Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 17:18   #3421
Adzi07
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

[QUOTE=anka.d;17254112]Adzi - mamy podobnie.
a co do Twojego podpisu - nie radze tej diety 13dniowej. z jednej strony faszerujesz sie witaminkami, szkryzpem, pokrzywa, a z drugiej zamierzasz pozbawic sie na 2 tygodnie wiekszosci witamin? ta dieta jest bardzo niezdrowa i dla organizmu i pośrednio - też dla włosów. da sie schudnąć rozsądniej.

Dziękuje bardzo to przyjemniej widzę ,ze nie jestem sama a to bardzo podnosi na duchu.Jeszcze trochę i nie wyjdę z łazienki A co do diety to dieta tz. kopenchadzka nie pije ziółek itp.jem kurczaka,ryby wołowinę plasterki szynki, szpinak, jajka i wiele innych jeszcze skladnikow.Tyle ze ja trzeba stosować właśnie 13 dni.Robiłam ta dietę 5 lat temu i świetnie oczyszcza organizm na dwa lata.W ciągu dwóch lat od skończenia tej diety moja waga stała w miejscu po mimo ze już sobie nie żałowałam niczego.Dlatego przed wiosna dobrze jest się oczyścić.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

[QUOTE=Aniaaa PlayMate;17255005]ADZI, tak, te właśnie objawy to skutek poważnego nałogu- włosomaniactwa Tak tak chyba zaczęłam sobie zdawać z tego sprawę.Ciekawe kiedy ja to wszystko zlurzyje hehehe

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:18   #3422
anka.d
Wtajemniczenie

wiem na czym polega ta dieta - sama kiedys ja robilam, nie ma tam praktycznie zadnych witamin.

no ale decyzja twoja.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:30   #3423
arnama
Zakorzenienie

Ja też posiadam masę specyfików (wszystko co wymieniłaś oprócz olejku z kokosa i awokado) Tak że się nie martw
A jaka jest dobra dieta oczyszczająca? Bo mi też chyba by się przydało przed wiosną... :/

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 17:41   #3424
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja też posiadam masę specyfików (wszystko co wymieniłaś oprócz olejku z kokosa i awokado) Tak że się nie martw
A jaka jest dobra dieta oczyszczająca? Bo mi też chyba by się przydało przed wiosną... :/
Moja sprawdzona to kopenchadzka.Ale jak każda dieta wiąże się z niedoborem wszystkiego co normalnie jemy.Wpisz w google kopenchadzka dieta i pokarze Ci co to jest.

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 18:02   #3425
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A po jakim czasie stosowania ampułek Radicala zauważyłyście poprawę w wypadaniu włosów?
Bo wierzę, że ktoś z tego wątku ich używał
Po jednym pierwszym zmniejszyło się wypadanie a po drugim włosy w ogóle przestały wypadać

Cytat:
Napisane przez Adzi07 Pokaż wiadomość
Moja sprawdzona to kopenchadzka.Ale jak każda dieta wiąże się z niedoborem wszystkiego co normalnie jemy.Wpisz w google kopenchadzka dieta i pokarze Ci co to jest.
Ta dieta jest bardzo niezdrowa Najbezpieczniej i najzdrowiej jest zmienić nawyki żywieniowe na zawsze i regularnie się ruszać.
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:06   #3426
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Paloma jest świetna, tylko ciężko ją terazdostać, bo wycofują Ja nakładam czasem trochę Vatiki, ale jak dla mnie, Paloma była najlepsza na podrażnioną skórę głowy. No, jeszcze maska Gloria się nieźle spisywała
Palome mam kupilam 4 opakowania jak zaczeli wycofywac ale kupilam nie do wlosów ale na krostki ...
kokosowy olej nic nie pomaga miałam resztki nalozylam nadal swedzi...zmienie ten szampon i moze siemie lniane naloze ten glut ehh

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
a gdzie mozna dostac ten wax? nie slyszalam o nim
w DOZ czyli apteka DBAM O ZDROWIE zamawiasz na ich stronie i odbierasz w najblizszej kolo ciebie aptece doz.
ale to nie jest ten l'biotica pozniej dolacze zdjecie
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:58   #3427
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Palome mam kupilam 4 opakowania jak zaczeli wycofywac ale kupilam nie do wlosów ale na krostki ...
kokosowy olej nic nie pomaga miałam resztki nalozylam nadal swedzi...zmienie ten szampon i moze siemie lniane naloze ten glut ehh

w DOZ czyli apteka DBAM O ZDROWIE zamawiasz na ich stronie i odbierasz w najblizszej kolo ciebie aptece doz.
ale to nie jest ten l'biotica pozniej dolacze zdjecie
pewnie ten z beauty formulas.
mam go i jak dla mnie to to jakas super-hiper maska nie jest, ale swietnie dziala jak do porcji, ktora masz nalozyc na wlosy na dloni dodasz ok.lyzeczki olejku (najlepiej pasowal mi avocado) i paluchem rozmieszasz i dopiero na wlosy. splukuje sie bez problemu wodą, a jest roznica
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 22:45   #3428
skarpetta
Wtajemniczenie

Miałam ten z Beauty Formulas. Nie polubiłam go, może wpłynął trochę na cebulki włosów, ale ja oczekuję jeszcze efektu pięknych, zdrowych włosów, więc odpada. Wypróbuję waxa l'biotici, który jest już w drodze Gramoliłam się z jego kupnem.
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 23:58   #3429
Iwona75
Zakorzenienie

Jak myślicie,czy do zagranicznego Waxa mozna dodać troche jakiegoś olejku?
Uzyłam go dopiero raz,nalożyłam na całe włosy.Wiem,że większość z was odstrasza SLS ale zaryzykowałam i mam naprawdę fajne włosy po nim,mięciutkie,błyszczące .
Mam grube i sztywne włosy a Wax bardzo mi je zmiękczył z czego jestem zadowolona.
Będę używać 2x w tygodniu i zobaczę jak sprawdzi się na dłuższą metę.Słyszałam też że przyspiesza porost a na tym też bardzo mi zależy.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:21   #3430
masta
Raczkowanie

a ja jestem juz dzisiaj po nafcie z sokiem z cytryny i olejem z orzecha włoskiego, umyłam szamponem błotnym i siedze w czepku z waxem zagranicznym na głowie i sie zastanawiam co to bedzie... Bo nałożyłam tego do ciemnych a mam złote blond:P (zabrałam siostrze troszke ) Ale w sumie nie bede płakać jak mi sciemnieja. Wazne, zeby zdrowe byly!
masta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:40   #3431
phenomena
Zakorzenienie

mam pytanie - czy drogeryjne odżywki mogą znacznie wypłukiwać kolor?

kiedyś miałam bardzo ciemne włosy. od paru lat włosy zaczęły mi znacznie jaśnieć.. zawsze twierdziłam, że to wina słońca. jednak ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać.. włosy u nasady rosną ciemniejsze, od połowy długości- tam gdzie zwykle nakładam odżywki- są jaśniejsze, trochę zrudziałe.
poza tym, moje włosy są bardzo podatne na zniszczenia, łatwo się rozdwajają i mimo używania różnych specyfików- szorstkie, nie sa gładkie..

czy odżywki mogą więc 'wypalać' włosy?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:42   #3432
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Podobno bez różnicy jest ten tradycyjny wax a ten do blondów. Wcześniej też miałam blond włosy i koloru mi nie zmienił.

Iwonko, ja tam dodaje przed każdym nałożeniem parę kropel rycynowego więc myślę, że nic się nie stanie. Tylko nie przesadz z ilością
Stary 2010-02-18, 10:55   #3433
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Podobno bez różnicy jest ten tradycyjny wax a ten do blondów. Wcześniej też miałam blond włosy i koloru mi nie zmienił.

Iwonko, ja tam dodaje przed każdym nałożeniem parę kropel rycynowego więc myślę, że nic się nie stanie. Tylko nie przesadz z ilością

Dzięki Na pewno wypróbuję.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:11   #3434
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
mam pytanie - czy drogeryjne odżywki mogą znacznie wypłukiwać kolor?

kiedyś miałam bardzo ciemne włosy. od paru lat włosy zaczęły mi znacznie jaśnieć.. zawsze twierdziłam, że to wina słońca. jednak ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać.. włosy u nasady rosną ciemniejsze, od połowy długości- tam gdzie zwykle nakładam odżywki- są jaśniejsze, trochę zrudziałe.
poza tym, moje włosy są bardzo podatne na zniszczenia, łatwo się rozdwajają i mimo używania różnych specyfików- szorstkie, nie sa gładkie..

czy odżywki mogą więc 'wypalać' włosy?
nie
Stary 2010-02-18, 11:19   #3435
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

mam podobnie jak Ty phenomena, z tym że to jest możliwe że przy głowie, w miom przypadku ciemny brąz rudzieje bo kiedy myję włosy to jedynie skalp solidnie myję a z reszty włosów spływa piana, więc myślę że kolor po prostu sam się spiera. Tak jest przy brązach i rudościach. Też nie wiem jak temu zaradzić
Stary 2010-02-18, 11:20   #3436
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masta Pokaż wiadomość
a ja jestem juz dzisiaj po nafcie z sokiem z cytryny i olejem z orzecha włoskiego, umyłam szamponem błotnym i siedze w czepku z waxem zagranicznym na głowie i sie zastanawiam co to bedzie... Bo nałożyłam tego do ciemnych a mam złote blond:P (zabrałam siostrze troszke ) Ale w sumie nie bede płakać jak mi sciemnieja. Wazne, zeby zdrowe byly!
WAX z brązowym nadrukiem jest uniwersalny a nie do ciemnych. Nawet na opakowaniu jest napisane, że nie zmienia koloru włosów. Nie wiem skąd te pomysły,że on jest do ciemnych.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:22   #3437
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

właśnie i zupełnie nie rozumiem dlaczego producent dla blondynek stworzył osobny specyfik
Stary 2010-02-18, 12:02   #3438
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
mam podobnie jak Ty phenomena, z tym że to jest możliwe że przy głowie, w miom przypadku ciemny brąz rudzieje bo kiedy myję włosy to jedynie skalp solidnie myję a z reszty włosów spływa piana, więc myślę że kolor po prostu sam się spiera. Tak jest przy brązach i rudościach. Też nie wiem jak temu zaradzić
ale ty masz chyba farbowane, prawda? wiec to normalne ze farba się spłukuje...a phenomena ma naturalne
Stary 2010-02-18, 12:16   #3439
Sexy_Angie
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Mam nadzieję, że mnie przygarniecie do tego wątku.
Ostatnio doskwiera mi szorstkość włosów, stały się suche i zastanawiam się nad zakupem odżywki Wax, podobno wiele osób ją chwali, tylko nie wiem jaki rodzaj jest najlepszy, chodzi głównie o połysk i gładkość? Mam kolor chłodny ciemny blond więc ten Wax ma być do ciemnych czy jasnych włosów? Chyba że macie jakieś inne specyfiki sprawdzone na miękkość?

nie prostuję włosów --- 34 dni
nie farbuję włosów --- 5 i pół m-ca -> naturalne włosy = 9 cm
Sexy_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:26   #3440
masta
Raczkowanie

Cytat:
właśnie i zupełnie nie rozumiem dlaczego producent dla blondynek stworzył osobny specyfik
No właśnie to sprawiło, ze mowi sie, ze jeden jest do blond a drugi dla ciemnych... Zresztą nie siałam paniki, ze bede miala zaraz czarne wlosy:p Po prostu napomnknęłam ze mam blond a to jest wax do ciemnych (od teraz bede pisac uniwersalny z ciemnymi napisami;P) a nie ten do blondu:| Także take it easy

Zreszta na kwc dzisiaj czytalam opinie dziewczyn, ktore twierdza, ze wax jakby pogłębia kolor ich wlosow Może jednak cos w tym jest;D

Edytowane przez masta
Czas edycji: 2010-02-18 o 15:28
Stary 2010-02-18, 15:42   #3441
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masta Pokaż wiadomość
No właśnie to sprawiło, ze mowi sie, ze jeden jest do blond a drugi dla ciemnych... Zresztą nie siałam paniki, ze bede miala zaraz czarne wlosy:p Po prostu napomnknęłam ze mam blond a to jest wax do ciemnych (od teraz bede pisac uniwersalny z ciemnymi napisami;P) a nie ten do blondu:| Także take it easy

Zreszta na kwc dzisiaj czytalam opinie dziewczyn, ktore twierdza, ze wax jakby pogłębia kolor ich wlosow Może jednak cos w tym jest;D
Nie chciałam cię nie daj boże w żaden sposób krytykować. Chciałam tylko rozwiać twoje obawy.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:47   #3442
masta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nie chciałam cię nie daj boże w żaden sposób krytykować. Chciałam tylko rozwiać twoje obawy.
ok dziekuje w takim razie
W ogóle to chyba ten bardziej mi przypadł do gustu od tego do włosów blond, po którym przy spłukiwaniu wypadało mi pełno włosów. Normalnie chyba sie przerzuce
Stary 2010-02-18, 17:14   #3443
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Viki faktycznie, nie doczytałam. Kurcze więc nie wiem...
Stary 2010-02-18, 20:15   #3444
tameka18
Raczkowanie

phenomena ja u siebie zauważyłam podobne zjawisko, na głowie mam naturalny, ciemny brąz, który z czasem rudzieje... w ogóle specyfikę włosów mamy padobną

Kiedyś mogłam pochwalić się długimi, zdrowymi i lśniącymi włosami z tendencją do kręcenia, teraz to już tylko wspomnienie... Zaczęłąm używać suszarki, tony chemii i co najgorsze - prostownicy słabiutkiej jakości Teraz mam suche, krzaczaste na końcach, spuszone włosy i jakieś takie falowane...

No i postanowiłam coś z tym zrobić. Wybrałam się do dermatologa, bo mam teraz bardzo wrażliwą skórę głowy, przepisał Radical, kończę właśnie pierwsze opakowanie WAXa, do tego jedwab i byłam dziś u fryzjera podciąć końcówki. A w listopadzie '09 skróciłam włosy z długości tak do łopatek, teraz są do ramion, wyrównane zupełnie, bez żadnego kształtu, poczekam aż nabiorą życia.

Planuję do tego zrezygnować z prostownicy i suszarki...

I czekam na efekty

za mną - 6,8 kg
przede mną - 1,7 kg

od lutego'10:
  • zapuszczam włosy: - 38 - 45 - 50 -
tameka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:46   #3445
arnama
Zakorzenienie

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ DZISIEJSZYM EFEKTEM!
użyłam dzisiaj drugi raz WAXu z beauty formulas i jestem bardzo zadowolona z efektu! Włosy są puszyste i błyszczące (NARESZCIE!!!) Zrobiły się jak by grubsze i mniej przesuszone
Już nie mogę się doczekać kolejnej aplikacji
A czy tego WAXu z beauty formulas można używać po każdym myciu włosów? bo nic na ten temat nie pisze na opakowaniu
Bo ja do ostatniego mycia użyłam WAX z czarnymi napisami na skalp a ten z beauty formulas na końce a dzisiaj sam ten drugi, bo z czarnymi napisami chcę używać co drugie mycie czyli wyjdzie ok 3 razy w tygodniu.
Ciekawe jak będą mi dalej służyć te kosmetyki

Stary 2010-02-18, 21:12   #3446
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Arnama podaj link do KWC bo chcialabym widzieć jaki dokładnie masz na myśli.
Stary 2010-02-18, 21:41   #3447
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ DZISIEJSZYM EFEKTEM!
użyłam dzisiaj drugi raz WAXu z beauty formulas i jestem bardzo zadowolona z efektu! Włosy są puszyste i błyszczące (NARESZCIE!!!) Zrobiły się jak by grubsze i mniej przesuszone
Już nie mogę się doczekać kolejnej aplikacji
A czy tego WAXu z beauty formulas można używać po każdym myciu włosów? bo nic na ten temat nie pisze na opakowaniu
Bo ja do ostatniego mycia użyłam WAX z czarnymi napisami na skalp a ten z beauty formulas na końce a dzisiaj sam ten drugi, bo z czarnymi napisami chcę używać co drugie mycie czyli wyjdzie ok 3 razy w tygodniu.
Ciekawe jak będą mi dalej służyć te kosmetyki
wax beauty formulas raczej Ci nie zaszkodzi nawet jeśli bedziesz stosować codziennie, tylko ze po np.5 min. ekekt może być gorszy niż po pół godzinie trzymania

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Viki faktycznie, nie doczytałam. Kurcze więc nie wiem...
też nie mam za bardoz pomysłu, ale to napewno nie kwestia odżywek... jedyne co mi przychodzi do głowy to to ze tam phenomena ma bardziej zniszczone, lekko rozjaśnione przez słońce włosy i rozchylone łuski przez co wydają sie jaśniejsze
Stary 2010-02-18, 22:16   #3448
arnama
Zakorzenienie

Tym robiłam drugi raz i będę robiła po każdym myciu (dziś trzymałam pół godzinki nie całe):
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm
Tylko ze ja mam go w takim wielkim słoju, a nie w tubce.

A tym bedę robiła 3 razy w tyg. a potem może raz :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm

Stary 2010-02-19, 12:55   #3449
LikeTheChocolate
BAN stały

GG do LikeTheChocolate

Dziewczyny, co sądzicie na temat tego szamponu -> http://www.allegro.pl/item924114143_...dwabiu_1l.html ? Ja na składach się kompletnie nie znam
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 13:07   #3450
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ja bym wybrała stapiz- sprawdzony i chwalony a też ma proteiny jedwabiu i kosztuje śmieszne pieniądze. Na all na pewno jest...

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości