|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
dzieki za ocenke serka oczywiscie bedzie cale opakowanie a nad warzywami tez sie zastanawialam. chyba kiedys cos slyszalam ze moga opozniac chudniecie, z powodu blonnika chyba. ale ja jem zazwyczaj baardzo duzo warzyw i nie zauważylam, zeby przeszkadzaly w redukcji
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
P
![]() śniadanie: 2 kromki jakiegoś chlebka z ziarnami; jedna z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorkiem, druga z serkiem topionym Hochland Cheddar, kurczakiem w galarecie i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: kawał sernika z brzoskwiniami; kakao; ogromne jabłko obiad: pieczone udko z kurczaka, podsmażane ziemniaczki + buraczki; 2 szklanki soku pomrańczowego deser: Danio waniliowy; garść migdałów podwieczorek: ogrooomna babeczka z duużą ilością bitej śmietany i owocami (mandarynki, ananas, winogrona); gorąca czekolada z bitą śmietaną skrzyp+pokrzywa kolacja: bułka ciemna z ziarnami: pół z masłem i pasztetem, drugie pół z serkiem topionym i camembertem; parówka z ketchupem; herbata z cytryną po: wieelgachne jabłko; garść nerkowców |
|
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na podwieczorek możesz sobie na jakieś słodkie pozwolić (jesteś przeciez na P) np. jakaś drożdżówka zamiast kolejnego serka/jogurtu. Kolacja też ładna![]()
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
ar22..wzruszyłaś mnie
utrzymanie
uff...........ocenicie??? ????
|
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie to był dzisiaj szok...płacz Mamy...nigdy wiecej...nigdy...
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie rowniez wzruszylas. Ale chcialabym jeszcze dodac, ze mama moze byc z Ciebie dumna, bo w dzisiejszym swiecie respektowanie zdania rodzicow nie jest, niestety, sprawa oczywista. Sama jestem mama nastolatkow, wiec wiem, o czy mowie Zycze powodzenia i pozdrawiam.
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
R pt. wyjadanie resztek z lodówki ( jutro zakupy
)(9.00) sn: owsianka (szklanka mleka, 4 łyzki płatków owsianych, 1 łyżka otręb, łyka pestek dyni) + kiwi (12.00) 2sn: kromka chleba razowego + makrela + pomidor (15.00) o: pierś kurczaka + pół torebki ryżu brązowego + sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) (18.00) p: tuńczyk wsw, jajko na twardo, ogórek (21.00) k: serek wiejski, rzodkiewka Proszę o ocenę Tak włąsciwie to sie zastanawiam czy nie za dużo :|
Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2010-02-21 o 18:55 |
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
wiec moje PPP na jutro: ( wstawiam zeby jak cosik móc zmienic
![]() [CENTER]wracam na studia wiec nie wiem wyjdzie godzinowo....;/ I 7:00) duzy jogo naturalny+ 4 grascie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otrebów+ wkrojone duuuze kiwi+ wrzucone migdały+ pestki słonecznika+ po jabłucho+ kakao Puchatekwysjcie na uczelnie kawa latte II: ( 11:00) kanapka z 2 kromek chleba razowego z serkiem z piatnicy i pomidorkiem+ jabłucho+ herbata zielona potem wpadnie sok jednodniowy jakis albo kubus powró do domu III: ( 15:00) : miska rosołu na drobiu z makaronem orkiszowym+ gotowane udko z kurczaka z fuuura surówki co została od niedzieli IV( 17:30): jabłucho+ serek activia truskawkowa z pestkami dyni/ migdałami/ kawa ala latte,, domowa" V( 19:30): jajko na twardo + 2 kromki razowego z masłem i polędwica sopocką+ herbata z cytryna po: moze jabłko...ufff... staram sie staram.... prosze o ocenke Dziewuszki ![]() :prosi : [/CENTER]
Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-02-21 o 18:34 |
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
P
![]() I. Kasza manna na mleku z malinami ze słoika, wiorkami kokosowymi kawa ze smietanka, princessa kokosowa II.3 kromki chleba z kminkiem z maslem; -twarogiem i miodem - maslem orzechowym i banananem -serem zoltym, szynka,pomidorem,rzodkiew ka i papryka kubus -2 szklanki III. rosol z makaronem,wolowina i marchewka piers z indyka w panierce krakersowej, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona zasmazana kompot, jablko IV. 2 razowe nalesniki z twarogiem i cynamonem, z jablkiem i cynamonem polane syropem klonowym kakao na mleku V. talerzyk salatki gyros, 2 wyskakujace tosty posmarowane twarozkiem almette i posypane szczypiorem, kilka rzodkiewek jogobella o smaku pieczonego jablka z otrebami truskawkowymi kinder pingui
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
uuu
proszę o ocenkę |
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?? Ewidentnie zapychasz się tym. Owszem jest lepiej, ale do idealnego P. jeszcze daleko. Trzymam kciuki, bo widzę, że coś już ruszyło u Ciebie i czekam na dalsze postępy
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Moje Pyszne Niedzielne U ;d z dedykacja dla Kiki ;***
Sn: szkalnka platkow corn flakes , szklanka platkow cookie crisp , zalane szklanka mleka 1,5 % , kromka razowca z maselkiem i dzemem truskawkowym , jabłuszko , herbatka z cytrynka 2sn: dwa kawałki duze szarlotki O: pół talerza ziemniaczkow , caly sloik buraczkow 280g , spory kotlet schabowy P: grahamka z maselkiem : jedna polowka z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z nutella , jogurt naturalny 150 g K: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem i almette , pomaranczka , jabluszko , marchewka ;d i jak ?
|
|
#4034 |
|
Gang Iren
|
Dawno nie zaglądałam.Jem mniej niż kiedyś,w ogóle sytuacja się zmieniła mam bardo mało czasu,praca od 10 do 20,prawie co dzień,bo nadgodiny robię,ale wagę trzymam.U:
1:dwie kromki chleba z masłem,szynką i pomidorem 2.jogurt agrestowy+dużo musli,banan 3.bułka z masłem i pastą z tuńczyka,2 mandarynki,jabłko 4.trzy ziemniaki z cebulką smażoną,kotlet z piersi kurczaka,ogórek kwaszony Napoje:kawa z mlekiem,dwie herbaty zielone,jedna czarna z cytryną,ok litra wody mineralnej niegazowanej.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2010-02-21 o 20:03 |
|
|
|
#4035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
długo sie przełamywałąs????
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]()
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Moje R/U, mało dzisiaj specjalnie bo wczoraj grzeszki wpadły nawet sie lepiej chwalić nie będę
![]() I. Dwa jabłka, serek wiejski. II. Trzy kromki z serkiem wiejskim/twarożkiem III. Tak pół woreczka ryżu brązowego z grzybami i papryką. IV. Troszke twarożku. Jeszcze w ciągu dnia basen był
|
|
|
|
#4039 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
.
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Jak mało ZA MAŁO, zdecydowanie za mało nawet na R
03.10.2015 żona 22.02.2016 Hania 19.04.2017 Agatka Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-02-21 o 20:55 Powód: zdublowałam odpowiedź |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
No wiem że mało ale to przez te grzeszki
Od jutra wchodze w 1600-1800 kcal i postaram się tego trzymac w tym tygodniu... No może przez sześć dni
|
|
|
|
#4041 |
|
Mamusia Luty 2016
|
a potem?
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54 |
||
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
uuu
proszę o ocenkę |
|
|
|
#4044 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54 |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie jak jadłaś jajko na miękko?Samo?Czy przegryzałaś kabanosem, jak kromką chleba? Jak dla mnie jajko, w porządku, ale obok jajka chciałabym zobaczyć chleb,bułkę, a na niej szynkę,serek + masę warzyw.Przyjemne z pozytecznym. Zamiast wcinać kabanosy i plastry sera jak masz w zwyczaju solo, walinij to na kanapkę i dowal warzywek, od razu będzie lepiej. Zmień pasztet na jakiś twarożek, albo wędlinę. Kefir? Okej, ale może jakiś jogurt ze zdrowymi NNKT? Nie ma ich u Ciebie. Fasolowa. Nie mam raczej zastrzeżeń, jest też mięso.Okej. Piwo-wiesz co myślę. Smażenie na oleju wieczorem bym sobie darowała, pzoa tym szpinak lepiej smakuje w moim osoistym mniemaniu smażony na maśle. Mnie kolacja się nie podoba. Suma sumarum, mało warzyw, brak owoców,nnkt, białka co kot napłakał.
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
Pyszne P
![]() 1. Duża "owsianka": prawie cała szklanka płatków, po garści pszenicy w miodzie, jaśków, otrębów, zarodków pszennych, rodzynek, orzechów włoskich i ziemnych, pestek dyni... itp. na 2 szklanki tłustego mleka, do tego duży banan i pomarańcza; na wierzch starta czekolada i bita śmietana 2. "Tosty francuskie": 4 kromki chlebka tostowego (pełnoziarnisty), namoczone w mleku i jajku, smażona na masełku, potem posmarowane jeszcze masłem i z kilkoma plasterkami polędwicy sopockiej... pyszne ;Kilka ciastek owsianych z czekoladą; chipsy lays kurczakowe (średnia paczka) 3. Talerz gęstej kartoflanki, na zasmażce Torebka ryżu brązowego z soczewicą i warzywami polane ostrym sosem pomidorowym (zrobiony z puszki pomidorów, mąki, przypraw); kotleciki z mintaja (2 filety, mąka, jajko, otręby) 4. Duży jogurt jagodowy ( z lidla, polecam );Potrawka "meksykańska"; ryż, pomidory, papryka, kukurydza, fasola, wołowina, oliwa z oliwek, sos tabasco) kilka (ze 4?) niedużych jabłek 5. Duża grahamka z masłem/serem żółtym/ogórkiem/szynką; Omlet z 3 jaj i kilku plastrów szynki; Pucharek lodów czekoladowych z masłem orzechowym i wrzuconymi orzechami włoskimi |
|
|
|
#4049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

). Jakaś wizażanka mówiła, że nie potrafi schudnąć.. Jadłospis miała dobry, wiadomo, a druga powiedziała jej, że w diecie ma sporo węgli. I tutaj moje pytanie : jeśli warzywa to też ww, prawda? to czy można z nimi przesadzić? znaczy się, czy jedząc sporo warzyw może waga zatrzymać się w miejscu? I nie mam na myśli tutaj zjedzenie jednego pomidora więcej w posiłku.. bo w moim przypadku na 3 się nie kończy a 4 marchewki to dopiero początek jedzenia.. oświećcie mnie, proszę? 
serka oczywiscie bedzie cale opakowanie

najsilniejsza jaka moze byc MOTYWACJA.....;(
(2 kawałki sernika)

ZA MAŁO, zdecydowanie za mało nawet na R