![]() |
#2581 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() ![]() magda1706 - ja nie oceniam Cie, nie uważam że jesteś po**bana ![]() ![]() ![]() Izuniaa_ - ja bym się nie zdecydowała... Po tygodniu to nic się o chłopaku nie wie, tylko tyle co sam Ci chciał o sobie powiedzieć. Wg mnie nie było to odpowiedzialne. JA bym po tygodniu nie pojechała z nim samochodem, jeszcze w ciemne pole ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-22 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Przyczajenie
|
Hmmm...
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli checsz powiedzieć że każda dziewczyna powinna się oddawać facetowi poznanego po tygodniu? bomba, to ja jestem zdewociała bo oddałam się po 2 latach. A gdyby Cię wykorzystał i zostawił to byś była glupia i nawina tak? a jeśli Cię nie zostawił? to miałaś farta i tyle. To samo się tyczy innych tego typu szybkim wskokom do łóżka. Fart i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Przyczajenie
|
Hm. Mam pewien problem. Mam nadzieję, że coś mi powiecie dziewczyny, uspokoicie, bo trochę się martwię, a nie mam kompletnie z kim o tym porozmawiać...
Mianowicie. Wczoraj przeżyłam swój pierwszy raz. Udawałam przed tym chłopakiem, że to już nie pierwszy raz (wiem, że to głupie, ale pomińmy to...), w każdym razie nie było krwi co mnie bardzo zdziwiło. Jednak na początku bardzo mnie bolało, później już nie, więc sądzę, że błona dziewicza została przebita. Później bolało mnie już tylko wtedy, kiedy brał mi nogi do góry, w normalnej pozycji było nawet przyjemnie. Tylko, że jest coś co mnie trapi... Od wczoraj strasznie boli mnie całe podbrzusze (jajniki, macica, etc.). Nie wiem, czy to jest normalne, czy tak powinno być, ale trochę mnie to martwi... Proszę was kochane o odpowiedź na te dwa pytania: Dlaczego nie było krwi, oraz czy ten ból jest normalny. Z góry dziękuję za pomoc i czekam. Martwię się... Pozdrawiam.
#2586 |
Zakorzenienie
|
hmm ciesz sie ze nie bylo krwi jakby byla chlopak dowiedzialby sie ze klamas co do swojego nie pierwszego razu
![]() co do drugiego nie powinno bolec widocznie to pozycja nie dla ciebie ale najlepiej pojsc z tym do ginekologa i mu o tym powiedziec a on cie zbada |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyna się "oddała" (a facet co robi? "daje" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | |
Zadomowienie
|
Twoim problemem jest to że cię wkurzam i to ze nie umiesz wyciągać wniosków z opinii innych, jeżeli moje posty a tym bardziej ten to narzucanie innym swojego zdania to naucz się czytania ze zrozumieniem.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to może masz spowolnione procesy myślowe ? może warto się nad tym zastanowić? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
żal, po prostu żal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zadomowienie
|
no, niesamowity żal
![]() jeżeli twoim zdaniem brak szacunku można wyłapać po treści, bez werbalizacji to już nic nie muszę dodawać. Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-22 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast jesli mialabym zaczac wspolzycie, to szczerze mowiac nadal bym sie tej wpadki obawiala - nie ze wzgledu na faceta, natomiast na to, ze jestem za mloda na dziecko. Z drugiej strony potrzebuje bliskosci od tego kogo kocham, wiec narazie wypelniam to poznawaniem siebie. I na spokojnie, nigdzie mi sie na szczescie nie spieszy ![]() Masz racje, ze najlepiej byloby zaczac wspolzycie w momencie kiedy jest sie gotowym do podjecia jakichkolwiek jego skutkow. Czasami to nielatwe ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Dziewczny odpuśccie sobie, bo będą punkty.
MOżna na tym etapie skończyć jałową dyskusję. ![]()
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Raczej na pewno nie do Ciebie
![]() Zgadzam się, że najlepiej by było jakby kazdy rozpoczynał wspóżycie wtedy, gdy jest materialnie gotowy na ponoszenie konsekwencji. Ale tak naprawdę większość ludzi, z wyjątkiem tych co mają bajecznie bogatych rodziców, jest gotowa dopiero gdy ma już pracę, najlepiej stałą i odpowiedzialnego partnera. A i oczywiście, żeby mieli gdzie mieszkać ![]() ![]() Bo tak może i będziemy mogli dziecko wychować, utrzymać, ale wiąże się to np. z rezygnacją ze szkoły albo studiów, czy też przeniesieniem na inny tryb(co w przypadku niektórych kierunków nie jest możliwe), niemożnością spełniania swoich zachcianek, marzeń itp.
#2595 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Hehe, ja kiedyś sobie tak założyłam, że seks dopiero po maturze, żeby sobie życia nie zniszczyć przypadkiem ![]()
![]() |
#2598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Przyczajenie
|
witam
![]() hmm chcialam sie podzielić swoimi obawami.. o mój pierwszy raz ... chce to zrobic... ale boje sie konsekwencji w sensie ciazy... i ze nie podołam jakiejs sytuacji w trakcie tego pierwszego razu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
bez sensu brać tabletki przed pierwszym razem bo nie będziecie na pewno mieć okazji na to by często się kochać. Wystarczy prezerwatywa a jeśli bardzo się boisz to zaplanujcie ten dzień na dni przed okresem kiedy powinnaś być niepłodna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Bez sensu jest stwierdzenie, że bez sensu. Ja bez tabletek bym nie rozpoczęła współżycia, bo nie ufam prezerwatywom. Co z tego, że nie było tak często okazji do seksu? Ważne, że nie było stresu o ciążę.
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
jak to wygląda z krwawieniem? wiem, że u każdej kobiety przebiega to różnie, ale czy zaraz "po" trzeba lecieć do toalety założyć wkładkę/podpaskę? Czy krwawienie, jeśli wystepuje, to nie tak od razu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do krwawienia nie mam pojęcia bo przebiłam błonę źle dobranym tamponem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Gdzie jest powiedziane, że dopiero od 21 lat powinno się brać tabletki?
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
każdy dobry ginekolog Ci to powie ale teraz najczęściej spotyka się tylko takich, których gabinety są oblepione ulotkami i gadżetami Yaz. Dziewczęta rozwijają się płciowo mniej więcej do tego wieku, stabilizuje się gospodarka hormonalna. Dopuszczalne jest stosowanie przez pół roku Diane35 i jej podobnych w szczególnie ciężkich przypadkach trądziku młodzieńczego ale po konsultacji endokrynologa. Dawka hormonów stale się zmniejsza i kobieta czuje się dobrze przy dobrze dobranym poziomie leku ale młodszym kobietom zaleca się jednak metody mechaniczne - jak kondom. Poza tym znajdź 18-latkę, która nie pije, nie żyje w stresie oraz ma uregulowany tryb snu. A koleżanka po wypadku samochodowym chodzi na rehabilitację ruchową z dwoma takimi po wylewie, efektami lekarskiego zapierania się, że można dzieciakom dawać tabletki hormonalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, ja chodzę do bardzo dobrego ginekologa i jakoś nie powiedziała mi nic na temat wieku, a wyobraź sobie, że nawet nie ma gabinetu obklejonego yazem! Wymyślasz.
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Na NFZ też płacisz? Nie, a przecież też młodszym się wypisuje. Gdyby było ograniczenie wiekowe, to byłoby o tym wiadomo, jestem tego pewna.
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie dla Ciebie przejrzałam 1001 raz ulotkę moich tabletek i mówię jeszcze raz, NIE MA informacji na temat wieku. Poza oczywistą, żeby trzymać zdala od dzieci, ale ten tekst jest w każdej ulotce każdego leku. Tylko, że to zdanie nie tyczy się już osób po 16 r.ż. (może wcześniej) .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.