|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
Jeżeli skrzywienie jest poważne i Ci przeszkadza to nie czekaj Gdyby nie ten ból uzębienia to nawet skakałbym kiedyś z radości, że w końcu założono mi zbrojenie na zęby :PKobiety starsze stopniem i doświadczeniem - poprawiać mnie! :P Elinka - nie wiedziałem wcześniej Twoich zębów, ale teraz jest ładnie
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybko Ci się prostują brawo
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście, że taaaaaaak
![]() ale kurcze jak już jesteś po 7 mies i przed Tobą 2 lata to dużo tzn. dla mnie w sumie to malo bo samam mam ponad 3 górę hih
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
no i dzis dowidzialam sie ze jednak nie zostane aparatka.. bede straszyc ludzi swoimi krzywymi zebami poki mi z krzywosci nie powypadaja... mam takiego dola ze siedze i rycze caly dzien.. tak wiem zeganm was i zycze powodzenia w prostowaniu
|
|
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Konto usunięte
|
Mów szybko co się stało. Może znajdzie się rada!
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
wenja?? que te pasa??
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Wenja,co się stało? Coś z zębami czy kwestia finansowa? Nie ma rzeczy niemożliwych, coś się wymyśli
![]() Ja już po wizycie.. Po kolei: Na początku orto przykleił mi nowy zamek na siódemce ( odpadł mi dwa tygodnie temu) i niestety mamy przez to miesiąc w plecy :/ Odkeił też guziczek, który rotował przekręconego zęba. Założył nowy łuk na górze, na dole założył stare dwa (mam dwa druty w jednym ). Mam turkusowe gumeczki, orto stwierdził że będą mi pasować do turkusowej bluzki jaką dziś miałam na sobie Zapłaciłam 150zł. Oglądaliśmy moje zdjęcia 'przed aparatem' i powiem Wam, że w profilu jest KOLOSALNA różnica! Bardzo się poprawił wygląd. Niestety nie miałam pendrive'a przy sobie to może bym zgrała, nie pomyślałam też żeby posłał na maila, to bym Wam tu wkleiła, ale to na następnej wizycie poproszę - 19 marca. Wytłumaczył też plan leczenia, który mnie nieco przeraził. Za miesięc założy na dół nowy tytanowy łuk, który będę nosić dwa miesiące, a potem 6-7 miesięcy noszenia wyciągów ![]() ![]() : eek:![]() ![]() Śmiał się z mojej reakcji Ale naprawdę wizja 7 miesięcy z wyciągami mnie przeraża... Bleh. No i tyle. Która z Was miała tak długo wyciągi? Niech się szybciutko zgłosi!
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jest ! nie ma rzeczy nie możliwych Uszy do góry na pewno da sie coś zrobić
|
|
#3073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z takim tempem to chyba sciagniesz w te wakacje ![]() a może Ty nas wkręcasz? bo nie mogę w to uwierzyć jakoś.... zawsze taka śmieszka z Ciebie a teraz ... co się stało? |
||
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
kwestia finansowa... ;( caly dzien normalnie siedze i rycze.. w pracy mnie zwolnili bo mysleli ze mi ktos umarl...jutro trzeba bedzie sie przyznac dlaczego tak dzis wygladam...
|
|
|
|
#3075 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czas zależy od wady... niektórzy mogą nosić 11 miesięcy jak jedna osoba z tego forum a inna 3 lata Cytat:
![]() Cytat:
jesteś jeszcze tu? Cytat:
ja też mam w planie leczenia wyciągi i też pewnie będe je długo mieć ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
ni martw się... jakoś to będzie do maja (jeżeli się nie mylę) uzbieraszalbo załóż na razie tylko na górę a dół np. za rok jak uzbierasz kasę... albo poszukaj tańszego orto
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-17 o 16:57 |
|||||
|
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
a ja ufam swojej Orto
wiec nie boję się wcale tego grubego drutu ;p hehe ![]() mądrzejsza od niej nie będę nie?;> |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
betti_888 lipa jest i tyle...
no prace mam ale po oplaceniu wszystkiego lacznie ze szkola nie stac mnie nawet na nowa koszulke ale w koncu nie szata zdobi czlowieka nie?... ten orto zgadza sie na raty ale myslicie ze zgodzi sie po 100 zl zebym mu co miesiac placila? gora 200... ? no nic wylecze zeby wyrwe ta osemke jeszcze jedna i pojade do niego w maju zobacze co powie... jak sie nie zgodzi to plyne... a tak sie cieszylam a tu taki dol ... miala byc podwyzka a tu sie szef zmienil. Taki zadufany typ ze szok ... tym co ich nie "wywalil" powiedzial ze maja szczescie ze wogole tu pracuja... podejrzewam ze to jakis zbok bo zostaly prawie same kobiety slonka mam na wszystkich siekaczach dolnych popekane szkliwo... jest szansa ze mimo tego mozna przylepic do tych zebow tez aparat?? |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Wenja tylko się nie łam.
Kobieta z takim avatarem musi mieć aparat. Coś wymyślisz ![]() Może zacznij już odkładać i zrób sobie górkę. U mojej orto wizyta kosztuje 100 zł co 6 tyg. Może faktycznie pomyśl o jakiejś pożyczce np. u rodziców zakładając, że za wizyty będziesz płacić 100 zł miesięcznie i drugą stówę spłacać rodzicom, czy innej osobie o złotym sercu. Na pewno się uda, a kto wie, może szef da jednak tą podwyżkę?
|
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie aparatki
do niedawna tylko przyglądałam się waszym zmaganiom , teraz jednak i ja będę musiała się trochę pomęczyć z aparatem Wszystko działo się tak szybko , że wciąż nie mogę uwierzyć w to , że mam już na zębach to żelastwo aparat został założony tydzień po pierwszej wizycie , mam go od wczoraj i strasznie boli xD Pozdrawiam !
|
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Tak , ale co to za życie...
poważnie , to myślałam,że jestem bardziej wytrzymałą na ból , ten jest wyjątkowo nieznośny
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak strasznie chciałabym zeby bolało... Wczoraj miałam wizytę. Była to wizyta gratisów. Druciki zamiast ligatur, podwójny drut pomiędzy szóstką a czwórką... A zęby nadal nie bolą |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolalam sie nie odzywac tym razem rodzice nie dadza pozyczki zadnej jakby byli tacy kochani to bym z nimi jeszcze mieszkala a nie usamodzielnila sie zaraz po 18 roku zycia a ktos wie co z tym szkliwem? |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm , czy chodzi może o to , że czując ból , wiesz , że ząbki się przesuwają ;> ?
|
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pionowe pęknięcia szkliwa nie przeszkadza. Ja mam tak. Aparat mam prawie od roku. Cytat:
|
||
|
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Takie szkliwo chyba nie jest przeciwwskazaniem.
Spytaj orto jak najszybciej a nawet jeśli się nie zgodzi to możesz odczekać pół roku i przez ten czas postarać się odłożyć jak najwięcej pieniędzy. Potem będziesz mogła zaproponować 200pln z każdą wizytą ale pierwsza wpłata będzie większa co jest plusem dla orto. Ale mi się wydaje, że powinna się zgodzić
|
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam na wizycie u orto- nowe druty dostałam i mam morskie ligaturki. Powiedziała mi, że zęby dość szybko mi się prostują i spróbuje wyrobić się w 1,5 roku
. Wizyta kosztowała mnie 60 zł- jestem w szoku że tak mało, ale lepiej dla mojego budżetu Wenja nie przejmuj się- ja tam myślę, że powinien się zgodzić na 200 zł- wiem że moja orto jak ktoś jest w trudnej sytuacji materialnej, a chce zrobić zęby to zgadza się i na 150zł miesięcznie+ oczywiście wizyta. Także głowa do góry
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Jeżeli skrzywienie jest poważne i Ci przeszkadza to nie czekaj
Gdyby nie ten ból uzębienia to nawet skakałbym kiedyś z radości, że w końcu założono mi zbrojenie na zęby :P
na poprzednim poście dołączyła zdjęcie z przed leczenia.
tzn. dla mnie w sumie to malo bo samam mam ponad 3 górę

). Mam turkusowe gumeczki, orto stwierdził że będą mi pasować do turkusowej bluzki jaką dziś miałam na sobie 

Śmiał się z mojej reakcji 
orto. stwierdziła że "w wakacje cię uwolnimy" zdębiałam kompletnie, z tego wszystkiego nie zapytałam się jej o które wakacje jej chodzi!!!!!!!! Mam nadzieje że nie najbliższe, bo przecież to będzie zaledwie 1,5roku leczenia? A ja ciągle mam wrażenie że jeszcze nie są idealnie ustawione.
miala byc podwyzka a tu sie szef zmienil. Taki zadufany typ ze szok ... tym co ich nie "wywalil" powiedzial ze maja szczescie ze wogole tu pracuja... podejrzewam ze to jakis zbok bo zostaly prawie same kobiety