Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 16:10   #4021
liquefy
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Taki mały off, ale zainspirowała mnie jedna z dziewczyn w tym wątku, jakieś 30 stron temu (często przeglądam i podpatruję dobre jadłospisy i sama tworzę ). Jakaś wizażanka mówiła, że nie potrafi schudnąć.. Jadłospis miała dobry, wiadomo, a druga powiedziała jej, że w diecie ma sporo węgli. I tutaj moje pytanie : jeśli warzywa to też ww, prawda? to czy można z nimi przesadzić? znaczy się, czy jedząc sporo warzyw może waga zatrzymać się w miejscu? I nie mam na myśli tutaj zjedzenie jednego pomidora więcej w posiłku.. bo w moim przypadku na 3 się nie kończy a 4 marchewki to dopiero początek jedzenia.. oświećcie mnie, proszę?

dzieki za ocenke serka oczywiscie bedzie cale opakowanie

a nad warzywami tez sie zastanawialam. chyba kiedys cos slyszalam ze moga opozniac chudniecie, z powodu blonnika chyba. ale ja jem zazwyczaj baardzo duzo warzyw i nie zauważylam, zeby przeszkadzaly w redukcji
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:30   #4022
kiitty
Zakorzenienie

P

śniadanie: 2 kromki jakiegoś chlebka z ziarnami; jedna z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorkiem, druga z serkiem topionym Hochland Cheddar, kurczakiem w galarecie i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym

2śniadanie: kawał sernika z brzoskwiniami; kakao; ogromne jabłko

obiad: pieczone udko z kurczaka, podsmażane ziemniaczki + buraczki; 2 szklanki soku pomrańczowego

deser: Danio waniliowy; garść migdałów

podwieczorek: ogrooomna babeczka z duużą ilością bitej śmietany i owocami (mandarynki, ananas, winogrona); gorąca czekolada z bitą śmietaną
skrzyp+pokrzywa

kolacja: bułka ciemna z ziarnami: pół z masłem i pasztetem, drugie pół z serkiem topionym i camembertem; parówka z ketchupem; herbata z cytryną

po: wieelgachne jabłko; garść nerkowców
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:37   #4023
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wychodze z tego BAGNA.....!!! motywacja: płacz Mamy rano.... najsilniejsza jaka moze byc MOTYWACJA.....;(

wiec mam nadzieje juz POŻĄDNE PPP:

I: ( 7:30): duzy jogurt naturalny ZOTT+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli tego z almy+ 4 łychy otreb żytnich+ wkrojone kiwi+ kawa zbożowa z mlekiem 2%+ wielgachne jabłko

kościół

II: ( 10:30): wielgachne jaaabłko+ serek ,, polskie smaki" brzoskwiniowy z nerkowcami+ kawa ala latte z mlekiem skondensowanym

chyba mało ale obiad był zaraz

III 12:30): miska rosołu na drobiu z makaronem orkiszowym + gruuuby plaster smażonego na teflonie i oliwie z oliwek filetu z indyka+ fuuuuuura surówki( pekinka, marchew, pomidor, ogórek korniszon, olej lniany, oliwa z oliwek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz)

IV( 16:00): kawa ala latte+ serek premium ,, owoce leśne" z pestkami słonecznika i dyni+ ooogromne jabłko

V( 19:00): serek wiejski 150 g + pestki słonecznika+ dyni pestki+ 2 kromy chleba razowego z masłem i pomidorem+ zioła+ kakao Puchatek albo barszcz czerwony

po: jabłko

oceni ktos????co zmienic????

p.s. naprawde cos sie we mnie złamało....
up
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:50   #4024
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
wychodze z tego BAGNA.....!!! motywacja: płacz Mamy rano.... najsilniejsza jaka moze byc MOTYWACJA.....;(

wiec mam nadzieje juz POŻĄDNE PPP:

I: ( 7:30): duzy jogurt naturalny ZOTT+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli tego z almy+ 4 łychy otreb żytnich+ wkrojone kiwi+ kawa zbożowa z mlekiem 2%+ wielgachne jabłko

kościół

II: ( 10:30): wielgachne jaaabłko+ serek ,, polskie smaki" brzoskwiniowy z nerkowcami+ kawa ala latte z mlekiem skondensowanym

chyba mało ale obiad był zaraz

III 12:30): miska rosołu na drobiu z makaronem orkiszowym + gruuuby plaster smażonego na teflonie i oliwie z oliwek filetu z indyka+ fuuuuuura surówki( pekinka, marchew, pomidor, ogórek korniszon, olej lniany, oliwa z oliwek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz)

IV( 16:00): kawa ala latte+ serek premium ,, owoce leśne" z pestkami słonecznika i dyni+ ooogromne jabłko

V( 19:00): serek wiejski 150 g + pestki słonecznika+ dyni pestki+ 2 kromy chleba razowego z masłem i pomidorem+ zioła+ kakao Puchatek albo barszcz czerwony

po: jabłko

oceni ktos????co zmienic????

p.s. naprawde cos sie we mnie złamało....

Kochana według mnie jest nadal za mało jak na P. widać, że się starasz, ale zapychasz się tymi owocami i serkami/jogurtami. na 2 śniadanie powinna być jakaś bułka/chlebek z masłem, żółtym serem/wędliną a ten serek jako dodatek. obiad mi się podoba na podwieczorek możesz sobie na jakieś słodkie pozwolić (jesteś przeciez na P) np. jakaś drożdżówka zamiast kolejnego serka/jogurtu. Kolacja też ładna
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:02   #4025
Magdalena0603
Rozeznanie

ar22..wzruszyłaś mnie

utrzymanie
  • jajko na twardo z majonezem,3 kanapki razowca z freskiem ziołowym,pomidorkiem,rzeż uchą,cebulą, gruszka
  • puszka tuńczyka w oleju,grahamka z serkiem wiejskim,szczypiorek do tego,banan,kubek kakao
  • micha spaghetti bolońskiego (mięso mielone,fix Konrra,mnóstwo ziół), 1/2 bagietki czosnkowej
  • 2 lampki wina czerwonego + sernik na zimno z galaretką cytrynową (2 kawałki sernika)
  • kilka truskawek z bitą śmietaną
  • parówka na zimno,pałka kurczkaa z grilla-w ziołach smażona, marchewka z groszkiem
  • jajecznica z 2 jajek,oscypek na ciepło,kilka łyżek homo + pomidor,rzodkiewka,ogórek

uff...........ocenicie??? ????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:08   #4026
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
ar22..wzruszyłaś mnie

utrzymanie
  • jajko na twardo z majonezem,3 kanapki razowca z freskiem ziołowym,pomidorkiem,rzeż uchą,cebulą, gruszka
  • puszka tuńczyka w oleju,grahamka z serkiem wiejskim,szczypiorek do tego,banan,kubek kakao
  • micha spaghetti bolońskiego (mięso mielone,fix Konrra,mnóstwo ziół), 1/2 bagietki czosnkowej
  • 2 lampki wina czerwonego + sernik na zimno z galaretką cytrynową (2 kawałki sernika)
  • kilka truskawek z bitą śmietaną
  • parówka na zimno,pałka kurczkaa z grilla-w ziołach smażona, marchewka z groszkiem
  • jajecznica z 2 jajek,oscypek na ciepło,kilka łyżek homo + pomidor,rzodkiewka,ogórek

uff...........ocenicie??? ????
wzruszyłam??? dla mnie to był dzisiaj szok...płacz Mamy...nigdy wiecej...nigdy...
Stary 2010-02-21, 17:52   #4027
Kikey
Raczkowanie

Cytat:
wzruszyłam??? dla mnie to był dzisiaj szok...płacz Mamy...nigdy wiecej...nigdy...

Mnie rowniez wzruszylas.
Ale chcialabym jeszcze dodac, ze mama moze byc z Ciebie dumna, bo w dzisiejszym swiecie respektowanie zdania rodzicow nie jest, niestety, sprawa oczywista. Sama jestem mama nastolatkow, wiec wiem, o czy mowie

Zycze powodzenia i pozdrawiam.
Stary 2010-02-21, 18:21   #4028
sunshine16
Zakorzenienie

R pt. wyjadanie resztek z lodówki ( jutro zakupy )

(9.00) sn: owsianka (szklanka mleka, 4 łyzki płatków owsianych, 1 łyżka otręb, łyka pestek dyni) + kiwi
(12.00) 2sn: kromka chleba razowego + makrela + pomidor
(15.00) o: pierś kurczaka + pół torebki ryżu brązowego + sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka)
(18.00) p: tuńczyk wsw, jajko na twardo, ogórek
(21.00) k: serek wiejski, rzodkiewka

Proszę o ocenę Tak włąsciwie to sie zastanawiam czy nie za dużo :|

Edytowane przez sunshine16
Czas edycji: 2010-02-21 o 18:55
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:32   #4029
ar22
Raczkowanie

wiec moje PPP na jutro: ( wstawiam zeby jak cosik móc zmienic

[CENTER]wracam na studia wiec nie wiem wyjdzie godzinowo....;/

I 7:00) duzy jogo naturalny+ 4 grascie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otrebów+ wkrojone duuuze kiwi+ wrzucone migdały+ pestki słonecznika+ po jabłucho+ kakao Puchatek

wysjcie na uczelnie

kawa latte

II: ( 11:00) kanapka z 2 kromek chleba razowego z serkiem z piatnicy i pomidorkiem+ jabłucho+ herbata zielona

potem wpadnie sok jednodniowy jakis albo kubus

powró do domu

III: ( 15:00) : miska rosołu na drobiu z makaronem orkiszowym+ gotowane udko z kurczaka z fuuura surówki co została od niedzieli

IV( 17:30): jabłucho+ serek activia truskawkowa z pestkami dyni/ migdałami/ kawa ala latte,, domowa"

V( 19:30): jajko na twardo + 2 kromki razowego z masłem i polędwica sopocką+ herbata z cytryna

po: moze jabłko...ufff...

staram sie staram....??? ??

prosze o ocenke Dziewuszki:prosi :[/CENTER]

Edytowane przez ar22
Czas edycji: 2010-02-21 o 18:34
Stary 2010-02-21, 19:25   #4030
powered
Raczkowanie

P
I. Kasza manna na mleku z malinami ze słoika, wiorkami kokosowymi
kawa ze smietanka, princessa kokosowa
II.3 kromki chleba z kminkiem z maslem;
-twarogiem i miodem
- maslem orzechowym i banananem
-serem zoltym, szynka,pomidorem,rzodkiew ka i papryka
kubus -2 szklanki
III. rosol z makaronem,wolowina i marchewka
piers z indyka w panierce krakersowej, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona zasmazana
kompot, jablko
IV. 2 razowe nalesniki z twarogiem i cynamonem, z jablkiem i cynamonem
polane syropem klonowym
kakao na mleku
V. talerzyk salatki gyros, 2 wyskakujace tosty posmarowane twarozkiem almette i posypane szczypiorem, kilka rzodkiewek
jogobella o smaku pieczonego jablka z otrebami truskawkowymi
kinder pingui
Stary 2010-02-21, 19:27   #4031
Irish lady 28
Zadomowienie

uuu
  1. jajko na miękko, kabanos
  2. grahamka z pomidorem,pasztetm,cebulą + szklanka kefiru
  3. spora micha (350g) fasolowej,kawał mięsa wędzonego,kromka razowca z keczupe,piwo
  4. talerz szpinaku smazonego na oleju, z czosnkiem,2 małe ziemniaki

proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:33   #4032
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
wiec moje PPP na jutro: ( wstawiam zeby jak cosik móc zmienic

[CENTER]wracam na studia wiec nie wiem wyjdzie godzinowo....;/

Dla mnie to nadal mało jak na P!

I 7:00) duzy jogo naturalny+ 4 grascie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otrebów+ wkrojone duuuze kiwi+ wrzucone migdały+ pestki słonecznika+ po jabłucho+ kakao Puchatek tu ok.

wysjcie na uczelnie

kawa latte

II: ( 11:00) kanapka z 2 kromek chleba razowego z serkiem z piatnicy i pomidorkiem+ jabłucho+ herbata zielona Mam nadzieję, że z masłem. Ale mimo wszystko mało! Jesteś na P, więc może zamiast jabłka dorzucisz coś słodkiego...

potem wpadnie sok jednodniowy jakis albo kubus ok.

powró do domu

III: ( 15:00) : miska rosołu na drobiu z makaronem orkiszowym+ gotowane udko z kurczaka z fuuura surówki co została od niedzieli Fajnie, że dwa dania, ale do tego udka potrzebne są jeszcze jakieś węgle: kasza/makaron/ryż/ziemniaki

IV( 17:30): jabłucho+ serek activia truskawkowa z pestkami dyni/ migdałami/ kawa ala latte,, domowa" Znów jabłko...są jeszcze inne owoce winogrona/pomarańcze/banany

V( 19:30): jajko na twardo + 2 kromki razowego z masłem i polędwica sopocką+ herbata z cytryna Te dwie kromki to bardziej pasują mi na U. Ja bym dorzuciła jeszcze jedną i kanapki trochę urozmaiciła (ser/twaróg/ryby/warzywa)

po: moze jabłko...ufff... Nudne to jabłka już są, może orzeszki/pestki/suszki albo po prostu coś słodkiego - masz przytyć możesz sobie pofolgować, bo kiedy jak nie teraz?

staram sie staram....??? ??

prosze o ocenke Dziewuszki:prosi :[/CENTER]
Zamierzałaś jutro zjeść 4 jabłka ?? Ewidentnie zapychasz się tym. Owszem jest lepiej, ale do idealnego P. jeszcze daleko.
Trzymam kciuki, bo widzę, że coś już ruszyło u Ciebie i czekam na dalsze postępy
Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:02   #4033
paszka016
Raczkowanie

Moje Pyszne Niedzielne U ;d z dedykacja dla Kiki ;***

Sn: szkalnka platkow corn flakes , szklanka platkow cookie crisp , zalane szklanka mleka 1,5 % , kromka razowca z maselkiem i dzemem truskawkowym , jabłuszko , herbatka z cytrynka

2sn: dwa kawałki duze szarlotki , kakao na szklance mleka 1.5%

O: pół talerza ziemniaczkow , caly sloik buraczkow 280g , spory kotlet schabowy

P: grahamka z maselkiem : jedna polowka z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z nutella , jogurt naturalny 150 g

K: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem i almette , pomaranczka , jabluszko , marchewka ;d

i jak ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:02   #4034
gosia261282
Gang Iren

Dawno nie zaglądałam.Jem mniej niż kiedyś,w ogóle sytuacja się zmieniła mam bardo mało czasu,praca od 10 do 20,prawie co dzień,bo nadgodiny robię,ale wagę trzymam.U:

1:dwie kromki chleba z masłem,szynką i pomidorem
2.jogurt agrestowy+dużo musli,banan
3.bułka z masłem i pastą z tuńczyka,2 mandarynki,jabłko
4.trzy ziemniaki z cebulką smażoną,kotlet z piersi kurczaka,ogórek kwaszony
Napoje:kawa z mlekiem,dwie herbaty zielone,jedna czarna z cytryną,ok litra wody mineralnej niegazowanej.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2010-02-21 o 20:03
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:15   #4035
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Sn: szkalnka platkow corn flakes , szklanka platkow cookie crisp , zalane szklanka mleka 1,5 % , kromka razowca z maselkiem i dzemem truskawkowym , jabłuszko , herbatka z cytrynka

P: grahamka z maselkiem : jedna polowka z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z nutella , jogurt naturalny 150 g

K: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem i almette , pomaranczka , jabluszko , marchewka ;d

i jak ?
baaardzo śliczniuchno... też tak chce.... długo sie przełamywałąs????
Stary 2010-02-21, 20:42   #4036
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

i jak ?
wow!
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:44   #4037
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U/R (wchodzę w R ). Obiad z powodów rodzinnych dzisiaj późno, czego strasznie nie lubię, ale niestety. Plan taki:

I. 2x kromka gramaha z twarogiem półtłustym, rzodkiewką i duuużo pieprzu mmm, oraz 200 ml napoju energetyzującego, któy został mi sprzed 2 dni, wiec chcialam juz dokończyć zamiast kawy.

II. Jabłko, mandarynka, garść orzechów włoskich (właśnie jem )

III. za 1,5 godziny wrzucę jeszcze drugą garść włoskich, rodzynki i słonecznik bo nie wytrzymam do obiadu a no i znowu jabłko.

IV. Pół schabowego smażonego w panierce którą zdejmę oczywiście, duża łyżka ziemniaków, kapusta kiszona i porcja startego jabłka z marchewką.

V. Gofer, ale jeden jeden jeden, dziś niedziela i szaleję mniam! z łyżką bitej śmietany.

Bardzo, bardzo, bardzo proszę o ocenę

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:46   #4038
LilyHoney
Zadomowienie

Moje R/U, mało dzisiaj specjalnie bo wczoraj grzeszki wpadły nawet sie lepiej chwalić nie będę

I. Dwa jabłka, serek wiejski.
II. Trzy kromki z serkiem wiejskim/twarożkiem
III. Tak pół woreczka ryżu brązowego z grzybami i papryką.
IV. Troszke twarożku.

Jeszcze w ciągu dnia basen był
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:56   #4039
esor
Mamusia Luty 2016

.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Moje R/U, mało dzisiaj specjalnie bo wczoraj grzeszki wpadły nawet sie lepiej chwalić nie będę

I. Dwa jabłka, serek wiejski.
II. Trzy kromki z serkiem wiejskim/twarożkiem
III. Tak pół woreczka ryżu brązowego z grzybami i papryką.
IV. Troszke twarożku.

Jeszcze w ciągu dnia basen był

Jak mało ZA MAŁO, zdecydowanie za mało nawet na R

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2010-02-21 o 20:55 Powód: zdublowałam odpowiedź
Stary 2010-02-21, 21:11   #4040
LilyHoney
Zadomowienie

No wiem że mało ale to przez te grzeszki Od jutra wchodze w 1600-1800 kcal i postaram się tego trzymac w tym tygodniu... No może przez sześć dni
Stary 2010-02-21, 21:12   #4041
esor
Mamusia Luty 2016

a potem?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2010-02-21, 21:32   #4042
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
R pt. wyjadanie resztek z lodówki ( jutro zakupy )

(9.00) sn: owsianka (szklanka mleka, 4 łyzki płatków owsianych, 1 łyżka otręb, łyka pestek dyni) + kiwi Skromnie, ale dobrze, mogłaś rzucić warzywem
(12.00) 2sn: kromka chleba razowego + makrela + pomidor Połączyłaś tł z węglami - niektórym to połączenie utrudnia chudnięcie No i tylko jeden pomidor? Mogłaś zjeść dwa od razu.
(15.00) o: pierś kurczaka + pół torebki ryżu brązowego + sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) ładnie, ładnie
(18.00) p: tuńczyk wsw, jajko na twardo, ogórek też OK
(21.00) k: serek wiejski, rzodkiewka jedna rzodkiewka? Ojj, comeone, 1 rzodkiewka to 1 kcal.. mogłaś ich nawet 30 zjeść

Proszę o ocenę Tak włąsciwie to sie zastanawiam czy nie za dużo :|
Moim zdaniem wcale nie za dużo, tylko jedna uwaga - mało nnkt, mogłaś gdzieś orzechem sypnąć :P (tylko 1 łyżka pestek dyni i makrela, no ale nie wiem ile jej było ;>). Ogólnie b.ładnie

Cytat:
Moje dzisiejsze U/R (wchodzę w R ). Obiad z powodów rodzinnych dzisiaj późno, czego strasznie nie lubię, ale niestety. Plan taki:

I. 2x kromka gramaha z twarogiem półtłustym, rzodkiewką i duuużo pieprzu mmm, oraz 200 ml napoju energetyzującego, któy został mi sprzed 2 dni, wiec chcialam juz dokończyć zamiast kawy. Ten napój nie jest najepszym rozwiązaniem.. Tak jak wyżej, jedna rzodkiewka?! dziewczyny, prosze Was Mogłaś jakieś warzywo dodać.

II. Jabłko, mandarynka, garść orzechów włoskich (właśnie jem ) Owoce to nie posiłek! Jakaś grahamka, chlebek? Może płatki?

III. za 1,5 godziny wrzucę jeszcze drugą garść włoskich, rodzynki i słonecznik bo nie wytrzymam do obiadu a no i znowu jabłko. Jako PRZEKĄSKA to ok.

IV. Pół schabowego smażonego w panierce którą zdejmę oczywiście, duża łyżka ziemniaków, kapusta kiszona i porcja startego jabłka z marchewką. Mam nadzieję, że te ziemniaki były bez sosu/masła a schabowy faktycznie bez panierki

V. Gofer, ale jeden jeden jeden, dziś niedziela i szaleję mniam! z łyżką bitej śmietany. Na U ok, tylko to nie jest kolacja! To mógł być podwieczorek, następnym razem niech kolacja będzie białkowa i jakieś warzywko (albo czystobiałkowa, jak wolisz)
j.w

plecaczkiem: 7250 km

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:33   #4043
Irish lady 28
Zadomowienie

uuu
  3. spora micha (350g) fasolowej,kawał mięsa wędzonego,kromka razowca z keczupe,piwo

proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:48   #4044
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wcale nie za dużo, tylko jedna uwaga - mało nnkt, mogłaś gdzieś orzechem sypnąć :P (tylko 1 łyżka pestek dyni). Ogólnie b.ładnie

j.w
dziekuje za ocene bardzo slicznie!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2010-02-21, 21:53   #4045
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
uuu
  1. jajko na miękko, kabanos bardzo skromne śniadanie nie podoba mi się, mało wartościowe i wogle liche to śniadanie
  2. grahamka z pomidorem,pasztetm,cebulą + szklanka kefiru tu już dużo lepiej mogłaś dołożyć warzyw ale tak to ok
  3. spora micha (350g) fasolowej,kawał mięsa wędzonego,kromka razowca z keczupe,piwo tu też ujdzie chociaż mi się średnio podoba; na ten chlebek mogłaś coś dodać oprócz ketchupu no i to piwo jak dla mnie za często alkohol gości u Ciebie
  4. talerz szpinaku smazonego na oleju, z czosnkiem,2 małe ziemniaki jakoś tak nie pasuje mi to na kolacje ale co kto lubi

proszę o ocenkę
Mi się nie podoba Twój jadłospis, brakuje jednego posiłku, NNKT i ogólnie tak nie za ciekawie i mało.
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)

Edytowane przez viline1988
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:06   #4046
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
uuu

proszę o ocenkę
Wiele się nie zmieniło.
Zastanawia mnie jak jadłaś jajko na miękko?Samo?Czy przegryzałaś kabanosem, jak kromką chleba?
Jak dla mnie jajko, w porządku, ale obok jajka chciałabym zobaczyć chleb,bułkę, a na niej szynkę,serek + masę warzyw.Przyjemne z pozytecznym. Zamiast wcinać kabanosy i plastry sera jak masz w zwyczaju solo, walinij to na kanapkę i dowal warzywek, od razu będzie lepiej.

Zmień pasztet na jakiś twarożek, albo wędlinę. Kefir? Okej, ale może jakiś jogurt ze zdrowymi NNKT? Nie ma ich u Ciebie.

Fasolowa. Nie mam raczej zastrzeżeń, jest też mięso.Okej. Piwo-wiesz co myślę.

Smażenie na oleju wieczorem bym sobie darowała, pzoa tym szpinak lepiej smakuje w moim osoistym mniemaniu smażony na maśle.
Mnie kolacja się nie podoba.

Suma sumarum, mało warzyw, brak owoców,nnkt, białka co kot napłakał.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:24   #4047
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
a potem?
Co tydzień dodaje te 200 kcal, w ostatnim trzymałam się 1400-1600
W kolejnym tygodniu z 1800-2000 będę już chyba na utrzymaniu
Stary 2010-02-21, 22:29   #4048
Alina_S
Raczkowanie

Pyszne P

1.
Duża "owsianka": prawie cała szklanka płatków, po garści pszenicy w miodzie, jaśków, otrębów, zarodków pszennych, rodzynek, orzechów włoskich i ziemnych, pestek dyni... itp. na 2 szklanki tłustego mleka, do tego duży banan i pomarańcza; na wierzch starta czekolada i bita śmietana

2.
"Tosty francuskie": 4 kromki chlebka tostowego (pełnoziarnisty), namoczone w mleku i jajku, smażona na masełku, potem posmarowane jeszcze masłem i z kilkoma plasterkami polędwicy sopockiej... pyszne ;
Kilka ciastek owsianych z czekoladą;
chipsy lays kurczakowe (średnia paczka)

3.
Talerz gęstej kartoflanki, na zasmażce
Torebka ryżu brązowego z soczewicą i warzywami polane ostrym sosem pomidorowym (zrobiony z puszki pomidorów, mąki, przypraw); kotleciki z mintaja (2 filety, mąka, jajko, otręby)

4.
Duży jogurt jagodowy ( z lidla, polecam );
Potrawka "meksykańska"; ryż, pomidory, papryka, kukurydza, fasola, wołowina, oliwa z oliwek, sos tabasco)
kilka (ze 4?) niedużych jabłek

5.
Duża grahamka z masłem/serem żółtym/ogórkiem/szynką;
Omlet z 3 jaj i kilku plastrów szynki;
Pucharek lodów czekoladowych z masłem orzechowym i wrzuconymi orzechami włoskimi
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 02:28   #4049
cafe con leche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cafe con leche Pokaż wiadomość

A moje wczorajsze R, bardzo skopałam? Późno wstałam i mi się poprzesuwały posiłki, i musiałam zamienić podwieczorek z obiadem.

Śn (13.00): owsianka (4 łyżki pł. owsianych, łyżka otrąb, garść żurawiny, 4 śliwki suszone, mleko sojowe, cynamon)

skakanka 30 minut

II śn (15.20): jajecznica z 1 jajka i jednego białka, 2 kromki brązowego chleba z plasterkiem wędliny z indyka, pomidorem, rzodkiewką i sałatą, kostka czekolady (się powstrzymać nie mogłam)

Podw (18:00): sałatka z tuńczyka (sałata, ogórek, pomidor, jajko na twardo, tuńczyk, sól, pieprz, sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z łyżką oliwy), parę orzechów i migdały

Obiad (21:00): pierś z kurczaka w kosteczkach smażona na oliwie i cebulce z pieczarkami + przyprawy i łyżka jogurtu naturalnego, brokuły gotowane, sałatka (sałata pekińska, pomidor, ogórek, sól, pieprz, sos sałatkowy koperkowy z paroma kroplami oliwy) - nie dałam węgli, bo to już 21 była

2 kieliszki wina czerwonego wytrawnego

Kolacja (koło 00:00): wieśniak (150g), szłam spać koło 2.

Mogę prosić o ocenę?? bardzo te godziny pomieszałam, da się na tym schudnąć?
przepraszam, że tu kopiuję, ale chciałabym, żeby ktoś mi odpowiedział, czy to ma sens. Często w weekendy, czasem w tygodniu, zdarza mi się wstawać w tych godzinach i wszystko się miesza i opóźnia, czy ten jadło ujdzie na R?
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 07:09   #4050
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Alina_S Pokaż wiadomość
Pyszne P

1.
Duża "owsianka": prawie cała szklanka płatków, po garści pszenicy w miodzie, jaśków, otrębów, zarodków pszennych, rodzynek, orzechów włoskich i ziemnych, pestek dyni... itp. na 2 szklanki tłustego mleka, do tego duży banan i pomarańcza; na wierzch starta czekolada i bita śmietana

2.
"Tosty francuskie": 4 kromki chlebka tostowego (pełnoziarnisty), namoczone w mleku i jajku, smażona na masełku, potem posmarowane jeszcze masłem i z kilkoma plasterkami polędwicy sopockiej... pyszne ;
Kilka ciastek owsianych z czekoladą;
chipsy lays kurczakowe (średnia paczka)

3.
Talerz gęstej kartoflanki, na zasmażce
Torebka ryżu brązowego z soczewicą i warzywami polane ostrym sosem pomidorowym (zrobiony z puszki pomidorów, mąki, przypraw); kotleciki z mintaja (2 filety, mąka, jajko, otręby)

4.
Duży jogurt jagodowy ( z lidla, polecam );
Potrawka "meksykańska"; ryż, pomidory, papryka, kukurydza, fasola, wołowina, oliwa z oliwek, sos tabasco)
kilka (ze 4?) niedużych jabłek

5.
Duża grahamka z masłem/serem żółtym/ogórkiem/szynką;
Omlet z 3 jaj i kilku plastrów szynki;
Pucharek lodów czekoladowych z masłem orzechowym i wrzuconymi orzechami włoskimi
cu-do-wnie

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości