|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, nie podoba Ci się, to normalne, też tak mam, mam gorzej niż Ty, z tyłozgryzu zrobił mi się zgryz otwarty przewyższony i krzyżowy. Troszkę pomarudziłam, ale nigdy nie oczerniłam mojego doktora, bo jest super kompetentny, zajmuje się trudnymi przypadkami. W końcu to nie Ty tutaj się znasz tylko DOKTOR. Orto też nie będzie ustawiał zębów według Twojego nosa ![]() A faktury? Pierwsze słyszę, żeby burzyć się o faktury Dostałam dwie jak zakładałam aparat teraz nie dostaję wogóle, bo po co? Powierzam mu swoje pieniądze i UFAM doktorowi. Wyluzuj, będzie dobrze. |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, Alice, czy to Ci w czymś pomoże, ale zdjecia umieszczam. Niestety na górne jedynki i dwójki muszę jeszcze poczekać .. ( a już miałam nadzieję, że zamki zakryją nieco tę głupią plamę )ps. mam jeszcze expander i strasznie seplenię Edytowane przez whoai Czas edycji: 2010-02-19 o 21:06 |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ogólnie od zawsze byłam optymistką... zawsze uśmiechnięta... nawet w szkole się ze mnie śmieją że jak przychodzę do szkoły to zawsze się ciesze nie wiadomo z czego a poprostu mam takie usposobienie...zauważyłam właśnie że antenki na 3 mi trochę odstają ale może to jest spowodowane tym że 3 są inaczej zbudowane od reszty zębów... zwężają się ku dołowi i ta ścianka na której są przyklejone jest trochę pochyła... ale porównując moje zęby z przed 7 miesięcy to jest kolosalna różnica... bo miałam poważną wadę zgryzu (przez co muszę nosić 2,5 roku) a teraz w miarę się wyprostowało, tylko 2 która weszła do łuku nie jest jeszcze zrotowana i jest mała szpara między drugą 2 a 3... ale na to też przyjdzie czas... na ostatniej wizycie powiedziałam orto o moich wątpliwościach co do jedynki bo wydawała mi się trochę pochylona, no i stwierdziła że rzeczywiście taka jest więc oderwała mi zamek, spiłowała klej i nakleiła drugi... i teraz jak patrze w lusterko to jest już prostsza i nie martw się ja też mam krzywy nos ![]() a zęby na pewno Ci się jeszcze wyprostują i będziesz zniewalała uśmiechem ![]() a jeśli mogę zapytać to ile jeszcze będziesz nosić aparat?
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-19 o 21:05 |
|
|
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Betty, jestes kochana! Fajnie, ze jestes pozytywnie nastawiona do p. doktor.
Moja wada podobno tez jest powazna dlatego przewidywany czas leczenia 2 - 2,5 roku. Cathy, masz absolutna racje we wszystkim. Problem jest tylko taki, ze nie jestem pewna czy na 100% ufam swemu orto. BARDZO bym chciala, zeby tak nie bylo. Faktury to tylko przyklad. Osobiscie nie widze problemu w tym, by ja wystawic. Jako klient mam prawo ja dostac i chce to zrobic. Nie gadajmy juz o tym. ![]() To bedzie zupelnie OT, ale chcialabym jednak uprzedzic wszystkich podorozujacych: banal okropny, ale pamietajcie o tym, by zatrzymujac sie w hotelu wynajmowac sejf. Okradziono nas w hotelu w Hiszpanii. I nic z tego, ze to sa 4 gwiazdki i ze oprocz pokojowek nikt obcy do pokoju nie wchodzil. Kierownictwo hotelu umylo rece, policja tez w takich przypadkach nic nie robi. Zwrocic pieniadze moze tylko ubezpieczyciel, ale ubezpieczenie mielismy podstawowe wiec nici z tego. Sejf uchroni Was przed niemila niespodzianka. Tylko co zrobic, zeby chytra obsluga nie grzebala w Waszych kieszeniach i rzeczach osobistych? Oto jest pytanie.
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... ale im w przeciwieństwie do Ciebie nic nie ukradli ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- żeby nie był taki OT to powiem że masz jeszcze ok 2 lata... więc nie ma się czym przejmować
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-19 o 21:26 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Inglisz Amore, ja z orto jakos nie dyskutuje. Nawet zbytnio pytan nie zadaje. Ale przyznam szczerze, iz jest konkretna babka (taka sie wydaje), abstrachujac nawet od dyplomow na scianie. W zasadzie zaczne sie dopierniczac od nastepnej wizyty, bo ta 3 musi byc na bank skorygowana i nie odpuszcze... Mysle Kochana, ze oddalysmy sie w dobre rece bo tak ogolnie to naprawde nie mam na co narzekac! Sadze Bejbe, ze musimy jeszcze poczekac troche, az sie zebiska nasze zaczna porzadnie ustawiac bo 8 mies to chyba w zasadzie niewiele (a mam 7 mies)... Glowka do gory Kochanie, masz silna grupe wsparcia
i juz naprawde super wygladajace zabki
|
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
czesc slonka
zamiast przyblizac sie do aparatu jestem coraz dalej
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
okolicznosciach dziurawej kieszeni w autobusie
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje raz jeszcze! Bede myslec pozytywnie. Bede czekala na Wasze relacje, dziewczyny.
Wenja, jak nikt inny Cie rozumiem. Ale wiesz, ja mam teorie rownawagi. Czyli wierze, ze jak gdzies cos mi ubedzie, to gdzies tez potem przybedzie. Zgubilas 200zl? To moze za rogiem czeka na Ciebie jakas zmiana na lepsze.
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej w jaki sposób??mój brat raz zgubił portfel w którym było 300 zł i dokumenty a kilka dni później znalazłam jego portfel na podwórku sąsiada przy naszym wspólnym płocie... tylko że kasy już nie było... po prostu ktoś wziął kase a portfel rzucił na podwórko tylko niezbyt trafił bo wylądował u sąsiada ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- igła i nitka się kłania
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
nie umiem szyc
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czesto u nich zamawiam- dostawa w24h jesli cos jest nie tak dzownie i ptam sie co sie dzieje, smieszne jest to iz kiedy ide bezposrednio do apteki z plusem (bo tak ona sie wabi) wszelkie jest drozsze (nie spotkalam sie ab bylo tansze-ale w porownaniu od innych aptek realnie i tak maja ceny ok) a wystarczy zamowic przez neta i odebrac osobiscie ostatnio dostalam takie preparaty od dermatolog i w ten sposob zaoszczedzilam 20zł ! nie mowie, ze wszelkie produkty sa tam mega tanszea co do 8 - lody i jeszcze raz lody + fajne sa te zimne oklady i rowniez proponuje na razie nie plukac buzki, dasz rade! ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
poznaje po zamkach moje pierwsze fotki jesli nei widzialas na 105stronce post #3122 zakladalam 18go czyli praktycznie jedziemy na tym samym wozku na razie dalej bola ząbki, jedynki i prawa czesc, na szczescie lewa mniej to jakos powolutku rozmiekczam jedzonko ale o czyms normalnm na razie moge pomarzyc, ehs jkeszcze troszke ciasto dzis robilam i sobie je kawaleczkami maciupenkimi jem, tak siedze przed komputerem i w chwili zapomnienia chcialam je tradcyjnie fajnie ugryzc i nagle takie otrzezwienie ze nie moge, az mama sie smiala ;p
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-02-19 o 21:54 |
||
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja dzisiaj jadłam kanapeczkę z ogórkiem i normalnie nie mogłam przegryźć plasterków bo mi się zęby nie stykają i jest taka przerwa między górnym łukiem a dolnym jak grubość plasterka ogórka muszę pamiętać aby kroić grubsze plasterki
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabki bola... ale i tak najgorszy jest expander.. jedzenie pod niego wchodzi, nie da sie przelykac, gryzc, mowic... koszmar ale damy rade...
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() mnie tez bola yhs, ale pocieszam sie, iz to na poczatek... ja przed chwila ciumkalam peppisy- nie moglam sie powtrzymac, tyle dobroci na stole...oggladajac nasza Justynke Kowlaczyk i jest brąz
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-02-19 o 23:01 |
||
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
MAM!!!
Jestem szablozębna od kilku godzin Na razie tylko na dole bo góra się rozszerza.Mam szare gumki, bo nawet nie miałam jak zakomunikować pani doktor że chciałabym fioletowe(a się tak dziś ubrałam specjalnie), bo byłam zakneblowana tym czymś co rozdziawia japę i usta się mega rozciągają...wpiszcie mnie tam na początek beatataeb-> P -> Łuk podniebienny Goshgarian 8.02.2010r; góra za jakiś czas-> dół 19.02.2010r.-> nadal trwa (2,5 roku)-> apatar metalowy-> Wrocław
Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda. Edytowane przez beatataeb Czas edycji: 2010-02-19 o 23:05 |
|
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe to kolejna w podobnym terminie jak fajnie podaj info na priv o wpisanie-pierwsza strona no i pochwal sie-foty podoba mi sie okreslenie szablozębna na mnie mama na razie mowi szpanguś
|
|
|
#3199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jest ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
mnie się pytała jakie chce ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
ale ubaw był
|
|
#3200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
na razie domowniocy mnie widzieli poniewaz mam ferie, a w poniedzialek powrot na uczelnie, wiec zastanawiam sie jakie beda reakcje sama podchodze do tego z humorem, bo to fajna pierwsza reakcja a potem kwestia przyzwyczajenia,TŻ rowniez mnie jeszcze nie widzial, bowiem zakladalam i lecze w moim miescie, a studiuje w innym i zostaje tu do niedzieli, ale dzownilam do niego po zalozeniu jak to dziwnie i mowil abym wyslala zdjecia, bo nie wie czy zmieniac numer, czy calkowicie kasowac uroczo ![]() ![]() ![]() wczesniej tez dla smiechu, znajomych pytalam czy beda mnie jeszcze lubic, czy tylko troszeczke
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja górny aparat miałam zakładany w wakacje i jak wróciłam do szkoły to wiele osób go nawet nie dostrzegło albo dopiero na 2 dzień... najlepsza była jedna koleżanka jak się zapytała czy przed wakacjami też nosiłam aparat no a dolny miałam w ferie... więc i w I przypadku i w II miałam czas żeby się przyzwyczaić
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-20 o 15:18 |
|
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Katerina dawalam foto jakis czas temu ale speszjal for ju dam jeszcze raz
oto moje piękne zolciutkie wyciagi co o tym sądzisz?
|
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Beataeb, gratulacje! Oby Ci sie fajnie nosilo!
marten, przeczytalam Twe poprzednie posty i okazalo sie, ze to Ty pisalas o pracy na statku. A ja specjalnie dla Ciebie zamieszczalam posta z opowiescia o tym, ze kolezanka jezdzila na rejs i nosila aparat. Wiec chyba sie da! milutek, jak imprezka? Na mnie tez czeka jutro. Liczylam, ze bede mogla ponarzekac na bolace zeby i poudawac, ze nie moge nic jesc a tu zonk. Laity, walentynki sie juz skonczyly. Wracajze tu i opowiedz jak to Twoje obawy co do faceta sie nie sprawdzily.
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
masz jakiś metalowy łańcuszek czy mi się zdaje?
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
A ja coś powiem o linii środkowej zębów! I o nosie
Wg mnie powinno się patrzeć nie tylko względem nosa i ogólnej linii środkowej twarzy ale też wg linii ust. Moja koleżanka miała prostowane zęby i ma linię przesuniętą. Właśnie tak, żeby były proste względem ust. I nie razi to w żaden sposób, myślę, że jakby miała względem twarzy ustawione to dopiero było by śmiesznie... Tak więc lusterka w dłoń i patrzeć na styk jedynek! Ale jako odnośnik bierzemy wgięcie ust na górze. I przy uśmiechu i bez uśmiechu. A ja po aparatowym też idę na plastyczny Bo garba muszę się pozbyć i trochę ten nos skrócić I bez gadania, że wydziwiam, kiedyś wam dam moje foty z profilu to same zobaczycie. Mam kolczyk ![]() ![]() ![]() betti_888 ma też taki mam. A! I jeszcze o fakturach. Na życzenie klienta ma obowiązek wystawić fakturę i basta. Nawet na 10zł. Ja też ufam mojej orto ale jednocześnie jestem rozsądna i ostrożna. Dlatego, od jakiegoś czasu płacę kartą i mam wszystkie świstki jakby co. Bo jak płaciłam gotówką to paragonu nie dostawałam. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-02-20 o 01:15 |
|
|
|
#3206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszłyśmy z koleżanką posiedzieć przy piwku do pubu, padał deszcz, więc nie poszłyśmy - tylko pojechałyśmy i w sumie przy piwku siedziałam tylko ja . miała z nami iść jeszcze jedna kumpela, ale w ostatniej chwili odmówiła. ale i tak było fajnie, pogadałyśmy tak od serca, poczułyśmy się zrozumiane i wyrzuciłyśmy z siebie duuuużo. pośmiałyśmy się i popłakałysmy.... a w ogóle to ani jednego samca nie było - a nie! siedział jeden przy barze ale nieurodziwy reszta to same babeczki, wszystkie trajkotały jak przekupy, łącznie z nami liczę na Twoją również obszerną relację a panna Laity mogłaby się odezwać, co nie? ![]() Cytat:
![]() gratuluję kolczyczka, może się pochwalisz, jak wygląda? no to kolejna cecha nas łączy - garb na nosie ![]() a z tymi fakturami mnie nie straszcie dziewczyny, myslicie, że może ktoś się przyczepić, że coś jest niezapłacone?... ja nie biorę faktur, parę ostatnich razy też płaciłam kartą, więc mogę mieć wyciąg z banku jakby co. ale np. za aparat który w sumie kosztowal 4400 nie mam zadnego potwierdzenia
|
||
|
|
|
#3207 | |||
|
Doncia
|
Cytat:
Moja wróżka zębowa wieczorkiem zaserwowała lody nestle la creame czy jakoś tak o smaku tiramisu ... pychotka, i pomogło chociaż na chwilę ale to była bardzo przyjemna chwila 3 godz. po usuwaniu. Dziś obudził mnie o 2-30 ból, ale udało mi się zasnąć dalej bez leków. Teraz puki co też jeszcze nic nie łykam bo nie jest źle, czuje że boli ale da się wytrzymać. Zrobiłam zapas dziecięcych papek, ale udało mi się zjeść normalne śniadanie - tościk i sałatka, wiec jest super. fakt starałam się jeść drugą stroną aby jedzenie nie właziło w dziurę. Ząbki już umyte, ale tak się z nimi pieściłam żeby tylko szczoteczką do 6 dojechać i ani mm dalej, że efekty tego mycia mągą być znikome. Płukanie pasty tez bardzoooo ostrożnie. Cytat:
Tabletki które kupowałam u nich normalnie przy okienku płaciłam 28 pln a przez internet 21 pln. - 7 zł różnicy to dużo jak na jedno opakowanie tabletek. szczoteczka też taniej bo na allegro 19 do 23,00 zł + przesyłka a na www.☠☠☠☠☠☠☠ ok. 21,30 Cytat:
Na mnie teraz TŻ mówi - zębatka, rodzinka też czasami to podchwytuje i tak mnie teraz zwą
|
|
#3208 |
|
Raczkowanie
|
1000days, udalo sie!
Ciekawe rzeczy mowisz co do tej linii srodkowej. Sprobuje ustalic co tam u mnie i jak i porozmawiac z orto nastepnym razem. Co do operacji plasytcznych, to w zadnym razie nie uwazam ze to sa wydziwy. Raczej podziwiam, ze ktos mial odwage. Moj nos mi nie przeszkadza, a jak pomysle, ze go lamia... brrr! Wole miec taki jaki jest. Ja mam ogolnie niesymetryczna twarz. Jakbym miala od czegos zaczynac, to podnioslabym jeden z kacikow ust. Niestety, jest troche nizej od braciszka. Z powiekami mam podobnie. Ale wyszlam tu na .Imprezka to firmowa parapetuwa. Tym razem nie zamierzam chlac (ostatnio z takiej biby wrocilam o 5 rano polzywa od drineczkow) by nie zmarnowac nastepnego dnia.
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslę , że orto chce trochę utrzymać ten stan. ja miałam wyciagi na odwrót czyli dolne 3 górne 6 i u mnie to dół ciągłam do tyłu, ty masz na odwrót. może ciągniecie przód do tyłu, nie chce oceniać, bo też wiesz doktoratu z tego nie mam Ale zęby to masz już prawie takie jak mają być
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Sa gdzies Twoje zdjecia?), nie chcialabym wlasnie siac panike wsrod Was. Na razie wyglada na to, ze ja jestem jedyna osoba na necie, ktora nie jest zakochana w p.Ani. Reszta pisze, ze ona jest kochana, ciepla i taka serdeczna. Ja chyba znam jakas inna p. doktor. Nie chce marudzic, ogolnie nie znosze tego robic, ale mam coraz wiecej watpliwosci. Ale dopoki nie watpilam w jej profesjonalizm (ach, te dyplomu na scianach), bylam cicho. Trudno, nie musimy sie kochac. Ale jak dowiedzialam sie, ze nie podobajaca sie trojka jest OK i ze zgyrz sie schrzanil to... Nie chce powiedziec, ze to wina p. doktor. Ale ze wczesniej mialam watpliwosci i teraz jeszcze cos do tego doszlo to...
Dostałam dwie jak zakładałam aparat teraz nie dostaję wogóle, bo po co? Powierzam mu swoje pieniądze i UFAM doktorowi. 

jest to w ogole mozliwe???i z takiej oto rady mam aktualnie nakladke relaksujaca-dzis test, ma ona mi nie tylko pomoc przy apracie, ale i ogolnie dla zdrowia - MAM NADZIEJE
nie wiem, Alice, czy to Ci w czymś pomoże, ale zdjecia umieszczam. Niestety na górne jedynki i dwójki muszę jeszcze poczekać .. ( a już miałam nadzieję, że zamki zakryją nieco tę głupią plamę
)
I jest mi bardzo bardzo przykro z tego powodu.

ale damy rade...