|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
- no i przymierzalam inne suknie. a jak poszlam do Paryzanki to tam mnie Pani namowila na rybke i musialam sie przekonac, ze bylo OK.... dziwna jest ogolnie kobieta, trzeba ją olać i swoje przymierzyć, nawet 10 razy i nawet te modele, które się na pierwszy rzut oka nie podobają.chciałam też pochodzić w warszawie za sukniami, ale tutaj drogo strasznie i już sama nie wiem co robić, bo nie mam tak urlopu, żeby specjalnie jeździć do kielc |
|
|
|
|
#362 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tam swoją suknię własnie kupiłam w MS Moda w Katarzynie i powiem szczerze,że byłam bardzo zadowolona z obsługi (starsza pani plus dwie młode dziewczyny).nie mówiły w czym mi byłoby dobrze,tylko dawały te suknie do przymiarki ktore ja sama chciałam....ale wiadomo,różnie to bywa w salonach... również mierzyłam suknie w Warszawie,ale cena powalała z nóg - bardzo podobne modele sukienek (nwet ładniejsze)widziałam w Kielcach i były zdecydowanie tańsze... wczoraj kupiłam buciki do ślubu....niestety zdjecie nie jest rwelacyjnej jakosci.... i od razu wstawiam zdjatko obraczek jakie my kupilismy w styczniu ![]() zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 1 |
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
byłam wczoraj u pani Ani Tusień na dekoloryzacji i farbowaniu włosów na jaśniejszy kolor, bardzo sympatyczna kobieta. Za zabieg zapłaciłam 200zł ale dzisiaj się troszkę wkurzyłam bo dzwoniłam po salonach dowiedzieć się cen zabiegów ślubnych(zaraz wkleję zebrane dane) i w nowo otwartym salonie na Bodzentyńskiej za ten sam zabieg zapłaciłabym 90zł Nie moge załadować załącznika więc przepisałam: Salon Vita Makijaż ślubny- 60-80zł Makijaż próbny - 40zł Tipsy - 80zł Fryzura ślubna------ Fryzura próbna------ Salon Blanche Makijaż ślubny- 65zł + 5zł za każda parę rzęs Makijaż próbny - 65zł Tipsy - 58zł Fryzura ślubna- 100zł Fryzura próbna- 50-70zł Salon Image Makijaż ślubny------- Makijaż próbny ------- Tipsy -------- Fryzura ślubna- 75-95zł Fryzura próbna- -40% od fryzury wyjściowej Salon Awangarda Makijaż ślubny-100zł obecnie promo.-20% Makijaż próbny-70zł Tipsy -80zł obecnie promo. 60zł Fryzura ślubna-Ok.100zł Fryzura próbna-Ok.100zł Salon Ewan Makijaż ślubny----------- Makijaż próbny------------ Tipsy -100zł Fryzura ślubna-100zł Fryzura próbna-Ok.50-60zł Salon Twój Styl nowy salon na ul.Bodzentyńskiej Makijaż ślubny-Ok.50zł Makijaż próbny-Ok.25zł Tipsy -49zł ze wszystkim Fryzura ślubna-Ok.70zł Fryzura próbna-Ok.40-50zł
Edytowane przez domika88 Czas edycji: 2010-02-19 o 17:59 |
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Dominko-wierz mi, że to co u jednego kosztuje 200 zł, a u drugiego jest o polowe tańsze to nie znaczy, że jest takie samo...Ja wiem sama po sobie, chodzilam do fryzjera na podcinanie i placilam 25 zł, teraz poszlam do Ani Świebody i zaplacilam 40 zł, ale...zupełnie inne cięcie, grzywka cud miód...Dekoloryzacja to zabieg b. niszczący włosy...jeśli ktoś używa kiepskich kosmetyków to może być kiepsko z włosami...jednym slowem-siano.
Poza tym nie dziwi Cię, że w tym salonie na Bodzentyńskiej wszystko jest połowę tańsze? To nie możliwe żeby nic nie zarazbiali, a przecież dobre kosmetyki kosztują... fallsi-dziekuję za cennik, naprawde odwalilaś kawal dobrej roboty. Dzwoniłam dziś do greenopint i arteusza-obie panie b. miłe, mam im wysłac mailem zdjęcia. P. Ania niestety zajmuje sie tylko kwiatami(nie robi dekoracji z uzyciem materiałów), dwie pozostale nie odbieraly..o i chyba jescze kawiatowa pasja to tez tylko uslugi florystyczne. Kochane czy wy naprawdę wierzycie Paniom w salonie? Ja nawet nie probowalam słuchać tego co do mnie mówią, bo wiem że zależy im tylko i wylącznie na sprzedaży. Zabrałam swoja świtę( wtym najleszą doradczynię-mamę) i dokonałam wyboru. Przepraszam za błędy i literówki, ale korzystam nie ze swojego komputera i tu nie podkreśla mi błędów
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie dlatego zapłaciłaś więcej bo pani Ania Tusień używa lepszych farb i kosmetyków. Ja też się czasem nie mogę zalogować. Alice the Bride ja chcę chyba w takim stylu dekorację jak na zdjęciu poniżej - biały obrus i czerwone dodatki, ewentualnie ecri - złote ale nie wiem czy są takie. Chyba, że spodoba mi się coś innego. Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2010-02-19 o 18:59 |
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Kicha...nadal nie mogę wstawić zalącznika. Sprobuję z komputera Tż-a.
To, że honolonkę wcięlo to jestem w stanie zrozumieć...ale co znaszą Lowcznią?chyba juz powróciła z zimowych szaleństw?!
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-02-19 o 19:29 |
|
|
|
#368 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, i nie wiem gdzie to stoisko jest..., ale pewnie tam gdzie pozostałe z kwiatami.
Edytowane przez fallsi Czas edycji: 2010-02-19 o 19:54 |
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
No chyba wreszcie sie udało
I to z tego samego komputeraLowczyni ciesze się, że bacznie obserwujesz co u nas slychać. Głowa do góry...jak nie ty suknie to suknia Ciebie znajdzie
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Pomijając cenę jestem naprawdę zadowolona z usługii pani Ani Tusień,ładnie obcięła włosy,nie są aż tak bardzo zniszczone po tym zabiegu i dobrze doradzała także jeśli chodzi o pracę to jestem zadowolona.
Chciałam się jeszcze Was spytać jeśli mamy ślub o 17 to jak to wszystko rozplanować o której powinnoyć błogosławieństwo i na którą umówić się do fryzjera??
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ślub o 16.00, a do fryzjera jestem umowiona na 10.00( bo chcę miec najpierw pokręcone, a poetm upięte więc podwójna praca)...Liczmy, że skończy o 12.00, dotrę do domu o 12.30, szybki prysznic, drink w towarzystwie mamy, o 13.00 przychodzi kosmetyczka(ale zajmuje sie mamą) o 14.00 mną, o 14.45 przychodzi świadkowa, pomaga mi się ubrac i zaczynamy przedstawienie-Tż będzie ok. 15.15. Hihi sama nie moge uwierzyc w to co piszę-ja i ślub
![]() To wszystko zalezy jaką chcesz fryzurę(ale licz ok. 2 godzin), czy maluje Cię kosmetyczka czy sama sie malujesz, czy przyjeżdza do domu czy nie...Czy daleko masz do kościoła(ja mam 5 min-samochodem).
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chce mieć taką fryzurę żeby najpierw pokręcić włosy i potem je upiąć i fryzjerka powiedziała ze 1godz wystarczy więc się umówiłam na 12:30 ale teraz nie wiem czy nie za późno...bo potem makijaż pewnie ok13:45/14:00,potem dojazd do domu itp, też mam do kościoła 5min ale trzeba liczyć że w kościele trzeba być z 15 min wcześniej doliczyć do tego czas na ewentualne bramki,nie wiem ile może trwać błogosławieństeo ale pewnie krótko...już się gubie w tym...
Edytowane przez domika88 Czas edycji: 2010-02-19 o 21:26 |
|
|
|
#374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam
czesc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony nie zawsze drogo+dobrze, trzeba po prostu znaleźć odpowiednią osobę. Ja ostatnio chce isc do jakiegos faceta, bo nigdy nie byłam u faceta fryzjera ![]() Cytat:
Chodzi tylko o wystaczającą ilość materiałów![]() Cytat:
![]() U mnie było tak: 11.00 fryzjer 12.30 makijaż (ten sam budynek) koło 14 byłam w domu (szłam na piechotkę po to po drugiej stronie ulicy) koło 16 przyjechał małż. koło 16.15 błogosławieństwo 16.45 wyjechaliśmy do Kościoła (mam do Kościoła ok. 15 min piechotą) Więc musisz wziąć poprawkę na czas dojazdu i około 30 minut poślizgu Moje rady - jeśli nie macie pleneru w dniu ślubu, nie umawiać się do fryzjera zbyt wcześnie, bo potem w domu będziecie się masakrycznie nudzić. W Kościele należy być około 15 minut przed czasem (my podpisywaliśmy protokół i te papiery trzy dni wcześniej i tylko świadkowie poszli na zachrystie), by mieć czas przywitać się z gośćmi. (powiem Wam, ze u nas goście to najbardziej chwalili, ze przed Kościołem, z każdym kogo zobaczyliśmy się przywitaliśmy i na weselu nie siedzieliśmy za stołami prawie wcale tylko ciągle przy jakimś stole z gośćmi) Mam nadzieję, ze na coś Wam się przydam, a nie tak jak kwiatek u kożucha nagle wyskakuje ![]() Aha i zjedzcie coś w domu, nie ma co liczyć, ze się na weselu najecie |
|||||
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam takie pytanko czy te kursy przedmałżeńskie z Karczówki to są akceptowane w innych kościołach? Troszkę się obawiam czy w Katedrze nie będą robi nam problemów z tym. A mi zależy na szybkim kursie bo mój TŻ ma zjazdy na uczelni, a wiem też że jakbyśmy poszli do Katedry na kurs to nie moglibyśmy opuścić spotkania.
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzis bylam poraz pierwszy w poradni.....jakies wykresy mam robić, temperature mierzyć...jestem załamana
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana wykres możesz spokojnie ściągnąć z neta.
W ogóle jak byście chciały coś o tych NPR (w sensie odpowiedzi na jakieś pytania - nie wiem czy zadają,u nas w ogóle tego nie było) to służę pomocą |
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ślub o 17 i do fryzjera chcę się umówić na 10. Do kosmetyczki na 12. Pani Ania Świeboda powiedziała, że fryzura zajmuje 1,5h. Myślę, że o 13.20 będę w domu. Po 14 idziemy na plener. O 16 musimy być w domu na błogosławieństwo. O 16.40 wyjaz z domu bo trzeba być 15 minut wcześniej w Kościele.
Jesli nie miałabym pleneru to na fryzurę umówiłabym się na 11.30 a do kosmetyczki na 13 albo nawet godzinę później. |
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
eninka84 a w ktorej poradni bylas?masz jakies namiary?bo ja z moim TŻ musimy poradnie zaliczyc w jeden dzien,gdyz on przed swietami przylatuje na 3 dni a potem dopiero 4 dni przed slubem...
![]() ja mam ślub o 15,fryzjerke zamowiona na 9.oo, kosmetyczka kolo 11 -11.30 (trzeba doliczyc czas dojazdu), a blogoslawienstwo myslimy przed 14,poniewaz droga do kosciola to jakies 20mi, doliczyc bramki i oczywiscie to iz trzeba byc w kosciele troszeczke wczesniej..wiec w sumie chyba bedzie ok zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 15.00 Edytowane przez ewela03 Czas edycji: 2010-02-19 o 22:36 |
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Eninka napisz o tej poradni coś więcej.
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani młoda, miła, żadnych temperatur, straszenia tabsami,nawet nas pochwaliła, ze mieszkaliśmy przed ślubem. No ale to z Kielc jakieś 25 km. Jakby co służę telefonem, można zadzwonić i się dogadać (wiem, ze bez problemu podpisuje zaświadczenia po jednym spotkaniu) |
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Scio-no właśnie ta dekoracja nie jest skomplikowana, więc nie rozumiem co mogło tę Panią dekoratorkę tak przerazić(domyślamy się, że pokrowce na krzesła, bo na stronie hotelu są takie ciut przymałe), chcemy też podwieszony materiał po sufitem(wstążki wrzosową i zieloną) sala jest wysoka to fakt, ale skoro ta pani robi tam często dekoracje to powinna być na to przygotowana. Jednym słowem amatorszczyzna...chyba tylko umie powielać(to nie jej dekoracja). No nic zobaczymy, napisałam już do dwóch innych dekoratorek(fallsi jeszcze raz wielkie dzięki
![]() Ja tez miałam tylko 2 spotkania w poradni-u p.Marii ![]() Kurs na Karczówce jest wszędzie brany pod uwagę, ale radzę się nie chwalić publicznie ile on trwa
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
My chodzimy do O.Kapucynów na Warszaską. Pierwsze spotkanie (z 3 planowanych) były 3 pary, łącznie z nami, gdzie ogólnie mówiła o obserwacji sluzu i mierzeniu temp. Poza tym mówiła jakie to strasznie grzeszne jest używanie antykoncepcji, po czym na zakonczenie(30 min trwało) sprzedała nam ćwiczeniówke w której nalezy sobie zaznaczać temp....
Na koniec poinformowała nas ze tym razem nastepne spotkanie bedzie juz indywidualnie, nie grupowo i to my bedziemy mówic a ona słuchać...;/ babka całkiem miła ale ja nie mam zamiaru mierzyc temperatury, dziewczyny nie wiem dlaczego ale jestem całkowicie na NIE i nie dam sie zmusić....dam znac za tydzien (wtedy kolejne spotkanie) jak było na tej indywidualnej rozmowie z nią. mam jej numer, w razie czego słuzę... choć narazie nie mogę polecic bo nie wiem co mnie czeka Aczkolwiek moja kolezanka u niej tez byla i sobie chwali. W sobote za tydzien ide na kurs na Karczówkę...sama...bez TZ ciekawe co to bedzie
Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2010-02-19 o 23:24 |
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
srubka87 i eninka 84 to ja poprosze o namiary na te panie na priva
|
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
wiewi jak ja rozmawiałam z księdzem z katedry to powiedział żebyśmy sobie powoli robili ten kurs przedmałżeński i ta poradnie gdzie tylko chcemy...Gdzie nam bliżej i wygodniej dojechać
Więc na pewno nie będzie robił żadnych problemów![]() Mnie poradnia straaasznie denerwuje ale może uda mi się ją jakoś obejść... A dzisiaj śniło mi się że mam brać ślub i w tym samym dniu uświadomiłam sobie że nie mam sukienki i całą noc biegałam za sukienką po salonach jedną kupiłam ale oddałam bo miała jakiś brzydki kolor...Ech powiem wam kochane obudziłam się taka zmęczona że aż mnie głowa boli ![]() ![]() A ciekawe co będzie przed samym ślubem skoro do ślubu jeszcze tyyyyyle czasu a mi się już zaczynają takie głupoty śnic ![]() A co do kursu na karczówce to przecież wszyscy doskonale wiedzą ile on trwa bo jest zatwierdzony przez kurię
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2010-02-20 o 09:21 |
|
|
|
#387 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja coś dziś z bólem głowy wstałam, chociaż ciśnienie normalne 90/62... tylko puls dość duży był, bo 142... A wcale tak długo nie spałam... raptem godzinę, półtorej więcej niz w tygodniu. Zjem cos, ubiorę sie, szykować się muszę, bo dziś do teściów na weekend jedziemy. Mąż tam tydzień temu był, ale mnie tam od sylwestra nie było...
06.06.2009 Edytowane przez nemea Czas edycji: 2010-02-20 o 10:00 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, my poradnie mamy przy kosciele, tak nas ksiadz poinformowal wiec mysle ze nie bedzie problemu
co do umowienia fryzjera i kosmetyczki to tez mam problem na ktora najlepiej, bo nie chce za wczesnie, zeby sie nie nudzic w domku Ponadto nad kosmetyczka sie zastanawiam, bo mam znajoma, ale powiem szczerze ze nie do konca jestem zadowolona, bo chcialabym miec sztuczne rzesy, a ona nie za rewelacyjnie mi ostatnio zrobila i sie odklejaly, a mam kumpele ktora super maluje, tylko z tymi rzesami problem a wole zeby jedna osoba mi zrobila to od a do z Teraz musze isc w slady niektorych z was i zaczac zaproszenia kupowac, bo czasu mi braknie jak bede wszystko odkladac no i najwazniejsze gdzie isc zeby buciki do sukni kupic?? tu bedzie problem bo jestem strasznie wybredna
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Oj pogoda tragedia
Ja się zbieram żeby zadzwonić do pani z poradni bo już chyba najwyższy czas ![]() srubka87 Twoja dekoracja nie jest jakaś mega wymyślna więc aż dziwne zachowanie pani dekoratorki może faktycznie ją przeraziło to że nie ma tyle pokrowców i materiałów pod sufit ale to powinna powiedziec że nie podoła i tyle.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Margaret-rzecz w tym, że ta pani ma tyle pokrowców z tym, że są za małe, wystają spod nich kremowe krzesła. Pewnie nie miała materiałów tych kolorach i nie chce kupować. Jak sama powiedziała: większość decyduje się na ciepłe kolory: pomarańcz i krem(a co mnie większość obchodzi
).Ponoć spotkałam się z dekoratorką...ewela-jak tylko go odnajdę to wyślę na prv Gosza-hihija wczoraj miałam sen z serii śłubnych koszmarów, śniło mi się, że poszłam do fryzjerki podciąć włosy i okazało się, że....wyszłam z blondem na głowie(kiedyś byłam blondynką, a od prawie roku jestem szatynką), a żeby tego było mało wpadał w ryży ![]() Pani Maria z poradni jest świetna, serdeczna, nie mówiła farmazonów o tabletkach...przedstawiła nam inną metodę planowania rodziny i na tym koniec
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

i wtedy ta najstarsza pani mnie bardzo rozśmieszyła bo powiedziała żebym obejrzała sobie tą suknię w katalogu bo przecież ona tak samo będzie wyglądać na mnie jak na modelce... 

tyle niespodzianek, a ja mojemu tż tylko czekoladki i własne towarzystwo podarowałam
Ale chyba jednak się skuszę