Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 21:35   #3811
paulina.t11
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Dziesiejsze U:

1. grahamka z serkiem twarogowym Turek, świeży szczypiorek, 2 "berlinki"
2.Kiwi, jabłko, jogurt nat. + otręby, zarodki pszenne, słonecznik, garść orzechów włoskich
3. Cały woreczek ryżu Parboiled, dużo pikantnej potrawki z kawałkami kurczaka, starty ser
4. Shake czekoladowy 250ml z McDonald's...

I jak?

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:53   #3812
malenka17
Zadomowienie

U:

Ś: fitella bananowa+125ml mleka2%, kawa z mlekiem
po : jabłko ok 250g

Przekąska: 3śliwy suszone, kostka grubej czekolady mlecznej

IIŚ: bulka musli, z sałatą szynką, plasterem sera gouda, pomidor,ogórek,cebulka,rz odkiew, szczypiorek + 3 korniszony

Przekąska: ok 250g zmixowanych truskawejk z łychą jogo nat, kaawa

A pózniej dupa: bo poszłam się wyładować na siłkę, tam pobiegałam ok 35minut i porobiłam trochę brzuchów

A na kolację nie chciałam już pakować, więc wpadł serek wiejski z masą warzyw (pomidor cały,rzodkiew,cebula,szcz ypior, oliwki) + 2 plastry szynki wiejskiej z farszem z korniszona i pieczarek. Kawałek pomelo.

Amen . I teraz popijam miętę.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 22:08   #3813
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Postanowiłam i ja coś napisać, mój "mniejwięcej" codzienny jadłospis i o weryfikacje, bo na pewno czegoś w nim za dużo, czegoś za mało. Jestem na U. Generalnie. Czasem zjem mało, czasem więcej, zależy od dnia. Ale jak pisałam-"mniejwięcej" wygląda to tak:

Śniadanie:
-albo omlet z dzemem lub miodem i bakaliami, albo muesli Lubella + jougrt naturalny + miód, bakalie

2 śniadanie:
-owoc (zazwyczaj jabłko lub banan) jogurt, jakieś ciasteczka zbożowe

Obiad:
-inwencja twórcza babci, zwykle jakaś zupa: ogórkowa, warzywna lub pomidorowa, a na drugie jakiś kotlet, ziemniaki, surówka

Podwieczorek:
-owoc, kaszka na mleku lub jakiś deser gotowy, np. Fantazja, Belriso (ryż na mleku z jabłkiem), garść rodzynek

Kolacja:
-kanapki (jem bez masła i margaryny, bo tego nie nawidzę, ale od dziś zaczynam jeść z masłem ) zwykle na to jakiś ser, camembert, pomidor, ogórek, cebulka, lub szynka i zawsze jakieś zioła i oczywiście szczypiorek
...i często do kolacji jem grapefruita, którego uwielbiam : )

Zaznaczam, że nie jest to konkretny jadłospis, tylko uogólniony. W ciągu dnia pije dużo wody i soków z wyciskarki, lub Kubusia. Herbat, kawy, napojów gazowanych nie pije, chyba, że od czasu do czasu herbate, którą nie bardzo lubię.

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 23:09   #3814
cafe con leche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość
Widać że sie naczytałaś forum Można powiedzieć, że jadłospis modelowy... i nie sądzę żeby było za dużo, dołóż do tego ćwiczenia i będziesz ładnie i zdrowo chudnąć A co do częstego jedzenia, to też mi się tak z początku wydawało, ale z czasem człowiek przyzwyczaja się do tego rytmu posiłków i po tych 3 godzinach bywa nawet głodny
wow, dziekuję bardzo za ocenę no naczytałam się trochę tego forum, ale jeszcze mi się czasem miesza co i jak a bałam się, że za dużo jem, bo po takim dniu czuję się tak bardzo ciężko, ociężale, ale nie, że przejedzona, dziwne, może organizm się nie przestawił.
A dziś chyba coś poknociłam z popołudniowym jedzeniem, czy ujdzie?

R
Śn: owsianka (4 łyżki pł. owsianych, 1 łyżka otrąb/otrębów?, trochę słonecznika i pestek dyni, wkrojony banan, pół jabłka, cymon, pół szklanki mleka)

II śn: sandwich (złożone 2 kromki chleba ciemnego ziarnistego z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem, 2 plasterki wędliny z indyka, 2 duże liście sałaty, pół ogórka), parę jagód

Obiad: Ryż brązowy, pierś z kurczaka na oliwie, brokuły, sałatka (ogórek, kapusta czerwona, sałata pekińska, pomidor, sól, pieprz, trochę oliwy)

Podwieczorek: reszta piersi z kurczaka, taki średni kawałek, cała była pojedyncza, plus sałatka z obiadu z dosypanymi orzechami, pestkami dyni, i słonecznikiem

Skakanka - 30 minut, miało być 20 interwałowo, ale miałam problemy techniczne ze sprzętem i nie wyszło, więc było 30 minut skakania

Po ćwiczeniu zaraz: koktail whey z pół na pół mleka i wody - potrzebne to w ogóle po skakance tylko??

Kolacja (będzie): wieśniak 150gr, może z ogórkiem

Ogólnie pogubiłam się od podwieczorku, bo jem go w pracy pomiędzy 17/18. Musi tam być białko, czy mogę zjeść samą sałatkę? i tam muszę te orzechy wcisnąć? Do domu wracam koło 19/20, i od razu przebieram się i ćwiczę, co drugi dzień tamilee webb na nogi i pośladki, co drugi dzień skakanka, to już przed ćwiczeniem nie jem, szczególnie przed skakaniem, bo bym kolkę miała.

Po tym jadłospisie, jestem jeszcze przed wieśniakiem, jestem pełna jakoś tak dziwnie, że aż nie chce mi się go jeść.

Edytowane przez cafe con leche
Czas edycji: 2010-02-17 o 00:04
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:20   #3815
ar22
Raczkowanie

mooje UUU a raczej PPP ( bo wbrew pozorom w 3 dni przybyło na wadze 0,5 kg - możliwe to jest???dzis rano sie na czczo zważyłam )

I (8:00): jogo naturalny 200 g z 3 garsciami zdrowego błonnika+4 łychy musli z almy( płatki owsian, jeczmienne, pestki dyni, petki słonecznika),3 łychy otre, wkrojona manadrynka, jabłko, kawa z mlekiem zbożowa

II ( ok 12:00) bułka razowa z 2 plastrami polędwicy soposkiej posmarowana masłem+ jabłko ogromniaste+ kawa ala latte

30 min steppera

III( 15;00) ryba dorsz spoory kawałek na parze + 1/2 woreczka ryżu brązowego+ warzywa na patelnie+ zielona herbata

IV( 17:00) danio intenso ten z wiórkami kokosowymi i chyba dorzuce pestek dyni+ orzechów nerkowca+ jabłko+ kawa ala latte

V( 19:30) wieśniak ze szczypiorkiem+ pestki słonecznika+ troche mieszanki studenckiej+ 2 kromki razowego z masłem i pomidorem+ kakao+ herbata roooibos

po: jabłko( dobrze tak na noc czy nie bardzo???)

prosze piękniuuutko o ocenke....: prosi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:48   #3816
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
mooje UUU a raczej PPP ( bo wbrew pozorom w 3 dni przybyło na wadze 0,5 kg - możliwe to jest???dzis rano sie na czczo zważyłam ) hm, skoro chcesz byc na P to po kij panikujesz?? Myslisz ze cale zycie 42 bedziesz wearzyc zwazywszy na to, ze nie ejst to twoja anturalna waga?? Widac ze wcale, ale to wcale nie masz zamiaru przytyc, zwlaszcza po twojej reakcji.

I (8:00): jogo naturalny 200 g z 3 garsciami zdrowego błonnika+4 łychy musli z almy( płatki owsian, jeczmienne, pestki dyni, petki słonecznika),3 łychy otre, wkrojona manadrynka, jabłko, kawa z mlekiem zbożowa trochę małe to twoje sniadanie dodalybysmy jakals kanapke

II ( ok 12:00) bułka razowa z 2 plastrami polędwicy soposkiej posmarowana masłem+ jabłko ogromniaste+ kawa ala latte OK, chodz do bulki napchalybysmy warzyw troche

30 min steppera

III( 15;00) ryba dorsz spoory kawałek na parze + 1/2 woreczka ryżu brązowego+ warzywa na patelnie+ zielona herbata

IV( 17:00) danio intenso ten z wiórkami kokosowymi i chyba dorzuce pestek dyni+ orzechów nerkowca+ jabłko+ kawa ala latte fajny podwieczorek;]

V( 19:30) wieśniak ze szczypiorkiem+ pestki słonecznika+ troche mieszanki studenckiej+ 2 kromki razowego z masłem i pomidorem+ kakao+ herbata roooibos

po: jabłko( dobrze tak na noc czy nie bardzo???)

prosze piękniuuutko o ocenke....: prosi:
patrzac pod kątem U. To menu jest jak najbardziej OK, chodz zmodyfikowalybysmy sniadanie. 0.5 kg to naturalne wahania wagi w ciele czlowieka. Nam, sie ptorafi nawet o 1-1,5 kg wahac i nie panikujemy.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:27   #3817
ar22
Raczkowanie

panikuje...bo czytając niektóre jadlospisy na PPPP to ja bym w tydzien jak wieloryb wyglądała jedząc tyle;/ a chciałabym jesc tak smacznie...widac czy moim organizmie jest to niestety niemożliwe skoro na moim obecnym jedzeniu tyje......wiec moje UUUU bede nazywac cyba PPPP...ekkkhhhmmm;(
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:28   #3818
Vegetka
Zakorzenienie

Moje wczorajsze RRRRRR

ŚI - owsianka : szklanka mleka, 5 łyżek owsianych, trochę suszonych śliwek, żurawiny, migdały.
ŚII- bułka grahamka z sałatą, pieczonym schabem, pomidorem, kefir 400 g, jabłko
O - 3 bitki wieprzowe, trochę ziemniaków bez tłuszczu ( nie wiem czy dobrze),
brokuły
P - Serek wiejski, garść suszonych śliwek, daktyli, orzechów
K- tuńczyk wsw

Baardzo proszę o ocenę !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:58   #3819
Chibiusa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze RRRRRR

ŚI - owsianka : szklanka mleka, 5 łyżek owsianych, trochę suszonych śliwek, żurawiny, migdały. Ok
ŚII- bułka grahamka z sałatą, pieczonym schabem, pomidorem, kefir 400 g, jabłko ładnie
O - 3 bitki wieprzowe, trochę ziemniaków bez tłuszczu ( nie wiem czy dobrze)
brokuły, jeżeli mięso wieprzowe chude i zrobione nie na tłuszczu to ładnie, jedz rowniez ryż brąz/kaszę
P - Serek wiejski, garść suszonych śliwek, daktyli, orzechów tu juz nie dawałabym sliwek i daktyli bo o tej porze cukry nie wskazane, orzechow mam nadzieje ze spora ilość
K- tuńczyk wsw ładnie, choc zamienilabym to z serkiem z podwieczorka ,bo to białko wolnowchlanialne najlepsze na noc a do tuńczyka dodałabym np łyżeczkę oliwy i warzywa

Baardzo proszę o ocenę !
Bardzo poprawny jadłospis
Chibiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 10:11   #3820
Fuksjaaa
Raczkowanie

REDUKCJA:

Śn: płatki owsiane, siemie lniane, garśc corn flakes, otręby owsiane, 2 łyzki fitelli cynamonowej zalane wrzatkiem i ciepłym mlekiem (papka)

II Śn: jabłko, 2 tosty pełnoziarniste z papryką, marchew surowa.

O: makaron pełnoziarnisty, pesto.

PodW: migdały, twarożek biały (4 łyzki), poł ogórka zielonego, marchew surowa.

K: Jajko, ogórek.

Fuksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 10:12   #3821
Vegetka
Zakorzenienie

chibiusa dziękuję bardzo za ocenę !!
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:00   #3822
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Dziesiejsze U:

1. grahamka z serkiem twarogowym Turek, świeży szczypiorek, 2 "berlinki" przydałoby sie jeszcze jakieś warzywo
2.Kiwi, jabłko, jogurt nat. + otręby, zarodki pszenne, słonecznik, garść orzechów włoskich bardzo ładnie
3. Cały woreczek ryżu Parboiled, dużo pikantnej potrawki z kawałkami kurczaka, starty ser OK
4. Shake czekoladowy 250ml z McDonald's...

I jak?
A gdzie kolacja???
Jak na U za mało

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze RRRRRR

ŚI - owsianka : szklanka mleka, 5 łyżek owsianych, trochę suszonych śliwek, żurawiny, migdały.
ŚII- bułka grahamka z sałatą, pieczonym schabem, pomidorem, kefir 400 g, jabłko
O - 3 bitki wieprzowe, trochę ziemniaków bez tłuszczu ( nie wiem czy dobrze),
brokuły
P - Serek wiejski, garść suszonych śliwek, daktyli, orzechów
K- tuńczyk wsw

Baardzo proszę o ocenę !
bardzo ładnie Nie jedz tylko owoców suszonych w 2 połowie dnia i to jeszcze w połączeniu z tłuszczem.
Wystarczy sam serek z orzechami.
A to tuńczyka dodaj jakieś warzywa.

Cytat:
Napisane przez Fuksjaaa Pokaż wiadomość
REDUKCJA:

Śn: płatki owsiane, siemie lniane, garśc corn flakes, otręby owsiane, 2 łyzki fitelli cynamonowej zalane wrzatkiem i ciepłym mlekiem (papka)

II Śn: jabłko, 2 tosty pełnoziarniste z papryką, marchew surowa.

O: makaron pełnoziarnisty, pesto.

PodW: migdały, twarożek biały (4 łyzki), poł ogórka zielonego, marchew surowa.

K: Jajko, ogórek.

jesteś wege??

Jak tak to uzupelnij jakoś brak białka. Nie ma go w ogóle w II śniadaniu i obiedzie.
Taki obiad nie nadaje sie na R.
Kolacja bardzo marna.
Jedno jajko i ogórek to za mało!!
Brakuje również NNKT!!
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:11   #3823
Fuksjaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

jesteś wege??

Jak tak to uzupelnij jakoś brak białka. Nie ma go w ogóle w II śniadaniu i obiedzie.
Taki obiad nie nadaje sie na R.
Kolacja bardzo marna.
Jedno jajko i ogórek to za mało!!
Brakuje również NNKT!!
Nie jestem Wege Dzis jest Popielec, czytaj post

NNKT => migdały, tak? Dodam orzechy. Nie mam jak skołowac rybki dziś niestety.
Stary 2010-02-17, 11:17   #3824
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuksjaaa Pokaż wiadomość
Nie jestem Wege Dzis jest Popielec, czytaj post

NNKT => migdały, tak? Dodam orzechy. Nie mam jak skołowac rybki dziś niestety.
ah no tak...post
Ja nie postuję wiec nie wiem

Czyli generalnie jadasz mięsko i wiesz że białko do każdego posiłku być musi. Dziś tylko taka skucha:?)

NNKT to orzechy, pestki słonecznika, ryby czy oliwa z oliwek.
Trochę było w pesto...jeżeli robione z orzechów i oliwy..ale mimo wszystko za mało.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-02-17 o 11:21
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:27   #3825
Fuksjaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
ah no tak...post
Ja nie postuję wiec nie wiem

Czyli generalnie jadasz mięsko i wiesz że białko do każdego posiłku być musi. Dziś tylko taka skucha:?)

NNKT to orzechy, pestki słonecznika, ryby czy oliwa z oliwek.
Trochę było w pesto...jeżeli robione z orzechów i oliwy..ale mimo wszystko za mało.
Tak, tak mięsko jak najbardziej tym bardziej że anemię mam.
Pesto z orzechów i oliwy, plus migdały do podwieczorku i orzechy. Więc nie jest najgorzej.

Ogólnie to mi się wydaje że mało nie jem, waga nie spada (dziś nawet up), niestety jestem na kuracji hormonalnej co zapewne nie pomaga w zrzucaniu wagi
Stary 2010-02-17, 16:56   #3826
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
panikuje...bo czytając niektóre jadlospisy na PPPP to ja bym w tydzien jak wieloryb wyglądała jedząc tyle;/ a chciałabym jesc tak smacznie...widac czy moim organizmie jest to niestety niemożliwe skoro na moim obecnym jedzeniu tyje......wiec moje UUUU bede nazywac cyba PPPP...ekkkhhhmmm;(
Teraz moze ci skakac a za 2-3 kg bedziesz mogla jesc o wiele wiecej i trzymac wage. To ze waga ci wzrosla o 0.5 kg nie swiadczy o tym ze tyjesz;/ Pogadamy za miesiac gdy wzrost sie utrzyma
My opuchlysmy jak diabli od wczoraj mamy 1 kg na plusie, morda zrobila sie jak ksiezyc i co? Mamy twierdzic ze przytylysmy kg w jeden dzien?. Nie. Bo wiemy ze to sie neistety nie utrzyma [takie wahania to dla ans norma].
Dlatego glowa do gory!. Poza tym powinnas sie cieszyc ze masz wieksza liczbe na wadze....

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

NASZE U;

przed sniadaniem

jablko z cynamonem + 7 suszonych sliwek
4 maslane ciastka + kawa z mlekiem i cynamonem
śniadanie;

miska platkow [szklanka zdrowy Blonnik, po pół szklanki; nesquik, crunchy bananowoczekoladowych, ryzowotruskawkowych i ryzowoczekoladowych, + 8 lyzek owsianych + lyzka kakao] + serek homo pomaranczowo-czekoladowy + banan + bakalie; daktyle, rodzyny, orzechy, pestki slonecznika.
kromka chleba z maslem, plastrem bezpodpuszczkowego sera i ketchupem

II śniadanie;

elovena -przekaska owsiana + mandarynki
w pizzerii;
talerz warzyw z sosem winegret i ciabatą [2 kawalkami]

obiad;

zapiekanka ziemniaczana [fura ziemniakow, masla, sera wege, papryki, pomidorow, pieczarek i kukurydzy-talerz z górką + małą dokładka;p PYCHA]

po;
garsc daktyli + 2 ryżowe z miodem i maslem orzechowym.

podwieczorek;

2 kromki chleba razowego z sosem czosnkowym, serem, pomidorem i kiszonym ogorem. + kakao.

kolacja;

wiejski z probiotykiem z warzywami + bułka pszenna z maslem, salata i innymi warzywami.

po;

jablko + garsc daktyli.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-02-17, 17:06   #3827
kasia220112
Raczkowanie

Dziesiejsze U/P (na wadze 42 kg w ubraniu)
śn;7.30 6 łyżek bran flakes, 1,5 łyżki otrębów, szklanka mleka 0,5%(2 szklanki tylko zostały, już kupiłam 1,5%), miód tyle żeby nie było za słodkie, 6 migdałów, łyżeczka słonecznika, łyżka rodzynek.kiwi na czczo.
2 śn;11.00 bułka wieloziarnista ciemna, podłużna z masłem i szynką( niestety nie trzymałam sie postu, gdyż nie miałam sera, a jajka nie zdążyłam ugotować), warzywkami(rzodkiewka i natka pietruszki), jabłko 150 g
ob;14.00 zupa ogórkowa zabielana 2 chochelki, łyżka ryżu(łeee)
2 danie; 1,5 szklanki makaronu spaghetti, 5-7 łyżek sosu pomidorowego z cebulą, papryką i marchewką na oliwie
przek;16.45 garść ringów miodowych, 2 orzechy duże
pod;17.30 activia malinowa, łyżka otrębów, małe jabłko
kol;20.30 2 kromki z masłem+ do wyboru; puszka tuńczyka wsw/lub/ jajko na twardo/ lub na miękko/ lub/jajecznica/lub sałatka z makreli z puszki/+ warzywka i herbata

Ocenicie??? Pliss!!!
Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:06   #3828
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Teraz moze ci skakac a za 2-3 kg bedziesz mogla jesc o wiele wiecej i trzymac wage. To ze waga ci wzrosla o 0.5 kg nie swiadczy o tym ze tyjesz;/ Pogadamy za miesiac gdy wzrost sie utrzyma
My opuchlysmy jak diabli od wczoraj mamy 1 kg na plusie, morda zrobila sie jak ksiezyc i co? Mamy twierdzic ze przytylysmy kg w jeden dzien?. Nie. Bo wiemy ze to sie neistety nie utrzyma [takie wahania to dla ans norma].
Dlatego glowa do gory!. Poza tym powinnas sie cieszyc ze masz wieksza liczbe na wadze....

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

NASZE U;

przed sniadaniem

jablko z cynamonem + 7 suszonych sliwek
4 maslane ciastka + kawa z mlekiem i cynamonem
śniadanie;

miska platkow [szklanka zdrowy Blonnik, po pół szklanki; nesquik, crunchy bananowoczekoladowych, ryzowotruskawkowych i ryzowoczekoladowych, + 8 lyzek owsianych + lyzka kakao] + serek homo pomaranczowo-czekoladowy + banan + bakalie; daktyle, rodzyny, orzechy, pestki slonecznika.
kromka chleba z maslem, plastrem bezpodpuszczkowego sera i ketchupem

II śniadanie;

elovena -przekaska owsiana + mandarynki
w pizzerii;
talerz warzyw z sosem winegret i ciabatą [2 kawalkami]

obiad;

zapiekanka ziemniaczana [fura ziemniakow, masla, sera wege, papryki, pomidorow, pieczarek i kukurydzy-talerz z górką + małą dokładka;p PYCHA]

po;
garsc daktyli + 2 ryżowe z miodem i maslem orzechowym.

podwieczorek;

2 kromki chleba razowego z sosem czosnkowym, serem, pomidorem i kiszonym ogorem. + kakao.

kolacja;

wiejski z probiotykiem z warzywami + bułka pszenna z maslem, salata i innymi warzywami.

po;

jablko + garsc daktyli.
jak dla mnie naprawdę super!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:20   #3829
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jak dla mnie naprawdę super!
A dzieki wielkie!

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-02-17, 17:32   #3830
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
Postanowiłam i ja coś napisać, mój "mniejwięcej" codzienny jadłospis i o weryfikacje, bo na pewno czegoś w nim za dużo, czegoś za mało. Jestem na U. Generalnie. Czasem zjem mało, czasem więcej, zależy od dnia. Ale jak pisałam-"mniejwięcej" wygląda to tak:

Śniadanie:
-albo omlet z dzemem lub miodem i bakaliami, albo muesli Lubella + jougrt naturalny + miód, bakalie

2 śniadanie:
-owoc (zazwyczaj jabłko lub banan) jogurt, jakieś ciasteczka zbożowe

Obiad:
-inwencja twórcza babci, zwykle jakaś zupa: ogórkowa, warzywna lub pomidorowa, a na drugie jakiś kotlet, ziemniaki, surówka

Podwieczorek:
-owoc, kaszka na mleku lub jakiś deser gotowy, np. Fantazja, Belriso (ryż na mleku z jabłkiem), garść rodzynek

Kolacja:
-kanapki (jem bez masła i margaryny, bo tego nie nawidzę, ale od dziś zaczynam jeść z masłem ) zwykle na to jakiś ser, camembert, pomidor, ogórek, cebulka, lub szynka i zawsze jakieś zioła i oczywiście szczypiorek
...i często do kolacji jem grapefruita, którego uwielbiam : )

Zaznaczam, że nie jest to konkretny jadłospis, tylko uogólniony. W ciągu dnia pije dużo wody i soków z wyciskarki, lub Kubusia. Herbat, kawy, napojów gazowanych nie pije, chyba, że od czasu do czasu herbate, którą nie bardzo lubię.
jak dla mnie całkiem fajnie jesz - jak normalny człowiek. I zdrowo tyle, że baardzo niewiele nnkt - może pomyśl o orzechach? na drugie śniadanie albo podwieczorek

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:14   #3831
201604211128
Konto usunięte

Moje P pt - jest @, ale może mnie czekać szpital, więc P

Iśn: owsianka - skład - mleko 3,2% dwie szklanki, szklanka płatków owsianych, garść otrębów owsianych, morele suszone, wiórki kokosowe, mieszanka bakaliowa - wyszła bardzo gęsta + kanapka - chleb biały z grubą warstwą masła, rybą (makrelą wędzoną) i pomidorem, herbata z cukrem
IIśn: kanapka Subway (byłam w Warszawie) - chleb parmezan oregano, ser podwójny, przypieczony, warzywa - papryka, oliwki, ogórek kiszony, sos majonezowy, posypka - oregano, parmezan, sól pieprz. - 15 cm
herbata w Coffie Heaven, ciasteczko
IIIśn : kanapki - chleb biały z masłem, jajko na twardo, pomidor, ogórek kiszony, majonez
Ob: dwie miski ryby po grecku z ryżem curry, herbata z cukrem
K: w planach - kanapki takie same jak na śniadanie , herbata z cukrem

Ps 1. - jest popielec, więc nie ma mięsa na obiad, ani w żadnym posiłku
Ps. 2 Nie ma podwieczorka, bo był późny obiad, w zamian to jest III śniadanie.
Ps. 3 kanapek było po 4 z dużych pajd chleba

Uśmiecham się do Izy o ocenę

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2010-02-17 o 18:17
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:14   #3832
freakkiki
Raczkowanie

U

I owsianka
II kanapka z dwóch kromek razowych z serem, ogórkiem, sałatą, dwa jabłuszka
III 1/2 warzyw na parze, kasza jaglana, kawałek śledzia
IV 100g białego sera, dwie kromki; jedna z masłem i miodem druga z masłem i dżemem, jogobella light
Stary 2010-02-17, 18:16   #3833
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. grahamka z ogórkiem zielonym,serem żółtym,cebulą,pomidorkiem , gruszka
  2. kabanos,kanapka razowca z salami i pomidorem
  3. pierś kurczaka smażona w chili i oregano, 100g buraczków
  4. będzie jajko na miękko faszerowane majonezem,czosnkiem,piecz arkami,szczypiorkiem

ocenicie??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:38   #3834
freakkiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  4. będzie jajko na miękko faszerowane majonezem,czosnkiem,piecz arkami,szczypiorkiem

ocenicie??
nie pościsz?
Stary 2010-02-17, 18:39   #3835
kasia220112
Raczkowanie

up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:41   #3836
Cherokee Rose
Raczkowanie

U/R (dzisiaj przypadkiem wyszło bardziej u niż r):

1. jogurt nat 180g+ 1,5łyżki owsianych + 1łyżka otrąb owsiano-pszenno-żurawinowych+ 1łyżka musli+ 1łyżka ziołomiodu głogowego+ garść rodzynek+ garść suszonej żurawiny+ 3suszone morele+ 2 suszone daktyle+ garść płatków migdałowych+ 4 orzechy laskowe+ 2orzechy włoskie+ cynamon;

banan

2. duża miska zupy warzywnej+ pół łyżki oliwy z oliwek;
omlet <1 jajko> z teflonu + pół łyżki oliwy z o.

3. 100g* soczewicy + 200g* kaszy gryczanej + soja<1kawałek>+ papryka + oliwa z o. na całość;
zaraz po/deser: 9 suszonych daktyli, 2 garści suszonej żurawiny, 2 garści rodzynek

4. pół wiejskiego lekkiego + tarta gruszka+ tarte jabłko

*
ważone przed gotowaniem

Edytowane przez Cherokee Rose
Czas edycji: 2010-02-17 o 18:48
Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:49   #3837
Irish lady 28
Zadomowienie

U
ocenicie??

nie,nie poszczę...i bardzo zależy mi dzisiaj na Waszej ocenie,naprawdę.
Jest to dla mnie ważne...plisss
Stary 2010-02-17, 18:58   #3838
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
nie pościsz?
chyba pości, bo browarów nie ma

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:06   #3839
Irish lady 28
Zadomowienie

a jakaś konstruktywna krytyka??

Przepraszam,ale mało mnie bawią Twoje komentarze,Malenka17:cmok :
Stary 2010-02-17, 19:12   #3840
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

śniadanie: puszka makreli w sosie pomidorowym; grahamka + herbata zielona

IIśniadanie: jabłko; bułka pszenna z serekim puszystym i sałatą

obiad: ziemniaki z filetem z mintaja na parze; surówka z pekinki i pomidorA z łyżeczką oleju lnianego + herbata zielona

podwieczorek: drożdżówka z czarną porzeczką; garstka orzechów laskowych

kolacja: 2 kromki chleba żytniego z masłem i koperkiem; 2 jaja na miękko + herbata zielona

i proszę o ocenkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości