|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Świetne ciuszki i bluzia też super. My z małżonkiem jak wejdziemy do sklepu z ciuszkami to moglibyśmy tam cały dzień spędzić i wydać miliony ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mialam ostatnio klopot z wysiadaniem z auta męża, ale wpadłam na to, że mogę obniżyć fotel i po tym zabiegu na razie daję radę. swoje garażowe miejsce mam wąskie, więc ciężko mi się wyślizgnąć z auta. jak małż jest, to mi wyjeżdża i wjeżdża. wejście na czwarte piętro wywołuje na razie tylko zadyszkę. nadal mogę myć włosy nad wanną i tak samo golę nogi. buty zakładam na siedząco, dźwigając nogę na stojące obok drugie krzesło. Cytat:
![]() ![]() umówiłam się z teściową na sobotę do Factory (to to samo co Fashion House). nie ma bata, żebym wróciła stamtąd z pustymi rękami. małża mi zatrzymali dłużej w pracy, coś im się tam podziało (pewnie jakiś jego pacjent narozrabiał albo któryś się rozchorował i trzeba z nim po lekarzach/szpitalach jeździć). koleżanka, u której byłam wczoraj, dziś zdycha. objawy typowej jelitówki ma. dzwoniła przerażona zapytać, jak się czuję. bo nie wie, czy zaszkodziło jej to, co wczoraj podała na stół, czy wirus i boi się, że mnie też weźmie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1724925 4] ale potem obrosło w jakąś szczecinkę? ![]() ![]() [/QUOTE] Jeszcze nie wiem bo dziecię malutkie a ja nie dotarłam do koleżanki jeszcze ![]() Zgrabniutka mamusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
YYy Dolacze sie do pytan, a brzuch to gdzie? Bo ja przed ciaza mialam wiekszy ![]() Cytat:
Za to rozbawilo mnie, ze ciaza obudziła w Twoim mezu Dusze Artysty ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
Gosiu wyprawka super
![]() Kropko jak piżamka dotrze to wołaj jakiej jest jakości ![]() A ja nie muszę kupować żadnych ciuszków na 58 i 62 bo dostanę wszystkie od szwagierki i większe też dostanę od teściowej w prezencie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17255498]ładne ciuszki, takie nówki to są świetne. ![]() ![]()
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Witam dziś
![]() Ja dziś cały dzien spędzilam w łózku ![]() ![]() A co do ograniczeń ruchowych. Kąpiel brałam ostatnio z tydz temu, wstałam bez problemu. Ale wole prysznic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
jaki maluśki brzusio
![]()
#2140 |
Konto usunięte
|
Kobiety nie wiecie, czy można skądś ściągnąć jakieś bajki dla dzieci?
![]() chodzi mi głównie o "Franklina", "Braci Koala" i "Noddy". ![]() EDIT: a piosenki? np. Fasolki, ... bo ja taka niekumata jestem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
Hej....
Juz jestem po wizycie u ginekologa...tym razem okazalo sie , ze za malo przybralam na wadze i musze zastosowac diete 2000kcal + 30 minut codziennego spaceru aby nabrac na wadze. Z drugiej strony mój poziom gluzkozy we krwi dalej jest podwyzony i musze zastapic cukier fruktoza, duzo warzyw i owoców.... ...i na dodatek otrzymalam juzpo ponad miesiacu rezultat genetyczny krwi i okazalo sie , ze jestem nosicielem hemocysteiny i musze kontrolowac poziom jej we krwi jako , ze powoduje on przy wysokim poziomie koagulacje krwi....(odziedziczylam to po tacie, a on kochany zmarl w wieku 49 lat na wylew krwi do mózgu niewiedzac, ze tez odziedziczyl to po swoim tacie).... Dostalam dodatkowe lekarstwa , a wczesniejsze musze odstawic. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok od teraz, bo jestem pod kontrola lekarska i bede miala czesto robione badania krwi.... I lepsze wiadomosci, malutka rozwija sie swietnie , jest bardzo ruchliwa i wszytstkie parametry ma w normie... ![]() W piatek mam ponowne badanie krwi na sprawdzenie poziomu homocysteiny, a kolejna wizyte u ginekologa 17 marca. Po powrocie zaszlam do apteki, wykupilam recepte i kupilam nawilzacz powietrza niemieckiej firmy Medisana przydatny dla mnie i w przyszlosci dla mojej córeczki. Do uslyszenia, ide troche odpocac po dzisiejszym dniu...bo naprawde za duzo wrazen jak na jeden dzien ijestem bardzo zmeczona i troche poddenerwowana, a i mala Amelia wierci sie niesamowicie ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-17 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17256989]Kobiety nie wiecie, czy można skądś ściągnąć jakieś bajki dla dzieci?
![]() chodzi mi głównie o "Franklina", "Braci Koala" i "Noddy". ![]() .[/QUOTE] tu masz link do strony z bajkami dla najmlodszych , do ogladania na kompie http://www.kreskoweczki.pl/bracia-koala/ do sciagania jest mnostwo na necie stronek z filmami i bajkami sama kozystam ![]() ![]() napewno znajdziesz przez google ![]()
#2144 |
Zakorzenienie
|
Hihi widzę że nie tylko ja mam problemy właściwie już prawie ze wszystkim
![]() Ubieranie butów czasem się uda a czasem jedyna nadzieja w mężusiu, golenie jakoś szło do ostatniego razu jak się okazało po że sobie zostawiłam gnieniegdzie trochę krzaczków, pazurki ostatnio malowałam w sobotą, ale sapadałm po tym przeszło godzinę. Żeby wysiąść z auta muszę się rozbujać na boki bo inaczej nie ruszę ![]() ![]() Własnie poszła sobie ode mnie siostra, zrobiła mi wreszcie odrost bo wyglądałam okropniaście. Teraz jeszcze tylko muszę podciąć włosy bo mam zniszczne od prostowania i będzie cacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam problemy z koncentracją i wysłowieniem się ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Lea zobacz na chomiku
![]()
#2147 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17252825]Te, nie myśl se, że tylko ty taka jesteś
![]() ![]()
1 - ja też na biedronkę... albo na chomika - najpierw przekręcam górną część ciała, potem dolną, w międzyczasie brzusio i hop na nogi 2 - wczoraj się zmachałam niemożliwie... po ogoleniu rzeczy samej dostałam zadyszki, a po ogoleniu nóg dopełzłam do łóżka i padłam... 3 - ja też na macanego, ale zwykłym gilletem... 4 - niech żyją suwaki... zawiązać buty jeszcze dam radę - jak nie jestem zmęczona. gorzej po powrocie skądś męczyć się z rozsznurowywaniem trekkingów... 5 - ja dostaję zadyszki nawet jak mam trochę pod górkę do przejścia... nie musi być czwarte piętro... a dzisiaj poczułam ogromną niemoc. musieliśmy odwiedzić pewien urząd. oczywiście pół godzinki po wyjściu z domu moje małe siad na mój pęcherz - norma. no to znalazłam toaletę. wchodzę do kabiny, a tam... miejsca tyle że ledwo się zmieściłam... a że musiałam zadrzeć do góry za przeproszeniem płaszcz i sukienkę, wygramolić się z rajstop i uważać coby ścian nie dotknąć (troszkę się brzydzę publicznych kibli...), to umęczyłam się jak głupia. i znowu poczułam się jak wieloryb... ![]() wiem, to głupie, ale co poradzę że zrobiło mi się przykro z powodu starego, małego kibla do którego się ledwo wcisnęłam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Zawołam na pewno.
![]() Co do kibelków... przed kinem chciałam zrobić siusiu, więc odwiedziłam wc w Multi. I szok - siadać nie siadam, a na kucaka tym razem nie dało rady. Ucisnęłam brzuch i nic... ani kropli. ![]() ![]() Pomalowałam pazury, mykam je pociągnąć wysuszaczem nim zniszczę swą ciężką pracę i gonię przed tv, bo Amistad leci na tvn7. ![]() Papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie dobrze chociaż z tego względu, że nie mamy lata, bo latem też nie wyobrażam sobie pazurów u nóg nie pomalować. A teraz z czystym sumieniem sobie odpuszczam ![]() Silpe ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie strasznie z niezdecydowaniem, potrafie wpaść do duzego marketu zeby po godzinie albo i nawet dłużej szukania czegos dobrego do jedzenia stwierdzić ze... nic nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1725978 0]
a dzisiaj poczułam ogromną niemoc. musieliśmy odwiedzić pewien urząd. oczywiście pół godzinki po wyjściu z domu moje małe siad na mój pęcherz - norma. no to znalazłam toaletę. wchodzę do kabiny, a tam... miejsca tyle że ledwo się zmieściłam... a że musiałam zadrzeć do góry za przeproszeniem płaszcz i sukienkę, wygramolić się z rajstop i uważać coby ścian nie dotknąć (troszkę się brzydzę publicznych kibli...), to umęczyłam się jak głupia. i znowu poczułam się jak wieloryb... ![]() wiem, to głupie, ale co poradzę że zrobiło mi się przykro z powodu starego, małego kibla do którego się ledwo wcisnęłam? ![]() ![]() Teraz wszystkie zrozumiemy czemy biedne wieloryby wyskakują na brzeg ... poprostu już dłużej tak nie mogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Konto usunięte
|
A ja się dupiato czuję
![]() Błeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
cześć Misiaki
![]() my już po usg. wszystko w porządku, układ krążenia, serce, wszystkie tętnice w normie, przepływy naczyniowe idealne. Kamień z serca normalnie. Bruno waży 1190 g i jest dosyć drobniutki, bo z wyliczeń wynika, że jest o 5 dni młodszy. leży poprzecznie, czyli coś po siostrze odziedziczył... ![]() ![]() co do samodzielności to ja wszystko robię sama, nogi depiluję depilatorem elektrycznym, ale nie mam z tym problemów; fokę golę normalnie maszynką i przycinam później na krótko resztę; wszystko jeszcze widzę; buty na siedząco (dziękuję wynalazcy suwaków ![]() jutro jadę na badania z rana, muszę zrobić morfologię, mocz i powtórzyć toksoplazmozę, mam nadzieję, że będzie ok
#2155 |
Zakorzenienie
|
A ja mam mega zgagulca
![]() ![]() Niby brzuch mam nieduży, ale z zakładaniem butów już mam problem, o goleniu nawet nie wspomnę-chyba zatrudnię małża do tej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie lasencje
![]() Cytat:
![]() Jaki malusi ![]() Cytat:
![]() Z łóżka wstaję na czterech. Najpierw na bok, na kolana, noga jedna za łóżko i już ![]() Cytat:
![]() Bodziaki śliczne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za dobre wyniki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17262777]A ja się dupiato czuję ![]() Błeeee ![]() Głowa do góry, jutro będzie lepiej ![]() Oczywiście część postów wsiąkła ![]() Mąż mnie pyta wczoraj, czy już jestem spakowana do szpitala. Ja mu na to, że jeszcze nie, bo nie mam co pakować. Pieluch brak, koszul brak, stanika do karmienia brak, itd. Na co on : to musimy zaraz to wszystko kupić. Pewnie w sobotę to załatwimy. Kurde, facet od remontu się nie odzywa ![]() ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Czytam Was codziennie ale nie mam siły pisać... Chodzę sobie do SR i dziś położna opowiadała o możliwościach naszej porodówki (w moim mieście jest tylko jedna) Jest sala do rodzenia w wodzie i sala z kołem porodowym (ogólnie to 5 pojedynczych sal - świeżo po remoncie
![]() Tutaj są inf jak to wygląda itd... http://www.blog.przedporodem.pl/kolo-porodowe/ http://www.tvp.info/informacje/nauka/kolo-porodowe Poza tym też mam problem z goleniem, buty mam na suwak i jeszcze daję radę, z auta ciężko wysiadać i wsiadać zwłaszcza jak zaparkuję w miejscu gdzie wkoło pełno śniegu...
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
A ja z kolei mam taki problem ze we wszystkim czuję chemie..ostatnio nawet poczułam w herbacie owocowej...jogurt Danone nie do zjedzenia i wiele innych ...uciązliwe to okrutnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
miałam kilka dni przerwy ale nadrobiłam
jestem chora - gardło mnie dorwało - znaczy mąż zaraził i nie obyło sie bez doktora.... już myślałam ze to tylko ja jestem taka nie gramotna i niezdała ![]() najgorzej mi idzie kapiel bpo mam tylko wanne i wytaraskac sie z niej to masakra... a krzyz i kregosłup tez daja popalic ze nie umiem miejsca sobie znalezc ech a co bedzie w kwietniu, maju i czerwcu.....?????
#2160 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17262777]A ja się dupiato czuję
![]() Błeeee ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie bardzo mam co pakować. Tzn. mogę spakować młodego, dla siebie mam tylko wielkie podpaski i podkład na łóżko. ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż przyniósł coś z pracy przedwczoraj. Wczoraj sprzedał mnie... migdały bolą, w nosie kręci. Jeszcze się bronię, ale czuję się mało wyraźnie. A chłop mój to już w ogóle rozłożony na maksa... ![]() Rano byłam na bad. krwi, wystałam się jak durna w kolejce, do pracy dotarłam 8:30 głodna jak wilk, właśnie pochłonęłam bułę z szyną i chrzanem i połowę czerwonej papryki - bomba witaminowa dobrze mi zrobi. Zaraz kupię sok i wtrącę jabłko. Na obiad muszę wydumać coś z czosnkiem... Może dam radę... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.