|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie w srode twieraja samego wielkiego dzieciowego lumpka, rowniez z nowymi rzeczami
i ja zamierzam tam oczywiscie pojsc![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- oooo i moze nawet sie zmobilizuje i wezme liste zakupow i je zrobie..
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie placilas mu nic...nie ma takiej mozliwosci bys zle wychodzila na zdj bo przeciez pokazywalas nam tez inne nawet te z zaskoczenia robione ...heh ja siebie kiedys na zdjeciach nienawidzialam....a to tylko chodzi o to by sie dobrze ustawic i zeby cie dobrze oswietlil....ok tylko daj nam znac wczesniej zebysmy z wrocka gdzies nie wybyli...
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
od jutra w INTERMARCHE są rożne rzeczy dla dzieci w fajnych cenach zobaczcie na ich stronie jest gazetka ....
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- a ja dalej nic nie mam na obiad hihihihi
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja wam zazdroszcze u mnie nawet inter marche nie ma;/
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nienawidzeMloda rewelacja to co dostalam jak tylko dostane kasiorke z zusu to bede sie odzywala
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
oj współczuję Ci bardzo ja mam koło siebie aż 3 intermarche
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to tylko polo biedronka kaufland carrefour żabka piotr i pawel ..... po 2-3 supersamy i nic wiecej
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie tylko zwykle sklepy 3 spozywcze gdzie ceny masakrycznie wysokie
do najblizszego marketu mam ponad 20 km ale jak jade do mamci to tam u niej sa 3 biedronki i intermarche a w walbrzychu mam real auchan tesco lidl kaufland netto i jeszcze cos ale nie pamietam nazwy
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Konto usunięte
|
http://allegro.pl/item925542209_slic...acz_bruin.html
może ktoś się skusi, interaktywny |
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17370876]http://allegro.pl/item925542209_slic...acz_bruin.html może ktoś się skusi, interaktywny[/QUOTE] podoba mi sie ale juz mam 3 wiecej nie potrzeba:P jeden tez by stykal:P
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczy ze przeczytalam smsa od tylkooliwki ze odeszly jej wody a sama juz sie przerazilam. Mam nadzieje, ze tylkooliwka znosi to dzielnie. 3mam kciuki by wszystko poszlo szybko i gladko
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nie ma kauflandu szkoda ja bardzo lubie ten sklep
akurat jutro jadę do wałbrzycha zobaczyć wózek Espiro ENZO bo u nas nikt go nie ma na sklepie a ja się nad nim zastanawiam tylko chcę go jeszcze zoabzcyć na żywo bo w katalogu to jest inaczej ... ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- no i własnie mamy straszny problem z wózkiem nie wiem co mam kupić mam mętlik w głowie to jest straszne jak kupowanie auta hehe pomocy---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- bede licytować ten ochraniacz ja mam tylko jeden a ten jest śliczy dzięki za namiary Olencja wycofuję widzę że licytujesz nie będę taka
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-02-22 o 18:01 |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Pora...ozniczych.html
co o tym myslicie ?? ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Aneczka jak bedziesz w walbrzychu tam sa dwa sklepy w rynku jeden kolo czerwonego kosciola a drugi kolo zielonego taru kolo ronda i na piaskowej w hali manhatan tam jest najwiekszy wybor a najtaniej jest w swiebodzicach kolo poczty enzo ma moja szwagierka dla mnie ten wozek ma rame jakby plastikowa balanbym sie ze ja zlamie ale kolorek ma sliczny ona ma szaro blekitny
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu piszą ze się sprawdza o kurde muszę go zobaczyć na własne oczy (jade tam koło czerownego kościoła ja chce kupić zielony ... Ale co nie wiesz czy jest z niego zadowolona ?
|
|
#2687 |
|
Konto usunięte
|
aneczka
zaden problem mam juz dwa, a ten bbb mi sie podoba licytuję, zeby sie nie zmarnowalo skoro nikt nie chce nie wygrałam, trudno i tak dostępu do banku nie mam Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-02-22 o 18:31 |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i on zamowi jaki kolor bedziesz chciala
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzięki bardzo zobaczymy jutro zdam ci relacje jak było
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- robie w końcu na obiad zapiekankę co ja mówie chyba na kolację
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Nie no kolejny przypadek gdzie kobieta urodzila dziecko na stojaco i wypadlo na glebe.. i to w szpitalu w ktorym chcemy rodzic z anakazar ... w policach.
![]() http://ww6.tvp.pl/6555,20100220961415.strona Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-22 o 18:42 |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym zjadla cos dobrego ale nie wiem co ....;/
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- poza tym poklocilam sie troche z mamą i mi sie z lekka humor popsuł....
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cale szczescie ze dzidziusiowi nic sie nie stalo
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowosci i nowinek tez nie bo nie lubie w jeden dzien jeden lekarz do gazety wypowiada sie tak a drugi na nastepny neguje jego zdanie i wypowiada sie inaczej, masakra jakas to jest dla mnie.
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
tylkooliwka trzymam kciuki za szybką akcję
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]()
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bez zartow...wpadaj jak bedziesz miala czas i dobrze sie bedziesz czuc tyle nam do zdjec potrzeba
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Was też boli skóra pod piersiami? Bo ja mam tak napiętą, że aż się taka śliska zrobiła i na nic kremowanie
|
|
#2697 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny właśnie mnie oświeciło, że my tu sobie gadu gadu a Tylkooliwka tam gdzieś rodzi!!!!
Przyłączam się do trzymania kciuków. Ja właśnie pożarłam miskę zupki pomidorowej z makaronem po czym zabrałam się za smarowanie kromeczki chlebka i wiecie co mój TŻ zrobił? krzyknął 'co Ty robisz?!?' Biednej ciężarnej żałuje....
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki materac dla małego dziecka?
Opublikowane przez Twoja Sypialnia W kwestii doboru materacy dla dzieci jest tyle nieporozumień i błędnych przekonań, że może budzić to zdumienie. Pewne sposoby myślenia o materacach dla dzieci utrzymują się w świadomości matek uparcie - i niesłychanie trudno jest je stamtąd usunąć - pomimo, że informacje o poprawnym doborze materacy dla dzieci są od lat łatwo dostępne. Przede wszystkim - bardzo często zaleca się kupowanie dzieciom twardych materacy. Uzasadnieniem bywa to, że twarde materace dobrze wpływają na rozwój dziecka. Tymczasem lekarze już od dłuższego czasu wycofali się z polecania twardych materacy dorosłym. Rzekome materace ortopedyczne (ortopedyczne tylko dlatego, że twarde), przestały być nazywane ortopedycznymi, a zaczęły być określany w sposób bardziej odpowiedni: jako zwyczajnie „niewygodne” i „niezdrowe”. Twardy materac po prostu uciska. Jeśli uciska, nie pozwala Twojemu ciału przybrać wygodnej, zdrowej pozycji. Oczywiste to i logiczne (ale dlaczego trzeba było lat, aby zburzyć mit twardego, zdrowotnego materaca?). Dla każdego, kto ma jakiekolwiek pojęcie o materacach jasne jest, że materace ortopedyczne to takie, które pozwalają Twojemu ciału (zwłaszcza w jego przykręgosłupowych rejonach), przybrać naturalną, anatomiczną pozycję podczas leżenia. Skoro dorośli nie powinni leżeć na twardych materacach, dlaczego uszczęśliwiać nimi dzieci? Dzieciom oferuje się materace z kokosem, trawą morską, gryką - wskazując na ich naturalność, właściwości zdrowotne… Wszystkim rodzicom, którzy fundują swoim maluchom takie atrakcje (i są z tego dumni!), mam do przekazania jeden krótki komunikat: Sami na tym śpijcie! Kokos jest twardy, łatwo się zniekształca. Mimo to często słychać głosy matek: moje dziecko śpi od wielu miesięcy na kokosie - i nic sie nie zniekształciło. Droga mamo, jeśli Ty uważasz, że nic się nie zniekształciło, to możesz mieć rację. Ale możesz jej też nie mieć. Dlaczego? Bo to, co dla Ciebie nie jest zniekształceniem (bo tego nie zauważasz), dla Twojego dziecka, które w dzień i w nocy śpi na czymś takim, może być bardzo odczuwalne. Wiesz, chodzi o te drobne niedogodności, które potrafią naprawdę dopiec. Coś jak jedna, lekko wystająca sprężyna w łóżku. Ale dziecko nie powie Ci o tym. Nie umie jeszcze mówić. Świadomie nie zdaje sobie jeszcze z tego sprawy. Ale jego ciało wie. I Twoją rolą jest wiedzieć to także. Materac dla dziecka powinien cechować się elastycznością. I tak, jak w przypadku materacy dla dorosłych: elastycznością punktową. Mówiąc bardziej obrazowo: taki materac powinien sprężynować. Dlaczego? Aby dostosowywać się do zmieniającej się pozycji ciała Twojego dziecka podczas snu. (Nawet, jeśli małe dziecko porusza się nieznacznie). To stawia pod znakiem zapytania przydatność materacy, których wypełnienie jest sypkie, takie jak łuska gryki. Gdzie jest ich elastyczność? Dlaczego dorośli, którzy sami sobie fundują co najmniej dobry materac kieszonkowy, swoje dzieci kładą na materacach pozbawionych elastyczności? Jaki defekt w myśleniu się za tym kryje? Najciekawsze jest w tym wszystkim to, że impuls do tworzenia materacy spełniających te dziwne wymagania matek, chcących sprezentować dziecku na przykład kokosowe atrakcje, wychodzi bardzo często wcale nie od “złych producentów”, chcących zarabiać na krzywdzie dzieci, ale od samych… matek dzieci. (To wymagania rynku wymuszają często produkcję materacy, co do których sami producenci nie mają przekonania). Materace np. z maty kokosowej są relatywnie tanie. Kiedy więc ktoś z ramienia producentów chce przekonać klientów do materacy lateksowych dla dzieci, zostanie oskarżony o nieobiektywność i spotka się z zarzutem że po prostu chce sprzedać droższy produkt. A taki materac, jak np. Mały VIP? Przecież w tej cenie można kupić materac na łóżko dla dorosłych (no można, tylko jaki to będzie materac…). Może więc tu leży przyczyna? Ludzie chcą wierzyć, że materace z kokosem czy innym “naturalnym” wypełnieniem są zdrowe dla ich dzieci. Słowo “naturalne” działa na wyobraźnię. No i cena… Są tańsze. To pomaga wielu osobom w trwaniu w błogim samozadowoleniu. Waga dziecka jest niewielka i nacisk dziecka na materac też jest niewielki. Dlatego często lekceważy się problem tego, na czym dziecko ma spać. Ale co z tego, że nacisk jest niewielki? W końcu nie interesuje nas wygoda materaca, tylko wygoda dziecka. A ten niewielki nacisk dla dziecka będzie proporcjonalnie odczuwalny, tak jak wielki nacisk dla osoby dorosłej. Oznacza to, że materacyk dziecięcy powinien reagować odpowiednio do nacisku dziecka. Na czym więc powinno spać dziecko? Jeśli już nie chcesz specjalnie inwestować w posłanie dla dziecka, wybierz stare rozwiązanie, które choć nie najlepsze, może okazać się lepsze od eksperymentów z nieelastycznymi i twardymi “naturalnymi” rozwiązaniami. Kup tani, materac z pianki poliuretanowej, jakich wiele jest w sklepach dla niemowląt. Wiesz, to jeden z tych materacyków w kwiatki, samochodziki czy misie. Sprawdź tylko, czy ten materacyk posiada właściwe certyfikaty, które umożliwiają jego bezpieczne zastosowanie dla dzieci. Pianka poliuretanowa to nie najlepszy materiał, który także łatwo ulega deformacjom (pianka, się dogniata, powstają z tych ugnieceń wklęśnięcia i taki jakby “gniazda”), jest to materiał mało higieniczny, ale przynajmniej elastyczny Wszyscy na tym spaliśmy jako dzieci, żyjemy, jeśli więc nie zależy Ci na większym komforcie dla maluszka, lub nie możesz sobie na taki komfort pozwolić, wybierz taki zwykły dziecięcy materacyk – i powinno być dobrze. A co, jeśli możesz sobie pozwolić na inwestycję w komfort swojego dziecka? Na drugim biegunie komfortu znajdują się także materace piankowe. Ale jest to już inny rodzaj pianki. Ten, stosowany w inkubatorach, gdzie komfort decyduje o życiu dziecka. Chodzi tu o piankę termoelastyczną, pozwalającą na przyjęcie optymalnie fizjologicznej pozycji przez dziecko, dzięki dopasowaniu w oparciu nie tylko nacisk, wywierany przez dziecko na materac, ale także przez działanie ciepła ciała dziecka na reagującą na to ciepło piankę. Tego typu materacem jest Mały VIP, materac termoelastyczny dla dzieci (zwróć uwagę na oddychający pokrowiec z funkcją szybkiego odparowania wilgoci). Świetnym materiałem dla dzieci jest także lateks. Materace lateksowe (z wysokojakościowego! lateksu), zapewnią Twojemu dziecku bardzo dobre warunki. Lateks jest naturalnie antybakteryjny, dobrze oddycha i wentyluje się. Nie zatrzymuje wilgoci, i świetnie sprawdza się w łóżeczkach dla dzieci. (Nasza firma nie posiada materacy lateksowych w wymiarach na łóżeczka dziecięce, dlatego w tym wypadku musimy Cię odesłać do sklepów konkurencji). Dla matek, które za nic w świecie nie dadzą się przekonać, że mata kokosowa nie jest jedynym najlepszym podłożem dla ich dzieci, powstał materac Miki. Ten materac zbudowany jest w oparciu o podkład sprężynowy, na którym znajduje się mata kokosowa. Jeśli już musisz mieć kokos, to zadbaj chociaż o warstwę sprężynującą pod spodem. |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
WYJDE Z SIEBIE I STANE OBOK !! przyjechala kuznka i tekst po co lozeczko zlozyliscie a ja sie pytam czemu nie a ona do mnie zebys nie plakala, poord jest o wiele ciezszy z***utałam ją i sie skonczyla gadka, ale co sie wkurzylam to moje;/
|
|
#2700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

i ja zamierzam tam oczywiscie pojsc

bo ja nienawidze

pomocy