|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
to widać jednak tak się da
![]() mamy srebro dzięki Adam
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
no mam nadzieje... czekam na dalesze opinie mojego uzębienia...
|
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Moze moje tez ktos jeszcze skomentuje?
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
ODLECIAŁ MI ZAMEK!!!
Co mam teraz zrobic? trzyma się tylko na drucie, był umocowany na dolnej piątce. Jutro niedziela, w poniedziałek nie moge jechac do orto. Moze coś sie stac zlego, jezeli dopiero we wtorek pojde do orto? Prosze, pomozcie
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie do Was-mam stłoczone zęby, więc wiadomo-aparat na rozszerzanie,nie wiem jak to profesjonalnie nazywacie
- czy zmieniają się bardzo rysy twarzy , gdy szczęka jest szersza? jak to u Was było?
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sama nie wiem. A na orto faq pisze, zebym go sciagla i schowala. Ale przeciez on nie wyleci itp.
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic się nie stanie moim zdaniem większego. |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nosiłem to i u mnie wygląd zewnętrzny się nie zmienił. Chyba u nikogo się nie zmienia.. Anorektyczek nie biorę pod uwagę To rozszerzanie nie jest znaczne.P.S. Mam za to większą swobodę poruszania językiem :P @klada - zdołowała mnie Twoja sygnatura
Edytowane przez krzysiekdjvc Czas edycji: 2010-02-21 o 00:17 |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego? ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- chodzi o podpis?
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja natomiast będę miała bezligaturowy który ma i prostować zęby i jakieś cuda robić z szczęką w sumie nieważne to, bo jeszcze się nie znam, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź bo martwię się, że założenie aparatu będzie złą decyzją - orotodontka twierdzi że buzia się zmienia , a uśmiechając się i widząc ile brakuje mi do tego , żeby nie było cieni między zębami a policzkami to jestem przerażona wizją jak przy operacji plastycznej niemal.. a z kolei to plus.. DZIEWIĄTKI do wyrwania ( plus standardowo ósemki) które nieoczekiwanie pojawiły się na rentgenie, skutecznie zniechęca do podjęcia decyzji..
Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2010-02-21 o 01:27 |
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sporo osób na tym forum miało wyrywane zęby i jakoś to przecierpiały. Ja też musiałem mieć wyrywane ósemki, ale na szczęście mam ortodontę, który nie praktykuje tych bolesnych i kosztownych tortur. Walczy z uzębieniem dopóki nie zobaczy innej możliwości leczenia.i oczywiście..: P.S. 1. Wydaje mi się, że ostatni ząb w szczęce normalnego człowieka ma numer 8 :P o dziewiątce pierwszy raz słyszę :P 2. Czego się nie robi dla pięknego uśmiechu, odwagi i własnej satysfakcji?
Edytowane przez krzysiekdjvc Czas edycji: 2010-02-21 o 02:01 |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są takie malutkie , dopiero z kości wyrastają. Liczyłam x razy je i do wizyty miałam nadzieję, że po prostu nie umiem "obsługiwać" tego zdjęcia, a tu zonk, 18 zębów na górze![]() a co do drugiego pytania masz oczywiście rację, ale nie będę ukrywała, że przeraża trochę to wszystko, szczególnie po czytaniu miejskich legend nt aparatów , wyrywania etc, w internecie
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zęby wyjątkowej mądrości hehe Legendy zawierają tylko cząstkę prawdy. Jeżeli nie masz poważnej wady to nie masz czym się przejmować. Ja niestety nie miałem wyjścia, ale po założeniu byłem wniebowzięty. Cały czas myślałem o tym co będzie po zdjęciu I do tej pory myślę, dlatego jakoś znoszę te niedogodności związane z rusztowaniem Idę spać, nocne rozmowy w toku nie są dla mnie Dobranoc |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Doncia
|
Cytat:
|
|
#3259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mieszkam w starym budynku, chyba międzywojenny. pomieszczenia mamy wysokie na 3 metry, okna wielkie - właśnie świeci słońce i wołają o pomste do nieba! do pionów tez tu daleko, ale mieliśmy remont generalny i jest ok. garbek mam po mamie, nie wiem jak inni z jej rodziny, bo jest adoptowana... napisz, że Twoja też ![]() Cytat:
u Ciebie chyba obejdzie się bez rwania, bo w sumie nie masz zęba na zębie, tylko trochę poobracane. ale nikt z nas nie powie Ci na 100%. |
||
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
to u mnie bedzie trzeba co 2 rwac
|
|
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś mnie wspominał ?
![]() chyba jestem juz tutaj legendą ![]() miałam usuwane 6 zebów i jeszcze musze 2 wyrwac
|
#3263 |
|
Konto usunięte
|
Ej! Co to za 'wow, 9tki' ?? Widać jak uważnie się czyta tematy i kto nie czytał wcześniejszych! Ha!
Ktoś już mówił o 9tkach, czyli ósemkach bis. Jak sobie to sformułowanie wrzucicie do wyszukiwarki to wam wyskoczy gdzie to było i kto to pisał. Milutek no i skończyły się podobieństwa Mama nie adoptowana. Ale za to jej matka wychowała się w domu dziecka! :szuka na siłę podobieństw bo spodobała jej się zabawa:
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
chciałam wam się pochwalić moim pięknym metalem na krzywulcach ,ale jak tak czytam i oglądam zdjęcia Wenji, która mówi, że ma katastrofalne,to się troszku wstydzę dać moje bo są jeszcze brzydsze,te na górze szczególnie...
:noni ewiem:
|
#3265 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyno, dawaj! Każdy myśli o swoich, że ma najgorsze itd. Ja też się wstydziłam a podobno nie miałam takiego tragizmu. Nie jesteś w stanie sama tego obiektywnie ocenić.
A jak nie dasz to będę Cię dręczyć prywatnymi wiadomościami!! A Wenja też wcale nie ma tak źle jak sama myśli Milutek, przypomniało mi się! Jeszcze moja teściowa in spe wychowała się w domu dziecka, a to taka druga mama nie? (uchowaj boże, buddo, jahwe, bosze i kurcie kobeinie!!!) |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze sie obejdzie bez rwania
Jak narazie jedna orto powiedziala ze wszystkie 4 albo 5 do wyrwania. Ale wole pojsc jeszcze do innej. Jak ja sie juz nie moge doczekac kwietnia...
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
wenja i betti - przestańcie już się licytować, która ma więcej wad, bo zaczynam u siebie wyszukiwać:P afirmacje moje drogie: jestem piękna, jestem cudowna, za jakiś czas będę miała za***iaszcze zęby, a jakie ładne posty na forum piszę!
tak trzeba mysleć przekupy, a nie biadolić![]() ekaterina - jak ty tyle wyrwałaś, to musiałaś mieć chyba nie tylko 9, o których tu się dowiadujemy ostatnio, ale i 10, co? przyznaj się? ![]() dopisek po opublikowaniu: ocenzurowało mnie!! ja nie wstawiałam tych gwiazdek!! jakie czujne i kulturalne forum!!
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2010-02-21 o 13:28 |
|
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.powiem Wam jeszcze , że przy okazji tych zębów dowiedziałam się jaka absurdalna jest nasza służba zdrowia i w tym aspekcie- refundują tylko usuwanie do ósemek, a jeśli ktoś ma dodatkowe + sytuacje jak ktoś opisał wyżej, typu wyrastanie tego samego zęba, to już nie dają kasy na to.. i w x przychodniach zaśpiewali sobie po 5 stówek za jedną 9kę , więc wyszło na to, że prywatnie u pewnej i dobrej specjalistki wyjdzie to o wiele taniej.. porażka, ale to chyba nic nowego ![]() krzysiekdjvc- pocieszyłeś jakoś dam radę z tym wszystkim
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Raczkowanie
|
dobrze ze ja mam juz za soba wszystkie osemki
![]() ale tez mi ich bylo szkoda wyrywac ;p w koncu to az 4 zeby .. ale wolala 8 niz 4
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

dzięki Adam

Nosiłem to i u mnie wygląd zewnętrzny się nie zmienił. Chyba u nikogo się nie zmienia.. Anorektyczek nie biorę pod uwagę
dlatego mam je tak stloczone... ktos sie orientuje moze czy da sie je wyprostowac bez rwania? 
:noni ewiem: