|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
[QUOTE=anka.d;17254112]Adzi - mamy podobnie.
a co do Twojego podpisu - nie radze tej diety 13dniowej. z jednej strony faszerujesz sie witaminkami, szkryzpem, pokrzywa, a z drugiej zamierzasz pozbawic sie na 2 tygodnie wiekszosci witamin? ta dieta jest bardzo niezdrowa i dla organizmu i pośrednio - też dla włosów. da sie schudnąć rozsądniej. Dziękuje bardzo to przyjemniej widzę ,ze nie jestem sama a to bardzo podnosi na duchu.Jeszcze trochę i nie wyjdę z łazienki A co do diety to dieta tz. kopenchadzka nie pije ziółek itp.jem kurczaka,ryby wołowinę plasterki szynki, szpinak, jajka i wiele innych jeszcze skladnikow.Tyle ze ja trzeba stosować właśnie 13 dni.Robiłam ta dietę 5 lat temu i świetnie oczyszcza organizm na dwa lata.W ciągu dwóch lat od skończenia tej diety moja waga stała w miejscu po mimo ze już sobie nie żałowałam niczego.Dlatego przed wiosna dobrze jest się oczyścić .---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- [QUOTE=Aniaaa PlayMate;17255005]ADZI, tak, te właśnie objawy to skutek poważnego nałogu- włosomaniactwa Tak tak chyba zaczęłam sobie zdawać z tego sprawę.Ciekawe kiedy ja to wszystko zlurzyje hehehe
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem na czym polega ta dieta - sama kiedys ja robilam, nie ma tam praktycznie zadnych witamin.
no ale decyzja twoja. |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też posiadam masę specyfików (wszystko co wymieniłaś oprócz olejku z kokosa i awokado) Tak że się nie martw
![]() A jaka jest dobra dieta oczyszczająca? Bo mi też chyba by się przydało przed wiosną... :/
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sprawdzona to kopenchadzka.Ale jak każda dieta wiąże się z niedoborem wszystkiego co normalnie jemy.Wpisz w google kopenchadzka dieta i pokarze Ci co to jest.
|
#3425 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kokosowy olej nic nie pomaga miałam resztki nalozylam nadal swedzi...zmienie ten szampon i moze siemie lniane naloze ten glut ehh ![]() w DOZ czyli apteka DBAM O ZDROWIE zamawiasz na ich stronie i odbierasz w najblizszej kolo ciebie aptece doz.ale to nie jest ten l'biotica pozniej dolacze zdjecie
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam go i jak dla mnie to to jakas super-hiper maska nie jest, ale swietnie dziala jak do porcji, ktora masz nalozyc na wlosy na dloni dodasz ok.lyzeczki olejku (najlepiej pasowal mi avocado) i paluchem rozmieszasz i dopiero na wlosy. splukuje sie bez problemu wodą, a jest roznica
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam ten z Beauty Formulas. Nie polubiłam go, może wpłynął trochę na cebulki włosów, ale ja oczekuję jeszcze efektu pięknych, zdrowych włosów, więc odpada. Wypróbuję waxa l'biotici, który jest już w drodze
Gramoliłam się z jego kupnem.
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie,czy do zagranicznego Waxa mozna dodać troche jakiegoś olejku?
![]() Uzyłam go dopiero raz,nalożyłam na całe włosy.Wiem,że większość z was odstrasza SLS ale zaryzykowałam i mam naprawdę fajne włosy po nim,mięciutkie,błyszczące . Mam grube i sztywne włosy a Wax bardzo mi je zmiękczył z czego jestem zadowolona. Będę używać 2x w tygodniu i zobaczę jak sprawdzi się na dłuższą metę.Słyszałam też że przyspiesza porost a na tym też bardzo mi zależy.
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem juz dzisiaj po nafcie z sokiem z cytryny i olejem z orzecha włoskiego, umyłam szamponem błotnym i siedze w czepku z waxem zagranicznym na głowie
i sie zastanawiam co to bedzie... Bo nałożyłam tego do ciemnych a mam złote blond:P (zabrałam siostrze troszke ) Ale w sumie nie bede płakać jak mi sciemnieja. Wazne, zeby zdrowe byly!
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie - czy drogeryjne odżywki mogą znacznie wypłukiwać kolor?
kiedyś miałam bardzo ciemne włosy. od paru lat włosy zaczęły mi znacznie jaśnieć.. zawsze twierdziłam, że to wina słońca. jednak ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać.. włosy u nasady rosną ciemniejsze, od połowy długości- tam gdzie zwykle nakładam odżywki- są jaśniejsze, trochę zrudziałe. poza tym, moje włosy są bardzo podatne na zniszczenia, łatwo się rozdwajają i mimo używania różnych specyfików- szorstkie, nie sa gładkie.. czy odżywki mogą więc 'wypalać' włosy?
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno bez różnicy jest ten tradycyjny wax a ten do blondów. Wcześniej też miałam blond włosy i koloru mi nie zmienił.
Iwonko, ja tam dodaje przed każdym nałożeniem parę kropel rycynowego więc myślę, że nic się nie stanie. Tylko nie przesadz z ilością
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Na pewno wypróbuję.
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
mam podobnie jak Ty phenomena, z tym że to jest możliwe że przy głowie, w miom przypadku ciemny brąz rudzieje bo kiedy myję włosy to jedynie skalp solidnie myję a z reszty włosów spływa piana, więc myślę że kolor po prostu sam się spiera. Tak jest przy brązach i rudościach. Też nie wiem jak temu zaradzić
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie i zupełnie nie rozumiem dlaczego producent dla blondynek stworzył osobny specyfik
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że mnie przygarniecie do tego wątku. Ostatnio doskwiera mi szorstkość włosów, stały się suche i zastanawiam się nad zakupem odżywki Wax, podobno wiele osób ją chwali, tylko nie wiem jaki rodzaj jest najlepszy, chodzi głównie o połysk i gładkość? Mam kolor chłodny ciemny blond więc ten Wax ma być do ciemnych czy jasnych włosów? Chyba że macie jakieś inne specyfiki sprawdzone na miękkość?
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zreszta na kwc dzisiaj czytalam opinie dziewczyn, ktore twierdza, ze wax jakby pogłębia kolor ich wlosow Może jednak cos w tym jest;D
Edytowane przez masta Czas edycji: 2010-02-18 o 15:28 |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje w takim razie W ogóle to chyba ten bardziej mi przypadł do gustu od tego do włosów blond, po którym przy spłukiwaniu wypadało mi pełno włosów. Normalnie chyba sie przerzuce
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Viki faktycznie, nie doczytałam. Kurcze więc nie wiem...
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
phenomena ja u siebie zauważyłam podobne zjawisko, na głowie mam naturalny, ciemny brąz, który z czasem rudzieje... w ogóle specyfikę włosów mamy padobną
![]() Kiedyś mogłam pochwalić się długimi, zdrowymi i lśniącymi włosami z tendencją do kręcenia, teraz to już tylko wspomnienie... Zaczęłąm używać suszarki, tony chemii i co najgorsze - prostownicy słabiutkiej jakości ![]() No i postanowiłam coś z tym zrobić. Wybrałam się do dermatologa, bo mam teraz bardzo wrażliwą skórę głowy, przepisał Radical, kończę właśnie pierwsze opakowanie WAXa, do tego jedwab i byłam dziś u fryzjera podciąć końcówki. A w listopadzie '09 skróciłam włosy z długości tak do łopatek, teraz są do ramion, wyrównane zupełnie, bez żadnego kształtu, poczekam aż nabiorą życia. Planuję do tego zrezygnować z prostownicy i suszarki... I czekam na efekty ![]()
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ DZISIEJSZYM EFEKTEM! użyłam dzisiaj drugi raz WAXu z beauty formulas i jestem bardzo zadowolona z efektu! Włosy są puszyste i błyszczące (NARESZCIE!!!) Już nie mogę się doczekać kolejnej aplikacji ![]() A czy tego WAXu z beauty formulas można używać po każdym myciu włosów? bo nic na ten temat nie pisze na opakowaniu ![]() Bo ja do ostatniego mycia użyłam WAX z czarnymi napisami na skalp a ten z beauty formulas na końce a dzisiaj sam ten drugi, bo z czarnymi napisami chcę używać co drugie mycie czyli wyjdzie ok 3 razy w tygodniu. Ciekawe jak będą mi dalej służyć te kosmetyki
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Arnama podaj link do KWC bo chcialabym widzieć jaki dokładnie masz na myśli.
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- też nie mam za bardoz pomysłu, ale to napewno nie kwestia odżywek... jedyne co mi przychodzi do głowy to to ze tam phenomena ma bardziej zniszczone, lekko rozjaśnione przez słońce włosy i rozchylone łuski przez co wydają sie jaśniejsze
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Tym robiłam drugi raz i będę robiła po każdym myciu (dziś trzymałam pół godzinki nie całe):
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm Tylko ze ja mam go w takim wielkim słoju, a nie w tubce. A tym bedę robiła 3 razy w tyg. a potem może raz :https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm
|
#3449 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, co sądzicie na temat tego szamponu -> http://www.allegro.pl/item924114143_...dwabiu_1l.html ? Ja na składach się kompletnie nie znam
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała stapiz- sprawdzony i chwalony
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

A co do diety to dieta tz. kopenchadzka nie pije ziółek itp.jem kurczaka,ryby wołowinę plasterki szynki, szpinak, jajka i wiele innych jeszcze skladnikow.Tyle ze ja trzeba stosować właśnie 13 dni.Robiłam ta dietę 5 lat temu i świetnie oczyszcza organizm na dwa lata.W ciągu dwóch lat od skończenia tej diety moja waga stała w miejscu po mimo ze już sobie nie żałowałam niczego.Dlatego przed wiosna dobrze jest się oczyścić
.

Ja nakładam czasem trochę Vatiki, ale jak dla mnie, Paloma była najlepsza na podrażnioną skórę głowy. No, jeszcze maska Gloria się nieźle spisywała 

21.06.2014r.
- 82
15.04.2013
40-41-42-43-44-