Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 15:11   #2371
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
WOW
To ja sie pochwale... a co ja dostalam autko, Mercedesa klasy A i wlasnie w marcu go odbieramy!!!

ojjj zazdraszczam

p.s. jaki kolorek ? czarnuszek?

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-02-17 o 15:13
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:15   #2372
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Hej dziewuszki

Melduję się po dłuższej przerwie! Nie wiem jak ja Was nadrobie, troszkę mnie nie było... Stęskniłyście się??

Zanim zacznę czytac, wstawie Wam moje smieszne dziecko jak dzisiaj rano z tatusiem pracowało Śmieszna jest co??

No i jak ją nagrałam jak przedwczoraj przed snem gadała
http://www.youtube.com/watch?v=dCVXA...layer_embedded
ja się stęskniłam dziś o tobie myślałam, ale już zdążyłaś się odezwać

A z tym sadzaniem, to gratuluję. Ja chyba podobnie jak Karenina trochę pczekam dłużej. Zresztą póki co Sandrze nie w głowie podnoszenie się.

A gaduła z Bianki jest niesamowita

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
kochana jest
tomka juz dawno w roze nie zawine. nogi mu wystaja i jakos wylazi mi z niego
ja tam nóg nawet nie próbuję zawijać, bo młoda jest za długa. Ale chodzi o to, żeby rączki nie latały, a nóżki przykrywam potem kocykiem, żeby jej nie było zimno

Cytat:
Ja tez caly czas choruję, obecnie jestem na antybiotyku, na szczescie nie karmie piersia!
Zazdraszczam, Twoja Sandra tak duz je na raz... Co ile sie bdzi po takiej butli??
tak dużo na raz to ona je tylko na to karmienie wieczorne o 23, a potem śpi ze spokojem do 5, 6 czasami tez mogłaby pewnie i do 7, ale ja już ją karmię o 6.30 najpóźniej

A antybiotyku niestety nie mogę, toteż leczę się tylko czosnkiem, wit C, inhalacjami i po odciągnięciu mleka wieczorem biorę na noc aspirynę

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

A my dzis z Mateuszkim zaliczylismy pierwszy raz lekarza,maly od rana jais rozpalony byl wiec zmierzylam mu goraczke i mial 37,6 wiec szybko łapalismy siuski zeby zrobic badanie moczu i do lekarza,na szczescie osłuchala go i wszystko czysto a wyniki moczu bede pozniej dopiero wiec jak beda złe to jutro powtorka z rozrywki i znowu do lakarza a jak beda dobre to poprostu przeczekac ,podawac paracetamol i obserwowac maluszka
Teraz biedny padł mi po dzisiejszych wrazeniach,chociaz dzis marudny jest bo na spacerku nie bylismy
po twojej wypowiedzi właśnie zdałam sobie sprawę, że nie jest tak łatwo z badaniem moczu u takich maluchów. Z chłopcami jeszcze pół biedy, ale nie wyobrażam sobie "łapania" u dziewczynki

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-17 o 15:22
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:19   #2373
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o linka do tego konika niebieskiego z FP,wiem ze ktoras z Was wklejala ale nie mam czasu szukac a chce zamowic jeszcze dzis,z gory dziekowac

Katarina mesiu?????wowwwwww

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:21   #2374
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

a teraz jestem zadowolona bo chyba wszystko co chcialam to zacytowalam

zaraz stary wroci z pracy na obiad a potem znow wychodzi i znow sama bede kladla chlopcow spac

Moj malz tez wczoraj przyszedl z oracy przed 18, zaraz wyszedl i wrocil po 19.30 jak maly juz spal...

Cytat:
Jaki sliczny i silny chłopczyk) Ale robi postepy!!! Mamusia musi byc bardzo dumna ze swojego synka

Kareninko mialam to samoi niestety przeszlam na butelke, moja Bianka tez tak sie dara i prezyl przy cycu, a mi bylo tak strasznie przykro i smutno, ze woli zjesc mleko z butelki...

U nas juz lepiej...

Cytat:
A my dzis z Mateuszkim zaliczylismy pierwszy raz lekarza,maly od rana jais rozpalony byl wiec zmierzylam mu goraczke i mial 37,6 wiec szybko łapalismy siuski zeby zrobic badanie moczu i do lekarza,na szczescie osłuchala go i wszystko czysto a wyniki moczu bede pozniej dopiero wiec jak beda złe to jutro powtorka z rozrywki i znowu do lakarza a jak beda dobre to poprostu przeczekac ,podawac paracetamol i obserwowac maluszka
Teraz biedny padł mi po dzisiejszych wrazeniach,chociaz dzis marudny jest bo na spacerku nie bylismy
Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:24   #2375
elalank
Zadomowienie

my już po spacerze i te pianki były brzydkie wiec kupie z all ,
obiad wstawiny, Olka właśnie karmiona, więc czekamy na TZ aż wróci z pracy

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o Kubusia to na pewno zadba o twoją córcie bo jest bardzo ciepłym i słodkiem chłopcem wiec jesli go życie nie zepsuje to polecam Ja też uważam że facet powinien byc starszy

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Elalank ale wez pod uwage jeszcze Adrianka Kropki bo on juz pranie potrafi zrobić i o higiene bardzo dba- zwłaszcza pieska
no to pięknie, mam 2 kawalerów dla Córci Olka jak sie dowie, że mamusia załatwiła narzeczonych, bedzie zachwycona

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Hehehe....moje dziecie jest sfrustrowane....kolysze sie z jednej strony na druga i tej tyci tyci brakuje mu do brzuszka...
ale fajosko ja tez już chcę żeby Olka zaczęła sie przewracać, a tu jak na razie cisza

Cytat:
dziewczyny to ja was chce w fejsbuku
wyślę Ci na priva moje nazwisko to mnie odszukasz

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
cialam sie pochwalic ze moja kruszynka konczy dzis 3 miesiac
sto lat, sto lat!!!!!!

My chcemy tez chodzić na basen- na zaj ecia dla maluszków z instruktorem w cieplejszej wodzie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:26   #2376
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Moj malz tez wczoraj przyszedl z oracy przed 18, zaraz wyszedl i wrocil po 19.30 jak maly juz spal...

U nas juz lepiej...

Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 15:32   #2377
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Eluś zdrowiej szybko

A jak go mam olejować?
On tak ma od zawsze, a co do ciepłych krajów, to chyba w tym roku się nie zdecyduję, trochę mnie przeraża ilość wszystkiego co musiałabym ze sobą zabrać i bałabym się, że dziecko będzie miało problem z aklimatyzacją, zwłaszcza że, jak wiesz, jechać mogę tylko w środku sezonu, kiedy jest najcieplej.
Myślałam o polskim morzu A gdzie Wy się wybieracie na wakacje w tym roku?

Naklejki kupuj, są świetne

DiTu, Ty nam chyba Madzi jeszcze nie pokazałaś, co?

Ja już zaklepalam wczasy na Krecie, w hoteliku ze SPA i mam nadzieję, że przez te dwa tygodnie jaktam bedziemy uda mi sie umówić z Zaharia

Cytat:
Śliczna modeleczka i jak duzo potrafi skonsumowac mlika

Robocop:m dleje:
Brombi jak Ty czasami cos napiszesz to ja leze i kwicze ze ,smiechu:brzydal :

Wakacje w tym roku nad morzem cale 2 tygodnie,juz w zeszłym roku planowalismy leciec sobie na Majorke ale ciaza wiec sobie darowalismy i wtedy tez bylismy nad polskim morzem

klask i:dla Sandruli za to ze ładnie spała

Kropka a jak to mozna głoslowac codziennie czy jak bo szczerze mowiac nie bardzo doczytalam?

Gratulacje dla dwumiesieczniaka

Brawa dla czteromiesieczniaka!!!No i mamusia jak dobrze date pamieta,u nas było to 11 lutego

A Ty Domi co sie zakrywasz??????corciA Słodka

Rav malenstwo przesłodkie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A no i Kropciu chyba Ty pytałas o Facebooka?ja mam konto ,kiedys załozyłam ale bardzooooo mało tam zagladam
Polecam Majorkę, jest tam pięknie, mam tam rodzinkę i tak sobie czasami latalam jak jeszcze nie bylo malej, ale to raczej miejsce dobre na imprezowanie

Cytat:
Załącznik 2874010 prosze.
wybacz ze w lazience ale siostra mi robila zdjecia aby tz nie widzial
No jest boooska!!!!

Domi Twoja tez piękna!!!

Kachula jak tam Cwiczenia z Hula hopem??

Brombusiu dostalas już okres?? Bo ja jszcze nie, a ostatni mialaw grudniu!!!!

A teraz mala przerwa, bo moje dzieci sie obudzilo i domaga sie mamy zainteresowania
Stary 2010-02-17, 15:46   #2378
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Dziewczyny prosze o linka do tego konika niebieskiego z FP,wiem ze ktoras z Was wklejala ale nie mam czasu szukac a chce zamowic jeszcze dzis,z gory dziekowac

Prosze:

http://www.allegro.pl/item925114820_...nka_m5664.html

Dziewczynki, a co sadzicie o takiej macie?

http://www.allegro.pl/item912511709_...a.html#gallery

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:48   #2379
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Domi mój Tz jest Prezesem Zarządu dosyć dużej firmy

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ojjj zazdraszczam

p.s. jaki kolorek ? czarnuszek?
Oczywiscie, ze czarny i ze wzg na małą na czarnych skórach No i w automacie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja się stęskniłam dziś o tobie myślałam, ale już zdążyłaś się odezwać

A z tym sadzaniem, to gratuluję. Ja chyba podobnie jak Karenina trochę pczekam dłużej. Zresztą póki co Sandrze nie w głowie podnoszenie się.

A gaduła z Bianki jest niesamowita

ja tam nóg nawet nie próbuję zawijać, bo młoda jest za długa. Ale chodzi o to, żeby rączki nie latały, a nóżki przykrywam potem kocykiem, żeby jej nie było zimno

tak dużo na raz to ona je tylko na to karmienie wieczorne o 23, a potem śpi ze spokojem do 5, 6 czasami tez mogłaby pewnie i do 7, ale ja już ją karmię o 6.30 najpóźniej

A antybiotyku niestety nie mogę, toteż leczę się tylko czosnkiem, wit C, inhalacjami i po odciągnięciu mleka wieczorem biorę na noc aspirynę

po twojej wypowiedzi właśnie zdałam sobie sprawę, że nie jest tak łatwo z badaniem moczu u takich maluchów. Z chłopcami jeszcze pół biedy, ale nie wyobrażam sobie "łapania" u dziewczynki

Cytat:

Katarina mesiu?????wowwwwww
A dziękuję, dziękuję... na tym zdjeciu taki troche po domowemu
Stary 2010-02-17, 15:57   #2380
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Oczywiscie, ze czarny i ze wzg na małą na czarnych skórach No i w automacie
no to niezłe cacko!

Stary 2010-02-17, 16:02   #2381
katekatee
Zadomowienie

Witam ponownie. Przed chwilką dałam Wikiemu pare łyżeczek soku jabłkowego. Postanowiłam że już mu będę rozszerzać dietę. Może w końcu będzie normalnie kupki robił.

Kachula powiedz mi co ty najpierw dałaś Mateuszkowi do zjedzenia. I jak to teraz u Was wygląda

Brombi kiedy do okulisty idziecie?? Chyba nie przegapiłam

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
OLIWIA waży mniej niż 6kg więc możemy ich skumać

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Miałam więc napisać, że moja Blanka waży tylko 5700g, więc nadaje się na narzeczoną dla... (zapomniałam!) - Wikiego? Chyba

Pediatra kazała jej dawać już troszkę jabłuszek, marchewek itd żeby te kupki jej się ustabilizowały wreszcie... Dajecie już?
No proszę bardzo się cieszę że znalazły się takie dziewuszki Bo już myślałam że będę narzeczonej dla WIkiego na wątku styczniowym szukać A tu proszę nawet mamy dwie ślicznotki

Ola ja dziś Wikiemu dałam troche soku jabłkowego, jutro dam troszkę więcej a pojutrze dam mu jabłuszko z gerbera. Mój też od jakiś 2 tygodni ma problemy z kupkami i ja też dlatego postanowiłam już rozpocząć. A z tego co Widzę to Twoja malutka jest tylo 2 tygodnie młodsza więc myślę że też możesz już spróbować.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
cudna

a czemu az podwójnie?
Katee a jak kladziesz na brzuszu to Wikiemu nie przeszkadzaja te pieluszki?ja dopiero pierwszy raz dzis dalam pieluszke. Za 4 tygodnie do kontroli

Bo to się Domi tak nazywa. Podwójne pieluchowanie. Bo są dwie pieluchy pampers+tetrowa. A i dziś małego obserwowałam i mu ta pielucha troche przeszkadza. No ale trudno najwyżej będzie się później obracał. Najważniejsze żeby z bioderkami było ok

Cytat:

Malutka slodziutka ale prawie z krzesla spadlam jak zobaczylam to zdjecie...to stanowczo za wczesnie, zeby ustawiac ja do siadania
O dzięki za ten post bo ja już też zwątpiłam czy aby napewno można dzieciaczki już tak zadzać

Cytat:
Jak będziesz wklejać więcej zabawek to mój tżt przestanie Cię lubić Bo ja mu ciągle mówie że Kamila wkleja zabawki i potem je kupuje. A potem tżt ciągle się wydziera że mały ma pełno zabawek i ja ciągle kupuje nowe A to wszystko przez te Twoje linki

Oczywiście wszystkie ślicznotki i przystojniaczki przesłodcy

Katarina no to będziesz mieć super autko. To nasza Meganka się myję My mamy jasną skórę mam nadzieje że Wiki aż tak bardzo nie pobrudzi bo już zwątpiłam po Twoim poście

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-02-17 o 16:08
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:12   #2382
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje Kareninko chyba sie skusze i zaraz zamowie

Karenina Ty uciekaj juz z tego all bo Twoj maly to bedzie za jakis czas mial cały pokoj tych zabawek a tz nie nadazy zarabiac na te zabaweczki:brzyd al:

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam ponownie. Przed chwilką dałam Wikiemu pare łyżeczek soku jabłkowego. Postanowiłam że już mu będę rozszerzać dietę. Może w końcu będzie normalnie kupki robił.

Kachula powiedz mi co ty najpierw dałaś Mateuszkowi do zjedzenia. I jak to teraz u Was wygląda
Katekate ja dalam Mateuszkowi pierwszy raz samo jabłuszko ale strasznie sie przy tym krzywil wiec chyba mu nie smakowalo i reszte słoiczka wszamała mamusia
Pozniej sprobowalam z jabłuszkiem ze słodka marchewka z bobo vity i malemu bardzo smakowało,słoiczek dostal na dwa razy (oczywiscie mamusia troszke pomogła)
To było na weekend do tej pory jeszcze nic mu nie dawalam,nastepny deserek dostanie znowu na weekend,narazie nie chce przesadzac,tylko tak od czasu do czasu dac malemu cos innego,jutro chyba wyprobujemy soczek jabłkowy

Mamy wyniki moczu Mateuszka i wszystko jest w porzadku wiec ten jego stan podgoraczkowy to chyba taka trzydniowka,lekarka tez mi o tym mowila ze to takie cos moze byc

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

A dziękuję, dziękuję... na tym zdjeciu taki troche po domowemu

Katarina ja mialam na mysli mercedesa-w skrocie mesia:h ahaha:ale mezus tez całkiem całkiemfajny

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 16:14   #2383
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Mamy wyniki moczu Mateuszka i wszystko jest w porzadku wiec ten jego stan podgoraczkowy to chyba taka trzydniowka,lekarka tez mi o tym mowila ze to takie cos moze byc

-
no to super, ze wszo ok!

Stary 2010-02-17, 16:15   #2384
brombusia
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerku, ale już mam dość tej zimy

Dzieciaczki słodkie
Sandrunia tak słodko śpi, a Tomuś rozbrajający jak zwykle
Madzia jak modelka w tej sukienusi , a te pantofelki to mnie rozwaliły normalnie
Katarina, Twoja niunia słodka, widać że córusia Tatusia
Filuś tez tak mamusi opowiada

Kachulko, mam nadzieję że z Mateuszkiem wszystko ok

Cytat:

Brombusiu dostalas już okres?? Bo ja jszcze nie, a ostatni mialaw grudniu!!!!
No właśnie też czekam i czekam

Cytat:

Dziewczynki, a co sadzicie o takiej macie?

http://www.allegro.pl/item912511709_...a.html#gallery
Wstręciucho, znowu kusisz

Cytat:

Brombi kiedy do okulisty idziecie?? Chyba nie przegapiłam
Z tym okulistą to będziemy musieli troszkę poczekać, bo ten polecony od niemowlaków ma jeszcze urlop i okazało się, że w tym tygodniu nie da rady

Jaki soczek mu dajesz? W sensie z jakiej firmy?

Tak się spieszycie z tym rozszerzaniem diety, że mnie też kusi, ale się boję, myślę, że jeszcze trochę poczekam

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:22   #2385
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi mój Tz jest Prezesem Zarządu dosyć dużej firmy

kurcze to nieźle
przepraszam za takie pytanie, ale juz tak mam- ciekawska zem jest
Cytat:

No proszę bardzo się cieszę że znalazły się takie dziewuszki Bo już myślałam że będę narzeczonej dla WIkiego na wątku styczniowym szukać A tu proszę nawet mamy dwie ślicznotki
Bo to się Domi tak nazywa. Podwójne pieluchowanie. Bo są dwie pieluchy pampers+tetrowa. A i dziś małego obserwowałam i mu ta pielucha troche przeszkadza. No ale trudno najwyżej będzie się później obracał. Najważniejsze żeby z bioderkami było ok

Katarina no to będziesz mieć super autko. To nasza Meganka się myję My mamy jasną skórę mam nadzieje że Wiki aż tak bardzo nie pobrudzi bo już zwątpiłam po Twoim poście

Katee my w ogole autka nie mamy a mi meganki baardzo sie podobaja
podwojne pieluchowanie?myslalam, ze dwie teterki zakladasz. Wiedzialam, ze jest nazwa pieluchowanie (wtedy jedna tetra na pampersa) a pdoowjne to ze dwie
a moja ksiezniczka 2 tyg wazyla 4150, wiec tez teraz za bardzo nie przytyla i napewno do 6 kg nie dobila...
no ale ja juz mam swojego Tomeczka Malinki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:22   #2386
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, ze wszo ok!

Cytat:
Byliśmy na spacerku, ale już mam dość tej zimy

Dzieciaczki słodkie
Sandrunia tak słodko śpi, a Tomuś rozbrajający jak zwykle
Madzia jak modelka w tej sukienusi , a te pantofelki to mnie rozwaliły normalnie
Katarina, Twoja niunia słodka, widać że córusia Tatusia
Filuś tez tak mamusi opowiada

Kachulko, mam nadzieję że z Mateuszkiem wszystko ok

No właśnie też czekam i czekam

Wstręciucho, znowu kusisz

Z tym okulistą to będziemy musieli troszkę poczekać, bo ten polecony od niemowlaków ma jeszcze urlop i okazało się, że w tym tygodniu nie da rady

Jaki soczek mu dajesz? W sensie z jakiej firmy?

Tak się spieszycie z tym rozszerzaniem diety, że mnie też kusi, ale się boję, myślę, że jeszcze trochę poczekam
Mnie tez dziewczyny podkusily z tym rozszerzeniem wiec poki co sprobowalismy i powolutku powolutku bedziemy teraz jesc inne smakołyki,nie tylko mliko

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 16:26   #2387
domi7ks
Zakorzenienie

Ja planuje przez 5 miesiecy conajmniej a najlepiej te pół roku tylko pierś...

a czemu sie tak spieszycie z tym rozszerzaniem diety?

Stary 2010-02-17, 16:29   #2388
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie była proba zeby zobaczyc jak maly zareaguje na cos innego niz mleko,tez bym chetnie tylko piersia karmiła ale niestetyu modyfikowane juz idzie u nas wiecej razy niz piers,poprostu moj maly nie jest w stanie najesc sie sama piersia

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 16:32   #2389
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny, a słyszałyście o produktach firmy Holle?
powiedziałami o nich koleżanka, poczytałam więc przekazuje dalej :
są podobno idealne jako pierwsze na rozszerzanie diety ponieważ nie zawierają
glutenu, cukru i soli, mleka, jajek, laktozy, zagęstników
czyli bardzo niskie ryzyko alergii.
i bardzo fajne jest tez to że mają dośc szeroka gamę "smaków" słoiczkowych

można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w necie.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:

zazdroszcze karmienia piersią, u mnie niestety tylko 1 - 2 karmienia dziennie, reszta to butla

Stary 2010-02-17, 16:35   #2390
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też będę jak najwcześniej rozszerzała diete Piotrusiowi ze względu na tą anemię.

Pokazałam Tż-towi konika zFP i nie podzielał mojego zachwytustwierdz ił, że pewnie na milion baterii jest i szybko się wyczerpują.

Ale kocyk przytulanke to bym chciałapóki co u mnie nigdzie w sklepach nie znalazłam:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:35   #2391
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:

Dziekuje Kareninko chyba sie skusze i zaraz zamowie

Karenina Ty uciekaj juz z tego all bo Twoj maly to bedzie za jakis czas mial cały pokoj tych zabawek a tz nie nadazy zarabiac na te zabaweczki:brzyd al:

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Katekate ja dalam Mateuszkowi pierwszy raz samo jabłuszko ale strasznie sie przy tym krzywil wiec chyba mu nie smakowalo i reszte słoiczka wszamała mamusia
Pozniej sprobowalam z jabłuszkiem ze słodka marchewka z bobo vity i malemu bardzo smakowało,słoiczek dostal na dwa razy (oczywiscie mamusia troszke pomogła)
To było na weekend do tej pory jeszcze nic mu nie dawalam,nastepny deserek dostanie znowu na weekend,narazie nie chce przesadzac,tylko tak od czasu do czasu dac malemu cos innego,jutro chyba wyprobujemy soczek jabłkowy

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Katarina ja mialam na mysli mercedesa-w skrocie mesia:h ahaha:ale mezus tez całkiem całkiemfajny
hahaha no to sie dogadałyśmy ja zakret jestem:ha haha:

A nie powiedzialas mi jak tam cwiczenia z hula hopem??

Katekatee dziękuję bardzo
Stary 2010-02-17, 16:36   #2392
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

xpresja mnie prawde mowiac malo interesuje co ma w ofercie gerber, czy hipp czy inna firma bo ja swojemu tomkowi zamierzam sama gotowac.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:38   #2393
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
są podobno idealne jako pierwsze na rozszerzanie diety ponieważ nie zawierają glutenu, cukru i soli, mleka, jajek, laktozy, zagęstników

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

zazdroszcze karmienia piersią, u mnie niestety tylko 1 - 2 karmienia dziennie, reszta to butla

co do karmienia to ja duzo Malutka przystawialam od poczatku no i w ciazy juz ze mnie cieklo, ale nie wiem czy to ma znaczenie
Ja tylko raz podalam mleko modyfikowane. Drugiej nocy jak jeszcze z Tz nie wiedzielismy czy Malutka sie najada i czemu placze.
Ja sie ciesze, ze karmie piersi o dzieki temu zaoszczedzamy

a ile Wam tak srednio idzie na mleko w ciagu tygodnia?

Stary 2010-02-17, 16:48   #2394
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
xpresja mnie prawde mowiac malo interesuje co ma w ofercie gerber, czy hipp czy inna firma bo ja swojemu tomkowi zamierzam sama gotowac.
Ja też bym chciała, pewnie masz sprawdzone przepisy.
Będę Cię molestować

Cytat:

Aleś Ty wścibska

Stary 2010-02-17, 16:48   #2395
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

nie sa to jakies zawrotne kwoty, jedno opakowanie bebilonu starcza mi na ok tydzień czyli koszt ok 35 zł.

Stary 2010-02-17, 16:50   #2396
brombusia
Zakorzenienie

Zeberko co do tych baterii, to wcale tak te zabawki ich nie żrą.
Ja mam karuzelkę z TinyLove od listopada, dziennie to ze dwie godziny się kręci i gra , a baterie wciąż te same. To samo z owcą, już ponad miesiąc ciągnie na dwóch paluszkach

Stary 2010-02-17, 16:53   #2397
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
są podobno idealne jako pierwsze na rozszerzanie diety ponieważ nie zawierają
glutenu, cukru i soli, mleka, jajek, laktozy, zagęstników

U mnie tak samo 1-2 karmienia reszta butla

Cytat:
hahaha no to sie dogadałyśmy ja zakret jestem:ha haha:

A nie powiedzialas mi jak tam cwiczenia z hula hopem??

Katekatee dziękuję bardzo
A kurcze widzisz zapomnialam odpisac,hula hop stoi pod sciana i zaledwie kilka razy nim krecilam,musze sie wprawic od jutra zaczynam bo jakos czasu nie mialam teraz

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-17, 16:55   #2398
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny, wlasnie dostalam niemiecka maść WIND-salbe N
czy któras stosowała... ?
warto ?

Stary 2010-02-17, 16:56   #2399
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Zeberko co do tych baterii, to wcale tak te zabawki ich nie żrą.
Ja mam karuzelkę z TinyLove od listopada, dziennie to ze dwie godziny się kręci i gra , a baterie wciąż te same. To samo z owcą, już ponad miesiąc ciągnie na dwóch paluszkach
Musze pokazać mu Twoją wypowiedźto może sięw końcu da namówić.

Nam mleko Bebilon 800g styka na 1,5 tygodnia napewno a może nawet 2

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:58   #2400
suonko2
Rozeznanie

U mnie tak samo - 1 duże opakowanie Bebilonu na tydzień
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości