![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]()
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Darusia tak zostałyśmy nazwane przez kogoś-bo nam się udało za szybko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
nie mam pytan! na prawde! nam sie za 1 cyklem udalo wiec dolaczam do grona farciar;D
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
A teraz z innej beczki, kochane wiecie może gdzie można u nas w pl
![]() ![]() ![]()
#96 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po za tym atmosfera zrobiła się bardzo napięta, dziewczyny które już dłuższy czas się starają zaczęły chyba denerwować się że my jesteśmy w ciąży i jak próbowała któraś ją pocieszyć to jeszcze wytykały że my nie wiemy co to znaczy starać się długo. Fakt może nie wiem bo my staraliśmy się chyba 3-4m ale za to one nie wiedzą jak to jest stracić dzidzię, na którą się czeka.... No ale nie ważne mam nadzieje że na tym forum to się nie powtórzy i że każdy będzie TOLERANCYJNY DLA POGLĄDÓW INNYCH ![]() Cytat:
![]() Z tej perspektywy w której teraz jestem (czyli zielonej mamusi) takie jest moje zdanie, nie wiem jak będzie dokładnie po porodzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
uwierz mi ze znam to uczucie.....
rozumiem zeby dawac rady ale mam znajoma, ktora wychowuje swoje dziecko ( 3 letnie) i uwaza ze wie wszystko najlepiej, wiec ostatnio skonczylo sie sprzeczką i powiem szczerze, że mam święty spokoj. Mowie ze lekarze radza tak, a ona "niech radza, ale lepiej jest ..." wiecie o co chodzi prawda? Ja np i moj tz jestesmy z tych osob ktore uwazaja ze noworodkowi nie sa potrzebne karuzele za 300zł czy za 200, bo ma projektor czy cos i stos innych gadzetow, tylko milosc i cieplo jest mu potrzebne najbardziej. Kiedys uslyszalam od kogos "Ja na swoim dziecku oszczedzac nie bede" a czy ja przepraszam oszczedzam na dziecku ni kupujac karuzeli za 200 zł, a za 80? po prostu czesc gadzetow jest dla rodzicow moim zdaniem... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- nie widzialam takich jeansow nigdzie;/ ja mam ale z ta taka szeroka gumą
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Czesc kobitki
![]() Wybaczcie, ale ja dzisiaj bede prawie nieobecna bo wrocilam do pracy i czuje sie jakbym byla w centrum kryzysowym. Mam mase nadrabiania plus biezace sprawy. Jak tylko znajde chwilke to sie do Was odezwe ![]() Oczywiscie witam kolezanki ktore dzisiaj dolaczyly ![]() Milego dnia sloneczka |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciala karmic ale jak bedzie sie okaze, jesli nie bede "umiala", maly bedzie plakal, bedzie glodny lub cos z tych rzeczy to na poczatek postaram sie zamiennie podawac butle i piers a jesli nadal bedzie lipa to bede karmila tylko butelką.
![]() |
#101 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Karolinko Ty zawsze masz zdrowe ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz kochana jak tam Twój synuś?? Szaleje w brzusiu?? Darusia masz święta rację!!!!!!!!!!! Ja nie będe kupowac nawet karuzeli, boszczerze mnie wkurza to bujanie i granie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co dawania rad, ja zawsze pisze co ja uważam za stosowne, z własnego doświadczenia wiem co się sprawdza a co nie, ale nie będe nikogo przekonywać, ze źle robi, obrażac go i mówić, że się nie zna, każda z nas wypracuje swój model wychowania i każda z nas ma prawo do wyrażania swojej opinii i ja szanuję każde. Nie mam zamiaru nikogo zwyzywac tylko dlatego, ze robi coś inaczej ![]() Kasiu a jak się czujesz??? Biedaku, juz Cie zagonili do roboty, dobrze, ze jutro weekend ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Karmienie Piersią
Cytat:
No właśnie dziewczyny co wy na to? Piszę właśnie pracę o karmieniu piersią w Irlandii- tu maja najniższy procent karmiących w całej Europie. Ale ja jestem zdania, że powinno się choć spróbować.... jak nie wyjdzie to trudno, terroru cyca nikt nie powinien tu wprowadzać. Ja jeśli nie będę mogła karmić bezpośrednio to kupię profesjonalny laktator, bo bardzo duzo czytałam na ten temat- i chce żeby dzidz miało dostęp do mleka mojego. Mnie też nie podoba się retoryka tych zagorzalców piersiowych, bo jak dziewczyna nie chce to nie i tyle... I takimi wyrzutami, w stylu wyrodna matka nic sie nie zmieni, więcej działa troskliwa opieka, dokładna rzetelna wiedza, i przede wszystkim cierpliwosc ołożnych i poradni laktacyjnych...żeby każda mogła w razie potrzeby zapytać, pokazać problem, wspólnie znależć rozwiązanie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- jesli maly sie nie bedzie najadal nie bede na sile meczyla ani jego ani siebie
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie czuje się dobrze tylko strasznie dużo snu potrzebuje i standardowo wygląda to tak że wstaje po 5 wracam z pracy po 15 zjemy coś i robie sobie 2 godz drzemkę później wstaje troszkę się pokrzątam coś zrobie, zjem i o 22 idę już spać ![]() ![]() Co do tego next no myślę że się przejde tam może coś fajnego znajdę dla siebie, ja tam byłam chyba tylko raz i w sumie nawet nie pamiętam co tam jest. Powiem Ci Karolinko że w H&M też jest trochę fajnych rzeczy co prawda nogawki to w każdych spodniach muszę skracać ale naprawdę krojem są bardzo fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Chusty co myślicie
Czy któras uzywała może chusty, albo zamierza?
Mnie się to troche kłopotliwe wydaje z tym omotaniem sie..... i pomimi wszystkich zalet, że dziecko jest blisko mamy itd ma dla mnie jedną wielką wadę- Nie widzę mojego męża pragnącego być zamotanym.... ![]() Dlatego obecnie bede się rozglądać za jakimś nosidełkiem , ale chcę takie żeby można je było stosować prawie od urodzenia( tak żeby podtrzymywało główkę) A co wy o tym myślicie....jeśli macie już dzieci co stosowałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chusty co myślicie
ja co prawda jeszcze nie mam dzieci, ale po rozmowach z mama wiem ze jak bylam mama noszono mnie w chuscie wlasnie, tylko ze ta chusta nie kosztowala 200 zł a byla najzwyklejszym w sklepie kupionym materialem obszytym....
jednak ja nie zamierzam jej stosowac, kupilismy nosidelko i raczej z niego bede korzystala.
![]() |
#107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
SHE Super temat masz kochana!!!!!!!! Ja sie z Tobą zgadzam w 100%, ja tez będe próbowac, mam cichą nadzieję, z ebedzie lepiej niż z lą, ale i tak mleko kupię, na wszelki wypadek ![]() ![]() ![]() ![]() Ja chce chustę kochana! ![]() ![]() ![]() A mężulkowie tez się naucza je nosić ![]() ![]() Karolinko ja w sumie teraz lepiej sypiam, ale wybudza mnie to sikanie nocne, dzisiaj 2 razy byłam i juz po 2 nie umiałam zasnąć, dopiero po 6 zasnęłam i wstałam przed 10 ![]() ![]() To Twój widze ma takie same pory jak mój, i na razie tak się wywraca i przekeca śmiesznie, kopać jeszcze nie kopie mocno, jeszcze troszke musimy poczekac chyba ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ja mialam nosidełko jak Ola była mała i u mnie sie nie sprawdziło ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Muszę lecieć na uczelnię
Chetnie bym jeszcze poleżała....ale muszę sie jakoś zatoczyć bo mam ważne ćwiczenia....
Błagam tylko nie skrojcie tu 15 stron jak mnie nie bedzie ![]() ![]() Miłego dnia brzuchatki i planujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Muszę lecieć na uczelnię
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=Carol77;17295205] Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja dziś i 6.00 rano zrobiłam test ciążowy. Mam dziś 27 dzień cyklu. Wyszły 2 kreseczki. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo to nie było planowane. Mam 34 lata i dwoje dzieci (córka 11 lat i syn 9 lat). Wiele lat brałam pigułki, ale jakieś 1,5 roku temu musiałam odstawić ze względu na nasilone migreny. Boję się teraz reakcji męża, bo on strasznie nie chciał więcej dzieci. Używaliśmy gumek. Ale tym razem, coś pokićkałam i 16 dc było bez gumki... A więc totalna wpadka. Wstydzę się sama przed sobą i wiem, że to moja wina. Z drugiej strony w głębi serca się cieszę... to w końcu owoc naszej miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Karolinko zobacz taka kólkową chuste:
http://www.allegro.pl/item912988293_...usypianie.html No i ta zwykła: http://www.allegro.pl/item913695033_...i_tkana_m.html ja o niej tez myślę ![]() ![]() Ja tez jak zombie idę i to po schodach na dół ![]() ![]() ![]() Motylku dziękuję za radę, oglądałam na allegro, ale nie ma takich jak ja chcę ![]() ![]() Ja bym takie chciała: http://www.next.co.uk/shopping/women/search/24/6 albo te: http://www.next.co.uk/shopping/women/search/30/29 ale nie zamówie przez stronę, bo za przesyłkę chcą sporo, a poza tym nie przymierze ich ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!Kochan a ciesz się, mąż może będzie troszkę zdziwiony,a może nie, moze się bardzo ucieszy!!! Widocznie miało tak byc, i masz mieć jeszcze jedną pocieche! dzieciaczki szybko dorosną, pójda z domku a maluch zostanie ![]() ![]() Nie myśl o poronieniu, bo to nie pomaga a dobija, będzie dobrze, życzę Ci wszystkiego najlepszego!!!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że nie powinnam w ten sposób myśleć, ale to jakoś samo siedzi w mojej głowie i za nic nie umiem pozbyć się tych myśli. Boję się, że pójde do lekarza, zobaczę to maleństwo na ekranie, pokocham je całym sercem, a za kolejnym badaniem znowu usłyszę, że serduszko już nie bije. Nie wiem czy zniosę to ponownie. Bardzo się boję. Boję się tego bardziej niż reakcji męża. Od niego nasłucham się tego i owego, że jak mogłam do tego dopuścić itp. On zawsze się mnie pyta kiedy mam płodne, kiedy nie, a tym razem jakoś się rozpędziliśmy... Zwali winę na mnie. Byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby on zareagował jak należy, ale wiem, że tak nie będzie, nie chcę się oszukiwać... Na razie muszę zbierać siły psychiczne na umówienie się do lekarza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
nio i mam was
![]() ![]() ![]() ![]() hej dzięki Carol za linka ![]() ![]() krótko sie przedstawie ty co mnie nie znaja Asia 27 lat na razie bez fasoli i nawet nie wiem czy starająca sie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
aa2 witaj!pewnie ze milo Cie przyjmiemy.
![]() Weronisia niemartw sie,maz byc moze pogdera ale co zrobi?pokocha dzidzie przeciez jest tez jego! a tak sobie mysle ze przy 1ciazy nie uzywalam ani chusty ani nosidelka,Klaudia malo byla noszona,wolalam ja na kocyku polozyc na podlodze przez co szybko sie nauczyla raczkowac i buszowala po calym domku i takze karmilam ja zaledwie 2miesiace bo nie mialam pokarmu,potem byla butla.wyrosla zdrowa,duza jak na dziewczynke (ale to chyba po tacie) i jakos nic jej nie doskwiera dlatego nierozumiem jakichkolwiek napadow na "butelkowe mamy" |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Cześć! melduję się na wątku i witam wszystkie dziewczynki!
Chyba już na dobre zrezygnuję z wątku staraczkowego, tam się już teraz tylko temperaturę mierzy i śluz bada ![]() Carolku, moja imienniczko zresztą, ja jestem w ciąży pierwszy raz jak wiesz, i nic nie wiem na temat karmienia piersią, ale wiem że nie chciałabym się do niczego zmuszać. Macierzyństwo to już i tak na pewno duży stres psychiczny, a jeszcze ludzie niepotrzebnie nakładają na nas jakieś presje. Ostatnio też była u mnie znajoma z 3 miesięcznym synkiem i też mówiła że wcale nie mogła karmić na początku bo czuła straszny ból, dopiero teraz jakoś sobie z małym radzi. A lekarz jej powiedział, że teraz to i tak z każdym kolejnym miesiącem będzie to miało coraz mniejsze znaczenie dla dzidziusia. Carol, nie damy się, najważniejsze żebyśmy były szczęśliwymi mamusiami i miały zdrowe dzieciątka. To ja się pochwalę swoim, ma już 5 cm, jest bardzo ruchliwy/a i było wspaniale po raz pierwszy zobaczyc jego/jej ruchy na monitorze. Ogólnie wizyta u gina super, i chyba już coraz mniej się martwię o bejbika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!nie martw sie karmieniem!mnie przy 1 tak bolaly piersi! ![]() mam przywozila mi do szpitala kapuste bo mowila ze pomaga,na chwilke moze i tak. ![]() fajnie ze juz ma dzidzia 5 cm!zdrowka zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
wrocilismy, bylam z mezem u kregarza b go nastawial i sie udalo
![]() ![]() weronisia nie martw sie, jesli bedzie zaskoczony czy zdziwiony to nic dziwnego, dla niego tez bedzie taki szok jak dla ciebie, ale z czasem na pewno sie oswoi ucieszy i bedzie kochal kochal i jeszcze raz kochal!! czekamy na wiesci z wizyty! ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- metropolitan gratuluje zdrowej i ruchliwej fasoleczki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.