PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 19:20   #3511
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
hehe dzięki
Wpadnę w niedzielę i dam znać jak reakcja na nasze zaproszenia
Napisz koniecznie Ile zaproszeń planujecie rozdać? Jak to logistycznie załatwiliście?
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:24   #3512
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ooo... to dobry pomysł z tą przysięgą
Spryciula z tego fotografa Ja się cieszę, że mi nikt nie będzie robić fotek w trakcie przygotowań, bo strasznie nie lubię jak mi ktoś foty robi, a przy takim stresie to już w ogóle Jakby mi ktoś fotki próbował pstrykać, to chyba na wszystkich pokazywałabym faketa, albo wytykała język
Nie no ja nie lubię w ogóle być fotografowana, zresztą nie wyglądałam w dniu własnego ślubu olśniewająco
ale właśnie dlatego zatrudniliśmy naszego dobrego znajomego, profesjonalnego fotografa, żebym mniej stresu miała
Cały czas mówił, że po mnie stresu nie widać, a ja tylko biegałam co chwilę do toalety

Cytat:
na każdym ślubie na którym byłam kiądz nie mówił przysięgi do mikrofonu, bo i po co, nie jego ślub
Gratuluję
A gdzie sie wybieracie w podróż pośłubną?
Gran Canaria
Była któraś z Was tam?
Ja nigdy nie byłam zagranicą, bo nie było za co wyjechać, więc się stresuję czy się na lotnisku nie zgubię albo coś
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:25   #3513
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz koniecznie Ile zaproszeń planujecie rozdać? Jak to logistycznie załatwiliście?
na razie damy moim rodzicom, bratu i siedmiorgu spośród naszych znajomych na jutrzejszej imprezceTakże kilku sztuk zaproszeń się pozbędziemyPrzygotujemy tez listę adresów i wyślemy jutro te, która mają iśc pocztą - ok. 20 sztuk
Stary 2010-02-19, 19:30   #3514
BlackAngel
Adwokat diabła

A żyję, choć nie powiem.. życie w łazience zbyt fajne nie jest..
teraz jest w miarę oki, ale znowu Was zostawię bo wyjezdzam w nocy..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:33   #3515
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Gran Canaria
Była któraś z Was tam?
Ja nigdy nie byłam zagranicą, bo nie było za co wyjechać, więc się stresuję czy się na lotnisku nie zgubię albo coś
o superowo Ja nie byłam. Nie zgubisz się na lotniskuPodchodzisz o punktu biura podrózy, dostajesz bilet i ustawiasz się w kolejce do odprawy, oddajesz bagaż i idziesz na bramki, prześwietlją i torebkę, pokazujesz paszport i bilet i idziesz dalej. Później idzisz do gate którego numer masz na bilecie (ale zwykle jest zły gate, więc trzeba lukać na telewizorki)i jak zaczynają wpuszczac podjesz bilet i paszport i pani Ci urywa kawałek z biletu i idzesz do autobusu/rękawa i o samolotuA na miejscu wysiadsz i idziesz tam gdzie wszyscy po bagaż na tasmy(na monitorkach masz napisane skąd był lot i szukasz swojego miasta) no i idziesz sobie do hali przylotów(arrivals) i tam stoją ludzie w koszulkach biura podróży i Cie kierują do autobusu a autobus zawozi do hotelu i let's get the party started Zazdroszczę A nasz podróż już za 4 miesiące i 3 dni

Opisałam Ci wszystko krok po kroku, więc sie nie zgubisz
Stary 2010-02-19, 19:37   #3516
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
na razie damy moim rodzicom, bratu i siedmiorgu spośród naszych znajomych na jutrzejszej imprezceTakże kilku sztuk zaproszeń się pozbędziemyPrzygotujemy tez listę adresów i wyślemy jutro te, która mają iśc pocztą - ok. 20 sztuk
No to sporo już będzie z głowy. Wcześnie się za to zabieracie
Właśnie sobie uświadomiłam, że naszemu świadkowi też będziemy musieli pocztą zaproszenie wysłać, bo do Londynu raczej nie polecimy, żeby mu je zawieźć

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nie no ja nie lubię w ogóle być fotografowana, zresztą nie wyglądałam w dniu własnego ślubu olśniewająco
ale właśnie dlatego zatrudniliśmy naszego dobrego znajomego, profesjonalnego fotografa, żebym mniej stresu miała
Cały czas mówił, że po mnie stresu nie widać, a ja tylko biegałam co chwilę do toalety
Nam fotki będzie robić kolega kuzynki, koleś bardzo wyluzowany i z dużym poczuciem humoru, a mamy plener przed ślubem, więc liczę, że wtedy się troszkę odstresuję, jak się z TŻtem powygłupiamy

Na pewno się nie zgubisz - skoro moja Teściowa sobie na lotnisku poradziła, to Ty też dasz radę
Stary 2010-02-19, 20:20   #3517
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No to sporo już będzie z głowy. Wcześnie się za to zabieracie
Właśnie sobie uświadomiłam, że naszemu świadkowi też będziemy musieli pocztą zaproszenie wysłać, bo do Londynu raczej nie polecimy, żeby mu je zawieźć
ja wiem czy wcześnie? Akurat dostaną te zaproszenia na koniec lutego, mniej niz 4 miesiące przed ślubem. Za granicę też wysyłamy - do Londynu i Paryża to do nich dojdzie już w marcu. My mieliśmy lecieć do Londynu zawieźć zaproszenia i poimprezować, ale z racji tego, że kupujemy mieszkanie to mamy poważniejsze wydatki i nawet nie mamy czasu na podróże, nawet krótkie.
Stary 2010-02-19, 20:30   #3518
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć

jejq Samoa już zaproszenia będziecie rozdawać i na dodatek rumak juz prawie u celu to sie zaczyna dziać naprawdę faaaaajnie

a ja mam ostre zapalenie gardła, więc tez jestem na przymusowej diecie i na dodatek cały przyszły tydzień jestem na zwolnieniu, ale nie ma tego złego przynajmniej sie wyspie i w końcu będę miała trochę czasu

ooo Tosia fajnie, że sie jednak zdecydowaliście na podroż poślubna, teraz ceny wycieczek są na pewno sporo tańsze a będziecie mieli co wspominać

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:52   #3519
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Metkaa
Guska1979
Remmi
Ponieważ niedługo Wasza kolej bardzo prosimy o wrzucenie do Szafy w klubie Waszych zebranych zestawów bośmy ciekawe całości

Miłego dnia dziewczyny, mnie popołudniu czeka podróż pociągiem do Tż
bardzo chetnie tylko tak jakby na razie nie mam co wkleic, mam tylko suknie i buty, no i bielizne ale jej i tak nie pokaze bo jest taka zwyczajna, reszta w proszku, szukam na necie jakiegos welonu i bolerka, jak bede miala wiecej rzeczy i bede potrafila wstawic zdjecia to na pewno to zrobie

dzis bylismy u dwojki znajomych z zaproszeniami w niedziele jedziemy do mojej rodzinki
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:00   #3520
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa... i wtedy posty z wizażu będą dowodami w sprawie karnej przeciwko mnie
Oooo tak, w razie czego podam juz dziś wszystkim znajomym adres wizażu i oni Cię namierzą, więc lepiej uważaj

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Nieźle z tymi oknami Ja (chyba) będę miała podobny grafik do Twojego Tylko uwzględniłam trochę więcej miejsca na ataki paniki, ponieważ ja z charakteru jestem panikarą
Ja raczej też będę miala atak paniki... boję się że sie przewróce w sukni itp:/
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:02   #3521
metkaa
Zakorzenienie

a dziewczynki mam do was pytanie co sadzicie na temat takiej sukienki na poprawiny, nada sie?
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...29.1.&pr=35488
Stary 2010-02-19, 21:03   #3522
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
cześć

nadążyć za Wami echmm

własnie szukam protokołu co któraś kiedyś wklejała, bo chcę TŻgowi pokazać, żeby dzisiaj sobie poczytac
nie wiem czy ksiądz będzie miał dla nas jutro czas, ale przejśc się możemy
Daj znac jak znajdziesz
Stary 2010-02-19, 21:03   #3523
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

o matko lepiej sobie takich rzeczy w ogóle nie wyobrażać

Stary 2010-02-19, 21:04   #3524
agawoo
Zakorzenienie

Hejka

Aja się właśnie dowiedziałam, że mój kurs przedmałżeński jest nieważny ... i co ja mam teraz zrobić??
Nie mam ochoty teraz zapisywać się na kurs
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:06   #3525
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tego się akurat nie boję. Najbardziej obawiam się, że się w czasie przysięgi poryczę, albo coś pokręcę Najgorzej to jak ksiądz coś pokręci - bo się wtedy pewnie nie zorientuję i za nim źle powtórzę Chociaż moja kuzynka zachowała w takiej sytuacji przytomność umysłu, bo ksiądz kazał jej powtórzyć: "Ja... biorę Ciebie... za żonę", a ona na szczęście się zorientowała i powiedziała normalnie "za męża"
Inna wpadka była z obrączkami - ksiądz ich uprzedzał, żeby uważali i nie pomylili obrączek, na co kuzynki mąż oczywiście stwierdził, że nie da się ich pomylić, bo przecież jego jest kilka rozmiarów większa, no ale podczas zakładania obrączek oczywiście się pomylił i zaczął kuzynce swoją obrączkę zakładać
Stary 2010-02-19, 21:10   #3526
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
a dziewczynki mam do was pytanie co sadzicie na temat takiej sukienki na poprawiny, nada sie?
ładna, taka zwiewna przyda Ci sie potem na jakies letnie imprezy/wyjscia ewentualnie

Cytat:
Daj znac jak znajdziesz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Aja się właśnie dowiedziałam, że mój kurs przedmałżeński jest nieważny ... i co ja mam teraz zrobić??
oj to chyba nie masz wyjscia a dlaczego jest nieważny, ksiądz go nie akceptuje??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Ja tego się akurat nie boję. Najbardziej obawiam się, że się w czasie przysięgi poryczę, albo coś pokręcę Najgorzej to jak ksiądz coś pokręci - bo się wtedy pewnie nie zorientuję i za nim źle powtórzę Chociaż moja kuzynka zachowała w takiej sytuacji przytomność umysłu, bo ksiądz kazał jej powtórzyć: "Ja... biorę Ciebie... za żonę", a ona na szczęście się zorientowała i powiedziała normalnie "za męża"
Inna wpadka była z obrączkami - ksiądz ich uprzedzał, żeby uważali i nie pomylili obrączek, na co kuzynki mąż oczywiście stwierdził, że nie da się ich pomylić, bo przecież jego jest kilka rozmiarów większa, no ale podczas zakładania obrączek oczywiście się pomylił i zaczął kuzynce swoją obrączkę zakładać
dobre, ja bym pewnie powiedziała " za żonę"

zresztą nie cierpnie mikrofonów i przysięga to jedyna rzecz, której sie naprawdę boję zresztą publicznie wystąpienia zawsze mnie przerażały

Stary 2010-02-19, 21:11   #3527
centipede
Zadomowienie

Cześć

Tosia jak tam samopoczucie świeżo upieczonej żonki?
Samcia fajnie, że już roznosicie zaproszenia! Na pewno się wszystkim będą podobać My planujemy pierwsze wysłać/rozdać dopiero w kwietniu
Lusmarija kuruj się ładnie i odpoczywaj
Agawoo chyba nie macie wyjścia i będziesz musiała się zapisać a dlaczego jest nieważny?

Piszę pracę i jak widać dobrze mi idzie na wizażu
Stary 2010-02-19, 21:11   #3528
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nada się jak najbardziej Chociaż chyba bardziej by pasowała ta kremowa niż ta jeżynowa Chociaż z drugiej strony na poprawinach kiecka nie musi być biała. Tylko, że ta chyba trochę za ciemna jest

Cytat:
Daj znac jak znajdziesz
Już znalazła. O tu: http://www.informator-weselny.pl/por...dmalzenski.htm

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Bidulka Najszybciej będzie chyba taki weekendowy zrobić
Stary 2010-02-19, 21:13   #3529
centipede
Zadomowienie

ja też się boję przysięgi jak nie wiem co ale może stres nas zmobilizuje i wszystko będzie ok

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2010-02-19 o 21:14
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:18   #3530
metkaa
Zakorzenienie

dziekuje tak tylko przegladalam i akurat ta mi w oko wpadla, a chcialabym taka sukienke kupic ktora mozna potem wykorzystac w codziennym zyciu, nie tylko na jakies powazne imprezy

tez sie boje przysiegi i blogoslawienstwa sie boje
Stary 2010-02-19, 21:24   #3531
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
ja też się boję przysięgi jak nie wiem co ale może stres nas zmobilizuje i wszystko będzie ok
oby

Stary 2010-02-19, 21:29   #3532
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość

O dzięki woda

btw wiecie jak moja siostra mówiła jak miala jakieś 3 - 4 lata na wodę... - "wódka", a jak bylismy nad jeziorem albo rzeką to mówiła - "zobacz jaka wielka wódka"

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
CześćA jaj dziś mam 4 miesiące do ślubuA jutro rozdajemy pierwsze zaproszeniaWłasnie pokazałam tż suwaczekTancia mi go założyła jak miałam rok do śłubu a teraz 4 miesiące
Stary 2010-02-19, 21:31   #3533
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

oj to chyba nie masz wyjscia a dlaczego jest nieważny, ksiądz go nie akceptuje??
Wydaje mi się, że to takie widzimisię księdza lub tej jednej parafii .... albo zabieg taktyczny bo jutro właśnie zaczyna się w tym kościele kurs przedmałżeński ....
Ja mam zaświadczenie o kursie z liceum, a mój TZ zrobił w tamtym roku, bo skoro ja miałam to już nie robiłam .... Też sobie kościół wybrałam .. W każdej innej parafii w naszym mieście akceptują takie zaświadczenia, a w tej jednej twierdzą że nie ....
Ale będę jeszcze rozmawiać z księdzem (bo jeszcze w tej sprawie nie rozmawiałam, wiem to od dziewczyny, która bierze ślub w ten sam dzień co ja i też ma zaświadczenie z liceum ....)

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-02-19 o 21:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:38   #3534
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
O dzięki woda

btw wiecie jak moja siostra mówiła jak miala jakieś 3 - 4 lata na wodę... - "wódka", a jak bylismy nad jeziorem albo rzeką to mówiła - "zobacz jaka wielka wódka"
Moja siostra na wodę mówiła "hoda". To sobie możecie dopowiedzieć jak mówiła na wujka

Ona w ogóle gigantka jest pod tym względem. Kiedyś jej się pytam "Czym się tak wypachniłaś?" a ona na to "purfempem" Ja "Czym?" a ona "No pur-fem-pem" Chodziło oczywiście o perfumy

Albo kiedyś mi coś opowiada i mówi tak "no i ja tam idłam" (chciała powiedzieć "szłam")

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-19 o 21:39
Stary 2010-02-19, 21:38   #3535
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Metkaa
Guska1979
Remmi
Ponieważ niedługo Wasza kolej bardzo prosimy o wrzucenie do Szafy w klubie Waszych zebranych zestawów bośmy ciekawe całości

Miłego dnia dziewczyny, mnie popołudniu czeka podróż pociągiem do Tż
Ja nwet co nieco bym wrzuciłą, ale problem jest, że nie mam tych zdjęć nigdzie na necie tylko na kompie, a z tego co wiem to tak się nie da... ;(

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Jak ja sie boje dentysty, to chyba nie ma drugiej takiej osoby
Znieczulenie biorę tylko jak trzeba sie pozbyć ząbką.
Dziewczyny możecie polecić jakąś pastę wybielającą, żeby mieć ładny usmiech?
A ja kupiłam Białą perłę - żel wybielający z takimi szczękami i napawdę ładnie wybiela, a jeszcze nie skończyłam jednej tubki (są dwie )

Cytat:
Nie polecam! Kupiła ją moja koleżanka i nie wygląda dobrze
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:41   #3536
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nada się, ale ja chyba bym wzięł tę kremowo - czarną.
Stary 2010-02-19, 21:42   #3537
Martoolka87
Zakorzenienie

Coś mi się wizaż wiesza i nie chce cytować.

Guśka możesz te foty wrzucić tu na forum i później skopiować adres obrazka i tak wrzucić do szafy. Albo na jakiś serwer byś je musiała wrzucić najpierw.
Stary 2010-02-19, 21:43   #3538
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
o matko lepiej sobie takich rzeczy w ogóle nie wyobrażać

Chyba masz rację, ale ja mam jakieś takie głupie lęki:/
Stary 2010-02-19, 21:51   #3539
madmuazelle
BAN stały

Wizaż mi się znow coś psuje.
Zaraz Was nadrobie,tylko musze najpierw swój telefon poszukać,bo gdzieś znów posiałam.
Ok,znalazlam,był w torebce.A ja się właśnie obżeram mini ciepłymi lodami,

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-02-19 o 21:55
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:51   #3540
anesh_
Zakorzenienie

Dziękować

Cytat:
zresztą nie cierpnie mikrofonów i przysięga to jedyna rzecz, której sie naprawdę boję zresztą publicznie wystąpienia zawsze mnie przerażały
Mnie nigdy nie przerażały... przez kilka lat występowałam w teatrze, śpiewałam w kabaretach, czytałam w kościele, śpiewałam psalmy i nawet brałam pod uwagę zaśpiewanie dla rodziców w trakcie podziękowania, ale jednak na własnym ślubie zaśpiewać to co innego niż zagrać milion razy przećwiczone sceny...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości