawiać.

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:26   #291
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Kasiu właśnie a ile kosztują dekorację w Artdekorgali?
I ten mail co podałaś to do jakiejś dekoratorki?

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:33   #292
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
syrwia81- a w jakich granicach ceni się ta firma "arteusz" bo widziałam ich stronkę internetową ???
To wszystko zależy od tego co sobie wybierzesz, najlepiej to zadzwonić do tej Pani i ona wszystko wytłumaczy, w domu też ma mnóstwo katalogów do wyboru do koloru u jednej koleżanki jak stroiła to wzięła 1500 zł za Kościół, salę ale bez pokrowców na krzesłach, bukiet dla Młodej i 4 bukiety dla druhenek no i samochód a u innej za to samo tylko z pokrowcami na krzesłach w granicach 1900 zł, mnie samej powiedziała 400 zł za sam Kościół z żywych kwiatów, za sale w granicach 400 zł i za 1 krzesło 3 zł czyli przy 230 krzesłach wyjdzie w granicach 700 zł, za bukiety ok 250 zł. Wiem, że też ma bardzo dużo terminów zajętych

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-02-17, 13:38   #293
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Ivonko, właśnie muszę jechać do nich i się zorientować ale z tego co rozmawiałam z Panią Anią to powiedziała mi że nie mają wygórowanych cen, ponieważ to jest ich tak jak by dodatkowe zajęcie rodzinne A e-mel ich coś nie działa bo dostaje zwrotne te same, więc trzeba się umówić i do nich jechać bo są z Morawicy.
Tak, tego e-mela co podałam to jest do dekoratorki, znalazłam go gdzieś na internecie i przedstawiłam jej moją wizje wszystkiego i dostałam od niej e-mela zwrotnego ze zdjęciami, opisem i cenami, bardzo sympatyczna osoba.
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:56   #294
frogutka
Zadomowienie

rozmawiałam z pania, która dekoruje sale w Ameliówce i za dekorację tej mniejszej sali na 70 osób: około 6 wazonów z kawiatami, pokrowce na krzesła młodych, dekoracja z materiału okien-dużych balkonowych, kilka kokard na kolumny i kul kwiatowych podwieszanych do sufitu pani powiedziała 700zł. Ani mało ani dużo ale dekoracja raczej bardzo skromniutka-mniej więcej jak na zdjęciu.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 14:01   #295
milam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
Ivonko, właśnie muszę jechać do nich i się zorientować ale z tego co rozmawiałam z Panią Anią to powiedziała mi że nie mają wygórowanych cen, ponieważ to jest ich tak jak by dodatkowe zajęcie rodzinne A e-mel ich coś nie działa bo dostaje zwrotne te same, więc trzeba się umówić i do nich jechać bo są z Morawicy.
Tak, tego e-mela co podałam to jest do dekoratorki, znalazłam go gdzieś na internecie i przedstawiłam jej moją wizje wszystkiego i dostałam od niej e-mela zwrotnego ze zdjęciami, opisem i cenami, bardzo sympatyczna osoba.
dziewczyny no to już Kasia podała wszystkie namiary bo ja właśnie też mówiłam o artdekorgala.pl jedyne co mogę jeszcze podać to nr tel. ale to na priv
aha ja mam do nich takiego maila: kontakt@artdekorgala.pl
ja u nich zamawiam zaproszenia właśnie, bo innych rzeczy nie potrzebuję

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-02-17 o 14:22
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 14:30   #296
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
rozmawiałam z pania, która dekoruje sale w Ameliówce i za dekorację tej mniejszej sali na 70 osób: około 6 wazonów z kawiatami, pokrowce na krzesła młodych, dekoracja z materiału okien-dużych balkonowych, kilka kokard na kolumny i kul kwiatowych podwieszanych do sufitu pani powiedziała 700zł. Ani mało ani dużo ale dekoracja raczej bardzo skromniutka-mniej więcej jak na zdjęciu.
O a można prosić namiary na tą Panią bo to Nasza sala Ciekawe ile by zaśpiewała za to co ja bym chciała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-02-17 o 14:33
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:23   #297
srubka87
Zadomowienie

Forgutko-czy inicjały tej pani dekoratorki to K. M ?
Szczerze powiem,że niezbyt podobają mi się dekoracje ze strony artdekorgali, ale skonataktujemy się z nimi. Zapytamy na ile wyceniają nasz pomysł i czy poradzą sobie z tym. Niebawem dam Wam znać kogo wybraliśmy. I wrzucę zdjęcia dekoracji żebyście same zobaczyły, że dekoracja nie jest wymyślna.
Stary 2010-02-17, 16:01   #298
frogutka
Zadomowienie

srubka87 tak inicjały tej pani to K.M.
margaret82 telefon poszedł na priv.

ponieważ sami wciąż się wahamy co do sali więc i w kwestii dekoracji tylko takie przedwstępne rozpoznanie. Zastanawiam się czy w Ameliówce ta mniejsza sala na 70 osób nie jest za mała lubie jak jest dużo miejsca do szaleństw tanecznych.
Stary 2010-02-17, 17:08   #299
srubka87
Zadomowienie

Forgutko-ja sama mam wesele w Ameliówce tylko na dużej sali, ale myślę, że na 70 osób ta mniejsza jest wystarczająca.Jeśli sala jest za duża to też jest źle. Niestety to ta sama Pani dekoratorka nas zrobiła w balona...Po obejrzeniu zdjęć więcej się do nas nie odezwała. Szukałam jej w internecie, ale to źródło milczy na temat jakichkolwiek jej dokonań, a więc nie ma firmy ani strony. Myślę, że ta pani wystraszyła się pokrowców na krzesła, bo my powiedzieliśmy że nie chcemy takich jakie są na zdjęciach na stronie Ameliówki( są za małe, krzesła wystają spod nich...) Powiedzieliśmy, że chcemy nieco większe, wtedy Pani powiedziała, że nie ma problemu, oczywiście nas rozumie, ale słuch po niej zaginął. Dopiero potem z Tż-em pomyśleliśmy, że to jej pokrowce na tych zdjęciach(skoro tak często tam dekoruje) i nie ma innych. Na pytanie odnośnie kurtynek zasłaniających brzeg stołów powiedziała, że hotel ma dwie: kremową i złotą i kto pierwszy ten lepszy. To nic, że my będziemy mieć białe obrusy i pokrowce(ten krem lub złoto pasuje tam jak zającowi dzwonek) nie zaproponowała, że założy tam białe kurtynki( są tam potrzebne aż 2). Ogólnie ta Pani nie wykazała się profesjonalizmem i z tego powodu nam przykro, że nie miała na tyle odwagi żeby powiedzieć, ze nie da rady z taką dekoracją. Nie wiem, może potrafi tylko powtarzać swoje poprzednie dekoracje... A wy mieliście swój pomysł czy dekoratorka Wam podsunęła?

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-17 o 17:16
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:21   #300
frogutka
Zadomowienie

srubka87 nasz ślub dopiero w lipcu 2011 więc pomysłów na dekorację narazie nie mamy tylko wstępnie chcieliśmy wiedzieć ile taka przyjemność kosztuje żeby móc zrobić kalkulację kosztów wesela i ocenić, która sala lepsza albo tańsza. Dlatego dzwoniłam do dekoratorki z ciekawości i pytałam, co proponuje na taką salę. Odnośnie pokrówców to mówiła, że jakieś ma, ale żadnych konkretów, co do kurtynek to mówiła, że to jest na wyposażeniu hotelu i nie wnikałam więcej.
Z tego, co piszesz to zachowała się bardzo nieprofesjonalnie i to źle o niej świadczy, jeśli nie potrafi otwarcie przyznać, że nie jest w stanie sprostać jakiemuś wymaganiu.

A co do naszej sali to chyba jednak będzie WDK jutro jedziemy podpisać umowę więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to zapadnie ostateczna decyzja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości