|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Cytat:
Czy wy też rano czujecie się jakby was czołg przejechał? Ja się przez pierwsze 10min prawie ruszyć nie mogę bo mnie wszystko boli Dopiero potem jak się rozruszam to jest ok... Może dlatego że mi się lekko tryb życia zmienił? Nie siedzę całymi dniami tylko ciągle gdzieś "latam". Dziś znów... Muszę się umyć ubrać i zmykam (tzn tak ok 13), będę dopiero wieczorkiem ...
|
|
#1412 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale byłam długo na forum, ale nikogo nie było i sobie poszłam... A potem to już TŻ przyjechał i po obiedzie poszliśmy uciąć sobie drzemkę No i wieczór już był...Dzwoniłam wczoraj do SR - ale się wkurzyłam.... Wyczytałam na necie, że 11 marca ruszają nowe zajęcia, 12 spotkań (2-3h) po 5-6 par... Podany nr tel..... I co z tego???? Skoro nikt go nie odbiera??????? Idę jutro Jak nie będzie już miejsc to chyba wyjdę z siebie....Cytat:
W karcie ciąży mam taką rubrykę dla internisty, nie masz takiej? Cytat:
![]() Cytat:
Hipp sama używam - kremu do ciała i twarzy (stosuję na noc na twarzyczkę na przemian z Bambino- wstaję z twarzą jak pupcia niemowlaka ) i używałam oliwki też na twarz i jest super Ale do pupci, żel do mycia i mleczko nawilżające przekonują mnie z Nivea ![]() Cytat:
widziałam takie na all. Ile dałaś u siebie na targu? Też muszę zacząć się zaopatrzać w takie rzeczy...I ile ubranek Ty masz Co do szlafroku nie pomogę Ci - ja mam taki od lat cienki z frotki - może gruby nie jest, ale będzie w sam raz do szpitala ![]() Aldii co do rożka - piszesz, że otulaczek jest doskonały do spania. A przecież wiele Mam swoje dzieci do spania zawija właśnie w rożki także też są bardzo dobre do spania ![]() Cytat:
No nie wiem już... Cytat:
tylko ja chciałam na początek ubranka takie całe rozpinane, a ciężko spotkać takie body (a jak są to najczęściej z dekoltem w serek )A takie koszuleczki wiązane kopertowe co się noworodkom zakłada miałaś na początek? Dobre są? Cytat:
ale dla mnie za drogie jak na koszule ![]() Zgadnij o basenie to ja nawet nie będę opowiadać - bo mnie nosi na samą myśl ![]() A czemu nie widzi Ci się prać w dziecięcym proszku? Na początek chyba trzeba.... (albo w płatkach mydlanych - też polecane przez Mamy) A dzisiaj dzień lenistwa co najwyżej pójdę na zakupy a wieczorem z TŻtem do Kościoła Lindsley ja też się tak rano czuję Ale staram się - zanim wstanę ostatecznie z łóżka - poleżeć, porozciągać się i dopiero wstać z łóżka I zapomniałam napisać, że mamy możliwość kupna używanego łóżeczka (od koleżanki TŻta z pracy) - Radek Klupś - będziemy wieczorem z TŻtem o tym rozmawiać, może się zdecydujemy
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-17 o 11:34 |
||||||||
|
|
|
#1413 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i mało par u nas było ok 10.Nie zwróciłam uwagi, muszę sprawdzić ![]() Trzymajcie mocno bo tyle pokus do tego czasu - na początek ich firmowa impreza w sob na którą idzie sam bo ma być w mieście w klubie a ja tam nie pójdę... Zresztą jeszcze nie wiem czy on pójdzie bo nie będzie miał jak w nocy wrócić... Potem moje ur (będą bezalkoholowe w tym roku ) Potem ur mojej mamy (winko, drinki), im. szwagra (męża mojej siostry - zawsze sobie popili wtedy), później im mojej mamy... U nas w rodzinie 90% okazji jest w pierwszej połowie roku...![]() Cytat:
Ale zdecydowanie muszę kupić jedną większą bo w tą to się mieszczę teraz tak z maleńkim zapasem Ubranek mam sporo ale to są tak do ok 1,5roczku. Zrobię jutro fotki wszystkiego w szafkach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i się potem rozciągam...
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim sie zdecydujecie to zobaczcie czy mocno pogryzione, bo często dzieci jak już stoją w łóżeczku to pierwszymi ząbkami chetnie obgryzają listwę
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
my kupowalismy lozeczko myslelismy ze to drozej wyniesie a 286 zł zaplacilismy juz z materacem kokos gryka
![]() czas na 2 saniadanie
|
|
#1416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No
bo też ostatnio rzadko Cię widzę ![]() To faktycznie dużo tych pokus No to TŻ będzie miał okazję sprawdzenia się ![]() Cytat:
![]() A czemu większe kupisz? Wkońcu jak będziesz karmić to brzuszka już nie będziesz dużego miała no chyba że w biuście ciasne ![]() Co do rożka - ja na początku chciałam usztywaniany, ale wiele Mam mi doradziło kupno nieusztywnianego - po 1 w szpitalu zalecają mieć nieusztywniany, no i ponoć lepiej się trzyma Dzidzie w nieusztywnianym bo czujesz to dziecko ![]() Ale napewno kupię wiązane, a nie tak jak 90% na all - na rzepę. Cytat:
Cytat:
Na szczęście TŻ pomaga mi z myciem garów Cytat:
![]() Cytat:
Darusia za tą cenę to my mamy upatrzone nowe z przerobieniem na tapczanik To używane myślę, że max 100zł by chciała ![]() Też idę zrobić sobie II śniadanie hehehe Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-17 o 12:31 |
|||||
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Lindsley brawo dla TŻ za jego postanowienie, oby wytrwał . Ciuszków masz naprawdę bardzo dużo, będziesz mogła stroić swojego synka . Ja zakończyłam już kompletować wyprawkę i ograniczyłam się do minimum body na kr.rękaw 12 ,body na dł.7, kaftaniki 7, pajacyki 6, bluzeczki 5, śpioszki na ramiączkach 11, rampersy 3 półśpioszki 2, dzinsy 1, spodenki 2, princeska 1, kurteczki z kapturem 2, kombinezon 1 rajtuzy 4 skarpetki 7 czapeczki 6 do tego butelka Avent, smoczek nuk, dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem, podgrzewacz do butelek, laktator ręczny, pieluszki tetrowe 7, flanelowe 2, przewijak, wanienka, ceratki pod materac, krzesełko samochodowe 0-13kg wielofunkcyjne tzn.może służyć też jako nosidełko i bujaczek, łóżeczko kupiliśmy od znajomych firmy Drewex z dwustopniową regulacją i szufladą na dole, materac kokosowy do lóżeczka, kocyk grubszy misiowy, cieńszy polarkowy,rożek, dwa komplety pościeli z ochraniaczami , dwa prześcieradła z gumką ufffffff to chyba wszystko z najpotrzebniejszych rzeczy został jeszcze wózek (upatrzony X-Lander XA) ale to jak urodzę to wyślę tża do sklepu i jeszcze chcę kupić karuzelę z projektorem i pozytywką Ficher Price nad łóżeczko, tylko strasznie to drogie cholerstwo http://www.allegro.pl/item923805767_...tor_misie.html, może któraś babcia zechce kupić .Koszule do szpitala mam 3, dwie kupiłam a jedną dostałam od mamuni. Dzisiaj idę na wizytę do mojej gin, chyba już ostatnią prywatnie. Zawsze czekam w kolejce prawie dwie godziny przy dobrych wiatrach . Idę o 14stej i jestem średnio 6 w kolejce a ona otwiera o 16stej więc zanim wejdę to już mnie wszystko boli od siedzenia, jestem głodna, zmęczona . Ciekawe, czy córcia się obróciła główką do dołu. Coś mi mówi, że nie bo to się czuje, więc raczej czeka mnie cc ups. Teraz od razu kasę położę na stół za dwie wizyty bo znowu zapomnę. A właśnie ile u Was kosztuje taka wizyta? Ja płacę 50zł.
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczy mi wyszły body z kr rękawem aż 12 ?? śpioszków aż 11 ?? wow Cytat:
Ja jak chodzę do swojego lekarza na prywatne usg to przychodząc na 14 najwcześniej jestem przyjęta o 18 ![]() Ale się wycwaniam - biorę gazetkę, kanapkę, wodę i idzie wytrwać ![]() Na zwykłą wizytę na NFZ czekam na wejście ok 1,5-2h hehe dobra byłaś z tym niezapłaceniem ale cóż - roztargnione ciężarne - Twoja lekarka chyba jest przyzwyczajona już ![]() Ja płacę 60zł za prywatne usg (zwykła wizyta na NFZ) Daj znać jaką Twoja córcia pozycję wybrała
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-17 o 12:58 |
||
|
|
|
#1419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-02-17 o 13:18 |
|
|
|
|
#1420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam pojęcia. W listopadzie u mojej kuzynki likwidowali sklep i wszystko za pół ceny - kazałam jej kupić kilka (po 2-3 już nie pamiętam) maleńkich śpioszków, kaftaników, body, pajacyk i pieluszki flanelowe. A że kuzynka mieszka 100km ode mnie, pogoda nie dopisywała (wybierali się w nasze str w styczniu a wszystkich zasypało) to jeszcze nie dojechała. Ostatecznie przywiozą na początku maja (mama ma im i zawsze przyjeżdżają) Mam nadzieje, że zdążą przed porodem ![]() aixa ja też mam tak z wizytami... na nfz czasem czekam do lekarza pół godz, za to dłużej na zwolnienie które wypisuje położna - ta kobieta ma tempo żółwia... A prywatnie to min 2h spędzam w poczekalni... Ale zawsze idę z Tz-em (raz jeszcze z przyjaciółką, wzięłam laptopa i oglądałyśmy jej film z wesela bo nie było kiedy się spotkać - wpadła na kilka dni do PL i zabiegana była ) i się nie nudzę... Za usg prywatne płacę 50zł.Cytat:
![]() Zmykam zjeść jakąś kanapkę jeszcze i w drogę... A ja dziś taka zmęczona jestem...
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1422 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
WOW dziewczyny ile Wy czekacie na wizyty i to prywatnie?
![]() Do mojej ex ginki raz czekałam prawie godz, jaka zła byłam, bo nie dość, że płace, ludzi zapisują co 10 min to jeszcze ta się spóźnia!! Do obecnej na prywatną wizytę powiem Wam jutro ile będę czekać, bo we wrześniu jak byłam prywatnie to nie wiem ile czekałam... Natomiast panstwowo to max 20min! czyli przy Was to lajcik ![]() Koszt: USG 70/80zł (wersja z opisem, bo pdobno bez opisu nic się nie płaci) i 70zł wizyta (podrożała o 10zl od paźdz)... Aixa ależ masz ciuszków będziesz miała w czym wybierać ![]() Widzę, że dziewczyny ostro kupujecie a ja Wam sie przyznam, że mi entuzjazm opadł z kupowania rzeczy do porodu/po porodzie, te wszelkie kosmetyki i milion innych rzeczy.... Luty sobie odpuszczam, może w marcu kupie już wszystko, ale z moim zapałem wątpie ![]() Kakusiu, chyba kupie żel Persil sensitive
|||||||||||||||||||||
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa u mnie w poczekalni też nikt nie je oprócz mnie
ale wolę jeść niż zwijać się z głodu A no i męża biorę - czas szybciej leci i jest na kim głowę położyć jak sen mnie ogarnia ![]() To ja chyba rozglądnę się za bodami w całości rozpinanymi... A na USG mogę chodzić na NFZ ale lekarz ma w przychodni starszy sprzęt i jakoś wolę zapłacić raz na jakiś czas te 50-60zł i iść do Jego prywatnego gabinetu Ale można do Niego chodzić całościowo na NFZ albo tylko prywatnie (Zeberka ze styczniowego wątku chodziła do tego samego lekarza ale tylko i wyłącznie do Jego prywatnego gabinetu). A ja stwierdziłam, że nie będę przecież płacić za zwykłą wizytę kiedy mogę ją mieć za darmo ![]() Lindsley normalnie mogłam u Tej Twojej kuzynki zamówić coś ciuszków - byłoby taniej No to w drogę Kochana i wracaj szybko - pewnie jak Ty wrócisz to ja już będę w TŻta towarzystwie, ale to wtedy jutro się zobaczymy A ja sobie robię naleśniczki ![]() i wkońcu wzięłam się za pranie ręczników i ścierek ![]() Zgadnij mnie też opadł zachwyt z zakupami pewnie to z powodu ograniczeń finansowych. I narazie to ja planuje (z obowiązku, żeby na koniec nie zostało wszystko naraz...) w głowie co w najbliższym czasie muszę kupić A łóżeczko to akurat okazja, nad którą z TŻtem myślimy bo jakbyśmy kupili od tej koleżanki TŻta to sporo zaoszczędzilibyśmy Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-17 o 13:50 |
|
|
|
#1424 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Będziecie mieć takie samo łóżeczko, jak my
Mi to się planować nawet nie chce fakt faktem, ostatnio trochę się spłukalismy, a to gaz/światło/oc i kaska poleciała, więc trzeba sie "odbić" Nienawidze być "goła i wesoła finansowo"
|||||||||||||||||||||
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na czekanie w kolejce polecam właśnie książkę lub gazetkę do poczytania. Chociaż ja czasem gubie watek jak wokól słyszę jakieś ciekawe rozmowy
|
|
#1426 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście każda babeczka jest sama i panuje cisza w poczekalni
no chyba, że babeczka z rejestracji tel odb
|||||||||||||||||||||
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
hej Kakusia! Strasznie dawno z tobą nie gadałąm!
1. Jak samopoczucie? 2. Jak bóle brzuszka, wszystko w porządku? 3. Jak z TŻtem, chyba wszystko oki z tego co piszesz? 4. Co porabiasz w ogóle, odpoczywasz troche? Ja to nadal szukam pracki, co jest strasznie frustrujące, a dzisiaj też będę robiła pranie, tak jak ty. Strasznie d użo śniegu jest w waw:/ Nie ma gdzie parkować, a jak u ciebie? Lindsley, też daaaawno z tobą nie gadałam, I miss u
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
zadowoleni jesteście z zakupu?
rozkładaliście już?
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley najlepiej jakis bawelniany,albo z tych sliskich i tak do kolana.Wy rodzicie jak bedzie cieplo, wiec nie ma sensu dyzego,grubego i ciezkiego
Darusia i inne dziewczyny,pamietajcie, ze normy dla ciezarnych sa inne (nizsze) niz dla reszty ludzi Zgadnij tez oczywiscie kliknelam Proszek nie dzidziusiowy moze byc dla malenstwa za ostryKakusia kciukasy zeby na SR byly miejsca W rozek zawijalam w szpitalu, ale wtedy nie mialam jeszcze otulaka.Rodzisz jak bedzie cieplo i obawiam sie, ze jak owiniesz do spania dzidzie w rozek, to moze jej byc za cieplo.Otulaczek jest o wiele cienszy,poza tym w rozku dzidzia moze sie rozkopac.Moja ma dopiero m-c a tak juz daje czadu raczkami i nozkami, ze na bank by byla cala odkryta Moze mala juz do czasy twojego porodu wyrosnie ze swojego otulaka, to ci go wysle jak bedziesz chciala Masz racje w szpitalu zalecaja nieusztywniane rozki.Mi nawet polozna powiedziala w gabinecie u gina, ze mam zabrac nieusztywniany.Mam 2 - 1 na zatrzask+wiazanie, a 2 na rzepy.Ale tak jak juz pisalam, uzywalam ich tylko w szpitalu (slabo czuc dzidzie jak jest w tym poowijana).Teraz jeden mam poscielony w wozku, a drugi na poczatku byl poscielony w kolysce (teraz trafil juz do kartonu). Ja na poczatek uzywalam tylko i wylacznie pajacykow.Body mi na SR odradzili dopoki nie odpadnie pepuszek,zeby dodatkowo nie podrazniac.I mieli racje.Dopiero teraz zakladam jej bodziaki i inne ciuszki Przewijaka nie uzywalam ani razu za to uzywam jednorazowych z rosmanna.No i gdybym teraz kupowala laktator to z pewnoscie elektr. (recznym to dopiero trzeba sie namachac).Chociaz i tak sie zastanawiam czy nie kupic drugiego.Moze uda mi sie cos upolowac za grosze na ebayuPewnie mi sie tak bedzie ciagle cos przypominac.W ogole to nie wiem czy chcecie zebym Wam pisala jak to u mnie w praktyce wyglada ? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-17 o 17:47 |
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
aldii, pisz pisz
jak najwięcej![]() przede wszystkim: czym się różnią pajacyki od body?? jestem ZIELONAi dlaczego nie używałaś przewijaka, nie przydaje się? Jestem ciekawa, bo widziałam fajne przewijaki i się zastanawiałam, czy w ogóle będzie potrzebny, nie zagraci pokoiku..
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Co do otulaczka przekonana nie jestem, sa tez takie cieniutkie rozki gdzie sie wklad wyjmuje, kupowalam na allegro wlasnie taki wiec i latem i zima zdalyby egzaminy Body sa rozpinane w kroczku pajacyki na calej dlugosci, dobrze mowie?:P
|
|
|
#1432 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przewijak to kwestia indywidualna bo ja mam i do dzi gdy Szymek ma 13 miesiecy go uzywam a sąsiadka wolala wszedzie dziecko przewijac. Mi jest np na lozku nie wygodnie bo wole stac kolo malego jak mi sie kreci. Łatwiej to wszystko opanowac i ma sie miejsce gdzie to wszystko co zwiazane z pupą trzymac... Ponadrabialam was, widze ze mojej obecnosci nikt nie zauwazyl ale ostatnio jak tz w domu mam malo czasu....wczoraj bylismy u lekarza ale dzidzia sie wstydzila i nie wiemy kto do nas zawita. Male pokazalo namna wstepie kciuk a potem szalalo uparcie zaciskajac nozki i wypychajac tak smiesznie brzusio
|
|||
|
|
|
#1433 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiem jak wyglądają te ubranka, na pewno są w uniwersalnych kolorach bo nie wiedziałam jeszcze czy będzie synuś czy córeczka....Cytat:
![]() Mi jakoś też. Ale nie wiem dlaczego... Nie mam czasu Może jutro coś zamówię...Cytat:
No i opał trzeba dokupić bo się kończy![]() Cześć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na SR. Poćwiczyłam sobie troszkę... Dobrze bo czuję jak mi kręgosłup siada a w domu jakoś nie mam motywacji do ćwiczeń... Na wykładzie było o porodzie... Padło pytanie o zoo i wywiązała się dyskusja między położną a jedną z mamuś... U nas oczywiście nie ma zoo no i argumenty takie, że wydłuża poród, że często wtedy jest cc, że szkodzi dziecku... Trochę mówiła jednostronnie Poza tym u nas w szpitalu są do dyspozycji sale z kołem porodowym i wanną... Mówiła jakie trzeba spełniać warunki, żeby rodzić w wodzie... Muszę się nad tym zastanowić, a Wy co myślicie nad takim porodem?
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wlasnie z moim mężem śmieje i z gin naszą jak na wizytach jestesmy ze maly ma tak okragly brzuszek jak pilka:P
a pochwale sie moim tżetem ![]() tak fajnie i z głową poprzestawial meble z myślą o łozeczku i tak dalej ze az sama w szoku jestem. Wielki plusssss dla niego ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- ja sie nie zastanawialam nad porodem w wodzie, nie wgłębiałam sie w tajniki bo mnie taki porod ani nie interesuje ani nie bedzie dotyczyl
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
kuzynka rodzila pierwsze ormalnie a drugie w wannie i teraz ma uraz pzed trzecim dzieckiem bo sie boi. Nie ma sie o co zaprzec i wogole opowiada o nim w samych negatywach. |A rodzila w de
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
no wiem Lindlsey, coś nie wiem, jakieś ogólne zniechęcenie panuję
Fajnie, że sobie poćwiczyłaś![]()
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1438 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnei można rodzić w wodzie, ale szczerze to nawet o tym nie myślałam... W ogóle o porodzie nie myślałam
Może to i lepiej...Lindsley to już coś wiesz o porodzie ![]() Aldii każda cenna rada przydatna maluszku to korzystaj póki mężus w domciu ![]() Ależ jestem rozkojarzona... Zgaga mnie męczyła p śledziach z cebula i gdzie ja głowę miałam, przecież cebuli jeść nie mogę Na szczęście po kalafiorze jest mi OK, jeszcze hihihi
|||||||||||||||||||||
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam sobie o kole porodowym - są chyba 4/5 w PL a u nas dodatkowo za darmo (bez żadnych dopłat) Położna bardzo do niego zachęcała...
Tutaj są inf jak to wygląda itd... http://www.blog.przedporodem.pl/kolo-porodowe/ http://www.tvp.info/informacje/nauka/kolo-porodowe
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
generalnie siedzę w wątku "walczymy o nasze marzenia" ale postanowiłam zawitać o tutaj, bo Wy już doświadczone jesteście ![]() staramy się z mężem o dzidziusiai wreszcie nam się udało - 2 testy robione we wtorek wreszcie wyszły pozytywnie. Wczoraj robiłam betę i wynik to 120,67 mIU/ml. Ostatnią @ miałam 15.01. od wtorku jeździ mi niemiłosiernie po brzuchu i kłuje. Idę dziś do ginekologa, myślicie, że zobaczy coś na USG dopochwowym? Strasznie się denerwuję, nie wiem jak ja wytrzymam do wizyty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Dopiero potem jak się rozruszam to jest ok... Może dlatego że mi się lekko tryb życia zmienił? Nie siedzę całymi dniami tylko ciągle gdzieś "latam". Dziś znów... Muszę się umyć ubrać i zmykam (tzn tak ok 13), będę dopiero wieczorkiem ...

Buuu... Nie podoba mi się to w ogóle

No i wieczór już był...
Jak nie będzie już miejsc to chyba wyjdę z siebie....
) i używałam oliwki też na twarz i jest super 

. A ty na NFZ nie masz robionego USG?

No i opał trzeba dokupić bo się kończy
Fajnie, że sobie poćwiczyłaś