Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 19:49   #3391
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To fajnie, że lepiej
Gratulacje dla mojej synowej

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie mi wybrac zaslony chcialabym srebrne np z czarnym motywem ale nigdzie nie ma takich jak chce, chyba pozostaje fiolet aczkolwiek troche juz mi za duzo tego fioletu

znalazlam takie:
http://www.allegro.pl/item918916674_...rzepiekne.html kolor roza fiolet
http://www.allegro.pl/item922635718_...hagada_14.html
http://www.allegro.pl/item925393392_...0x240_hit.html tu takie same jak pierwsze tylko inne zdjecia i lepiej widac
http://www.allegro.pl/item929173258_...5_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item917579068_...zelotkach.html

do takich zaslon to firany albo gladkie biale albo makarony

podoba mi sie bardzo taka firanka:
http://www.allegro.pl/item931444497_..._katowice.html
ale do niej musialyby byc gladkie zaslony albo takie jak na zdjeciu ale kolor mi nie pasuje
ehhh

podobala mi sie jeszcze taka zaslona ale dziewczyny odradzaly
http://www.allegro.pl/item920434258_...zelotkach.html
Jeśli mam być szczera to żadne mi się nie podobają. Ewentualnie te ostatnie ale nie wiem czy nie będzie się gryzło bo masz tapety we wzory, dywan we wzory chcesz i jeszcze zasłona we wzory, za dużo tego. Na pewno nie wzięłabym zasłon juz fioletowych bo za dużo tego fioletu.
Jeżeli chcesz to zasłony srebrne w róże to może dywan mniej wzorzysty?

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kinga powoli uczy się raczkować. Od trzech dni umie już pełzać do przodu a w międzyczasie ćwiczy wytrwale stanie na czworaka. Buja się przy tym w przód i w tył.
Od kilku dni z powrotem wróciły nam suche placki na skórze. Dziwne, bo stosuję Emolium 2 razy dziennie. Chyba zainwestuję w Oilatum. Czekoladko warto? Weronice poschodziły te krostki?

Zanim się obejrzysz to będziesz ganiała za nią, ja już tak mam i ciągle w ruchu jestem

Ja polecam Oilatum
Zuzia dostała suchych plam na rączkach i emulsja do kąpieli pomogła. Kupiłam też krem do ciała oilatum soft i też bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka.
Przepraszam, ze nic nie pisze ale wczoraj miałam fatalny dzien, dzisiaj zreszta tez. Chodze od rana cieta jak osa, TŻ-towi juz sie oberwało za nic.
Wczoraj Kuba zwymiotował całą zupę, wszystko było pomaranczowe, nawet dywan Przestraszyłam sie co niemiara bo juz dawno nic mi sie nie ulało. Potem zrobił rzadką kupkę, az mu wypłyneła bokiem - znow był do przebrania. Wydaje mi sie, ze to przez soczek. Wczoraj dałam mu po raz pierwszy taki ze sliwka i chyba mu zaszkodził. Dzisiaj juz wszystko ładnie jadł, wymiotow nie było, kupka normalna.

Rano spadł mi z łóżka Było jeszcze ciemno, ok 5.30. Przebudził sie i chyba urządzał wycieczki po łóżku (nic nie czułam, spałam ). I obudził mnie jego płacz. Nic sie nie stało, tylko sie wystraszył.

Coraz czesciej zalicza upadki, wstaje na nogi trzymajac sie czego popadnie. Czasami nie jestem w stanie dopilnowac bo np. wyjde na minutke do łazienki. Chyba osiwieje zanim Kuba zacznie chodzić.

Pogoda fatalna, mgła cały dzien, wszystko sie rozpuszcza, kałuże po kolana

Dzisiaj zobaczyłam jakie mam brudne okna, wogole syf w całym domu, potrzebne są generalne porzadki a nie takie powierzchowne sprzatanie a TŻ uważa, ze jest czysto i po co ja cały czas sprzatam

Przepraszam, ze Wam nasmuciłam ale dzisiaj mam naprawde fatalny dzień

Dziekuje za życzenia. Kuba konczy dzisiaj 8 miesięcy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

I zapomniałam pochwalić Zuzię

Sama dziś wstawała podparta o coś
A tak zasuwa po pokoju, że ciągle muszę za nią chodzić
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:22   #3392
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej, wróciłam od rodziców, trochę nadrobiłam a teraz idę kąpać Antosia i później do Wasz zajrzę (jak się uda zalogować...)

Svinecko, szczerze....żadne zasłony mi się nie podobają

Cass, rzeczywiście jakiś dołek dzisiaj masz
Nie złośc się już

Miramej, nie wiem co Ci poradzić w sprawie pieluszek i przesikiwania ich

Czeko, super bluzeczki

Gorgulku, brawa dla Zuzi

Frida witaj

Ciekawe jak tam Eleeri, mogłaby zajrzeć w weekend

Jak kogoś pominełam, to sorki

Idę i wrócę

Ps. byłam u fryzjera

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-02-20 o 20:24
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:00   #3393
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ps. byłam u fryzjera
pochwal sie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:20   #3394
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
, ludzie potrafią być niepoważni

p4w ten Romer, który chcecie kupić to taki? http://allegro.pl/item926585493_rome...tisy_w_wa.html

A wcześniej kupiliście używanego Romera, tak?

Fajnie, że trochę się oderwałaś

Fajne
tak, najpierw kupiliśmy używanego, ale okazało się, ze ma pęknięty styropian i odesłaliśmy go
dziś kupiliśmy nowy

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Z tym logowaniem to u mnie norma co wieczór(wczoraj było ciut lepiej,ale później już świrował)

Fajnie że się troszkę rozerwałaś
Czy obecnie masz jakąś nianię?Umkło mi przez nieobecość
mam nianię, ale chodzimy do niej razem, zeby Tomus się przyzwyczajał
jak jestem w pracy Tomkiem zajmuje się moja mam i teściowa

Cytat:
Mam pytanie/prośbę do mam chłopców. Otóż Kubuś od kilku tygodni przesikuje w nocy pieluszkę , i to najczęściej wygląda tak, że gdy śpi, to pieluszka jest sucha - z taką wstaje do karmienia, po zjedzeniu sobie sika i trach... cały bok mokry . Zmieniłam już pieluszki na większe, Małż zakłada pampka po kąpieli z wielką starannością, siusiaka układamy w dół, ale i tak przelatuje
nie pomogę, bo mój nie przesikuje
a może spróbuj innych pieluch/innej firmy ; idealnie byłoby od kogoś wziąć ze dwie pieluszki żeby nie kupować całej paczki...
jak coś mi przyjdzie do głowy dam znać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:29   #3395
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie/prośbę do mam chłopców. Otóż Kubuś od kilku tygodni przesikuje w nocy pieluszkę , i to najczęściej wygląda tak, że gdy śpi, to pieluszka jest sucha - z taką wstaje do karmienia, po zjedzeniu sobie sika i trach... cały bok mokry . Zmieniłam już pieluszki na większe, Małż zakłada pampka po kąpieli z wielką starannością, siusiaka układamy w dół, ale i tak przelatuje
A jakich używacie?Ja pampersów,ale nam też czasem się zdarzy,że się podsikai też wtedy z boku-ale zauważyłam,że tak się dzieje jak Bartosz leży na boczku

Cytat:
Pytałam wczoraj, ale nikt nie odpowiedział - nie wiecie, czemu nie ma Anuli?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
chlopaczkow tez
No też,też,ale dziewczynki spineczki i te sprawy

Muszę cytować jeszcze raz,przedtem pocytowałam i mnie wywaliło z wizażu i oczywiście znowu był problem z logowaniemMożna zgłupieć

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:56   #3396
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam na moment i ide sie kapac i do wyrka bo czeka mnie ciezka noc pewnie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny biorące udział w konkursie Vichy

Istnieje klub 'klikaczek', użytkowniczki klikają na siebie dwa razy dziennie, jest tez ustalony regulamin.Ja się chyba wypisuję bo i tak mam za mało 'klików', a są tu dziewczyny, które mają już ładną cyferkę, więc Wam warto jest się starać dalej.
One na siebie klikają dwa razy dziennie, codziennie o tych samych porach- szczerze- nie mam czasu na to aby codziennie o stałych porach klikać na 100 osób.
Powodzenia.

A tu link do wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=405876
dzieki za info

Cytat:
Od kilku dni z powrotem wróciły nam suche placki na skórze. Dziwne, bo stosuję Emolium 2 razy dziennie. Chyba zainwestuję w Oilatum. Czekoladko warto? Weronice poschodziły te krostki?
Oilatum lepiej natluszcza skore i jest taka delikatna, po paru kapielach suche placki prawie zniknely a po Emolium nie bylo poprawy
emulsja specjalna Emolium tez jest bardzo dobra

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czeko, jak Werka? moja bardzo duzo spi
2x po 2 godziny.Wlasnie wstala i nie wiem...spac pojdzie jakos ok20.Z reszta będę ją obserwowac.
a Wercia spala tylko raz 1,5 godziny , caly dzien poplakiwala i tylko na rekach chciala byc ale apetycik ma
Cytat:

Podlalam malej diphergan.Oby dzis nie bylo zwracanka.
O 19:30 wysmarowana pulmexem, z oporzadzonym nosem,po strzykawkach lekow byla gotowa do spania i UWAGA, UWAGA, sam ojciec podal jej kaszke
ja tez zaaplikowalam syropek, nosek wyczyscilam , nasmarowalam pulmexem a mala zasnela podczas picia mleka
ale juz sie wierci

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:08   #3397
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kasiu, Gorgulek, Unholy, dziekuje za pocieszenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka po kisielku i śpi. zrobiłam jej na soczku jabłkowym i co dziwne (bo już jabłka jadła) zaraz po zjedzeniu jakieś po, dostała kropek czerwonych ale już ogasło nie wiem czemu, pisze że ma sok z jabłek, jabłko i wit c.
Czyba juz był wklejany przepis na kisiel ale jak zwykle nie zapisałam
Poprosze o przepis

Cytat:
poczytalam troche w necie o katarku u niemowlat i wszedzie pisza ze te nasivin sa mocne
wiec bede psikac jej 3 razy dziennie tymi homeopatycznymi a na noc tylko tymi nasivin soft
Kasiu a tym pulmexem to tylko 2 razy na dobe mozna tak?? wlasnie posmarowalam malej klatke i plecki i zasnela w lezaczku

poki co temp. nie ma i kaszlu tez
Czeko, co to za homeopatyczne kropelki?
Jak Kuba miał kiedys katarek to aplikowałam mu ten Nasivin Soft, smarowałam Pulmexem na noc plecki i dawałam wapno oraz Cebion mutli, po kilku dniach przeszło.
Duzo zdrowka dla Werci

Cytat:
Mala na rekach zaczyna zwracac, 3solidne hafty, zaczyna plakac,krzyczec, boi sie.Buzia w wymiotach,ona mokra,podloga dookola ustrojona, ja tez ozdobiona, a on siedzi jak zahipnotyzowany i duka"jak ci pomoc"
A potem pow ze chyba mialby pory pełne jakby mnie nie bylo a jemu sie tak stalo
U nas dzisiaj problem wymiotów sie powtorzył. Cała kolacja wylądowała na dywanie, dobrze ze był koc rozłożony.
Martwie sie...czy wasze dzieci czesto wymiotują? Moze Kubie cos zaszkodziło. Nie sadze zeby był chory, nie boli go brzuszek, nie ma goraczki, jest wesoły jak zawsze. Wczoraz zwrocił obiad a dzisiaj kolacje.
Co moze byc tego przyczyna?
Kasiu, dzisiaj było u nas podobnie. Dałam małemu kaszke, ale juz pod koniec widze ze jakos tak dziwnie na mnie patrzy, otwiera buzke i go zrywa. Wiec podniosłam go na rece a on chlusnał na odległość. TŻ wszystko widział i niezle wie wystraszył. Kuba tez sie wystraszył bo sie biedulek rozpłakał.
W wymiotach były kawałki niestrawionego banana ktorego jadł o 16.45 a kolacje o 19. Myslicie, ze jeszcze tego bananka nie przetrawił i był pełny?
Przepraszam, ze pisze tak szczegołowo ale zmartwiłam sie troche.
Potem nie dawałam mu kaszy, tylko po kapieli wypił 100 ml samego mleka i usnał.

Cytat:
Kinga powoli uczy się raczkować. Od trzech dni umie już pełzać do przodu a w międzyczasie ćwiczy wytrwale stanie na czworaka. Buja się przy tym w przód i w tył.
Od kilku dni z powrotem wróciły nam suche placki na skórze. Dziwne, bo stosuję Emolium 2 razy dziennie. Chyba zainwestuję w Oilatum. ?
Cześć Frida
Zaglądaj do nas czesciej

dla Kingi, zobaczysz jak niebawem zacznie łazic po całym domu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:12   #3398
syla39
Wtajemniczenie

Ja zeby Lena nie spadla z lozka kiedy ze mna spi wlozylam miedzy rame a materac "wysoka" rozlozona ksiazke. Mam nadzieje ze w razie czego na niej sie zatrzyma o ile jej wczesniej nie wyjmie bo ostatnio zauwazylam ze nadmiernie sie nia interesuje

Ja nie mam problemu z wieczornym zalogowaniem bo jestem caly czas zalogowana. Otwieram wizaz i juz jestem

Usnelam dzisiaj z Mala podczas wieczornego karmienia. Przymulona teraz jestem ze ho ho

Lena zjadla dzisiaj 100ml kaszki, sloiczek sliwek ale zupki nie chciala. No juz nie wiem jak mam do niej podejsc z tymi zupkami, dlawi sie, wypluwa, ma wrecz odruch wymiotny

Zaraz bedzie Malysz skakal

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:16   #3399
Cassandra 23
Zakorzenienie

Miramejku z tym przesikiwaniem to niewiem co moze byc powodem. Kuba tez kilka razy obudził sie z mokrą piżamką z boku ale wydaje mi sie, ze pampiers był zle założony, siusiak sie jakos zawinał i dlatego tak sie stało. Pamietam, ze jak pampiersy były za małe to czesto miał mokre ubranko. Moze na noc zakładaj mu o rozmiar wieksze?

I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich. Czy wasze maluchy jedzą zgodnie z tym schematem (opracowany przez pediatre - forum.gazata)

7 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka
przecier jarzynowy + owoce ( przecier lub sok)

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem
bezglutenowym( 2-3 g/100 ml)
9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150
g)/zamiennie kisiel owocowy/zamiennie kleik na
wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z
owocami zmiksowana
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200
ml) + 10 g gotowanego miesa /co 2gi dzień ½
zoltka do zupki poczatkowo zamiennie z miesem
16.00 180 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem –
zamiast zóltka do zupki
20.00 180ml mieszanki z kaszką zbozowa
glutenową(2-3g/100ml)
24.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym
(2-3 g/100 ml)

8 MIESIĄC ZYCIA 3- 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym( 6
g/100 ml)
owocami zmiksowana
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do
200ml) + 10-15 g g gotowanego miesa
codziennie /co 2gi dzień ½ zoltka do zupki

zamiast zóltka do zupki
glutenową(6 g/100ml)
Ewentualnie ( acz niekoniecznie) - 24.00 180 ml
mieszanki z kleikiem bezglutenowym )

9 MIESIĄC ZYCIA 3 POSIŁKI MLECZNE + zupka

6.00 200 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym

g)/zamiennie kisiel owocowy z
BISZKOPTEM/zamiennie kleik na wodzie z
owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami /kompot

ml) + 10-15 g g gotowanego miesa codziennie + ½
zoltka codziennie

16.00 200 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
zamiast zóltka do zupki

20.00 200ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-20, 22:31   #3400
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I zapomniałam pochwalić Zuzię

Sama dziś wstawała podparta o coś
A tak zasuwa po pokoju, że ciągle muszę za nią chodzić
, kurdę, a Jej narzeczony doopki podnieść nie może

Cytat:
Miramej, nie wiem co Ci poradzić w sprawie pieluszek i przesikiwania ich
(...)
Ps. byłam u fryzjera
Tylko mój taka sikawka?

Fotki, fotki

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak, najpierw kupiliśmy używanego, ale okazało się, ze ma pęknięty styropian i odesłaliśmy go
dziś kupiliśmy nowy
(...)
nie pomogę, bo mój nie przesikuje
a może spróbuj innych pieluch/innej firmy ; idealnie byłoby od kogoś wziąć ze dwie pieluszki żeby nie kupować całej paczki...
jak coś mi przyjdzie do głowy dam znać

Przesikuje też Huggiesy, ale te to nawet w dzień , inne pieluszki, których próbowałam (Babydream, Wickies Comfort) były sztywne i twarde, więc wróciłam do Pampersów.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
A jakich używacie?Ja pampersów,ale nam też czasem się zdarzy,że się podsikai też wtedy z boku-ale zauważyłam,że tak się dzieje jak Bartosz leży na boczku
Pampersów , no właśnie domyślam się, że spanie na boczku ma na to wpływ, ale to bez sensu, przecież wiadomo, że dzieci nie śpią tylko na plecach. Znaczy producent powinien o tym pomysleć chyba Rozumiałabym, gdyby było tak, że sika przez całą noc i to się nie mieści, ale Kuba wstaje z zupełnie suchym pampersem, je, dopiero wtedy robi siusiu i wtedy od razu przesikuje

Cytat:
U nas dzisiaj problem wymiotów sie powtorzył. Cała kolacja wylądowała na dywanie, dobrze ze był koc rozłożony.
Martwie sie...czy wasze dzieci czesto wymiotują? Moze Kubie cos zaszkodziło. Nie sadze zeby był chory, nie boli go brzuszek, nie ma goraczki, jest wesoły jak zawsze. Wczoraz zwrocił obiad a dzisiaj kolacje.
Kasiu, dzisiaj było u nas podobnie. Dałam małemu kaszke, ale juz pod koniec widze ze jakos tak dziwnie na mnie patrzy, otwiera buzke i go zrywa. Wiec podniosłam go na rece a on chlusnał na odległość. TŻ wszystko widział i niezle wie wystraszył. Kuba tez sie wystraszył bo sie biedulek rozpłakał.
W wymiotach były kawałki niestrawionego banana ktorego jadł o 16.45 a kolacje o 19. Myslicie, ze jeszcze tego bananka nie przetrawił i był pełny?
Pomyślałam sobie, że może za bardzo szalał po jedzeniu, ale piszesz, że to już w trakcie jedzenia . A banan jaki? Świeży czy ze słoiczka?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-02-20 o 22:32
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:45   #3401
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyślałam sobie, że może za bardzo szalał po jedzeniu, ale piszesz, że to już w trakcie jedzenia . A banan jaki? Świeży czy ze słoiczka?
Zwymiotował na sam koniec. Wczoraj dałam ostatnia łyzke ze sloika i chlusneło z niego a dzisiaj zostało jeszcze ze 2-3 łyzeczki z miseczce kaszki ale juz widziałam, ze ma dosc i na sam koniec zwrocił wszystko łacznie z tym bananem.
Banan był świezy ale juz jadł skrobane banany i nic mu nie było.
Wydaje mi sie, ze daje mu za duzo jedzenia i przerwy miedzi posiłkami są małe, nie zdarzy przetrawic jednego a zjada juz drugie. Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Do lekarza chyba jeszcze nie bede z tym leciała bo nie wymiotuje po kazdym posiłku, zdarzyło sie do 2 razy.
Ale przyznam, ze sie zmartwiłam.
Kiedys jak miał 2-3 miesiace tez kilka razy zwymiotował.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-20, 22:54   #3402
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jeśli mam być szczera to żadne mi się nie podobają. Ewentualnie te ostatnie ale nie wiem czy nie będzie się gryzło bo masz tapety we wzory, dywan we wzory chcesz i jeszcze zasłona we wzory, za dużo tego. Na pewno nie wzięłabym zasłon juz fioletowych bo za dużo tego fioletu.
Jeżeli chcesz to zasłony srebrne w róże to może dywan mniej wzorzysty?
no wlasnie mi tez sie srednio te wszystkie podobaja ale nic nie ma

dywan nie moze byc mniej wzorzysty bo na niego zachorowalam i musze go miec poza tym caly czas byl jednolity i mi sie znudzilo

a zaslony tez jakos tak dziwnie miec gladkie

Cass wspolczuje co do wymiotow, moze to tylko przejsciowe? moj tez ostatnio kilka razy wymiotowal ale mu przeszlo
jak nie ma goraczki i innych objawow to moze mu nic nie jest, obserwuj co bedzie sie dzialo

a ja zostalam sama Tz musial do pracy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 23:26   #3403
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku z tym przesikiwaniem to niewiem co moze byc powodem. Kuba tez kilka razy obudził sie z mokrą piżamką z boku ale wydaje mi sie, ze pampiers był zle założony, siusiak sie jakos zawinał i dlatego tak sie stało. Pamietam, ze jak pampiersy były za małe to czesto miał mokre ubranko. Moze na noc zakładaj mu o rozmiar wieksze?

I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich. Czy wasze maluchy jedzą zgodnie z tym schematem (opracowany przez pediatre - forum.gazata)

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem
bezglutenowym( 2-3 g/100 ml)
owocami zmiksowana
ml) + 10 g gotowanego miesa /co 2gi dzień ½
zoltka do zupki poczatkowo zamiennie z miesem
zamiast zóltka do zupki
glutenową(2-3g/100ml)
24.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym
(2-3 g/100 ml)

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym( 6
g/100 ml)
owocami zmiksowana
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do
200ml) + 10-15 g g gotowanego miesa
codziennie /co 2gi dzień ½ zoltka do zupki

zamiast zóltka do zupki
glutenową(6 g/100ml)
Ewentualnie ( acz niekoniecznie) - 24.00 180 ml
mieszanki z kleikiem bezglutenowym )

9 MIESIĄC ZYCIA 3 POSIŁKI MLECZNE + zupka

6.00 200 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym

g)/zamiennie kisiel owocowy z
BISZKOPTEM/zamiennie kleik na wodzie z
owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami /kompot

ml) + 10-15 g g gotowanego miesa codziennie + ½
zoltka codziennie

16.00 200 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
zamiast zóltka do zupki

20.00 200ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową
No właśnie ma na noc większe i też przesikuje. Te w rozmiarze, który nosi w dzień też . Wydaje mi się, że pieluszka jest dobrze założona, przywiązujemy do tego dużą wagę. Chyba kupię na allegro te pieluszki, co Sweet polecała i zobaczę, czy to coś pomoże. Tylko drogo, ponad 1 zł za 1 sztukę

Z jedzeniem nie pomogę, bo my w polu

Cytat:
Zwymiotował na sam koniec. Wczoraj dałam ostatnia łyzke ze sloika i chlusneło z niego a dzisiaj zostało jeszcze ze 2-3 łyzeczki z miseczce kaszki ale juz widziałam, ze ma dosc i na sam koniec zwrocił wszystko łacznie z tym bananem.
Banan był świezy ale juz jadł skrobane banany i nic mu nie było.
Wydaje mi sie, ze daje mu za duzo jedzenia i przerwy miedzi posiłkami są małe, nie zdarzy przetrawic jednego a zjada juz drugie. Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Do lekarza chyba jeszcze nie bede z tym leciała bo nie wymiotuje po kazdym posiłku, zdarzyło sie do 2 razy.
Ale przyznam, ze sie zmartwiłam.
Kiedys jak miał 2-3 miesiace tez kilka razy zwymiotował.
A jak często Kuba je? Może rzeczywiście nie nadąży trawić . Pamiętam, że kilka razy zwymiotował, jak był mniejszy. Do lekarza to chyba, jak to będzie częściej się przytrafiało.

Mamy drugie srebro w skokach

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Nikogo nie ma, to idę. Co będę tak sama siedziała

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-21, 00:03   #3404
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepiej
Wczoraj Zuzia na poprawę mojego humoru przeraczkowała przez cały dywan

.
dla Zuzi,wie jak pocieszyć mamusie

Cytat:
Zrobilam kluseczki.Malej smakowalo, ale za malo miala,wiec dorobilam kaszki i zjadla to i to, wiec apetycik u nas jest
Dobrze,że w tym wszystkim Laurka chce jeść
aby szybko nastąpiła poprawa.

Cytat:
witam
nie wyspalam sie
ale za to bylo wczoraj male co nieco

He,he.Co Ty powiesz?Doczekałaś się wreszcie

Cytat:
Mala na rekach zaczyna zwracac, 3solidne hafty, zaczyna plakac,krzyczec, boi sie.Buzia w wymiotach,ona mokra,podloga dookola ustrojona, ja tez ozdobiona, a on siedzi jak zahipnotyzowany i duka"jak ci pomoc"
A potem pow ze chyba mialby pory pełne jakby mnie nie bylo a jemu sie tak stalo
Faceci już tak mająPisałam Wam kiedyś,jak Damian miał zapalenie żołądka,wymiotował.Małż poszedł z nim do łazienki,ale bidulek mój nie doleciał i zwymiotował na korytarzu,ja zajęta Bartoszem,małż przyleciał i mówi chodź bo Damian zwymiotował a ja nie wiem co mam robić
Ciężki by był los dzieci bez matek

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
ps aannuullaa, eleeri, aga, angy, frida - dawno ich nie było.
Angy jeszcze była nie tak dawno(wczoraj,przed wczoraj?)

Cytat:
dziewczyny pomozcie mi wybrac zaslony chcialabym srebrne np z czarnym motywem ale nigdzie nie ma takich jak chce, chyba pozostaje fiolet aczkolwiek troche juz mi za duzo tego fioletu

znalazlam takie:
http://www.allegro.pl/item918916674_...rzepiekne.html kolor roza fiolet
http://www.allegro.pl/item922635718_...hagada_14.html
http://www.allegro.pl/item925393392_...0x240_hit.html tu takie same jak pierwsze tylko inne zdjecia i lepiej widac
http://www.allegro.pl/item929173258_...5_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item917579068_...zelotkach.html
A mnie się podoba 2 i 4 ile mamuś tyle gustów

Cytat:
Cześć. Melduję się po dłuższej nieobecności. W pracy roboty tyle, że nawet nie mam kiedy zatęsknić za Kingą. O godz. 14 lecę do domu żeby zobaczyć mojego szkraba i pobyć z nią jak najdłużej. W domu czas leci bardzo szybko, bo nawet się nie obejrzę, a tu już wieczór i pora kąpania. Podczytuję Was na ile się da, ale z pisaniem już mam problem.

Wcale się nie dziwię,jak wysiedzisz tyle godzin w pracy,to wiadome,że resztę czasu chcesz poświęcić córci
W miarę możliwości zaglądaj i pisz co u Was,żebyśmy się nie martwiły
No i oczywiście dla Kinguni za nowo nabyte umiejętności.

Cytat:
Hejka.
Przepraszam, ze nic nie pisze ale wczoraj miałam fatalny dzien, dzisiaj zreszta tez. Chodze od rana cieta jak osa, TŻ-towi juz sie oberwało za nic.
Wczoraj Kuba zwymiotował całą zupę, wszystko było pomaranczowe, nawet dywan Przestraszyłam sie co niemiara bo juz dawno nic mi sie nie ulało. Potem zrobił rzadką kupkę, az mu wypłyneła bokiem - znow był do przebrania. Wydaje mi sie, ze to przez soczek. Wczoraj dałam mu po raz pierwszy taki ze sliwka i chyba mu zaszkodził. Dzisiaj juz wszystko ładnie jadł, wymiotow nie było, kupka normalna.

Rano spadł mi z łóżka Było jeszcze ciemno, ok 5.30. Przebudził sie i chyba urządzał wycieczki po łóżku (nic nie czułam, spałam ). I obudził mnie jego płacz. Nic sie nie stało, tylko sie wystraszył.

Coraz czesciej zalicza upadki, wstaje na nogi trzymajac sie czego popadnie. Czasami nie jestem w stanie dopilnowac bo np. wyjde na minutke do łazienki. Chyba osiwieje zanim Kuba zacznie chodzić.

Jeżeli chodzi o upadek Kubusia,to jestem tego zdania co Kasia:zdarza się nawet wzorowym matkom

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 02:05   #3405
mariolasl
Zakorzenienie

Nie mam jak pocytowac, wiec tylko w skrocie...Cass, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Antonio wymiotuje sporadycznie, ostatnio przy wysokiej temperaturze, ale tego sie spodziewalam, bo ja tez ta miewalam. Wiec nie pomoge w tym temacie. Miramej, ja rowniez uzywam na dzien tych Pampersow co Sweet i sobie chwale, ale z tej firmy uzywam rozmiaru 5, bo sa mniejsze od innych i mniej chlona. Na noc uzywam tych pampersow na noc , rowniez w rozmiarze 5. Kiedys uzywalam Huggies, ale na nie nie ma nigdy prawie promocji, natomiast na Pampers bardzo czesto i dlatego tych uzywam.Wieczor urodzinowy meza byl udany. Lubie takie kameralne imprezki.Zjadlam 2 male kawalki tortu i wypilam pol butelki wina. Dzis rano znowu cwiczylam pol godziny + pol godziny na orbim, wiec czuje sie troche rozgrzeszonaDzis odsypialam i odpoczywalam, poniewaz nasz synek obudzil sie o 4 rano i pozniej spal tylko raz w dzien 30 minut. Mielismy z mezem wiec dyzury, bo ciezko byloby nam przetrwac dzien. Chociaz i tak pod wieczor na siebie warczelismy nieco, dobrze wiec, ze poszlam do pracy, bo wieczor moglby sie skonczyc wielce niesympatycznieJutro mam nadzieje pospac po pracy przed praca
Stary 2010-02-21, 06:56   #3406
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a 100%możesz wykluczyć gardło?
ja tak intensywnie myślałam czy pierwsze wymioty spowodowane były płaczem, czy już drapało ją gardełko...Wraz ze zwróconym świerzo wypitym mlekiem znalazły się też kawałki ziemniaczków, a jadła je ok4h wcześniej
Na drugi dzien była najnormalniejsza w świecie.Poszlłyśmy na spacer itp no i oddała w trakcie obiadu, to co zjadła-ok 1/3 +deser który równiez bardzo dawno jadła.Noc jeszcze wtedy byla znośna i bez wtymiotów , a 2 nastepne z Za to wczoraj po syropku zapanowalam nad tym i obyło sie bez.
Oprócz tego apetyt ma normalny i temp oprócz 1 popoludnia gdzie wzroslo do37 to nie miala wiecej.
Nie ma humorków, jest wiekszym tulaskiem, gdyby nieco inaczej jej brzmiacy glosik tez nie wiedzialabym ze jest chora, bo w gardlo bym jej nie zajrzala, bo nie umiem.Znaczy przy otwartej buzi tak, ale to nic nie widac, a jak doktor z latarka i patyczkiem to mam strach.
Obserwuj Kubcia Byc moze to przypadek

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja nie mam problemu z wieczornym zalogowaniem bo jestem caly czas zalogowana. Otwieram wizaz i juz jestem
ja tez

a Lena dławi sie nawet jak ma papke, czy przy kawałkach ?
Cytat:

na ogół 3, a jak w nocy się obudzi to jest i 4 posiłek mleczny
No i nie je co 3h bo to jej zbyt krótkie odstępy czasu były.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzis rano znowu cwiczylam pol godziny + pol godziny na orbim, wiec czuje sie troche rozgrzeszonaDzis odsypialam i odpoczywalam, poniewaz nasz synek obudzil sie o 4 rano i pozniej spal tylko raz w dzien 30 minut. Mielismy z mezem wiec dyzury, bo ciezko byloby nam przetrwac dzien. Chociaz i tak pod wieczor na siebie warczelismy nieco, dobrze wiec, ze poszlam do pracy, bo wieczor moglby sie skonczyc wielce niesympatycznieJutro mam nadzieje pospac po pracy przed praca
u nas zauwazylam ze wypada nam jedna drzemka.Ta poobiednia.Wiec spi tylko po porannym mleku i po południu i wytrzymuje do 19 bez większego problemu.

Orbi ćwiczenia pięknie
Ja opuścilam sie z Tamilee i tesknie za ONZ

Jak wspomnialam noc bez pobudki, syrop ją wyciszył i nie zwracala, ale do 21 wierciła i sie chrząkała.
Ja wczoraj poszlam do łóżka przed 21 i chcialam oglądać "pamiętnik"...o 21 na tvn, i zasnęłam.
Koło północy wstałam sprawdzic czy mała przykryta i jakie ma czółko, napiłam sie i dalej poszłam spac.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 07:53   #3407
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Ps. byłam u fryzjera

Fotke prosimy!

Cass mam nadzieje, ze juz dzisiaj lepiej

Angy gdzie Ty kobito? Jak tam nocki?

Dzien dobry kochane!
Tak, tak, Adam wyskakal nam drugi medal

Wczoraj pierwszy raz podalam Ani starte jablko. Bardzo byla zdziwiona, co to, nie wiedziala, jak to sie je. Zjadla ze trzy lyzki. Dzisiaj powtorka.
Pytania:

1) Czy gdy karmicie dzieci lyzeczka- trzymacie je na kolanach czy w foteliku?
2) Czy kaszke podajecie lyzeczka czy w butelce? Jesli w butelce- to czy ma byc jakis specjalny smoczek?

Wczoraj maz poszedl sobie posportowac, potem ja poszlam do kina. Dzisiaj maz znowu wybywa na caly dzien, spotyka sie z kolegami, beda razem gotowac, pic i szalec Mam nadzieje, ze wroci o rozsadnej porze...
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 08:01   #3408
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pytania:

2) Czy kaszke podajecie lyzeczka czy w butelce? Jesli w butelce- to czy ma byc jakis specjalny smoczek?
ja daje w leżaczku albo w foteliku.Czesciej w lezaczku bo wygodniej m trafic do dziubka niz w fotelu gdzie zupełnie siedzi.

Kaszke po kąpieli daje w butelce.Karmie lovi wiec smoczek do kaszki tez mam lovi, do mleka inny, a w ciągu dnia jak je kaszke to łyżeczka-bardziej gęstą.Wtedy na dobranoc dostaje kleik.

Chyba was bede musiala zaprosic do klubu.Moze wasze zdania rzuca mi szersze swiatlo na sprawe...

Stary 2010-02-21, 08:29   #3409
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

u nas nocka dzis w miare ok. mala wiercila sie troche ,ale nie plakala tylko pojekiwala, nie kichala i frida nie byla potrzebna w nocy zreszta bylo slychac ze oddycha swobodnie
ona pojekuje bo nie moze sie ulozyc , wierci sie strasznie a potem jeczy
malej chyba dokuczaja dziaselka bo rusza glowa na boki na pije z butelki tzn. chce sobie masowac smoczkiem dziasla
ale nie widze zeby cos mialo sie wykluc

Cytat:

Czeko, co to za homeopatyczne kropelki?
Jak Kuba miał kiedys katarek to aplikowałam mu ten Nasivin Soft, smarowałam Pulmexem na noc plecki i dawałam wapno oraz Cebion mutli, po kilku dniach przeszło.
Duzo zdrowka dla Werci

kropelki nazywaja sie Euphorbium i wlasnie nimi psikalam wczoraj malej a na noc Nasivin i spala lepiej, ten pulmex tez dziala
i tez daje wapno,cebion

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-21, 08:33   #3410
skierka1981
BAN stały

dzień dobry mamusie u nas słoneczko
wyspałam się

Cass kisielek to np bobo fruta daję na pól jedną część gotuję a do drugiej daję dużą łyżkę mąki ziemniaczanej i wlewam jak zacznie sie gotować i zagotuję chwilkę i jest (ta duża łyżka mąki to na bobo fruta o pojemności 300 ml. na małego daję połowę). mam nadzieję że dziś humorek lepszy... a co do wymiotów Kubusia to zobacz co będzie dalej, Amelka mi zwymiotowała raz jak ją rozśmieszałam w czasie jedzenia, a raz jak jej resztę wciskałam a już za bardzo nie chciała
Tuli ja Amelkę karmię łyżeczką i w leżaczku bo wygodniej jest lekko odchylona do tyłu a w krzesełku to ją wszystko interesuje a najbardziej zapięcie i głowa ciągle w dół , a kaszkę jak gęstszą to może też próbuj łyżeczką? potem będzie prościej, zreszta jak jabłko dajesz to bez problemu

potem zajrzę bo do kościoła trzeba iść i te gołąbki robić bo jakoś około 15 siostra męża przyjedzie
miłego dnia

Kasiu byłam w klubie i odp

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-02-21 o 08:46
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 08:49   #3411
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

u nas nocka dzis w miare ok. mala wiercila sie troche ,ale nie plakala tylko pojekiwala, nie kichala i frida nie byla potrzebna w nocy zreszta bylo slychac ze oddycha swobodnie
malej chyba dokuczaja dziaselka bo rusza glowa na boki na pije z butelki tzn. chce sobie masowac smoczkiem dziasla

kropelki nazywaja sie Euphorbium i wlasnie nimi psikalam wczoraj malej a na noc Nasivin i spala lepiej, ten pulmex tez dziala
i tez daje wapno,cebion
ja tez mam te Euphorbium, one są homeopatyczne i łagodniejsze od Nasivin czeko wiesz ze jest drugi klub klikaczek? dopiero założony i jeszcze nie ma tam prawie ludzi https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=592
Stary 2010-02-21, 08:50   #3412
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, ja rowniez uzywam na dzien tych Pampersow co Sweet i sobie chwale, ale z tej firmy uzywam rozmiaru 5, bo sa mniejsze od innych i mniej chlona. Na noc uzywam tych pampersow na noc , rowniez w rozmiarze 5. Kiedys uzywalam Huggies, ale na nie nie ma nigdy prawie promocji, natomiast na Pampers bardzo czesto i dlatego tych uzywam.Wieczor urodzinowy meza byl udany. Lubie takie kameralne imprezki.Zjadlam 2 male kawalki tortu i wypilam pol butelki wina. Dzis rano znowu cwiczylam pol godziny + pol godziny na orbim, wiec czuje sie troche rozgrzeszonaDzis odsypialam i odpoczywalam, poniewaz nasz synek obudzil sie o 4 rano i pozniej spal tylko raz w dzien 30 minut. Mielismy z mezem wiec dyzury, bo ciezko byloby nam przetrwac dzien. Chociaz i tak pod wieczor na siebie warczelismy nieco, dobrze wiec, ze poszlam do pracy, bo wieczor moglby sie skonczyc wielce niesympatycznieJutro mam nadzieje pospac po pracy przed praca
Których? Bo nie wiem

Ale mi narobiłaś ochoty na lampkę winka

Odpoczywaj, ile się uda

Cytat:
Wczoraj pierwszy raz podalam Ani starte jablko. Bardzo byla zdziwiona, co to, nie wiedziala, jak to sie je. Zjadla ze trzy lyzki. Dzisiaj powtorka.
Pytania:

Kuba do tej pory jadł w leżaczku, a od wczoraj w krzesełku Kaszki jeszcze nie jadł, ale planuję podawać łyżeczką.

Smakowało Ani jabłko?

Cytat:
Hej

Wygląda na to, że Wercia ma się lepiej . I Laurka też

A ja się nie wyspałam, bo sąsiedzi zrobili imprezę

Miłej niedzieli

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-21, 08:57   #3413
skierka1981
BAN stały

Kasiu dla Laurki niech zdrowo rośnie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:17   #3414
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla mojej synowej i duuużo zdrówka kochanie
Od teściowej i Twojego przyszłego Męża

Hej

I nie zajrzałam wczoraj...
Spędziliśmy z Małżem baaardzo miłe chwilę, cuudownie było......romantycznie,.. .ach....

Ja daję jeść w krzesełku. Je w pozycji siedzącej-wyprostowany.
A Wy nie macie regulacji pozycji w krzesełkach, żeby ustawić je tak jak np w foteliku?

Mariolu, jaka sytuacja u Twoich teściów na Maderze? Właśnie oglądałam w wiadomościach, zę straszne powodzie tam są

Svi, też uważam, że jak wzorzysty dywan, to zasłony gładkie, żeby nie było tak naćkane. No ale Ty lepiej "widzisz" swój salon, a poza tym urządzasz wg własnego gustu

Wojtusiu, wg mnie inny jest pasek sprzedawany, a inny jest na fotce (pewnie jakaś zapożyczona). Tez widzę różnice w szerokości

Fotki jako taki są, postaram się zaraz wkleić. W każdym bądź razie z długości ściełam 25 cm...

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Aaaa, kaszki daje rzadko, ale łyżeczką.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-02-21 o 09:14
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:24   #3415
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Smakowało Ani jabłko?
Sama nie wiem, krzywila sie, marszczyla, chociaz bylo slodkie. Dzisiaj sprobujemy jeszcze raz. A Wasze dzieci od razu wiedzialy, jak jesc lyzeczka? Czy potrzebowaly kilku dni?

Cytat:
Fotki jako taki są, postaram się zaraz wkleić. W każdym bądź razie z długości ściełam 25 cm...
Wow! Pokaz!!!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:32   #3416
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wojtusiu, wg mnie inny jest pasek sprzedawany, a inny jest na fotce (pewnie jakaś zapożyczona). Tez widzę różnice w szerokości

wlasnie, ja nie lubie jak na aukcji wstawiaja inne zdjecia niz przedmiotu który sprzedaja, bo to wprowadza w błąd

pochwal sie fryzurą
Stary 2010-02-21, 09:33   #3417
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Kasiu dla Laurki niech zdrowo rośnie
thx
Cytat:
Sto lat dla mojej synowej i duuużo zdrówka kochanie
Od teściowej i Twojego przyszłego Męża

I nie zajrzałam wczoraj...
Spędziliśmy z Małżem baaardzo miłe chwilę, cuudownie było......romantycznie,.. .ach....

Ja daję jeść w krzesełku. Je w pozycji siedzącej-wyprostowany.
A Wy nie macie regulacji pozycji w krzesełkach, żeby ustawić je tak jak np w foteliku?

Mariolu, jaka sytuacja u Twoich teściów na Maderze? Właśnie oglądałam w wiadomościach, zę straszne powodzie tam są

serdeczne dzięki

renesansik w małżeństwie ?

Ja w obecnym nie mam regulacji, bo to zwyklak drewniany, ale w tym od siory sa 3poziomy

Mariolko...właśnie tez w ddtvn widzialam i od razu pomyslalam o twojej rodzinie...

FOTKI, FOTKI, FOTKI!!!!!!!!!!

Cytat:
Sama nie wiem, krzywila sie, marszczyla, chociaz bylo slodkie. Dzisiaj sprobujemy jeszcze raz. A Wasze dzieci od razu wiedzialy, jak jesc lyzeczka? Czy potrzebowaly kilku dni?
Moja potrzebowała kilku dni by zakumać.

Stary 2010-02-21, 09:38   #3418
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja tez mam te Euphorbium, one są homeopatyczne i łagodniejsze od Nasivin czeko wiesz ze jest drugi klub klikaczek? dopiero założony i jeszcze nie ma tam prawie ludzi https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=592
juz wyczailam i zapisalam sie do klubu ale nie dostalam odpowiedzi

Cytat:

Wygląda na to, że Wercia ma się lepiej . I Laurka też
no i mi tez lzej na sercu jak widze ze Wercia dzisiaj weselsza
mysle ze to dzieki szybkiej reakcji zauwazylam ze kicha ,leci z noska i zaraz podalam jej panadol , witaminki, kropelki i duza poprawa bo wczoraj to byla masakra oczka miala jak krolik czerwone, co kichnela to pelny nosek i gile pod nim, i caly czas na rekach

Cytat:

ale jestem ciekawa

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

mam pytanie do mam ktorych dzieci pija z niekapkow

jak uczylyscie pic dziecko z kubka, dalyscie herbatke i kubek i dziecko samo zalapalo czy najpierw karmilyscie jak butli i samo chwytalo za kubek
glupie pytanie wiem, ale jak dalam malej kubek to sie nim bawila

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-21, 09:39   #3419
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
juz wyczailam i zapisalam sie do klubu ale nie dostalam odpowiedzi
a na jaką odpowiedz czekasz?
Stary 2010-02-21, 09:45   #3420
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a na jaką odpowiedz czekasz?
no nie wiem sama pisalo tylko ze przylaczenie jest modorowane i tyle wiec to chyba potrwa bo narazie jest tam tylko zalozycielka klubu

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości