Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 19:00   #2371
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Bydgoś a gdzie zdjęcia zakupków
Kurdę, jak byłam ostatnio w smyku to już z przecen nic ciekawego nie było

A co do wakacji. My w tym roku chyba sobie darujemy. Ewentualnie weekend na mazurach, to 2 godz jazdy. Tak dla relaksu i oderwania się

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:39   #2372
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

Silpe-oj po porodzie wiele się zmieni nie będzie tak łatwo malucha zostawić choć... po roku to już chyba spokojniej się podchodzi do tego tematu
Tez tak mysle , dla tego nie chce byc wyrodna matka i takie prawdziwe wakacje planuje jak mala podrosnie daje jej roczek a pozniej bedziemy jezdzily razem , w tym roku chce sie domem nacieszyc
Zreszta ja nie mam doswiadczenia z niemowlakami i raczej teraz bede chciala sie skupic tylko na malej - cisza , spokoj , dziecko i ja

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:12   #2373
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

annLee, 6-7 godzin jazdy, ale w takcie mamy możliwość zatrzymania się u rodziny, i to kilka razy A rzeczy - tyle samo się bierze, jak jedzie się w miejsce oddalone o godzinę, co o cały dzień. mam tu na myśli wyjazd nie na kilka godzin, ale dni.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:12   #2374
velluto
Zadomowienie

dafreen - fajna fryzurka

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Velluto, super, ze córcia ładnie rośnie
Waga jak najbardziej prawidłowa - moja Lenka w 25tc+5 d ważyła 775 gram

Zostaję jednak przy Lenie

Byłam dziś w centrum handlowym celem rozejrzenia się za jakąś kurteczką/płaszczykiem na wiosnę i kurka wodna nic nie znalazłam dla figury z brzuszkiem. Takie fasony a'la grzybki nawet jeśli w ramionach pasują, to i tak już ledwo bym się teraz dopięła w pasie. Zostaje albo kupienie zwykłej kurtki i noszenie odpiętej albo zakup ponczo...A Wy w czm zamierzacie przechodzić te pierwsze chłodniejsze tygodnie wiosny?

Daf wklejała kiedyś taka rozpiskę w wagami w poszczególnych tygodniach, ale niestety nie zapisałam sobie, a odnalesc to teraz to juz raczej niemożliwe

Ja mojej małej tez chciałam dać na imię Lena, ale mąż zgłosił kategoryczny sprzeciw

A co do wiosennego stroju, to mam własnie zamiar ruszyć na jakies łowy, ale domyślam sie ze łatwo nie będzie. Widziałam kilka fajnych rzeczy na allegro, ale jedak wolałam najpierw przymierzyc i potem ewentualnie kupowac

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Tak , jesli chodzi o kreatywnosc w czasie snu to cos o tym wiem. Dzis snily mi sie takie glupoty, ze szok. Najpier bylam na Malediwach zktorych uciekałam helikopterem, by potem brac udzial w igrzyskach olimpijskich w skokach w dal, a na koncu jakies rude male kocieta, ktore przygarnelam na sile bo mi sie podobaly. Ale najwieksza glupota, ktora mi sie przysnila, to ze ktos umarl i sklecono mu stojaca trumne, i z jednej strony byla trumna w ktorej lezal nieboszczyk a z drugiej ...toi toi masakra jaks nie wiem co to bylo

Dziewczyny, pochwale Wam sie bo jestem szczesliwa. Bylam u lekarza i powiedzial, ze od ostatniej wizyty nie zaszly zadne zmiany z moja szyjka macicy-czyli przestala sie skracac i rozwierac.
niezłe sny masz

super, że z szyjką wszystko ok oby tak dalej
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:14   #2375
danix
Raczkowanie

Witam dziewuszki czy i ja moge się przyłączyć? Mam 23 lata i w brzuszku 25 tygodniowego chlopaczka. Termin mam na 4 czerwca aktualnie. Moj najwiekszy problem to to ze nie moge przytyć za bardzo w ciagu miesiaca zamiast przytyc to schudłam 0,5 kg

danix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:39   #2376
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271]
Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji Ale np. luby ma rodzinę na wsi bieszczadzkiej, gdzie jest cisza, spokój, osobne mieszkanko do zajęcia - i tak się zastanawiam, czy by go tam nie wyciągnąć chociaż na kilka dni - niech dziecię zazna czystego powietrza... Woda jest, kuchnia jest, prąd jest...[/QUOTE]
My się nigdzie nie wybieramy w tym roku.

Do rodziny na wsi mamy 300km, ani nie chce mi się tyle jechać, ani pakować tego całego tałatajstwa, łóżeczko turystyczne by trzeba mieć i masę innych rzeczy. 2-3 mies. dziecko to w końcu straszny maluch, wymaga opieki 24h, to i tak żadne wakacje...

Znajoma, aktualnie na macierzyńskim, poinformowała mnie wczoraj, że nie wraca do pracy za mc, tylko idzie na wychowawczy. Jej syn jest tak zajmujący, że inaczej nie da rady. Nie śpi w dzień prawie wcale, w nocy co godz. pobudka na jedzenie, a potem zabawa.
Rozmowa z nią tylko potwierdziła nasze plany... wolę wyglądać jak zombie w domu.

Chyba, że zostawię małego mamie i ucieknę sama... w góry.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez danix Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki czy i ja moge się przyłączyć? Mam 23 lata i w brzuszku 25 tygodniowego chlopaczka. Termin mam na 4 czerwca aktualnie. Moj najwiekszy problem to to ze nie moge przytyć za bardzo w ciagu miesiaca zamiast przytyc to schudłam 0,5 kg
Witamy.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-02-20 o 20:42
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:57   #2377
hanjah
Zakorzenienie

Co do wakacji z maluszkiem, to planujemy latem polecieć do Polski (jak się uda to na ok. miesiąc). Ale tak naprawdę wszystko zależy od tego, jak się będziemy czuć i czy na czas załatwimy wszystkie formalności (przede wszystkim paszport).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:07   #2378
annLee
Zakorzenienie

cześć Danix

Kropko-z tą ucieczką to fajny pomysł

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:08   #2379
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pochwale Wam sie bo jestem szczesliwa. Bylam u lekarza i powiedzial, ze od ostatniej wizyty nie zaszly zadne zmiany z moja szyjka macicy-czyli przestala sie skracac i rozwierac.
to odpoczywaj wciąż, co by szyjka do końca trzymała.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Miałam usg 4d i prenatelne .Wszystko jest ok o potwierdziła się dziewczynka.

Lea mozesz zmienić na Alexsandra.
witaj z powrotem.
zaraz zmienie na liście.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17318667]Eme, ja też od razu rozmowy ucinam Podstawowe pytanie pada: uważasz, że kobieta w ciąży ma ochotę słuchać o możliwych komplikacjach? [/QUOTE]
ja też nie lubię tego typu rozmów i też ucinam.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

A jak dziewczyny miałyście z usg,zastanawiam się ile razy się je wykonuje?ja do tej pory (25tydz)miałam 3 x w 8tyg w 12tyg ostatnie w 19 tyg i zastanawiam sie czy to jeszcze jakieś będzie czy juz tylko bliżej porodu,
ja dotychczas miałam 5.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
aWklejam naszą fotkę i idę spać
fajni Wy. wyspałaś się już?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17323271]
Dziewczyny, a myślałyście o wakacjach z maluszkiem? Nie mam tu an myśli rzecz jasna Egiptu czy Chorwacji Ale np. luby ma rodzinę na wsi bieszczadzkiej, gdzie jest cisza, spokój, osobne mieszkanko do zajęcia - i tak się zastanawiam, czy by go tam nie wyciągnąć chociaż na kilka dni - niech dziecię zazna czystego powietrza... Woda jest, kuchnia jest, prąd jest...[/QUOTE]
ja na wsi mieszkam, więc raczej wyjazd nie jest mi potrzebny w celu świeżego powietrza. Jedynie odpoczynek od teściów by się przydał. Ale w tym roku sobie darujemy, może w przyszłym roku uda nam się wyrwać nad morze z moimi rodzicami- oni co roku jeżdżą.

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
zrobiłam porządek w dzidkowych rzeczach; jeszcze mi trochę brakuje do zamknięcia listy rzeczy niezbędnych na start, ale w sumie nie jest tak źle... moja córka wymyśliła, że powie wszystkim żeby jej na urodziny kupili ubranka dla Brunia
ma dziewczyna głowę na karku.
Cytat:
Silpe-oj po porodzie wiele się zmieni nie będzie tak łatwo malucha zostawić choć... po roku to już chyba spokojniej się podchodzi do tego tematu
ja do teraz nie lubię Maksia zostawiać nigdzie, z nikim...

Cytat:
Witam dziewuszki czy i ja moge się przyłączyć? Mam 23 lata i w brzuszku 25 tygodniowego chlopaczka. Termin mam na 4 czerwca aktualnie.
witaj.
napisz coś więcej o sobie.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Do rodziny na wsi mamy 300km, ani nie chce mi się tyle jechać, ani pakować tego całego tałatajstwa, łóżeczko turystyczne by trzeba mieć i masę innych rzeczy. 2-3 mies. dziecko to w końcu straszny maluch, wymaga opieki 24h, to i tak żadne wakacje...
wszystko zależy od tego jaki dzidek nam się trafi. Jeśli bym miała na przykładzie Maksia coś powiedzieć, to im był mniejszy tym łatwiejsze były wyjazdy, - dzidek leżał lub siedział w wózku i było spokojnie, luźno.. a już od roku, jak zaczął na dwóch nóżkach śmigać, to trzeba było mieć oczy dookoła głowy i biegać za ciekawskim maluchem- co jest bardzo męczące w domu, a co dopiero na cudzym terenie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:13   #2380
annLee
Zakorzenienie

Lea-no właśnie,a najgorzej to chyba z takim raczkującym gdzieś jeździć co do zostawiania to ja też Zu nie lubię zostawiać,jeszcze na noc nigdzie nie została ale moi rodzice daleko a teściom nie dam
ehhh..nigdy bym siebie nie podejrzewała,że taka matka-kwoka będę,no ale cóż... po porodzie wiele rzeczy się weryfikuje

No2

"
Stary 2010-02-20, 21:19   #2381
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Lea-no właśnie,a najgorzej to chyba z takim raczkującym gdzieś jeździć co do zostawiania to ja też Zu nie lubię zostawiać,jeszcze na noc nigdzie nie została ale moi rodzice daleko a teściom nie dam
ehhh..nigdy bym siebie nie podejrzewała,że taka matka-kwoka będę,no ale cóż... po porodzie wiele rzeczy się weryfikuje
święte słowa. Ja- jeszcze będąc w ciąży- gadałam, że Maksiu będzie z babcią w domu, bo babcia taka chętna do opieki, że będziemy mogli dalej towarzysko się udzielać jak dotychczas, itp. itd. A po porodzie wszystko się zmieniło, ... do tego stopnia, że jak przyszło mi iść do pracy jak Maksiu miał roczek, to przez dwa dni beczałam, bo tak mi go było żal w domu zostawiać z babcią...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:30   #2382
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko-z tą ucieczką to fajny pomysł
Tak, tak, utwierdzaj mnie w tym pomyśle... a pitnę już w maju.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17330503]
wszystko zależy od tego jaki dzidek nam się trafi. Jeśli bym miała na przykładzie Maksia coś powiedzieć, to im był mniejszy tym łatwiejsze były wyjazdy, - dzidek leżał lub siedział w wózku i było spokojnie, luźno.. [/QUOTE] A co można zrobić na wakacjach, gdy dzidek leży w wózku? Do morza nie wskoczę, do basenu też nie, w góry czy do parku linowego nie pojadę...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17330770]święte słowa. Ja- jeszcze będąc w ciąży- gadałam, że Maksiu będzie z babcią w domu, bo babcia taka chętna do opieki, że będziemy mogli dalej towarzysko się udzielać jak dotychczas, itp. itd. A po porodzie wszystko się zmieniło, ... do tego stopnia, że jak przyszło mi iść do pracy jak Maksiu miał roczek, to przez dwa dni beczałam, bo tak mi go było żal w domu zostawiać z babcią... [/QUOTE]
Dobrze, że ja do pracy idę już 1-8 czerwca. Może nie zdążę wpaść w ten mamusiowo-kwoczy ciąg.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:31   #2383
velluto
Zadomowienie

Cytat:
a mnie dziś o 7 rano złapał skurcz w łydce, poderwałam się do góry aż mnie brzuch rozbolał, do tego dochodzi drętwienie palców u rąk... czuję się jak babcia paralityk
ja mam podobnie, tzn szkurcze mnie nie mecza, ale za to bardzo mi drętwieją ręce szczególnie w nocy w efekcie budzę sie z opuchniętymi dłońmi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17317936]Darianko, ale bexa ma wkładkę dla niemowlaka w foteliku, ona chyba ma za zadanie spełniać rolę wałka
http://www.allegro.pl/item920703841_...1_kolorow.html
Jest w opisie podane.[/QUOTE]
ale ta wkładka jest bez wałka
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

Witam was wszystkie...
A jak dziewczyny miałyście z usg,zastanawiam się ile razy się je wykonuje?ja do tej pory (25tydz)miałam 3 x w 8tyg w 12tyg ostatnie w 19 tyg i zastanawiam sie czy to jeszcze jakieś będzie czy juz tylko bliżej porodu,narazie oglądam sobie filmiki z usg ale juz bym z chęcią go podejrzała...a i czy są jakieś mamy z łodzi?
ja mam usg na kazdej wizycie
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Skonczylam , zapraszam na kawe i rogaliki

wyzglądają niezwykle apetycznie
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Wklejam naszą fotkę i idę spać
ale fajna mamusia
Cytat:
witaj

my na wakacje raczej nie wybieramy się. Chętnie pojechałabym nad morze, ale jednak ode mnie to kawał drogi i raczej nie bede sie tego podejmowac z takim maluszkiem. Ale napewno duzo czasu bede spedzac u rodziców - duzy dom i duza działka na peryferiach, wiec swietne warunki dla maluszka
Stary 2010-02-20, 21:46   #2384
annLee
Zakorzenienie

my w foteliku też mieliśmy wkładkę zamiast wałka i nie odczułam jego braku

Kropko-oby te Twój plan wyszedł

ale to fakt-im wcześniej się wraca do pracy tym lepiej-najlepiej na 2-3h jeśli ktoś ma taką możliwość
co nie oznacza,że się tego rozstania nie przeżywa i stresujące jest bardzo dla mamy zwłaszcza

ale... wszystko przed nami

No2

"
Stary 2010-02-20, 22:02   #2385
danix
Raczkowanie

Hmm cos o mnie to tak.. studiowałam ale wyladowalam w szpitalu i przestałam na jakis czas (akurat koncze inzyniera), jestem w trakcie kupowania mieszkania, zdawania prawo jazdy no i martwie sie tym moim nie tyciem w ciazy. Z TŻ nie mamy ślubu, ale zyjemy razem i mam nadzieje ze tak pozostanie

Widze ze zastanawiacie sie nad wakacjami tez ostatnio myslalam nad tym i ..... wymyslilam ze nie dam rady. Ewentualnie wakacjami moge nazwać wyjazd do mamy w celu przeszkolenia i nauki obslugi dzidzika

Stary 2010-02-20, 22:04   #2386
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
daf - przez Ciebie w kompleksy wpadam
- auto odebrane z serwisu w czwartek, dziś odmówiło współpracy pod uczelnią. ta sama usterka, tyle że mamy weekend i nikt się nim teraz nie zajmie. musimy zostać we Wro do poniedziałku i wyżebrać auto zastępcze, żeby wrócić do domu.
a niby czemu?

a z samochodami to jakiś pomór chyba... nasz wczoraj umarł na amen... naprawa koło 3000-4000 zł.... odstawiliśmy, B odpalił naszą starowinkę, ale w związku z tym musimy na szybko kupic nowy samochód... i tak mieliśmy w planach większy i rodzinny, ale jeszcze nie teraz, bliżej wakacji, a tak musimy się spiąć i kupować coś na już...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Urocze.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
dla corci.
Ola jak już się oswoiła z myślą o braciszku bardzo przejmuje sie wszystkim co go dotyczy, pewnie jej przejdzie po pierwszej nie przespanej nocy
choć fakt pomysły ma super

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
dafreen - fajna fryzurka

Daf wklejała kiedyś taka rozpiskę w wagami w poszczególnych tygodniach, ale niestety nie zapisałam sobie, a odnalesc to teraz to juz raczej niemożliwe
dziękuję
z centyli zaraz poszukam i wkleję, gdzieś mam zapisane

Cytat:
witamy

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17330503]
ma dziewczyna głowę na karku.
[/QUOTE]
biznesowe podejście do tematu

Cytat:
ja mam podobnie, tzn szkurcze mnie nie mecza, ale za to bardzo mi drętwieją ręce szczególnie w nocy w efekcie budzę sie z opuchniętymi dłońmi
właśnie nie wiem czym to jest spowodowane, niby jak śpię, rąk nie przygniatam, nie trzymam w dziwnych pozycjach a i tak drętwieją denerwujące to jest jak nie wiem co, aż mnie w nocy budzą te mrówy
------------------------------------------------------------------------------------------------
velluto, centylki

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2010-02-20 o 22:07
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:39   #2387
Konto usunięte

Elooooo śpiochy
Słonko za oknem totalnie wiosenne! Aż wierzyć się nie chce!
Kawusia wypita. Płatki w trakcie jedzenia. Chwila buszowania po forum, a potem znów mgr... Ale teorii jeszcze 3-4 strony tylko do napisania
A potem paskudna metodologia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:45   #2388
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17336786]Elooooo śpiochy
Kawusia wypita. Płatki w trakcie jedzenia. Chwila buszowania po forum, a potem znów mgr... Ale teorii jeszcze 3-4 strony tylko do napisania
A potem paskudna metodologia [/QUOTE]

ja nie spie te kawkuje sobie
ide zaraz glowke umyc, a potem posniadankuje sobie, ale czekam az malz swieze pieczywko przywiezie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:13   #2389
danix
Raczkowanie

Hejka tez nie spie juz od dawna! pogoda piekna az zaczynam czuc ze wiosna nadchodzi w koncu !!!!

Widze ze
szajajaba meczy sie z praca mgr.. tez to ostatnio przezywałam, ale juz mi zostały ostatnie poprawki myslalam ze nigdy tego nei napisze ale wszytsko jest do przebrniecia wiec glowa do góry!

Stary 2010-02-21, 10:18   #2390
Konto usunięte

A o czym pisałaś?
Stary 2010-02-21, 10:22   #2391
danix
Raczkowanie

ja inż o podobieństwie genetycznym 2 pokoleń krokosmii (taki kwiatek )

Stary 2010-02-21, 11:41   #2392
margo80
Zakorzenienie

hello.
tu we Wro też wiosennie.
zapadła decyzja, że pożyczamy auto teściów i dziś wracamy do domu, a małż upoważnia teścia do załatwiania tu na miejscu spraw związanych z naszym autem. w przyszłym tygodniu małż przyjedzie zaliczać praktykę, to odbierze swój samochód. może ja też znów się z nim tu wybiorę.

co ciekawe, odkąd tu przyjechaliśmy, teściowa cały czas mówi: Hania to, Hania tamto... małż ani razu nie zaprotestował... nie wiem, co mam o tym myśleć.

i jeszcze się Wam pochwalę, że u teściów na ulicy kręcony jest jakiś nowy serial, któy ma być na dwójce od marca. wnętrza kręcą w domu sąsiadów (2 domy od teściów), a w piątek wieczorem kręcili jakieś sceny nocne na ulicy. teraz też zjeżdża ekipa, widocznie dziś też pracują.
tytułu nie znam, ale gra Fraszyńska, bo teściu ją zaczepił pod domem

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:12   #2393
Konto usunięte

Margo, może się wkręcisz Może jakaś ciężaróweczka im potrzebna
Stary 2010-02-21, 12:40   #2394
margo80
Zakorzenienie

eeeee... jeszcze by im klisza pękła

już znam tytuł "Lekcja wychowania". chyba nie będzie to przebój sezonu....
dezorganizują życie dzielnicy, toi toia ustawili u teściów przy płocie...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 14:01   #2395
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Witaj Fajnie, że co raz więcej nas jest

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17336786]Elooooo śpiochy
A potem paskudna metodologia [/QUOTE]

Już nie spałam o tej porze Słonko pięknie świeciło więc poszłam z psem na spacer. Potem zrobiłam śniadanko moim chłopakom ( jeszcze spali ). Zrobiłam jajeczka wiejskie na miękko...uwielbiam Upiekłam ciasto, obiad zrobiony. Taki mam dzisiaj dobry humor

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

co ciekawe, odkąd tu przyjechaliśmy, teściowa cały czas mówi: Hania to, Hania tamto... małż ani razu nie zaprotestował... nie wiem, co mam o tym myśleć.

i jeszcze się Wam pochwalę, że u teściów na ulicy kręcony jest jakiś nowy serial, któy ma być na dwójce od marca. wnętrza kręcą w domu sąsiadów (2 domy od teściów), a w piątek wieczorem kręcili jakieś sceny nocne na ulicy. teraz też zjeżdża ekipa, widocznie dziś też pracują.
tytułu nie znam, ale gra Fraszyńska, bo teściu ją zaczepił pod domem
Pewnie widzi, że będzie przegłosowany

Pokręć się przed kamerą

Oto wczorajsze nabytki:
bodziak - 10 zł
komplecik - 15 zł

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:39   #2396
sparkly
Raczkowanie

Dzień dobry. Ja już zaliczylam pobieranie krwi i KTG. Dziewczyny szalaly tak, ze ciężko było złapać serducha.
U nas pogoda mieszana -raz sloneczko raz deszcz.
Zaraz zabierał się za obiadek i jakiś deser tez mi po głowie chodzi

co do puchniecia dloni to palce mam tak spuchniete,ze nie mogę włożyć obrączki i całe dłonie mnie bolą jak po serii 100 podciagniec na drazku

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-02-21 o 15:52
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:42   #2397
velluto
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję
z centyli zaraz poszukam i wkleję, gdzieś mam zapisane

właśnie nie wiem czym to jest spowodowane, niby jak śpię, rąk nie przygniatam, nie trzymam w dziwnych pozycjach a i tak drętwieją denerwujące to jest jak nie wiem co, aż mnie w nocy budzą te mrówy
------------------------------------------------------------------------------------------------
velluto, centylki

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Daf ogromne dzieki za centyle

współczuje problemów z samochodem...

co do drętwienia rąk to wyczytałam, że jest to normalne w ciąży i jest efektem uciskania opuchniętych tkanek na nerwy moj gin tez powiedział, że to normalnie i kazał pić sok pomidorowy i łykać potas. Troche złagodziło dolegliwości, ale nie zniknęły zupełnie

A ja dziś byłam w ikei, nałaziłam sie jak głupia, aż brzuch mnie kłuje, więc teraz lezę i odpoczywam i co najlepsze prawie nic nie kupiłam. Te dzidkowe ręczniczki jakies takie mało przyjemne mi się wydawały, a ten fotel za 100zł nic szczególnego, szkoda pieniędzy. Jak siadłam w nim to ciężko mi było wstać, tak sie zapadłam A już zupełnie nie wyobrażam sobie wstawania z niego z dzieckiem na ręku Mi bardzo spodobał się fotel boliden z podnóżkiem, ale kosztuje 400zł Jednak jest zdecydowanie wygodniejszy
Stary 2010-02-21, 16:02   #2398
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dziś byłam w ikei, nałaziłam sie jak głupia, aż brzuch mnie kłuje, więc teraz lezę i odpoczywam i co najlepsze prawie nic nie kupiłam. Te dzidkowe ręczniczki jakies takie mało przyjemne mi się wydawały, a ten fotel za 100zł nic szczególnego, szkoda pieniędzy. Jak siadłam w nim to ciężko mi było wstać, tak sie zapadłam A już zupełnie nie wyobrażam sobie wstawania z niego z dzieckiem na ręku Mi bardzo spodobał się fotel boliden z podnóżkiem, ale kosztuje 400zł Jednak jest zdecydowanie wygodniejszy
mi też się takie wydawały. jednak jak poszłam do dziecinnego sklepu i pomacalam inne to tamte ikeowskie były mięciutkie jak puch w porównaniu z innymi.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:06   #2399
annLee
Zakorzenienie

kolorino są dosyć fajne
disneya super
i ostatnio w Tesco widziałam boooskie i mięciutkie ale za 44zł chyba

No2

"
Stary 2010-02-21, 16:07   #2400
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Oto wczorajsze nabytki:
bodziak - 10 zł
komplecik - 15 zł
fajne ciuszki, bodziak super
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja już zaliczylam pobieranie krwi i KTG. Dziewczyny szalaly tak, ze ciężko było złapać serducha.
U nas pogoda mieszana -raz sloneczko raz deszcz.
Zaraz zabierał się za obiadek i jakiś deser tez mi po głowie chodzi

co do puchniecia dloni to palce mam tak spuchniete,ze nie mogę włożyć obrączki i całe dłonie mnie bolą jak po serii 100 podciagniec na drazku
ale musisz miec wesolo z dwoma takimi urwisami
ja obraczki juz od miesiaca nie nosze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości