Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 13:09   #2221
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
spoko
po to jest forum żeby sobie podyskutować
że dla mnie to bzdury nie znaczy że ty nie możesz mieć wątpliwości
dlatego jak napisałam każdy niech wybiera po swojemu

w każdym bądź razie umówmy się tak, zmuszona jestem słuchać tych wszystkich bankowych wywodów P więc jak dowiem się czegoś niepokojącego na temat któregoś z nich to wam doniosę
To ja zadałam pytanie o banki Nie chcę, żeby kasa leżała na nieoprocentowanym koncie

Może wieczorem poszperam w tych bankowych ofertach. Moja mama całe życie w bankach pracowała, to przynajmniej mi wytłumaczy jakie są haczyki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:11   #2222
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
A jeśli będzie to jeszcze w zakresie kredytów hipotecznych to proszę o jak najwięcej informacji

u nas rodzice także na razie cisza w sprawie: gdzie będziemy mieszkać po ślubie. W sumie fajnie, że się nie wtrącają, ale może nie aż do takiego stopnia Tylko jak im to powiedzieć
P właśnie analizuje hipoteczne bo będziemy brać na mieszkanie
kiedyś mówił że takie w miarę banki to są PKO, Alior, Milennium
ale ja o Milennium mam średnie zdanie
a konto w PKO np zlikwidowałam bo drogo kurcze (za prowadzenie, za przelew, za kartę trzeba bulić)

no u nas już były rozmowy i wiemy na czym stoimy
ja bym wprost pogadała ale ja o wszystkim ze swoimi szczerze gadam więc
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:18   #2223
dottta
Zakorzenienie

A ja Wam powiem że w ogóle mnie nie cieszy że teściowie chcą się wymienić mieszkaniem Może to chamskie, ale nasze jest wyremontowane od podstaw - łącznie z instalacjami, szafą do zabudowy i nowoczesną kuchnią a ich .... Kiepskie okna (niby wymienione ale sorry nawet Tż ma obiekcje), brak remontu od miliona lat, stara łazienka, kiepska kuchnia (niby w miarę nowa ale jakością nie grzeszy i mi sie nie podoba - brak zmywarki czy płyty/piekarnika w zabudowie). Jestem taka zła jak o tym myślę. W dodatku mieszkanie 100m od teściowej już jest kiepskie mimo że sie nie wtrąca a co dopiero W JEJ MIESZKANIU - pewnie przy każdej minimalnej wymianie czegoś będzie halo że jej to służyło milion lat a ja to chce wypieprzyć. No i znów wywalać tysiące złotych na kolejny remont Po za tym nie chcę do końca życia mieszkać na jednej ulicy z teściowa Ale oni tacy są - zamknąc dzieci w złotej klatce. To teściowa wybierała TO mieszkanie a Tż było wszystko jedno ... Drugiemu kupili mieszkanie 200m dalej a on nadal z NIMI MIESZKA!! A tamto stoi puste!!

sorry musiałam się wygadać

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:25
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:18   #2224
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
P właśnie analizuje hipoteczne bo będziemy brać na mieszkanie
kiedyś mówił że takie w miarę banki to są PKO, Alior, Milennium
ale ja o Milennium mam średnie zdanie
a konto w PKO np zlikwidowałam bo drogo kurcze (za prowadzenie, za przelew, za kartę trzeba bulić)

no u nas już były rozmowy i wiemy na czym stoimy
ja bym wprost pogadała ale ja o wszystkim ze swoimi szczerze gadam więc
konto w PKO SA mam i ja Zostało mi jeszcze z czasów banku BPH i rzeczywiście opłaty są za wszystko - za prowadzenie rachunku, za kartę i za przelewy nawet te bankowe.

Moi rodzice na razie nie myślą o naszych problemach mieszkaniowych bo jak na razie to oni dobudowali sobie piętro w swoim domku A rodzice TŻ zbierają na nas i siostrę TŻ, która jest rok starsza od nas więc tak jakby na raz wyskoczymy im z pomocą

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:19   #2225
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To ja zadałam pytanie o banki Nie chcę, żeby kasa leżała na nieoprocentowanym koncie
i dobrze kto pyta nie błądzi

a ja mam już zboczenie i za żywo reaguję, wybaczcie

a ten niefortunny wpis o konkurencji gdzie odniosłam się do jednej z was już poprawiłam także przepraszam
Stary 2010-02-20, 13:21   #2226
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dottta eee no to już rozumiem czemu sie nie cieszysz i pewnie tak samo bym myslala na Twoim miejscu

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:24   #2227
T'ai
Zakorzenienie

Dottta spoko
u P jest cały przedpokój w ciemnej ohydnej boazeri ale że to nieżyjący już tata robił to trzeba szanować
ja i tak ją zlikwiduję, tylko mam nadzieję ze ze strony t... nie będzie żadnych "ale" w końcu to będzie nasze mieszkanie i nie dostaniemy go za darmo

a ty się nie martw na zapas, bo jeszcze dużo czasu do ślubu, dziecka i zamiany mieszkań
może wszystko samo się rozwiąże

Cytat:
konto w PKO SA mam i ja Zostało mi jeszcze z czasów banku BPH i rzeczywiście opłaty są za wszystko - za prowadzenie rachunku, za kartę i za przelewy nawet te bankowe.
ja miałam PKO BP
a teraz przelew za darmo, prowadzenie też, wypłata ze wszystkich bankomatów też za darmo

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:46
Stary 2010-02-20, 13:27   #2228
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem że w ogóle mnie nie cieszy że teściowie chcą się wymienić mieszkaniem Może to chamskie, ale nasze jest wyremontowane od podstaw - łącznie z instalacjami, szafą do zabudowy i nowoczesną kuchnią a ich .... Kiepskie okna (niby wymienione ale sorry nawet Tż ma obiekcje), brak remontu od miliona lat, stara łazienka, kiepska kuchnia (niby w miarę nowa ale jakością nie grzeszy i mi sie nie podoba - brak zmywarki czy płyty/piekarnika w zabudowie). Jestem taka zła jak o tym myślę. W dodatku mieszkanie 100m od teściowej już jest kiepskie mimo że sie nie wtrąca a co dopiero W JEJ MIESZKANIU - pewnie przy każdej minimalnej wymianie czegoś będzie halo że jej to służyło milion lat a ja to chce wypieprzyć. No i znów wywalać tysiące złotych na kolejny remont Po za tym nie chcę do końca życia mieszkać na jednej ulicy z teściowa Ale oni tacy są - zamknąc dzieci w złotej klatce. To teściowa wybierała TO mieszkanie a Tż było wszystko jedno ... Drugiemu kupili mieszkanie 200m dalej a on nadal z NIMI MIESZKA!! A tamto stoi puste!!

sorry musiałam się wygadać
Możecie ustalić warunki zamiany mieszkania z Teściami, np teściowa się nie bezie wtrącać w remont. Ale jak to wyjdzie w praniu to nigdy nie wiadomo. No i moze wasze marzenie o budowie domu w granicach miasta się spełni. kolezanka mojego TŻ znalazła ostatnio wraz z narzeczonym ofertę sprzedaży domu pod Krakowem - 20 km od Krakowa, domek 160 m2 w stanie surowym, działka 20 arów - około 300 tyś zł. Myślę zę to dobra oferta jest. Może i Wy znajdziecie coś na co bedzieciemogli sobie pozwolić

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
i dobrze kto pyta nie błądzi

a ja mam już zboczenie i za żywo reaguję, wybaczcie

a ten niefortunny wpis o konkurencji gdzie odniosłam się do jednej z was już poprawiłam także przepraszam
Ja się nie gniewam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
spoko
u P jest cały przedpokój w ciemnej ohydnej boazeri ale że to nieżyjący już tata robił to trzeba szanować
ja i tak ją zlikwiduję, tylko mam nadzieję ze ze strony t... nie będzie żadnych "ale" w końcu to będzie nasze mieszkanie i nie dostaniemy go za darmo

a ty się nie martw na zapas, bo jeszcze dużo czasu do ślubu, dziecka i zamiany mieszkań

ja miałam PKO BP
a teraz przelew za darmo, prowadzenie też, wypłata ze wszystkich bankomatów też za darmo
Alior Bank?? Bo nad nim się własnie zastanawiam i nad zamknięciem w PKO SA.

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-02-20, 13:27   #2229
martarr
Raczkowanie

Witam!!! próbuje was nadrobic ale ciężko jest własnie wrociłam z egzaminu na szczęście zdany ufff dzis dzien odpoczynku i od jutra znowu książki bo 2 egz w tygodniu się szykują plus praca jej juz mam dosyc tej seji : chce odpoczynku

isabele któregos razu pisałas o tym ze bedziecie zamiawiac ślub więc u mnie na orzechowej w parafii księża zapisują juz na 2011 i są juz nawet chetni więc trzeba się śpieszyć A na którą godzinę planujecie zamówić
martarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:28   #2230
lusesita23
Zakorzenienie

Wrocilam...gratisowo zalapalam sie jeszcze na odkuwanie chodnika-pomagalam tacie masakra,lepsze od aero czy diety;p

Micia i tak trzymaj...musisz byc dzielna, to najlepsze co mozesz teraz zrobic-czekac.i pokazac mu,ze nie jestes lalka do zabawy

bambusiek ale ci zazdraszczam jan nadal czekam na przelew

jesli chodzi o bank to ja mam wszystko w PKO.konto studenckie i oszczednosciowe.ciotka tam pracuje i dlatego.nie znam sie na bankach
wczesniej bylam w BGŻn ale co miesiac brali ciagle na cos

a tel.nie sprzedalam,bo zaproponowal 60zl tylko koles.i byl niemily

a...i w pon umowilam kota na kastrowanie.znow bede ryczec
Stary 2010-02-20, 13:29   #2231
elllmi
Zakorzenienie

własny domek my chyba startujemy na wiosnę z budową

pada śnieg dawno go nie było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:29   #2232
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
spoko

ja miałam PKO BP
Powiem Ci że gdyby nie firma Tż to byśmy po prostu to sprzedali (w dumie mając wymianę)i kupili coś nowego. Do pojawienia dziecka jeszcze z 3 lata - niby dużo ale nim spłacimy kredyty na firmę i nas stać będzie na coś innego to wieki miną Gdyby nie to że przy zakupie tego mieszkania głupio było mi sie wtrącać to pewnie teraz było by inaczej. Tak szczerze to ja nawet nie widzę sensu kończenia remontu tego mieszkania Szkoda pakować w nie kasę skoro za 3-4 lata i tak trzeba będzie szukać nowego.
Stary 2010-02-20, 13:29   #2233
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martarr Pokaż wiadomość
Witam!!! próbuje was nadrobic ale ciężko jest własnie wrociłam z egzaminu na szczęście zdany ufff dzis dzien odpoczynku i od jutra znowu książki bo 2 egz w tygodniu się szykują plus praca jej juz mam dosyc tej seji : chce odpoczynku
gratuluję zdanego egzaminu i powodzenia na następnych

Stary 2010-02-20, 13:30   #2234
lusesita23
Zakorzenienie

ponoc Alior bank jest super ale u nas go mnie ma...jak skoncze studia to zmienie banka,le jeszcz enie wiem na jaki.na razie mi tu dobrze. M. tez jest w PKO,ale z zubrem to nie wiem ktory to...
Stary 2010-02-20, 13:31   #2235
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Micia i tak trzymaj...musisz byc dzielna, to najlepsze co mozesz teraz zrobic-czekac.i pokazac mu,ze nie jestes lalka do zabawy

a tel.nie sprzedalam,bo zaproponowal 60zl tylko koles.i byl niemily
czekam czekam.... schudlam juz kilogram....

W komisie sprzedawalas? to sie nie oplaca, zawsze dają bardzo bardzo zaniżoną cene...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
ponoc Alior bank jest super ale u nas go mnie ma...jak skoncze studia to zmienie banka,le jeszcz enie wiem na jaki.na razie mi tu dobrze. M. tez jest w PKO,ale z zubrem to nie wiem ktory to...
z zubrem jest pko SA a bez zubra pko BP tak? jak cos to mnie poprawcie

Stary 2010-02-20, 13:33   #2236
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie ustalić warunki zamiany mieszkania z Teściami, np teściowa się nie bezie wtrącać w remont. Ale jak to wyjdzie w praniu to nigdy nie wiadomo. No i moze wasze marzenie o budowie domu w granicach miasta się spełni. kolezanka mojego TŻ znalazła ostatnio wraz z narzeczonym ofertę sprzedaży domu pod Krakowem - 20 km od Krakowa, domek 160 m2 w stanie surowym, działka 20 arów - około 300 tyś zł. Myślę zę to dobra oferta jest. Może i Wy znajdziecie coś na co bedzieciemogli sobie pozwolić

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja się nie gniewam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Alior Bank?? Bo nad nim się własnie zastanawiam i nad zamknięciem w PKO SA.
u nas mieszkania 50-60m2 są po 200tys

A z moją tesciową to różnie - niby ofem się nie wtrąca ale potrafi na Tż takie poczucie winy odcisnąć że on i tak zrobi co ona chce. Jak to mieszkanie remontowaliśmy to ciągle słyszałam że to i to nie, tamto też raczej nie BO: "kiedyś rodzice mogą tu zamieszkać i co jak im sie to nie spodoba?" No k*rwa - to sobie przemalują ściany Ona z nami wystroju kuchni swojej nie uzgadniała a też możemy tam kiedyś zamieszkać Za to drugiemu synalkowi CAŁE mieszkanie urządziła
Stary 2010-02-20, 13:34   #2237
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i trzymam za kolejne 2 egz.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:34   #2238
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Wam powiem że w ogóle mnie nie cieszy że teściowie chcą się wymienić mieszkaniem
Wcale Ci się nie dziwię. Każdy chciałby mieć standard za stadard. Ale skoro chcecie się budować, to dacie radę

Cytat:
bambusiek ale ci zazdraszczam jan nadal czekam na przelew

a...i w pon umowilam kota na kastrowanie.znow bede ryczec
Doczekasz się i Ty U mnie kasa idzie max. dzień.

Nie buksaj
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:35   #2239
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Za to drugiemu synalkowi CAŁE mieszkanie urządziła
ło dżizys... W ŻYCIU bym tak nie pozwolila

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 13:36   #2240
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wcale Ci się nie dziwię. Każdy chciałby mieć standard za stadard. Ale skoro chcecie się budować, to dacie radę

Doczekasz się i Ty U mnie kasa idzie max. dzień.

Nie buksaj
chcieć a móc to wiesz .... Pewnie jak ona usłyszy że mamy plany inne niż wymiana to zacznie dramatyzować że oni starzy i ktoś musi sie nimi zając
Stary 2010-02-20, 13:38   #2241
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
chcieć a móc to wiesz .... Pewnie jak ona usłyszy że mamy plany inne niż wymiana to zacznie dramatyzować że oni starzy i ktoś musi sie nimi zając
nienawidzę czegoś takiego

Stary 2010-02-20, 13:38   #2242
karolinusienka
Zakorzenienie

hej Dottta nie zazdroszxcze, ale u mnie byloby podobnie z Tesciowa wiec temat mieszkania jest omijany duuuuzym lukiem, bo po co sie denerwowac
wladnie robie obiadek
aaa Dotttcia bułki srednie zjadlam jedna na cieplo i mi srednio smakowala
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:40   #2243
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ło dżizys... W ŻYCIU bym tak nie pozwolila
Ty wiesz ze nam też próbowała. Bo ja wtedy taka świeżynka u nich byłam. Ciągle przylatywała z "propozycjami" jak mamy urządzić. Jakie kafelki położyć itd. Ale na szczęście ja potrafię Tż przemówić że ze mną się wiąże nie z matką i jeśli chce aby ona urządziła mieszkanie to niech z nią zamieszka - i podziałało. No ale przy niej udawał że słucha jej zaleceń...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Karola - szkoda
W ogóle to ona podobno uważa (tak powiedział jej drugi syn) że jest za młoda na babcie i nie powinniśmy sie spieszyć...
Stary 2010-02-20, 13:41   #2244
MiciaKicia
Zakorzenienie

dobrze mu powiedziałaś

Stary 2010-02-20, 13:43   #2245
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:

isabele któregos razu pisałas o tym ze bedziecie zamiawiac ślub więc u mnie na orzechowej w parafii księża zapisują juz na 2011 i są juz nawet chetni więc trzeba się śpieszyć A na którą godzinę planujecie zamówić
Cześć Dawno Cie u nas nie było Moja parafia to także ta na Orzechowej. Czyli mówisz, że Wy jesteście już zapisani na Waszą datę?? My planujemy ślub o 16, bo goście mojego TŻ są z regionu, w których śluby są w południe. Wiem ,zę jest to popularna godzina i mam nadzieję, że jeszcze uda się nam na nią zapisać.

A powiedz mi jeszcze czy księża z naszej parafii akceptują w ramach kursów przedmałzeńskich takie świadectwa ukończenia tych kursów z liceum??

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-02-20, 13:44   #2246
lusesita23
Zakorzenienie

dotta co za su...jak ja nie lubie takich akcji ale to moja mama bardziej sie wtraca jak juz cos;p wiec jej jeszcze wybacze i latwiej jest juz ustawic heh niz bym miala walczyc z tesciowa

Micia bidulko no wkomisie,bo szwagier mi powiedzial,ze tam jestn spoko-jego kumpel tam pracuje.no i fakt ostatnio to dobrze sprzedal tel.takze chyba jemu dam...a gdzie jeszcze mozna sprzedac?na all nie chce...
Stary 2010-02-20, 13:45   #2247
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ty wiesz ze nam też próbowała. Bo ja wtedy taka świeżynka u nich byłam. Ciągle przylatywała z "propozycjami" jak mamy urządzić. Jakie kafelki położyć itd. Ale na szczęście ja potrafię Tż przemówić że ze mną się wiąże nie z matką i jeśli chce aby ona urządziła mieszkanie to niech z nią zamieszka - i podziałało. No ale przy niej udawał że słucha jej zaleceń...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Karola - szkoda
W ogóle to ona podobno uważa (tak powiedział jej drugi syn) że jest za młoda na babcie i nie powinniśmy sie spieszyć...
łooo matko a pozniej bedzie mowic, ze juz jest za stara ehhhh dobrze, ze moi chociaz mowia, ze wnuka by juz chcieli
oj moja tez sie lubi we wszystko wtracac ale niestety trafila kosa na kamien zawsze jej wysłucham ale i tak robie po swojemu

Edytowane przez karolinusienka
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:46
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:46   #2248
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
no to ma drugiego syna co się jej słucha...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:47   #2249
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Micia bidulko no wkomisie,bo szwagier mi powiedzial,ze tam jestn spoko-jego kumpel tam pracuje.no i fakt ostatnio to dobrze sprzedal tel.takze chyba jemu dam...a gdzie jeszcze mozna sprzedac?na all nie chce...
oj to nie wiem gdzie,.., bo ja zawsze na all sprzedaje

Stary 2010-02-20, 13:48   #2250
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w

pada śnieg dawno go nie było
To juz chyba wieki minęły

Cytat:

Karola - szkoda

Powiedz która to zaraz jej tu manto spuścimy

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
łooo matko a pozniej bedzie mowic, ze juz jest za stara ehhhh dobrze, ze moi chociaz mowia, ze wnuka by juz chcieli
oj moja tez sie lubi we wszystko wtracac ale niestety trafila kosa na kamien zawsze jej wysłucham ale i tak robie po swojemu
dobra metoda

17.09.2011

Jonathan Carroll

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości