Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 15:27   #3271
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ej! Co to za 'wow, 9tki' ?? Widać jak uważnie się czyta tematy i kto nie czytał wcześniejszych! Ha! Ktoś już mówił o 9tkach, czyli ósemkach bis. Jak sobie to sformułowanie wrzucicie do wyszukiwarki to wam wyskoczy gdzie to było i kto to pisał.

Milutek no i skończyły się podobieństwa Mama nie adoptowana. Ale za to jej matka wychowała się w domu dziecka! :szuka na siłę podobieństw bo spodobała jej się zabawa:
ja czytam uważnie no ale jestem tu dopiero od grudnia więc może ktoś mnie wyprzedził a żeby przeczytać wszystkie 7 poprzednich części to cały tydzień musiałabym siedzieć

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:29   #3272
klada
Zakorzenienie

krzysku, smieje się, bo nie wiem, co to sygnatura Ale teraz juz wiem. Mi tez sie podoba
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:31   #3273
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
wenja i betti - przestańcie już się licytować, która ma więcej wad, bo zaczynam u siebie wyszukiwać:P afirmacje moje drogie: jestem piękna, jestem cudowna, za jakiś czas będę miała za***iaszcze zęby, a jakie ładne posty na forum piszę! tak trzeba mysleć przekupy, a nie biadolić

ok... już przestaję

Stary 2010-02-21, 15:41   #3274
krzysiekdjvc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
krzysku, smieje się, bo nie wiem, co to sygnatura Ale teraz juz wiem. Mi tez sie podoba
Masz prawo nie wiedzieć czym jest sygnatura Myślałem, że śmiejesz się ze mnie ;P
krzysiekdjvc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:15   #3275
Wenja
Zadomowienie

nie bede przejmowac sie narazie bo moze akurat jakos sobie ortodontka poradzi i wystarczy osemki wyrwac wszystkie... szkoda mi reszty zebow na starosc moga sie przydac :P
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:56   #3276
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Milutek no i skończyły się podobieństwa Mama nie adoptowana. Ale za to jej matka wychowała się w domu dziecka! :szuka na siłę podobieństw bo spodobała jej się zabawa:
Cytat:
Milutek, przypomniało mi się! Jeszcze moja teściowa in spe wychowała się w domu dziecka, a to taka druga mama nie? (uchowaj boże, buddo, jahwe, bosze i kurcie kobeinie!!!)
zabawa przednia ale już mi się skończyły pomysły.... o wiem! mam małego pieprzyka na prawym policzku, a Ty?

dziewczyny, naprawdę niektóre z Was przesadzają, że takie koszmarne, tragiczne, okropne itp. zęby. najważniejsze że są zadbane, zdrowe - resztą zajmie się orto. chociaż ja o swoich ząbkach też myslę nie najlepiej, ale to dlatego że mam górną dwójkę opiłowaną, martwą i z tym to już nic się nie da zrobić (najwyżej jakaś licówka)
Stary 2010-02-21, 18:00   #3277
sincarne
Raczkowanie

pamiętaj tylko, że im dalszego zęba wyrwiesz, tym dlużej reszta się będzie przesuwac. tzn. oczywiście najlepiej jak orto sobie poradzi bez wyrywania. ale jak nie da rady.. ja zdecydowalam nie wyrywać zdrowej 5 tylko 6 nadal bolącą po kanałówce. po 8 m-cach aktualnie przesuwamy 4 w strone tej dziury po 6.oczywiście nie jest tak, że od razu orto sie brala za przesuwanie, ale pewnie przy wyrwanej 5 grzebałybyśmy już bardziej z przodu a może się mylę, nie wiem, zmolestuj orto najlepiej o odpowiedź

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:11   #3278
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

ekaterina - jak ty tyle wyrwałaś, to musiałaś mieć chyba nie tylko 9, o których tu się dowiadujemy ostatnio, ale i 10, co? przyznaj się?

dopisek po opublikowaniu:
ocenzurowało mnie!! ja nie wstawiałam tych gwiazdek!! jakie czujne i kulturalne forum!!
wyrwałam cztery czwórki, dwie dolne i dwie górne i dwie dolne ósemki. Czekam na wołanie górnych ósemek, bo na foto już są od dwóch lat ale jeszcze nie chce im sie wychodzić

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
to ile Ci zostalo?
wszystkich ?
mało

na biologi dawno temu jak liczylismy zeby w takich tabelkach kto ile ma, kłów, trzonowców, przedtrzonowców to ja sie nigdy nie przyznawałam bo miałam znacznie mniej od innych

jeszcze dwie górne ósemki do wyrwania i gitarra

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:53   #3279
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
wyrwałam cztery czwórki, dwie dolne i dwie górne i dwie dolne ósemki. Czekam na wołanie górnych ósemek, bo na foto już są od dwóch lat ale jeszcze nie chce im sie wychodzić

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

wszystkich ?
mało

na biologi dawno temu jak liczylismy zeby w takich tabelkach kto ile ma, kłów, trzonowców, przedtrzonowców to ja sie nigdy nie przyznawałam bo miałam znacznie mniej od innych

jeszcze dwie górne ósemki do wyrwania i gitarra
... a czekasz aż ci te 8 wyjdą, czy usuwasz/usuwałaś dolne chirurgicznie??
Stary 2010-02-21, 19:57   #3280
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
... a czekasz aż ci te 8 wyjdą, czy usuwasz/usuwałaś dolne chirurgicznie??
dolne chirurgicznie usuwałam, bo były w poziomie i napierały na pozostałę zeby a ja mam drucik za dolnymi zebami podklejony i siła parcia ósemek była tak wielka że drucik sie odklejał poprostu i wyrwałam. Na ósemki górne czekam, gdyż na razie nie ma z nimi problemu a jak bedą wychodzić to one zazwyczaj wchodza w policzki i nie am z nimi takiego problemu jak z dolnymi. Ale sam fakt chodzenia z ósemkami w policzkach mnie nie zachęca, wiec jak tylko zaczną się wyrzynac to ide po skerowanie i do szpitala chirurgi szczekowej i operacja pod narkozą, gdyż mam skaze krwotoczną i mój lekarz powiedział, że jak znowu wyrywanie to tylko w szpitalu pod kontrolą.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-21, 20:01   #3281
mejbebejbe
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,moja sprawa trochę odbiega od aparatu aczkolwiek nie wiem gdzie pytać i prosić o radę,więc stwierdziłam,że może tu ktoś mi pomoże. Ukruszyłam sobię jedynke i nie wiem za bardzo jaki sposob wybrac żeby coś z tym zrobić. Jest może tu osoba która tak miała? Jestem w stanie wysłać zdjęcie na e-mail i zaczerpnąc rady od kolezanki "po fachu" która może będzie w stanie powiedziec mi jaką metode "naprawiania" wybrać
mejbebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:20   #3282
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mejbebejbe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,moja sprawa trochę odbiega od aparatu aczkolwiek nie wiem gdzie pytać i prosić o radę,więc stwierdziłam,że może tu ktoś mi pomoże. Ukruszyłam sobię jedynke i nie wiem za bardzo jaki sposob wybrac żeby coś z tym zrobić. Jest może tu osoba która tak miała? Jestem w stanie wysłać zdjęcie na e-mail i zaczerpnąc rady od kolezanki "po fachu" która może będzie w stanie powiedziec mi jaką metode "naprawiania" wybrać
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "ukruszyłam"- mój brat to np nie ma połowy górnej jedynki, ale poszedł do dentystki i ona mu dokleiła coś jak plombę i już dobre 10 lat się trzyma na tym zębie i nic się nie robi.
Stary 2010-02-21, 20:26   #3283
mejbebejbe
Przyczajenie

no wiesz,jeżeli nie miałabym połowy zęba ,to raczej szukałabym bardzo szybko dentysty ,bo bym z domu nie wyszła,więc tak źle nie jest. i raczej nie użyłabym sformułowania,że ukruszył mi się ząb,tylko złamał. chodzi mi o coś mniejszego,ale jak dla mnie bardzo widocznego no i szpecącego.
Stary 2010-02-21, 20:45   #3284
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiesz,jeżeli nie miałabym połowy zęba ,to raczej szukałabym bardzo szybko dentysty ,bo bym z domu nie wyszła,więc tak źle nie jest. i raczej nie użyłabym sformułowania,że ukruszył mi się ząb,tylko złamał. chodzi mi o coś mniejszego,ale jak dla mnie bardzo widocznego no i szpecącego.
To poszukaj dentysty trochę wolniej, albo skoro wychodzisz z domu i ludzie się nie śmieją to nic z tym nie rób

Mi jedynki się łamały, kruszyły, mam prawie całe w plombach, doczepkach, widać to trochę jak się przyjrzę baaardzo.
Myślę o licówkach po aparacie, ale zobaczymy.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:54   #3285
mejbebejbe
Przyczajenie

hmmm,w gruncie rzeczy ludzie ludźmi ale dla własnego dobrego samopoczucia muszę coś z tym zrobić
Serio tak Ci się łamały etc? Matko,chyba bym zwariowała. A nie mogłas ich przypiłować czy cos w tym stylu? Troche wspolczuje,tyle kasy na aparat a pozniej licowki...ah ten usmiech

Ja sama mysle o aparacie ale to jakos na wiosne
Stary 2010-02-21, 20:55   #3286
krzysiekdjvc
Raczkowanie

Dziewczynki, co Wy takie bojowe? Nawet ja nigdy nie miałem problemów z przednimi zębami, a u Was pokruszone, połamane, podziurawione i cholera wie co jeszcze :P
krzysiekdjvc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:01   #3287
verona2910
Raczkowanie

Dołącze do WAS
góra 13.05.2009
dół xx.07.2009

verona2910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:02   #3288
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez krzysiekdjvc Pokaż wiadomość
Dziewczynki, co Wy takie bojowe? Nawet ja nigdy nie miałem problemów z przednimi zębami, a u Was pokruszone, połamane, podziurawione i cholera wie co jeszcze :P
Ja kiedys zemdlalam na chodnik prosto na twarz to mi sie tylko troche ukruszylko szkliwo z boku, bylam u dentysty ale nic mi z tym nie zrobil tylko troche spilowal zeby bylo gladkie. I mialam dziury miedzy jedynkami ale juz zaleczone

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:26   #3289
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja kiedys zemdlalam na chodnik prosto na twarz to mi sie tylko troche ukruszylko szkliwo z boku, bylam u dentysty ale nic mi z tym nie zrobil tylko troche spilowal zeby bylo gladkie. I mialam dziury miedzy jedynkami ale juz zaleczone

ja też mam lekko ukruszoną jedynkę... taki mały rożek i teź miałam dziury między 1

Stary 2010-02-21, 22:46   #3290
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Yh i ja tez z jedna jedynika mam jakos takos dziwnie, ukruszona u dolu i nie wiem od czego serio, juz za czasow podstawowki stomatolog mnie sie pytala, a ja nie mialam i nie mam zielonego pojecia - jakbym kapsle zebami otwierala
Stary 2010-02-22, 00:20   #3291
sQuaara
Zakorzenienie

no to wstawie sobie zabki
100 lat mnie tu nie bylo aczkolwiek mam nowosc czyli wyciagi i bede sie chwalic

Choc Ekateriny nie przebije... zreszta z aparatem jej nikt nie przebije Ona nawet o usuwaniu zebów mowi z taka latwoscia

Tak wiec oto moje ząbki ;-)
Stary 2010-02-22, 02:25   #3292
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja czytam uważnie no ale jestem tu dopiero od grudnia więc może ktoś mnie wyprzedził a żeby przeczytać wszystkie 7 poprzednich części to cały tydzień musiałabym siedzieć
Ha! A ja przeczytałam!

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
zabawa przednia ale już mi się skończyły pomysły.... o wiem! mam małego pieprzyka na prawym policzku, a Ty?

dziewczyny, naprawdę niektóre z Was przesadzają, że takie koszmarne, tragiczne, okropne itp. zęby. najważniejsze że są zadbane, zdrowe - resztą zajmie się orto. chociaż ja o swoich ząbkach też myslę nie najlepiej, ale to dlatego że mam górną dwójkę opiłowaną, martwą i z tym to już nic się nie da zrobić (najwyżej jakaś licówka)
Mam Ale myślę, że bardziej nietypowy jest na lewym cycku
Ty mi lepiej podaj płeć dziecka, żebym wiedziała czego się spodziewać

Mówisz, że zadbane i zaraz ktoś napisze, że ma żółte (ja hehehe), mówisz, że zdrowe i zaraz ktoś napisze, że jemu się łatwo psują i co chwilę łata.
Nie dogodzisz Zawsze się znajdzie coś do zmiany, ulepszenia, ponarzekania.

A ja będę miała Hollywood smile (albo Bollywood ale to do kompletu poproszę jeszcze takie włosy i oczy) i tyle
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:47   #3293
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm,w gruncie rzeczy ludzie ludźmi ale dla własnego dobrego samopoczucia muszę coś z tym zrobić
Serio tak Ci się łamały etc? Matko,chyba bym zwariowała. A nie mogłas ich przypiłować czy cos w tym stylu? Troche wspolczuje,tyle kasy na aparat a pozniej licowki...ah ten usmiech

Ja sama mysle o aparacie ale to jakos na wiosne
No widzisz, czasami nie zakłada się aparatu tylko dlatego, że ma się krzywe jedynki, miałam dużo większy problem z zębami i zgryzem.

Jeśli masz nieco ukruszoną, tylko rowek, to dentysta nic nie zrobi, kolezanka opowiadała mi że do ilus tam minimetrów to coś się tam nie robi :P
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:01   #3294
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Choc Ekateriny nie przebije... zreszta z aparatem jej nikt nie przebije Ona nawet o usuwaniu zebów mowi z taka latwoscia

no a co zrobisz ? jak trzeba wyrwać to trzeba, tyle kasy człowiek na to powydawał, że teraz nie ma lekko, nie ma a może poczekamy itd. trzeba to trzeba idzie się i sie wyrywa

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-22, 11:38   #3295
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja też mam aparat na zębach (niestety). Oj ile bym dała by go już ściągnąć. Górę mam już ponad rok, dół nieco krócej. W tym czasie pozbyłam się 6 zębów! Wszystko przez to, że mam bardzo zły zgryz i nie pomieściły by się wszystkie.
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:40   #3296
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Radzę wybrać się do dentysty, który powie co z tym zrobić. Ja w podstawówce też ukruszyłam sobie jedynkę- tylko odrobinkę rożek, i co? Poszłam do dentysty dopiero jak zauważyłam, że ząb robi się siny. A 10 lat temu w szkołach nie było rewelacji jeśli chodzi o stomatologię- lekarz zrobił co mógł. Ząb przeleczony, rożek uzupełniony, ale ząb siny i do tej pory nie odsłaniam zębów w uśmiechu. Powoli dojrzewam do zrobienia korony, ale szkoda mi spiłować solidnego zęba
Oczywiście nie miałam zamiaru Cię straszyć tą moją opowieścią , tylko uważam, że nie powinnaś czekać z wizytą u specjalisty.

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:26   #3297
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "ukruszyłam"- mój brat to np nie ma połowy górnej jedynki, ale poszedł do dentystki i ona mu dokleiła coś jak plombę i już dobre 10 lat się trzyma na tym zębie i nic się nie robi.

Moja przyjaciółka miała podobnie.

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:16   #3298
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ładne zęby... takie prościutkie i białe

Stary 2010-02-22, 17:18   #3299
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczne, jaki ładny kształt mają!
miałam wstawić moje, ale nie miałam jakoś ani czasu ani weny na sesję zdjęciową.... jakoś tak jak patrzę na wasze ząbki to widzę że mi do nich daleko, bo niby stoją juz równo, ale każdy ma inny kształt - jedynki wielkie, no i ta martwa dwójka mnie dobija wiem, wiem - teraz ja marudzę, eh... ale dól mam całkiem niezły

Cytat:
Mam Ale myślę, że bardziej nietypowy jest na lewym cycku
Ty mi lepiej podaj płeć dziecka, żebym wiedziała czego się spodziewać

Mówisz, że zadbane i zaraz ktoś napisze, że ma żółte (ja hehehe), mówisz, że zdrowe i zaraz ktoś napisze, że jemu się łatwo psują i co chwilę łata.
Nie dogodzisz Zawsze się znajdzie coś do zmiany, ulepszenia, ponarzekania.

A ja będę miała Hollywood smile (albo Bollywood ale to do kompletu poproszę jeszcze takie włosy i oczy) i tyle
ja mam bliżej prawego taki nietypowy
a jak dziecko - to tylko chłopczyk, SYNUŚ!
Stary 2010-02-22, 17:21   #3300
Pipi180
Raczkowanie

AAAaaaAAAAaaa!!!!!!!!!!!! !! kto z was miał hass'a i miał szparę między jedynkam??i ! ja juz 12 razy rozkręcałam.. i mam milimetrową szparę miedzy zębami, a czekaja mnie jeszcze 23 podkręcenia to będę miała ogromną dziurę.
Kto z was tak miał? jak duza ona byla i ile rozkręceń mięliście.... ?

ja mam duze jedynki.. 11mm x 8,5;] to będzie glupio wyglądalo

Edytowane przez Pipi180
Czas edycji: 2010-02-22 o 17:22
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości