Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 20:10   #2761
Mo_Nika
szamanka

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Chciałam zrobić dziś sobie nutellę z aromatem rumowym ale w sklepie nie było rumowego...
Stary 2010-02-22, 20:11   #2762
Mariolcia =P
Zakorzenienie

co to sa chmurki berlinianki? jakis nowy specjal?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:12   #2763
kamelleon_2005
Raczkowanie

Ja dzisiaj tez sie objadlam, najpierw zupka jarzynowa, a potem nalesniczki ze szpinakiem....mmmmmm mniam, jak tak dalej pojdzie to przytyje zamiast schudnac Apropo zupki to jest taka mieszanka warzywna Hortex bez ziemniaczkow,tylko tam jest groszek, wiec go wybralam przed ugotowaniem.Dodatkowo dodalam sobie brukselke, kalafiorka i fasolke i zaprawilam pomidorkami.
Narazie nie mam odwagi robic zadnych deserow, bo nie chce przytyc albo stanac w miejscu. Jak schudne do 61kg to zaczne myslec o tych deserkach, a nie powiem zebym nie maila ochotki na ten serniczek albo nutelle Ale jak tylko zaczynam myslec o slodkich to natychmiast staram sie skupic na czyms innym, zebym nie ulegla i narazie dzialaPoki co wypilam ziolka przeczyszczajace i czekam na rezultata bo od 4 dni nie bylam w toalecie,mimo jedzenia otrebow.
Kobietki mam pytanko odnosnie aromatow,jakie kupujecie?Bo ja spotkalam sie z takimi co maja w skladzie olej roslinny, a takich podobno nie mozna Dopiero jestem 8dzien na diecie wiec poki co smakuje mi naturalny smak ale warto sie przygotowac na chwile slabosci,kiedy otworze lodowke i zrobi mi sie niedobrze na widok napisu naturalny
Wiec jaki Wy kupujecie?i gdzie kupujecie?
Stary 2010-02-22, 20:12   #2764
LadyHoneyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Chciałam zrobić dziś sobie nutellę z aromatem rumowym ale w sklepie nie było rumowego...
ja ostatnio taką zrobiłąm i smakowała jak jakaś prawdziwa czekolada z nadzieniem alkoholowym hehehhe
LadyHoneyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:12   #2765
Milky
Raczkowanie

GG do Milky

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o ten z Eveline to naprawdę polecam dziewczyny! mi bardzo pomaga! nawet jeśli na was (nie daj Boże) nie zadziała to jest to strata jedynie 13 zł ale polecam go naprawdę... ja stosuję go 2 razy dziennie, zdarza się że raz jak zapomnę albo mi się nie chce ;p no i przed smarowaniem robię bistowi zimny prysznic to tak na poprawę krążenia. i naprawdę to działaaaa
A Tobie Milky to się przyda napewno w osiąganiu naszych pięknych, kształtnych 'maluchów' xD hahahha
PS. a jak tam Ci idą ćwiczonkaa?
kupię, kupię, kupię już sobie obiecałam jutro wyprawę do rossmana ćwiczenia idą, idą aż mięśnie wrą na razie może i efektów nie widać... ale cierpliwość na pewno popłaci maluchy będą kształtce czy chcą czy nie... a tak w ogóle to w końcu ubył mi w nich 1 cm

wygrzebałam mój notes z pomiarami, pora i na mój bilans po prawie 2 miesiącach dukania

Waga: Było 79 jest 68,1 a było nawet 3 dni temu 67,9
Ramię: 33 cm jest 30
Pod biustem było 89 jest 87,2
Biust: było 1o2 jest 100
Łydka: było 42 jest 39,8
Udo: było 64 jest 56,7
Pupa : było 109 jest 106
Boki: wcześniej nie mierzyłam, ale obecnie jest 100
Pas: było 91 jest... 83,5

Ogólnie dla mnie to jest DIETA CUD mama mówi, ze niknę w oczach... chyba nawet za szybko.. ale może to dlatego, że startowałam z otyłością...

jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę

Milky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:12   #2766
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Grubaska tez mialam ten problem z fasolka jednak nie jestem sama fasolke mozna
Ale tylko szparagowa, biała taka jak do zupy (tzw. jaś) już nie.
Stary 2010-02-22, 20:14   #2767
Mariolcia =P
Zakorzenienie

no no jas to fasola taki dostojny Jan bije mi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 20:15   #2768
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
co to sa chmurki berlinianki? jakis nowy specjal?
są na Smacznym, kanapeczki, lekke jak chmurki

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:16   #2769
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez uluss1 Pokaż wiadomość
Emilia25 jestem na Dukanie i na forum 6 tyg. i nie zauwazylas chyba ze te pytanie o test to byl zarcik
Aaaa, przepraszam. To proszę powiedz mi w takim razie, można mąkę kukurydzianą? I gdzie jest przepisownia? A, i zamiast otrębów owsianych, można płatki, prawda?? (Nie bijcie, żart )
Stary 2010-02-22, 20:17   #2770
Mariolcia =P
Zakorzenienie

aaa te to wiem wiejskie zastanawiam sie co sobie zjesc jutro na sniadanie, chlebek czy rozpustne kanapeczki a Wy co jutro planujecie?

Stary 2010-02-22, 20:17   #2771
Grubaska_38
Przyczajenie

Cytat:
Grubaska tez mialam ten problem z fasolka jednak nie jestem sama fasolke mozna
Wielkie dzięki
Grubaska_38 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 20:19   #2772
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez kamelleon_2005 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tez sie objadlam, najpierw zupka jarzynowa, a potem nalesniczki ze szpinakiem....mmmmmm mniam, jak tak dalej pojdzie to przytyje zamiast schudnac Apropo zupki to jest taka mieszanka warzywna Hortex bez ziemniaczkow,tylko tam jest groszek, wiec go wybralam przed ugotowaniem.Dodatkowo dodalam sobie brukselke, kalafiorka i fasolke i zaprawilam pomidorkami.
Narazie nie mam odwagi robic zadnych deserow, bo nie chce przytyc albo stanac w miejscu. Jak schudne do 61kg to zaczne myslec o tych deserkach, a nie powiem zebym nie maila ochotki na ten serniczek albo nutelle Ale jak tylko zaczynam myslec o slodkich to natychmiast staram sie skupic na czyms innym, zebym nie ulegla i narazie dzialaPoki co wypilam ziolka przeczyszczajace i czekam na rezultata bo od 4 dni nie bylam w toalecie,mimo jedzenia otrebow.
Kobietki mam pytanko odnosnie aromatow,jakie kupujecie?Bo ja spotkalam sie z takimi co maja w skladzie olej roslinny, a takich podobno nie mozna Dopiero jestem 8dzien na diecie wiec poki co smakuje mi naturalny smak ale warto sie przygotowac na chwile slabosci,kiedy otworze lodowke i zrobi mi sie niedobrze na widok napisu naturalny
Wiec jaki Wy kupujecie?i gdzie kupujecie?
Radzę nie hamować zachcianek na słodkie, bo jak Cię kiedyś najdzie, to nie wytrzymasz i rzucisz się na pierwszą lepszą czekoladę lub batona. Zrób sobie nutellę, my wszystkie ją jemy, a i tak chudniemy.
Stary 2010-02-22, 20:22   #2773
Emila3000
Zakorzenienie

dziewczy a o jakim tescie mowicie.... ? na IQ.... ?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:22   #2774
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
aaa te to wiem wiejskie zastanawiam sie co sobie zjesc jutro na sniadanie, chlebek czy rozpustne kanapeczki a Wy co jutro planujecie?
jako ze dzis byly nalesniki, jutro tylko jajka i moze wiejski zobaczymy bo mam taki obiad zaplanowany ze zostanie mi na kolacje nawet.....
ah i takie ptynie mam bo ja sie boje chleb dukanowy jesc....ze niby na II faze tak? ok ale mozna w takim razie na proteiny czy na pw ja juz sie pogubilam w tym serio a zjadlabym cos chrupiacego

wlasnie przez dwie godziny ukladalam plan zajec na uczelnie,za puszczanie tak ludzi na taki samopas powinni karac....

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

Edytowane przez mav
Czas edycji: 2010-02-22 o 20:27
mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:23   #2775
OnlyMee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grubaska_38 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam 2 pytanka. I nie denerwować mi się tu, bo same sprawdźcie, że troszkę niedokładnie jest to sprecyzowane na pierszej stronie
Pisze w warzywach dozwolonych, że można fasolę szparagową, a potem w zakazanych (ewentualnie w niewielkiej ilości) znowu ta fasola jest, więc co z nią, bo uwielbiam
Drugie pytanko.. buraki i marchew nie do wszystkich dań, wiec do czego można je jeść? Wiem, pewnie już było, ale nie dam rady w ciągu kilku dni przeczytać setek stron, więc bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

Odnośnie fasolki szparagowej, to wg książki jest w warzywach DOZWOLONYCH, na temat ilości jej spożywania nie ma ani słowa, więc można ją jeść jako warzywko do mięska.
Natomiast marchew i buraki jako Dopuszczalne, możesz jeść samą marchewkę jako przekąskę lub dodawać do zup, zapiekanek itp. Tak samo jest z buraczkami.

Odpowiecie na mój post z poprzedniej strony?

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:23   #2776
LadyHoneyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milky Pokaż wiadomość
kupię, kupię, kupię już sobie obiecałam jutro wyprawę do rossmana ćwiczenia idą, idą aż mięśnie wrą na razie może i efektów nie widać... ale cierpliwość na pewno popłaci maluchy będą kształtce czy chcą czy nie... a tak w ogóle to w końcu ubył mi w nich 1 cm

wygrzebałam mój notes z pomiarami, pora i na mój bilans po prawie 2 miesiącach dukania
...

Ogólnie dla mnie to jest DIETA CUD mama mówi, ze niknę w oczach... chyba nawet za szybko.. ale może to dlatego, że startowałam z otyłością...
efekty powinny już jakieś być na wakacje także wyskoczymy w lipcu na plażę i facetom oczy zbieleją jak nas zobaczą a ja chyba zacznę sobie ćwiczenia Tamilee Webb -Ja chcę mieć taki brzuch już sobie ściągnęłam, poczytałam opinie i ponoć dobre one są a brzuch też trzeba zrobić na cacy jeszcze ramiona ściągnę i dołączę o ile przy brzuchu nie będę już wykończona
no ładnie schudłaś
mi dzisiaj powiedzieli w szkole "Aga ale Ty kurde schudłaś! Ty przestań bo nam niedługo znikniesz! chudzielec będziesz!" :P .... ale do chociażby zgrabności to jeszcze sporo kg do zrzucenia...
LadyHoneyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:24   #2777
zytek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milky Pokaż wiadomość

Waga: Było 79 jest 68,1 a było nawet 3 dni temu 67,9
Ramię: 33 cm jest 30
Pod biustem było 89 jest 87,2
Biust: było 1o2 jest 100
Łydka: było 42 jest 39,8
Udo: było 64 jest 56,7
Pupa : było 109 jest 106
Boki: wcześniej nie mierzyłam, ale obecnie jest 100
Pas: było 91 jest... 83,5

systemem 5/5 rozumiem? bo sama na niego przeszlam po 3/3, podobno najlepszy z wiekszosci glosow od Dziewczyn..
zytek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:25   #2778
kamelleon_2005
Raczkowanie

A jak czesto jecie ta nutelle?Mozna codziennie?
Aha i ponawaim pytanko apropo aromatow, uzywacie tych na bazie olejow? Takich typowych co do ciast sie dodaje, w takich malutkich szkalnych buteleczkach.?W sumie to tego sie kropelke dodaje, wiec chyba taka kropelka nie zaszkodzi
Stary 2010-02-22, 20:26   #2779
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
jeruna ile korzyści za jeden klik
no to w takim razie .... klik
Grunt to dobra argumentacja

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
A u mnie czasem mam wrażenie, że same rumowe mają
edit:
kamelleon co do aromatów - firma LIBELLA robi aromaty bez oleju

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:26   #2780
Aprrril
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamaga1 Pokaż wiadomość
A ja dzis z braku coli zero kupilam ligt i tak z ciekawośći sobie skład czytałam...i pół dnia się zatsanawiałam czym, prócz puszki one się różnią....a wystarczyło na wizaż wejś żeby dowiedzieć się, że niczym

Kurczę, a wiecie, że ja czuję różnicę? Cola zero jest jakby mniej słodka.. Może to już kubki smakowe fiksują, bo nie doczytałam tej książki dokładnie i walnęłam sobie 5 dzień na proteinach I tak bym pewnie ciągnęła jeszcze dwa dni, gdybym nie wlazła na forum A chcę zrzucić ok. 10-12 kg, więc pewnie 5 dni już wystarczy

Od jutra warzywka!!!
23.02.10: 68,9 kg
26.02.10: 67,9 kg
06.03.10: 66,1 kg
13.03.10: 65,2 kg
23.03.10: 64,8 kg
Cel: 60,0 kg No może z rozpędu 58 kg
NIE PALĘ od: 20.03.2010
Aprrril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:27   #2781
zytek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
Odnośnie fasolki szparagowej, to wg książki jest w warzywach DOZWOLONYCH, na temat ilości jej spożywania nie ma ani słowa, więc można ją jeść jako warzywko do mięska.
Natomiast marchew i buraki jako Dopuszczalne, możesz jeść samą marchewkę jako przekąskę lub dodawać do zup, zapiekanek itp. Tak samo jest z buraczkami.

Odpowiecie na mój post z poprzedniej strony?
specjalnie pomknelam w poszukiwania Twojego pytania z poprzedniej strony, ale nie pomoge, nie amciam zupek na dukanie
zytek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:27   #2782
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ja dodawalam tych na oleju, mysle, ze 3 kropelki nie zaszkodza, ale mam tez te na alkoholu, dostepne w kauflandzie i auchan i nie wiem gdzie jeszcze

Stary 2010-02-22, 20:29   #2783
duleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
wszystkie zupy maja kartofle w skladzie... wiec odpadaja.... tylko nie ktore barszcze ukraunskie nie maja... a jest bardzo dobry.... zwlaszcza z jajcami...
Nie wszystkie znalazłam ostatnio na zakupach http://mrozonki.hortex.com.pl/x.php/...-jesienna.html ale jeszcze nie robiłam, więc nie wiem. Chyba jutro zrobię, dorzucę do tego cycocha z kurczaka i duuużo natki
A barszcz ukraiński tez kupiłam, ale będę musiała wywalić fasolę czerwoną, bo dodali. Podłe producenty ;]
duleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 20:31   #2784
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
ło matko jak Wy ekspresowo piszecie, skończyłam Was czytać o 16-ej, a do tej pory naleciały 4 strony wątku

jutro lecę na zakupy Dukanowe, a następnego dnia startuję.
Książka przeczytana od deski do deski.

Dziewczyny można jeść w fazie czystych protein mięsko (to dozwolone), ale gotowane nie na samych kostkach rosołowych, ale również na warzywach? oczywiście chodzi mi o konsumpcję bez warzyw. Dla męża i córci rosołek lub inna zupka, a dla mnie mięcho

Skąd wiecie ile jest nabiału lub skrobii dozwolonej na dzień? (1 strona wątku) Dukan pisze tylko o 2 jogurtach owocowych, więc się zastanawiam skąd wasze wnioski.

i ponawiam pytanie kilka postów wyżej napisane przez inna Dukankę. Zajadacie na diecie zupki z dozwolonych składników? Dukan ani słowa nie mówi o zupach, a są takie smaczne
1. moim zdaniem można
2. 1 łyżeczka skrobii i do 1 kg nabiału dziennie -- książka
3. nie jadam ale nie widzę problemu, żeby je jeść oczywiście tak jak piszesz - tylko dozwolone warzywka. zupka na II fazie

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:32   #2785
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Grunt to dobra argumentacja

edit:
kamelleon co do aromatów - firma LIBELLA robi aromaty bez oleju
to moze wam powysylac rumowe i inne takie

ah ja rowniez kliknelam

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:37   #2786
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość
ja ostatnio taką zrobiłąm i smakowała jak jakaś prawdziwa czekolada z nadzieniem alkoholowym hehehhe
Właśnie marzy mi się coś takiego

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Znaczy w tym sklepie co ja byłam, to w ogóle nie było żadnych...
Stary 2010-02-22, 20:40   #2787
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duleczka Pokaż wiadomość
Nie wszystkie znalazłam ostatnio na zakupach http://mrozonki.hortex.com.pl/x.php/...-jesienna.html ale jeszcze nie robiłam, więc nie wiem. Chyba jutro zrobię, dorzucę do tego cycocha z kurczaka i duuużo natki
A barszcz ukraiński tez kupiłam, ale będę musiała wywalić fasolę czerwoną, bo dodali. Podłe producenty ;]
nie lubie karafiora wiec odpada... ;p

35 min na rowerku jezdzilam... od wrzesnia pierwszy raz.... wiec dzisiaj tak dla relaksu sie przejechalam.... nie chce miec zakwasow.... od jutra zaczynam mocniej cwiczyc....
moze kolejne pol hula hopa... ????

mam takie zwykle hulahopy, tylko ze duze...
dziewczyna ktoras z was ma te fitnes... pamietam ze ktos sobie kupil takie professional...

czyms sie roznią... dodam ze krece 2 naraz.... dla lepszego efektu

ide do graciarni ich poszukac i odkurzyc...
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 20:42   #2788
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez kamelleon_2005 Pokaż wiadomość
A jak czesto jecie ta nutelle?Mozna codziennie?
Aha i ponawaim pytanko apropo aromatow, uzywacie tych na bazie olejow? Takich typowych co do ciast sie dodaje, w takich malutkich szkalnych buteleczkach.?W sumie to tego sie kropelke dodaje, wiec chyba taka kropelka nie zaszkodzi
Ja jem słodkości mniej więcej raz na tydzień (zazwyczaj się to sprowadza właśnie do nutelli albo shake'a czekoladowego czyli rozcieńczonej jogurtem nutelli). Aromatu, jeśli już używam (jak na razie zdarzyło mi się raz) to właśnie tej w szklanej buteleczce.
Stary 2010-02-22, 20:45   #2789
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja jem słodkości mniej więcej raz na tydzień (zazwyczaj się to sprowadza właśnie do nutelli albo shake'a czekoladowego czyli rozcieńczonej jogurtem nutelli).
Raz na tydzień - mądrze... Ja zdecydowanie za często nie kupuję więcej mleka w proszku, koniec!
Stary 2010-02-22, 20:46   #2790
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek99 Pokaż wiadomość
Berlinianka zdolna dziołcha jesteś!

Cytat:
Napisane przez Klaudyna1988 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Cię Berlinianko za te przepyyyszne naleśniki :-D są po prostu mega, od miesiąca nie miałam w ustach nic tak słodkiego i pysznego Dziękuję :-*

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Gratuluje i egzaminu i III fazy

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
są na Smacznym, kanapeczki, lekke jak chmurki

Ahhh, się napociłam odpisując.

Idę sernik robić, bo mnie jutro na piwo wyciągają, żebym miałam co jeść na wychodnym
Kiedyś to się kanapki brało poza dom, teraz targam serniki

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-02-22 o 20:47
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości