Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 09:28   #1441
aixa
Rozeznanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Cześć dziewczyny. Od 7 nie śpię . Im bliżej porodu tym gorzej ze mną. Wczoraj na wizycie potwierdziły się moje obawy. Malutka jest nadal ułożona pośladkowo i moja gin stwierdziła, że w 36tc są bardzo małe szanse aby się jeszcze coś zmieniło . Umówiłyśmy się więc na CC między 8 a 12 marca , ale się boję. Tak jak wcześniej pisałam, teraz będę co tydzień chodzić do szpitala na KTG aż do dnia porodu.
Aldii pisz kochana jak tylko ci się coś przypomnij, rady doświadczonej mamy są bardzo cenne.
Zgadnij, Kakusia jeszcze macie trochę czasu na zakupy , same zobaczycie, że im bliżej porodu tym większą ochotę będziecie na nie miały. To tzw. syndrom wicia gniazda
Lenka rozśmieszyłaś mnie tym pytaniem o różnicę między ubrankami , przypomniało mi się jak ja na początku ciąży i tak do końca II trymestru nie miałam zielonego pojęcia o ciuszkach, pieluszkach i wózkach . I wcale nie miałam chęci się tego dowiadywać. Ale z czasem samo przychodzi zainteresowanie tymi "dzieciowymi sprawami".
Muminek88 nie dziwię się twojej kuzynce. Sama nie wiem jakie będą moje odczucia po porodzie i czy zdecyduję się na drugie dziecko.

Wiecie co dziewczyny sama przed sobą nie mogłam się do tego przyznać ale prawda jest taka, że cieszę się trochę z mojego CC. Bardziej się boję naturalnego porodu, ogromnego bólu, nacinania krocza i tego, że mała np. stanie w kanale rodnym niż tego, że po CC będzie mnie bolała rana cięta.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:34   #1442
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o jejq ale ci fajnie, juz niedlugo zobaczysz ta swoja ukochana upragniona kruszynke!!! na prawde zazdroszcze i bede trzymac kciuki jak my wszystkie zeby wszystko bylo wporzadku.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:40   #1443
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
generalnie siedzę w wątku "walczymy o nasze marzenia" ale postanowiłam zawitać o tutaj, bo Wy już doświadczone jesteście

staramy się z mężem o dzidziusiai wreszcie nam się udało - 2 testy robione we wtorek wreszcie wyszły pozytywnie. Wczoraj robiłam betę i wynik to 120,67 mIU/ml. Ostatnią @ miałam 15.01. od wtorku jeździ mi niemiłosiernie po brzuchu i kłuje. Idę dziś do ginekologa, myślicie, że zobaczy coś na USG dopochwowym? Strasznie się denerwuję, nie wiem jak ja wytrzymam do wizyty.
Witaj Kalex . Gratuluję dwóch kreseczek!!!! Z tego co piszesz prawdopodobnie to 3 tydzień ciąży. Lekarz przy badaniu ginekologicznym jest w stanie stwierdzić ciążę od 2 tygodnia więc szansa jest na potwierdzenie. Ale czy przy dopochwowym będzie widać , tego nie wiem. Ja miałam robione usg dopochwowe w 6 tc. To, że cię kłuje w środku to rzecz naturalna, też na początku odczuwałam lekkie kłucie i pobolewania w dole brzucha. Idź do lekarza, potwierdź ciążę i czekamy z niecierpliwością na jakieś wieści od ciebie .

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
o jejq ale ci fajnie, juz niedlugo zobaczysz ta swoja ukochana upragniona kruszynke!!! na prawde zazdroszcze i bede trzymac kciuki jak my wszystkie zeby wszystko bylo wporzadku.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-18, 09:41   #1444
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lindsley, ale dużo ciuszków masz. Takie przebieranie to pewnie super sprawa, ale prasowanie
A wybrałaś już wózek?

Aixa już nie długo Twoja kruszynka będzie z Tobą.

Lindsley moja znajoma miała rodzić w wodzie, wszystko miała załatwione, ale okazało się, ze rozwarcie przebiega za wolno i jeszcze coś tam (cholender nie pamiętam) i nie pozwolili jej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:43   #1445
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aixa - zeświruję chyba do czasu wizyty też jestem bardzo ciekawa co on mi powie/ewentualnie zobaczy. Wiem, że może jest jest jeszcze za wcześnie, ale nie potrafimy z mężem usiedzieć w miejscu i po prostu muszę pójść na wizytę, bo inaczej zeschizuję
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:44   #1446
aixa
Rozeznanie

AAAAAA zapomniałam dopisać, że wszystko tam "na dole" pozamykane, a malutka waży 2400 gram, trochę mało ale moja gin mówi, że nie ma się czym martwić jest po prostu drobniutka po mamusi . I tak będziemy czekać aż dobije do 3kg może trochę ponad.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-18, 09:45   #1447
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc Kalex

http://www.allegro.pl/item913209365_...ainforest.html

Ja polecam tą - znajomi mają i ja się w niej zakochałam. Te odgłosy natury jak w dżungli normalnie

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 09:48   #1448
aixa
Rozeznanie

Cytat:
aixa - zeświruję chyba do czasu wizyty też jestem bardzo ciekawa co on mi powie/ewentualnie zobaczy. Wiem, że może jest jest jeszcze za wcześnie, ale nie potrafimy z mężem usiedzieć w miejscu i po prostu muszę pójść na wizytę, bo inaczej zeschizuję
Na pewno wszystko będzie dobrze Trzymam kciuki. Tylko wybierzcie z mężem dobrego ginekologa, to bardzo ważne.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-18, 09:51   #1449
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jak zrobilam test twz w tym samym dniu bylam u ginekologa wiec doskonale cie rozumiem, bo tez nie jestem cierpliwa.

co do prasowania tych ciuszkow to uwierzcie mi ze radosci na poczatku sprawia to TYYYLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEE!!!! przynajmniej mi a ja prasowac nie nawidze

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko będzie dobrze Trzymam kciuki. Tylko wybierzcie z mężem dobrego ginekologa, to bardzo ważne.
dokladnie, chociaz powiem wam ze nie da tak na prawde okreslic "ten jest dobry" i juz.
Zdania o lekarzach zawsze sa podzielone, moja gin ma średnią opinie, a ja bym jej nie zamienila na zadnego innego ginekologa nigdy w zyciu, mimo ze przed ciaza chodzilam do innego, Do niej pojechalam jak moj nie przyjmowal i kobieta aniol po prostu. A niektorzy narzekaja i tak zawsze jest, jednym odpowiada innym nie.
A.Camus
Stary 2010-02-18, 09:52   #1450
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc Kalex

http://www.allegro.pl/item913209365_...ainforest.html

Ja polecam tą - znajomi mają i ja się w niej zakochałam. Te odgłosy natury jak w dżungli normalnie
ta Fisher Price misie też ma podobno pozytywkę z odgłosami natury. Dla mnie rewelacja. Zwłaszcza, że jest ten projektor i daje pewnie świetny efekt świetlny na suficie. Tylko cena zabójcza!

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-18, 09:54   #1451
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
czesc Kalex
siema

Cytat:
wiem, dlatego idziemy do takiego, co ma bardzo dobre, a poza tym dużo moich znajomych było pod jego opieką i jakoś intuicyjnie czuję, że powinnam do niego isć

Cytat:
ja jak zrobilam test twz w tym samym dniu bylam u ginekologa wiec doskonale cie rozumiem, bo tez nie jestem cierpliwa.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:58   #1452
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
ta Fisher Price misie też ma podobno pozytywkę z odgłosami natury. Dla mnie rewelacja. Zwłaszcza, że jest ten projektor i daje pewnie świetny efekt świetlny na suficie. Tylko cena zabójcza!
Dlatego niech się dziadki zrzucą W ogóle większość zabawek teraz jest odlotowych, zwłaszcza dla takich maluszków, my ostatnio kupiliśmy koleżanki synkowi takiego słoni z FP z taką długą trąbą z któej wypuszczane są motlki, a ziecko biega z siatką i łapie. Odlot.
Tylko nie mogę nigdzie znaleźć na all

Znalazłam
http://www.allegro.pl/item917080521_...k_motylki.html

Za moich czasów to nie było takich zabawek

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2010-02-18 o 10:01
Stary 2010-02-18, 10:08   #1453
aixa
Rozeznanie

Scio hi hi fajny ten słonik . Kiedyś były lalki szmacianki i też było fajnie.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-18, 10:15   #1454
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tyle było dobrego, ze nie było super hiper zabawek i gier więc się wymyślało zabawy, ech to były czasy

Słonik fajny, szaleliśmy razem z Kubulkiem jak wariaty

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 10:18   #1455
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a my sie zdecydowalismy na zwykla karuzele tylko jak najbardziej kolorowa, dzieciaczkowi to raczej i tak bez roznicy a widzialam na prawde super za 69zł
A.Camus
Stary 2010-02-18, 10:23   #1456
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Moje gratulacje

U mnie był widać serduszko wg @ 6t3d (45dc), a wg USG 5t6d(41dc)

Aixa no to już tuż, tuż Ja się zastanawiam jak u mnie leży mały, wg moich odczuć ja czuję ruchy po bokach, ale jak się mają moje odczucia to rzeczywistości to nie wiem

kakusiu pytalas o łózeczko, rozkładaliśmy tylko na chwilkę i mi się podoba Jeszcze pójdzie do odświeżenia, tym sie już J zajmie i będzie jak nówka sztuka

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:27   #1457
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Te karuzelki mają fajne melodie takie spokojne i Julka naszych znajomych usypiała przy nich bardzo szybciutko.

Z gadżetów to mnie się jeszcze podoba

http://www.allegro.pl/item915515398_...racja_hit.html

Zgadnij

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 10:34   #1458
Darusiaaaa
Zakorzenienie

te hustawki skoczki sa tez super ale cena tez jest ....http://www.allegro.pl/item913209403_...est_k7198.html

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

ja zamowilam lezaczek z krzeselkiem i hustawką, w sumie nie ja a przyszla babcia( moja mama) bo nie zgodzilismy sie na kupowanie wozka przez dziadkow czy lozeczka to chociaz to zamowilysmy od babci.
A.Camus
Stary 2010-02-18, 10:43   #1459
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Darusia fajowskie, no niestety ceny już nie takie fajne

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 10:58   #1460
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a wiecie nad czym sie zastanawiam? chcialabym uczyc dzidziusia by sam zasypial ale jak to sie robi??:P nie mam pojecia....
A.Camus
Stary 2010-02-18, 11:12   #1461
lindsley
Zakorzenienie

aixa to już tuż tuż... Nie dziwię Ci się, że masz stracha przed porodem sn, ja po każdej SR też mam większego... Bo położna przedstawia nam wersję najbardziej pesymistyczną jeśli chodzi o długość porodu... Ja cały czas się nastawiałam na wersję mojej siostry czyli pierwsze dziecko - 2h w szpitalu i po krzyku

lenka to czego Ty nie wiesz? Jaka jest różnica między czym a czym... Już nie pamiętam o co pytałaś....
Jak pokazywałam Tz-owi co jak się nazywa to zapamiętywał tak: pajac - ubrane dziecko calutkie, body - koszulka zapinana w kroku, śpiochy - spodnie z szelkami zapinane na ramionach, kaftanik - koszulka zapinana z przodu...

Cytat:
Lindsley, ale dużo ciuszków masz. Takie przebieranie to pewnie super sprawa, ale prasowanie
No troszkę tego mam... Ale prać będę na raty tzn, na początku wszystkie maleńkie do r68 chyba... Potem w miarę upływu czasu będę dorzucać do prania większe... Nie ma sensu prać ubranek r 80 jak to i tak potem pół roku albo i więcej w szafie będzie leżało A prasować lubię... Zwłaszcza malusie ubranka Tyle że się przy tym już trochę męczę i Tz nie zawsze ma wyprasowane koszulki
Cytat:
A wybrałaś już wózek?
Nie... Wczoraj byliśmy w tym centrum dla dzieci i mocno się rozczarowałam.. NIby to takie duże miało być a dla mnie to nic specjalnego. Wózków trochę mieli ale były tylko x-landery, 3/4modele z jedo, jakieś graco, chico i jeden z tych co mają wkładane nosidło w sportkę zamiast gondoli... Powiem Wam że x-lander porządnie wygląda, jedo też (tż-owi się jedo bartatina podobał - mnie nie bo nie ma skrętnych kół). Tylko ceny... Za x-landera bez fotelika chcą 1150zł... Za 1200 na all jest full zestaw chyba... A ja cały czas się skłaniam ku http://www.allegro.pl/item923778378_..._promocja.html
Nie podobała mi się też obsługa, siedzi 5 bab a żadna nie zagada tylko łaziła jedna za nami... W ogóle chyba wolę dziecięce zakupy robić na allegro, posiedzę poczytam... Nie będzie mi jakieś bezdzietne babsko sugerować (co dla niej najlepsze)... A wózki przejadę się obejrzeć może jeszcze do innego miasta (duuuużo mniejszego ale kiedyś jak weszłam do sklepu to wózków chyba 20-30 )

Cytat:
Lindsley moja znajoma miała rodzić w wodzie, wszystko miała załatwione, ale okazało się, ze rozwarcie przebiega za wolno i jeszcze coś tam (cholender nie pamiętam) i nie pozwolili jej
Żeby rodzić w wodzie trzeba spełniać szereg warunków - rozwarcie chyba 4cm, ciąża przebiegająca prawidłowo, żadnych problemów dermatologicznych... Ja się zastanawiam nad tym kołem porodowym teraz bo z tego co czytałam, rzadziej nacinają krocze, poród jest szybszy, grawitacja pomaga... Tyle, że położna ma gorzej bo w niewygodnej pozycji odbiera poród... I boję się że jak mi się jędza trafi to będzie fochy miała...
Cytat:
Spokojnie... Podejrzewam, że jeśli gin w ogóle będzie chciał robić usg to zobaczy tylko pęcherzyk. Ja pierwszy raz byłam chyba w 9tc i miałam robione przez brzuch, widać było pięknie bijące serduszko, synuś już machał maleńkimi rączkami i nóżkami i miał prawie 3cm. Może warto poczekać niż potem się denerwować, że był tylko pęcherzyk, czy będzie wszystko ok... Umów się z ginem jak już będzie serduszko biło...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:20   #1462
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie w 6 tyg tez juz bylo "cos tam"widac
A.Camus
Stary 2010-02-18, 11:30   #1463
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lindsey ja to najbardziej nie lubie jak w sklepie są takie chodzące jak cień baby, jasne weźmiesz wózek na plecy i z nim uciekniesz
Tez wózek na all bardzo fajny

O tym kole gdzieś kiedyś czytałam, ale u Ciebie jest za darmo, wyczytała, ze w W-wie 500 zł
A Ty gdzie będziesz rodzić kochana?

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 11:31   #1464
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w 6 tyg tez juz bylo "cos tam"widac
W 6-tym już chyba serduszko powinno bić (chyba) Dlatego wydaje mi się że warto poczekać...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:34   #1465
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley biedaku to jak zmęczona to nie zasiada się na kompa tylko do łóżeczka się idzie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No właśnie chcę cienki (ale nie z tych śliskich) i teraz nie wiem czy lepszy zapinany na suwak (siostra taki ma i sobie chwali) czy wiązany?
wiesz co, ja mam wiązany i nie chciałabym na suwak. Moim zdaniem wygodniejsze wiązanie bo ściśniesz tak jak Ci wygodniej, chcesz mocniej - zwiążesz mocniej, chcesz luźniej to luźniej

Cytat:
Byłam na SR. Mówiła jakie trzeba spełniać warunki, żeby rodzić w wodzie... Muszę się nad tym zastanowić, a Wy co myślicie nad takim porodem?
Ja jeszcze jak nie byłam w ciąży baardzo chciałam rodzić w wodzie. Jeden szpital w Krakowie ma tą możliwość - naczytałam się dużo zalet tego porodu (zresztą w mamusinych gazetkach są opisywane) i gdybym w moim szpitalu miała taką możliwość - napewno chciałabym z niej skorzystać (główne zalety to mniej odczuwany ból, woda odpręża i uspokaja, rzadko kobieta jest nacinana, dziecko z wód płodowych rodzi się do wody a więc naturalnie, jest dużo spokojniejsze po porodzie). Ale są też przeciwskazania, o których warto poczytać
O kole porodowym nie czytałam, ale u mnie i tak niedostępne...

Cytat:
tak fajnie i z głową poprzestawial meble z myślą o łozeczku i tak dalej ze az sama w szoku jestem.
Wielki plusssss dla niego
No to brawa dla Twojego TŻta Nas właśnie czeka to kombinowanie gdzie jak poprzestawiać aby i Nam i Dzidzi było dobrze

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
W ogóle o porodzie nie myślałam Może to i lepiej...
No nie wiem Zgadnij czy dobrze Warto interesować się sprawami porodu choćby po to, żeby dużo o nim czytać i więcej wiedzieć A wiadomo - przeraża to co nieznane

Aixa są plusy Twojej CC Wiesz o niej - możesz się do niej przygotować (choćby psychicznie) - poczytać dużo o tym jak o siebie dbać po takim porodzie, możesz już teraz się tym zainteresować. Mnie przeraża myśl, że CC wyjdzie w ostatniej chwili
No i wiesz ile tu tego dnia będziesz miała trzymanych kciuków??? Ach to już niedługo
A Twoja córunia urośnie do tego czasu zresztą Lu ALdii urodziła się drobniutka (2900g ?) a popatrz sama jak teraz Panna rośnie
A w ogóle piszesz, że mała będzie drobna po mamusi - a czemu ja nawet nie wiem jak mamusia wygląda?

Cytat:
Scio hi hi fajny ten słonik . Kiedyś były lalki szmacianki i też było fajnie.
dokładnie
Ja akurat nie jestem z tych, co będą kupować dziecku same "bajeranckie" nowoczesne zabawki - bo dziecku to do szczęścia nie jest potrzebne
Ja z tych co w dzieciństwie miały pełno lalek szmacianek i to były moje ulubione zabawki które nosiłam ze sobą wszędzie
A te coraz bardziej unowocześniane to czasem poprostu chwyt na rodziców i kolejne duże pieniądze wydane....

Cytat:
a my sie zdecydowalismy na zwykla karuzele tylko jak najbardziej kolorowa, dzieciaczkowi to raczej i tak bez roznicy a widzialam na prawde super za 69zł
zgadzam się My też się na taką zdecydujemy i znalazłam taką nawet za 35zł

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Moze mala juz do czasy twojego porodu wyrosnie ze swojego otulaka, to ci go wysle jak bedziesz chciala

W ogole to nie wiem czy chcecie zebym Wam pisala jak to u mnie w praktyce wyglada ?
Aldii dzięki ale może Ci się przydać na drugie dzieciątko a skoro mówisz, że można już spotkać na all za małe pieniądze to pomyślę jak się Dzidzia urodzi a rożek by się nie sprawdzał

Czyli upewniłaś mnie w przekonaniu, że pajacyki na początek to świetna rzecz (moja teściowa próbowała się ze mną wykłócać, że śpioszki lepsze....)
Tylko tak jak pytała Lindsley - czemu pajacyki nie podrażniają pępuszka a body tak?
No i czy dla letniego dziecka ubierać coś pod pajacyk czy na gołe ciałko?
W ogóle chciałam Cię prosić abyś napisała, czego warto mieć więcej z ubranek a czego mniej - bo planujemy teraz z TŻtem dokupić resztę ubranek, żeby ten temat wyprawkowy mieć już zamknięty
A czemu przewijak się nie sprawdził? To gdzie kładziesz tą ceratkę do przewijania?
Ja nie wyobrażam sobie gdzie indziej przewijać jak na przewijaku - nie mam specjalnej komody do przewijania, mój przewijak będzie umiejscowiony na łóżeczku

No i oczywiście, że pisz jak najwięcej co Ci się sprawdziło a co się okazało zupełną klapą bo to dla Nas bardzo ważne Najlepsze rady są właśnie z praktyki

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
popieram bo jak sie dzidzia do niego przyzwyczai o potem na problemy nic nie pomoze...raczej nie tyle co nic ale bedzie ciezej wiec moze na pupe lepiej linomag
właśnie zastanawiam się - czy stosując Linomag - nie stosuje się już kremu na odparzenia np Nivea? Albo Linomag albo Nivea - dobrze to rozumiem?
bo ja się nastawiałam na Nivei krem na odparzenia....

Darusia co do usypiania - to temat czasem bardzo sporny i każda mama co innego może Ci poradzić Ja z doświadczenia innych Mam napewno nie będę przyzwyczajała dziecka do spania z Nami w łóżku. I również doświadczone Mamy radziły aby przede wszystkim wieczorem wyciszać dziecko, nie nastawiać dziecka na wieczorne aktywne zabawy, aby były od urodzenia wieczorne rytuały, a kiedy dzidzia w nocy nie chce spać, nie mówić do niej, nie zapalać światła, no i być konsekwentnym - pełno tego pisze w maminych gazetach - to tak w telegraficznym skrócie Choć pewnie znajdą się Mamy, które by mnie skrytykowały za to co napisałam, bo na ich dziecko to nie działało

A ja mam pytanie - czy któraś z Mamuś planuje zakup tej dużej piłki do ćwiczeń? Kusi mnie aby już w domu się na niej kołysać i zastanawiam się czy nie będzie to zbyteczny zakup...

Ja byłam w 5tc i było Dzidzie widać mała kochana kropeczka

Co do wózków - Lindsley to może w tym mniejszym mieście będzie Twój Hebart? warto go poszukać po sklepach aby go obmacać
My byliśmy z TŻtem w poniedziałek w sklepie gdzie mają nasze JumperkiX i powiem Wam, że nie sądziłam, że taka ogromna jest różnica w oglądaniu go na all a podotykaniu na żywo Jesteśmy 100% na niego zdecydowani, zachwycił Nas jeszcze bardziej - tym bardziej, że nowe jego modele wychodzą - unowocześnili rączkę, poszerzyli gondolę i przepiękne wiosenne kolory powstają

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-18 o 11:53
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:43   #1466
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Co do usypiania to wydaję mi się, ze to też kwestia charakteru dziecka. Siostra TZ ma 3 dzieci, Kacperek jak był mały wymagał mnóstwa uwagi, cały czas trzeba było go bujać - tak zasypiał, natomiast Amelka w ogóle tego nie potrzebuje. Od maluszka przytulała się do pieluszki i zasypiała.

Kakusia ja jestem okropną gadżeciarą, aledo tej pory pamiętam moją Zuzie, nmój brat - dziecko wychowane na nowoczesniejszych zabawkach, też miał swojego Haucia -zniszczonego pluszaka.
Wdaję mi się, ze większość zabawek to z myślą o rodzicach (szczególnie ojcach) jest produkowane.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 11:48   #1467
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kakusia ja nie kupowalam tej pilki, na to po 1 trzeba miec tez czas a z tym srednio , chciaz teraz mam go full to juz mi sie nie oplaca, po 2 pozniej nie bedzie czasu siadac na tym zeby sie w jakikolwiek sposob przydalo, a i czasu przy dzieciaczku nie bedzie na cos takiego, dlatego dla mnie zakup tej pilki byl zbyteczny, ale jesli cie az tak kusi to moze warto? nie wiem, mnie by sie nie przydala a przeszkadzala by w pokoju.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

ja rowniez jestem z tych ludzi (i tż na szczescie też) gdzie nie uwazamy ze nasze dziecko "MUSI MIEC WSZYSTKO"
wrecz chcemy zeby nie mialo wszystkiego, ze z biegiem lat i jak bedzie rozumial zeby wiedzial ze na pewne rzeczy trzeba sobie zasluzyc, trzeba byc grzecznym i tak dalej z takiego punktu widzenia wychodze.
Jesli dziecko rzuci mi sie na podloge w supermarkecie bo chce zabawke to na pewno nie polece jej kupic po to zeby sie uspokoilo, pojde sobie dalej nie zwracajac uwagi a dziecko mowiac brzydko"jest jak pies" bedzie sie balo ze sie je zostawi wiec i tak za nami poleci.

A kupowanie zabawek, pluszakow czy innych rzeczy rowniez zostawiam na pozniej poniewaz to takze sprawia frajde - nam rodzicom, a maluszkowi na prawde nie sa potrzebne zabawki i inne tego rodzaju dla mnie *******y.
Uwazam ze nie ma co przesadzac.
A.Camus
Stary 2010-02-18, 11:49   #1468
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka rozśmieszyłaś mnie tym pytaniem o różnicę między ubrankami , przypomniało mi się jak ja na początku ciąży i tak do końca II trymestru nie miałam zielonego pojęcia o ciuszkach, pieluszkach i wózkach . I wcale nie miałam chęci się tego dowiadywać. Ale z czasem samo przychodzi zainteresowanie tymi "dzieciowymi sprawami".
Najlepsze jest to, że mam 2 letniego brata i jakoś do tej pory tak się nie interesowałam tymi sprawami... A zapytałam o tak przy okazji, bo na razie do kupowania ciuszków i całej wyprawki to mnie nie ciągnie, wydaje mi się że za wcześnie..
Czuję że jak przyjdzie prawdziwa wiosna wreszcie to będę miała tyle energii i planów, że zacznę wszystko kompletować. Poza tym w maju, jak tylko skończę studia, wyrzucimy z pokoju biurko i inne duperele i zrobi się dużo miejsca na łóżeczko, jakiś regał na ciuszki... Na razie jeszcze dużo czasu

Powiem wam też, że kedy się staraliśmy to czytałam dużo "mamusiowych" gazetek i interesowałam się tematem, a teraz... nie chce mi się tego czytać

Cytat:
lenka to czego Ty nie wiesz? Jaka jest różnica między czym a czym... Już nie pamiętam o co pytałaś....
Jak pokazywałam Tz-owi co jak się nazywa to zapamiętywał tak: pajac - ubrane dziecko calutkie, body - koszulka zapinana w kroku, śpiochy - spodnie z szelkami zapinane na ramionach, kaftanik - koszulka zapinana z przodu...
Lindsley, chyba wszystkiego Kiedy kaftanik, kiedy body, co z czym i w ogóle nie wyobrażam sobie jak ja ubiorę dziecko, skąd będę wiedziała, czy nie za cienko, czy mu nie zimno...
Mówię Wam - kosmos...
I w ogóle w jakich wy rozmiarach kupujecie te ubranka.. Przecież te maluchy tak szybko rosną...
Jadę za miesiąc do rodziców, to dostanę ubranka po małym braciszku, ale resztę będę musiała skompletować sama.

A co do przewijaka- może trochę głupie pytanie, ale czy dziecko z tego nie spadnie? :/
Stary 2010-02-18, 12:00   #1469
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jesli chodzi o przewijak najlepiej sobie tak zoragnizowac miejsce zebys przy przewijaku miala kosmetyki dla malucha, biorac cos czy obracajac sie najlepiej wypracowac odruh przytrzymania delikatnego maluszka za brzuszek, wtedy czujemy kazdy ruch dziecka i wiemy co robi nawet odwracajac sie przy sieganiu po cos.
Latem dzidzia jedna warstewke ubranka wiecej niz dorosli, tak sie zaleca, ale spokojnie sobie wypracujemy wszystko z czasem
A.Camus
Stary 2010-02-18, 12:08   #1470
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A co do przewijaka- może trochę głupie pytanie, ale czy dziecko z tego nie spadnie? :/
dlatego nie wolno pod żadnym pozorem zostawić dziecka samego na przewijaku

Lenka a powiedz mi jak to możliwe, że masz 2letniego braciszka?? bo mnie to strasznie intryguje

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości