Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 16:19   #361
flawless
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na poszukiwaniach sukni ślubnej m.in. w MS Moda w Katarzynie, przymierzałam już chyba 4tą suknię, poprzednie 3 normalnie weszły (choć przy moich rozmiarach się nie dopięły) a ta 4ta była jakaś taka sztywna i strasznie wąska (za mały na mnie rozmiar bo mam w biuście 44 więc nie chciała przez niego przejść) więc stwierdziły że do mnie tą suknię tylko przyłożą ale jak wiadomo to nie to samo... i wtedy ta najstarsza pani mnie bardzo rozśmieszyła bo powiedziała żebym obejrzała sobie tą suknię w katalogu bo przecież ona tak samo będzie wyglądać na mnie jak na modelce...
i nasuwa się pytanie: po co my dziewczynki chodzimy i mierzymy te suknie i tracimy na to tyle czasu skoro możemy sobie wybrać ze strony internetowej siedząc w ciepłym domku??
ta starsza Pani nie umie w ogóle doradzić, jak kiedyć tam byłam i jej mówilam, że raczej sie nie widze w sukni typu rybka to mi odpowiedziala ze mam racje (bezczelna - no i przymierzalam inne suknie. a jak poszlam do Paryzanki to tam mnie Pani namowila na rybke i musialam sie przekonac, ze bylo OK.... dziwna jest ogolnie kobieta, trzeba ją olać i swoje przymierzyć, nawet 10 razy i nawet te modele, które się na pierwszy rzut oka nie podobają.
chciałam też pochodzić w warszawie za sukniami, ale tutaj drogo strasznie i już sama nie wiem co robić, bo nie mam tak urlopu, żeby specjalnie jeździć do kielc
flawless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:26   #362
medioza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fallsi Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś jeszcze chce te przykładowe ceny u florystek, to poproszę o przesłanie adresu mailowego... chyba że chce bez fotek.
Bardzo dziękuję za informacje
medioza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:29   #363
ewela03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez flawless Pokaż wiadomość
ta starsza Pani nie umie w ogóle doradzić, jak kiedyć tam byłam i jej mówilam, że raczej sie nie widze w sukni typu rybka to mi odpowiedziala ze mam racje (bezczelna - no i przymierzalam inne suknie. a jak poszlam do Paryzanki to tam mnie Pani namowila na rybke i musialam sie przekonac, ze bylo OK.... dziwna jest ogolnie kobieta, trzeba ją olać i swoje przymierzyć, nawet 10 razy i nawet te modele, które się na pierwszy rzut oka nie podobają.
chciałam też pochodzić w warszawie za sukniami, ale tutaj drogo strasznie i już sama nie wiem co robić, bo nie mam tak urlopu, żeby specjalnie jeździć do kielc

ja tam swoją suknię własnie kupiłam w MS Moda w Katarzynie i powiem szczerze,że byłam bardzo zadowolona z obsługi (starsza pani plus dwie młode dziewczyny).nie mówiły w czym mi byłoby dobrze,tylko dawały te suknie do przymiarki ktore ja sama chciałam....ale wiadomo,różnie to bywa w salonach...
również mierzyłam suknie w Warszawie,ale cena powalała z nóg - bardzo podobne modele sukienek (nwet ładniejsze)widziałam w Kielcach i były zdecydowanie tańsze...
wczoraj kupiłam buciki do ślubu....niestety zdjecie nie jest rwelacyjnej jakosci....
i od razu wstawiam zdjatko obraczek jakie my kupilismy w styczniu

zaręczeni 23.01.2010

ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 15.00
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:48   #364
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Hej,
byłam wczoraj u pani Ani Tusień na dekoloryzacji i farbowaniu włosów na jaśniejszy kolor, bardzo sympatyczna kobieta. Za zabieg zapłaciłam 200zł ale dzisiaj się troszkę wkurzyłam bo dzwoniłam po salonach dowiedzieć się cen zabiegów ślubnych(zaraz wkleję zebrane dane) i w nowo otwartym salonie na Bodzentyńskiej za ten sam zabieg zapłaciłabym 90zł...także straszna różnica...
Nie moge załadować załącznika więc przepisałam:

Salon Vita
Makijaż ślubny- 60-80zł
Makijaż próbny - 40zł
Tipsy - 80zł
Fryzura ślubna------
Fryzura próbna------

Salon Blanche
Makijaż ślubny- 65zł + 5zł za każda parę rzęs
Makijaż próbny - 65
Tipsy - 58
Fryzura ślubna- 100zł
Fryzura próbna- 50-70zł

Salon Image
Makijaż ślubny-------
Makijaż próbny -------
Tipsy --------
Fryzura ślubna- 75-95zł
Fryzura próbna- -40% od fryzury wyjściowej

Salon Awangarda
Makijaż ślubny-100zł obecnie promo.-20%
Makijaż próbny-70zł
Tipsy -80zł obecnie promo. 60zł
Fryzura ślubna-Ok.100zł
Fryzura próbna-Ok.100zł

Salon Ewan
Makijaż ślubny-----------
Makijaż próbny------------
Tipsy -100zł
Fryzura ślubna-100zł
Fryzura próbna-Ok.50-60zł

Salon Twój Styl nowy salon na ul.Bodzentyńskiej
Makijaż ślubny-Ok.50zł
Makijaż próbny-Ok.25zł
Tipsy -49zł ze wszystkim
Fryzura ślubna-Ok.70zł
Fryzura próbna-Ok.40-50zł

Edytowane przez domika88
Czas edycji: 2010-02-19 o 17:59
domika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:49   #365
srubka87
Zadomowienie

Dominko-wierz mi, że to co u jednego kosztuje 200 zł, a u drugiego jest o polowe tańsze to nie znaczy, że jest takie samo...Ja wiem sama po sobie, chodzilam do fryzjera na podcinanie i placilam 25 zł, teraz poszlam do Ani Świebody i zaplacilam 40 zł, ale...zupełnie inne cięcie, grzywka cud miód...Dekoloryzacja to zabieg b. niszczący włosy...jeśli ktoś używa kiepskich kosmetyków to może być kiepsko z włosami...jednym slowem-siano.
Poza tym nie dziwi Cię, że w tym salonie na Bodzentyńskiej wszystko jest połowę tańsze? To nie możliwe żeby nic nie zarazbiali, a przecież dobre kosmetyki kosztują...
fallsi-dziekuję za cennik, naprawde odwalilaś kawal dobrej roboty. Dzwoniłam dziś do greenopint i arteusza-obie panie b. miłe, mam im wysłac mailem zdjęcia. P. Ania niestety zajmuje sie tylko kwiatami(nie robi dekoracji z uzyciem materiałów), dwie pozostale nie odbieraly..o i chyba jescze kawiatowa pasja to tez tylko uslugi florystyczne.

Kochane czy wy naprawdę wierzycie Paniom w salonie? Ja nawet nie probowalam słuchać tego co do mnie mówią, bo wiem że zależy im tylko i wylącznie na sprzedaży. Zabrałam swoja świtę( wtym najleszą doradczynię-mamę) i dokonałam wyboru.

Przepraszam za błędy i literówki, ale korzystam nie ze swojego komputera i tu nie podkreśla mi błędów Zaraz spróbuję wstawić te fotki dekoracji. Oby się udało.
Stary 2010-02-19, 18:57   #366
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
Hej,
byłam wczoraj u pani Ani Tusień na dekoloryzacji i farbowaniu włosów na jaśniejszy kolor, bardzo sympatyczna kobieta. Za zabieg zapłaciłam 200zł ale dzisiaj się troszkę wkurzyłam bo dzwoniłam po salonach dowiedzieć się cen zabiegów ślubnych(zaraz wkleję zebrane dane) i w nowo otwartym salonie na Bodzentyńskiej za ten sam zabieg zapłaciłabym 90zł...także straszna różnica...

Pewnie dlatego zapłaciłaś więcej bo pani Ania Tusień używa lepszych farb i kosmetyków.

Ja też się czasem nie mogę zalogować.

Alice the Bride ja chcę chyba w takim stylu dekorację jak na zdjęciu poniżej - biały obrus i czerwone dodatki, ewentualnie ecri - złote ale nie wiem czy są takie. Chyba, że spodoba mi się coś innego.

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2010-02-19 o 18:59
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:26   #367
srubka87
Zadomowienie

Kicha...nadal nie mogę wstawić zalącznika. Sprobuję z komputera Tż-a.
To, że honolonkę wcięlo to jestem w stanie zrozumieć...ale co znaszą Lowcznią?chyba juz powróciła z zimowych szaleństw?!

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-19 o 19:29
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:52   #368
fallsi
Przyczajenie

Cytat:
Fallsi a gdzie dokładnie na bazarach znajduje się budka pani Ani? Może pamiętasz nr budki?
Na stronie jest napisane :"Plac Targowy Stoisko nr.23", więc są duże szanse że tam właśnie ją zastaniesz , i nie wiem gdzie to stoisko jest..., ale pewnie tam gdzie pozostałe z kwiatami.

Edytowane przez fallsi
Czas edycji: 2010-02-19 o 19:54
fallsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:05   #369
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Kicha...nadal nie mogę wstawić zalącznika. Sprobuję z komputera Tż-a.
To, że honolonkę wcięlo to jestem w stanie zrozumieć...ale co znaszą Lowcznią?chyba juz powróciła z zimowych szaleństw?!
Srubka wróciłam, i już jestem w Krakowie na podyplomowych studiach wiec do kompa mam kiepski dostep. Zazdroszczę wszystkim dziewczyną które mają już wybrane suknie ja od poniedziałku ide dalej szukać. I czeka mnie jeszcze wizyta w Wawie po obejrzenie obraczek i jednego modelu sukni. Coś czuje ze suknie to ja wybiorę ale koło kwietnia
Stary 2010-02-19, 20:11   #370
srubka87
Zadomowienie

No chyba wreszcie sie udało I to z tego samego komputera
Lowczyni ciesze się, że bacznie obserwujesz co u nas slychać.
Głowa do góry...jak nie ty suknie to suknia Ciebie znajdzie
Stary 2010-02-19, 20:40   #371
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Pomijając cenę jestem naprawdę zadowolona z usługii pani Ani Tusień,ładnie obcięła włosy,nie są aż tak bardzo zniszczone po tym zabiegu i dobrze doradzała także jeśli chodzi o pracę to jestem zadowolona.
Chciałam się jeszcze Was spytać jeśli mamy ślub o 17 to jak to wszystko rozplanować o której powinnoyć błogosławieństwo i na którą umówić się do fryzjera??
Stary 2010-02-19, 20:55   #372
srubka87
Zadomowienie

Ja mam ślub o 16.00, a do fryzjera jestem umowiona na 10.00( bo chcę miec najpierw pokręcone, a poetm upięte więc podwójna praca)...Liczmy, że skończy o 12.00, dotrę do domu o 12.30, szybki prysznic, drink w towarzystwie mamy, o 13.00 przychodzi kosmetyczka(ale zajmuje sie mamą) o 14.00 mną, o 14.45 przychodzi świadkowa, pomaga mi się ubrac i zaczynamy przedstawienie-Tż będzie ok. 15.15. Hihi sama nie moge uwierzyc w to co piszę-ja i ślub
To wszystko zalezy jaką chcesz fryzurę(ale licz ok. 2 godzin), czy maluje Cię kosmetyczka czy sama sie malujesz, czy przyjeżdza do domu czy nie...Czy daleko masz do kościoła(ja mam 5 min-samochodem).
Stary 2010-02-19, 21:22   #373
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Ja też chce mieć taką fryzurę żeby najpierw pokręcić włosy i potem je upiąć i fryzjerka powiedziała ze 1godz wystarczy więc się umówiłam na 12:30 ale teraz nie wiem czy nie za późno...bo potem makijaż pewnie ok13:45/14:00,potem dojazd do domu itp, też mam do kościoła 5min ale trzeba liczyć że w kościele trzeba być z 15 min wcześniej doliczyć do tego czas na ewentualne bramki,nie wiem ile może trwać błogosławieństeo ale pewnie krótko...już się gubie w tym...

Edytowane przez domika88
Czas edycji: 2010-02-19 o 21:26
domika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:26   #374
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Uff nadrobiłam

czesc

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
To gratuluję wyboru

BLACKrose24 to ja widzę, że Ty męża rozpieszczasz tyle niespodzianek, a ja mojemu tż tylko czekoladki i własne towarzystwo podarowałam

A ja dziś jestem po pracowitym dniu, zleciałam Sienkiewicza z pięć razy, dokupiłam resztę biżuterii i upatrzyłam cudne buty - a nie planowałam żadnych kupować bo butów mam mnóstwo i teraz nie wiem co robić Ale chyba jednak się skuszę Butów nigdy za wiele
Byłam też w Nemezji podpytać o wiązankę i chyba tam zamówię.. Ale jest mi troszkę smutno bo wymyśliłam sobie fioletowe róże i wszędzie gdzie pytałam takich nie mają... Chodzi mi o coś takiego, tylko bukiecik mniejszy i jakiś inny materiał - nie biały na dole..
Piękny ale faktycznie u nas w ck może byc problem

Cytat:
My też chcemy załatwić sprawę dekoratorek do przyszlego tygodnia, ale nie wiem czy się uda, bo Tż musi pisał pracę magisterską. Ja bym to zalatwiła, ale aparat ze zdjęciami jest u niego..chociaż...zaraz, zaraz...może uda mi się wstawić Wam zaraz fotki naszej wymarzonej dekoracji. I tym sposobem będe mogla zalatwić dekoratkorkę jak Tż będzie sie uczył
Powiedzcie mi jeszcze od jakich miesięcy sa obrony magisterskie? Zawsze myślalam, że od połowy czerwca można sie bronić, a tu ostatnio Tż powiedział, że jego dziekan powiedział, że w lipcu to bronia sie Ci, którzy bardzo chcą...a reszta broni sie od września do grudnia...
U nas to nie wchodzi w grę..mamy ślub w sierpniu, Tż musi byc magistrem
Kochana u nas już się bronią

Cytat:
Dominko-wierz mi, że to co u jednego kosztuje 200 zł, a u drugiego jest o polowe tańsze to nie znaczy, że jest takie samo...Ja wiem sama po sobie, chodzilam do fryzjera na podcinanie i placilam 25 zł, teraz poszlam do Ani Świebody i zaplacilam 40 zł, ale...zupełnie inne cięcie, grzywka cud miód...Dekoloryzacja to zabieg b. niszczący włosy...jeśli ktoś używa kiepskich kosmetyków to może być kiepsko z włosami...jednym slowem-siano.
Poza tym nie dziwi Cię, że w tym salonie na Bodzentyńskiej wszystko jest połowę tańsze? To nie możliwe żeby nic nie zarazbiali, a przecież dobre kosmetyki kosztują...
fallsi-dziekuję za cennik, naprawde odwalilaś kawal dobrej roboty. Dzwoniłam dziś do greenopint i arteusza-obie panie b. miłe, mam im wysłac mailem zdjęcia. P. Ania niestety zajmuje sie tylko kwiatami(nie robi dekoracji z uzyciem materiałów), dwie pozostale nie odbieraly..o i chyba jescze kawiatowa pasja to tez tylko uslugi florystyczne.

Kochane czy wy naprawdę wierzycie Paniom w salonie? Ja nawet nie probowalam słuchać tego co do mnie mówią, bo wiem że zależy im tylko i wylącznie na sprzedaży. Zabrałam swoja świtę( wtym najleszą doradczynię-mamę) i dokonałam wyboru.

Przepraszam za błędy i literówki, ale korzystam nie ze swojego komputera i tu nie podkreśla mi błędów Zaraz spróbuję wstawić te fotki dekoracji. Oby się udało.
Zgadzamsię zawsze chodziłam na podcinanie do takiej "taniej" pani, a kiedyś zaszalałam i pszłam do innej, zapłaciłam dwa razy tyle, ale bez porównania, włosy zupełnie inaczej się układają
Ale z drugiej strony nie zawsze drogo+dobrze, trzeba po prostu znaleźć odpowiednią osobę. Ja ostatnio chce isc do jakiegos faceta, bo nigdy nie byłam u faceta fryzjera

Cytat:
No chyba wreszcie sie udało I to z tego samego komputera
Lowczyni ciesze się, że bacznie obserwujesz co u nas slychać.
Głowa do góry...jak nie ty suknie to suknia Ciebie znajdzie
Przecież ta dekoracja nie jest skomplikowana Chodzi tylko o wystaczającą ilość materiałów

Cytat:
Pomijając cenę jestem naprawdę zadowolona z usługii pani Ani Tusień,ładnie obcięła włosy,nie są aż tak bardzo zniszczone po tym zabiegu i dobrze doradzała także jeśli chodzi o pracę to jestem zadowolona.
Chciałam się jeszcze Was spytać jeśli mamy ślub o 17 to jak to wszystko rozplanować o której powinnoyć błogosławieństwo i na którą umówić się do fryzjera??
Ja też miałam na 17
U mnie było tak:
11.00 fryzjer
12.30 makijaż (ten sam budynek)
koło 14 byłam w domu (szłam na piechotkę po to po drugiej stronie ulicy)
koło 16 przyjechał małż.
koło 16.15 błogosławieństwo
16.45 wyjechaliśmy do Kościoła (mam do Kościoła ok. 15 min piechotą)

Więc musisz wziąć poprawkę na czas dojazdu i około 30 minut poślizgu

Moje rady - jeśli nie macie pleneru w dniu ślubu, nie umawiać się do fryzjera zbyt wcześnie, bo potem w domu będziecie się masakrycznie nudzić. W Kościele należy być około 15 minut przed czasem (my podpisywaliśmy protokół i te papiery trzy dni wcześniej i tylko świadkowie poszli na zachrystie), by mieć czas przywitać się z gośćmi. (powiem Wam, ze u nas goście to najbardziej chwalili, ze przed Kościołem, z każdym kogo zobaczyliśmy się przywitaliśmy i na weselu nie siedzieliśmy za stołami prawie wcale tylko ciągle przy jakimś stole z gośćmi)

Mam nadzieję, ze na coś Wam się przydam, a nie tak jak kwiatek u kożucha nagle wyskakuje
Aha i zjedzcie coś w domu, nie ma co liczyć, ze się na weselu najecie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:32   #375
wiewi
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Mam takie pytanko czy te kursy przedmałżeńskie z Karczówki to są akceptowane w innych kościołach? Troszkę się obawiam czy w Katedrze nie będą robi nam problemów z tym. A mi zależy na szybkim kursie bo mój TŻ ma zjazdy na uczelni, a wiem też że jakbyśmy poszli do Katedry na kurs to nie moglibyśmy opuścić spotkania.
Stary 2010-02-19, 22:13   #376
eninka84
Zadomowienie

a ja dzis bylam poraz pierwszy w poradni.....jakies wykresy mam robić, temperature mierzyć...jestem załamana
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 22:21   #377
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kochana wykres możesz spokojnie ściągnąć z neta.

W ogóle jak byście chciały coś o tych NPR (w sensie odpowiedzi na jakieś pytania - nie wiem czy zadają,u nas w ogóle tego nie było) to służę pomocą

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-19, 22:25   #378
Meana1
Rozeznanie

Ja mam ślub o 17 i do fryzjera chcę się umówić na 10. Do kosmetyczki na 12. Pani Ania Świeboda powiedziała, że fryzura zajmuje 1,5h. Myślę, że o 13.20 będę w domu. Po 14 idziemy na plener. O 16 musimy być w domu na błogosławieństwo. O 16.40 wyjaz z domu bo trzeba być 15 minut wcześniej w Kościele.
Jesli nie miałabym pleneru to na fryzurę umówiłabym się na 11.30 a do kosmetyczki na 13 albo nawet godzinę później.
Stary 2010-02-19, 22:26   #379
ewela03
Raczkowanie

eninka84 a w ktorej poradni bylas?masz jakies namiary?bo ja z moim TŻ musimy poradnie zaliczyc w jeden dzien,gdyz on przed swietami przylatuje na 3 dni a potem dopiero 4 dni przed slubem...

ja mam ślub o 15,fryzjerke zamowiona na 9.oo, kosmetyczka kolo 11 -11.30 (trzeba doliczyc czas dojazdu), a blogoslawienstwo myslimy przed 14,poniewaz droga do kosciola to jakies 20mi, doliczyc bramki i oczywiscie to iz trzeba byc w kosciele troszeczke wczesniej..wiec w sumie chyba bedzie ok

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 15.00

Edytowane przez ewela03
Czas edycji: 2010-02-19 o 22:36
Stary 2010-02-19, 22:52   #380
Meana1
Rozeznanie

Eninka napisz o tej poradni coś więcej.
Stary 2010-02-19, 23:07   #381
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
a ja dzis bylam poraz pierwszy w poradni.....jakies wykresy mam robić, temperature mierzyć...jestem załamana
Ja załatwiłam poradnie w dwa spotkania (na trzy przewidziane),ale były z nami pary z Kielc i okolic,które załatwiły to w jedno spotkanie
Pani młoda, miła, żadnych temperatur, straszenia tabsami,nawet nas pochwaliła, ze mieszkaliśmy przed ślubem. No ale to z Kielc jakieś 25 km.
Jakby co służę telefonem, można zadzwonić i się dogadać (wiem, ze bez problemu podpisuje zaświadczenia po jednym spotkaniu)

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-19, 23:22   #382
srubka87
Zadomowienie

Scio-no właśnie ta dekoracja nie jest skomplikowana, więc nie rozumiem co mogło tę Panią dekoratorkę tak przerazić(domyślamy się, że pokrowce na krzesła, bo na stronie hotelu są takie ciut przymałe), chcemy też podwieszony materiał po sufitem(wstążki wrzosową i zieloną) sala jest wysoka to fakt, ale skoro ta pani robi tam często dekoracje to powinna być na to przygotowana. Jednym słowem amatorszczyzna...chyba tylko umie powielać(to nie jej dekoracja). No nic zobaczymy, napisałam już do dwóch innych dekoratorek(fallsi jeszcze raz wielkie dzięki) i czekamy na wycenę
Ja tez miałam tylko 2 spotkania w poradni-u p.Marii
Kurs na Karczówce jest wszędzie brany pod uwagę, ale radzę się nie chwalić publicznie ile on trwa
Stary 2010-02-19, 23:22   #383
eninka84
Zadomowienie

My chodzimy do O.Kapucynów na Warszaską. Pierwsze spotkanie (z 3 planowanych) były 3 pary, łącznie z nami, gdzie ogólnie mówiła o obserwacji sluzu i mierzeniu temp. Poza tym mówiła jakie to strasznie grzeszne jest używanie antykoncepcji, po czym na zakonczenie(30 min trwało) sprzedała nam ćwiczeniówke w której nalezy sobie zaznaczać temp....
Na koniec poinformowała nas ze tym razem nastepne spotkanie bedzie juz indywidualnie, nie grupowo i to my bedziemy mówic a ona słuchać...;/ babka całkiem miła ale ja nie mam zamiaru mierzyc temperatury, dziewczyny nie wiem dlaczego ale jestem całkowicie na NIE i nie dam sie zmusić....dam znac za tydzien (wtedy kolejne spotkanie) jak było na tej indywidualnej rozmowie z nią.
mam jej numer, w razie czego słuzę... choć narazie nie mogę polecic bo nie wiem co mnie czeka Aczkolwiek moja kolezanka u niej tez byla i sobie chwali. W sobote za tydzien ide na kurs na Karczówkę...sama...bez TZ ciekawe co to bedzie

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2010-02-19 o 23:24
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 23:32   #384
ewela03
Raczkowanie

srubka87 i eninka 84 to ja poprosze o namiary na te panie na priva
Stary 2010-02-20, 09:19   #385
gosza_25
Rozeznanie

wiewi jak ja rozmawiałam z księdzem z katedry to powiedział żebyśmy sobie powoli robili ten kurs przedmałżeński i ta poradnie gdzie tylko chcemy...Gdzie nam bliżej i wygodniej dojechać Więc na pewno nie będzie robił żadnych problemów

Mnie poradnia straaasznie denerwuje ale może uda mi się ją jakoś obejść...

A dzisiaj śniło mi się że mam brać ślub i w tym samym dniu uświadomiłam sobie że nie mam sukienki i całą noc biegałam za sukienką po salonach jedną kupiłam ale oddałam bo miała jakiś brzydki kolor...Ech powiem wam kochane obudziłam się taka zmęczona że aż mnie głowa boli

A ciekawe co będzie przed samym ślubem skoro do ślubu jeszcze tyyyyyle czasu a mi się już zaczynają takie głupoty śnic

A co do kursu na karczówce to przecież wszyscy doskonale wiedzą ile on trwa bo jest zatwierdzony przez kurię

Edytowane przez gosza_25
Czas edycji: 2010-02-20 o 09:21
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:52   #386
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Scio - mogę prosić namiary na tę poradnię? I gdzie ona dokładnie jest? Bo może te 25 km jest w moją stronę
Stary 2010-02-20, 09:58   #387
nemea
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz się zdenerwuję...nie mogę wstawić załącznków. Nie wiem już czy to problem z komputerem(korzystam z komputera siostry Tż-a) czy z Wizażem. Spróbuje poźniej.
Tż musi być magisterm przed ślubem z dwóch powodów: po pierwsze musi szukać pracy(-idealnie by było jakby znalazł jakąkolwiek już przed ślubem-niby ma inżyniera co jest ważniejsze niż mgr ale... i tu sie ujawnia drugi powód...teściowie zagadaliby/zamęczyliby nas na śmierć...A tego wole nie ryzykować...
Z magistrem to dobrze myślisz, ale u mnie trzeba było oddać bardzo szybko pracę by się wcześnie bronić. I wszystko zależy, czy akurat promotor/recenzent nie jadą gdzieś na wakacje. Z szukaniem pracy może być nieco gorzej, wiem po sobie i mężu tym bardziej. Zwłaszcza, że jak to bedzie tuż przed ślubem to mogą nieprzychylnie patrzeć na urlopy okolicznościowe i takie tam zaraz po rozpoczęciu pracy...
Cytat:
My też chcemy załatwić sprawę dekoratorek do przyszlego tygodnia, ale nie wiem czy się uda, bo Tż musi pisał pracę magisterską. Ja bym to zalatwiła, ale aparat ze zdjęciami jest u niego..chociaż...zaraz, zaraz...może uda mi się wstawić Wam zaraz fotki naszej wymarzonej dekoracji. I tym sposobem będe mogla zalatwić dekoratkorkę jak Tż będzie sie uczył
Powiedzcie mi jeszcze od jakich miesięcy sa obrony magisterskie? Zawsze myślalam, że od połowy czerwca można sie bronić, a tu ostatnio Tż powiedział, że jego dziekan powiedział, że w lipcu to bronia sie Ci, którzy bardzo chcą...a reszta broni sie od września do grudnia...
U nas to nie wchodzi w grę..mamy ślub w sierpniu, Tż musi byc magistrem
to wszystko zależy od uczelni. tam gdzie mąż studiował obrony były czerwiec-lipiec, potem wrzesień-październik a potem dopiero znów czerwiec-lipiec i tyle. jak się człowiek nie obronił to czekał rok. U mnie obrony są od maja do marca i po protu trzeba kilku osób by zeprała się komisja. Ale też łączą z zaocznymi. Chociaż ja po złożeniu pracy musiałam miesiąc czekać na obronę, bo nie dało się złożyć komisji, za mało osób do obrony było. Ale pracowałam to mi to nie przeszkadzało...
Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam takie pytanko czy te kursy przedmałżeńskie z Karczówki to są akceptowane w innych kościołach
? Troszkę się obawiam czy w Katedrze nie będą robi nam problemów z tym. A mi zależy na szybkim kursie bo mój TŻ ma zjazdy na uczelni, a wiem też że jakbyśmy poszli do Katedry na kurs to nie moglibyśmy opuścić spotkania.
Są akceptowane, ale jak to ktoś wspomniał nie należy się chwalić ze takie krótkie. prawda jest taka, że klasyczny program kursów przedmałżeńskich to 18 godzin i powinno się zakończyć "sprawdzeniem wiedzy" czego Karczówka nie praktykuje i za to się ją "kocha". Muszą przyjąć kurs w Katedrze, jak nie będą chcieli to do kurii zapraszam.
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Wszędzie tak jest, ale jak poszłam do pani Marii zestresowana myśląc co będzie, w końcu biorę pigułki, to było spoko. Powiedziałam, ze wykres robiłam, ale nie jest do końca prawdziwy bo ze względów zdrowotnych pigułki biorę. Ale w razie czego jak będzie potrzebna mi metoda to są specjalne strony o tym założone w internecie gdzie fachowo wytłumaczone wszystko to się ucieszyła i po spotkaniu drugim było, wpis na karteczce zrobiła.
Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Ja mam ślub o 17 i do fryzjera chcę się umówić na 10. Do kosmetyczki na 12. Pani Ania Świeboda powiedziała, że fryzura zajmuje 1,5h. Myślę, że o 13.20 będę w domu. Po 14 idziemy na plener. O 16 musimy być w domu na błogosławieństwo. O 16.40 wyjaz z domu bo trzeba być 15 minut wcześniej w Kościele.
Jesli nie miałabym pleneru to na fryzurę umówiłabym się na 11.30 a do kosmetyczki na 13 albo nawet godzinę później.
My mieliśmy podobnie. Ślub o 16 był. Ja miałam chwilę przerwy miedzy fryzjerem a kosmetyczką, która malowała świadkową u mnie. Mogłam się wykąpać i pochłonąć kawałek wiejskiej kiełbaski weselnej. Fryzjera miałam o 8 i gdyby był później to bym się nie wyrobiła. Rzecz w tym, ze przeforsowałam błogosławieństwo przed plenerem który mieliśmy około 14. Na błogosławieństwo sciągnęłam teściów wczesniej prawie sie z nimi kłócąc o ten pomysł. Ale miałam rację, bo jakby mieli z gosćmi i całą odziną przyjechać to w ogóle by błogosławieństwa nie było, bo tamci nie mogli autokarem znaleźć kościoła i spóźnili się 15 minut. A my po błogosławieństwie na plener i potem prosto do kościoła, nie musząc znów do mieszkania wracać i potem do kościoła, jakieś bramki czy coś. Nie było tego.
Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
wiewi jak ja rozmawiałam z księdzem z katedry to powiedział żebyśmy sobie powoli robili ten kurs przedmałżeński i ta poradnie gdzie tylko chcemy...Gdzie nam bliżej i wygodniej dojechać Więc na pewno nie będzie robił żadnych problemów

Mnie poradnia straaasznie denerwuje ale może uda mi się ją jakoś obejść...

A dzisiaj śniło mi się że mam brać ślub i w tym samym dniu uświadomiłam sobie że nie mam sukienki i całą noc biegałam za sukienką po salonach jedną kupiłam ale oddałam bo miała jakiś brzydki kolor...Ech powiem wam kochane obudziłam się taka zmęczona że aż mnie głowa boli

A ciekawe co będzie przed samym ślubem skoro do ślubu jeszcze tyyyyyle czasu a mi się już zaczynają takie głupoty śnic

A co do kursu na karczówce to przecież wszyscy doskonale wiedzą ile on trwa bo jest zatwierdzony przez kurię
O dziwnych sukniach ślubnych to ja sny miałam raz nawet po ślubie

A ja coś dziś z bólem głowy wstałam, chociaż ciśnienie normalne 90/62... tylko puls dość duży był, bo 142... A wcale tak długo nie spałam... raptem godzinę, półtorej więcej niz w tygodniu. Zjem cos, ubiorę sie, szykować się muszę, bo dziś do teściów na weekend jedziemy. Mąż tam tydzień temu był, ale mnie tam od sylwestra nie było...

zdjęcia są moją własnością - zakaz publikacji bez zgody właścicielki

Edytowane przez nemea
Czas edycji: 2010-02-20 o 10:00 Powód: dopisek
nemea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:21   #388
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hejka, my poradnie mamy przy kosciele, tak nas ksiadz poinformowal wiec mysle ze nie bedzie problemuco do umowienia fryzjera i kosmetyczki to tez mam problem na ktora najlepiej, bo nie chce za wczesnie, zeby sie nie nudzic w domku Ponadto nad kosmetyczka sie zastanawiam, bo mam znajoma, ale powiem szczerze ze nie do konca jestem zadowolona, bo chcialabym miec sztuczne rzesy, a ona nie za rewelacyjnie mi ostatnio zrobila i sie odklejaly, a mam kumpele ktora super maluje, tylko z tymi rzesami problema wole zeby jedna osoba mi zrobila to od a do z Teraz musze isc w slady niektorych z was i zaczac zaproszenia kupowac, bo czasu mi braknie jak bede wszystko odkladacno i najwazniejsze gdzie isc zeby buciki do sukni kupic?? tu bedzie problem bo jestem strasznie wybredna
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:30   #389
margaret82
Zadomowienie

Oj pogoda tragedia mnie wczoraj głowa bolała na ten deszcz wieczorny Dzisiaj podchodzę do sytuacji strategicznie i właśnie pije sobie kawkę
Ja się zbieram żeby zadzwonić do pani z poradni bo już chyba najwyższy czas
srubka87 Twoja dekoracja nie jest jakaś mega wymyślna więc aż dziwne zachowanie pani dekoratorki może faktycznie ją przeraziło to że nie ma tyle pokrowców i materiałów pod sufit ale to powinna powiedziec że nie podoła i tyle.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:45   #390
srubka87
Zadomowienie

Margaret-rzecz w tym, że ta pani ma tyle pokrowców z tym, że są za małe, wystają spod nich kremowe krzesła. Pewnie nie miała materiałów tych kolorach i nie chce kupować. Jak sama powiedziała: większość decyduje się na ciepłe kolory: pomarańcz i krem(a co mnie większość obchodzi).Ponoć spotkałam się z dekoratorką...
ewela-jak tylko go odnajdę to wyślę na prv
Gosza-hihija wczoraj miałam sen z serii śłubnych koszmarów, śniło mi się, że poszłam do fryzjerki podciąć włosy i okazało się, że....wyszłam z blondem na głowie(kiedyś byłam blondynką, a od prawie roku jestem szatynką), a żeby tego było mało wpadał w ryży
Pani Maria z poradni jest świetna, serdeczna, nie mówiła farmazonów o tabletkach...przedstawiła nam inną metodę planowania rodziny i na tym koniec

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości