Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 12:24   #781
Śnieżka
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Cytat:
Napisane przez basia188 Pokaż wiadomość
Powiedz jak moge te konce zregenerowac?Każdy mowi ze mam jedwab kupic z Biosilka?
basia moim zdaniem jedwab nie,ma w skłądzie alkohol i tak naprawde na krótką chwile poparwi wygląd włosa żeby nie był sianowaty ale nie zregeneruje
a na dłuższą metę jeszcze bardziej wysuszy ;/
jedwab Joanny nie ma alkoholu...ale ja i tak bym sobie darowała,najwazniejsze olejuj włosy przd myciem kilka h , po myciu na końcowki możesz troche dać,pij pokrzywe wzmocni Ci włosy ale już te rosnące no i kup jakąś odżywke kallos latte jest dobra (chociaz moim włosom nie przypadła ale ogólnie jest zachwalana) kallos placenta....maska Loreal repair
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 12:27   #782
basia188
Raczkowanie

GG do basia188

Aktualnie mam jedwab Marion Natura silk....dużo osob poleca mi Biosilk...mam jeszcze serum na zniszczone koncówki maseczkę z Gliss kura......i olejek rycynowy na konce nie wiem czy cos jeszcze kupic?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

i oczywiscie piję pokrzywę.
MÓWIŁAM,ŻE CHCĘ ŻYĆ BEZ CIEBIE..NIECHCIAŁAM.MÓWIŁ AM ŻE CIĘ NIEKOCHAM...KOCHAŁAM..KRZ YCZĘ..NIKT MNIE NIE SŁYSZY..ODCHODZĘ.NIKT SIĘ NIE ODWRACA...CZEKAM W SAMOTNOŚCI..KOCHAM BEZ WZAJOMNOŚCI..JEDYNA RZECZĄ JAKIEJ PRAGNĘ JEST TO ABYŚMY KIEDYŚ MOGLI NA NOWO ROZPOCZĄĆ TO CO TAK SZYBKO SIĘ ZAKOŃCZYŁO..
basia188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 12:32   #783
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie mam jedwab Marion Natura silk....dużo osob poleca mi Biosilk...mam jeszcze serum na zniszczone koncówki maseczkę z Gliss kura......i olejek rycynowy na konce nie wiem czy cos jeszcze kupic?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

i oczywiscie piję pokrzywę.
jedwab marion jest lepszy od biosilka... odżywki żadnej nie masz? maseczki gliss kura to zwykle same silikony...
Stary 2010-02-20, 12:37   #784
basia188
Raczkowanie

GG do basia188

Mam jakąs ze salony fryzjerskiego tylko nazwy nie pamiętam...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

To jaka polecasz maseczkę?
MÓWIŁAM,ŻE CHCĘ ŻYĆ BEZ CIEBIE..NIECHCIAŁAM.MÓWIŁ AM ŻE CIĘ NIEKOCHAM...KOCHAŁAM..KRZ YCZĘ..NIKT MNIE NIE SŁYSZY..ODCHODZĘ.NIKT SIĘ NIE ODWRACA...CZEKAM W SAMOTNOŚCI..KOCHAM BEZ WZAJOMNOŚCI..JEDYNA RZECZĄ JAKIEJ PRAGNĘ JEST TO ABYŚMY KIEDYŚ MOGLI NA NOWO ROZPOCZĄĆ TO CO TAK SZYBKO SIĘ ZAKOŃCZYŁO..
Stary 2010-02-20, 12:59   #785
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jakąs ze salony fryzjerskiego tylko nazwy nie pamiętam...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

To jaka polecasz maseczkę?
przejrzyj wątki, chociazby podwieszone to zobaczysz co wizażowe dziewczyny polecają, a tak na magrinesie to nie jest wątek na tego typu dyskusje, tu romawiamy o przyśpieszaniu porostu włosów a nie regeneracji...
Stary 2010-02-20, 14:02   #786
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz jak moge te konce zregenerowac?Każdy mowi ze mam jedwab kupic z Biosilka?
Tak jak większość też nie polecam jedwabiu. On raczej sprawi że włosy będą lepiej wyglądać, ale ich nie zregeneruje. Ogólnie polecam trochę podciąć włosy, chociaż 1-2 cm jeśli dawno tego nie robiłaś i zacząć przed myciem nakładać olejki do włosy (kokos, rycyna, z pestek winogron), oprócz tego działać różnymi maseczkami, ja polecam kallosa, glorie i lorysa no i pokrzywka (do picia) też oczywiście dobrze działa ale tylko na te włosy które dopiero urosną
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:23   #787
basia188
Raczkowanie

GG do basia188

Dziękuje napewno skorzystam z Twoich rad

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 15:37   #788
Smunia
Raczkowanie

GG do Smunia

Dziewczyny a co myślicie o serum na zniszczone koncowki z avonu? zawsze go uzywalam teraz mnie przestraszylyscie, ze mogą one wysuszać wlosy..
Smunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 17:20   #789
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o serum na zniszczone koncowki z avonu? zawsze go uzywalam teraz mnie przestraszylyscie, ze mogą one wysuszać wlosy..
Tylko zielone jest z denatem,
ja mam niebieskie i pomarańczowe, które sobie chwale
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:00   #790
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smunia Pokaż wiadomość
Mi przy dłuższym stosowaniu wysuszyło włosy (mówię o "zielonym" serum z alkoholem). Natomiast szczerze mogę polecić serum z Oriflame .

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:32   #791
malachite
Rozeznanie

Witam Dołączam się do grona zapuszczających włoski jeśli można
Zaczne w zeszłym roku włosy strasznie mi wypadały przez rozjaśnianie do bardzo jasnego blondu i zakupiłam Waxa Treatment i w mgnieniu oka przestały wypadać! Co do przyrostu kiedyś to zmierzyłam włosy miesiąc po farbowaniu - 1 cm. Za kolejny miesiąc zmierzyłam - 3cm! Ale jak na złość nie pamiętam czy już wtedy używałam tego waxa... skleroza także niestety nie wiem co dało mi dodatkowy 1 cm...
Nabyłam również później olejek rycynowy i Lotion Seboradin. Ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy przyspieszyło mi to porost poniewaz zafarbowałam na naturalny kolor :P Jedyne co moge powiedzieć to włosy jak były sianowate tak nadal zostały po stosowaniu tych specyfków... Więc narazie odstawiłam :P
Teraz zaopatrzyłam się w ampułki Radical Jestem po 6 ampułkach, stosuje codziennie. Nie wiem czy to wina tego że moje włosy dawno nie były podcinane czy tego że sa zniszczone nie moge za nic włosów ułożyć po tych ampułkach! Ale albo mi się wydaje albo już po tygodniu troche poszło w długość Do tego używam cudnej odżywki w sprayu z Marion tej różowej. Po niej włoski ślicznie lśnią jak nigdy!
. Od jutra tabletki vitapil lub humavit i pije skrzyp/ pokrzywe.
W planach mam powrót do stosowania olejku rycynowego
Aha no i jak mi się skończą te ampułki to myśle że kupie następne żeby było tak jak zaleca producent Po zakończeniu tej kuracji powróce do waxa + lotion seboradin i może zainwestuje w jakiś specjalny szaponik aby mieć porównianie. Pozdrawiam
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 18:21   #792
coldold
Zakorzenienie

Ja wczoraj sobie zakupiłam ten aktywator z Schaumy w sumie nie wierzę w jego działanie, ale wszystko co "skuteczne" używam po szamponie, więc jako dodatek nie zaszkodzi, a może pomoże...
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:55   #793
malachite
Rozeznanie

Siedze sobie i rozmyślam, mam nadzieje że któraś z was mi pomoże.
Naszła mnie coś ochota na balejaż śreni brąz i jasny blond.. Teraz mam brązowe włosy końcówki troche popalone / Jak użyje rozjaśniacza to poważnie im zaszkodzi? Czy lepiej darować sobie ten balejaż? Jak miałam całość rozjaśnioną to włosy tak sie łamały że prawie stały w miejscu ale chęć zrobienia nowego koloru...ehh pomocy
Stary 2010-02-22, 08:43   #794
kaen99
Raczkowanie

GG do kaen99

odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! włosy ci sie moga pokruszyc !
kaen99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:29   #795
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malachite Pokaż wiadomość
Siedze sobie i rozmyślam, mam nadzieje że któraś z was mi pomoże.
Naszła mnie coś ochota na balejaż śreni brąz i jasny blond.. Teraz mam brązowe włosy końcówki troche popalone / Jak użyje rozjaśniacza to poważnie im zaszkodzi? Czy lepiej darować sobie ten balejaż? Jak miałam całość rozjaśnioną to włosy tak sie łamały że prawie stały w miejscu ale chęć zrobienia nowego koloru...ehh pomocy
Wiem jak kusi zmiana koloru. Ja żałuje wszystkiego co z moimi biednymi włosami zrobiłam Lepiej odpuść sobie ten balejaż.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:21   #796
Agatau88
Zakorzenienie

malachite - jesli masz pokruszone koncowki to jak zrobisz balejaz to licz sie tez z nowa fryzura - obcieciem wlosow parenascie centymetrów
A mnie kusi czarny
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:49   #797
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
malachite - jesli masz pokruszone koncowki to jak zrobisz balejaz to licz sie tez z nowa fryzura - obcieciem wlosow parenascie centymetrów
A mnie kusi czarny
No mnie też kusiło i skutecznie niestety Miałam czarny przez 5,6 miesiecy? Czarny rzadko komu pasuje niestety. Ja wyglądałam w nim bardzo blado a na zdjęciach wyglądałam jak w czapce Chociaż niektórym sie w nich podobałam.
No i niestety "wyjść" z czarnego to istny koszmar. Lepiej fundnąć sobie ciemny brąz. Chyba z niego łatwiej potem zrobic jaśniejsze włosy.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:32   #798
AnulaPPP
Zakorzenienie

tak jak pisałam wcześniej zakupiłam seboradin lotion i Vatikę używam jakieś półtora tygodnia w porywach do dwóch. Po pierwszym użyciu Vatiki nie byłam zachwycona (może jakiś gorszy dzień dla włosów ) ale teraz super! są miękkie i gładkie, końcówki dużo lepiej wyglądają i coś mi się wydaję że są bardziej proste co mnie cieszy. Choć to na pewno też z powodu podcięcia końcówek 2 cm, bo włosy są coraz równiejsze.
Opócz Vatiki (co 2, 3 dni przed myciem na noc) i Seboradinu (codziennie) używam maski mlecznej Kallos ( wg mnie dużo lepsza jest mleczna Mila którą miałam wcześniej ) szampon ten potrójna moc ziół czy jakoś tak i niebieski Herbal, piję pokrzywkę i biorę Vita-min dla kobiet. Po Seboradinie może skuszę się na ampułki radical. Myślicie że to dobry zestaw?
Dzisiaj może ktoś mi zmierzy włosy ( jak to zrobić skoro nie mam odrostów? ) i za miesiąc będe mogła się wypowiedzieć jak to wpłynęło na porost. Od tej pory będę podcinać tylko 0.5 miesięcznie... kupiłam nawet nożyczki fryzjerskie

A mam jeszcze pytanie, czym Wam się najlepiej zmywa Vatike (oleje) ???
ja póki co zmywam tym ziołowym i herbalem, ale dość sporo mi ich idzie, może jakaś rada?

I gdzie można dostać odżywki Lorys? wyczytałam że Auchan ale dla mnie odpada...

Edytowane przez AnulaPPP
Czas edycji: 2010-02-22 o 11:33
AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:21   #799
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Anulo, tylko w auchan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:00   #800
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Anulo, tylko w auchan
buu
są też na allegro ale ceny takie zawyżone że nie bardzo...

Stary 2010-02-22, 13:10   #801
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

właśnie widziałam, też mam nie po drodze do auchana, najbliżej 30 km
Stary 2010-02-22, 14:32   #802
malachite
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, już sobie wybiłam ten balejaż z głowy
Widze, że dużo osób używa olejów. Ja sama używam rycynowego ale do wzmocnienia. A ten kokosowy? On wpływa jakoś na porost? Czy tylko regeneruje i nawilża?
Stary 2010-02-22, 17:01   #803
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Anulo, tylko w auchan
Niekoniecznie, bo z tego co pisały dziewczyny na Offtopowym można go dostać czasami w niepozornych drogeriach, i Anika go widziała u siebie, i Narek, i chyba Smerfetka też Także trzeba szukać, a nuż się uda.

Cytat:
właśnie widziałam, też mam nie po drodze do auchana, najbliżej 30 km
A co ja mam powiedzieć, albo Miki, my mamy co najmniej 170 kilometrów

Wracając do tematu wątku - coś mi ostatnio słabo rosną włosy... Chyba nawet nie centymetr na miesiąc Ale tydzień temu wróciłam do picia pokrzywy (już 3 seria ), może trochę pomoże. I w marcu kupuję Kurację Wzmacniającą Joanny (ach ta rzepka )

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:20   #804
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

no tak ale zależy gdzie się mieszka bo ja w takiej dziurze że znalezienie lorysa graniczy z cudem. Ja zaczęłam rzepkową kurację już
Stary 2010-02-22, 17:29   #805
absurdalna89
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Mam dwa ważne pytania:
1. Chciałabym zacząć używać Waxa, który podobno przyspiesza porost. Do wyboru jest tylko do włosów ciemnych lub blond, tak? Jest mi zupełnie obojętne, czy moje włosy zostaną lekko przyciemnione czy rozjaśnione, zastanawiam się raczej który jest lepszy składowo i który faktycznie przyspiesza porost? Bardzo proszę o odpowiedź. Trochę martwi mnie też ten SLS w składzie, mam z natury suche włosy, nie wiem jak zareagują...

2. Czy w seboradinie na porost działa czarna rzodkwia? Bo chciałam kupić ten do zniszczonych, który zawiera żeń-szeń, więc nie wiem czy równie dobrze działa na porost jak ten do przetłuszczających się...

Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:56   #806
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, bo z tego co pisały dziewczyny na Offtopowym można go dostać czasami w niepozornych drogeriach, i Anika go widziała u siebie, i Narek, i chyba Smerfetka też Także trzeba szukać, a nuż się uda.

A co ja mam powiedzieć, albo Miki, my mamy co najmniej 170 kilometrów

Wracając do tematu wątku - coś mi ostatnio słabo rosną włosy... Chyba nawet nie centymetr na miesiąc Ale tydzień temu wróciłam do picia pokrzywy (już 3 seria ), może trochę pomoże. I w marcu kupuję Kurację Wzmacniającą Joanny (ach ta rzepka )
no ja mam jakieś 80... a mieszkam też na zadupiu więc pewnie w normalnych sklepikach nie ma co liczyć, ale bede probowac bo nadzieja jakas jest
a co to za kuracja rzepkowa? co fajnego robi?

Stary 2010-02-23, 07:26   #807
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Mam dwa ważne pytania:
1. Chciałabym zacząć używać Waxa, który podobno przyspiesza porost. Do wyboru jest tylko do włosów ciemnych lub blond, tak? Jest mi zupełnie obojętne, czy moje włosy zostaną lekko przyciemnione czy rozjaśnione, zastanawiam się raczej który jest lepszy składowo i który faktycznie przyspiesza porost? Bardzo proszę o odpowiedź. Trochę martwi mnie też ten SLS w składzie, mam z natury suche włosy, nie wiem jak zareagują...

2. Czy w seboradinie na porost działa czarna rzodkwia? Bo chciałam kupić ten do zniszczonych, który zawiera żeń-szeń, więc nie wiem czy równie dobrze działa na porost jak ten do przetłuszczających się...

Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
1. zależy o którego WAXa pytasz jeżeli o zagranicznego Henna Treatment, to nie ma tu podziału ze względu na kolor jak miałam platynowy blond, to używałam tego z ciemnymi napisami (uważanego za ten do ciemnych włosów), ale to bzdura, bo NIGDZIE NIE JEST NAPISANE, ŻE JEST DO WŁOSÓW CIEMNYCH. natomiast polskie zamienniki mają wersje do różnych włosów z tego , co kojarzę polski odpowiednik działa bardziej regenerująco i można go stosować na długość, natomiast zagraniczny ma być odpowiedzialny za szybszy przyrost i daje się go tylko na skalp, bo mało komu służy na długości

2. powszechnie to Seboradin z czarną rzodkwią uznawany jest za ten przyśpieszający porost. ja miałam z żeń szeniem i przyznam szczerze, że włosy szybciej mi nie rosły, ale za to miałam całe mnóstwo antenek

musisz sama spróbować co jest dla Ciebie dobre to, że coś działa na inne osoby nie znaczy, że i Tobie przypasuje. wiem to z własnego doświadczenia, mi rzadko kiedy jakiś produkt naprawdę przyśpiesza porost

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 08:01   #808
kaen99
Raczkowanie

GG do kaen99

Hej! mam pytanko co ile używacie wax Henna Treatment ?
Stary 2010-02-23, 08:35   #809
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

raz w tygodniu, kiedyś co dwa dni ale teraz już nie zależy mi tak bardzo na poroście. Absurdalna, wax do ciemnych ani do blondów nie zmienia koloru
Stary 2010-02-23, 09:27   #810
kaen99
Raczkowanie

GG do kaen99

i jak stosowalas tak co drugi dzień o dało ci jakiś efekt porostu ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości