Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 08:25   #2161
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Kropka - zabij chorobę w zarodku. czosnek to dobry pomysł

ja się zbieram do bratanka, potem wracam, trochę ogarniam, a o 13 odwiedzi mnie koleżanka z pracy.

i jedna smutna wiadomość - ktoś nam wczoraj "zabił" Pana Bałwana
był już lekko nadtopiony i nieforemny, ale stał sobie taki. aż do wczoraj - oglądaliśmy olimpiadę, małż od czasu do czasu wychodził na papierosa na dwór, wszystko było ok. gdzieś koło północy zobaczyłam, że bałwan leży w kawałkach. małż wyszedł i zobaczył ślady na śniegu, więc na pewno sam się nie rozpadł... a dziś rano znalazł jeszcze miotłę, która była rzucona na drogę...
chamstwo się szerzy

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:33   #2162
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Hej....
Juz jestem po wizycie u ginekologa...tym razem okazalo sie , ze za malo przybralam na wadze i musze zastosowac diete 2000kcal + 30 minut codziennego spaceru aby nabrac na wadze.

Z drugiej strony mój poziom gluzkozy we krwi dalej jest podwyzony i musze zastapic cukier fruktoza, duzo warzyw i owoców....

...i na dodatek otrzymalam juzpo ponad miesiacu rezultat genetyczny krwi i okazalo sie , ze jestem nosicielem hemocysteiny i musze kontrolowac poziom jej we krwi jako , ze powoduje on przy wysokim poziomie koagulacje krwi....(odziedziczylam to po tacie, a on kochany zmarl w wieku 49 lat na wylew krwi do mózgu niewiedzac, ze tez odziedziczyl to po swoim tacie).... Dostalam dodatkowe lekarstwa , a wczesniejsze musze odstawic.
kurcze, troszkę Ci się tego wszystkiego nazbierało.
ale najważniejsze, że Amelka dobrze się rozwija, a Ty pod opieką lekarską jesteś, więc będzie oki.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
tu masz link do strony z bajkami dla najmlodszych , do ogladania na kompie
http://www.kreskoweczki.pl/bracia-koala/

do sciagania jest mnostwo na necie stronek z filmami i bajkami sama kozystam nie podam bo mnie o piractwo posadza
napewno znajdziesz przez google
to podeślij na PW. lub na maila. - tak nawet lepiej , bo na PW czasem różne linki wykropkowuje.
Zależy mi, żeby te bajki ściągnąć, nagrać na cd/dvd i puszczać Maksiowi na tv, nie chcę przez komputer.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17262777]A ja się dupiato czuję Krzyż boli, kolkę mam, szyjka kłuje, jajniki albo cholera wie co boli, brzuch mam taki jakby wzdęty, napuchnięty - ale nie twardnieje, nerka kłuje...
[/QUOTE]
jak dzisiaj samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
my już po usg. wszystko w porządku, układ krążenia, serce, wszystkie tętnice w normie, przepływy naczyniowe idealne. Kamień z serca normalnie. Bruno waży 1190 g i jest dosyć drobniutki, bo z wyliczeń wynika, że jest o 5 dni młodszy. leży poprzecznie, czyli coś po siostrze odziedziczył... nie wiadomo czy starczy mu miejsca, żeby się jeszcze obrócić głową do dołu, może już zostać w tej pozycji bo miejsca za dużo nie ma. nie chciał za bardzo współpracować z panią doktor, ale po długich namowach podnosił rączki i pokazywał co ma w środku. słodziak z niego straszny
fotek małego aktora dziś nie będzie?

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Czytam Was codziennie ale nie mam siły pisać... Chodzę sobie do SR i dziś położna opowiadała o możliwościach naszej porodówki (w moim mieście jest tylko jedna) Jest sala do rodzenia w wodzie i sala z kołem porodowym (ogólnie to 5 pojedynczych sal - świeżo po remoncie) Słyszała, widziała któraś z was to koło? Położna do niego bardzo zachęcała... Co o nim sądzicie? W PL jest chyba 4/5 takich kół a u nas dodatkowo za darmo...
Tutaj są inf jak to wygląda itd...
http://www.blog.przedporodem.pl/kolo-porodowe/
http://www.tvp.info/informacje/nauka/kolo-porodowe
pierwsze widzę, pierwsze słyszę, więc pewnie bedziesz pierwszą, która nam doniesie o tym cudzie już po.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mój mąż przyniósł coś z pracy przedwczoraj. Wczoraj sprzedał mnie... migdały bolą, w nosie kręci. Jeszcze się bronię, ale czuję się mało wyraźnie. A chłop mój to już w ogóle rozłożony na maksa...
kuruj się, zanim Cię całkiem rozłoży.
a kiedy na L4 idziesz? dostałaś już stażystę na Twoje miejsce?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:41   #2163
cate_
Zadomowienie

Witam
Cytat:
I lepsze wiadomosci, malutka rozwija sie swietnie , jest bardzo ruchliwa i wszytstkie parametry ma w normie...
Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17262777]A ja się dupiato czuję Krzyż boli, kolkę mam, szyjka kłuje, jajniki albo cholera wie co boli, brzuch mam taki jakby wzdęty, napuchnięty - ale nie twardnieje, nerka kłuje...

Błeeee [/QUOTE]
będzie dobrze
Cytat:
cześć Misiaki ,

my już po usg. wszystko w porządku, układ krążenia, serce, wszystkie tętnice w normie, przepływy naczyniowe idealne. Kamień z serca normalnie. Bruno waży 1190 g i jest dosyć drobniutki, bo z wyliczeń wynika, że jest o 5 dni młodszy. leży poprzecznie, czyli coś po siostrze odziedziczył... nie wiadomo czy starczy mu miejsca, żeby się jeszcze obrócić głową do dołu, może już zostać w tej pozycji bo miejsca za dużo nie ma. nie chciał za bardzo współpracować z panią doktor, ale po długich namowach podnosił rączki i pokazywał co ma w środku. słodziak z niego straszny
Super
Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
miałam kilka dni przerwy ale nadrobiłam
jestem chora - gardło mnie dorwało - znaczy mąż zaraził i nie obyło sie bez doktora....
Cytat:

Mój mąż przyniósł coś z pracy przedwczoraj. Wczoraj sprzedał mnie... migdały bolą, w nosie kręci. Jeszcze się bronię, ale czuję się mało wyraźnie. A chłop mój to już w ogóle rozłożony na maksa...

Rano byłam na bad. krwi, wystałam się jak durna w kolejce, do pracy dotarłam 8:30 głodna jak wilk, właśnie pochłonęłam bułę z szyną i chrzanem i połowę czerwonej papryki - bomba witaminowa dobrze mi zrobi. Zaraz kupię sok i wtrącę jabłko. Na obiad muszę wydumać coś z czosnkiem...
Może dam radę...
Syropek z cebuli i do łóżka wracać do zdrowia

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy jecie fetę bo mam ochotę na sałatkę a nie wiem czy mogę
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:43   #2164
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy jecie fetę bo mam ochotę na sałatkę a nie wiem czy mogę
tak, jemy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:08   #2165
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17268334]
kuruj się, zanim Cię całkiem rozłoży.
a kiedy na L4 idziesz? dostałaś już stażystę na Twoje miejsce?[/QUOTE]
Nie. Dostałam pismo z PUP. Stażystkę możemy dostać (jak się jakaś nada), a "termin realizacji - marzec", cokolwiek to znaczy.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Ja jem wszystko. Z wyjątkiem: sera dojrzewającego (ale tego nie jem nigdy), surowego mięsa (też nie jem nigdy) i ryb. A mam ochotę na wędzonego łososia...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:21   #2166
kasiaaX
Rozeznanie

Witam po dwudniowej przerwie, adługim nadrabianiu...

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Nie było mnie długo bo miałam problemy... Ostatnio 5 dni w szpitalu spędziłam Na szczęście z Dzidzią wszystko dobrze i z ciążą ogólnie bez zakłóceń, tylko nerka mi siadła... Ten ból pleców z prawej strony, który miałam i przez który też nie siedziałam przy komputerze okazało się, że przez prawą nerkę. Nigdy nie miałam problemów z nerkami, a teraz na badanaich okazało się, że powiększają mi się miedniczki i zatrzymuje się tam płyn, no i stąd ból. Na szczęście wszystkie wyniki moczu mam dobre.
Pozdrowionka dla was
będzie dobrze, dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
To i my się pokażemy
Jutro zaczynamy 26 tydzień
chudzina straszna z ciebie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

A my wczoraj byliśmy na usg 4D i zbita
Młody tak zakrył buźkę rękami i nawet jedną stopą, że nic nie mogliśmy zobaczyć... Za dwa tyg. idziemy kontynuować badanie, może będzie bardziej skory do współpracy. Za to inne części ciała wyeksponował tak, że nie mam wątpliwości, że to ON. Już mi się chyba w babeczkę nie zmieni z powrotem
A.. i waży ok. 1300 g.
To popukaj go przed nastenym badaniem może pokaże rodzicom buźkę

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość

Poza tym palce mi się rozrosły nie mogę już obrączki włożyć

Wczoraj zaczęliśmy 29 tydzień.

Poniżej zdjęcie sprawcy mojej niepełnosprawności oraz najnowszą zdobycz tekstylną
Jejku mały jak na podwójne mieszkanko ale sliczny

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

To porodu boimy sie razem ale bedzie dobrze

Podoba mi sie posciel ta :
http://www.drewex.com/asortyment_3-3...ewka_DUCK.html

albo mis na chmurce:
http://www.drewex.com/asortyment_3-3...z_kokosem.html
Ja tez sie boję, dołaczam do klubu
a pościel podoba mi sie z misiem bardziej

Cytat:

Ja ostatnio męża pytałam czy on już urlop w maju będzie mógł brać (w nowej robocie), bo jak on pracuje na 24h to ja to czarno widzę wszystko. Może być tak, że wróci a ja będę nadal w łóżku, tak jak mnie zostawił. Cewnik sobie będę musiała założyć czy cuś...

Cytat:
Hej....
Juz jestem po wizycie u ginekologa...tym razem okazalo sie , ze za malo przybralam na wadze i musze zastosowac diete 2000kcal + 30 minut codziennego spaceru aby nabrac na wadze.

Z drugiej strony mój poziom gluzkozy we krwi dalej jest podwyzony i musze zastapic cukier fruktoza, duzo warzyw i owoców....

...i na dodatek otrzymalam juzpo ponad miesiacu rezultat genetyczny krwi i okazalo sie , ze jestem nosicielem hemocysteiny i musze kontrolowac poziom jej we krwi jako , ze powoduje on przy wysokim poziomie koagulacje krwi....(odziedziczylam to po tacie, a on kochany zmarl w wieku 49 lat na wylew krwi do mózgu niewiedzac, ze tez odziedziczyl to po swoim tacie).... Dostalam dodatkowe lekarstwa , a wczesniejsze musze odstawic.

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok od teraz, bo jestem pod kontrola lekarska i bede miala czesto robione badania krwi....

I lepsze wiadomosci, malutka rozwija sie swietnie , jest bardzo ruchliwa i wszytstkie parametry ma w normie...
będzie dobrze, stała kontrola to podstawa, dbaj o siebie, przybieraj na wadze najwazniejsze, że zmalutką ok

Cytat:
cześć Misiaki ,

jutro jadę na badania z rana, muszę zrobić morfologię, mocz i powtórzyć toksoplazmozę, mam nadzieję, że będzie ok
Będzie ok na pewno

Cytat:
Czytam Was codziennie ale nie mam siły pisać... Chodzę sobie do SR i dziś położna opowiadała o możliwościach naszej porodówki (w moim mieście jest tylko jedna) Jest sala do rodzenia w wodzie i sala z kołem porodowym (ogólnie to 5 pojedynczych sal - świeżo po remoncie) Słyszała, widziała któraś z was to koło? Położna do niego bardzo zachęcała... Co o nim sądzicie? W PL jest chyba 4/5 takich kół a u nas dodatkowo za darmo...
Tutaj są inf jak to wygląda itd...
http://www.blog.przedporodem.pl/kolo-porodowe/
http://www.tvp.info/informacje/nauka/kolo-porodowe

Poza tym też mam problem z goleniem, buty mam na suwak i jeszcze daję radę, z auta ciężko wysiadać i wsiadać zwłaszcza jak zaparkuję w miejscu gdzie wkoło pełno śniegu...
fajna sprawa ztym kołem, ja wybrałam szpital z wanną, przez co jestem narazona na nagonkę ze strony mamy i rodziny, że dalej i wogóle nie powiatowy tylko w innym miescie...bo cuduje i nie tak jak wszyscy wybrałam...ech, nie mam juz siły odpierac ataków

Cytat:

Rano byłam na bad. krwi, wystałam się jak durna w kolejce, do pracy dotarłam 8:30 głodna jak wilk, właśnie pochłonęłam bułę z szyną i chrzanem i połowę czerwonej papryki - bomba witaminowa dobrze mi zrobi. Zaraz kupię sok i wtrącę jabłko. Na obiad muszę wydumać coś z czosnkiem...
Może dam radę...
Kuruj się,wiem co czujesz...niedawno to przechodziałm, wygrzewaj się i pij herbatki z soczkiem najwazniejszy jest odpoczynek

Co do poradności lub nieporadności, ja czuje sie cięższa, mniej gramotna ale jeszcze problemu zgoleniem nóg nie mam, tylko foki...z przekręcaniem się na łózku też nie...ale jeszcze mam czas do czerwca palce mi troche puchną no i mam czasem dośc siedzenia za biurkiem...
Stary 2010-02-18, 09:24   #2167
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość

Teraz wszystkie zrozumiemy czemy biedne wieloryby wyskakują na brzeg ... poprostu już dłużej tak nie mogą
ojej... zamiast mnie to zmartwić ponownie, rozbawiło prawie do łez... ale już troszkę mniej wielorybia się dziś czuję... nie ma to jak huśtawki nastrojów...
Cytat:
...
ja jem...

kropko, mówiąc o niejedzeniu ryb masz oczywiście na myśli surowe? analogicznie do mięska? (tak się tylko upewniam )

byłam dzisiaj na krzywej cukrowej... co za obrzydlistwo... przez pół godziny po wypiciu walczyłam z wymiotami. nie cierpię tego uczucia - buzię wykrzywia, ślinianki pracują jak szalone a w żołądku coś musuje. ale dałam radę, obyło się bez pawia...

a przed chwilą przyszedł sąsiad spytać czy mi nie cieknie po ścianach... bo na wyższych piętrach to się leje dosłownie. i faktycznie... mały trójkącik mokry w kuchni jest... i nie wiem co z tym zrobić nic nie kapie, tylko przesiąkło... chyba poczekam na małża... może on coś wymyśli - na razie macha łopatą na parkingu...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 09:24   #2168
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć

Ale macie tempo, nie mogę nadążyć.
U Nas 30t+1d, 5,5kg na plusie, brzuszek już spory. Niunia w zeszły wtorek ważyła 1150g
Na razie radzę sobie ze wszystkim a najbardziej przeklinam wejście do dziadków na rozsławione 4 piętro, zadyszka gwarantowana

Jeśli chodzi o zgagę na mnie działa rewelacyjnie bułka tarta, 2-3 łyżeczki zjadam bez popijania, polecam.

Znalazłam aparat i kabel usb, jak znajdę więcej czasu wrzucę fotki.
Pozdrawiam

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:32   #2169
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zgagę na mnie działa rewelacyjnie bułka tarta, 2-3 łyżeczki zjadam bez popijania, polecam.

Pozdrawiam
chyba bym nie przełknęła...
wklejaj, wklejaj.
Stary 2010-02-18, 09:37   #2170
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17269520]chyba bym nie przełknęła...
wklejaj, wklejaj. [/QUOTE]

No smak średni i przykleja się do zębów ale pomaga po chwili!!
Postaram się koło 13 powklejać fotki

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:47   #2171
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1726936 0]
kropko, mówiąc o niejedzeniu ryb masz oczywiście na myśli surowe? analogicznie do mięska? (tak się tylko upewniam )
[/QUOTE]
Ma się rozumieć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 09:48   #2172
olivka_7
Zakorzenienie

Ciekawe to koło pierwszy raz coś takiego widzę, nawet nie wiedziałam że takie są

KasiaaXnie przejmuj się, to Ty idziesz rodzić nikt z rodziny tego za Ciebie nie zrobi i masz prawo rodzić tam gdzie Ci odpowiada. Moim zdaniem to Twoja sprawa i nikt nie ma prawa się wtrącać. Ja też nie rodzę u siebie w szpitalu, bo w takich warunkach nie mam zamiaru, masakryczne waqrunki i obsługa też, nawet łazienki porządnej nie ma tyłek można podobno odmrozić. Będę rodzić w szpitalu oddalonym o godzinę jazdy tak max- czasem się udaje zajechać za 30 minut- po pierwsze tam mój gin pracuje, po drugie tam zawsze jadę jak coś się dzieje i zawsze jestem fachowo i życzliwie przyjęta, warunki są super i wiem że tam się będę w tej sytuacji co tu dużo mówić mało komfortowej czuć najlepiej. I też na początku niektórzy oczy wystawiali, ale ja krótko powiedziałam że to ja będę rodzić i to moja i męża sprawa gdzie.

Dziweczynki dziś idę na wizytę, myślę że USG na 100% też będzie i trzymajcie kciukasy żeby było z szyjką ok i żeby dzidzia się ujawniła, bo kurcze już najwyższy czas. Postanowiliśmy z mężem że jak nie będzie chciala, to spróbuje popukać w brzuszek, obrócić się na bok... cokolwiek żeby się ruszyła
Od wczoraj ciągle fika, ale jak ją/jego znam to przy USG może się zbuntować jak zwykle. Ale dziś mam plana jeszcze przed wizytą zaraz zjeść porządną porcję lodów z polewą, po słodkim zazwyczaj fika to może ją tak na sposób wezmę

A co do jedzenia, ja to od początku ciąży jakiś taki niesmak do mięsa smażonego mam, tzn zjeść zjem bo wiem że i mięso potrzebne, ale jakoś tak bez zachwytu, ryby staram się jeść ale też tak różnie z tym jest, najbardziej ostatnio mam manię nabiałów, co przed ciążą generalnie omijałam szerokim łukiem, no może jogurty tylko i czasem ser jadłam. A teraz 2-3 razy dziennie bym mogła. Tłumaczę sobie że po prostu jest zwiększone zapotrzebowanie organizmu.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-02-18 o 09:51
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:52   #2173
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
U Nas 30t+1d, 5,5kg na plusie, brzuszek już spory. Niunia w zeszły wtorek ważyła 1150g
Ale ten czas zapyla... Za chwilę będziemy biegiem jedna po drugiej na porodówki gonić...

A jak sobie pomyślę, że małe przez te 10 tyg. urośnie trzykrotnie to mi słabo. To będzie dopiero niepełnosprawność. Kulkulka to mało.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziweczynki dziś idę na wizytę, myślę że USG na 100% też będzie i trzymajcie kciukasy żeby było z szyjką ok i żeby dzidzia się ujawniła, bo kurcze już najwyższy czas. Postanowiliśmy z mężem że jak nie będzie chciala, to spróbuje popukać w brzuszek, obrócić się na bok... cokolwiek żeby się ruszyła
Od wczoraj ciągle fika, ale jak ją/jego znam to przy USG może się zbuntować jak zwykle. Ale dziś mam plana jeszcze przed wizytą zaraz zjeść porządną porcję lodów z polewą, po słodkim zazwyczaj fika to może ją tak na sposób wezmę
za ujawnienie

I faktycznie coś słodkiego zjedz, albo weź ze sobą i zjesz przed. To często pomaga.

Stary 2010-02-18, 09:54   #2174
olivka_7
Zakorzenienie

No masz rację, mi nieraz jak pod żaołądek podjedze to masakra, że nie wspomnę jak gdzieś na przeponę uciśnie że ciężko mi oddychać a przecież wcale jeszcze duże nie jest.
Ale i tak mamy ten plus że w sumie mamy najlepszy okres na ciążę, w lecie dopiero jest okropnie puchnące nogi, duchota. Mi już teraz jest cały czas gorąco, w sypialni mam cały czas grzejnik zakręcony i najchętiej bym wyrozbierana chodziła, kurtkę mam wcale nie brubą a jest mi w niej gorąco jak nie wiem co.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:17   #2175
Konto usunięte

Cytat:
Od wczoraj ciągle fika, ale jak ją/jego znam to przy USG może się zbuntować jak zwykle. Ale dziś mam plana jeszcze przed wizytą zaraz zjeść porządną porcję lodów z polewą, po słodkim zazwyczaj fika to może ją tak na sposób wezmę.
kciuki zaciśnięte, rzeczywiście święty czas, żeby dzidziuś się pokazał.
Stary 2010-02-18, 10:17   #2176
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No masz rację, mi nieraz jak pod żaołądek podjedze to masakra, że nie wspomnę jak gdzieś na przeponę uciśnie że ciężko mi oddychać a przecież wcale jeszcze duże nie jest.
Ale i tak mamy ten plus że w sumie mamy najlepszy okres na ciążę, w lecie dopiero jest okropnie puchnące nogi, duchota. Mi już teraz jest cały czas gorąco, w sypialni mam cały czas grzejnik zakręcony i najchętiej bym wyrozbierana chodziła, kurtkę mam wcale nie brubą a jest mi w niej gorąco jak nie wiem co.
Ano racja, pora roku nam się udała.
Moja mama mnie rodziła we IX i ciągle powtarza, jak to dobrze, że ja w maju, bo ona ledwie lato przeżyła. A wagę miała wtedy słuszną.

Z drugiej strony nam już nie halo. Więc oby marzec - maj nie były upalne, bo... też nam będzie wesoło wtedy.

Stary 2010-02-18, 10:27   #2177
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

jejku nie mam bardzo czasu na siedzenie na forum i zupełnie nie nadążam za Wami :p
Cytat:
A co do jedzenia, ja to od początku ciąży jakiś taki niesmak do mięsa smażonego mam, tzn zjeść zjem bo wiem że i mięso potrzebne, ale jakoś tak bez zachwytu, ryby staram się jeść ale też tak różnie z tym jest, najbardziej ostatnio mam manię nabiałów, co przed ciążą generalnie omijałam szerokim łukiem, no może jogurty tylko i czasem ser jadłam. A teraz 2-3 razy dziennie bym mogła. Tłumaczę sobie że po prostu jest zwiększone zapotrzebowanie organizmu.
a ja mam zupełnie odwrotnie - mam parcie na wszelkiego rodzaju mięso, wędliny, kiełbasy, itp za to po nabiale jest mi nie dobrze i mam straszny niesmak w buzi...

Cytat:
Na razie radzę sobie ze wszystkim a najbardziej przeklinam wejście do dziadków na rozsławione 4 piętro, zadyszka gwarantowana

u mnie bardzo podobnie - 30tc, ok 6kg na plusie radzę sobie także ze wszystkim. co do 4 piętra - ja mieszkam właśnie na 4. piętrze i koło trzeciego znacznie zwalniam bo nie daję rady ale ogólnie nie jest źle. a zgagi nie miałam od początku ciąży ani razu...

Cytat:
to prawda.. w lato umęczyły byśmy się 100x gorzej niż teraz. ja napływy gorąca mam szczególnie w nocy, chociaż czasem w dzień też potrafi mnie dopaść.
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:29   #2178
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
fajna sprawa ztym kołem, ja wybrałam szpital z wanną, przez co jestem narazona na nagonkę ze strony mamy i rodziny, że dalej i wogóle nie powiatowy tylko w innym miescie...bo cuduje i nie tak jak wszyscy wybrałam...ech, nie mam juz siły odpierac ataków
U mnie też jest wanna ale żeby rodzić w wannie trzeba spełnić trochę warunków a nie zawsze się udaje... No i na kole podobno rzadziej nacinają krocze... Gdybym miała rodzić 3 lata temu to też na pewno nie w tym szpitalu bo warunki były masakryczne, jechałabym do małego miasteczka w którym podobno jest też super porodówka tylko dojazd dla mnie kiepski. Tym bardziej, że Tz nie ma prawka i będzie trzeba kogoś prosić o pomoc
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17268334]
pierwsze widzę, pierwsze słyszę, więc pewnie bedziesz pierwszą, która nam doniesie o tym cudzie już po.
[/QUOTE]
W w-wie mają takie łóżko w 2 szpitalach, w Tychach, w Toruniu i jeszcze gdzieś... Myślałam że któraś z Was coś wie
Jeśli będzie wolna ta sala to chyba się zdecyduję...

Cytat:
Mi też dziecię kilka dni z rzędu uciskało na przeponę Ale od poniedziałku daje mi spokój. Tak czytam i wszystkim wam gorąco a mi ciągle zimno... Tz siedzi w koszulce a ja pod kocem. Ale ja tak zawsze miałam...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:35   #2179
kardashi
Zakorzenienie

Cześc mamuśki. Pisze do Was z mego łooża. postanowiłam leżec i wstawać tylko do lazienki Mam nadzieje że za 1,5 tyg na wizycie bedzie ok

Olivka mocno zaciśnięte!

A co do pakowania do szpitala.. Mogę spakować małą a siebie.. tylko szlafrok

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 10:39   #2180
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Mam na oku aukcję ale jakoś tak niepewnie sie czuję czy te cieplejsze ciuszki typu kurteczka będą pasować, czy nie będą za małe... http://www.allegro.pl/item925833747_...nowe_60sz.html

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:50   #2181
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Mam na oku aukcję ale jakoś tak niepewnie sie czuję czy te cieplejsze ciuszki typu kurteczka będą pasować, czy nie będą za małe... http://www.allegro.pl/item925833747_...nowe_60sz.html
Super te szmatki są.

Ciekawe tylko jaka jest cena minimalna. Może być wysoka przy tej ilości sztuk.

Stary 2010-02-18, 11:00   #2182
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Super te szmatki są.

Ciekawe tylko jaka jest cena minimalna. Może być wysoka przy tej ilości sztuk.
myślę, że do stówki mogę na luzaku licytować a potem będę się pilnować

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2010-02-18, 11:01   #2183
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cześć ciężarówki Ale żle się dziś czuję niby nic mnie nie boli ale ciagle mam zawroty głowy.Poza tym zauważyłam dziś przebarwienia na brzuchu pod biustem po lewej stronie.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 11:21   #2184
Konto usunięte

Cytat:
Ano racja, pora roku nam się udała.
Moja mama mnie rodziła we IX i ciągle powtarza, jak to dobrze, że ja w maju, bo ona ledwie lato przeżyła. A wagę miała wtedy słuszną.

Z drugiej strony nam już nie halo. Więc oby marzec - maj nie były upalne, bo... też nam będzie wesoło wtedy.
a mi lepiej było/ poruszało się z brzuchem, jak byłam w ciąży z Maksiem, nogi mi nie puchły jakoś strasznie, tylko wieczorem troszeczkę, ale nie było to ani uciążliwe, ani męczące, ani bolesne...
Mnie to najbardziej te ubieranie kilku warstw męczy, gruba kurtka, szalik, czapka, i potem poruszać się nie umiem...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
trudno wyczuć.
jedna kurtka jest rozm. 6-12 miesiecy to spoko- powinna pasować na zimę, ale druga ocieplana kurtka jest 0-6- więc bez sensu...

Cytat:
myślę, że do stówki mogę na luzaku licytować a potem będę się pilnować
sądzę , że cena minimalna będzie w granicach 300zł.
Stary 2010-02-18, 11:25   #2185
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17272095]
trudno wyczuć.
jedna kurtka jest rozm. 6-12 miesiecy to spoko- powinna pasować na zimę, ale druga ocieplana kurtka jest 0-6- więc bez sensu...

sądzę , że cena minimalna będzie w granicach 300zł. [/QUOTE]

za 300zł to ja po lumpkach zrobię rekonensans i moze nie firmówki ale kupa ciuszków z tego będzie i bez strachu, że coś nie przypasi

Stary 2010-02-18, 11:27   #2186
Konto usunięte

Cytat:
za 300zł to ja po lumpkach zrobię rekonensans i moze nie firmówki ale kupa ciuszków z tego będzie i bez strachu, że coś nie przypasi
sporo aukcji obserwowałam- takich właśnie mega paczek z nówkami ciuszkami- i z zasady cena końcowa/ cena minimalna wynosi około 5-10zł za jeden ciuszek.

wystarczy spojrzeć na zakończone aukcje tej sprzedającej:
http://www.allegro.pl/item891874973_891874973.html
http://www.allegro.pl/item876888382_876888382.html

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-02-18 o 11:29
Stary 2010-02-18, 11:39   #2187
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17272332]sporo aukcji obserwowałam- takich właśnie mega paczek z nówkami ciuszkami- i z zasady cena końcowa/ cena minimalna wynosi około 5-10zł za jeden ciuszek.

wystarczy spojrzeć na zakończone aukcje tej sprzedającej:
http://www.allegro.pl/item891874973_891874973.html
http://www.allegro.pl/item876888382_876888382.html[/QUOTE]
ale za te 300 to ja chyba jednak wolę pomacać, zobaczyć i w ogóle...

Stary 2010-02-18, 12:10   #2188
araczki
Zadomowienie

Basiak, bo my razem prawie rodzimy to i posciel ta sama nam sie podoba To co, bierzemy kaczke ??

Błeeee [/QUOTE]

dzisiaj juz lepiej mam nadzieje?

Cytat:
cześć Misiaki ,

Super wiadomosci. Brawa dla Bruna i mamy
Kciuki za morfologie zacisniete

Cytat:
Jak

Może dam radę...
Ja tez wczoraj juz czulam, ze wisi jakas cholera w powietrzu, glowabolala, nos zpchany i ciezko bylo mi oddychac wiec dzisiaj zostalam w domu.

Trzyma sie dzielnie, zdrowiej i zostan w domu jak trzeba bedzie

Cytat:
Cześć

Pozdrawiam
Czesc kochana, dlugo sie nie odzywals
Graulacje 30 tygodnia!

dawaj zdjecia, dawaj

Cytat:
:ckiuki: za wiyte!

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Cześć ciężarówki Ale żle się dziś czuję niby nic mnie nie boli ale ciagle mam zawroty głowy.Poza tym zauważyłam dziś przebarwienia na brzuchu pod biustem po lewej stronie.
Bidulko. Posiedz w domu, poodpoczywaj, nie forsuj sie

Jakie przebarwienia, b ja mam pod biustem prawym cos jakby popekane naczynka, takie sine pajaczki. Mam to juz od conajmniej 4 miesiecy

Dzisiaj mimo 10 stopni mrozu, sniegu po uda i chyb srodka zimy w tym kraju, jest przepiekne slonce i dzien wydaje sie byc taaaki pozytywny

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:44   #2189
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
To chyba normalne - takie przebarwienia. Ja mam po obydwu stronach pod pachami i zachodzą na piersi. Taka jakby opalona mocniej skóra.

Dziewczyny, ciuszki świetne i jak na polskie realia to chyba 5 - 10 zł za sztukę to okazja. Chociaż niektóre "marki" to są marki brytyjskich supermarketów np. George - to Asda, Cherokee - Tesco, TU - Sainsbury, EarlyDays - Primark.
Sama kupuję w Asdzie - za 7 sztuk body płacę 7 funtów.

Muszę się pochwalić, że w końcu znaleźliśmy mieszkanie. Jeden kłopot z głowy.

I zaponmiałam jeszcze pokazać profil jednej córy naszej. Druga się pupą obróciła
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:48   #2190
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe to koło pierwszy raz coś takiego widzę, nawet nie wiedziałam że takie są

KasiaaXnie przejmuj się, to Ty idziesz rodzić nikt z rodziny tego za Ciebie nie zrobi i masz prawo rodzić tam gdzie Ci odpowiada. Moim zdaniem to Twoja sprawa i nikt nie ma prawa się wtrącać. Ja też nie rodzę u siebie w szpitalu, bo w takich warunkach nie mam zamiaru, masakryczne waqrunki i obsługa też, nawet łazienki porządnej nie ma tyłek można podobno odmrozić. Będę rodzić w szpitalu oddalonym o godzinę jazdy tak max- czasem się udaje zajechać za 30 minut- po pierwsze tam mój gin pracuje, po drugie tam zawsze jadę jak coś się dzieje i zawsze jestem fachowo i życzliwie przyjęta, warunki są super i wiem że tam się będę w tej sytuacji co tu dużo mówić mało komfortowej czuć najlepiej. I też na początku niektórzy oczy wystawiali, ale ja krótko powiedziałam że to ja będę rodzić i to moja i męża sprawa gdzie.

Niby nic im do tego, ale zawsze wolałabym żeby akceptowali mój wybór i dodali mi otuchy, a nie ględzli, że cuduje i że tu na pewno jest lepsza opieka...

Kciuki za wizyte i ujawnienie pora by była

Cytat:
Zobaczymy jak będzie wiosną, mi troszke brakuje świeżych warzyw i owoców z ogrodu, o które teraz trudno (no chyba ze nafaszerowane chemią)...no i słoneczka,juz mam dośc tej zimy...może juz wiosna wkońcu przyjdzie, dzis takie ładne słoneczko

Cytat:
U mnie też jest wanna ale żeby rodzić w wannie trzeba spełnić trochę warunków a nie zawsze się udaje... No i na kole podobno rzadziej nacinają krocze... Gdybym miała rodzić 3 lata temu to też na pewno nie w tym szpitalu bo warunki były masakryczne, jechałabym do małego miasteczka w którym podobno jest też super porodówka tylko dojazd dla mnie kiepski. Tym bardziej, że Tz nie ma prawka i będzie trzeba kogoś prosić o pomoc

W w-wie mają takie łóżko w 2 szpitalach, w Tychach, w Toruniu i jeszcze gdzieś... Myślałam że któraś z Was coś wie
Jeśli będzie wolna ta sala to chyba się zdecyduję...
Niby trzeba spełniać ale mam nadzije, że je spełnie skoro ciąża przebiega bez zastrzeżeń jak dotąd

Cytat:
Też zaczynam sie rozglądac za taką paka dla dziewczynki, ale martwie się, że 90% pewności że to dziewczynka to wciąz za mało...myslicie, że może sie cos zmienić? a poza tym to dopiero zaczynam karierę w licytacjach -wczoraj był debiut wylicytowałam 3 ciuszki w tym spodenki za 1,25

Cytat:
ale za te 300 to ja chyba jednak wolę pomacać, zobaczyć i w ogóle...
Moja kuzynka wylicytowała 2 paki, jedną 0-3 mce, takie wyjściówki bardziej - 40 sztuk i mówi że wszystkiego nie wykorzystała bo synek tak szybko rosnie a drugą na starsze dziecko 100 sztuk razem z fotelikiem za 300 zł jej synus ma 7mcy i do tej pory nie musiala szukac ciuszkow, dopiero teraz szuka kolejnych.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości