|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Ah Ci faceci..
Hej ;*
Chciałabym poznać Wasze spostrzeżenia na temat tego na co zwraca facet uwagę podczas gdy widzi jakąś dziewczynę po raz pierwszy? Jeżeli macie chłopaka to co go przyciągnęło do Ciebie? Głównie w tym temacie chodzi mi o takie 'pierwsze wrażenie'. No i czy Wy macie jakieś sposoby na to by ten chłopak zwrócił na Was uwagę? Wypowiadajcie się
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah Ci faceci..
Każdy mężczyzna zwraca uwagę na coś innego.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie.
To tak jak kobiety,jedna patrzy od razu na tylek faceta,inna na oczy,a jeszcze inna na klatke
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Zdaję sobie z tego sprawę,ale piszcie o tym co zaobserwowałyście oraz jakie macie zdanie na ten temat.
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Możecie mowic o swoim przypadku albo po prostu ogólnie,tyle ile osób tyle możliwości.
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Mój TŻ mi powiedział, że zwrócił najbardziej uwagę na mój uśmiech
Z kolei ja na jego oczy
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
facet jak widzi dziewczynę 1wszy raz to wiadomo, że zwraca uwagą na nią jako na "całość", że tak powiem
![]() twarz, włosy, ciało a to czy się przyjrzy oczom, czy piersiom, czy dłoniom to zależy od faceta |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
mi się wydaje że na wstępie oceniają twarz i włosy
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś, w czasach nastoletnich, pamiętam że zwracano uwagę na piersi, tyłek. Teraz... cóż. Z tego, co mi mówiono, nie ma takiego elementu, na który zwraca się szczególnie uwagę. Po prostu widzi się dziewczynę - uśmiechniętą, szczęśliwą, pewną siebie i wie się, że to chyba jest to ![]() Ps. cycki i pupa może i działają, ale na dłużej porządnego mężczyzny nie zatrzymają. W końcu każda inna ma też pupę i cycki - a do tego inne, nowe, nieznane
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
mój Tż wyznał mi, że zwrócił na mnie uwage w tancu i nie mogł powstrzymać sie od zaproszenia mnie do tanca.
poznalismy sie na imprezie.natomiast dodał potem ze i na usmiech. a ja na to, że był uroczy i czarujący, chodzący dżentelmen. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Od znajomych facetów słyszałam, że widząc mnie po raz pierwszy zwrócili uwagę na uśmiech.
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
twarz,figura
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
a mi otwarcie powiedział TŻ, że gapił się na moje cycki
i tak mu zostało do teraz no ale cóż ja tam nie narzekam wiadomo, że potem się poznawaliśmy i zaiskrzyło, ale ciągle sobie żartuje z tego 'pierwszego wrażenia'
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
na sposób poruszania
oraz figurę, to tak z odległościpotem bardziej z bliska na twarz, włosy, uśmiech (jeśli jest
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
moj facet zwrocil najpierw uwage na caloksztalt, zobaczyl i to bylo to podobno:P ja go wtedy nie znalam, potem postanowil mnie znalezc i kiedy zobaczylismy sie to zwrocil uwage na spojrzenie
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Mi mój były powiedział, że najpierw patrzył na moje włosy, oczy i uśmiech oraz...podobno w dekolt...ale tego nie zauważyłam
Na co on:'że sztuką jest patrzeć tak, żeby nie dostać po twarzy' A jeśli chodzi o mnie, to ja zawsze do tej pory wybierałam facetów raczej pod względem 'tego uroku' Jeśli facet jest fajny, to od razu też mi się podoba. Chociaż muszę powiedzieć, że zwracam uwagę na dobre wychowanie...wiecie, przepuszczanie w drzwiach, podsuwanie krzesła, jak idziemu ulicą to pokazuje mi drogę i takie tam...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
mój TŻ przęciętnie wzraca uwagę na całokształt a jeśli chodzi o mnie to pierwsze na co zwrócił uwagę to spojrzenie.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Tz był w grupie znajomych, z którymi umówiłam się na imprezkę. Spóźniłam się trochę (ta cholerna komunikacja miejska) i przyszłam ostatnia. On mówi, że jak mnie zobaczył to wiedział, że to jest to
![]() A potem zagadywał zagadywał, ujął mnie urokiem osobistym i dobrym wychowaniem i poczuciem humoru i delikatnymi dłońmi i zielonymi oczami ![]() A on po czasie powiedział, że podobały mu się bardzo moje oczy, uśmiech i biust A jak jeszcze się okazało, że mam genialny charakter to zwalczył pokłady swej nieśmiałości i poprosił o numer![]() Do dziś wspominamy radośnie to poznanie
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojego ponoć zauroczyły moje włosy (kiedyś sięgające daleko za ramiona), oczy i uśmiech. Potem, przy pierwszej rozmowie, gdy dowiedział się, że wiem co to jest MMORPG, Hack'n'Slash i inne, to ponoć był już pewien, że ja jestem tą jedyną
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
cytuję wypowiedź mojego kolegi:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
niech sobie tam patrza na co chca, najbardziej mnie wkurzaja tacy co mowia "a ja na cos zwracam uwage, ale nie powiem na co", oraz tacy co pozwalaja sobie na jawna krytyke zwlaszcza publiczna. Nie pasi komus jakas panna to nie prosi o nr tel i nie zaprasza do kina, no ale to jeszcze nie powod by obrazac
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Mój twierdzi, że zwróciłam jego uwagę tym, jak się ruszałam (poznaliśmy się na imprezie, pierwszy raz zobaczył mnie w tańcu)
![]() Ja natomiast u facetów patrzę przede wszystkim na wzrost i ogólną sylwetkę, a potem na twarz
Na ludzką podłość i małość, na oschły Boży chłód, Na to, że nic się nie stało, a zdarzyć miał się cud, Na szary mysi strach, bliźniego wrogi gest, Ratunkiem miłość bywa, Jeżeli miłość jest. - Jeżeli jest możliwa. (...) |
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Mi mój eks powiedział, że zwrócił uwagę na moje palce u rąk...
A ja patrzę na oczy faceta, oprawę oczu, kształt ust, włosy, generalnie patrze na twarz, a potem na resztę
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
moze dziwne ja jak patrze na czlowieka pierwsze spojrzenie pada na buty
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Figura, twarz... dopiero na drugim planie to czy jest o czym pogadać, charakter...itp. Chyba nie ma reguły- każdy zwraca uwagę na co innego... Ja lubię wysokich;P nie musi być piękny, musi mieć w sobie to coś... Wydaje mi się że za to czy nas ktoś pociąga odpowiedzialne są feromony.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Powiem wam, ze ja u kazdej osoby za pierwszym razem na co innego zwracam uwage
Bo kazdy jest wyjatkowy. ![]() Na temat: Sa faceci, ktorzy gdy pierwszy raz widza dziewczyne to wyobrazaja sobie jaka by ona byla w lozku. Dla mnie faceci tego typu sa po prostu typowymi bezmozgami i nie zmienie swojego zdania
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Mój na moje długie włosy,duże oczy, poczucie humoru i to, że potrafię jeździć motocyklem heh
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
3490581325235723751290358 720351235 Watek co probuje skomplikowane ludzkie reakcje i zachowania sprowadzic do kilku aksjomatow.
No i jeszcze jaki tytul
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
w pierwszej chwili na twarz i figurę... Tak mi się wydaje...dopiero później na szczegóły... Chociaż mój chłopak twierdzi że ogólnie jestem ładna itd... Ale jak widzieliśmy się po raz pierwszy to najpierw spojrzał na twarz a później na figurę... i teraz jak mijam jakiegoś kolesia to najpierw patrzy na twarz a póxniej luka niżej
a jak już przejdę to się oglądają... a z tyłu po na co mogą patrzeć hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- a ja u facetów patrzę na dłonie, zęby i oczy dłonie muszą być zadbane, zęby proste i białe a oczy ciemne
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Mój chłopak zwrócił na mnie uwagę podczas wyborów miss, w których startowałam i pierwszy raz zobaczył mnie w wyjściu w sukniach ślubnych. Później spotkaliśmy się w barze z naszymi wspólnymi znajomymi. Od razu załatwił sobie numer.
![]() Po jakimś czasie, jak już byliśmy parą, stwierdził że urzekła go moja uroda i to, jak z gracją się poruszałam w tej sukni. ![]() A tak ogólnie wcześniej byłam dosyć nieśmiała, a jednak chłopcy zwracali na mnie uwagę i później przyznawali, że zwracali na mnie uwagę, bo mam długie nogi, bądź ładny uśmiech i dużą radość życia ( czasami jak idę przez miasto z koleżanką, potrafimy się przez cały czas śmiać ) ![]() Innym razem patrzyli na seksowny taniec na dyskotece. No jest wieeele gestów, rzeczy, czy części ciała na które chłopaki zwracają uwagę. Dziewczyna po prostu musi mieć w sobie "to coś". Tak mi mówili koledzy, nie potrafiąc dokładnie określić czym jest "to coś".
Edytowane przez edytkaa177 Czas edycji: 2010-02-22 o 20:57 |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Mój w pierwszej chwili zwrócił uwagę na moje długie nogi;p a pozniej cała reszta
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Z kolei ja na jego oczy 

i tak mu zostało do teraz
uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham" 
"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"