|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Zahario, Miriam jak zwykle czarująca
![]()
#2762 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
A my na spacerze bedac dorwalismy kuriera na naszym osiedlu i musial nam przesylki szukac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Guciu ciesze sie ze tescik jedna kreseczka
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Gucia gratuluje jednej kreseczki
![]() ![]() Zaharia Miriam jest po prostu jak laleczka ![]() Kachula ![]() ![]() Ja nie mam sily....André spal dzisiaj w ciagu calego dnia 1,5 godz! ![]() Juz sama nie wiem co jest nie tak.....ale wiem, ze mam dosyc... ![]()
#2764 |
Zadomowienie
|
Zahario
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy za ok 3 tyg powtórzyć badanie, ale pewnie nie wytrzymam i pójde wcześniej. dzieciaczki śliczne i sto lat sto lat dla wszystkich jubilatów!!! ![]() ![]() a oto Olka dziś rano i przed chwilą: Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-22 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kachula, Ela, wasze dzieciaczki bombowe ![]()
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a widzialyscie na poczekalni ze juz sa mamusie listopadowo-grudniowe 2010???Jeny jak ten czas leci,pamietam jak Dudziakowa zakladala watek ..... ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Zadomowienie
|
No własnie...szkoda że Dudziakowa tak mao sie odzywa- ja z tych początków to najbardziej ciebie Kachula pamiętam, Agusie i Dudziaka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki słodkości mniamności
![]() Cytat:
ale to nic - TZ wrocił z pracy i pyta - jak dzis? no ja że kiepsko a on do mnie to idz na spacer z Izą przewietrz się i poszłyśmy do mojej siostry - posiedziałam tam prawie 2 godziny - Grześ cały dzień się przystawiał do kupiny i co - weszłam do domu wziełam go na ręce a ten srrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr r - no mama to naj do wszystkiego ![]() teraz siedzi w lezaczku i sie msci na maskotkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Nie znam takiej.... ![]() Cytat:
No to poczulas sie wyteskniona i powitana w domu, co? ![]() Moje dziecie pospalo godzinke ![]() ![]() Malza nie ma jeszcze....niedlugo bedziemy sie kapali wiec pewnie wroci jak maly bedzie juz spal... ![]()
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
wyteskniona na max - usłyszał moj głos i się obudził
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no wtedy sie udzielalam duzo,poczatek zwolnienia to siedzialam w domu i sie nudzilam Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
Dzieci słodkie jak zwykle
![]() Dominisia i Miriam, ach te czuprynki ![]() Olka fajne minki robi, a w tej sukienusi i rajstopkach po prostu bomba ![]() Matik jak zakozaczył z tym konikiem ![]() A Grześ jest taki całuśny że och i ach ![]() Co do wakacji, to nie podam linka bo nie mam, namiary dostałam od kuzynki, bo to jakaś znajoma znajomej ![]() W każdym razie bardzo tanio, a jeśli chodzi o miejsce, to Chłapowo, czyli pomiędzy Jastrzębią Górą w Władysławowem ![]() Byliśmy u lekarza, miał dla nas całe 5 minut ![]() Oskrzela czyste, jakaś infekcja gardła, ale niepotrzebne lekarstwa bo karmię piersią ![]() ![]() Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje i kazał mi przyciskać głowę Filusia w lewą stronę, jak pokazał, to Filuś się wydarł jak poparzony. Zdziwił się bardzo, że nie zauważył u Filusia wcześniej tej asymetryczności, bo on jest na to "bardzo wyczulony" ![]() W każdym razie, to nie jest nic groźnego, ale jeśli nic z tym nie zrobię, to grozi mu skolioza w wieku lat 12 i niezgrabność, " na wuefie nikt go do grania w piłkę nie wybierze" ![]() I jeszcze mnie poinformował, że na rehabilitację czeka się bardzo długo, więc pewnie i tak będę musiała wziąć prywatnie rehabilitanta, bo nie mogę sobie pozwolić na czekanie miesiąc czy dwa ![]() I w ogóle to ja chromolę państwową służbę zdrowia ![]() Nie wiem, na co idą moje składki ![]()
#2774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BROMBUSIA normalnie bym pomyślała że byłaś u mojego lekarza którego juz zmieniłam ![]() u mnie to samo wysypka zejdzie bo dzieci tak często mają a spinanie się i kręcenie wiercenie to normalne bo dzieciaczek rośnie i zaczyna się juz wiercic bo więcej go ciekawi no nieźle a jak zmieniłam lekarza to wychodzi na to że ma nietolerancje na mleko ale dowiem sie w środe lub w czwartek bo ona chce jeszcze najpierw zobaczyć wyniki ale niewiem bo dziewczyny mi tu radzą żebym już jej zmieniła te mleko ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- dziewczyny poklikajcie na mnie bo dopiero zaczynam zbierać głosy i mam malutko jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Raczkowanie
|
Tyle sobie pozaznaczałam i wszystko mi wcięło
![]() ale to jest pewne, że: - wszystkie dzieciaczki śliczne jak zawsze ![]() - dla obchodzących okrągłe daty kalendarza ![]() - kliknięcia uczynione ![]() katekatee, brombusia ci lekarze to aż się proszą o ![]() ![]() U nas babka ma tylko jednego małego plusa bo skierowania wypisuje lekką ręką ale pod warunkiem, że się o nie upomnę ![]() Muszę sie pochwalić, ze Zosia przytyła mi 210g w ciagu tygodnia ![]() ![]() ![]()
#2776 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() ![]() ![]()
#2777 |
Zakorzenienie
|
Od 2 w nocy praktycznie do teraz moja Malutka w ogole nie spala, dopiero padla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tak jak myslałam, skierowanie do szpitala... znowu Prokocim nas czeka jak dojde do ładu z ich formalnowością. Dostałam skierowanie z poradni chirurgicznej u nas do szpitala. A babka w rejestracji w Prokocimu wmawia mi, ze msuze mieć skierowanie do pordani a nie szpitala:| Czujecie z poradni do poradni- jakie to durne!!! ALbo an głupią babe trafiłam albo mają chore wymogi żeby przedłużać tlyko oczekiwanie na konkretne działania!!! Zła jestem, bo nie dość, że przerażona tym co znowu czeka Piotrusia to jeszcze to. le zadzwonie tam rano to moze przełączą mnie do lekarza- z nimi idzie preezej coś załatwić niż z tymi folondrami w rejestracjach... ewidentnie leją na wszystko wyklepią co wyklepia i się rozłanczają... Mamy jutro pierwsze szczepienia...Pytałam panią chirurg czy mozemy się szczepić przy tych przepuklinach- powiedziała, ze tak... zobacze co jutro pediatra na to, bo an chłopski rozum wydaje mi się, ze dobrze zaszczepić go na te rotawirusy i skojarzonymi przed kolejnym pobytem w szpitalu żeby czego nie złapał... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Zebra, będę trzymać mocno kciuki, żeby ta przepulkina u Piotrusia była ostatnią kłodą i żeby też szybko to zostało wyleczone
![]() Ehh... miałabym ochotę pójść na spacer, tyle tylko, że samej mi się nie chce, a Sandry przecież ani nie zostawimy samej w domu, ani nie będziemy teraz nigdzie wyciągać
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-22 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego Dobrego dla małych Jubilatów
![]() Dzieciaczki oczywiście śliczne. Mam pytanko do mamuś które karmią co brały lub można brać na przeziębienie ![]() Zebra trzymam za Was kciuki wszystko dobrze się ułoży ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2010-02-22 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Mamusie, przeleciałam tak pobieżnie - wszystkie dzieciaczki - urocze
![]() ![]() ![]() Mąż pojechal z synkiem do kuzynow do sasiedniej miejscowości tam maja dzieciaki i m.innymi chlopca w wieku Piotrka no i sie bawili dopoki ciocia nie wziela Piotrka za rękę i na góre go chciala zaprowadzić (piorun wie po co) i tak go prowadzila, że przyprowadzila go do męża zalanego krwią i wrzeszczacego - uderzył w schody z plytek Gdyby go nie trzymala to by sie nie przewrocil bo sie pilnuje i jest ostrożny i się asekuruje a ta idiotka trzymała dziecko i nie mial sie czym podeprzeć (nie wiem jak ona go trzymała) ![]() Wargę wewnątrz sobie nieźle rozcharatał... dluzszy czas krwawilo Mąż przywiozl go spiącego - mąż koszulka we krwi a synek bluza i buzia, zęby czerwone - wyobrażacie sobie co przeżyłam ![]() Przespał się trochę no i sie juz zasklepilo i nawet rosolek zjadł a potem dokazywał jeszcze z siostrą cioteczną ![]() Strasznie się zawsze o niego boję - ale takie przypadki są chyba nieuniknione w życiu... Madzia dziś całe szczęście grzeczna - jak zwykle ![]() edit. dziękuję za kliki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
Ditu dobrze, że wszystko się w końcu dobrze skończyło ale nie zazdroszcze takiego widoku!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-22 o 20:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moja tez tak czasem ma, moja pediatra powiedziala, ze nie ma nic gorszego jak zmuszanie bobasa do snu, ona sobie spi tyle ile jej potrzeba i zamiast sie martwic i przemowac mam zajc sie soba i dac sobie odpowiednia dawke. i tak jest jeden, dwa dni malo spi, a potem znowu slicznie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zebra - jestem z wami, wierze ze wszystko sie dobrze zakonczy.
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Gucia pół piwa sobie nalałam i troszke mi lepiej jakoś nie wiem nic mi to nie dalo, nic nie odczułam, bo taka ilośc to nie ilość ale mnie przymuliło nawet pranie małego w końcu wstawiłam i zacczynam się już przygotowywać na ewentualny szpital... co spakować, dokupić itd.... a melissy nie mam akurat ale nigdy na mnie nie działała- zawsze miałam problemy z zasypianiem i próbowałam tym sobie pomóc... ale mogłabym wypic ile by było i nic tak, że odpuściłam. Wiem, ze sie o mnie martwić zaczynają ale to mi nie pomaga... Karzą dbac o siebie tlyko jak kiedy zmusza się człowiek do jedzenia i zrobienia czegokolwiek w domu... Tu nie chodzi o ta jedną przepukline... a o to, ze to wszystko zwala się jedno za drugim. A maluszke ma ją anpewno przez ostatnie cierpienia płacze, zmainy miejsc, rytmów dnia... Przecież to czuje
![]() Żeby tylko udało mi się jutro zalatwić z tym szpitalem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |||||||
Zakorzenienie
|
Boszzz co za dzień.....
![]() Najważniejsza sprawa - trzymajcie się Zebro z Piotrusiem. W koncu wyjdziecie na prostą. Nie placz ![]() Cytat:
![]() Spacerowka super, bardzo mi się podoba, ale jak Wy z niej w domu na razie korzystacie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co z tymi bakteriami w moczu? Skąd Ty to wytrzasęłaś? Cytat:
Cytat:
Byliśmy dzisiaj na usg bioderek - wszystko pięknie, a potem wpadla przejazdem rodzina i ochom i achom nad Stasiem nie było konca, a on się świetnie czul w roli gwiazdora i dzialal na pełnych obrotach ![]() Za to jak poszli to padł i nie mozna go bylo nawet na kąpiel wybudzić. Jakos otworzyl oko w wanience, potem dwa razy chlipnął mleczka i padl znowu ![]() Nie umiem go usypiac w dzien ![]() Cytat:
Buziaki, ja spadam, mam zaległości w prasowaniu, a jeszcze rower dziś czeka.
![]() |
#2789 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bolało go wcześniej ale myślę, że teraz już coraz mniej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() nauczycielka na dodatek - w doope jeża ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Wtajemniczenie
|
O matko, wreszcie was nadrobiłam.
Widzę, że wzbudziłam niepotrzebną panikę z tym wystawianiem jęzorka. Chciałam się jedynie upewnić czy wasze maluszki też tak robią. Teraz się uspokoiłam. Cytat:
![]() ![]() Maria2008 ja mam termomentr Geratherm Duo temp. jestem z niego zadowolona. Guciu gratuluję jednek kreski ![]() wszystkie maluszki przesłodziutkie! Zeberko mam nadzieję, że z twoim skarbeczkiem wszystko będzie dobrze! Domi, moja Nila chyba 100 lat za muszynami z tym podnoszeniem głowy. ona jest w połowie tego co Polcia Dziękuję za wszystkie głosy na Vichy ale ja już się chyba poddałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.