Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 20:20   #2221
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Witajcie

Odebrałam dzisiaj wyniki - wszystko w normie Cukier też. Poziom bilirubiny robiłam jeszcze, bo taki mocny kolor moczu mam, ale też w normie.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć

Ale macie tempo, nie mogę nadążyć.
U Nas 30t+1d, 5,5kg na plusie, brzuszek już spory. Niunia w zeszły wtorek ważyła 1150g
Na razie radzę sobie ze wszystkim a najbardziej przeklinam wejście do dziadków na rozsławione 4 piętro, zadyszka gwarantowana

Jeśli chodzi o zgagę na mnie działa rewelacyjnie bułka tarta, 2-3 łyżeczki zjadam bez popijania, polecam.

Znalazłam aparat i kabel usb, jak znajdę więcej czasu wrzucę fotki.
Pozdrawiam
za zdrową dzidzię.
Bułki bym chyba nie przełknęła

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziweczynki dziś idę na wizytę, myślę że USG na 100% też będzie i trzymajcie kciukasy żeby było z szyjką ok i żeby dzidzia się ujawniła, bo kurcze już najwyższy czas. Postanowiliśmy z mężem że jak nie będzie chciala, to spróbuje popukać w brzuszek, obrócić się na bok... cokolwiek żeby się ruszyła
Od wczoraj ciągle fika, ale jak ją/jego znam to przy USG może się zbuntować jak zwykle. Ale dziś mam plana jeszcze przed wizytą zaraz zjeść porządną porcję lodów z polewą, po słodkim zazwyczaj fika to może ją tak na sposób wezmę

.
Trzymam kciuki za wizytę
Pewnie już po.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Mam na oku aukcję ale jakoś tak niepewnie sie czuję czy te cieplejsze ciuszki typu kurteczka będą pasować, czy nie będą za małe... http://www.allegro.pl/item925833747_...nowe_60sz.html
Extra ciuszki.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kurcze, zaraziłam brzuchem koleżankę z firmy piętro niżej, właśnie się dowiedziałam że jest w 8 tygodniu.
I jaja jak berety... była tam, tak jak u nas, jedna babka na biuro, przyjęli drugą do pomocy... po 3 mies. zaszła w ciążę i od razu poszła na L4 bo strasznie się źle czuła od początku, tę przyjęli na tamtej miejsce... tamta miesiąc temu urodziła, a ta jest już w drugim tygodniu... Szefowa ich mało nie zemdlała z szoku.
Ma teraz trzy kobity na stanie, a jedną zdolną do pracy.
Może to krzesło, na którym siadają jest zaraźliwe

Męża tak wzięło na pakowanie, jak mu powiedziałam, że jakieś skurcze czuję
Cytat:
Zdjęcia chyba będą jutro

Złapałam doła. Wczoraj pokłóciłam się z mężem i nie zamierzam się do niego odzywać. Dzisiaj rozlałam ponad pół butelki oleju w kuchni i jeszcze się z tym nie uporałam a do tego mąż wziął dzisiaj moje i swoje klucze przez pomyłkę i jestem uwięziona w domu.
Idę wyć
na lepszy humor

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
A ja jestem załamana..
odebrałam wyniki glukozy 75g.. na czczo w normie, po 2 godzinach 145, a norma do 140..

i co to teraz będzie..?
Pewnie będziesz miała dietę, albo będziesz pod kontrolą poradni diabetologicznej.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A ja mam problem, Tż ma w poniedziałek urodziny, na sobotę zaprosił kilku gości wiec muszę coś przygotować a kompletnie nie wiem co nie chciałabym spędzić całej soboty w kuchni bo nie dam rady
Ja robię na takie imprezy kurczaka pieczonego w piekarniku ( uda ), sałatki jakies ze 2, koreczki, przekąski typu papryka w occie, ogóreczki, grzybki. Czasami robimy kanapki - najszybciej schodzą i jak zostana, to sa najlepsze na śniadanie.
Poczytaj tutaj http://smaczny.wizaz.pl/profil.php
Tam jest taka sałatka warzywna na szybko, smaczna właśnie do kurczaka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17277485]

Potem poszłyśmy do M1 na ciacho i kawusię, przechodząc koło Carry widziałam wywieszką, że przeceny 30%. Po 2 godzinach przechodzimy, a tam...80% Znalazłam fajną bluzeczkę, z 99zł na 35, no to idę do kasy. A tam cena - 22zł

łóżeczka jeszcze nie przywieźli [/QUOTE]

To miałaś farta
Łóżeczko pewnie niedługo przyjdzie. Jak idzie pocztą, to sobie poczekasz

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak wam sie podobaja te literki na sciane ? To jest oczywiscie tylko przyklad ze strony producenta , jestem na etapie wymyslania wystroju pokoju dla malej - oczywiscie pod wyrunkiem ze mi Gabrysia plci nie zmieni w kazdym razie na razie tylko szukam pomyslu a te literki sa takie slodkie i ramki na fotki - pod linkiem .

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Pokoik-...-products.html
Literki sama robiłam, wklejałam fotkę ileś tam stron wstecz
Ramki śliczne.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

Co do średniego siostrzeńca to go ze szpitala wypuścili i obserwować kazali. Badania dobre wyszły, co do bóli kości podejrzewają zapalenie stawu biodrowego ale to omdlenie to nie wiadomo z czego.

Ostatnio jakaś drażliwa jestem ciągle się kłócę z TŻ-tem. Zrobię sobie wieczór dla siebie to może mi przejdzie.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

zapomniałam napisać że dzisiaj 26 tydz zaczęliśmy
za kolejny tydzień.
Pewnie już będzie lepiej z siostrzeńcem, oby to był jednorazowy "wybryk".
Humorki mamy

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w styczniu. Powiedziała mi, że pępka nie myje się już spirytusem, a wodą z mydłem chyba, że coś się dzieje, to wtedy spirytusik.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:10   #2222
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w styczniu. Powiedziała mi, że pępka nie myje się już spirytusem, a wodą z mydłem chyba, że coś się dzieje, to wtedy spirytusik.
Ale to za zadanie miało wysuszyć i odkazić żeby szybciej odpadł. To chyba po mydle się ślimaczyć zacznie? Co szpital to inny sposób, już o wodzie utlenionej słyszałam, spirytusie a teraz mydło. Zanim urodzimy to jeszcze ze trzy sposoby będą
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 06:59   #2223
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17277485]Jak zrobią nową stażystkę
[/QUOTE]

To pewnie potrwa trochę...

I to bardzo, młoda od razu się zaczyna wiercić
[/QUOTE] Mój mnie wczoraj skopał po jabłku... Nie wiem czy to znaczyło, że dobre, czy wręcz przeciwnie.

Eeee z którego września jesteś? [/QUOTE] Ja z 7go. A czo?

Dzięki dziewczyny, już dzisiaj lepiej się czuję Wczoraj jakoś tak nieciekawie było.
Byłam w przychodni dzisiaj z przyjaciółką, i weszłam sobie do jakiegoś gabinetu medycyny pracy z prośbą o zważenie Pielęgniarka miła bardzo, zważyła mnie od razu, w sumie mam 4kg na plusie.
Potem poszłyśmy do M1 na ciacho i kawusię, przechodząc koło Carry widziałam wywieszką, że przeceny 30%. Po 2 godzinach przechodzimy, a tam...80% Znalazłam fajną bluzeczkę, z 99zł na 35, no to idę do kasy. A tam cena - 22zł
[/QUOTE] Ha ha cuda jakieś. Gratuluję udanego polowania.
I dobrze, ze lepiej ze zdrówkiem i samopoczuciem.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kropka, jak mnie zaczyna coś kręcić w nosie to pół cytryny mieszam z łyżeczką miodu lipowego i trochę wody - kilka razy podziałało . Moja mama do tej mikstury dodaje jeszcze wyciśnięty czosnek i nie była ani razu tej zimy przeziębiona - wypróbuj.
Ja takie coś pijam codziennie, zamiast herbaty na wieczór.
Niestety tym razem mąż coś takiego z roboty przytargał, że nie dało rady... smarkam dziś jak durna, na żółto. Ale miód pomógł na gardło - już nie boli.

Ale metoda faktycznie dobra jest.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Odebrałam wyniki glukozy: na czczo 89 mg, po 1 godzinie 111 mg, po 2 godzinach 88 mg, czyli niby wszystko ok. Jak myślicie, czy fakt zwymiotowania zawartości żołądka 3 minuty przed tym drugim pobraniem (2 godziny po wypiciu glukozy) mógł zafałszować drugi wynik
Nie mógł. Po godz. już wszystko jest niemal wchłonięte z krwiobiegu i dawno nie ma glukozy w żołądku. Po dwóch to już możesz sobie wymiocić ile wlezie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:14   #2224
velluto
Zadomowienie

Witam Was mamuski
Mało się odzywam, bo u mnie totalny brak czasu. Zaczełam juz chodzic do szkoły rodzenia i tym sposoben jak wyjde rano z domu o 6.30 tak wracam wieczorem po 19
W czwartek miałam jeszcze wizyte u gina i wszystko ok Malutka płci nie zmieniła, dalej jest dziewczynką rośnie - waży już prawie 700 g (czy to nie za mało na skonczone 25tc? ) Jedynie łozysko ciągle nisko położone i mała jak narazie ułożona posladkowo - mam nadzieje ze zechce sie jeszcze obrócić
Morfologia poleciala mi - 7 wskaźników mam poza normami, ale gin powiedział, że jak na ciążę to bardzo dobre wyniki i nic dodtakowego poza witaminami nie kazał mi brac
Dostała skierowanie na glukoze 50g, mam zrobic w 28tc

A co do szkoły rodzenia, to jestem super zadowolona i szczerze polecam tym wszystkim, które się jeszcze zastanawiaja czy warto iść. We wtorki są wykłady, w tym tygodniu była pani neonatolog, więc duzo ciekawych rzeczy o maluszkach mówila. Miedzy innymi polecała jeden produkt do pielegnacji pępuszka, ale notatki zostawiłam w domu, wiec potem napisze. Ponoć odchodzi się juz powoli od spirytusu.
W srode były cwiczenia polaczone z nauka masażu, super sprawa.
Pozdrawiam

Edit
Jednak notatki ze szkoly rodzenia mam przy sobie Ten preparat to OCTENISEPT. Neonatolog mówila tez, że teraz zostawiają kikut pępowinowy o długości około 8 cm ponoc łatwiej taki pielegnowac i wbrew pozorom jest bezpiecznijszy ale ja trochę się tym przeraziłam

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-02-19 o 07:20
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:26   #2225
Dilayla
Zadomowienie

Witam dziewczynki
A ja w poniedziałek jadę robić glukozę co śmieszniejsze już mi się śniło to wszystko a najśmieszniejsze było ,ze krew pobierali mi z żyły....ale na szyi jak się obudziłam to już mam dobry nastrój,czego to ludzka podświadomość nie wymyśli
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:29   #2226
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie

Odebrałam dzisiaj wyniki - wszystko w normie Cukier też. Poziom bilirubiny robiłam jeszcze, bo taki mocny kolor moczu mam, ale też w normie.

Łóżeczko pewnie niedługo przyjdzie. Jak idzie pocztą, to sobie poczekasz

Gratuluję wyników
A łóżeczko ma kurierem przyjść
Koleżanka rodziła 20 listopada i normalnie spirytus w akcji był. Pewnie znów - co szpital, to obyczaj

Cytat:

Ja z 7go. A czo?

A ja z 13go

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
W czwartek miałam jeszcze wizyte u gina i wszystko ok Malutka płci nie zmieniła, dalej jest dziewczynką rośnie - waży już prawie 700 g (czy to nie za mało na skonczone 25tc? ) Jedynie łozysko ciągle nisko położone i mała jak narazie ułożona posladkowo - mam nadzieje ze zechce sie jeszcze obrócić
Morfologia poleciala mi - 7 wskaźników mam poza normami, ale gin powiedział, że jak na ciążę to bardzo dobre wyniki i nic dodtakowego poza witaminami nie kazał mi brac
Dostała skierowanie na glukoze 50g, mam zrobic w 28tc

A co do szkoły rodzenia, to jestem super zadowolona i szczerze polecam tym wszystkim, które się jeszcze zastanawiaja czy warto iść. We wtorki są wykłady, w tym tygodniu była pani neonatolog, więc duzo ciekawych rzeczy o maluszkach mówila. Miedzy innymi polecała jeden produkt do pielegnacji pępuszka, ale notatki zostawiłam w domu, wiec potem napisze. Ponoć odchodzi się juz powoli od spirytusu.
W srode były cwiczenia polaczone z nauka masażu, super sprawa.
Pozdrawiam

Edit
Jednak notatki ze szkoly rodzenia mam przy sobie Ten preparat to OCTENISEPT. Neonatolog mówila tez, że teraz zostawiają kikut pępowinowy o długości około 8 cm ponoc łatwiej taki pielegnowac i wbrew pozorom jest bezpiecznijszy ale ja trochę się tym przeraziłam
Również wyników gratuluję
I znów - spirytus beee, a u nas ok Czyli i tak trzeba polegać na własnym rozsądku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:34   #2227
Marta1122
Rozeznanie

witam również w pracy dziś spokoju troszke to moze nadrobie chociaż troche Was. Widze ze szukacie też literek na ściane. Ja najpierw musze się zdecydować na kolor ścian a potem napewno tez zamówie jakieś.
Co do skzoły rodzenia- u mnie można przyjść dopiero w 32 tygodniu ciąży, koszt 150zl ale potem już sie nie placiza poród rodzinny-są ponoc również ćwiczenia dlatego chyba sie skusze...tż tez chce uczestniczyć.
dobrze że dziś piątek chyba za tydzień na wizycie poprosze o tydzień chorobowego..
co do pępka-moja koleżanka i bratowa jak urodziły w styczniu to kazano im smarować pępek codziennie spirytusem- no i 3 dni w domu i odpadł.
co do wyników-biore na bakterie moczu Femisept URO i do tego kończe drugie opakowanie clotrimazolum dopochwowo bo była infekcja ostatnio znów.....już mnie to doprowadza do furii..no ale jestem przy końcu-w poniedziałek ide zbadac mocz czy juz ok wszystko

Moja córeczka tez narazie jest pośladkami do dołu..i kopie w pęcherz..ale myśle że ma czas jeszcze i narazie się tym nie martwie.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-19 o 08:40
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:34   #2228
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Super, że z mała wszystko dobrze
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:47   #2229
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17292100]
Koleżanka rodziła 20 listopada i normalnie spirytus w akcji był. Pewnie znów - co szpital, to obyczaj [/QUOTE]
I znów - spirytus beee, a u nas ok Czyli i tak trzeba polegać na własnym rozsądku [/QUOTE]
Wszystko zależy od tego kto z czym do drzwi lekarza puka i co lekarz ma z tego za profity.

A ja z 13go [/QUOTE] A Ty diabełku. To wiele wyjaśnia.

Ps. Skończyłam te plecki. Wyszło. Dzięki Ci bardzo.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-02-19 o 08:49
Stary 2010-02-19, 08:52   #2230
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wam sie podobaja te literki na sciane ? To jest oczywiscie tylko przyklad ze strony producenta , jestem na etapie wymyslania wystroju pokoju dla malej - oczywiscie pod wyrunkiem ze mi Gabrysia plci nie zmieni w kazdym razie na razie tylko szukam pomyslu a te literki sa takie slodkie i ramki na fotki - pod linkiem .

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Pokoik-...-products.html
fajne literki, ale cena kosmos! lepiej kupić takie na Allegro po 4zł, a kokardki samemu doczepić. A ramki- tez przegięcie- tym bardziej, że samemu też nietrudno cosik takiego zrobić.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja planuje takie zamowić ale zwykłe drewniane bez żadnych kokardek, przystrojów itp
coś takiego
http://www.allegro.pl/item912484485_...cka_wyraz.html
o, te są ładne, i cena normalna.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ostatnio jakaś drażliwa jestem ciągle się kłócę z TŻ-tem. Zrobię sobie wieczór dla siebie to może mi przejdzie.

zapomniałam napisać że dzisiaj 26 tydz zaczęliśmy
mnie też drażliwość i nerwowość dopadła na linii ja-TŻ.
gratki za 26tc.

Cytat:

na wyniki.
u nas w szpitalu zalecają spirytus, nawet mnie przestrzegły przed innymi zaleceniami, ze niby spirytus sprawdzony przez lata, skuteczny, itd. A jak położna do domu przyszła i zobaczyła spirytus to kazała wyrzucić i woda utlenioną robić. i bądź tu człowieku mądry...
Ja używałam spirytusu, (są też taki specjalne gaziki nasącozne spirytusem- według mnie są nie fajne, ciężko takim gazikiem objechać pępuś dokładnie dookoła, nie ma to jak patyczek kosmetyczny zamoczony w spirytusie, wszędzie dotrze).
A woda z mydłem...- pierwsze słyszę, i trochę mnie to dziwi, bo w sumie i w szpitalu i położna gadali, żeby uważać na pępuś przy kąpieli, żeby nie zalać wodą z mydłem.

Cytat:

Edit
grunt, że malutka zdrowo rośnie.
Na obrócenie się ma jeszcze troszkę czasu.
A długość kikuta pępusia to w każdym szpitalu inaczej. U nas zostawiają bardzo króciutki.

Ale miałam dziś dziwny sen: nasz dzidek tak mocno wypychał się w brzuszku, że przez skórę brzucha było widać buźke, i brzuch mi pękł, więc postanowiliśmy z TŻ-em wyjąć dzidka na chwilkę, żeby go sobie pooglądać- był już taki fajny, i taki czysty i miał niemożliwie duże brązowe oczy... potem jak chcieliśmy go z powrotem do brzucha schować, to brzuch już był zarośnięty... i nie wiedzieliśmy co z nim zrobić... i się obudziłam. Nie wiem skąd człowiekowi się takie głupoty senne biorą.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:57   #2231
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17292507]
A woda z mydłem...- pierwsze słyszę, i trochę mnie to dziwi, bo w sumie i w szpitalu i położna gadali, żeby uważać na pępuś przy kąpieli, żeby nie zalać wodą z mydłem. [/QUOTE]
No właśnie. Też mnie dziwi ta metoda...
Woda rozmiękcza wszelkie strupki, a mydło zdrowe dla skóry dziecka nie jest, nawet dla nas nie jest. Morduje naturalną ochronną warstwę skóry - dużo łatwiej wtedy o zakażenie, podrażnienie itd.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Ale miałam dziś dziwny sen: nasz dzidek tak mocno wypychał się w brzuszku, że przez skórę brzucha było widać buźke, i brzuch mi pękł, więc postanowiliśmy z TŻ-em wyjąć dzidka na chwilkę, żeby go sobie pooglądać- był już taki fajny, i taki czysty i miał niemożliwie duże brązowe oczy... potem jak chcieliśmy go z powrotem do brzucha schować, to brzuch już był zarośnięty... i nie wiedzieliśmy co z nim zrobić... i się obudziłam. Nie wiem skąd człowiekowi się takie głupoty senne biorą.[/QUOTE]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 08:58   #2232
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17268334]
fotek małego aktora dziś nie będzie?
[/QUOTE]

nie będzie, mieliśmy 2d więc ewentualnie mogę Wam powklejać aorty, tętnice, serce i narządy wewnętrzne

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziweczynki dziś idę na wizytę, myślę że USG na 100% też będzie i trzymajcie kciukasy żeby było z szyjką ok i żeby dzidzia się ujawniła, bo kurcze już najwyższy czas. Postanowiliśmy z mężem że jak nie będzie chciala, to spróbuje popukać w brzuszek, obrócić się na bok... cokolwiek żeby się ruszyła
Od wczoraj ciągle fika, ale jak ją/jego znam to przy USG może się zbuntować jak zwykle. Ale dziś mam plana jeszcze przed wizytą zaraz zjeść porządną porcję lodów z polewą, po słodkim zazwyczaj fika to może ją tak na sposób wezmę
i jak po wizycie? maluszek się pokazał?

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Super wiadomosci. Brawa dla Bruna i mamy
Kciuki za morfologie zacisniete

Cytat:
Złapałam doła. Wczoraj pokłóciłam się z mężem i nie zamierzam się do niego odzywać. Dzisiaj rozlałam ponad pół butelki oleju w kuchni i jeszcze się z tym nie uporałam a do tego mąż wziął dzisiaj moje i swoje klucze przez pomyłkę i jestem uwięziona w domu.
Idę wyć
przytulam mocno, mnie mój też wkurza ostatnio...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
A ja jestem załamana..
odebrałam wyniki glukozy 75g.. na czczo w normie, po 2 godzinach 145, a norma do 140..

i co to teraz będzie..?
dietka, nic strasznego

Cytat:
Daf, rewelacyjne wieści
za badania

dziękujemy za kciuki i gratki

kardashi, takie "stawianie" się macicy to skurcze Braxtona-Hicksa; pojawiają się nieregularnie i trwają ok 3-5 sekund; to ćwiczenia macicy przygotowujące ją do porodu. dopóki nie występuja z regularnością i nie łączą się z innymi objawami jak bóle pleców czy sączenie wód płodowych nie ma powodu do niepokoju.

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:05   #2233
margo80
Zakorzenienie

witam.
nadrobiłam.
wczoraj miałam zalatany dzień, który zakończył się mega stresem. zafundował mi go koles od pieca... nerwy trzymały mnie całą noc, źle spałam. teraz sytuacja częściowo się wyjaśniła, ale mimo wszystko czuję jeszcze resztki stresu...

po 12 wybieram się do gina, żeby mi poprawił L4. i na pocztę - chyba zaczynają przychodzić moje nabytki allegrowe, bo znalazlam awizo w skrzynce

a jak małż się wyrobi z uzupelnianiem dzienniczka praktyk i spakujemy manele - jedziemy do Wro. auto odebrał wczoraj - gra i buczy
jutro polowanie na okazje dzidkowo-ciuchowo-różne. 13tka mi wpłynęła, to mogę

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:11   #2234
velluto
Zadomowienie

Również wyników gratuluję
I znów - spirytus beee, a u nas ok Czyli i tak trzeba polegać na własnym rozsądku [/QUOTE]
Nie mówila, że spirytus beee, ale że mozna stosować jedno lub drugie, oba specyfiki są równie dobre Ostrzegała, ze OCTENISEPT jest trochę drogi więc jeśli ktos nie chce, to z powodzeniem można stosować spirytus
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Super, że z mała wszystko dobrze

grunt, że malutka zdrowo rośnie.
Na obrócenie się ma jeszcze troszkę czasu.
A długość kikuta pępusia to w każdym szpitalu inaczej. U nas zostawiają bardzo króciutki. [/QUOTE]

Mam nadzieję, że jeszcze sie obróci
Lea możesz mi zmienić na liście, że będzie Natalia

Ale miałam dziś dziwny sen: nasz dzidek tak mocno wypychał się w brzuszku, że przez skórę brzucha było widać buźke, i brzuch mi pękł, więc postanowiliśmy z TŻ-em wyjąć dzidka na chwilkę, żeby go sobie pooglądać- był już taki fajny, i taki czysty i miał niemożliwie duże brązowe oczy... potem jak chcieliśmy go z powrotem do brzucha schować, to brzuch już był zarośnięty... i nie wiedzieliśmy co z nim zrobić... i się obudziłam. Nie wiem skąd człowiekowi się takie głupoty senne biorą.[/QUOTE]
niezły sen
Stary 2010-02-19, 09:45   #2235
Marta1122
Rozeznanie

naszło mnie na coś rybnego..może macie jakieś przepisy na fajną i szybką paste??
ps. a makrele to my możemy jeść?? bo coś mi sie obiło o uszy że tylko tuńczyk lub łosoś

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-19 o 09:47
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 09:57   #2236
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
naszło mnie na coś rybnego..może macie jakieś przepisy na fajną i szybką paste??
ps. a makrele to my możemy jeść?? bo coś mi sie obiło o uszy że tylko tuńczyk lub łosoś

Wydaje mi się, że możemy, tylko nie wędzoną

Kropeczko kupiłam sobie taką piżamke jak ty. Zobaczymy czy będzie fajna. Dodatkowo zamówiłam koszulę bo jednak piżamka nie jestem pewna czy się sprawdzi po cesarce. Zresztą ciekawa jestem czy będę miała cesarke czy może naturalnie urodzę. Wolę to pierwsze
Stary 2010-02-19, 10:02   #2237
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Kropeczko kupiłam sobie taką piżamke jak ty. Zobaczymy czy będzie fajna. Dodatkowo zamówiłam koszulę bo jednak piżamka nie jestem pewna czy się sprawdzi po cesarce. Zresztą ciekawa jestem czy będę miała cesarke czy może naturalnie urodzę. Wolę to pierwsze
Ja też o koszuli do kompletu myślałam, tak żeby ewentualnie do spodni potem założyć też - ale one długie są, za długie do spodni, a ja w koszuli łazić nie umiem, czuję się goła.

Do mnie jeszcze nie dotarło... Daj znać jak Twoje wrażenia, gdy przyjdzie.

Stary 2010-02-19, 10:09   #2238
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też o koszuli do kompletu myślałam, tak żeby ewentualnie do spodni potem założyć też - ale one długie są, za długie do spodni, a ja w koszuli łazić nie umiem, czuję się goła.

Ja poprzednio miałam koszulę i byłam zadowolona, długość w sam raz -do kolan Goła byś się nie czuła bo i tak majty poporodowe będzie trzeba nosić jakiś czas Dam znać jak przyjdzie, ty też daj znać Pewnie fajna będzie, tylko guzikow się obwiam, ze mogą się same rozpinać.
Stary 2010-02-19, 10:10   #2239
velluto
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez sie nastawiałam na 2-częściowe piżamy do szpitala, ale położna kilka razy podkreślała, żeby mieć tylko 1-częściowe koszule albo nawet dłuższe t-shirty no cóż, może przezyje jakos te kilka dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 10:18   #2240
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Ja poprzednio miałam koszulę i byłam zadowolona, długość w sam raz -do kolan Goła byś się nie czuła bo i tak majty poporodowe będzie trzeba nosić jakiś czas Dam znać jak przyjdzie, ty też daj znać Pewnie fajna będzie, tylko guzikow się obwiam, ze mogą się same rozpinać.
Czułabym się, bo to przerabiałam już niestety. Do kolonoskopii dostałam koszulę... szłam przez korytarz jak trędowata. A w łóżku zawsze mam to wszystko wokół cycków... niewygodnie, gniecie, za cholerę nie umiem tego stroju obczaić.

To trzeba lubić koszule, inaczej nie da rady.

Cytat:
Ja tez sie nastawiałam na 2-częściowe piżamy do szpitala, ale położna kilka razy podkreślała, żeby mieć tylko 1-częściowe koszule albo nawet dłuższe t-shirty no cóż, może przezyje jakos te kilka dni
W mojej piżamce koszulka jest do pół uda (przynajmniej taka być powinna z wymiarów) to mogę sobie w niej leżeć w wyrku spokojnie jak się ktoś przyczepi do spodni.
A do kibelka ubiorę porty.

Jakoś wszystko się we mnie buntuje na takie wymagania... jak mam wydać kilkadziesiąt zł na kilka dni.

Stary 2010-02-19, 10:23   #2241
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

a myślałaś o koszuli i legginsach?
dobrze to wygląda razem, goła nie latasz i wszystko trzyma się na miejscu. ja chyba tak zrobię.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-19, 10:24   #2242
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
...

Czy też tak macie, że teraz kiedy pochylanie się i tym podobne akrobacje są utrudnione, wszystko jak na złość ląduje na podłodze??
z łapek mi wszystko leci, jakaś taka jestem... niegramotna. skupić się za bardzo na niczym nie umiem.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17292507]...

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
...
kardashi, takie "stawianie" się macicy to skurcze Braxtona-Hicksa; pojawiają się nieregularnie i trwają ok 3-5 sekund; to ćwiczenia macicy przygotowujące ją do porodu. dopóki nie występuja z regularnością i nie łączą się z innymi objawami jak bóle pleców czy sączenie wód płodowych nie ma powodu do niepokoju.
jakie to uczucie? coś jak przy okresie, taki niby ból, czy inaczej... ?
nie wiem, ale mam wrażenie że nawet jakbym to miała to w ogóle bym nie poznała że to to.

tak samo jak ze zgagą... za cholerę nie potrafię sobie wyobrazić jakie to uczucie. tż mówi, że skoro nie wiem co to pieczenie przy zgadze, to znaczy że nigdy nie miałam... (może chociaż bez tego się obędę? )

ale mam niezłe jaja... dwa bloki (w tym mój) były w zeszłym roku ocieplane... niemoty nie zdążyły w terminie, babrali się w tym jeszcze długo po tym jak śnieg spadł. i nie wiem czy to jest powodem, czy ogólnie ich partactwo, ale bloki nam teraz przeciekają. większosć sąsiadów (w tym i my) ma na ścianach i suficie zacieki... oczywiście firma sie do winy nie przyznaje, zwala na: pogodę, czynniki nadprzyrodzone, cokolwiek. i podobno do wiosny nawet nie będą sprawdzać czy to oni zawinili. cały czas są roztopy, z dnia na dzień będzie coraz gorzej... a tymczasem dzwon sobie człowieku do ubezpieczyciela i walcz o swoje. bo spółdzielnia też rozkłada ręce. wczoraj było zebranie, same "mądre głowy" radziły co zrobić, skończyło się na straszeniu sądem i wyzywaniu od pętaków i takich owakich... masakra... no to czekamy do wiosny chodując zacieki i grzyba
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:27   #2243
Konto usunięte

Emerald, no właśnie, też mi się zdaje, że ja to nawet jakieś skurcze mogłam mieć, ale pewnie kompletnie nie rozpoznałam :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:29   #2244
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a myślałaś o koszuli i legginsach?
dobrze to wygląda razem, goła nie latasz i wszystko trzyma się na miejscu. ja chyba tak zrobię.
Jeśli nie pozwalają spodni z piżamy, to tym bardziej przylegających do ciała legginsów. A tu chodzi o to, żeby dupsko było wietrzone.

Stary 2010-02-19, 10:34   #2245
Konto usunięte

A po co w ogóle piżamę - skoro dół ma być wietrzony, a cyc od góry zajęty przez dziecko. Proponuję au naturel
Stary 2010-02-19, 10:35   #2246
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17294881]A po co w ogóle piżamę - skoro dół ma być wietrzony, a cyc od góry zajęty przez dziecko. Proponuję au naturel [/QUOTE]

Stary 2010-02-19, 10:36   #2247
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie pozwalają spodni z piżamy, to tym bardziej przylegających do ciała legginsów. A tu chodzi o to, żeby dupsko było wietrzone.
no to kurde trzeba się będzie przemęczyć...

Ewcia
Przemek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 10:37   #2248
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1729461 7] z łapek mi wszystko leci, jakaś taka jestem... niegramotna. skupić się za bardzo na niczym nie umiem.

jakie to uczucie? coś jak przy okresie, taki niby ból, czy inaczej... ?
nie wiem, ale mam wrażenie że nawet jakbym to miała to w ogóle bym nie poznała że to to.

tak samo jak ze zgagą... za cholerę nie potrafię sobie wyobrazić jakie to uczucie. tż mówi, że skoro nie wiem co to pieczenie przy zgadze, to znaczy że nigdy nie miałam... (może chociaż bez tego się obędę? )

ale mam niezłe jaja... dwa bloki (w tym mój) były w zeszłym roku ocieplane... niemoty nie zdążyły w terminie, babrali się w tym jeszcze długo po tym jak śnieg spadł. i nie wiem czy to jest powodem, czy ogólnie ich partactwo, ale bloki nam teraz przeciekają. większosć sąsiadów (w tym i my) ma na ścianach i suficie zacieki... oczywiście firma sie do winy nie przyznaje, zwala na: pogodę, czynniki nadprzyrodzone, cokolwiek. i podobno do wiosny nawet nie będą sprawdzać czy to oni zawinili. cały czas są roztopy, z dnia na dzień będzie coraz gorzej... a tymczasem dzwon sobie człowieku do ubezpieczyciela i walcz o swoje. bo spółdzielnia też rozkłada ręce. wczoraj było zebranie, same "mądre głowy" radziły co zrobić, skończyło się na straszeniu sądem i wyzywaniu od pętaków i takich owakich... masakra... no to czekamy do wiosny chodując zacieki i grzyba [/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17294687]Emerald, no właśnie, też mi się zdaje, że ja to nawet jakieś skurcze mogłam mieć, ale pewnie kompletnie nie rozpoznałam :/[/QUOTE]

ciężko to opisać; to dokładnie wygląda tak jakby cały brzuch stawał na baczność... troche to podobne do wypychania się dzidka, tylko tu to uczucie wypychania dotyczy całego brzucha... u mnie widać dokładnie jak robi się taka kulka z całego brzucha, napina się, robi się twarda i rytmicznie tak jakby pulsuje... trwa to kilka sekund i odpuszcza... częściej dopada mnie po męczącym dniu, ale dziś miałąm dwa takie skurcze z samego rana jak tylko się obudziłam...

a potem Bruno miał czkawkę, hikał sobie, az mi brzuch podskakiwał

z tymi ekipami to chyba wszędzie tak samo, u mojej mamy całe lato remontowali dach, cuda wianki robili... i dalej przecieka, zalewa wszystkich po kolei, a spółdzielnia twierdzi, że zrobiła co w jej mocy

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:48   #2249
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17294687]Emerald, no właśnie, też mi się zdaje, że ja to nawet jakieś skurcze mogłam mieć, ale pewnie kompletnie nie rozpoznałam :/[/QUOTE]
obyśmy tylko porodu nie przegapiły
Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ciężko to opisać; to dokładnie wygląda tak jakby cały brzuch stawał na baczność... troche to podobne do wypychania się dzidka, tylko tu to uczucie wypychania dotyczy całego brzucha... u mnie widać dokładnie jak robi się taka kulka z całego brzucha, napina się, robi się twarda i rytmicznie tak jakby pulsuje... trwa to kilka sekund i odpuszcza... częściej dopada mnie po męczącym dniu, ale dziś miałąm dwa takie skurcze z samego rana jak tylko się obudziłam...

a potem Bruno miał czkawkę, hikał sobie, az mi brzuch podskakiwał

z tymi ekipami to chyba wszędzie tak samo, u mojej mamy całe lato remontowali dach, cuda wianki robili... i dalej przecieka, zalewa wszystkich po kolei, a spółdzielnia twierdzi, że zrobiła co w jej mocy
podobne do wypychania? no to muszę dokładnie poobserwować. dzidek często mi się wypycha, czasem tylko malutkim kawałeczkiem, a czasem z grubej rury na całego... ale pulsowania brak...

najbardziej mi się podoba jak się wierci i fika, a brzuch faluje w tę i z powrotem, podnosi się z prawej, a za sekundę z lewej

no ja nie pojmuję. mój ojciec tez zajmuje sie remontami i budowlanką, mój tż też conieco liznął kiedyś podobnego zajęcia i nigdy nie pozwoliliby sobie na taką fuszerę. jak się ma firmę i pracuje na swoje dobre imię (często ramię w ramię z podwładnymi) to i człowiekowi zależy żeby było dobrze zrobione (przynajmniej powinno). tak, wiem... mam skłonności do idealizowania...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:56   #2250
agin0704
Przyczajenie

Witam Was serdecznie. Jestem tu nowa i dopiero zaczynam czytanie waszych wiadomości, żeby poznać Was bliżej. Wyznaczony termin przyjścia na świat mojej dzidzi to 19.06.2010r więc chyba tu pasuję
Pozdrwiam serdecznie.Aga
agin0704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości