Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 09:06   #3241
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cześć

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

i jak?Smakowały?
planuje na dniach zrobić gołąbki i tak sie właśnie zastanawiałam nad zrobieniem ich w parowarze
ile je trzymałaś w parowarze?

Byłam na zakupach, było świetnie.Kupiłam (uwaga!) 23 słoiczki.Deserki, zupki z kaszą manną (bo tu nie ma błyskawicznej, a zwykłej zapomniałam kupić), poza tym trafiłam na polski sklep z bardzo dużym wyborem słoiczków, kaszek itp dla dzieciaczków.A w irlandzkiej aptece jest promocja na słoiki Hippa (deserki i śniadanka), 6 za 3.5euro, także nie mogłam przejść obok tego obojętnie
No i sok z bobofruita- na dniach zrobię małemu kisielku.

Kupiłam sobie piżamkę, czarną, z satyny faaaajna
Nie smakowały
Już tak się najadłam zamówionym jedzonkiem, że sparzyłam tylko kapuchę i odłozyłam robienie na dzisiaj
Zaraz się za to zabieram. A co do czasu w parowarze, to na necie czytałam w przepisach, ze tak 40-55 min. Zobaczymy i dam znać ile to trwało u mnie.

Gratuluję udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Laseczki, czy wy cieple jedzenie wstawiacie do lodówki? nie robcie tak, tak nie mozna,wlasnie dlatego sie szybciej psuje,fermentuje i namnażaja sie bakterie.
Do lodowki tylko wystudzone

Mala ma kaszel.
Pojedyncze kaslania
Idzie sie wku....
Dzw juz do doktorka.Mowi ze ma pelne rece roboty odkąd przyszlo ocieplenie, tyle sie wszystkiego w powietrzy namnożyło, a gardlo własnie takie bakteryjne.
Poczatkowo podejrzewalam dzieciaki siory, ze mlody przytargal cos z przedszkola, ale dr mowi ze male prawdopodobienstwo.
Ja nie wstawiam
Dziewczyny sugerowały, ze może dlatego się zupa zepsuła, ale wstawiłam ją dopiero późnym popołudniem do lodówki, jak już wszyscy zjedli i wystygła

Zdrówka dla Synowej

Cytat:
ja nie sterylizuje niczego juz od niepamietnych czasow
Przez cale 7mc ,az 5x wyparzylam butelki i 2x wygotowalam
Gotuje tez w naszych garnkach codziennego uzytku
I je z miseczki szklanej jakie my uzywamy

Tak mysle, ze corka wiedziala kiedy sie rozchorowac
W poniedzialek konczy mi sie urlop.Mam umowiona wizyte u ginka po zwolnienie,ale jakby mi pediatra dal to ginka przesune
Jade tez dzis do dermatologa z moja kurzajka i tez ją "niby zartem" zapytam czy moze to byc podstawa do zwolnienia.
Kiedys bylam u niej z Laura, jak po ciazy cere jeszcze mialam bardzo srednia i mnie pytala o mala itp, a na innych wizytach tez zawsze wcisnie kilka groszy o dzieciach pytajac m.in o moje dziecko.Moze sie uda.
Oczywiscie prosze o kciuki, bo zdaje sobie sprawe ze nie kwalifikuje sie to do zwolnienia, ale zapytac moge,przeciez w twarz mi nie da

Trzymam kciuki za owocne wizyty

Kurcze, Antkowi zrobiło się coś pod jednym kolankiem, takie plamy, wysypka, placki czerwone i ma tez kilka kropek na pleckach...od czego to moze być uczulenie..., ale na co?

Dzisiaj Bartuś w domu, bo Antek rano budził się, ale obudzić się nie chciał i miauczał przez sen. Nie chciał mnie puścić od siebie i tym sposobem nie przygotowałam Bartka do szkoły. No nic, zrobimy sobie dzisiaj labę

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A Kasiu w szafie znalazłam taka kurtałkę House
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=8079
Stary 2010-02-19, 09:23   #3242
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Może podpowiedz tej koleżance, żeby pojechała gdzieś prywatnie? Tym bardziej, że dzieciaczek urodził się maleńki i z wadą serduszka. No brak mi słów
z tego co wiem to jeżdżą po szpitalach, chodzą prywatnie, ale więcej nie wiem
ale jak widac rezultatów to nie przynosi

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześć

Nie smakowały
Już tak się najadłam zamówionym jedzonkiem, że sparzyłam tylko kapuchę i odłozyłam robienie na dzisiaj
Zaraz się za to zabieram. A co do czasu w parowarze, to na necie czytałam w przepisach, ze tak 40-55 min. Zobaczymy i dam znać ile to trwało u mnie.

Gratuluję udanych zakupów

Ja nie wstawiam
Dziewczyny sugerowały, ze może dlatego się zupa zepsuła, ale wstawiłam ją dopiero późnym popołudniem do lodówki, jak już wszyscy zjedli i wystygła

Zdrówka dla Synowej

Trzymam kciuki za owocne wizyty

Kurcze, Antkowi zrobiło się coś pod jednym kolankiem, takie plamy, wysypka, placki czerwone i ma tez kilka kropek na pleckach...od czego to moze być uczulenie..., ale na co?

Dzisiaj Bartuś w domu, bo Antek rano budził się, ale obudzić się nie chciał i miauczał przez sen. Nie chciał mnie puścić od siebie i tym sposobem nie przygotowałam Bartka do szkoły. No nic, zrobimy sobie dzisiaj labę
dzięki za odpowiedź
coś go chyba uczuliło?
U nas wyszedł winowajca- sok jabłkowy
no to odpoczywajcie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:35   #3243
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za odpowiedź
coś go chyba uczuliło?
U nas wyszedł winowajca- sok jabłkowy
no to odpoczywajcie
u nas tez pojawiło się kilka takich plamek. mowicie ze po soku jablkowym to moze byc? bo oliwka ostatnio piła własnie taki......

ja juz po sniadaniu. dzisiaj bułka razowa i wieśniak. a zaraz ide kawe zrobić.

A i moja Oli dzisiaj powiedziała BABA wiem ze to pewnie przypadkowo i nieswiadomie, ale i tak sie ucieszylam

Zaglosujcie kochane

https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svi
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:36   #3244
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
wow to bedzie ale diametralna zmiana.
Juz jestem ciekawa jak bedziesz wygladac,czy choc na samo portretowe ujecie zasluzylysmy?

Nie jestes aby zbyt surowa dla siebie?
bo powiem twojemu męzowi, jak myslisz o sobie

Mariolko, czy sa jakies domowe metody jakimi moglabym sie poratowac?
mam na mysli herbatke z sokiem malinowym, albo miód-ale czy to nie za wczesnie?
Noc minela znosnie.Wstawalam do niej zeby sprawdzic czy nie ma temperatury.
Od 20juz nie kasłała.
O 2:30 piła mleko.Nie dało sie oszukać smoczkiem, choć myślałam ze choroba ją wybudziła, za gorąco lub cos bolało.(Normalnie zawsze robie mleko po jej przebudzeniu-nie oszukuje smoczkiem itp)
Czekalam az sie jej odbije, bo przy gardle to co w srodku stoji wyrzuca mleko i dziecko do przebrania.Obyło sie,uff

Po mleku miala duuuzo do powiedzenia,a ja w lozku leżałam i nasłuchiwałam 15min sobie opowiadala,śmiała sie,pokrzykiwała

Dałam jej cieplej herbatki na rozrzedzenie wydzielinki po nocy.Wlasnie pije, a ja juz zakładam ze zaraz bedzie zwracac.
Ewidentnie słychac ze inaczej brzmi jej glos.Mąż(wczoraj) różnicy nie zauwazyl
A nawet mowil ze jestem ciut przewrazliwiona mierząc jej którys raz temp, ze nic jej nie jest.Dla mnie była juz troszke inna.
Oprócz tego jest pogodna i usmiechnieta.
Katarzynko, najpierw musze umowic sie z fryzjerem, co potrwa, bo maz musi zostac z malym w domu i wszystkim nam musi pasowac.

Zdjecie pewnie wstawie do albumu
Nie jestem za surowa dla siebie, wierz mi. Tylko obiektywna. A maz wie
Troche mnie smuci, ze mimo staran i wyrzeczen waga spada mi baaaardzo powoli. Coz, tabletki antydepresyjne, zaburzenia hormonalne i jeszcze kilka spraw nie sluza zbijaniu wagi wcale a wcale. musze znalezc czas na wiecej aktywnosci fizycznej. Tylko ja nie lubie . Zawsze bylam z tych, co wolaly siedziec z nosem w ksiazce niz na boisku Z moim serduchem mecze sie tak szybko, ze zawsze odpadalam w przebiegach we wszystkich grach zespolowych

Biedna Laurka wiesz my przebywamy z Niuniami tyle czasu, ze dla nas kazda subtelna roznica jest zauwazalna, faceci sa mniej wyczuleni w tym temacie. Niestety nie wiem nic na temat syropu z malin w tym wieku, a miod jest zalecany pozniej ze wzgledu na wlasciwosci alergizujace. Ja mam jakis prosty syropek dla dzieci w razie W. Ja to zawsze musze byc przygotowana na wszystko, bo nie mamy aptek, ktore pracuja 24/dobe, wiec mam i rzeczy na katar, na biegunke, odwodnienie.... Takie zboczenie zawodowe.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Krokusy Zazdroszcze

Kocham rude wlosy, wcale nie sa ordynarne, jak dla mnie sa fascynujace. Nie badz dla siebie taka surowa Mariolko
(...)
Mam pytanie: czy lyzeczki, miseczki, talerze dla dzieci tez trzeba sterylizowac? A w jakich garnkach gotujecie dzieciom zupki- macie jakies osobne tylko dla dzieci, czy bierzecie jakikolwiek?
Ja tez kocham rude wlosy, w koncu przez pol zycia bylam ruda. Jednak lepiej wspolgraja ze mna, gdy jestem nieco musnieta sloncem, a teraz jestem blada jak sciana i taka bede musiala zostac ze wzgledu na plamy hormonalne i posloneczne, ktore wychodza mi w szybkim tempie. I te wlosy w polazeniu z moja jasna teraz cera wygladaja ordynarnie i jakos sztuczno.
wierz mi, ze jak ja cos takiego pisze,to naprawde sie nie kryguje, tylko faktycznie tak mysle, poza tym zawsze staralam sie byc obiektywna i niepoblazliwa dla siebie
Cytat:
Udanych urodzin mężowskich i wszystkiego naj dla jubilata

---------
witam

Poranna niespodzianka dla meza byla udana, cieszyl sie z prezentow. Dzis konczy wczesniej, wiec mamy szanse na przyjemny, rodzinny wieczor

Antonio spal cala noc bez pobudki az do 6 rano .
Dla mnie takie wczesne pobudki sa ciut za wczesne, ale nie chce mu tego zmieniac, bo pasuje mi jego wczesniejsza kapiel przed wyjsciem na nocke i wstawanie mniej wiecej o tej porze, kiedy maz musi go szykowac do niani.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-02-19 o 09:38
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:52   #3245
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

ale sie wkur**** juz mialam pocytowane i dupa przegladarka sie zamknela bo swiruje

wczoraj mialam meksyk z usypianiem malej bo nie mogla zasnac az w koncu sie poryczala i musialam ja usypiac na rekacg-dopiero zanela po 22.00 oczywiscie filmu nie ogladalam z malzem

Kasiu wspolczuje kaszelku i duzo zdrowka dla Laurki
Miramejku a co to za chandra??

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

aa Wojtusia widze ze prowadzisz w konkursie wsrod naszych mam

czy robila juz ktoras mamusia dla dzieciaczka jakis obiadek z pomidorem??tylko czy nie uczuli?
bo chce zrobic ta potrawke

POTRAWA Z INDYKIEM I POMIDORAMI

Składniki:
- pomidor sparzony, obrany, bez pestek
- filet z indyka ok. 100 gram
- marchew 1 duża
- por, seler po kawałeczku
- pietruszka 1
- olej sojowy
- kleik ryżowy

Sposób przygotowania:
Ugotować indyka do miękkości, dodać marchew, por, seler, pietruszkę(pod koniec gotowania), a na końcu pomidora. Zmiksować razem, dodać olej i kleik ryżowy.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:54   #3246
mariolasl
Zakorzenienie

Zapomnialam napisac o sterylizacji...
Ja steryzowalam wszystko w sterylizatorze do mikrofalowki az do momentu kiedy zaczelam podawac stale pokarmy. Teraz tylko od czasu do czasu butelki i smoczki. Lyzeczek, miseczek nie sterylizyje. Wazne jest dla mnie, aby nie zawieraly szkodliwych substancji, a myje normalnie.

Byl poruszany temat wakacji....
O ile wszystko sie u nas ulozy, to pod koniec maja chce leciec z Malym i Mezem do PL, to bedzie akurat na dzien matki i urodziny Antosia

Pod koniec sierpnia lecimy (chyba) na 2 tygodnie na Madere do rodziny meza. Bardzo sie ciesze

Jeszcze temat butow przewinal sie ostatnio.
Ja zaczelam kupowac buciki dosyc wczesnie. W zimie Antos miala zalozony kombinezon ze stopkami tylko kilka razy, bo u mnie jest cieplo i nie ma potrzeby, natomiast w samych skarpetkach czy rajstopkach wydawalo mi sie, ze zmarznie, stad wczesnie zaczelam zakladac mu miekkie buty do wozka.

O ile moge pozalowac sobie, mezowi na ubrania, to uwazam, ze porzadne buty to podstawa, tak wiec i tym bede sie kierowac podczas zakupow Antosiowych. Buty za kostke sa idealne, ale czy na lato odpowiednie - watpie. Chociaz udalo mi sie znalezc sandalki ze sztywnym zapietkiem i zapinane w kostce (na wypadek, gdyby Antos latem nas zaskoczyl i zaczal chodzic). Ja raczej na sandalkach sie koncentrowalam, chociaz takie normalne tez ma.
Sprobuje tez kupic skarpetki z podeszwa antyposlizgowa, chociaz jak na razie moje dzieck sciaga ze stop wszystko i wszedzie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Miramejku, mam nadzieje, ze dobry humor wroci szybko
Stary 2010-02-19, 09:56   #3247
gorgulek
Zakorzenienie

Witam
Nadrobiłam Was. Nie mam nastroju do pisania.
Głosy na dziewczyny codziennie oddaję.
Będę podczytywać.

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:57   #3248
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy nocka pracuje na pół etatu ?
Nie mialam za wiele do nadrobienia co u was
Za to jak mleko robilam w nocy to wiecie co mi sie przypomnialo?
sylka-chyba ty mnie pytalas czy robilam juz malej takie kluseczki i jak sobie z tym poradzila, a ja tobie nie odpowiedzialam.
Mysle o was noca i dniem
A na powaznie to mysle ze to ciasto bedzie bardzo rzadkie i te kluski wyjdą jak taka zacierka.Jak zrobie to dam znac.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Dodałam 4 fotki do albumu .Zapraszam
Ostatnio to chyba wogóle nie ma nocnych zmianek i jeszcze ten problem z wejściem na wizaż,jak się wreszcie dostaniesz to już sie wszystkiego odniechciewa
Kasia wiem,że któraś pytała o te kluseczki,ale nie jaAle że ja otwarta na wszelakie pomysły dań dla dzieci,więc napisz jak już je zrobisz

Już oblukałam,zdjęcia super

Cytat:
Mam pytanie: czy lyzeczki, miseczki, talerze dla dzieci tez trzeba sterylizowac? A w jakich garnkach gotujecie dzieciom zupki- macie jakies osobne tylko dla dzieci, czy bierzecie jakikolwiek?
No więc tak:ja wygotowuję tylko butelkę i smoczki.Miseczkę do zupek i deserków mam szklaną,więc tylko myjemy w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń,tak samo łyżeczki plastikowe.Plastikową miseczkę i talerzyk też mamyale czekają na lepsze czasy(czyt.jak już Bartosz będzie się garnął do samodzielnego jedzenia)Garnek do gotowania też taki zwykły od kompletu,tylko mniejszy od tych w których gotuję dla nas.Matko,może nie namotałam?

Cytat:
Tak mysle, ze corka wiedziala kiedy sie rozchorowac
W poniedzialek konczy mi sie urlop.Mam umowiona wizyte u ginka po zwolnienie,ale jakby mi pediatra dal to ginka przesune
Jade tez dzis do dermatologa z moja kurzajka i tez ją "niby zartem" zapytam czy moze to byc podstawa do zwolnienia.
Kiedys bylam u niej z Laura, jak po ciazy cere jeszcze mialam bardzo srednia i mnie pytala o mala itp, a na innych wizytach tez zawsze wcisnie kilka groszy o dzieciach pytajac m.in o moje dziecko.Moze sie uda.
Oczywiscie prosze o kciuki, bo zdaje sobie sprawe ze nie kwalifikuje sie to do zwolnienia, ale zapytac moge,przeciez w twarz mi nie da
Kasia,kurzajki ponoć najlepiej wypalać

No i oczywiście

Cytat:

A ja od rana chodzę taka podminowana, że chyba pęknę , sama nie wiem dlaczego , Małżowi już się oberwało - za nic

Miramej pisałaś że macie w marcu się szczepić jeszcze.Co to za szczepienie?

Cytat:
na 10 mamy umówioną wizytę kontrolną, trzymajcie kciuki
Mówisz i masz

Cytat:

Może coś zjadłaś,a może Antoś jadł coś nowego?

Ja to dzisiaj zaspałam,dobrze że istnieje taki wynalazek jak samochód,bo na pewno Damian spóźniłby się do szkołyBartosz wtał dzisiaj o 4.30,wziełam go do nas na łożko,pojadł cyca,mąż poszedł do pracy a mamusia z Bartoszkiem przysnęła.Jak się ocknęłam,to od razu motorek w dupce się włączył

Dzień dobry mamusie!!!
U nas dzisiaj piękny dzionek,słonko tak ślicznie świeci,będzie długi spacerek.
Teściu po operacji,wczoraj o 20 wieczór wybudzili go ze śpiączki farmakologicznej.Operacja ,bez komplikacji,no i lekarz mówi,że najważniejsze 24godziny.Na razie zero odwiedzin bo to oiom.
A ja dalej zmagam się z cierpnącą ręką i już mnie to wkurza
Bartosz przysnął idę coś zrobić,bo u niego krótkie to spanie

Miłego piątku

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:00   #3249
p4w
Zakorzenienie

przez kilka ostatnich dni wieczorami nie można się zalogować na wizaż

więc na szybko z tego co pamiętam
Skierko, polecam Elmex zielony a z tych tańszych Sensodyne dla wrażliwych zębów; ale polecam też wizytę u dentysty - sprawdzi przyczynę nadwrażliwości i jeśli to faktycznie tylko nadwrażliwość może zastosować miejscowo lakier fluorowy - daje natychmiastowy efekt i koszt niewielki

Sylka, fryzurą się pochwalę jeśli będzie czym

Morska, fotelik przyszedł i Tomuś ma o wiele więcej miejsca nad główką - jest sporo większy od Bebe Confort,
ale okazalo się, że styropian jest nadpęknięty i odesłaliśmy
chyba kupimy nowy

coś jeszcze do Miramej chciałam, ale zapomniałam
Edit: już wiem - dziękuję, że odróżniasz Tomaszów

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:06
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:00   #3250
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie zmierzylam stopke malej i ma 10 cm wiec jaki rozmiar bucika?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-19, 10:01   #3251
sylka79
Wtajemniczenie

Wojtusia,dopiero teraz odebrałam Twojego sms-ka,komórkę zostawiłam wczoraj u teściowej,jak dzwoniłam do szpitala.Nie ma za co

Stary 2010-02-19, 10:05   #3252
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

juz znalazlam na necie fajna stronka gdzie pisze jaki rozmiar do rzeczywistej dlugosci stopki
http://www.obuwiedzieciece.com.pl/shipping.php

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-19, 10:19   #3253
sylka79
Wtajemniczenie

dla Oliwki.
Dzisiaj juz jesteście zakliknięte

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zdjecie pewnie wstawie do albumu
Nie jestem za surowa dla siebie, wierz mi. Tylko obiektywna. A maz wie
Troche mnie smuci, ze mimo staran i wyrzeczen waga spada mi baaaardzo powoli. Coz, tabletki antydepresyjne, zaburzenia hormonalne i jeszcze kilka spraw nie sluza zbijaniu wagi wcale a wcale. musze znalezc czas na wiecej aktywnosci fizycznej. Tylko ja nie lubie . Zawsze bylam z tych, co wolaly siedziec z nosem w ksiazce niz na boisku Z moim serduchem mecze sie tak szybko, ze zawsze odpadalam w przebiegach we wszystkich grach zespolowych

Antonio spal cala noc bez pobudki az do 6 rano .
Dla mnie takie wczesne pobudki sa ciut za wczesne, ale nie chce mu tego zmieniac, bo pasuje mi jego wczesniejsza kapiel przed wyjsciem na nocke i wstawanie mniej wiecej o tej porze, kiedy maz musi go szykowac do niani.
Będziemy czekać na Mariolkę w blondzie

Nie smutaj się poradzisz sobie ze wszystkim

dla Antonia.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czy robila juz ktoras mamusia dla dzieciaczka jakis obiadek z pomidorem??tylko czy nie uczuli?

POTRAWA Z INDYKIEM I POMIDORAMI

Składniki:
- pomidor sparzony, obrany, bez pestek
- filet z indyka ok. 100 gram
- marchew 1 duża
- por, seler po kawałeczku
- pietruszka 1
- olej sojowy
- kleik ryżowy

Sposób przygotowania:
Ugotować indyka do miękkości, dodać marchew, por, seler, pietruszkę(pod koniec gotowania), a na końcu pomidora. Zmiksować razem, dodać olej i kleik ryżowy.

Ja jeszcze z pomidorem nie robiłam nie chcę się wymądrzać,ale te pomidory terazOblukam czy w słoiczkach jest coś z pomidorem,najwyżej kupię,żeby Bartosz skosztował.Chyba z Gerbera coś kiedys widziałam.Teściowa ma małą szklarnię,taką dla siebie,to w lecie bedą swoje pomidorki

Cytat:
Byl poruszany temat wakacji....
O ile wszystko sie u nas ulozy, to pod koniec maja chce leciec z Malym i Mezem do PL, to bedzie akurat na dzien matki i urodziny Antosia

Pod koniec sierpnia lecimy (chyba) na 2 tygodnie na Madere do rodziny meza. Bardzo sie ciesze
za Wasze plany,niech się spełnią

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Witam
Będę podczytywać.

Miłego dnia
Dziewczynki Miramej,Gorgulek co z Wami dzisiaj?
żeby wróciły dobre nastroje

Eleeri tęsknimy za Wami

Stary 2010-02-19, 10:29   #3254
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze z pomidorem nie robiłam nie chcę się wymądrzać,ale te pomidory terazOblukam czy w słoiczkach jest coś z pomidorem,najwyżej kupię,żeby Bartosz skosztował.Chyba z Gerbera coś kiedys widziałam.Teściowa ma małą szklarnię,taką dla siebie,to w lecie bedą swoje pomidorki

Weronika juz jadla potrawke z pomidorem ze sloika wlasnie i jej smakowala
sa tez zupki pomidorowe no ale tam juz wiecej pomidora trzeba a w tych przepisach to nawet jest zeby 1 lyzeczke koncentratu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-19, 10:41   #3255
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
juz znalazlam na necie fajna stronka gdzie pisze jaki rozmiar do rzeczywistej dlugosci stopki
http://www.obuwiedzieciece.com.pl/shipping.php
Ale to tylko buciki tej firmy, a inne mogą mieć inaczej. Rozmiary mniej więcej podobne, ale często dł. faktyczna wkładki się różni.
Szukając patrzcie na dł wkładki
Stary 2010-02-19, 10:47   #3256
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku a co to za chandra??
Sama nie wiem

Cytat:
Miramejku, mam nadzieje, ze dobry humor wroci szybko
Też bym chciała, bo sama siebie denerwuję

Cytat:
Witam
Będę podczytywać.

Miłego dnia
Co tam gorgulku? Smucisz się?

Cytat:

Miramej pisałaś że macie w marcu się szczepić jeszcze.Co to za szczepienie?

(...)
Dzień dobry mamusie!!!
U nas dzisiaj piękny dzionek,słonko tak ślicznie świeci,będzie długi spacerek.
Teściu po operacji,wczoraj o 20 wieczór wybudzili go ze śpiączki farmakologicznej.Operacja ,bez komplikacji,no i lekarz mówi,że najważniejsze 24godziny.Na razie zero odwiedzin bo to oiom.
A ja dalej zmagam się z cierpnącą ręką i już mnie to wkurza
Bartosz przysnął idę coś zrobić,bo u niego krótkie to spanie

Miłego piątku
, to będzie na żółtaczkę, mamy poślizg, bo najpierw w przychodni były jakieś zawirowania, a potem Kuba miał infekcję UM.

żeby teść szybko doszedł do siebie
Współczuję bólu ręki

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
coś jeszcze do Miramej chciałam, ale zapomniałam
Edit: już wiem - dziękuję, że odróżniasz Tomaszów
No jakże mogłabym nie odróżniać?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:48   #3257
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ale to tylko buciki tej firmy, a inne mogą mieć inaczej. Rozmiary mniej więcej podobne, ale często dł. faktyczna wkładki się różni.
Szukając patrzcie na dł wkładki
dzieki za rade

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-19, 10:51   #3258
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki Miramej,Gorgulek co z Wami dzisiaj?
żeby wróciły dobre nastroje
Żebym to ja wiedziała, co ze mną, chyba lewą nogą wstałam

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-19, 11:06   #3259
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc

nie chce mi sie nadrabiac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:07   #3260
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc

Cześć

To nie nadrabiaj

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-19, 11:13   #3261
Ania0104
Zakorzenienie

czesć

pisze z laptopka ... naprawiony

wpadne potem, bo Bartek marudzi już nawet w huśtawce ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:14   #3262
mariolasl
Zakorzenienie

Gorgulku, poprawy samopoczucia
Cytat:
Będziemy czekać na Mariolkę w blondzie
(...)
dla Antonia.
Sylka ciemnym blondzie, czyli bedzie ciemno

Moje dziecko poszlo spac po sniadaniu i spalo ladnie. Mialam wiec czas pocwiczyc na orbim i zrobic 30 minnut cwiczen.
nie, ja nie tak zawsze.
Dzisiaj wyjatkowo
chcialabym jednak codziennie
Stary 2010-02-19, 11:19   #3263
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
czesć

pisze z laptopka ... naprawiony

wpadne potem, bo Bartek marudzi już nawet w huśtawce ...
Czyli Małż ma wybaczone?

Cytat:
Moje dziecko poszlo spac po sniadaniu i spalo ladnie. Mialam wiec czas pocwiczyc na orbim i zrobic 30 minnut cwiczen.
nie, ja nie tak zawsze.
Dzisiaj wyjatkowo
chcialabym jednak codziennie
Ja Was wszystkie dietujące i ćwiczące (nawet okazjonalnie) szczerze podziwiam , ze mnie jest leń i silnej woli też nie mam

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-19, 11:23   #3264
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki

Dzisiaj mam juz o wiele lepszy nastroj.
Kuba przespał całą noc, tylko ok 3 sie zaczał kręcic wiec go wziełam do siebie i za chwile usnał. Nawet nie jadł w nocy mleczka.
Kuba pije bardzo mało mleka butelką, jedynie to w nocy. Za to pieknie je kaszki, kleiki łyżeczką. Potrafi zjesc na sniadanie i kolacje po 200 ml.
Polubił soczki wiec zaczynam ruszac zapasy, ktore juz ok 4 miesiecy czekały na pólce
Wczoraj tez dałam mu obiadek po 8 msc z wiekszymi kawałkami i całkiem dobrze sobie poradził, zjadł duzy słoik dania z kluseczkami

Cytat:
Byłam na zakupach, było świetnie.Kupiłam (uwaga!) 23 słoiczki.Deserki, zupki z kaszą manną (bo tu nie ma błyskawicznej, a zwykłej zapomniałam kupić), poza tym trafiłam na polski sklep z bardzo dużym wyborem słoiczków, kaszek itp dla dzieciaczków.A w irlandzkiej aptece jest promocja na słoiki Hippa (deserki i śniadanka), 6 za 3.5euro, także nie mogłam przejść obok tego obojętnie
No i sok z bobofruita- na dniach zrobię małemu kisielku.

Kupiłam sobie piżamkę, czarną, z satyny faaaajna
Super, ze zakupy sie udały Wiem jak to poprawia nastrój

Dziekuje za zaproszenie na NK. Oglądałam fotki...śliczna z Ciebie dziewczyna

Cytat:
Mala ma kaszel.
Pojedyncze kaslania
Idzie sie wku....
Dzw juz do doktorka.Mowi ze ma pelne rece roboty odkąd przyszlo ocieplenie, tyle sie wszystkiego w powietrzy namnożyło, a gardlo własnie takie bakteryjne.
Poczatkowo podejrzewalam dzieciaki siory, ze mlody przytargal cos z przedszkola, ale dr mowi ze male prawdopodobienstwo.
Mam nadzieje, ze Laurce nic nie bedzie i choroba sie nie rozwinie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tak z ciekawosci spytam... Ile placilas za sloiczki w polskim sklepie? Bo u mnie maly kosztuje 10zl a duzy 15zl
Wow, ale ceny

Cytat:
Marica, rozumiem twoja potrzebe zmian. Zmieniam kolor wlosow wkrotce, chyba na ciemny blond, czyli moj naturalny. Ostatnio doszlam do wniosku, ze te moje rude wlosy wygladaja jakos takos ordynarnie, poza tym kolor jest trudny do utrzymania. O wadze nawet nie wspominam Nawet sie nie fotografuje, bo mam odruch wymiotny na swoj widok.
U mnie tez z nastaniem wiosny szukuja sie zmiany. Mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze schudnąć tez chce zmienic kolor włosów, moze na jakas kawe z mlekiem napewno chce rozjasnic. No i jakas nowa fryzurka by sie przydała...zdam sie na moja fryzjerke. Odwiedze tez kosmetyczke, zrobie henne na brwi, rzęsy Kupie pare nowych łaszków... potrzeba mi zmiany

Mariolu, jestes zbyt surowa wobec siebie Uważam, ze fajna laska z Ciebie a kilogramy napewno wkrótce spadną

Cytat:
Dodałam 4 fotki do albumu .Zapraszam
Fotki ja zwykle super
A Laurka..cóż mała panna juz z niej i całkiem niezle radzi sobie z mężczyznami

Cytat:
Ja nic juz nie sterylizuje myje razem z naszymi naczyniami.
Specjalnych garnków tez nie mam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:35   #3265
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia,dopiero teraz odebrałam Twojego sms-ka,komórkę zostawiłam wczoraj u teściowej,jak dzwoniłam do szpitala.Nie ma za co
spoko spoko
Cytat:
wlasnie zmierzylam stopke malej i ma 10 cm wiec jaki rozmiar bucika?
ciekawe ile moja Oliwka ma?
czeko, jestesmy w tym samym przedziale nagrodowym, abysmy nie spadły tylko. ja zaraz jeszcze klikne na was, bo nie kliknelam jeszcze

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc

hehe tez tak mam czasami

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

szukam na allegro jakiegos kojca dla dzieci, narazie najwiekszy jaki widzialam to 100x100 cm, widziałyscie wieksze jakies?

http://www.allegro.pl/item924465781_..._promocja.html ten ma niby 117x 117 cm ale wewnątrz? któraś z was ma chyba taki, coś mi świta....

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:41
Stary 2010-02-19, 11:36   #3266
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny a propo tego klikania w baner to widziałam w podpisach niektorych dziewczyn m.in. agabil, ktora jest na 1-szym miejscu zeby klikac 2 razy dziennie. To w koncu jak to jest?? Raz czy dwa??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:45   #3267
arinitti
Raczkowanie

Sweet, a może - nie obraź się i nie gniewaj -

ale może Twoja Mama mogłaby z tymi rodzicami jakoś pogadać,

dyskretnie zająć się maluszkiem?

Skoro tyle o nich wie ?

Ja wiem, że to co pisze, zakrawa na bezczelność i szaleństwo, ale czuję

zbliżająca się tragedię...

Bo skoro matka paliła w ciąży, to nie wydaje mi się zbyt rozgarniętą osobą,

jej mężulek pewnie też, a lekarze jacy są...wiadomo (z góry przepraszam

tych dobrych):pr osi:

moze nie potrafią wymóc na lekarzach badań w szpitalu?

może wstydza się przyznać, że ich dziecko prawie nic nie je?

może nie mają kasy na lekarza?

może nie mają świadomości, jak jest źle,

może łudzą sie, że skoro lekarz nie zauważył, to jest w miarę ok?

może trzeba im tylko troche pomóc, ukierunkować, uświadomić?

Sylka79 - dziękuję za pamięć, u nas wszystko ok, mała rozwija się dobrze, ja w końcu chyba znalazłam prace, wkrótce będę miec operację woreczka żółciowego.

Mariolasl - kiedyś napisałaś, że Antonio rozwija się jednak trochę wolniej niż inne dzieci - no ja tego nie widzę, choc nie wiem wszystkiego przecież. Moim zdaniem z tego co piszesz, to jest naprawdę ok. sorki za taką oględność, ale chciałam napisać, że trzymam za niego kciuki, jest wspaniałym młodym kawalerem, a dzięki Tobie i mężowi rozwija się swietnie.

Pozdrawiam serdecznie, szczególnie Solenizantów

Edytowane przez arinitti
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:51
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:14   #3268
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość

Pozdrawiam serdecznie, szczególnie Solenizantów
a to dzisiaj też są na wątku solenizanci?
czy ja coś przeoczyłam.....

https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=17273 Wojtusia
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=68162 Cass
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=44366 czekoladka
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=228873 marica
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=106975 Svi
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=88147 Sweet
https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=161212 mayaha __________________

Poklikałam na wszystkie

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-19 o 12:16
Stary 2010-02-19, 12:29   #3269
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz się za to zabieram.

A Kasiu w szafie znalazłam taka kurtałkę House
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=8079
to dzis jeszcze raz trzeba bylo sparzyć hm?

ładna,podoba mi sie

Cytat:
Katarzynko, najpierw musze umowic sie z fryzjerem, co potrwa, bo maz musi zostac z malym w domu i wszystkim nam musi pasowac.
nie ma pospiechu
poczekamy
Cytat:

ja, ale na koncentracie-lyzeczce

Cytat:
Witam
Będę podczytywać.

Miłego dnia
no co to sie dzieje?

Cytat:
Kasia,kurzajki ponoć najlepiej wypalać
dzis zasugerowala by ją wymrozic, bo w stosunku do długosci wykonywanych opatrunkow spodziewala sie lepszego efektu.
Wypatrzyla tez moje znamie na dloni i dala skierowanie do chirurga, aby to wyciąć , bo duze,ciemne,plaskie i wystawione na ciągły kontakt z ze wszystkim no i na slonce
Musze sie zapisac na 1 i 2
tylko kiedy i jak?
chyba ze z corka
Niby bylo wszystko ok, ale jak przyszlo do drzemki to mala urzadzila piekełko.Myslalam ze mężuś zapomnial ze moze byc juz o tej porze glodna, ale jak wrocilam to mleko w podgrzewaczu stalo nie ruszone.
Zmieszalam jej z kaszka i zjadla.

Teraz sprzatam bo doktorek ma wleciec i wszedzie zajrzy,a jest tak pomocny ze z szafy ciuchy by doniosl sam(ostanio jak mala zwrocila jak zagladal jej w gardlo)Wiec juz dzis uszykuje sobie zapasowy komplecik pod ręką
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:40   #3270
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo tego klikania w baner to widziałam w podpisach niektorych dziewczyn m.in. agabil, ktora jest na 1-szym miejscu zeby klikac 2 razy dziennie. To w koncu jak to jest?? Raz czy dwa??
hmm wydaje mi się ze raz, ale może nie mam racji, sama nie wiem ja to jest....

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

skąd brałyscie kiedys te statystyki, ile kto postów napisał w wątku? bo musze udowodnic mężowi, ze są duzo wieksze gaduły na wątku niż ja....

kto daje dziecku mleko NAN ACTIVE? jak to się ma cenowo do zwykłego NAN?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-19 o 12:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości