|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
witam w przeddzien weekendu
![]() elianka - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
Hej,
Korlat nie przejmuj się, ja mam ustną poprawę w poniedziałek u zioma, który uwala ludzi na 5 roku, muszę się spiąć ![]() Marta33, widzę odbanowali Cię na Smacznym ![]() Wspominałam przy śniadaniu o tacie elianki i Therci i chleb na stole się skończył, tata mówi bym podała z chlebaka i ja się zaśmiałam, że nie mógłby przejść na tę dietę, bo bez chleba żyć nie może i zrobił mi awanturę... ![]() Także ze śniadaniem przeniosłam się przed komputer, on na mnie nie krzyczy ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||||
Zakorzenienie
|
czy to ten z Rachel Adams "time traveller's wife"? nie wiem jak go na polski przetlumaczyli. Film bardzo fajny choc ksiazka lepsza
Cytat:
A) calkowicie wykluczyc sol (dodawana do potraw) B) pilnowac przyjmowania odpowiedniej dawki wapnia i magnezu C) wykluczyc z diety: - dojrzewajace sery, mozna spozywac tylko swiezy nabial, jogurty, twarog - wszelkie wedliny - ryby w puszce, zalewie, wedzone, suszone - owoce morza, malze, kawior - pieczywo, sucharki, biszkopty, wszelkiego rodzaju kupne ciasta - musztarde, oliwki, korniszony, kostki rosolowe, sosy do mies, - wszystkie konserwowe warzywa, koper wloski, kapuste kiszona i bocwine - unikac picia miekkiej wody z kranu i wody gazowanej - slodycze D) ograniczyc spozycie zoltek jaja (cholesterol) E) nie palic F) wiecej ruchu Mam nadzieje ze pomoze Cytat:
Cytat:
maizena - skrobia kukurydziana jako ze pieczemy bez tluszczu to bedzie przywierac. Mozesz obsypac blaszke otrebami, wylozyc pergaminem do pieczenia lub zainwestowac w silikonowe foremki Cytat:
mam nadzieje ze nie pominelam zadnych pytan? moja waga od tygodnia waha sie +/-1kg
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
Ale to chyba odp. na pytanie o skok ciśnienia?
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Drodzy państwo, chciałam Wam uroczyście przekazać, że chyba Was wszystkich pokaszaniło! Jak można tyle pisać?! Życia nie macie? Nic innego nie robicie, tylko siedzicie na wizażu? Naprawdę, ta dzisiejsza młodzież nie ma żadnej przyszłości!
![]() No serio, chybaście poszaleli, tego nikt nie nadąży czytać, a co dopiero nadrabiać ![]() Jak to wspomniano kilkadziesiąt stron i jeden wątek temu - III faza ssie. Ja nie umiem być trochę na diecie - albo w tę albo we wtę. Od tego niezdecydowania mi dwa kilo przybyło, zamiast umykać. Więc wracam na II. Jakiś group hug na powitanie córy martnotrawnej? ![]()
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() spadkow brak ![]() sniadanie :jajowa z 3 jajek z cebulka i szyneczka pozniej bedzie obiad : cycki w sosie jogurtowo czosnkowym ![]() dalej nie wiem ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
jak to jest z tymi kotletami sojowymi.... ? mozna je jesc - jako warzywaka.... bo przeciez to soja - straczkowe, ktore sa zabronione..... a dopatrzylam sie na liscie na pierwszej stronie ze mozna....
strasznie by mi to uratowalo zycie - bo i "schabowe" i gulasz i na sucho, i milion dan mozna robic..... dla takiej biednej wegetarianki byloby zbawienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Przyczajenie
|
hey wszystkim.u mnie znowu kilogram w dol.ale jeszcze dluga droga przedemna.zrobilam ostatnio pienik z przepisu Dukana,ffffffuuuuuuuuuujj jjjjjjj.ochyda.wole juz jogurt albo nic.pozdrowionka dla wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() A ja dzis bardzo szczęsliwa, bo trzeci dzień warzyw, i tak po wczorajszym wzroscie + 0,3, dzis mam -0,4 ![]() ![]() ![]() Kurde, Shrek - gratuluję. Tylko ja tez jestem 45 dni na diecie i.... - 5,5 tylko ![]() ![]() ![]() ![]() Zabieram się teraz trochę do pracy. Miłego dnia dla wszystkich ![]()
My way: 04.01.2010 - 74,4 kg ![]() 16.02.2010 - 69,1 kg ![]() 23.02.2010 - 68,1 kg ![]() 28.03.2010 - 66,0 kg ![]() My new way ![]() 21.02.2011 - 74,1 kg ![]() Edytowane przez Thercia Czas edycji: 2010-02-18 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
'No ale z czego ja Ty nic nie jesz,tylko slodycze' no fakt mialam taki okres ze malo jadlam bo mnie stresy dopadly ale jak juz sie rzucilam na slodycze.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzis u mnie pada i jest fuj oczywiscie snieg sie roztapia a co gorsza jest strasznie slisko Dzien dobry wszystkim ![]() ja dopiero po sniadaniu ( 'kanapka' bez chleba - w liscie pekinskiej na to majonez z linessy ale doslownie kropelke na to troche szynki drobiowej i ogorek mniam) i popijam Mate ![]() dzis bylam w Schlecker i zakupilam pare rzeczy ktore by mi ulatwily problem z porcelana ![]()
![]() |
#1274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie z rana ![]() U mnie w Łodzi iście wiosenna pogoda, słoneczko tak przyjemnie świeci od rana... Aż sama się zerwałam z łóżka o 9 i pobiegłam na spacer z psem, tak, tak... ja tam już powoli zaczynam czuć zapach wiosny, zwłaszcza, ze zapowiadają ocieplenie... (ale będzie chlapa... ![]() Dziś w planach znów... historia, spać po nocach mi nie daje... chciałabym mieć maturę już za sobą... spadek na dziś niewielki -0,1 ale to zawsze coś ![]() ![]() Rano do kawy zrobiłam sobie dobrze... wczoraj upieczone ciasto jogurtowe przekroiłam na pół, przełożyłam je serkiem a'la bita śmietana i polałam nieco rozrzedzoną dietetyczną nutellą - pycha! ![]() A na obiad szykują się kotlety sojowe z sosem grzybowym, zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co muszę się powoli ogarniać i iść do sklepu po trociny... moje szynszyle domagają się sprzątania w klatce ![]() a... i zapomniałabym... wpiłam wczoraj sok z kiszonej kapusty... bez większych rewelacji niestety, okropnie kręciło mnie w brzuchu... a porcelana mizerna, ja już nie wiem co robić... ![]()
biorę się za siebie, a co 34 kg same nie znikną ![]() jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę ![]() Edytowane przez Milky Czas edycji: 2010-02-18 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ha! stara gwardia w szarej strefie sie zagniezdzila ale reke na pulsie trzyma co? witaj z powrotem Dianae ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
no to jak w koncu z tymi kotletami sojowymi? mozna czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dolanczam sie do pytania o oddzielanie zoltka od bialek... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z ta slonina to dobre ![]() Ja dzisiaj staje na wadze a tu -0,6kg ![]() ![]() ![]() Ale sie ucieszylam ![]() ![]() ![]() ![]() Wogole to sie zastanawiam nad Świetami... Chociaz to jajeczne swieta to nie bedzie tragedii... Gorzej z Wigilia ![]() Wogole to Dziendobry wszystkim ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Wiolaqn, dzięki za odpowiedź.Niestety wcale mnie nie pocieszyła bo musiałabym zrezygnować z wielu ulubionych produktów np. żółtek jaj których niestety jem bardzo dużo.Ja w ogóle nie jestem ani mięsna ani warzywna i powoli nie mam na nic apetytu.Wchodzi mi jedynie nabiał.Na razie zakupiłam aparat do mierzenia ciśnienia i sprawdzam jakby co polecę do lekarza.
PannaB, niestety jestem obciążona dziedzicznie i cukrzycą i nadciśnieniem-oboje rodzice mają.A ja też już jestem w wieku" późnej wiosny" więc moż eto już czas na takie dolegliwości.Ale mam jednak wrażenie,że dieta je nasiliła.Nie brałam tego pod uwagę bo Dukan w książce nie zastrzegał,że dieta nie jest dla osób z nadciśnieniem.
#1282 |
Rozeznanie
|
co wy z tymi kotletami sojowymi, sa na liscie to mozna, na PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Raczkowanie
|
z tego co wyczytałam ... to można, ja dziś mam zamiar je zjeść
![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie, że dobre a jak motywuje do działania ![]() ![]() btw. piękny ubytek -0,6 ho ho ![]()
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide dopiero teraz na studia no ok pracowalam przez te trzy lata ale mimo wszystko takie wakacje dlugie to nikomu nie sluza ![]()
![]() |
#1286 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie. Studiuje na UJ na wydziale studiow regionalnych ![]() Ty jak wnioskuje AGH? ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuje ![]() Lece do notatek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
No właściwie robi się jak omlet, tylko dochodzi twaróg. 1 nadprogramowe żółtko jest w przepisie, bo tak też robiłam, ale można je sobie darować.
Omlet chyba robiłyście, to wiecie, że się oddziela białeczka, co by pianę ubić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |||
Zakorzenienie
|
dianae witaj my tu prawie wszystkie grzecznie z III fazy wrocilysmy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
flaki,, kotlety a la schabowy (obgotowane potem w jajko i otreby), gulasz. ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Patrzcie co mam w lodówce
![]() http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1611
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.