|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
A co to za portal Nie natrafilam na niego jeszcze...Na wizaz wchodzi duzo osob bo polaczyl sie z innymi portalami wystarczy spojrzec na gorny pasek wizazu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z wczorajszych plaszczy najbardziej podobal mi sie ostatni z Vila ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie moge sobie wyobrazic tego bolu i rozpaczy rodzicow...![]() ![]() Dziekujemy wszystkim za zyczenia Wszystkiego najlepszego dla Tomusia ![]() Bylysmy wczoraj z Lena na bilansie i nie jest dobrze . Kupowalam rozne roznosci i nie chce. Nie wiem co jej sie porobilo bo na poczatku jadla. Moja kuchnia tez jej nie zasmakowala. Od pewnego czasu jest tylko na moim mleku i ew deserku. Ratujcie co robic
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) dopiero powstaje i nie jest jeszcze chyba dobrze rozreklamowany Nie podoba mi się w nim trochę rzeczy, trochę niedoróbek jest jeszcze, no i kolorystyka trochę nie w moim stylu. Może z czasem to sie zmieni. Póki co zostaję tutaj, a tam zaglądam czasami z ciekawości. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-18 o 15:37 |
||
|
|
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ten termin ma się do Waszych szczepień? O, życzę siły i cierpliwości ![]() Cytat:
To u mnie nie działa, niestety , ale dzięki za rady Gratulacje dla Aneczki, no i oczywiście dla Ciebie ![]() Cytat:
|
|
|
#3184 |
|
Ola-Unhola
|
Morska, ja wkładam do gryzaka, jabłko, gruszkę i banana.
Tuli, brawa dla Aneczki za nowe umiejętności. ![]() Jaki pulpecik, toz to waga piórkowa ![]() Miramej, macie już ząbka?
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, nauczyciele są odpowiedzialni za dzieci, tym bardziej, że to jeszcze maluchy przecież.Cytat:
Ekspertem nie jestem, bo sama dopiero zaczęłam, i to przy dużej pomocy morskiej Nie, nadal kropeczka i na dodatek wydaje mi się, że nie powiększyła się. A to tak szybko powinno iść?
|
|
|
#3186 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, nie wiem.
U Bartka nie było kropeczki, od razu wychodził zabek. A ja dzisiaj na obiad gołabki z parowara będę miała ![]() Tzn, jak je zrobię, bo samo to raczej mało prawdopodobne
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym poszła dalej i napisała, że jeśli nie zrobisz, to prawdopodobieństwo, że będziesz miała na obiad gołąbki z parowara, wynosi 0
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-02-18 o 17:04 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firma nie ma znaczeniaten 3/4 rekaw jakis głupi, a pierwsza malo srakowata pogięło mnie z tym kolorem Cytat:
podoba mi sie.Dodalam to zakladek tą japan sexi. Jeszcze buty jakies do tego w podobnym kolorze by mi sie chyba widziałyooo fuck, ale sytuacja skandal... ja bym rabanu narobiła Cytat:
Sto lat dla Lenki, a przede wszystkim apetytu a dla Tomusia super nianki ![]() Glupi dzien, jakos nie moge sie otrzasnac, po tej wiadomosci Mala moja jakas dziwna... Wpolowie obiadu zaczeła wymiotowac.3 solidne hafty poszly.Zalatwila cała siebie,mnie,lezaczek,podl oge,recznik Cala pralka wlasnie sie z tym rozprawia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3189 |
|
Ola-Unhola
|
hehe, same to tylko cheesburgery do mnie przychodzą i sushi
![]() Kasiu, to jak nie tylko atmosphere, to znalazłam te co Svinecka tak na szybko, ale one krótkie są (nie pisałas, ze wolisz dłuższą..hmm, moze ja coś przekręcam...) Taki buciorki dla Bartka znalazłam http://www.allegro.pl/item925383234_...r_32_20_5.html
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam ze dupka duza i nie chce dopasowanejJak mala wieczorem poloze to zmierze swoja zimowe kurtke i porownam z rozmiarowka z alle. butki extra,podobaja mi sie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3191 |
|
Ola-Unhola
|
Kuurde, wyjęłam z lodówki zupę fasolową, podgrzałam, a Małż do mnie dzwoni i pyta się, czy ta zupa powinna być taka kwaśna?
Ja tam zaglądam, a tam piana i smród. kwaśna, że aż mnie mdli teraz, fuuuu Ale dlaczego??? Wczoraj dopiero ją robiłam i stała w lodówce w nocy... fuuuu Zamówię spagetti bolonese i carbonare za nim się gołąbki zrobią ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Aaaa, już wiem dlaczego... Chciałam, żeby mi się zwolnił garnek do kapusty na gołąbki, to się zwolnił. Sama tego chciałam...
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3193 | |||
|
Rozeznanie
|
Aneczka pieknie dziekuje ciociom za kciuki i slowa uznania
Cytat:
. To maja byc osoby odpowiedzialne za nasze dzieci? Zrobilabym afere na calego, chociaz pokojowe ze mnie zwierze. Przeciez takie dziecko tak jak mowisz, moze nie uslyszec, moze zapomniec, moze powiedziec "chce jechac", bo akurat kolega jedzie. Co to za metody? Zglos na zebraniu Twoj pomysl, zeby zrobic liste, wstawic do dziennika i bedzie wszystko jasne.Cytat:
![]() Cytat:
![]() My juz po trzecim spacerze dzisiaj. Bylo tak ladnie, ze nie chcialam siedziec w domu. Aneczka pieknie pospala. Kupilam szczoteczke do zebow i lyzki do papek. Az wzruszenie za serce chwyta, moja coreczka juz taka duza
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-02-18 o 17:25 |
|||
|
|
|
#3194 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nikt mi nie pomoże z ta tapetą i ścianmi ![]() ![]() Dziewczyny wydrukowalam sobie zasady tej diety ONZ i chyba sie za nią biorę, tylko muszę się zmobilizować, jakby co to pomożecie jak czegoś nie bedę wiedziala???? muszę zmienić coś w sobie napewno kolor wlosów ale jeszcze by się przydlao zgubic z 10 a nawet 12 kg.
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-02-18 o 18:04 |
|||
|
|
|
#3195 |
|
BAN stały
|
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA LENKI I TOMASZKA
Olu, nie szkodzi Syla, a może coś takiego jak sinlac by jadła albo kaszkę ugotuj manna i z czym słodkim podaj, sama nie wiem... Tuli, Aneczka super wyniki ma ![]() p4w, mam prośbę możesz polecić jakąś dobrą pastę na nadwrażliwe zęby?? odkąd odstawiłam nabiał to mimo picia wapna zauważyłąm że są bardzo wrażliwe i cokolwiek nawet letniego to bolą kasiu nie wyobrażam sobie co czują rodzice.... cass podaję ci maila teresazalewska@wp.pl i dziękuję Amelka dziś cały dzień mówi mama byliśmy całą rodzinką na spacerze, pogoda super. mąż już doszedł do siebie jutro idzie do pracy. powiem wam że odzwyczaiłam się od tego że w domu jest i wkurza mnie tylko bałagan robi tylko no ale się Amelką zajmuje to niech mu będziemorska wytrwałości w związku z wizytą teściowej miramej a łyżeczką sytukałaś o dziąsełka??będzie słychać |
|
|
|
#3196 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasłużyłyście na medal i Ty i AneczkaOj,nieładnie tak pani doktor kłamać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję nerwów Cytat:
Miramej słusznie zaproponowała,że można przemycać deserki w kaszkach skoro Lenka je lubiDużo cierpliwości życzę Cytat:
Cytat:
A widzisz nic nie dzieje się bez przyczyny
|
||||||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo tak do mnie , przecie jam wierna ![]() https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svi https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-18 o 17:51 |
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie morska, ale ja bede zuzinka szczepic na pneumo jak rok skonczy, dzis własnie ustaliłam z lekarzem, bo byłam na szczepieniu.
Zuzinek był dzielny, patrzyła na lekarza jak ja badał swoimi wielkimi niebiesiutkimi ślipkami jak zakochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ważyła 7200 wiec jest OK (25 centyl) a wzrost ok. 69 cm (75 centyl). Dalej jedziemy na Pepti, za jakis czas mamy wizytye u gastroenterologa to zobaczymy co ten zadecyduje. Najgorsze ze czeka nas morfologia, wiec znów bedzie płacz, ach jak ja nie lubie jej kłuc, biedna mała ;( Cytat:
, tzn spodnie za 19,95 (przecenione z 189 zł![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Za to wczoraj byłam w Pepco i kupiłam małej kurteczke za 9,99 (przecena z 35zł), jak widac uwielbiam wyprzedaze ![]() ![]() Cytat:
Dziewczynki prosze głosujcie ![]() to dla przypomnienia: https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svinecka https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha __________________
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie moze jak sie nazywała bajka o takim psie, co sie tak smiesznie śmiał? on miał takiego pana co razem samolotem latali? bo nie moge sobie przypomiec a potrzebne mi to...
juz mam http://www.youtube.com/watch?v=dlRyDJUiO98 Wredniak i bałwan w swych latających maszynach
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-18 o 19:02 |
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusia pojęcia nie mam
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
o wzielo nas z mezem na wspomnienia bajek
ach nudzimy sie chyba.... spadamy do sklepu. a i mąz kazał mi znaleźć bajke pinki i mózg
|
|
|
|
#3202 | |
|
celebriti
|
[QUOTE=Wojtusia;17262733]groszkolino u nas kupa jest troche za twarda, chociaż dzisiaj druga kupka już była oki, może wczorajsze śliweczki zadziałały. Ja daję raz dziennie deserek i raz dziennie obiadek. pozostale posiłki to mleko no i jakas herbatka lub woda.
QUOTE] dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.
|
|
|
#3203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=katarzynka00;
podoba mi sie.Dodalam to zakladek tą japan sexi. Jeszcze buty jakies do tego w podobnym kolorze by mi sie chyba widziałyhmm a moze badania ? krwi itp ? Sto lat dla Lenki, a przede wszystkim apetytu a dla Tomusia super nianki ![]() Mala moja jakas dziwna... Wpolowie obiadu zaczeła wymiotowac.3 solidne hafty poszly.Zalatwila cała siebie,mnie,lezaczek,podl oge,recznik Cala pralka wlasnie sie z tym rozprawia.[/QUOTE] Podoba mi sie ta japan style ![]() O badaniach moge sobie pomarzyc, no chyba ze wysla mnie jak bedzie cos nie tak po nastepnej kontroli. Zobaczymy, ide 17 marca. Oby przytyla wiecej do tego czasu ![]() Uuuu, moze za duzo zjadla albo bylo za geste i przymulilo ja??? ![]() Cytat:
![]() Nie doczytalam wczesniej... Skandal, powinnac napisac jakas skarge ![]() A moze zaproponowac zeby kierowca sprawdzal obecnosc Chociaz z drugiej strony skad on ma wiedziec czy ktos byl dzisiaj w szkole![]() Cytat:
Kiedy ja uslysze mama . Tez chce, nawet jesli to tylko gaworzenie .Z nowosci moja corcia coraz ladniej sobie siedzi i bawi sie zabawkami .Zabka za to ani widu ani slychu . Ja podobno dostalam dopiero w 9tym miesiacu![]() Cytat:
Nie przyrzadzam ich na mleku tylko na wodzie, tylko takie mam . Nie za bardzo chce mi sie bawic w odciaganie, ale jak bedzie trzeba to sprobuje i tegoZupki dwalam juz wczesniej i jadla, teraz jej sie cos poodmienialo . Dzisiaj jej ugotowalam marchewke, ziemniaczka, pietruszke i selera. Raczyla zjesc ze 4 lyzeczki. Moze jakas niedobra ugotowalam . Chociaz mi smakowala.Dzieki babeczki za porady Miramej a ty dajesz Kubusiowi i kasze i zupki? Jakies "grubsze" danka juz dawalas? Tulip gratuluje pierwszego przewrotu ![]() Odnosnie pneumo. Ja juz szczepilam, zostal mi chyba jeszcze jedno podejscie jak bedzie miala rok. Tutaj jest w standardzie wiec nawet sie nie zastanawialam. Pomyslalam ze skoro wszystkich szczepia to nie bede wydziwiac.
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co nas dzis tak malo?????nnikt nie chce mi pomóc
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w czym ci pomóc, bo coś chyba pominęłam? |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Nie nadrobie Was, bo za dużo naskrobałyście Musiałam sobie zrobić parę dni przerwy od kompa. Czasem mam przesyt i na tapetę poszła PANI Co prawda na raty, ale zawsze![]() Doczytałam tylko, że Tuli na szczepieniu byłaś. Super, że Aneczka tak się rozwija!! Jakoś tak śledzę to bardziej trochę niż u innych dzieciaczków, bo przecież nasze laski prawie w tym samym wieku . My idziemy 2 marca to zobaczymy.Trzymam kciuki żeby Lenka zaczęła jeść. Więcej nie pamiętam, albo nie zdążyłam przeczytać U nas wszystko dobrze, chociaż wydaje mi się, że Zosi zaczynają dokuczać ząbki. Niby nic nie widać, ale ma jakieś niekontrolowane napady płaczu od wczoraj. Noc przespała nadzwyczaj dobrze, za to w dzień kompletnie nie chciała. Nie spała od 12.30 do prawie 17.30 Teraz też jakaś nerwowa i płaczliwa. Posmarowałam jej dziąsełka żelem i zasnęła. Ale nie wiem czy miał on znaczenie. Czy te żele tak szybko działają?![]() A no i 1 marca wracam do pracy Już o tym intensywnie myślę. Na razie się trzymam. Zobaczymy jak długo
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
w wyborze tapety do tych moich koślawych ścian
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item924721319_...le_tapety.html ta jest bardzo fajna, ta jasna a skosy nie mogą zostac bez tapety, tylko pomalowane jakoś ładnie, albo płyty gipsowe dać, na to gladź zrobić i jakieś oprawy halogenowe wstawić, ładnie by wyglądało...... jakbys zdjecie dała, to by się coś może wymyśliło...
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-18 o 20:27 |
|
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/item914841095_...rnational.html
http://www.allegro.pl/item917052122_...eta_rasch.html http://www.allegro.pl/item917078363_...tapety_as.html Te mi sie podobaja
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla ZuziCytat:
dla Lenkisyla, Kuba dostaje na razie tylko obiadki/zupki i deserki owocowe/owocowo-warzywne. Potem planujemy wprowadzić kleik i kaszki. A "grubsze" danka to co? Ile Lenka waży?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

Nie natrafilam na niego jeszcze...

Nawet nie moge sobie wyobrazic tego bolu i rozpaczy rodzicow...
I TOMUSIA

:m dleje:
) dopiero powstaje i nie jest jeszcze chyba dobrze rozreklamowany 

Mam zielone swiatlo na rozszerzanie diety. Lekarka byla w szoku, ze jeszcze karmie piersia- tutaj szybko sie konczy. Jestem zadowolona i dumna z mojego okruszka 

Ekspertem nie jestem, bo sama dopiero zaczęłam, i to przy dużej pomocy morskiej 
w podobnym kolorze by mi sie chyba widziały![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pisalam ze dupka duza i nie chce dopasowanej
. To maja byc osoby odpowiedzialne za nasze dzieci? Zrobilabym afere na calego, chociaz pokojowe ze mnie zwierze. Przeciez takie dziecko tak jak mowisz, moze nie uslyszec, moze zapomniec, moze powiedziec "chce jechac", bo akurat kolega jedzie. Co to za metody? Zglos na zebraniu Twoj pomysl, zeby zrobic liste, wstawic do dziennika i bedzie wszystko jasne.

bałagan robi tylko
Teraz też jakaś nerwowa i płaczliwa. Posmarowałam jej dziąsełka żelem i zasnęła. Ale nie wiem czy miał on znaczenie. Czy te żele tak szybko działają?