|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Te nasze dzieciaczki takie malutkie jeszcze niedawno były,jak się je położyło tak leżały,a teraz ruchliwośc ruszyła pełną parąCytat:
![]() Cytat:
za zdrówko Werci.Czasem choćbyśmy nie wiadomo jak izolowali dziecko,to nic nie pomoże.Nie da sie tak całkiem uchronić,choć przestrzegamy higieny i wietrzymy pomieszczenia.Lekarz do którego jeżdżę z dziećmi zawsze mi mówi,że Damian chodzi do szkoły i nie zawsze musi być chory,żeby zarazić Bartosza.Wystarczy że ze szkoły przyniesie na sobie wirusa.Lekarz zawsze Damiana napomina,że jak wróci do domu,ma się przebrać,umyć ręce i buzie i dopiero wtedy do dziecka Cytat:
Może weź no-spę rozkurczowo,mnie nieraz dawniej pomagała Cytat:
abyście szybko pokonały infekcjęCytat:
biedulkaJak to się mówi,jak dziecko chore to matka też chorujePrawdy w tym dużo Cytat:
oby przeszłoDobrze,że u mnie nie-przez ostatnie wieczory to była masakra Cytat:
za LaurkęMoja teściowa zawsze mówi,ze listopad i marzec to najgorsze miesiące na choroby.Teraz niby jeszcze luty,ale przez ostatnich parę dni było tak ciepło i to chyba przyczyna tych wirusów ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3332 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki pasek?
Ciekawa jestem jak się układa itp. http://allegro.pl/item929674944_hit_...eko_skora.html
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, dziewczyny. Mam dość tych wariactw wizażu
![]() Dobrej nocy
|
|
#3334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam,widziałam
Ślic zna Wercia jestCytat:
![]() Cytat:
Dobranoc Morska o ile mnie pamięć nie zawodzi to chyba Cię dzisiaj nie było?Gdzie się nam zawieruszyłaś? ![]() Kasia,Czekoladka spokojnej nocy dla Was i dziewczynek Bartosz nauczył się kręcić głową na nie,nie,nie.I teraz jak się mu umyśli to tak robi ![]() Ja też już mykam,bo nic się nie dzieje.Cisza,spokój. Dobrej nocki |
||
|
|
|
#3335 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny cycowe jeszcze Wasze dzieciaczki tak czesto jedza piers? pamietacie jak niedawno sie zalilam, ze moje dziecie wisi non stop przy cycu? otoz to sie bardzo zmienilo - Marci je cyca tylko w nocy, a wlasciwie nad ranem bo na noc i w nocy robimy mu butle zeby dluzej spal, bo cyca to dwa razy ciumknie i przysypia i budzi sie zaraz znow - tak wiec cyca dostaje nad ranem i dwa razy ciumknie
mam wrazenie, ze juz w ogole pokarmu nie mam chcialam go w sumie juz odstawic niedlugo ale jak przychodzi co do czego to jakos mi zal nie wiem czego w sumie - tej bliskosci? z Erykiem przyszlo to samoczynnie i jakos tak bardziej bez emocji, moze dlatego, ze on juz nie budzil sie w nocy, jad tylko wieczorem, nie wiema moj Marci teraz je tak: 7-8 mleko 12 deserek 15 obiadek 18 kaszka 21 mleko 24 mleko 2-3 mleko 5-6 mleko OMG 5 razy mleko!!!! ![]() ale jak ja mam go oduczyc jak nie ma bata zeby mu w nocy butli nie dac
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka a Ty co?Cierpisz na bezsenność?
|
|
|
|
#3337 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a czy ja kiedys poszlam spac przed 24?
![]() no moze ze dwa razy w zyciu a potem jeczy, ze niewyspana nie? ![]() robie zakupy na all zamowilam to krzeselko dla malego, zaraz zamawiam hula hop, musze zrobic przelew za przedszkole, zamowic buty dla Eryka, kurtke itp....jeszcze mysle nad dywanem, nie wiem ktory wziac, no i szukam zaslon i firanek
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno bedę karmić do roku,za niedługo go zważę,czy dobrze przybiera i zrobię mu morfologięTeż mi tak jakoś przykro i żal na samą myśl że mógłby nie jeść cyca.Myślę,że to o tą bliskość chodzi,ta więź jest taka niesamowita. A próbowałaś oszukać Marcelka herbatką? |
|
|
|
|
#3339 |
|
Ola-Unhola
|
Miałam iść spać, ale jeszcze Kowalczyk oglądałam i teraz komentuje sobie z Małżem.
Antek je cyca w nocy, potem ok 9 jak idzie spać pierwszy raz, potem godzinę po obiadku - tak przed samym spacerem (ok 12,45), potem jak się obudzi ok 15-16 to trochę sobie pociumka, ale raczej pije i potem do spania ok.20 Teraz to już idę. Jutro będę mało, albo dopiero wieczorkiem, ponieważ cały dzień będę u rodziców. Do zobaczonka, miłej soboty Dobrej nocki
|
#3340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak tam z Tż pogodzeni?Było buzi,buzi? ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Svi buszuj dalej,ja idę spać. Udanych zakupów Dobranoc |
||
|
|
|
#3341 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak mowie - w sumie chcialam go juz odstawiac ale teraz mi zal glupia Cytat:
![]() dzieki ![]() dobranoc
|
|
|
#3342 |
|
BAN stały
|
dzień dobry mamusie
u nas nocka ok, tylko Amelka pada już o 20 a potem wstaje o 7 a mi się by jeszcze pospało, będę próbowała ją prrzeciągać ciekawe co z tego wyjdzie. dziś dzień sprzątania, na obiad gulasz a jutro robię gołąbki. ma przyjechać męża siostra jutro i w poniedziałek jeszcze zostaje. także zrobię coś na kilka dni. żadna mamusia mi nie pomoże w sprawie tego becikowego i rodzinnego - czy to trzeba to rozliczać w urzędzie skarbowym??? poproszę o pomoc bo nie mam kogo zapytać a chcę w poniedziałek wysłać to może teraz rozliczą i kaska będzie komp na razie zostaje, zajrze potem ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów Kubuś Maciek Natalka Tomuś no i Amelka |
|
|
|
#3343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wlasnie poduszke wyciagnelam,bo mala sie poci.Mialam cieniuka podusie wiec prawie nic wyzej nie lezala, a teraz recznik kąpielowy mam zlozony pod materacem i śpi pod uskosem A jak dzis?zachowanie, apetyt,temp, katar, gardlo? Cytat:
![]() oprocz akcji o 20, bylo juz spokojnie do samego rana. Wstal mąż ok 5na mleko i po 6 ją położyl i spią jeszcze Cytat:
![]() posilkow mlecznych ma 3, a samo mleko tylko 1 Cytat:
ja nie podawalam nic o becikowym itp,tzn nic mnie kobietka nie pytala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Serdeczne całusy dla Kuby *** A ja mam nerwa ciąg dalszy, tylko, że nie wiem dlaczego ![]() Miłej soboty
|
|
#3345 | |
|
Ola-Unhola
|
Hej
Ja tylko na momencik przed wyjsciem. skierko becikowe itp, czyli świadczenia rodzinne nie sa opodatkowane. Kasiu, jak Laurka? Goraczka nie wzrosła? Miłej soboty ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Przyłączam się do zyczeń Miramej, a co to dzis znowu? Aura nie ta chyba, troche słonka by sie przydało na polepszenie nastrojów
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może i przez pogodę ![]() Udanego dnia, kochana
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mąż do niej wstawal dac mleczko i podac syropek+witaminki i teraz spi.Od ok 6, juz kilka x do niej zaglądalam i sprawdzalam czółko.Poci sie bo wloski cale mokre.
To chyba dobry objaw, co?ze tyle spi. Ulotka syropu o dipherganie jest masakryczna... Zalecil mi dr 2x dziennie, ale postanowilam dawac jej tylko na noc. To jest taki syrop uspokajacy zeby wymiotów nie bylo. Wczoraj nie dalam na noc bo mama nie zdazyla mi wykupic do czasu kąpieli no i byly wymioty, a w ciagu dnia jak duzo siedzi itp to jej nic nie zalega, a jesli juz to odkaszlnie sama lub piciem przepchniemy. Mojej siostry sąsiadka podawala to swojej corce...Zeby byla spokojna, wyciszona i zeby w dzien spokoj miala itp... :/wariatka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko mam ten sam problem, Mały już bardzo mało je z piersi -w nocy butla, w dzien inne jedzonko i butla+ze 2 razy cyś. A mnie az serce boli jak On nie chce cysia
Pokarmu coraz mniej z dnia na dzień.....Teraz to chwile pociumka i zamiast jeść to dotyka mojej twarzy patrzy się i śmieje.....I jeszcze mamy taki problem że Mały strasznie dużo jje w nocy-wychodzi prawie pół litra-budzi się co 2-3 h i wypija za każdym razem 120 albo i wiecej Jak Go tego oduczyć????A mój brzuch juz normalnie wyglada i nie boli -na szczęście
|
|
#3349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ze teraz ta pogoda i tyle wirusow znowu i pewnie przez to zalapala ten katar tylko kurde ledwo 2 mce temu skonczyla brac antybiotyki i znowu chora-mam nadzieje ze tym razem antybiotyk nie bedzie potrzebny ![]() Cytat:
u nas nocka maskara mala zbudzila sie kolo polnocy i tak do 4 rano walczyla , poplakiwala i pomagalo tylko prztulanie na rekach, oczywiscie frida szla ruch co chwile bo co kichnela to pelny noseka ja niewyspana ![]() Cytat:
mala jest radosna, mleko wypila, oczywiscie kicha co chwile, temp. nie ma dalam jej panadol, deflegmin i calcium do noska nasivin soft Cytat:
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem daję w dzień jak jest niespokojny albo nie chce jeść słoiczka ---------------------- nie wiem co się dzieje z wizażem - nie mogę się zalogować a jak się uda co chwile mnie wyrzuca ![]() Morska, podjęłam decyzję, że nie kupujemy fotelika Kiddy, bo podobno ta trzymająca część z przodu może być niewygodna, a nie mam gdzie przymierzyć, a Romer jest mięciutki i wygodny chyba moja mama chyba dołoży nam i kupimy nowego Romera byliśmy wczoraj na imprezie
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
zaszalalam i kupilam Weronice bluzeczki
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=919715411 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=919715352 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=917571782
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, ja tylko na momencik wpadlam, zeby zyczyc zdrowka Laurce i Werci
Oraz wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow A teraz lece...Dobrego dnia!
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
|
#3354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wcześniej kupiliście używanego Romera, tak? Fajnie, że trochę się oderwałaś ![]() Cytat:
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poprawy nastroju życzę Ja również tylko witam się i życzę miłego dnia I dużo zdrówka dla Werci i Laurki. |
||
|
|
|
#3356 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dużo zdróweczka dla dzisiejszych solenizantów:
Cytat:
![]() będzie dobrzeCytat:
Ale lekkomyślna i niemądra(przepraszam,musi ałam to napisać)słyszałam,że jak się dziecku podaje takie leki(leki uspokajające) ot tak sobie,to można zrobić dziecku wielką krzywdę Cytat:
No i nadal ![]() Cytat:
(wczoraj było ciut lepiej,ale później już świrowałCzy obecnie masz jakąś nianię?Umkło mi przez nieobecość ![]() Cytat:
Bluzeczki fajne Dziewczynki można tak fajnie stroić ![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-20 o 10:57 |
||||||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
?![]() *** Mam pytanie/prośbę do mam chłopców. Otóż Kubuś od kilku tygodni przesikuje w nocy pieluszkę , i to najczęściej wygląda tak, że gdy śpi, to pieluszka jest sucha - z taką wstaje do karmienia, po zjedzeniu sobie sika i trach... cały bok mokry . Zmieniłam już pieluszki na większe, Małż zakłada pampka po kąpieli z wielką starannością, siusiaka układamy w dół, ale i tak przelatuje
|
|
#3358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czesc babeczki, ja tylko sie przywitac chciałam i jeszcze raz poprosic o głosy bo zaraz z 160 wylece ;(
Cytat:
Garnkow tez nie mam specjalnych Cytat:
A skarpetki u Zuzi tez nie wytrzy,uja za dlugo
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam wczoraj, ale nikt nie odpowiedział - nie wiecie, czemu nie ma Anuli?
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a moj brat to od malego zdechlak ![]() chlopaczkow tez
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

Bawił się jakąś zabawką...

za zdrówko Werci.
biedulka

... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)