|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
Żadne śmiesznie, był i tyle A ja robiłam dzisiaj słuchanie, parafrazy a teraz słowotwórstwo. Aa no i różne tam takie z repetytorium z wosu No i trochę myślałam o mojej prezentacji i stwierdziłam, że zrobię to jako obraz stolicy ukazujący sytuację i problemy społeczne. Nie wiem, czy to jest ok, ale już tyle nad tym myślałam... Justyna, u mnie w bibliotece nadal są zwykłe karty
|
|
|
#4682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() heloł ;*(ale jestem crejzi laska byłam na dwugodzinnych fakultetach z polskiego, oglądaliśmy film "ziemia obiecana" i dyskutowaliśmy na jego temat, bo moja polonistka czuje, że na maturze będzie obraz miasta. pożyjemy zobaczymy
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pojechałaś z tą matmą.Chciałabym być mniej ułomna,no ale cóż. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17354918] a wiesz ja właśnie motywuję się że na studiach COŚ zmieni się . wcześniej nie wyobrażałam sobie że mam zamieszkac w akademiku z obcą osobą, że nie będzie blisko mnie tych moich i w ogóle. a teraz mam coraz śmielsze myśli żeby jednak mieszkac w akademiku.zacząc wszystko od nowa.odciąc się od tego wszystkiego. zamierzam utrzymywac taki ściślejszy tylko kontakt z paroma osobami . zmierzyc się z nowymi problemami.co prawda boję się tego, ale dam(y) radę .[/QUOTE] Ja też mam taką cichą nadzieję, że studia odmienią moje dotychczasowe życie. Mam w sumie 3 dobre koleżanki (jednak to nie przyjaciółki ), więc tylko z nimi będę utrzymywała kontakt. W ogóle kilka miesięcy temu poznałam się ze studentami psychologii z UJota. Czekają tam na mnie podobno Damy radę ![]() Cytat:
![]() A sen z kaszą... genialny Dzień dobry Żbikosławy Kot się znalazł ! A jaki głodny przyszedł. Całą puszkę kitkata zeżarł naraz, wylizał całe futro, a teraz śpi. Pojutrze kastracja, jak dobrze. Idę czytać książki do prezentacji, czas najwyższy
|
|
#4684 |
|
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny!
Kurczę, matura coraz bliżej, a ja zaczynam się mobilizować. Myślę, że w maju będę w pełni zmobilizowana do tego, by zacząć się uczyć Dzisiaj jakieś dziecko (brat koleżanki mojej Młodej) widząc mnie krzyczało na cały przystanek "czeeeść Dominika" (Młoda ma na imię Dominika) za tym dzieciaczkiem szła jego babcia i dyskretnie (tak, żebym nie słyszała) mówi mu, że to nie jest Dominika. Dzieciaczek mówi do babci, że to nieprawda i dalej wydziera się wniebogłosy :d Ludzie nie wiedzieli o co chodzi, dopiero jak dzieciaczek podszedł bliżej, to zauważył, że to ktoś inny nie moja Młoda Nie wiedziałam, że wyglądam jak dwunastolatka Dzisiaj mialam wypracowanie z "innego świata" masakra Wypożyczyłam sobie "Mistrza i Małgorzatę" zaraz będę czytać
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-02-22 o 15:57 |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() podczytuję Was, ale nie potrafię się wbić w temat ![]() któraś dziewczyna wspominała, że jej kota czeka kastracja.. to chyba gorsze jest dla właściciela niż samego kota. ja nie mogłam na mojego patrzeć jak wrócił po kastracji i chodzić nie mógł. łapki mu się plątały. zrobił krok i zasypiał. chociaż i tak szybko doszedł do siebie. koleżanki kot praktycznie od nowa uczył się chodzić. no ale nie wyobrażam sobie mieć w mieszkaniu niekastrowanego kota a tak z innej beczki... wybiera się któraś z Was na Salon Edukacyjny w W-wie? http://www.salon.perspektywy.pl miłego popołudnia ;*
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
a na targi edukacyjne do Gdańska na UG?
![]() 17-19 marca.
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
A nie pamiętam już
![]() Dobre, no nie ? Cytat:
No co, widać co siedzi w mojej psychice ![]() Czytałam, smutne to. Myślę że na ziemie przylecą kosmici, kasza jest ich symbolem. Przyjedź, zobaczymy jakie mocne. Góral mówił, że 4 kielony i się leży Cytat:
![]() znajdź mi nocleg
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
łosz kurna
![]() toż to rzut beretem od Radomia, pewnie, że będę ;D a to tylko UG się wystawia? :P
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze, że kotek się znalazł Ja już moje przeczytałam Żbiczki poradzicie mi jak mam ułożyć plan wypowiedzi do mojej prezentacji? Temat: "Kobieta, jej życie, problemy, pragnienia. Omów problem analizując wybrane utwory literackie." No i książki mam takie: Wyznania Gejszy, Kwiat Pustyni, Spalona Żywcem i Nigdy w Życiu (
|
|
#4690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, dziwna jestem. Czytam 'Romeo i Julię' i ciągle śmiać mi się chce. xD
Wszędzie jakieś zboczone podteksty. Cytat:
![]() Też mam już wszystko. Myślę, że trochę jednak pooddrzucam, bo za dużo mam. W końcu liczy się jakość, a nie ilość. Stwierdziłam, że wezmę mniej, ale omówię je dokładniej. Tylko teraz problem jest z tym co odrzucić. Bo w każdym utworze mam inny rodzaj miłości. Pewnie wyjdzie w praniu. Zobaczę z czego będzie najciężej pisać i to odrzucę. A co, idę na łatwiznę jeśli chodzi o polski. ![]() To wspaniale! Cytat:
Pisałam o tym i pytałam czy któraś z Was będzie. ![]() Cytat:
Antyhumanistka. Chciałam tylko skomentować Twoje książki. 'Kwiat pustyni' bardzo mi się podobała. Lubię smutne książki.
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata, wiesz, że jest film "Kwiat Pustyni"? Premiera w Polsce w marcu
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
a w który dzień będziesz?
|
#4693 |
|
Przyczajenie
|
Witam Maturzystki
)A ja proszę Was o pomoc... mój temat maturalny to: Przedstaw różne rodzaje bohaterstwa, dokonując analizy wybranych tekstów literackich. i chciałabym prosić Was o pomoc w wyborze książek pozdrawiam |
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę i Majkę oglądam, nic mi się nie chce
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie w szkolnej nie ma identyfikatorów, ani czytników, ale coś tam kobita w komputerze wystukuje, więc trochę technologii wprowadzono Za to w wiejskiej jeszcze do niedawna były te karty biblioteczne, ba których bibliotekarka przybijała pieczątkę z datą zwrotu książki ![]() A z kim Majka się całowała w poprzednim odcinku? Bo chciała się komuś przyznać do ciąży, ale nie wiem komu :d Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-02-22 o 18:26 |
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
"Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko." Znalazłam coś takiego, w sumie, by pasowało. Tylko nie będą się krzywo patrzeć, że to tekst Nosowskiej ?
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-02-22 o 18:26 |
|
|
|
#4698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może zacznij standardowo, od tego, że w różnych epokach postać kobiety jest inaczej przedstawiana. |
|
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja polonistka powiedziała, że mam dać jakąś sentencje.. No, a w sumie wszystkie te kobiety prócz tego Nigdy w Życiu podnosiły się po bardzo ciężkich wydarzeniach
Do 23 marca mam czas na oddanie konspektu
|
#4700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wybacz, nie chciałam Ci mieszać
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi to Nigdy w Życiu nie pasuje do tej prezentacji
|
|
#4702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ech, nie chce mi się myśleć o mojej prezentacji, a w poniedziałek umówiłam się z moją polonistką na konsultacje w sprawie omówienia lektur, które sobie wybrałam i wstępu. |
|
|
|
|
#4703 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Weronika112;1736736 6]Hej
![]() Pojechałaś z tą matmą.Chciałabym być mniej ułomna,no ale cóż. ![]() uwierz mi, póki co sama czuję się megaułomna:P a jeśli chodzi o prezentacje, to szczerze nie radziłabym kierować się nadto sugestiami nauczycieli, bo to są tylko ich wizje, które paradoksalnie nie zawsze okazują się trafne. Znam taką sytuację, w której dziewczyna zaniosła swojej korepetytorce pracę, aby ją obejrzała, po czym ta jej wszystko przekreśliła. Na szczęście tamta dziewczyna była tak pewna swego, że przedstawiła ją i co? Max punktów Dla Ciebie może lepiej byłoby wziąć za przykład Beatę Pawlikowską? Z tego co ostatnio czytałam, jest to kobieta, która długo nie mogła się zaakceptować (anoreksja,bulimia), ale doszła bardzo daleko dzięki temu, że polubiła siebie. Jest to realny przykład kobiety współczesnej(z tego co się orientuję wydała jakąś książkę niedawno,więc jest niejako przykład z literatury) a z tego co widzę po Twojej literaturze raczej chodzi o kobietę z przejściami-mam na myśli 'Wyznania gejszy'(a propos rewelacyjna książka, film zresztą też). Pomyśl nad tym
Edytowane przez ewelavis Czas edycji: 2010-02-22 o 19:05 |
|
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że to w końcu moja prezentacja, a nie jej i nie muszę się do tego co ona chce dostosowywać 500 post ![]() ![]() :p iwo:
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
kurcze,a ja to nie mam pojęcia jak się zabrać do mojej prezentacji z polskeigo
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- cieszę się że kot się znalazł ![]() oo maleństwo gratuluję
|
|
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ewelavis;17373185]
Cytat:
![]() Uciekam do testów z WOSu
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek. A Ty? ![]() Może się zobaczymy? ![]() Mi też się tak nic nie chce. ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Dziewczyny, poratujcie. Kupiłam dziś nokię 2700 i na wyświetlaczu jest jakaś strzałka. Obok poziomu baterii. Nie mam pojęcia co to może być, a google nie pomaga.
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

a no i zdaję matmę, ang i polski rozszerzone, tylko no stress może mnie uratować... 

, ale tak jest. Byłam chora, więc nie mogłam ćwiczyć, a moje ciało jest na tyle dziwne, że potrafi błyskawicznie schudnąć i błyskawicznie przytyć. Jak ćwiczę codziennie to jestem chuda, ale jak przestanę to staję się takim flakiem. Naprawdę, wcale nie przesadzam. Więc uwierz, że stałam się małą kulką. 

:p iwo: