Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 18:12   #2311
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

ja wałeczków nie planuje kupować

ja dziś w nocy miałam dziwne przeczucie (czyt. LĘK!!), że zacznę rodzić w ten weekend lęk!! bo M. pojechał na drugi koniec wyspy na kurs nurkowy a ja nie chcę rodzić bez niego Mała jakoś się mało rusza i wkręcam sobie, że zbiera siły M. z nią gadał przed wyjazdem, żeby poczekała 2 dni, a w niedziele wieczorem może wychodzić... odkopnęła, ale nie wiem czy na znak protestu czy się zgodziła staram się leżeć i nogi mocno ściskam, ale w razie czego użyję planu Izumi, powieszę się do góry nogami i będę czekała aż wróci

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

darusia ty już masz 35tydz. + 3 dni?? znów ci termin zmienili?? kurna nieźle mały przyspiesza
Stary 2010-02-19, 18:18   #2312
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no termin mam na 20 marzec i gin powiedziala ze od 20 marca widzimy sie w szpitalu czesto i jak nic to 28 zaczynamy wywolanie...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:26   #2313
minka26
Wtajemniczenie

ja mam 35+6 a termin na 20 marca teoretycznie, więc chyba mi się pokićkało a czemu tak masz?? czemu będą wywoływać? to już będzie 40 tydz czy wcześniej trzeba ze wzglądu na coś?? kurna jak będą wywoływać?? oxy dostaniesz??
Stary 2010-02-19, 18:27   #2314
NaTaLaLa
BAN stały

Drcron uszka do gory.... wjedz mu na ambicje, jak kolezanka wyzej napisala powiedz wprost ze kupilas to ZA SWOJE PIENIADZE....to dziala jak piorun na facetow...a przede wszytskim nie wydalas tych pieniedzy na swoje 'zachciewajki' tylko na wasze wspolne dziecko wiec moim zdaniem nie powinnas sie tlumaczyc.... a przy nastepnym wyjsciu do sklepu dziecioweo zaplac sama za cos (najlepiej kosztowniejszego) i powiedz wprost "Zebys pozniej nie mial pretensji...."

Ja znowu mam problem z oszczednoscia TZ....na wszystkim, doslownie na wszystkim chce oszczedzac!!!!! Wkurza mnie to strasznie, bo chodzi o mala a nie o ciuch dla mnie czy dla niego....ja na wlasnym dziecku nie zamierzam oszczedzac....zreszta nigdy nie potrafilam nawet na sobie, jesli cos mi sie podoba-BIORE, nie zastanawiam sie nawet chwili.a on najlepiej by czekal 2 tyg bo moze pozniej bedzie $2 taniej......
Pod tym wzgledem roznimy sie w 100000%, meczy mnie to czasami...i robie po swojemu...pozniej najczesciej jest wojna, ale mam w nosie bo dopielam swego i mam to czego potzrebowalam czy to co mi sie podobalo...ciuszki dla malej zaczelismy kupowac wspolnie....na ostatnie zakupy juz jezdzilam sama, nie moglam zniesc jego gadki...i przede wszystkim nie mial nic do powiedzenia...
Teraz sie ciesze ze mam wszystko na jakies 3 miesiace...i nie musze o nic sie martwic....a zebym sluchala jego dalej bylabym w panice i nie miala w co ubrac malej..
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:32   #2315
Darusiaaaa
Zakorzenienie

maly jest po prostu duzy i generalnie rzecz biorac moja gin mowi ze wedlug niej za tydzien albo teraz nawet jest gotowy rozwojem do wyjscia, wagą rowniez bo rodza sie mniejsze dzieciaczki niz on teraz wazy i tak dalej... i ze wzgledu na to ze od 3 wizyt termin mam miedzy 18 a 20 marca to u nas tak jest ze wiekszosc gin po tygodniu przenoszenia wysyla do szpitala, a ja sie umowilam na 28 bo jak zaczna wywolywac to nie znaczy ze 28 im sie uda a ja nie chce 4 kwietnia w szpitalu lezec a taki mialam pierwszy termin na samym poczatku a to same świeta są, wiec i w szpitalu opieka gorsza i w ogole...gin mi mowila ze jesli sie akcja nie rozwiaze sama to przez jakies czopki na poczatku, pozniej gdyby nic sie nie dzialo kroplowka a na koncu gdyby juz na prawde organizm byl za silny zastrzyk.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Drcron uszka do gory.... wjedz mu na ambicje, jak kolezanka wyzej napisala powiedz wprost ze kupilas to ZA SWOJE PIENIADZE....to dziala jak piorun na facetow...a przede wszytskim nie wydalas tych pieniedzy na swoje 'zachciewajki' tylko na wasze wspolne dziecko wiec moim zdaniem nie powinnas sie tlumaczyc.... a przy nastepnym wyjsciu do sklepu dziecioweo zaplac sama za cos (najlepiej kosztowniejszego) i powiedz wprost "Zebys pozniej nie mial pretensji...."

Ja znowu mam problem z oszczednoscia TZ....na wszystkim, doslownie na wszystkim chce oszczedzac!!!!! Wkurza mnie to strasznie, bo chodzi o mala a nie o ciuch dla mnie czy dla niego....ja na wlasnym dziecku nie zamierzam oszczedzac....zreszta nigdy nie potrafilam nawet na sobie, jesli cos mi sie podoba-BIORE, nie zastanawiam sie nawet chwili.a on najlepiej by czekal 2 tyg bo moze pozniej bedzie $2 taniej......
Pod tym wzgledem roznimy sie w 100000%, meczy mnie to czasami...i robie po swojemu...pozniej najczesciej jest wojna, ale mam w nosie bo dopielam swego i mam to czego potzrebowalam czy to co mi sie podobalo...ciuszki dla malej zaczelismy kupowac wspolnie....na ostatnie zakupy juz jezdzilam sama, nie moglam zniesc jego gadki...i przede wszystkim nie mial nic do powiedzenia...
Teraz sie ciesze ze mam wszystko na jakies 3 miesiace...i nie musze o nic sie martwic....a zebym sluchala jego dalej bylabym w panice i nie miala w co ubrac malej..
moj jesli chodzi o młodego to jest aż nadto rozrzutny chcialby wszystko juz nie patrzy na ceny a bierze ze sklepu dzieciowego sie go wyciagnac nie da.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 18:39   #2316
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
maly jest po prostu duzy i generalnie rzecz biorac moja gin mowi ze wedlug niej za tydzien albo teraz nawet jest gotowy rozwojem do wyjscia, wagą rowniez bo rodza sie mniejsze dzieciaczki niz on teraz wazy i tak dalej... i ze wzgledu na to ze od 3 wizyt termin mam miedzy 18 a 20 marca to u nas tak jest ze wiekszosc gin po tygodniu przenoszenia wysyla do szpitala, a ja sie umowilam na 28 bo jak zaczna wywolywac to nie znaczy ze 28 im sie uda a ja nie chce 4 kwietnia w szpitalu lezec a taki mialam pierwszy termin na samym poczatku a to same świeta są, wiec i w szpitalu opieka gorsza i w ogole...gin mi mowila ze jesli sie akcja nie rozwiaze sama to przez jakies czopki na poczatku, pozniej gdyby nic sie nie dzialo kroplowka a na koncu gdyby juz na prawde organizm byl za silny zastrzyk.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

moj jesli chodzi o młodego to jest aż nadto rozrzutny chcialby wszystko juz nie patrzy na ceny a bierze ze sklepu dzieciowego sie go wyciagnac nie da.
ja kompletnie nie kapuję jak Ty liczysz sobie te tygodnie mi nawet położne w szpitalu liczyły i nie nikt nie patrzył na to, że z usg miałam tydzień do przodu, bo liczą co do dnia od pierwszego dnia ostatniej @ i to że dziecko rozwojem jest np na 35 tydzień, bo jest duże i dobrze rozwinięte, a faktycznie jest się np w 33 tygdniu to nie oznacza, że jest się w 35 tygodniu ciąży bo usg tak pokazuje tylko w 33, bo to jest faktyczny wiek dziecka...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... moje dziecko z usg w szpitalu wychodziło na 27 t, a byłam wg OM 25t4dz i nikt z położnych ani lekarz nie mówił że jestem w 27 tygodniu.... no chyba że ja głupia jestem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:39   #2317
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

http://www.allegro.pl/item918824409_...5_rzeszow.html
przepraszam ze z innej beczki ale czy ktoras z Was posiada moze taki nawilacz??bo mam problem,wode sie nalewa poprzez wykreceni filtru i jest w tym gornym pojemniku,ale jak go podniose to woda tez jest w tej podstawie bialej,nie wiem czy tak powinno byc bo cos mi przecieka jak nim porusze,reklamowac czy nie-nie wiem
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:39   #2318
megi-megi
Zakorzenienie

No - mnie wg kilku lekarzy z obrazu usg wychodzi, że dziecko powinno się pojawić na świecie JUTRO!

I tu takie pytanie do mam: czy jakoś przed porodem coś powinno nas kłuć? Dzisiaj odbieram z kilku stron macicy jakieś dość bolesne kujku
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:39   #2319
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale u mnie sie nie da wyliczyc od dnia ostatniej miesiaczki wiec to co innego.

Poza tym jesli na wywolanie mam sie stawic 28 marca to jest to raczej ostateczny termin prawda?
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-02-19 o 18:41
Stary 2010-02-19, 18:40   #2320
NaTaLaLa
BAN stały

Marze o takiej rozrzutnosci TZ...no ale niestety to ja mam hopla na tym punkcie nie on...moze sie zmieni pozniej, ale tez szczerze watpie

Dokladnie, Darusiaaa jak napisalas....TZ to rodzic, tak samo jak ja...nie zostawilabym malej z nikim obcym na pewno na taki okres czasu...
Jesli on czuje sie na silach, wie ze da rade (a nie bedzie mial wyjscia+ nie bedzie sam, cala jego rodzina) to dlaczego nie? Czy zadna z Was nie wyjezdzala nigdzie tylko ze swoim tata?Ja np bardzo czesto...Mysle ze jesli bylaby sytuacja zebym to ja wyjezdzala z mala (bez TZ) byloby ok, a jesli tylko z TZ to nie do wyobrazenia moim zdaniem wszytsko jest do przejscia i przezycia....ale jak juz ktos wczesniej wspomnial sa rodzice i rodzice kazdy ma swoje zdanie, swoja opinie i ok
Stary 2010-02-19, 18:43   #2321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a u nas polozna mowila o nawilzaczach zeby nie kupwac zadneg zbednego badziewia, mowila cos o jakims zawieszanym plastiku czy cos takiego, ze koszt tego jest niewielki bo ok 20 zł kupuje sie w sklepach gospodarstwa domowego ale nie za bardzo wiem o co jej chodzilo bo chyba nigdy sie nie spotkalam z czyms takim.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 18:45   #2322
mloda1989
Zakorzenienie

ja wg OM mialam termin na 6 kwietnia...ale wg usg z 12 tygodnia dziecko bylo o tydzien mlodsze i wtedy mi o tydzien do przodu przesunal czyli na 13 kwietnia....ale to byl jeden jedyny raz....tlumaczyl to tym ze ze wzg na moje nieregularne okresy wg OM moze zle wyjsc...tez sie dziwie ze co chwile u ciebie ten termin zmieniaja....tzn termin moga zmienic....ale tyg ci nie przyspiesza...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:47   #2323
NaTaLaLa
BAN stały

+ znam TZ na wylot... i mimo wszystko wiem, ze jest bardzo odpowiedzialny czlowiek (tu znowu wielkie przeciwienstwo mnie)... jesli byloby inaczej... nie byloby mowy o zadnych wyjazdach...wierze w niegoi wiem jak bardzo mu na tym zalezy....bedzie dobrze
Stary 2010-02-19, 18:48   #2324
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie jest ciezko stwierdzic tydzien wedlug om dlatego patrzymy na usg
A.Camus
Stary 2010-02-19, 18:53   #2325
NaTaLaLa
BAN stały

Mi z usg wychodzi tydzien do przodu czyli bylabym 37/38 tydz...ale termin ciagle utrzymuja na 12 marzec czyli jak wspominalam jestem 36/37.... powiedziano mi ze prawidlowy wiek jest z @ a nie z maszyny... a dzidzi poprostu dobrze i szybciutko sie rozwija...
Nie wiem jak to jest w przypadku kiedy nie zna sie dokladnej daty ostatniej @... ja tez pewnie bym nie wiedziala, zeby nie sklepowy PARAGON...nigdy tego nie notowalam, wiedzialam mniej wiecej kiedy i czekalam.... i zupelnie bym nie wiedziala dnia ostatniej @, ale przyszla niespodziewanie wiec w panice szukalam apteki...no i jak sie okazalo pozniej, byl to moj ostatni...a paragon z data za tamponki z tego dnia mnie uratowal
Stary 2010-02-19, 18:57   #2326
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
SPOKOJNIE APAP MOZESZ ZAZYWAĆ

dopisz waciki
te duze do przemywania pupki i takie kuleczki z waty np. te kolorowe do przemywania oczków
- maśc majerankowa.. ale to juz dodatkowo
- płyn do higieny po porodzie moze byc na poczatke tantum rosa - koleżanka na porodówce miała kilka saszetek w butelce 0,5 l. po wodzie niegazowanej rozrabiała i tym rane przemywała..
a potem wystarczy miec LACTACYD

oczywiście u mnie hcyba tak bedzie..

Madziwnia do przemywania oczek to raczej te waciki jałowe co sie w aptece kupuje. Bo te kuleczki kolorowe moga zostawić jakieś włoski. One do oczek raczej sie nie nadają. Te do oczek to te same co do pempuszka najlepeij. albo juz lepiej te płatki niz kulki
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:58   #2327
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie patrzac na to ze maszyny tez czesto oszukuja....bo np waga sie nie zgadza....wg usg dziecko wazylo ponad 3 kg...a jak sie urodzilo to o wiele mniej...jest przeciez taka mozliwosc ze dziecie po prostu ma taka nature ze bedzie duze a to wcale nie znaczy ze starsze i tak jak usg z pierwszego trymetru jest w miare wiarygodne...tam jeszcze mozna zmiezyc calego dzieciaczka i porownac jego dlugosc do norm to pozniej kazde dziecko juz indywidualnie przybiera na masie....a przeciez jak dziecko jest za male a ciaza donoszona to jakos specjalnie nie wstrzymuje sie porodu...bo po prostu taka nature kruszynki ma ta dziecina...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:08   #2328
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja wg OM mialam termin na 6 kwietnia...ale wg usg z 12 tygodnia dziecko bylo o tydzien mlodsze i wtedy mi o tydzien do przodu przesunal czyli na 13 kwietnia....ale to byl jeden jedyny raz....tlumaczyl to tym ze ze wzg na moje nieregularne okresy wg OM moze zle wyjsc...tez sie dziwie ze co chwile u ciebie ten termin zmieniaja....tzn termin moga zmienic....ale tyg ci nie przyspiesza...
no właśnie dokładnie o to mi chodzi, że może się zmieniać termin porodu, a darusia przyspiesza tygodnie wg mnie...no ale ok kończe bo nie chce burzy wywołać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:12   #2329
NaTaLaLa
BAN stały

A co najlepiej wziasc dla malej na wyjscie... cieplego pajaca czy cos dwuczesciowego? (nie licze bodziakow pod spod i kombinezoniku bo to oczywiste)
Stary 2010-02-19, 19:27   #2330
Łaciata
Raczkowanie

Darusiaaaa - te plastiki wieszane na kaloryfer to straszny badziew - w suchych pomieszczeniach się nie nadają, bo mają za małą powierzchnię parowania. Tak naprawdę najlepiej sprawdza się albo często moczony duży ręcznik na kaloryferze albo elektr. nawilżacz.

U mnie termin porodu z USG jest liczony, z tym że tylko z tych wczesnych USG, bo później dzieci różnie rosną. Wg terminu z miesiączki powinnam urodzić 3 tyg. temu, albo za jakiś miesiąc, bo po potwierdzeniu ciąży miałam jeszcze okres.
Stary 2010-02-19, 19:29   #2331
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a u nas polozna mowila o nawilzaczach zeby nie kupwac zadneg zbednego badziewia, mowila cos o jakims zawieszanym plastiku czy cos takiego, ze koszt tego jest niewielki bo ok 20 zł kupuje sie w sklepach gospodarstwa domowego ale nie za bardzo wiem o co jej chodzilo bo chyba nigdy sie nie spotkalam z czyms takim.
Darusia musielismy kupic bo u nas strasznie sucho,teraz zupelnie inaczej sie spi,wczesniej kupilam te kamionki na kaloryfer ale to nic nie dawalo,nie uwazam to zbedny badziew jest duza róznica w oddychaniu w nocy,bardzo jestem zadowolona z efektu tylko nie wiem co z ta wodą,czy ona ma tam stac czy cos jest nie halo.

Cytat:
A co najlepiej wziasc dla malej na wyjscie... cieplego pajaca czy cos dwuczesciowego? (nie licze bodziakow pod spod i kombinezoniku bo to oczywiste)
ja mam taki kombinezonik-śpiworek,ma rękawki,kapturek ale na nóżki jak spiworek.
Stary 2010-02-19, 19:39   #2332
NaTaLaLa
BAN stały

Oliwka, na kiedy masz termin?
Stary 2010-02-19, 20:06   #2333
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny ale spanikowałam :P
Byłam dziś na wizycie u lekarza mojego... w sumie już miałam nie iść ale chciałam o pare spraw zapytać...

Mała w dalszym ciągu ułożona pośladkowo więc bez zmian cesarka, rozwarcie się powiększyło... ale to nic.

Dostałam takie paseczki, żeby co jakiś czas sprawdzać czy nie wyciekają mi wody płodowe.

Miałam robione usg i normalne badanie na samolocie...

Przychodzę do domu... jem obiadek, śpie...
A teraz szłam siu siu...
Sciągam majtki, siadam na kibelek, patrzę na wkładkę i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! : eeek:

sluz z krwia...
za telefon do lekarza, myślałam, że może rodzę....
a on że to najprawdopodobniej po badaniu, że jeśli nie mam skurczów to na wszelki wypadek mam wziąść nospe, położyć się i obserwować....
A miałam nadzieje, że to juz....
Zobaczę do będzie dalej...
mineły dwie godziny, nowa wkładka, a dalej mam ten krwawy śluz... tzn wiecie... tak jak na koniec okresu zamiast krwi to taki już brązowawy śluz... no to siedze w domu jeszcze... jak cos to bede dzwonic do niego jeszcze raz...
Zobaczymy jak będzie jutro rano.
Stary 2010-02-19, 20:22   #2334
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Co do nawilżacza to ja miałam taki fajny porządny z jonizatorem, i kolorki lampa w nim zmieniała, to synek coś się bawił zrzucił i 200zł poszło.Teraz kupiłam lampę która daje ten sam efekt a cena dużo niższa, tylko tak jak na aukcji to wygladała tylko przez tydzień, bo synek ją zbił , ale sam mechanizm działa więc dalej w użyciu tylko w salaterce i stoi na ławie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=916042721

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:24   #2335
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kompletnie nie kapuję jak Ty liczysz sobie te tygodnie mi nawet położne w szpitalu liczyły i nie nikt nie patrzył na to, że z usg miałam tydzień do przodu, bo liczą co do dnia od pierwszego dnia ostatniej @ i to że dziecko rozwojem jest np na 35 tydzień, bo jest duże i dobrze rozwinięte, a faktycznie jest się np w 33 tygdniu to nie oznacza, że jest się w 35 tygodniu ciąży bo usg tak pokazuje tylko w 33, bo to jest faktyczny wiek dziecka...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... moje dziecko z usg w szpitalu wychodziło na 27 t, a byłam wg OM 25t4dz i nikt z położnych ani lekarz nie mówił że jestem w 27 tygodniu.... no chyba że ja głupia jestem
mi też wychodzi, że Mała jest duża, ale termin mam ciągle ten sam, mój gin mówi, że jak Mała wyjdzie to da sobie radę, bo jest duża, ale tego i tak nikt w szpitalu nie bierze pod uwagę, termin mam na 20 marca, i pewnie jak gdzieś do 25 marca nie urodzę to nikt nie będzie ingerował, żeby wywoływać. W sumie na początku tak jak u Młodej termin wychodził wg USG na wcześniej (na 14 marca) ale zostawiliśmy ten początkowy. Każde następne USG też pokazuje, Mała większa co najmniej o tydzień, ale przecież niektóre dzieci się rodzą 2,5 kg a inne 4kg przecież jak dziecko jest małe to nie siedzi w brzuszku 50 tygodni ja jednak mam nadzieję, że Mała wyjdzie wcześniej... ale najszybciej po weekendzie, jak M. wróci

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie u lekarza mojego... w sumie już miałam nie iść ale chciałam o pare spraw zapytać...

Mała w dalszym ciągu ułożona pośladkowo więc bez zmian cesarka, rozwarcie się powiększyło... ale to nic.

Dostałam takie paseczki, żeby co jakiś czas sprawdzać czy nie wyciekają mi wody płodowe.

A teraz szłam siu siu...
Sciągam majtki, siadam na kibelek, patrzę na wkładkę i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! : eeek:

sluz z krwia...
a on że to najprawdopodobniej po badaniu, że jeśli nie mam skurczów to na wszelki wypadek mam wziąść nospe, położyć się i obserwować....
mineły dwie godziny, nowa wkładka, a dalej mam ten krwawy śluz... tzn wiecie... tak jak na koniec okresu zamiast krwi to taki już brązowawy śluz... no to siedze w domu jeszcze... jak cos to bede dzwonic do niego jeszcze raz...
a może to ten czop?? może to już ??
Stary 2010-02-19, 20:24   #2336
NaTaLaLa
BAN stały

Moze to wlasnie czop bylabys juz 5 rozpakowana chociaz i tak pewnie bedziesz hehe
Ja sie zastanawiam, jak powinien ten czop wygladac...nie zawsze przeciez jest z krwia, ciekawe czy mozna to przeoczyc... malo sie o tym mowi, zeby nie ciaza to nie mialabym pojecia o tym....wszedzie trabia o wodach plodowych o tym akurat nie...
Stary 2010-02-19, 20:28   #2337
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oliwka, na kiedy masz termin?
wg.OM na 15.03 dopiero ale mam nadzieje,ze juz w tym miesiacu sie uda

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość

A teraz szłam siu siu...

sluz z krwia...
asienka no to trzymaj się a boli Cie cos?
Stary 2010-02-19, 20:30   #2338
martuko
Wtajemniczenie

no asienka, to mialas atrakcje/ Ja mysle ze rzeczywiscie moze to byc po badaniu, skoro sluz zerobil sie brazowy to jakby resztki krwi/. Zwracaj uwage czy jakies skurcze sie nie pojawiaja i bedzie dobrze. A powiedz mi - jaka dostalas instrukcje do paskow??> Bo ja juz dawno takie kupilam, z powodu uplawow od pessara - mialam taka wodnista wydzieline i sie balam ze to moga byc wody. A;e tak naprawde nie wiem do konca jak to sprawdzac, bo np jak wczesniej sikne to juz sie pasek zabarwia na granatowo, no ale tlumaczylam sobie ze to mocz pewnie sie dostal, po ponownym sprawdzaniu bylo juz bardziej kwasne... Ja mam jeszczze pytanie do dziewczyn, ktore mialy bialko w moczu. Dzis mi w badaniach cos wyszlo. Nie mam cisnienia wyzszegoo ani opuchniec, czy mam panikowac czy wystarczy jak w poniedzialek na wizycie to zglosze??? izaizula, bardzo Ci wspolczuje. Mi z dollegliwosci bolowych najbardziej doskwiera ucisk i takie jakby pieczenie w okolicach zeber jak poleze za dlugo na jednym boku. przez ostatnie dni jestem jakas oslabiona,, niewyspana, oczy mnie pieka... i nie mam jak sie przespac w dzien bo akurat wczesnym popoludniem goscie mnie nawiedxzaja. wszyscy sir nagle obudzili ze chca moj brzuszek jeszcze zobaczyc ale najgorsz dla mnie jest ostatnio zgaga. popoludniee-wieczor mam z glowy. i juz drugi dzien doprowadza mniee to do meczacych wymiotow. jak tak bedzie dalej to sie wykoncze zaraz biore rennie, ale musialam odczekac bo wczesnniej magnez lykalam, a nie chce wszystkiego naraz wrzucac do zoladka ((( no to dzis ja sobie ponarzekalam.......
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:30   #2339
asienka240
Rozeznanie

przezroczysto zołta galaretke mialam juz pare dni temu...
dzisiaj ten sluz taki wiecie no jak na koniec okresu... brazowo czerwony...

nie wiem...
wolałabym do tego 2 marca wytrzymac zeby mała przybrała jeszcze bo drobniutka jest 2550 wazy... ale to ponoc po mamusi bo ja jestem filigranowa a moj maz tez wysoki i szczupły...

a bolec nic mnie nie boli...
ewentualnie troszke po bokach brzuch...
Stary 2010-02-19, 20:32   #2340
NaTaLaLa
BAN stały

A po odejsciu wod mozna normalnie isc jeszcze do toalety? wiekszosc z mam pisala ze wstawaly na siku i bum... czy to tylko takie uczucie ze chcesz siku a to wody... LOL
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości