![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Perfumy jego byłej...
Cytat:
![]() ![]() No a to"Coś mi tu moją byłą śmierdzi..." jest cudowne ![]() To by rozładowało sytuację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiec zapachowa bywa baaardzo dlugotrwala. Nie wyobrazam sobie, zeby moj TZ pachnial tym, co eks! Wzielabym flaszke i wyrzucilabym przez okno, a potem zarzadzilabym trzydniowe wietrzenie mieszkania ![]() ![]() Ale serio, jest to dla mnie sytuacja nie do przyjecia i wyobrazam sobie, ze w druga strone to dziala tak samo. Na pewno nie zawsze, ale jednak... Jesli ta eks uzywala jednych perfum przez caly czas, to na 100% facet bedzie je kojarzyl, chocby nieswiadomie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Dzięki Adeline, że postrzegasz moje posty jako optymistyczne! I wiesz co? Wydaje mi się, że kupisz te perfumy tak czy siak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Przemyślałam to i chyba nie chciałabym używac tych samych perfum, tak samo jak nie chciałabym np. nosić takiej samej sukienki. Wydaje mi się że czułabym jakiś dyskomfort. Na szczęscie nie muszę dokonywac takich wyborów.
Ale Adeline, cokolwiek ty zdecydujesz, mam nadzieję, że wyjdzie Ci na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie znosimy się z M. bo decyzję o ich rozstaniu podjął On, ona tego nie chciała(stąd jej "miłość" do mnie). To jest tak, że Jemu kojarzy się nie najlepiej to, co z nią związane, ich związek on sam nazywa toksycznym. Ale z drugiej strony wczoraj późnym wieczorem wspomniałam coś o tych perfumach Petite Cherie, tak...mimochodem ![]() A On powiedział, że nazwa perfum zgadza się w tym wypadku z nazwą użytkownika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
W moim przypadku niechęć do perfum eks w żadnym wypadku nie wiąże się z niepewnością w związku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Żadna była mi nie straszna, bo powtarzam sobie przez cały czas moją ukochaną mantrę:
"każdy mój ruch, każdy mój gest świadczy o tym, że jestem the best!" ![]() ![]() ![]() ![]() Swoją drogą mężczyźni nawet ci, którzy się na perfumach zupełnie nie znają, mają czasem niesamowitą pamieć zapachową, sama tego doświadczyłam. Zresztą, wszyscy bliscy mi faceci, i narzeczeni i przyjaciele byli zawsze zachwyceni moim "hobby". Mój M. na poczatku też ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A ona...może Cherie kiedyś była, ale Petite...nigdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Postanowilam odkopac watek, bo jak by nie bylo, malo Wizazanek sie w nim wypowiedzialo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nie zastanawiałam się nigdy nad tym. Być może dlatego, że szansa na to, żeby była partnerka mojego TŻ również używała kościelnych kadzideł, wydaje mi się minimalna. Generalnie wychodzę z założenia, że przeszłość jest kwestią zamkniętą i staram się w niej nie grzebać. Faktem jest, że nie w każdym wypadku takie założenie okazuje się słuszne, ale mnie jest jakoś lepiej z nim żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, była mojego męża... Ojej, jak dawno to było
![]() Czym pachniała? I tu tragedia dla mnie- Jade Zoon, które było jednym z moich ulubionych zapachów w tamtym okresie. Dowiedziałam się tego od TŻ-a, była to uwaga w stylu: proszę, nie używaj. Spytałam, czy mu się nie podobają, otrzymałam negatywną odpowiedź. Wiedziałam więc dlaczego i przestałam używać. Zresztą niedługo potem kupił mi Oui- Non Kookai ![]() Ale gdyby dzisiaj owe perfumy były dostępne w drogeriach, nie wahałabym się i kupiłabym największy flakon ![]() Teraz ja jestem dla Niego całym światem, mam dużo perfum, które mój mąż kojarzy tylko ze mną (szczególnie Angel, Lolitka i Brit). I pewnie tak już zostanie ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Była mojego TŻ-ta, a jednocześnie moja ex-przyjaciólka używała Noa Cacharel. Było co było. ale tego zapachu nigdy nie będę posiadała w swojej kolekcji
![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Zaskakujący wątek...
![]() Gdybym miała się konkretnie na temat wypowiedzieć, moja odpowiedź byłaby taka: Nie wiem i nic mnie to nie obchodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
spin doctor
|
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, może dlatego, że znamy się z TŻ od szkoły średniej i jesteśmy dla siebie pierwsi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właściwie mogłabym zapytać TŻ, ale mi się nie chce. ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Do tej pory nie widziałam na twarzy mojego TŻ żadnych dziwnych spojrzeń czy też reakcji na moje perfumy. Gdyby się okazało, że coś co od dawna używam nosiła też jego była, nie oddałabym zapachu. Ale nie decydowałabym się chyba na moją przygodę "od zera" wiedząc, że mojemu TŻ nie ze mną się on kojarzy, w każdym razie nie gdy związek jest w miarę świeży. Po wielu latach myślę, że w większości przypadków to nie ma znaczenia. Jeśli ma, to w związku coś jest nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ciekawy, gorący temat!
![]() ![]() Mój ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
a moja była tzn TŻ-ta ,nie moja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
a co mnie to obchodzi, ja o tym w ogóle nie myślę!
![]() ![]() a tak szczerze mówiąc to mój men nie miał byłej, jestem jego pierwszą dziewczyną. a nawet jeśliby miał to baaardzo małe prawdopodobieństwo żeby używała czegokolwiek z moich zbiorów ![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-06-30 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
A ja nie potrzebuję faceta na stałe i dzięki temu nie mam m.in. takich problemów - niech oni zapamiętują moje perfumy XD
"pipka w groszki" - może dur plamisty miała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Kolejny wątek, w którym Pin-up girl grozi jakimiś okrucieństwami
![]() ![]() ![]() ___ Temat niestety mnie nie dotyczy - nie ma chłopa, nie ma jego byłej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
He he, fajnie się czyta o groszkach w różnych konfiguracjach
![]() Ale do rzeczy - więc, gdyby była TZ-eta używała Une Rose Chypree Tauera, byłabym o te szalenie piękne i szalenie drogie perfumy bardziej zazdrosna, niż o tę byłą i Une Rose Chypree bez oporu bym używała. Ale to wszystko półhipotetyczne rozważania, bo Une Rose Chypree właśnie dziś dopiero wchodzi do sprzedaży ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
mój mąż, na szczęście nie ma żadnej byłej
![]() ![]() Parę osób pisało, że jeśli jakaś kobita ma dużo perfum o facet i tak ich nie będzie kojarzył.Nic bardziej mylnego-ja mam ich mnóstwo a mój mąż zawsze wie kiedy nabywam coś nowego i zawsze na to zwraca uwagę.Do tych, które mam jest już przyzwyczajony ,ale cholernik jeden zawsze zwietrzy, kiedy mam coś nowego ![]() Owszem, niewiele moich perfum zna z nazwy, ale jest w stanie bez problemu rozpoznać te, które posiadam (a jest ich baaardzo dużo ![]() Tak więc ,gdyby (czysto teoretycznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
No to będzie nietypowo, bo ja byłe Mojego przyszłego ślubnego znam i ... wszystkie lubię
![]() ![]() Z tą ostatnią, tą na bardziej poważnie, przyjaźniłam się od zawsze, a niestety im się nie ułożyło. Tak po prostu, okazało się, ze to nie to i rozstali się bez krzyku, złości czy obwiniania. Po dwóch latach od ich rozstania, my się zeszliśmy - przypadkiem, po długiej przerwie w kontakcie... i we wrześniu ślub bierzemy ![]() Co do perfum - ona pachnie świetnie, ale zupełnie inaczej niż ja - lubi mocne ciężkie zapachy, które na niej leżą świetnie, a mnie (na mnie) duszą. Kiedyś pokazując TŻ zapach powiedział "uhum, znam, Pola tak pachniała" i poszedł dalej - żadnych maślanych oczu, westchnień, etc... Powiedział mi potem, ze wspomnienia wspomnieniami - piękne są i zostają na zawsze, ale ważne jest tu i teraz, czyli JA, MY i moje jeżynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj maz ma sentyment do niektorych zapachow, czasami zastanawiam sie dlaczego konkretne zapachy pamieta i mu sie podobaja. Wydaje mi sie jednak, ze nie kojarzy ich kompletnie z osobami. Np. mamie kiedys sam wybral perfumy i do dzis je wspomina z rozrzewnieniem (jakas Chanelka), ale zupelnie nie dlatego, z enosila je mama, ale dlatego, ze po prostu sam je wybral kierujac sie nosem. I to akurat mi sie podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Ach, dodam jeszcze, ze niedawno moj maz dostal od kogos w prezencie Davidoff Cool water - zapachu szczerze nie znosze, bo nie dosc, ze chyba akzdy chlop juz tym na naszej polskiej ziemi pachnial, to jeszcze uzywal tego moj byly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie pytam o żadne byłe, nie mam na ich temat żadnych informacji. Nie interesuje mnie to. A gdy ktoś próbuje mnie uświadomić zmieniam temat.Od przeszłości trzeba sie odcinać inaczej będą się za wami snuły demony czy to zapachowe czy innego rodzaju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.