Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 12:50   #601
laborek
Rozeznanie

Dot.: Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9

Micia dla mnie z MOJEGO I TYLKO MOJEGO punktu widzenia to jest tak, że on jest baaardzo nie dojrzały i nie dorósł jeszcze do małżeństwa i dopiero teraz zobaczył jak to wszystko się dzieje na poważnie i się przeraził, nie wie jak się z tego wyplątać to dochodzi do beznadziejnych kłótni. Też moża na nim ciążyć presja jego i twoich rodziców, że ślub itp.. a on może szuka jakiegokolwiek powodu do zerwania... Tym bardziej, że on po każdej kłotni (z tego co piszesz) chce to kończyć... Nie wiem może się myle i oby tak był, to jest tylko moje zdanie. Ale wiedz, że życzę Ci abyś była szczęśliwa, bardzo szczęśliwa
laborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:50   #602
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Nawet jak zerwie to ja tu z Wami zostanę.. mogę? bo ja to bez Was żyć nie mogę..

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

ojj wiem, że nie łatwo.. wiem po sobie... bo już dawno bym się zmieniła
jasne, nawet nie pytaj o takie rzeczy!!!
nalezysz do elity tego forum
Stary 2010-02-18, 12:51   #603
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
możesz, ale ja nie wierze w kolejne Wasze rozstanie, może sama kiedyś zrozumiesz, ale to Twoje zycie i skoro takie Ci sie podoba to mi zostaje tylko trzymanie kciuków aby to się uspokoiło
to nie wierz.. nie wiesz i się módl za mnie :P
Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
jasne, nawet nie pytaj o takie rzeczy!!!
nalezysz do elity tego forum
fiu fiu

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:52   #604
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Nawet jak zerwie to ja tu z Wami zostanę.. mogę? bo ja to bez Was żyć nie mogę..

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

ojj wiem, że nie łatwo.. wiem po sobie... bo już dawno bym się zmieniła
Micia no jasne Skarbie Szkoda mi ciebie, bo widzę jak się męczysz, ale czuje w serduchu, ze dobrze będzie - ale to już od Was zależy

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:52   #605
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ivonka masz trochę racji. Bo ja też z takich co mają wybuchowe charaktery a potem żałują. Ale tak jak powiedziałaś - najważniejsze być razem....a K. co robi? wychodzi sobie żeby nie słuchać Mici..
A myslicie ze moj nie wychodzi jak przeginam to tylko mowi jade do domu bo nie chce mi sie sluchac tego juz! Jak ochloniesz pogadamy! Tylko ze ja jestem taka ze jak wiem ze przesadzilam to go nie wypuszczam i z nim rozmawiam!

My Mici i jej Tz nie znamy, tzn nie znamy ich relacji miedzy soba, moze oni juz tak maja, a zreszta zazwyczaj czlowiek pisze jak jest zle o dobrych chwilach mniej sie pisze i jakos tak sie o nich zapomina jak dzieje sie cos zlego! Ja znam malzenstwo z duzym stazem co bez dogaduszek na swoje tematy sie nie obchodza, nas to razi i dziwi jak tak mozna wytrzymac a oni non stop sobie dogryzaja i tlumacza ze oni juz tacy sa! Kazdy jest inny, najlepiej jest stac z boku i oceniac.

Micia Ty sama musisz wiedziec czego chcesz i co jest dla Ciebie dobre! Najlepiej porozmawiaj szczerze z Tz a jak on rzeczywiscie postanowi to zakonczyc to badz dzielna! Ale watpie zeby tak sie stalo! Faceci juz tacy sa, oni w dyskusje nie lubia sie wdawac!
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:53   #606
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wierz.. nie wiesz i się módl za mnie :P
ok jeśli taka Twoja wola
może zapytaj go czy nie uważa, że lepiej zaczekać ze slubem zobaczysz co on powie, może jak Laborek pisze nie wie jak się z tego wywinąć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:00   #607
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
A myslicie ze moj nie wychodzi jak przeginam to tylko mowi jade do domu bo nie chce mi sie sluchac tego juz! Jak ochloniesz pogadamy! Tylko ze ja jestem taka ze jak wiem ze przesadzilam to go nie wypuszczam i z nim rozmawiam!

My Mici i jej Tz nie znamy, tzn nie znamy ich relacji miedzy soba, moze oni juz tak maja, a zreszta zazwyczaj czlowiek pisze jak jest zle o dobrych chwilach mniej sie pisze i jakos tak sie o nich zapomina jak dzieje sie cos zlego! Ja znam malzenstwo z duzym stazem co bez dogaduszek na swoje tematy sie nie obchodza, nas to razi i dziwi jak tak mozna wytrzymac a oni non stop sobie dogryzaja i tlumacza ze oni juz tacy sa! Kazdy jest inny, najlepiej jest stac z boku i oceniac.

Micia Ty sama musisz wiedziec czego chcesz i co jest dla Ciebie dobre! Najlepiej porozmawiaj szczerze z Tz a jak on rzeczywiscie postanowi to zakonczyc to badz dzielna! Ale watpie zeby tak sie stalo! Faceci juz tacy sa, oni w dyskusje nie lubia sie wdawac!
wlasnie tez go nie wypuscilam... ale moglam... kurcze moglam... byloby ok..
Jak ja bym chciala, zeby mnie nie zostawial... Oddalabym wszystko ..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ok jeśli taka Twoja wola
może zapytaj go czy nie uważa, że lepiej zaczekać ze slubem zobaczysz co on powie, może jak Laborek pisze nie wie jak się z tego wywinąć
nieno jakby chcial sie wywijac to by sie nie wkurzal jakbym mowila cos o przesuwaniu/odwolywaniu slubu i jak go znam powiedzialby wprost a nie stosował sztuczki. Myślę, tzn jestem pewna, że to odpada.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

mama wmusiła we mnie talerz ogórkowej..

Stary 2010-02-18, 13:00   #608
laborek
Rozeznanie

no ale Micia to ja nie rozumiem teraz, bo wychodzi na to że chce się rozstać ale ślub nadal chce...

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

no i dobrze masz jeść!!
Stary 2010-02-18, 13:01   #609
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laborek Pokaż wiadomość
no ale Micia to ja nie rozumiem teraz, bo wychodzi na to że chce się rozstać ale ślub nadal chce...

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

no i dobrze masz jeść!!
on chyba sam nie wie czego chce
Stary 2010-02-18, 13:01   #610
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
tzn do ostatniej chwili chcial slubu=chcial ze mna byc tak? no a skoro chce sie rozstac to slub tez nieaktualny ale mowil, ze nadal mnie kocha... kocha mnie ale juz ma dosyc .

Stary 2010-02-18, 13:02   #611
natalontko
Zakorzenienie

Micia sama tu podkresla ze jest wybuchowa, przepraszam ze to pisze ale dlaczego on ma sie tylko zmieniac, to sa sprawy dwoch ludzi i za sprawa dwoch ludzi wywiazuje sie klotnia! Wiem ze on jest taki czy owaki ale takie sprawy mozna zalatwic rozmowa a nie klotnia ktora tak sie konczy! Ja widze co sie ze mna dzieje i jakbym troche pohamowala to on by sie nie wkurzyl i by nie bylo klotni. Wiem ze czasami czlowiek musi wykrzyczec wszystko, ale po to sa klotnie zeby sie docierac, zmieniac i nie tylko jedna osoba ale dwie. Trzeba umiec wyciagac wnioski!

Przepraszam za moje slowa, jesli kogos urazilam lub wkurzylam to przepraszam ale to jest moje zdanie!

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2010-02-18 o 13:04
Stary 2010-02-18, 13:03   #612
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Micia sama tu podkresla ze jest wybuchowa, przepraszam ze to pisze ale dlaczego on ma sie tylko zmieniac, to sa sprawy dwoch ludzi i za sprawa dwoch ludzi wywiazuje sie klotnia! Wiem ze on jest taki czy owaki ale takie sprawy mozna zalatwic rozmowa a nie klotnia ktora tak sie konczy! Ja widze co sie ze mna dzieje i jakby troche pohamowala to on by sie nie wkurzyl i by nie bylo klotni. Wiem ze czasami czlowiek musi wykrzyczec wszystko, ale po to sa klotnie zeby sie docierac, zmieniac i nie tylko jedna osoba ale dwie. Trzeba umiec wyciagac wnioski!

Przepraszam za moje slowa, jesli kogos urazilam lub wkurzylam to przepraszam ale to jest moje zdanie!
ja wiem, ze duzo tu mojej winy i mojego chakterku niestety ale zazwyczaj nie umiem sie pohamowac a pozniej mam za swoje..

Stary 2010-02-18, 13:03   #613
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Chipsy przyszły

Dobrze mieć biedronkę blisko biura

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:04   #614
kasiunialusia
Zadomowienie

czy wy też czujecie wiosne za oknem?
Stary 2010-02-18, 13:04   #615
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
nie.. u mnie szaro

Stary 2010-02-18, 13:06   #616
Mustique
Lena

Cytat:
u mnie 10 stopni ciepła... zazdrośćcie teraz...
Stary 2010-02-18, 13:07   #617
laborek
Rozeznanie

Cytat:
tzn do ostatniej chwili chcial slubu=chcial ze mna byc tak? no a skoro chce sie rozstac to slub tez nieaktualny ale mowil, ze nadal mnie kocha... kocha mnie ale juz ma dosyc .
no to skoro jest tak jak piszesz to był zły wykrzyczał to i przejdzie mu i powinno być dobrze
Stary 2010-02-18, 13:07   #618
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
u mnie 10 stopni ciepła... zazdrośćcie teraz...
u mnie aż tak ciepło to nie jest

ale słonko świeci mam z okna widok na Pałac Kultury i Nauki
Stary 2010-02-18, 13:08   #619
Stysik
Zakorzenienie

Isabele na pewno ze wszystkim zdążycie

Kasiunialusia w sumie to nie ma większego znaczenia czy ten ślub będzie teraz czy za 2-3 lata, najwazniejsze zebyscie oboje tego chcieli, a jezeli brak pieniedzy stoi na przeszkodzie ślubu jak z marzen to moze warto poczekac? niemniej jednak mam nadzieje ze ułoży sie wszystko tak ze w 2011 bedziesz z nami slubowac

Madzius90

Cytat:
ja siedziałam w domu i do tego pokłóciłam się z TŻ ale jak wychodził to powiedział że za godzine wróci i bedzie wszystko w porządku...
no i było
ja sie te z tz poklocilam w walentynki powiem szczerze ze odkad jestesmy razem to byly najgorsze walentynki... ale potem sie pogodzilismy i tz znowu traktuje mnie jak swoja ksiazniczke
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
u mnie był P. i chwilę mnie nie było, ale już pojechał bo szychta się zbliża, a ja znów będę czekać do 20:30 i martwić się czy wszystko ok...
a nie napisałaś jak tam jego wrazenia po pierwszym dniu...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Tak wykorzystałam drukarkę papier i tusz firmowy że mnie sumienie chyba zagryzie zaraz już zapomniałam jak TO się robi przez te praktyki w nagrodę załawię jedną służbową sprawę....uciekam do jednej firmy na spacer, za parę minet wracam
to ja wezme teraz z ciebie przyklad i tez wykorzystam sprzet firmowy
a wczoraj mialam pierwsze zajecia ubezpieczen fajna babka nawet na zajecia chodzic nie musze przekonalo ja jak powiedzialam ze w maju obrone planuje naiwniaczka

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
hasło na e-mailu zostało zmienione jednocześnie hasło na bloga też się zmieniło...
he he to teraz Ty rozdajesz karty kto dostanie pamietaj ja tu od pierwszej czesci jestem

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
wspaniała i zasłużona nagroda

jestem na 22 stronie
tu juz bylam wtedy a co tam u nas slychac w pierwszej czesc?

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
dziewczyny co mozna kupić 6-7 latkowi na urodziny... mój chrześniak ma za tydzień i sama nie wiem czym teraz dzieci sie interesują!!! plis.. pomóżcie
ja bym puzzle kupila albo LEGO

Cytat:
Wczoraj sie poklocilismy... i to bardzo... mowi, ze juz ma dosc, ze czas to zakonczyc.. mowil, ze dzis przyjdzie i porozmawiamy, ustalimy co i jak. a ja sie boje ze to sie naprawde stanie, ze to zakonczy świat mi sie zawali... Od rana tylko siedze i rycze... boje sie... mam nadzieje, ze mowil to pod wplywem zlych emocji, ze dzis przeprosi.. no nie wiem.. a moze tym razem naprawde juz to bedzie koniec... tak bardzo sie boje dziewczyny "
ach Micia, Micia wybacz ze nie bede Cie pocieszac bo i tak sie dzisiaj prawdopodobnie pogodzicie...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2010-02-18 o 13:10
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:08   #620
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
no to skoro jest tak jak piszesz to był zły wykrzyczał to i przejdzie mu i powinno być dobrze
ale wole nie robic sobie nadziei i pozniej pozytywnie sie rozczarowac.

Stary 2010-02-18, 13:08   #621
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
No czuję jak mi śnieg z dachu spada na balkon, a ja zawału chce dostac
Ale dobrze, ze ten śnieg się topi, bo mam go już powyżej uszu - dosłownie i w przenośni

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:08   #622
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
mi to wygląda na standardową kłótnię. Tzn w parach, gdzie nie ma aż takich emocji niektóre słowa faktycznie oznaczaja definitywny koniec, ale w Waszym wypadku (wydaje mi się) oznaczają mały kryzys. Pewnie nie pokłóciliście się o cos ważnego, jakaś pierdołę, Ty mu przedstawiłaś swój standardowy wywód, on miał tego dość bo słyszał juz to nie raz , powiedział parę przykrych rzeczy i wyszedł. Pewnie teraz mysli jaki z niego kozak, bo znowu jest górą, a potem Ci wspaniałomyślnie wybaczy. Nienawidzę takiego zachowania u facetów, sama się z tym zmagam
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:10   #623
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
ach Micia, Micia wybacz ze nie bede Cie pocieszac bo i tak sie dzisiaj prawdopodobnie pogodzicie...
Stysiu a jesli nie? To bede Ci sie żalic heh wtedy sie wykażesz w pocieszaniu :P

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
mi to wygląda na standardową kłótnię. Tzn w parach, gdzie nie ma aż takich emocji niektóre słowa faktycznie oznaczaja definitywny koniec, ale w Waszym wypadku (wydaje mi się) oznaczają mały kryzys. Pewnie nie pokłóciliście się o cos ważnego, jakaś pierdołę, Ty mu przedstawiłaś swój standardowy wywód, on miał tego dość bo słyszał juz to nie raz , powiedział parę przykrych rzeczy i wyszedł. Pewnie teraz mysli jaki z niego kozak, bo znowu jest górą, a potem Ci wspaniałomyślnie wybaczy. Nienawidzę takiego zachowania u facetów, sama się z tym zmagam
dokladnie.. tak było..

Stary 2010-02-18, 13:11   #624
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem, ze duzo tu mojej winy i mojego chakterku niestety ale zazwyczaj nie umiem sie pohamowac a pozniej mam za swoje..
Wiesz ale za bardzo tez nie zwalaj na siebie, bo on musial dac ci jakis powod.

Zebyscie mnie zle nie zrozumialy! Zarowno Ty i on powinniscie nad soba popracowac. I to ze w malzenstwie bedziecie sie klocic to wiesz jak zmienisz faceta i nadal Ty sie nie zmienisz to to nic nie da bo z kolejnym bedziesz miala ten sam problem! Nie mowie ze masz sie zmieniac w 100% ale troche nad soba tez pomyslec.
Jak to sie mowi ,, drzazge w oku kogos innego widzisz a nie dostrzegasz belki we wlasnym oku"

Tylko nie bierz calej winy na siebie bo to tez zle!
Stary 2010-02-18, 13:11   #625
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Stysiu a jesli nie? To bede Ci sie żalic heh wtedy sie wykażesz w pocieszaniu :P
wtedy bedziemy sie martwic

na pewno sie pogodzicie

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:11   #626
laborek
Rozeznanie

Cytat:
och dziewczynki musicie być bardzo dzielne no ale ważne jest, że później potraficie się dogadać u nas w związku to ja jestem taka mała
Stary 2010-02-18, 13:12   #627
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Micia, prognozuję że 90% z nas obstawia że jutro napiszesz że jest fajnie, pogodziliście się jak jest jakieś 10% wśród nas niech przemówi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:12   #628
Mustique
Lena

Cytat:
będziemy pocieszać i trzymać sie razem...

..............

Stysik- puzzle on nie układa.. a lego i inne klocki ma aż za duzo... cholera mój chrześniak wszystko ma... rozpieszczony bachor i tyle powiem..
......................... ......

dobra znikam na usg!
Stary 2010-02-18, 13:13   #629
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
No czuję jak mi śnieg z dachu spada na balkon, a ja zawału chce dostac
Ale dobrze, ze ten śnieg się topi, bo mam go już powyżej uszu - dosłownie i w przenośni
u mnie w pracy też zrzucają śnieg z dachu i któregoś razu tyle go spadło ze przestraszyłam bo wydawało mi się że to jakiś człowiek spadł z dachu
Stary 2010-02-18, 13:14   #630
lemon tree
Rozeznanie

Cytat:
moj zakichany wybuchowy charakter
Ja tylko na chwilę.

Micia ja też mam wybuchowy charakter. Czasem jestem kobietą aniołem a czasem taka jestem, że tylko mnie zabić
Ale tu moim zdaniem chodzi o dopasowanie charakterów. Jedno musi mieć trochę więcej "rozumu" i czasem ustapić... Kiedy np dwoje choleryków się zejdzie to jeśli wcześniej się nie pozabijają albo rozstaną to tylko ich rodzina będzie na tym cierpieć- a szczególnie dzieci... Nie ma sensu na starcie ładować się w związek bez przyszłości bo chyba sama pewnie odczuwasz, że tak właśnie jest ale boisz się sama przed sobą przyznać do tego... Sama po sobie wiem, że jeszcze 2-3 lata temu to do szczęścia tylko miłość mi była potrzebna- nawet bez powietrza umiałabym się obyć... Z czasem dopiero ustalają się priorytety (jednym szybciej a drugi czasem w ogóle)- może Twój TŻ jeszcze nie dojrzał do decyzji o założeniu rodziny. Teraz trzaśnie drzwiami, pójdzie do siebie i będzie leżał do góry brzuchem i użalał się nad sobą. A jeśli dojdzie do Waszego ślubu to co zrobi podczas kłótni? Zabierze swoje zabawki i wróci do mamusi? Micia- nie twierdzę, że powinniście zrezygnować ze ślubu ale napewno go przesunąć. On do tego ewidentnie nie dorósł i zachowuje się wciąż jak rozpieszczony gówniarz nie nauczony iść na żadne kompromisy. Dajcie sobie czas- lepiej poczekać niż 3 miesiące po ślubie decydować się na rozwód. Stracisz tylko mnóstwo energii, narwów, czasu i ... pieniędzy, a zyskasz tytuł "rozwódki" w wieku 21 lat.

To tylko moje zdanie i mam nadzieję, że nie uraziłam Ci tym co napisałam. Jeśli tak to przepraszam ale zachowanie Twojego TŻ dzisiaj wyjątkowo mnie irytuje...
lemon tree jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości