|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cześć
Cytat:
![]() Już tak się najadłam zamówionym jedzonkiem, że sparzyłam tylko kapuchę i odłozyłam robienie na dzisiaj ![]() Zaraz się za to zabieram. A co do czasu w parowarze, to na necie czytałam w przepisach, ze tak 40-55 min. Zobaczymy i dam znać ile to trwało u mnie. Gratuluję udanych zakupów ![]() Cytat:
Dziewczyny sugerowały, ze może dlatego się zupa zepsuła, ale wstawiłam ją dopiero późnym popołudniem do lodówki, jak już wszyscy zjedli i wystygła Zdrówka dla Synowej ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za owocne wizyty ![]() Kurcze, Antkowi zrobiło się coś pod jednym kolankiem, takie plamy, wysypka, placki czerwone i ma tez kilka kropek na pleckach...od czego to moze być uczulenie..., ale na co?Dzisiaj Bartuś w domu, bo Antek rano budził się, ale obudzić się nie chciał i miauczał przez sen. Nie chciał mnie puścić od siebie i tym sposobem nie przygotowałam Bartka do szkoły. No nic, zrobimy sobie dzisiaj labę ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- A Kasiu w szafie znalazłam taka kurtałkę House https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=8079
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak widac rezultatów to nie przynosi ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() coś go chyba uczuliło? U nas wyszedł winowajca- sok jabłkowy no to odpoczywajcie
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz po sniadaniu. dzisiaj bułka razowa i wieśniak. a zaraz ide kawe zrobić. A i moja Oli dzisiaj powiedziała BABA wiem ze to pewnie przypadkowo i nieswiadomie, ale i tak sie ucieszylam Zaglosujcie kochane ![]() https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svi https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha |
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjecie pewnie wstawie do albumu Nie jestem za surowa dla siebie, wierz mi. Tylko obiektywna. A maz wie ![]() Troche mnie smuci, ze mimo staran i wyrzeczen waga spada mi baaaardzo powoli. Coz, tabletki antydepresyjne, zaburzenia hormonalne i jeszcze kilka spraw nie sluza zbijaniu wagi wcale a wcale. musze znalezc czas na wiecej aktywnosci fizycznej. Tylko ja nie lubie . Zawsze bylam z tych, co wolaly siedziec z nosem w ksiazce niz na boisku Z moim serduchem mecze sie tak szybko, ze zawsze odpadalam w przebiegach we wszystkich grach zespolowych![]() Biedna Laurka wiesz my przebywamy z Niuniami tyle czasu, ze dla nas kazda subtelna roznica jest zauwazalna, faceci sa mniej wyczuleni w tym temacie. Niestety nie wiem nic na temat syropu z malin w tym wieku, a miod jest zalecany pozniej ze wzgledu na wlasciwosci alergizujace. Ja mam jakis prosty syropek dla dzieci w razie W. Ja to zawsze musze byc przygotowana na wszystko, bo nie mamy aptek, ktore pracuja 24/dobe, wiec mam i rzeczy na katar, na biegunke, odwodnienie.... Takie zboczenie zawodowe. ![]() Cytat:
wierz mi, ze jak ja cos takiego pisze,to naprawde sie nie kryguje, tylko faktycznie tak mysle, poza tym zawsze staralam sie byc obiektywna i niepoblazliwa dla siebie ![]() --------- witam Poranna niespodzianka dla meza byla udana, cieszyl sie z prezentow. Dzis konczy wczesniej, wiec mamy szanse na przyjemny, rodzinny wieczor Antonio spal cala noc bez pobudki az do 6 rano Dla mnie takie wczesne pobudki sa ciut za wczesne, ale nie chce mu tego zmieniac, bo pasuje mi jego wczesniejsza kapiel przed wyjsciem na nocke i wstawanie mniej wiecej o tej porze, kiedy maz musi go szykowac do niani.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-19 o 09:38 |
||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ale sie wkur**** juz mialam pocytowane i dupa przegladarka sie zamknela bo swiruje wczoraj mialam meksyk z usypianiem malej bo nie mogla zasnac az w koncu sie poryczala i musialam ja usypiac na rekacg-dopiero zanela po 22.00 oczywiscie filmu nie ogladalam z malzemKasiu wspolczuje kaszelku i duzo zdrowka dla Laurki Miramejku a co to za chandra?? ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- aa Wojtusia widze ze prowadzisz w konkursie wsrod naszych mam ![]() czy robila juz ktoras mamusia dla dzieciaczka jakis obiadek z pomidorem??tylko czy nie uczuli? ![]() bo chce zrobic ta potrawke POTRAWA Z INDYKIEM I POMIDORAMI Składniki: - pomidor sparzony, obrany, bez pestek - filet z indyka ok. 100 gram - marchew 1 duża - por, seler po kawałeczku - pietruszka 1 - olej sojowy - kleik ryżowy Sposób przygotowania: Ugotować indyka do miękkości, dodać marchew, por, seler, pietruszkę(pod koniec gotowania), a na końcu pomidora. Zmiksować razem, dodać olej i kleik ryżowy.
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam napisac o sterylizacji...
Ja steryzowalam wszystko w sterylizatorze do mikrofalowki az do momentu kiedy zaczelam podawac stale pokarmy. Teraz tylko od czasu do czasu butelki i smoczki. Lyzeczek, miseczek nie sterylizyje. Wazne jest dla mnie, aby nie zawieraly szkodliwych substancji, a myje normalnie. Byl poruszany temat wakacji.... O ile wszystko sie u nas ulozy, to pod koniec maja chce leciec z Malym i Mezem do PL, to bedzie akurat na dzien matki i urodziny Antosia ![]() Pod koniec sierpnia lecimy (chyba) na 2 tygodnie na Madere do rodziny meza. Bardzo sie ciesze Jeszcze temat butow przewinal sie ostatnio. Ja zaczelam kupowac buciki dosyc wczesnie. W zimie Antos miala zalozony kombinezon ze stopkami tylko kilka razy, bo u mnie jest cieplo i nie ma potrzeby, natomiast w samych skarpetkach czy rajstopkach wydawalo mi sie, ze zmarznie, stad wczesnie zaczelam zakladac mu miekkie buty do wozka. O ile moge pozalowac sobie, mezowi na ubrania, to uwazam, ze porzadne buty to podstawa , tak wiec i tym bede sie kierowac podczas zakupow Antosiowych. Buty za kostke sa idealne, ale czy na lato odpowiednie - watpie. Chociaz udalo mi sie znalezc sandalki ze sztywnym zapietkiem i zapinane w kostce (na wypadek, gdyby Antos latem nas zaskoczyl i zaczal chodzic). Ja raczej na sandalkach sie koncentrowalam, chociaz takie normalne tez ma.Sprobuje tez kupic skarpetki z podeszwa antyposlizgowa, chociaz jak na razie moje dzieck sciaga ze stop wszystko i wszedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Miramejku, mam nadzieje, ze dobry humor wroci szybko
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nadrobiłam Was. Nie mam nastroju do pisania. Głosy na dziewczyny codziennie oddaję. Będę podczytywać. Miłego dnia |
|
|
|
#3248 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia wiem,że któraś pytała o te kluseczki,ale nie ja na wszelakie pomysły dań dla dzieci,więc napisz jak już je zrobiszJuż oblukałam,zdjęcia super ![]() Cytat:
)Garnek do gotowania też taki zwykły od kompletu,tylko mniejszy od tych w których gotuję dla nas.Matko,może nie namotałam?Cytat:
No i oczywiście ![]() Cytat:
Miramej pisałaś że macie w marcu się szczepić jeszcze.Co to za szczepienie? Mówisz i masz ![]() Cytat:
Ja to dzisiaj zaspałam,dobrze że istnieje taki wynalazek jak samochód,bo na pewno Damian spóźniłby się do szkoły Bartosz wtał dzisiaj o 4.30,wziełam go do nas na łożko,pojadł cyca,mąż poszedł do pracy a mamusia z Bartoszkiem przysnęła.Jak się ocknęłam,to od razu motorek w dupce się włączył![]() Dzień dobry mamusie!!! U nas dzisiaj piękny dzionek Teściu po operacji,wczoraj o 20 wieczór wybudzili go ze śpiączki farmakologicznej.Operacja ,bez komplikacji,no i lekarz mówi,że najważniejsze 24godziny.Na razie zero odwiedzin bo to oiom. A ja dalej zmagam się z cierpnącą ręką i już mnie to wkurza Bartosz przysnął idę coś zrobić,bo u niego krótkie to spanie ![]() Miłego piątku |
|||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
przez kilka ostatnich dni wieczorami nie można się zalogować na wizaż
![]() więc na szybko z tego co pamiętam Skierko, polecam Elmex zielony a z tych tańszych Sensodyne dla wrażliwych zębów; ale polecam też wizytę u dentysty - sprawdzi przyczynę nadwrażliwości i jeśli to faktycznie tylko nadwrażliwość może zastosować miejscowo lakier fluorowy - daje natychmiastowy efekt i koszt niewielki Sylka, fryzurą się pochwalę jeśli będzie czym ![]() Morska, fotelik przyszedł i Tomuś ma o wiele więcej miejsca nad główką - jest sporo większy od Bebe Confort, ale okazalo się, że styropian jest nadpęknięty i odesłaliśmy chyba kupimy nowy coś jeszcze do Miramej chciałam, ale zapomniałam Edit: już wiem - dziękuję, że odróżniasz Tomaszów
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-19 o 10:06 |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zmierzylam stopke malej i ma 10 cm wiec jaki rozmiar bucika?
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusia,dopiero teraz odebrałam Twojego sms-ka,komórkę zostawiłam wczoraj u teściowej,jak dzwoniłam do szpitala.Nie ma za co
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
juz znalazlam na necie fajna stronka gdzie pisze jaki rozmiar do rzeczywistej dlugosci stopki
![]() http://www.obuwiedzieciece.com.pl/shipping.php
|
#3253 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Oliwki.Dzisiaj juz jesteście zakliknięte Cytat:
Nie smutaj się poradzisz sobie ze wszystkim![]() dla Antonia.Cytat:
Oblukam czy w słoiczkach jest coś z pomidorem,najwyżej kupię,żeby Bartosz skosztował.Chyba z Gerbera coś kiedys widziałam.Teściowa ma małą szklarnię,taką dla siebie,to w lecie bedą swoje pomidorkiCytat:
za Wasze plany,niech się spełnią![]() Cytat:
żeby wróciły dobre nastrojeEleeri tęsknimy za Wami |
|||||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa tez zupki pomidorowe no ale tam juz wiecej pomidora trzeba a w tych przepisach to nawet jest zeby 1 lyzeczke koncentratu
|
|
#3255 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Szukając patrzcie na dł wkładki
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem
![]() Też bym chciała, bo sama siebie denerwuję ![]() Cytat:
Cytat:
żeby teść szybko doszedł do siebieWspółczuję bólu ręki ![]() Cytat:
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3259 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
nie chce mi sie nadrabiac
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
czesć
pisze z laptopka ... naprawiony ![]() wpadne potem, bo Bartek marudzi już nawet w huśtawce ...
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, poprawy samopoczucia
Sylka ciemnym blondzie, czyli bedzie ciemno ![]() Moje dziecko poszlo spac po sniadaniu i spalo ladnie. Mialam wiec czas pocwiczyc na orbim i zrobic 30 minnut cwiczen. nie, ja nie tak zawsze. Dzisiaj wyjatkowo ![]() chcialabym jednak codziennie
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
Dzisiaj mam juz o wiele lepszy nastroj. ![]() Kuba przespał całą noc, tylko ok 3 sie zaczał kręcic wiec go wziełam do siebie i za chwile usnał. Nawet nie jadł w nocy mleczka. ![]() Kuba pije bardzo mało mleka butelką, jedynie to w nocy. Za to pieknie je kaszki, kleiki łyżeczką. Potrafi zjesc na sniadanie i kolacje po 200 ml. Polubił soczki wiec zaczynam ruszac zapasy, ktore juz ok 4 miesiecy czekały na pólce Wczoraj tez dałam mu obiadek po 8 msc z wiekszymi kawałkami i całkiem dobrze sobie poradził, zjadł duzy słoik dania z kluseczkami Cytat:
Dziekuje za zaproszenie na NK. Oglądałam fotki...śliczna z Ciebie dziewczyna Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tez chce zmienic kolor włosów, moze na jakas kawe z mlekiem napewno chce rozjasnic. No i jakas nowa fryzurka by sie przydała...zdam sie na moja fryzjerke. Odwiedze tez kosmetyczke, zrobie henne na brwi, rzęsy Kupie pare nowych łaszków... potrzeba mi zmiany Mariolu, jestes zbyt surowa wobec siebie Uważam, ze fajna laska z Ciebie ![]() Fotki ja zwykle super A Laurka..cóż mała panna juz z niej i całkiem niezle radzi sobie z mężczyznami Cytat:
Specjalnych garnków tez nie mam
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czeko, jestesmy w tym samym przedziale nagrodowym, abysmy nie spadły tylko. ja zaraz jeszcze klikne na was, bo nie kliknelam jeszcze hehe tez tak mam czasami ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- szukam na allegro jakiegos kojca dla dzieci, narazie najwiekszy jaki widzialam to 100x100 cm, widziałyscie wieksze jakies? http://www.allegro.pl/item924465781_..._promocja.html ten ma niby 117x 117 cm ale wewnątrz? któraś z was ma chyba taki, coś mi świta.... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-19 o 11:41 |
||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a propo tego klikania w baner to widziałam w podpisach niektorych dziewczyn m.in. agabil, ktora jest na 1-szym miejscu zeby klikac 2 razy dziennie. To w koncu jak to jest?? Raz czy dwa??
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Sweet, a może - nie obraź się i nie gniewaj
![]() ![]() - ale może Twoja Mama mogłaby z tymi rodzicami jakoś pogadać, dyskretnie zająć się maluszkiem? Skoro tyle o nich wie ![]() Ja wiem, że to co pisze, zakrawa na bezczelność i szaleństwo, ale czuję zbliżająca się tragedię... Bo skoro matka paliła w ciąży, to nie wydaje mi się zbyt rozgarniętą osobą, jej mężulek pewnie też, a lekarze jacy są...wiadomo (z góry przepraszam tych dobrych) ![]() :pr osi:![]() ![]() ![]() moze nie potrafią wymóc na lekarzach badań w szpitalu? może wstydza się przyznać, że ich dziecko prawie nic nie je? może nie mają kasy na lekarza? może nie mają świadomości, jak jest źle, może łudzą sie, że skoro lekarz nie zauważył, to jest w miarę ok? może trzeba im tylko troche pomóc, ukierunkować, uświadomić? Sylka79 - dziękuję za pamięć, u nas wszystko ok, mała rozwija się dobrze, ja w końcu chyba znalazłam prace, wkrótce będę miec operację woreczka żółciowego. Mariolasl - kiedyś napisałaś, że Antonio rozwija się jednak trochę wolniej niż inne dzieci - no ja tego nie widzę, choc nie wiem wszystkiego przecież. Moim zdaniem z tego co piszesz, to jest naprawdę ok. sorki za taką oględność, ale chciałam napisać, że trzymam za niego kciuki, jest wspaniałym młodym kawalerem, a dzięki Tobie i mężowi rozwija się swietnie. Pozdrawiam serdecznie, szczególnie Solenizantów Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2010-02-19 o 11:51 |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
a to dzisiaj też są na wątku solenizanci?
![]() czy ja coś przeoczyłam..... ![]() https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svi https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha __________________ Poklikałam na wszystkie Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-19 o 12:16 |
|
|
|
#3269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładna,podoba mi sie Cytat:
poczekamy ![]() Cytat:
Cytat:
dzis zasugerowala by ją wymrozic, bo w stosunku do długosci wykonywanych opatrunkow spodziewala sie lepszego efektu. Wypatrzyla tez moje znamie na dloni i dala skierowanie do chirurga, aby to wyciąć , bo duze,ciemne,plaskie i wystawione na ciągły kontakt z ze wszystkim no i na slonce Musze sie zapisac na 1 i 2 tylko kiedy i jak? chyba ze z corka Niby bylo wszystko ok, ale jak przyszlo do drzemki to mala urzadzila piekełko.Myslalam ze mężuś zapomnial ze moze byc juz o tej porze glodna, ale jak wrocilam to mleko w podgrzewaczu stalo nie ruszone. Zmieszalam jej z kaszka i zjadla. Teraz sprzatam bo doktorek ma wleciec i wszedzie zajrzy,a jest tak pomocny ze z szafy ciuchy by doniosl sam(ostanio jak mala zwrocila jak zagladal jej w gardlo)Wiec juz dzis uszykuje sobie zapasowy komplecik pod ręką
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- skąd brałyscie kiedys te statystyki, ile kto postów napisał w wątku? bo musze udowodnic mężowi, ze są duzo wieksze gaduły na wątku niż ja.... ![]() kto daje dziecku mleko NAN ACTIVE? jak to się ma cenowo do zwykłego NAN? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-19 o 12:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

), poza tym trafiłam na polski sklep z bardzo dużym wyborem słoiczków, kaszek itp dla dzieciaczków.A w irlandzkiej aptece jest promocja na słoiki Hippa (deserki i śniadanka), 6 za 3.5euro, także nie mogłam przejść obok tego obojętnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to bedzie ale diametralna zmiana.

, Małżowi już się oberwało - za nic 

poradzisz sobie ze wszystkim

tez chce zmienic kolor włosów, moze na jakas kawe z mlekiem