|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Kapusta sparzona, gołąbki ulepione
i zaraz do parowara wędrują.Teraz muszę zupkę trzasnąc - moze grzybowa ![]() Antoś dzisiaj indyka w pomidorach kończy Skierka pisała, ze bluetooth znowu padł, ale moze brat wieczorem naprawi i wtedy zajrzy No i kupiłam ![]() http://www.allegro.pl/item912872216_...m_retro_m.html moze jeszcze jakiś sweterek u tego sprzedawcy upatrzę, fajne są te z kokardkami
|
#3272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa dla Antosia ![]() Cytat:
![]() Duzo zdrowia dla tescia! Tak mi Cie zal z ta reka . Nic nie przechodzi? Moze jesli sie bedzie bol utrzymywal to idz do lekarza?Gorgulku, Miramejku zycze poprawy humoru. Juz niedlugo wiosna Dziekuje za odpowiedzi co do sterylizacji ![]() My juz po pierwszym spacerze, juz druga godzine spi. Wczoraj Ania pierwszy raz miala mycie zebow. Kupilam specjalna szczoteczke i Elmex dla takich malych pedrakow. Podobalo Jej sie, zlizala cala paste ze szczoteczki ![]() Kupilam w polskim sklepie dwie kaszki: jedna Bobovita jablkowa, a druga Nestle bananowa. Znacie? Uzywacie? Ja sie kompletnie nie znam
|
|
#3273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za zwolnienie. I za zdrowko Laurki ![]() Cytat:
![]() W sumie to nikt ci nie kaze . Napisz chociaz co jest tego powodem![]() My juz po zakupkach. Oczywiscie jak zwykle obkupilam mala a sobie tylko kalosze . Zima u nas na calego, dopadalo chyba ze 20cm sniegu i ciagle pada Ja chce juz wiosny...Poklikalam na was
|
|
#3274 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam humoru
od wczoraj a dzis sie tak pozarlam z TZ, ze wstyd mi bedzie sasiadom dziendobry powiedziec ma ktos fajny przepis na lopatke?
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz wdepnąc do klubu pogadać i upuścic sobie ciśnienia? Siora mala uratowala sytuacje.Podwiozla ją mama,a ja na 5biegu latam,sprzatam,odkurzam,w ycieram,piore,gotuje, bo od okolic 16 moze sie zjawic doktorek Mala ma 36,9.... mierzone smoczkiem,niby nic, ale moze to isć w dalej ![]() Przez tel polecil mi dac 4ml dipherganu-przeciwwymiotny. L4 na nią wezmę więc od derm nie brałam. Chwalilam sie ze dostalam juz siano z pitow? Trzeba dzis pampki kupic,herbatke,deserki, mleko itp
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze Laurce nic nie bedzie ![]() juz dostalas? kurcze a ja jeszcze nie dostalam pita z zusu a Ty mialas tylko pit z pracy? bo mi placil zus yhh
|
|
|
#3277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozazdroscic. Cytat:
ech... ja widze swoje. Ostatnio wszystkie moje zdjecia kasuje, gdy widze te grube ramiona, te walki tluszczu na plecach... . O brzuchu nawet nie wspominam wiem, ze narzekanie nic nie daje, dlatego naprawde dzialam i sie pilnuje. Mam nadzieje, ze do maja zobacze 6 z przodu. Cytat:
Ja widze roznice, lekarze rowniez Jak bedzie w przyszlosci- tego nie wie nikt. W kazdym badz razie staramy sie mu poswiecac praktycznie caly nasz wolny czas i robic wszystko, co mogloby wspomagac jego rozwoj. Prawda jest jednak taka, ze ludzie z zewnatrz niczego nie widza ![]() Dziekuje. Cytat:
My uzywamy tylko polskich kaszek itp, bo te angielskie sa bardzo fuj. Cytat:
A jaki mozesz polecic i czy bardzo smierdzi ?
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba sie nie obedzie bez niczego podobno to jakis wirusTeraz zasnela z mala siora na duzym lóżku tak, tylko z pracy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3279 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa z tego wszystkie zapomnialam Wam powiedziec, ze kolega ma do sprzedania takie dokladnie lozko jak chcialam dla Eryka, tylko bez szuflady, ale za to juz z materacem za 100zl
wlasnie dostalam kase z opieki, cos za duzo
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. ooo to fajnie zawsze to jakas oszczednosc na łózku. 2. ![]() ps. ja bylam w opiece i dostaniemy rodzinne no i jeszcze z uwagi ze na wychowawczym bede to tez co miesiac dodatkowo bedzie
|
|
|
|
|
#3281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może lepiej przejdź się do lekarza z tą ręką?bo już jakiś czas Cię boli Cytat:
Cass zawstydziłaś mnie DziękujeWidzę, że poważne zmiany się szykują, a co do wagi to jestem pewna, że z Twoją determinacją jeszcze zrzucisz spokojnie kg Cytat:
nie wiem tylko co Ci napisać, bo mama ma z nim kontakt- fakt, z tego co wiem nie raz mówiła im, że gdy tylko z małym coś nie tak będzie mają od razu wzywać karetke, no i tak było, tylko nie mam informacji, czemu Ci lekarze nic nie robią? albo czemu oni nimi jakoś tymi lekarzami nie poruszą? ja bym chyba niebo i ziemie ruszyłaprzecież ewidentnie temu dziecku coś jest Cytat:
Cytat:
ojjj ![]() byliśmy na kontroli, Bartuś waży 8 kilo i ma 68cm wzrostu wszystko w porządku, na początku biedactwo się popłakało jak doktorka się nad nim pochyliła, odwrócił się w moją stroną i wyciągnął łapkiide robić jakiś obiad na razie
|
|
#3282 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobieto,co Ty mówisz,od Ciebie bije wielka jasność i ciepło Cytat:
![]() Cytat:
dopisuje Kubciowi apetytCytat:
Cytat:
![]() Trzymam aby wizyta przebiegła pomyślnie i zmiana ubranka akurat wtedy nie była koniecznaCytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Skończę później,bo Bartosz woła |
||||||
|
|
|
#3283 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wyrzuc to z siebie w klubie Cytat:
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() No dopadło mnie znów. Mój powrót do pracy. Wczoraj musiałam już zadzwonić do mojej dyr żeby pogadać o powrocie. Nie pogadałam bo będzie u nas we wtorek i porozmawiamy w cztery oczy. Miałam do niej jechać ale ze względu na ciągle padający śnieg odpuściłam bo to 100 km. Wydawało mi się, że oswoiłam się z myślą powrotu do pracy ale nie... A jeszcze dziś bawiąc się z małą na dywanie, siedziałam patrzyłam jak się do mnie uśmiecha, jak próbuje zagadywać, jak się wspina po mnie żeby wstać, jak mówi MAMA (nawet jeśli to gaworzenie) to siedziałam i wyłam Nie chcę smęcić i się jeszcze bardziej nakręcać, dlatego nie piszę. Tak mi chyba lepiej. Jeszcze raz dzięki za troskę |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko nie wzielam zwolnienia od dermatologa, bo dzis na mała wezme opieke.Mysle ze wypisze mi z data od wtorku, bo we wtorek powinnam isc do pracy.
W zależnosci ile mi da zwolnienia o tyle przesune gina. Mala dopiero sie obudzila.Jest jeszcze wiekszym "tulasem" niz zwykle i jakas taka spokojna... A zawsze musi a to łapka machac a nożką stukac, mleka nigdy spokojnie nie pije tylko huśta sie o poręcz-protujac i zginajac nózki.A teraz taka padnieta ![]() Wypila herbatke, nie wiem czy obiad bedzie jadla.Moze dam jej deserek i w ogole dzis bez obiadu, nie wiem 37...
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dziękuje wszystkim za wczorajsze życzonka dla mojego Pulpecika Syla spóźnione życzonka dla Lenki od Tomcia Rośnij zdrowo Kochana i nabierz masy żeby Mamusia się nie martwiła
|
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko takie spiace bylo, a teraz szaleje w lozeczku
![]() Zobacze jeszcze 15 minut, czy padnie, bo na razie sobie gada ![]() Cytat:
Ogromnie sie ciesze Cytat:
wiem, ze nic cie nie pocieszy, wiec tylko mocno przytulam. Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
nikt mi nie odpowie w sprawie mleka nan active i kojców dla dzieci?
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Współczuję Ci bardzo, ale na pewno jakoś się ułoży i z czasem będzie lepiej. Jakoś się przyzwyczaisz. Żeby się pocieszyć, popatrz, Eleeri. Mayaha, Mariola, Marica - nasze dzielne Dziewczyny dają radę. Ty też dasz na pewno. Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- W mleku nie pomogę. Taki kojec jak wkleiłaś ma marica. Wydaje mi się, że to zewn. wymiary. 100x100 jest wystarczający, ja miałam taki kwadratowy i było ok. Większe są drewniane w kształcie sześciokąta i prost.: http://allegro.pl/item919986929_prom..._warszawa.html http://allegro.pl/item925218799_koje...armonijka.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-19 o 15:47 |
||
|
|
|
#3290 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kupilam sobie samoopalacz z Garniera w spray'u i powiem ci ze jestem zadowolona. jak dla mnie pachnie i nie musze sie w nim mazac palcami. Chocbym nie wiem jak myla pozniej rece to zawsze jakis paznokiec mi zaszedl . Czeko polecala tez kiedys St. Tropez czy jakos tak, nie probowalam ale moze jest dobryCytat:
Cytat:
Oj niedobrzeOby doktorek cos poradzil.. Cytat:
![]() Zupki nadal nie chce jesc . Kaszki troszke zjadla. Prawie 100ml wiec juz maly sukcesik jest
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje bebiko i kojca raczej nie kupie
rozważałam wlasnie ten dmuchany, ale ona mi by w tym siedziec juz chyba nie chciala oczywiscie ze tak zrobie czekam na tel az blizej sie okresli bo pow ze miedzy 16a18powinien byc. A glosik ma jak gajorek.Slychac chrype i jak spala to jej trzeszczalo ![]() W dupe z tym...wszystkim! o!!! dokladnie tak ![]() Sama jakos srednio sie czuje. W pracy szef nadal podtrzymuje ze mam kombinowac i nie wracac.
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Sylka, zapomnialam napisac wczesniej, wybacz
duzo zdrowia dla Tescia. Ja daje odpowiednik polskiego Bebilonu, a kojec mam prostokatny, bezfirmowy, otrzymany w spadku po wnukach kolezanki Cytat:
Bede musiala sie rozejrzec.
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytalaś o różnice cenowe NAN? Małe nan 12,50, nan active 24 (oba mają chyba po 400g) Duże nan 21, nan active 38 (zwykły nan 700g, nan active 800g). Ja używam teraz bebilonu. Siostra mi go poleciła i jest smaczniejszy niż zwykły nan i Zuzia zupełnie nie ma problemów z załatwianiem. Kojec mam, taki własnie kwadratowy 100x100 i w zupełności wystarcza Cytat:
Wiem, że nie ja jedna. Już mi się wydawało, że przełknęłam to ale widać nie. Syla dzięki Miałam wcześniej zapytać. Doczytałaś o tych ćwiczeniach na brzuszek? Jasno tam napisałam? Katarzynko za Laurkę
|
|
|
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takim małym szkrabom myje się zęby pastą? ![]() Cytat:
![]() , żeby do maja była 6 z przoduJa też uważam, że po Antonio nie widać choroby , wierzę, że będzie dobrze, ma tyle uwagi i miłości, że nie może być inaczej Cytat:
Bo może o to chodziło?
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może i tak ![]() Cytat:
Cytat:
Kasiu , trzymam kciuki za Laurkę ![]() Dziewczyny, nie wiecie co z Anulą? *** Moje dziecko nie chciało jeść brokułów , zjadł 3 łyżeczki i dalej zaciskał usta, jak próbowałam to w płacz , zmieszałam z marchewką i ziemniaczkiem i zjadł, ale z podejrzliwym spojrzeniem
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za kciuki
za kwadransik do pol h ma sie zjawic odezwe sie po wizycie
|
|
|
#3297 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a skoro dostalas rodzinne to dodatkowy 1000 za urodzenie dziecka tez bys dostala - zlozylas o to? bo ja dostalam tylko chodzi o to, ze wychowawcze i rodzinne dostalam dzis podwojne i nie wiem co myslec - czy sie pomylili, czy to za styczen i luty (daja zalegle?), czy to za luty i marzec? aczkolwiek w tytule bylo napisane, ze za luty ![]() wiesz jakos mi sie nawet nie chce, bo w sumie nie ma o czym, chodzimy poddenerwowani i od bzdury sie zaczyna, a konczy na wielkiej awanturze i na wyzywaniu nawet ![]() nie chce mi sie pisac kat - trzymam kciuki za Laurcie
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż, jak w przyszłym tygodniu nie dostane, to bede dzwonić i ponaglać. w ogóle, to fajnie ze sie załapałam na to, bo byłam święcie przekonana ze z naszych dochodów to nie wyjdzie, ale mój dochód sie nie liczył, bo był uznany jako utracony, i wyszło. Przyda się na pewno, na podstawowe potrzeby Oliwki wystarczy dzięki za odpowiedzi dot. mleka i kojców, chyba kupię ten 100x 100 może byc o taki Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-19 o 17:03 |
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() gorgulku coz moge powiedziec -----
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

i zaraz do parowara wędrują.

. Nic nie przechodzi? Moze jesli sie bedzie bol utrzymywal to idz do lekarza?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tez chce zmienic kolor włosów, moze na jakas kawe z mlekiem
Uważam, ze fajna laska z Ciebie
. O brzuchu nawet nie wspominam

albo czemu oni nimi jakoś tymi lekarzami nie poruszą? ja bym chyba niebo i ziemie ruszyła

ale cóż, jak w przyszłym tygodniu nie dostane, to bede dzwonić i ponaglać.