|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Jestem
![]() Cytat:
![]() nie dziwie sie, że Ci skoczyło ciśnienie, przecież to czysta nieodpowiedzialność i bezmyślność![]() moim zdaniem powinnaś poruszyć ten temat na najbliższym zebraniu Cytat:
I tak myślę jak Miramej, możesz dodać owocka do kaszki, ja tak robię czasem i Bartkowi bardzo smakują.Dzisiaj np do kaszki dodałam łyżke kremu z jagód. Kaszki możesz robić na mleku modyfikowanym, a chyba na mleku tez można robić zupki? albo dodać do zupki kleik ryżowyw końcu trafisz w gust córeńki ![]() Cytat:
ale cóż z tego jak nic ona mi nie daje (oprócz smaku) i tak jestem pobudzona i tak ![]() no racja, musi go oszczędzać ![]() Cytat:
planuje na dniach zrobić gołąbki i tak sie właśnie zastanawiałam nad zrobieniem ich w parowarze ile je trzymałaś w parowarze? Cytat:
nie zacytowało mi Tuli ![]() Kochana, super, że Aneczka taką niespodziankę Mamusi zrobiła na kontroli i postanowiła się przekręcić, u nas pierwsze przekręcenie też miało miejsce na kontroli, ale ja podejrzewam, że Mały chciał się podlizac i popisać przed panią doktor bo jak się nad nim nachyliła to było widać zawartosć biustonosza, więc zrobił to chyba z wrażenia Byłam na zakupach, było świetnie.Kupiłam (uwaga!) 23 słoiczki.Deserki, zupki z kaszą manną (bo tu nie ma błyskawicznej, a zwykłej zapomniałam kupić ), poza tym trafiłam na polski sklep z bardzo dużym wyborem słoiczków, kaszek itp dla dzieciaczków.A w irlandzkiej aptece jest promocja na słoiki Hippa (deserki i śniadanka), 6 za 3.5euro, także nie mogłam przejść obok tego obojętnie![]() No i sok z bobofruita- na dniach zrobię małemu kisielku. Kupiłam sobie piżamkę, czarną, z satyny faaaajnaco do banerów, jestem w szoku, osoba na pierwszym miejscu ma -bagatela- prawie 400 klików gdzie mi do niej?ale dziękuje Wam ogromnie za wszystkie kliknięcia
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-02-18 o 21:06 |
|||||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, czy wy cieple jedzenie wstawiacie do lodówki? nie robcie tak, tak nie mozna,wlasnie dlatego sie szybciej psuje,fermentuje i namnażaja sie bakterie.
Do lodowki tylko wystudzone hm nie mam zdania ![]() z NY mam tylko tą kurtke. Byl to 1sklep do jakiego weszlam,spodobala mi sie,kupilam i wyszlam z cewntrum handlowego bo glownie za kurtka jechalam. Nie lubie lazic po sklepach. Z reszta nie mialabym z czym Cytat:
Mala ma kaszel. Pojedyncze kaslania ![]() Idzie sie wku.... Dzw juz do doktorka.Mowi ze ma pelne rece roboty odkąd przyszlo ocieplenie, tyle sie wszystkiego w powietrzy namnożyło, a gardlo własnie takie bakteryjne. Poczatkowo podejrzewalam dzieciaki siory, ze mlody przytargal cos z przedszkola, ale dr mowi ze male prawdopodobienstwo. Wredna-pomylilam Tomusie ![]() Więc twojemu brzdącowi slę slodkie jak cukierki caluski
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu wizaz swiruje
. Nic mi nie zacytowalo![]() Miramej z "grubszych" chodzilo mi o dania obiadowe gesciejsze z wiekszymi kawalkami np z ryzem. Ja juz i takich probowalam i tez niet. Czyli nie wprowadzalas jeszcze glutenu? Ja jakis czas temu zaczelam dawac kleik do deserkow ale dostala jakiegos uczulenia i przestalam. Nie wiedzialam czy to na manne czy na tunczyka ktorego sie objadlam. mam zamiar zaczac jeszcze raz. Az sie boje ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- 6530gram ![]() Cytat:
Tak z ciekawosci spytam... Ile placilas za sloiczki w polskim sklepie? Bo u mnie maly kosztuje 10zl a duzy 15zl
|
|
#3214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zaglosowalam na wszystkie banerki i spadam na film z malzem
![]() Cytat:
![]() masz racje Cytat:
dla AnusiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę spać, bo padam. Do jutra
|
|
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez ide spac, a miałam na sikorke czekac
![]() ale jeszcze troszke poczytam, choc pare minut bo mnie wciagneło ![]() buzaczki
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze takie pytanie z innej beczki: jak się przechodzi z tabletek dla mam karmiących (mam Azalie) na normalne dwuskładnikowe? Trzeba poczekać na @? Ja już przestałam karmić, ale @ jeszcze nie miałam. W przyszłym tygodniu idę do gina. Ale jak któraś z Was wie to chętnie dowiem się wcześniej
A tak w ogóle planuję założyć Mirenę. Mam dosyć tych tablet, a poza tym po jakimś czasie obniżają mi libido Teraz to jest to...![]() A i poklikałam w te banery dzisiaj, chociaż do końca nie wiem o co chodzi . W niektóre parę razy. Nie wiem czy tak można
|
#3218 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Teraz jak już same mamy dzieci to jeszcze bardziej rozumiemy takie tragedie
![]() Cytat:
![]() Ania ma wymiary jak modelka Super Cytat:
Nie mam pomysłu jak Ci pomóc, ale wszędzie piszą tylko żeby nie zmuszać dziecka jak coś nie chce, ale jak Lenka nic nie chce a może jej nie odpowiada cała oprawa karmienia? może jej miejsce nie odpowiada? Amela np czasem w kuchni nie lubi ![]() Cytat:
![]() Też się nie mogę napatrzeć na Amelkę, że już taka duża ![]() Cytat:
ja na Pszczółce Mai wychowana ![]() Dobrze dziękuję i proszę o więcej ![]() Cytat:
Potrafię sobie wyobrazić widok współczucieOczy mnie coś bolą, chyba się położę. Byłam dziś na spacerku z Amelią, takiego słoneczka mi bardzo brakowało. Podładowałam swoje baterie i energii mam więcej Ale po 2 godzinach przedzierania się przez zaspy miałam dosyć.Jak coś to dobranoc mamuśki
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za małe słoiczki płaciłam bodajże 1.49 euro a za duże 2.79. w sumie taki był wybór, że dostałam kręćka i nie wiedziałam co brać, ale niektóre słoiczki podsunęły mi pomysły na obiadki, które i tak będę sama robić.A słoiczki kupiłam, aby mieć w razie czego, no i jakieś wymyślne deserki, coś dla odmiany. nie ma za co ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- nie wiem czy pamiętacie jak dzisiaj pisałam o tym dzieciaczku, którego matka przez całą ciążę paliła? dzisiaj się dowiedziałam, że maleństwo zjada 30ml!!!! na dobe i do tego jeszcze zwraca na zielono co to może oznaczać? aż się boję
|
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gluten odłożyłam na później, wolałam najpierw do mięsa dojść.Spojrzałam na pierwszą stronę i widzę, że podwoiła wagę urodzeniową
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, bo zaczyna sie opakowanie w pierwszym dniu krwawienia
Bylam sobie po gazetke z krzyżówkami i juz wyszorowana i pachnąca ide do łóżka.Bede czuwac przy mlodej i sluchac czy kaszle bo tu jej nie slysze-kasła delikatnie. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Sweet to nie brzmi fajnie ![]() 30ml? niczym wróbelek Aż mam strach googlowac co to moze byc, nigdy sie nie spotkalam z czyms takim nawet w opowiadaniach Ponad92tys uzytkownikow to ja sie nie dziwie ze wizaz swiruje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ogólnie je 30 ml/dobę, czy dzisiaj tak zjadło? Wymiotuje na zielono i nie pojechali do szpitala?
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moglam sie zalogowac, nie moge pocytowac
...Sweet, nie macie jakies opieki socjalnej, czy srodowiskowej, gdzie moglabys to ewentualnie zglosic? Bardzo niefajnie to wyglada, oni naprawde musza udac sie szybko do lekarza/na pogotowie ![]() Edit doczytalam, ze chodza do lekarza, a myslalam, ze to przypadek zaniedbania dziecka, wiec napisze tylko tyle:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-18 o 23:26 |
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za troskę
Po południu mama wzieła Kube na spacer a ja uciełam 2- godzinna drzemkę Spałam jak kamien Wiem juz dlaczego byłam taka nijaka, dostałam @. Dzisiaj juz nie popisze, zmykam spać. P.S. Włączyłam dzisiaj na vod onet fragment tego nowego serialu (jest cały pierwszy odcinek), ktory bedzie od marca na TVN "Klub szalonych dziewic" - super sie zapowiada Serial typowo dla kobitek ![]() Aha, zapomniałabym... Duzo zdrowka i słodyczy dla naszej dzisiejszej parki solenizantów
|
|
#3225 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym miala kupic jakies mleko to nawet nie wiedzialabym jakie ![]() Cytat:
Ehh probowalam juz w roznych miejscach, w kuchni, w salonie, na hustawce, na macie, w bujaczku, na sofie i ni hu hu Nawet u taty w ramionach i nic. Nadal bede probowacCytat:
. Wlasnie od nich zaczynalysmy i wtedy jeszcze jadla30ml O rany, ja bym juz byla strzepkiem nerwow.No i wcielo mi reszte postow ![]() Katarzynko zdrowka dla Laurki i oby nie rozchorowala sie bardziej. Mam nadzieje ze jutro obudzi sie juz bez kaszelku Miramej do tej pory w przychodzni mowily ze dobrze sie rozwija i waga jest jak najbardziej odpowiednia ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Mialam jeszcze napisac... Lenka chetnie je cycka tylko nie wiem czy nie za malo bo spija z jednego, rzadko kiedy z dwoch. No i ciagle je w nocy co 2-3 godziny
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może lekarz stwierdził, że nie ma problemu??Nie wiem, nie wiem, nie chce nikogo oskarżać, ale jak można dziecko, któremu najwyraźniej coś dolega nigdzie nie skierowac tylko wysyłać do domu?Nie mam z nimi bezpośredniego kontaktu, wszystko wiem od mamy. Kasiu, trzymam kciuki, żeby Laurke choróbsko omineło. ![]() Bartek w ciągu dnia czasem pokasłuje, ale zauważyłam, że on to lubi i wymusza patrzy się na mnie czy ja widze i się uśmiecha.
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami dobry dzien.
Bylismy na dluuugim spacerze, podziwialismy krokusy. Odebralam torcik na jutrzejsze urodziny meza i ciasto, ktore ma zabrac do pracy, aby poczestowac kolegow. Kupilam mu tez potrzebne drobiazgi ![]() Mam nadzieje, ze sie ucieszy, szczegolnie, ze na nic nie liczy, bo urodzinowo dostal juz pieniadze na zreperowanie motocykla. Zazyczyl sobie salatki z kurczakiem na obiad. Z przyjemnoscia mu to zaserwuje. Marica, rozumiem twoja potrzebe zmian. Zmieniam kolor wlosow wkrotce, chyba na ciemny blond, czyli moj naturalny. Ostatnio doszlam do wniosku, ze te moje rude wlosy wygladaja jakos takos ordynarnie, poza tym kolor jest trudny do utrzymania. O wadze nawet nie wspominam Nawet sie nie fotografuje, bo mam odruch wymiotny na swoj widok.
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Katastrofa dosłownie
Nie chciało mnie zalogować![]() Idę poczytać. |
|
|
|
#3229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeju jak zazdraszczam U mnie sypie snieg i jest -7st![]() Wszystkiego najlepszego dla meza. Zmiana koloru napewno polepszy twoje samopoczucie i poprawi samoocene ![]() Cytat:
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam,ale już nie pocytuję,dziwne,ale spać mi się chce
więc dzisiaj po łebkach;Katarzynko za Laurkę,żeby nie chorowała.Sweet fajnie,że zakupy się udały ![]() Syla jesli mogę coś jeszcze doradzić(być może tak robisz ![]() Mariola wszystkiego najlepszego dla Twojego męża z okazji Urodzinek ![]() Żegnam się już;pa pa Dobrej nocy |
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rude lub czerwone mam juz od lat i juz mi sie znudzily. Dawno nie mialam jakiegos spokojnego koloru na glowie, poza tym za bardzo sie rzucam w oczy, a wolalabym zniknac z ta moja waga Tez sie wybiore do lozka. Z rana pewnie jeszcze zajrze, ale pozniej bedzie kameralna uroczystosc dla trojga, wiec pewnienie bede miala czasu. ![]() papatki
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bedzie ale diametralna zmiana.Juz jestem ciekawa jak bedziesz wygladac,czy choc na samo portretowe ujecie zasluzylysmy? ![]() Nie jestes aby zbyt surowa dla siebie? bo powiem twojemu męzowi, jak myslisz o sobie ![]() ![]() Cytat:
mam na mysli herbatke z sokiem malinowym, albo miód-ale czy to nie za wczesnie? Noc minela znosnie.Wstawalam do niej zeby sprawdzic czy nie ma temperatury. Od 20juz nie kasłała. O 2:30 piła mleko.Nie dało sie oszukać smoczkiem, choć myślałam ze choroba ją wybudziła, za gorąco lub cos bolało.(Normalnie zawsze robie mleko po jej przebudzeniu-nie oszukuje smoczkiem itp) Czekalam az sie jej odbije, bo przy gardle to co w srodku stoji wyrzuca mleko i dziecko do przebrania.Obyło sie,uff Po mleku miala duuuzo do powiedzenia,a ja w lozku leżałam i nasłuchiwałam Dałam jej cieplej herbatki na rozrzedzenie wydzielinki po nocy.Wlasnie pije, a ja juz zakładam ze zaraz bedzie zwracac. Ewidentnie słychac ze inaczej brzmi jej glos.Mąż(wczoraj) różnicy nie zauwazyl ![]() A nawet mowil ze jestem ciut przewrazliwiona mierząc jej którys raz temp, ze nic jej nie jest.Dla mnie była juz troszke inna. Oprócz tego jest pogodna i usmiechnieta. A czy nocka pracuje na pół etatu ? ![]() Nie mialam za wiele do nadrobienia co u was Za to jak mleko robilam w nocy to wiecie co mi sie przypomnialo? sylka-chyba ty mnie pytalas czy robilam juz malej takie kluseczki i jak sobie z tym poradzila, a ja tobie nie odpowiedzialam. Mysle o was noca i dniem A na powaznie to mysle ze to ciasto bedzie bardzo rzadkie i te kluski wyjdą jak taka zacierka.Jak zrobie to dam znac. ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Dodałam 4 fotki do albumu .Zapraszam
||
|
|
|
#3233 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To fakt, te zele naprawde szybko dzialaja Wspolczuje :przytulam: Cytat:
Ales sie zaopatrzyla U nas sloiczki sa tak po 1 euro. Ale nie Hippa tylko Nutrici.Cytat:
Cytat:
Krokusy Zazdroszcze ![]() Kocham rude wlosy, wcale nie sa ordynarne, jak dla mnie sa fascynujace. Nie badz dla siebie taka surowa Mariolko Dzien dobry kochane! Wczoraj byla walka o spanie, po chyba za dlugo dalam Aneczce pospac w dzien. Dzisiaj juz inaczej zaplanuje. Mam pytanie: czy lyzeczki, miseczki, talerze dla dzieci tez trzeba sterylizowac? A w jakich garnkach gotujecie dzieciom zupki- macie jakies osobne tylko dla dzieci, czy bierzecie jakikolwiek?
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez cale 7mc ,az 5x wyparzylam butelki i 2x wygotowalam Gotuje tez w naszych garnkach codziennego uzytku I je z miseczki szklanej jakie my uzywamy Tak mysle, ze corka wiedziala kiedy sie rozchorowac ![]() W poniedzialek konczy mi sie urlop.Mam umowiona wizyte u ginka po zwolnienie,ale jakby mi pediatra dal to ginka przesune Jade tez dzis do dermatologa z moja kurzajka i tez ją "niby zartem" zapytam czy moze to byc podstawa do zwolnienia. Kiedys bylam u niej z Laura, jak po ciazy cere jeszcze mialam bardzo srednia i mnie pytala o mala itp, a na innych wizytach tez zawsze wcisnie kilka groszy o dzieciach pytajac m.in o moje dziecko.Moze sie uda. Oczywiscie prosze o kciuki, bo zdaje sobie sprawe ze nie kwalifikuje sie to do zwolnienia, ale zapytac moge,przeciez w twarz mi nie da
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-19 o 07:37 |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle niczego nigdy nie sterylizowałam. Butelki i smoczki wyparzałam może z 5 razy, normalnie myję tylko. Osobiście uważam, że z tą sterylizacja to lekka przesada. No może jak dziecko jest maleńkie, chociaż ja nawet wtedy nie ![]() Nie chcę zapeszac, ale Zosia ostatnio lepiej śpi. Budzi się raz a mleko, a potem już rano około 6. I potem jeszcze albo przyśnie albo nie, dzisiaj już nie i od 6.15 jesteśmy "na nogach". Ale jak przesypia nockę to niech jej będzie ![]() Katarzynka trzymam kciuki
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-19 o 08:17 |
|
|
|
|
#3236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba też tylko z jednego cyca je, ale jak mamy zmusić dzieci do jedzenia? Nie da się. Ja też wstaję w nocy tyle razy, ile Kuba chce. Cytat:
![]() Cytat:
*** A ja od rana chodzę taka podminowana, że chyba pęknę , Małżowi już się oberwało - za nic
|
|
|
#3237 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Cytat:
sterylizowałam tylko na początku, jakieś może 4-5 razy, teraz sterylizator jest schowany nawet nie wiem gdzie zupki gotuje w naszych garnkach, mam taki jeden mały ulubiony Cytat:
![]() przynajmniej nie powinna ![]() Cytat:
![]() ale wyspałam sie Mały obudził się o 4 na mleko, po czym oczywiście wstał o 6 ![]() na 10 mamy umówioną wizytę kontrolną, trzymajcie kciuki ![]() idę jeść śniadanie, póki Bartek urzęduje na macie ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Tak Miramejku, w Polsce
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to w ogóle nie rozumiem, co to niby normalne jest, że dziecko wymiotuje na zielono i je 30 ml/dobę?
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Może podpowiedz tej koleżance, żeby pojechała gdzieś prywatnie? Tym bardziej, że dzieciaczek urodził się maleńki i z wadą serduszka. No brak mi słów
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

:m dleje:

. Kupowalam rozne roznosci i nie chce. Nie wiem co jej sie porobilo bo na poczatku jadla. Moja kuchnia tez jej nie zasmakowala. Od pewnego czasu jest tylko na moim mleku i ew deserku. Ratujcie co robic
albo dodać do zupki kleik ryżowy

gdzie mi do niej?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Nic mi nie zacytowalo

Mam zielone swiatlo na rozszerzanie diety. Lekarka byla w szoku, ze jeszcze karmie piersia- tutaj szybko sie konczy. Jestem zadowolona i dumna z mojego okruszka
dla Anusi
, tzn spodnie za 19,95 (przecenione z 189 zł

, ale ogólnie je 30 ml/dobę, czy dzisiaj tak zjadło? Wymiotuje na zielono i nie pojechali do szpitala?
U mnie sypie snieg i jest -7st

Teraz też jakaś nerwowa i płaczliwa. Posmarowałam jej dziąsełka żelem i zasnęła. Ale nie wiem czy miał on znaczenie. Czy te żele tak szybko działają?