|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też zależy co orto bedzie chciała z tobą zrobić to inna kombinacja
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Mało z nich widać, ale z tego co ja widze to chyba są do wyciągania symetrii.
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
przyczajka ja te ząbki mialam usuwane normalnie, tyle tylko że nie u mojej orto a u chirurga.Mąż usuwał kiedyś cos u niej i zadowolony był, więc do niej poszłam i zadowolona jestem bo kilka minutek samego rwania , bolec potem wogule nie bolało, szkoda było tylko stresować się przed tym wszystkim. Wiesz ja niemam zaufania do takich tanich "fachowców", pozatym mieszkam na zadupiu i zbyt dużego wyboru nie mam.
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam wiadomość od orto. Wyciągi od górnych trójek do szóstek dolnych
24h/d z wyjątkiem posiłków przez siedem miesięcy jestem załamana. Mam dwie focie, dodam zaraz
|
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotki 'przed aparatem' , posłał jakieś badziewne, widziałam u niego w komputerze lepsiejsze
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jestem po wizycie. Nie jestem pocieszona....
1) Nie dostalam mocniejszego drucika na dol jak sie spodziewalam. Od 4 mies nosze ten sam, w czasie zalozenia mocniejszego drucika bedzie 6!!! A dol dalej w kiepskim stanie. 2) Na dole mam obciety drucik przed 6ka (ta wypadajaca) zeby dentysta mial do niej latwiejszy dostep. No i mam schize, ze teraz to juz w ogole nic nie bedzie sie dzialo na dole... ![]() 3) Okazalo sie, ze popsul mi sie zgryz i z jednej strony jest "przewieszony" (patrz zdjecie). Ze slow orto wynika, ze to nieprzyjemny przejsciowy etap leczenia trudny do skorygowania?!! Tak to zrozumialam. Na nastp wyzycie czekaja na mnie dodatkowe koszty a takze: podwyzszenia zwarcia + nowy zamek (ciekawam gdzie?!) + wyciag(i). 4) Zapytalam sie o rotacje kla i pani doktor powiedziala, ze jest dosc niezle ustawiony! Kurka, wcale mi sie nie podoba jak on wyglada. Spojrzcie, przeciez nawet z ulozenia zamkow widac, ze jest wciaz obrocony! 5) Gumki sa bardziej przezroczyste niz bym chciala i mniej jaskrawe. No nie wiem co o tym wszystkim myslec. Mam wrazenie, ze jest coraz wolniej i gorzej... Ocencie same. Przy okazji ogladania dolu zobaczycie moj wyjmowany zabek. :P
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-02-19 o 15:03 |
|
|
|
#3161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Cahty, myslisz, ze to normalne, ze cos sie psuje w czasie leczenia? Caly czas pamietam o "wykopach na drodze", ale ale... Czy 1,5 mies temu tego nie bylo? Nie wiem co o tym myslec...
Podwieszony czy tam przewieszony... Spojrz na 4te zdjecie. Na nim widac ze gorne zeby z jednej strony bardziej zachodza na dolne niz z drugiej. T.j. z jednej strony czworka wychodzi za dolne zeby (jest z boku, nie nad dolem). Bylabym zapomniala: pytajac sie o to, czy mam symetryczne zeby dowiedzialam sie ze zeby tak, a nosek mam krzywy
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
No ja jestem mniej optymistycznie nastawiona... Pierwsze, co sobie przypominam jak mysle o tych wszystkich osobach, ktore zmienily orto to to, ze spartaczono im zgryz...
A co myslicie o prawej trojce? Wg Was tez spoko jest ustwaiona???
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
yourenglish jak to? Możesz sobie wyciągnąć zęba? Czy to jakiś nowy skrót myślowy?
A ja wróciłam, ale pewnie znów nie na długo. Wizytę odwołałam i kolejną mam dopiero na początku marca xP.
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
absurdalnie brzmi, co ty masz krzywe moja droga? czyli jak skończymy tu na forum, to przenosimy się na powiększanie cycków a potem prostowanie nosów?![]() ej ja dalej nie rozumiem tego podwieszenia czy jak to się zwie, nic nie widzę na tych twoich fotkach nienormalnego czyli ja się potem wbijam jeszcze na wątek o niedowidzeniu
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
także bądź czujna, a w międzyczasie też możesz się nam pochwalić ząbkami ![]() Cytat:
![]() ale fajnie że u Ciebie na dobrej drodze wszystko, niedługo będziesz szamać wsio jak leci ![]() Cytat:
co do drutu na dole - rzeczywiście jakoś długo nosisz ten jeden. ja na początek miałam jakiś słaby, trochę ząbki wyprostował, ale słabo. na kolejnej wizycie jak mi orto zapodała drut to w kilka dni były ustawione ząbki jak trzeba. ale to ja tak mam, bo jestem nienormalna i szybko mi się zęby prostują i bolą przy tym niemiłosiernie. ![]() i gumeczki masz slodkie, na pewno innym sie też podobają ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
ale na serio serio , więc proszę już się nie śmiać ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
ale że wokalista feel?
|
|||||||
|
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chodzę do tej samej orto i jak narazie nie narzekam... przede mną jeszcze 2 lata leczenia więc nie potrzebne jest się tak śpieszyć... może u Was jest tak samo.... z czasem się wyprostują... nie można mieć prostych od razu ![]() twój angielski: ja na tych zdjęciach nic nie widzę... ani żadnego przewieszenia a ni krzywej 3... a gumeczki bardzo ładne
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
wielka kupicha
ale że wokalista feel? [/QUOTE]Mala kupka, duza kupa, wielka kupicha.... Mam nadzieje, ze mi wokalista Feel wybaczy ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ja też chodzę do tej samej orto i jak narazie nie narzekam... przede mną jeszcze 2 lata leczenia więc nie potrzebne jest się tak śpieszyć... może u Was jest tak samo.... z czasem się wyprostują... nie można mieć prostych od razu ![]() Betti, ja tez nie narzekam. Cierpliwie sobie obserwacje prowadze i to wsio. Ale wiesz, jezeli ktos ma watpliwosci i jeszcze na dodatek leczymy sie u tego samego orto, to lekka nutka niepewnosci sie pojawia! Zwlaszcza, ze Inglisz ma problem z 3 i ja rowniez - tylko, ze u mnie jest ten problem ewidetny
Edytowane przez martenwolfen Czas edycji: 2010-02-19 o 17:28 |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u orto zapytac się przy okazji /co to wciaz zapominalam/na jakim systemie pracuja odp mi asystentka iż aparat w technice niskiego tarcia SMARTCLIP - i tu sie zastanawiam czym to sie w sumie rozni od Damona? bo jak wstukuje w google pokazuje mi Technika Niskiego Tarcia (system Damon'a) ale sa rozne nazwy systemow? ktos wie?
aaaa i zrobiono dziś dla mnie nakladke na dolne zabki, bowiem zamki na 6tkach mam tak, iz dotykam dolnymi zabkami i balam sie aby nie uszkodzic, a wiem iz czasem potrafie w nocy zacisnac, albo zgrzytac- jak mam stres, szyny jakiejs (nie wiem dokladnieo co chodzilo) nie moze mi zalozyc, bowiem wyszlyby mi zabki wow nie zabrzmialo to ciekawie jest to w ogole mozliwe???i z takiej oto rady mam aktualnie nakladke relaksujaca-dzis test, ma ona mi nie tylko pomoc przy apracie, ale i ogolnie dla zdrowia - MAM NADZIEJEyourenglish nie wiem jak wygladaly przed, ale na dany moment jest okay! jeszcze czas i wszelkie sie doprostuje, a tej 3 niewiele juz brakuje, nie wiem, tylko o co kaman z tymi wadami zgryzu co to powstala- jak to w ogole mozliwe?
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-02-19 o 17:41 |
|
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
a ja za usuwanie zębów nie płaciłam nic
a jeden miałam wyrywany chirurgicznie.ja muszę wyciągi zakładać na noc... ale w nocy mnie bardzo bolą zęby przez to , więc noszę je w dzień. myje ktoś z was zęby pastą wybielającą? pomaga coś? |
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
pytanie do EKateriny
jak mam wyciagi od gornych 3 do dolnych 5 to co one maja za zadanie? mi za pierwszym razem orto dala zolte bo biale jej sie skonczyly ale sama powiedziala ze one sa tragiczne hehe ale wczoraj pojechalam do niej bo mi sie skonczyly i dostalam biale (prawie ) mi nie powiedziala nic ze mam zdejmowac na czas posilkow i kilka razy w trakcie jedzenia gumka mi w buzi pekla, biedny TZ, jak ja sie darlam wtedy
Edytowane przez surykata Czas edycji: 2010-02-19 o 18:11 |
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
ja myje wybielająca i widze efekty, w sumie stosuje aby tylko bardziej nie zżółkły a tutaj niespodzianka i są bielsze
![]() wyciągi.. ciągle rano zapominam o nich...
|
|
#3176 |
|
Przyczajenie
|
A ja w czwartek mam następną wizytę i będę zakładać gumki. A tydzień później aparat
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo albo ciągniesz górne zęby do tyłu albo dolne do przodu.
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kochane jestescie!
Ciesze sie, ze jest nas wiecej. Zawsze to jakies porownanie.A wiec zrobilam zdjecia zgryzu od dolu. Mysle, ze teraz zobaczycie o co tyle halasu. Chcialabym myslec, ze problemu nie ma, ale orto sama powiedziala, ze to zle. betty, lubie Cie! Za to, ze jestes taka pozytywna. Mlodsza ode mnie, ale myslisz czasem bardziej racjonalnie. No i jestes ciepla. Betty, martenwolfen (przepraszam, umknelo mi czy jestes dziewczyna czy chlopakiem. Sa gdzies Twoje zdjecia?), nie chcialabym wlasnie siac panike wsrod Was. Na razie wyglada na to, ze ja jestem jedyna osoba na necie, ktora nie jest zakochana w p.Ani. Reszta pisze, ze ona jest kochana, ciepla i taka serdeczna. Ja chyba znam jakas inna p. doktor. Nie chce marudzic, ogolnie nie znosze tego robic, ale mam coraz wiecej watpliwosci. Ale dopoki nie watpilam w jej profesjonalizm (ach, te dyplomu na scianach), bylam cicho. Trudno, nie musimy sie kochac. Ale jak dowiedzialam sie, ze nie podobajaca sie trojka jest OK i ze zgyrz sie schrzanil to... Nie chce powiedziec, ze to wina p. doktor. Ale ze wczesniej mialam watpliwosci i teraz jeszcze cos do tego doszlo to...Z trojka jest juz lepiej, wygladala o niebo gorzej. Ale nie jest, slyszycie, nie jest rowno ustawiona. Nawet antenka mi odstaje. Wlasnie chodzi o to, ze gdyby p. doktor kazala mi sie nie martwic, ze zajmiemy sie tym pozniej, to bylabym spokojna. A ja zaczelam sie bac, ze pozostana takie niedorobione! Nie chcialabym Cie urazic, Betty, ale ogladac Twoje zdjecia zlapalam sie na mysli, ze Twoja trojeczka wyglada podobnie do mojej. Jej antenka tez jest tak troche wychylona w bok. Wydawalo mi sie, ze poznaje "pismo" naszej orto. martenwolfen, powiedz jak sie dogadujesz z orto. Czy dostajesz odpowiedzi na swe pytania? Ja czesto czuje, ze jestem zbywana, niestety. I jest mi bardzo bardzo przykro z tego powodu.Dzis, np, stwierdzila ze nie bedzie mi za kazdym razem dawala faktury bo "to sa tak male kwoty". Ze bedzie wystawiac raz na polroku, np. Po pierwsze, dla mnie to nie sa male kwoty. A po drugie, czy to taki problem wystawic fakturke?.. To ok wg Was? Sprostowanie co do krzywego noska. Zapytalam sie, czy zeby nie sa przesuniete wprawo/wlewo. Uslyszalam, ze sa rowno ustawione wzgledem lini srodkowej twarzy, a wydaja sie przesuniete przez to, ze nos mam wykrzywiony lekko w bok. Nie mam jaj zeby poddac sie operacji plastycznej. Niestety niedawno to uswiadomilam sobie. ![]() Jest mi smutno. Przepraszam za tak dlugiego posta. Zignorujcie mnie. Jestem wstretna i oczerniam swego doktora...
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-02-19 o 20:32 |
|
|
|
#3179 |
|
Doncia
|
Hej,
dzieki za linki do szczoteczek elektrycznych. wlasnie zamowilam sobie jedna na www.☠☠☠☠☠☠☠, czy jakos tak, ciekawe kiedy zrealizuja moje zamowienie. Od dwóch godzin jestem uboższa o jedna ósemke, zaczeliśmy od tej jednej jedynej która mi wyrosła, a za dwa tyg. usuwam chirurgicznie 1 z 3 zatrzymanych. Troche szczeka boli ale bardziej boje sie o to aby nie zrobić czegoś niewskazanego, czyli mieszania jezykiem w dziurze, czy "odsysania" śliny, bo musze poczekac az zrobi sie skrzep, czy coś takiego. Na pocieszenie mogę zajadać sie lodami
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
A lubisz sorbety? Mi wrozka zebowa przyniosla pyszny sorbet cytrynowy Grycan. Milo wspominam to zajadanie sie deserem.
![]() Zaklinam Cie, nie plucz buzi przez co najmniej 3 dni. Najgorzej bedzie, jak beda Ci wchodzic kawalki jedzenia do dziury. To jest najbardziej wkurzajace. Ale postaraj sie odczekac czas, zeby same sie stamtad wydostaly. Wlasnie, od dawna chcialam Wam powiedziec: czytalam jakos artykul o tym, jak prawidlowo czyscic zeby i tam bylo napisane zeby odczekac co najmniej 15 min po posilku i pozwolic slinie samej oczyscic zeby z zalegajacych resztkow. Musze powiedziec, ze mi latwiej sie czysci po jakims czasie. Czuje obrzydzenie, jak musze wypluwac to, co chwile temu bylo obiadem.
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Jeśli pośle focie to odrazu wkleję, bo narazie to mało tu moich zdjęć było, a jak już były to drastyczne

24h/d z wyjątkiem posiłków 

!
.
jest to w ogole mozliwe???i z takiej oto rady mam aktualnie nakladke relaksujaca-dzis test, ma ona mi nie tylko pomoc przy apracie, ale i ogolnie dla zdrowia - MAM NADZIEJE