![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: NPR-sposób na życie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
ja od niedawna zaczęłam przygodę z NPR i mam pewne wątpliwości. Jestem w 3 dniu cyklu i moje dotychczasowe temperatury to 36,2 36,2 36,3 Pomiary dokonuję o 7:00. Czy to, aby nie za niskie wartości? Czy coś robię źle czy po prostu tak ma być?
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo podobne, wiec wszystko ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
3. dzień cyklu, czyli jesteś w trakcie @? Ja w tym czasie zwykle też miałam takie temp., czasem nawet niższe. Każda kobieta jest inna, więc nie powinnaś się sugerować jakoś bardzo tym, jak mają inne kobiety. Najważniejsze jest, czy będziesz mieć skok temperatury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Przez te niskie temperatury zaczęłam panikować czy coś źle nie robię. No właśnie i tu zapewne będzie mój problem. Znając moje wątpliwie szczęście bez hormonów się nie obejdzie, by mieć owulację. Ale jeszcze kilka dni i wszystko będzie wiadome ![]()
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Chyba lepiej brać odpowiednie leki i wszystko wyregulować teraz bo później może być już zdecydowanie za późno. A co do skoku to ładnie odbiło ale po długości cyklu widać że coś jest nie tak.
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myśmy właśnie przechorowali III fazę. Jakbyśmy jeszcze chorowali naraz, ale nie, najpierw mąż a teraz ja. ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Jestem pewna, że to miesiączka. Trochę się wystraszyłam i poszłam do lekarza. Kobieta mnie zbadała i powiedziała, że to jest normalne krwawienie @. i że tak czasem może być. A za drugim razem, gdy u niej byłam (drugi taki krótki cykl) powiedziała, że musze przyjść na usg i wtedy zdecydujemy. (za tydzień) a co do skoku temp. to o ile musi skoczyć, żeby można było stwierdzić, że zbliża się owulacja?
dziękuję Wam za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza i druga wyższa temperatura muszą być tylko wyższe od wcześniejszych sześciu, to trzecia musi być wyższa o 0,2 od najwyższej z sześciu najniższych. Ja mam cykl gdzie między temperaturami jest różnica 0,05 stopnia a są to dwie różne fazy.
Najlepiej jak zrobisz to usg i poziom hormonów (?). Kobieta która prowadziła moje nauki przedmałżeńskie właśnie z powodu zbyt krótkiej fazy lutealnej poroniła swoją pierwszą ciążę.
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że zwykły gin od razu wyjeżdża z propozycja tabletki dwuskładnikowej (najlepiej na piękne oczy) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam badania i wszystko jest ok. nie ma żadnych niepokojących objawów. lekarka też powiedziała,że nie ma się czym martwić
![]() kochane, a jeśli śluz rozciąga się na ok 0,5 cm, to jak go interpretować? jako rozciągliwy czy nierozciągliwy? pozdrawiam ciepło w ten mroźny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiem jak interpretować śluz i jak go w karcie zapisać. rano był R, Bj, P, a później jest N, L i B. jak go zapisac w karcie obserwacji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Ten bardziej płodny.
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Jeśli chociaż raz w ciągu dnia pojawi się Bj to wpisujesz Bj
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Możecie zerknąć na mój wykres temperatury? Mam pytanie odnośnie tego, że cały czas rośnie mi temperatura. Czy tak może być? Ja mam niedobór progesteronu i chciałabym się też dowiedzieć, czy jeśli nie wezmę luteiny (bo tak ustaliłam z lekarzem, gdyż powoli mi się cykl stabilizuje na szczęście), to tak wysoka temperatura będzie do końca cyklu, czy spadnie? Czy jak zrobię jutro test, to wynik będzie wiarygodny czy jeszcze czekać (jutro mam trening i dlatego chciałabym zatestować jutro). Aha - nie robię obserwacji śluzu, gdyż jeszcze mam mało ustabilizowany cykl i dopiero w zeszłym cyklu śluz się pojawił (jeszcze nie zdążyłam się nauczyć go obserwować), to samo z szyjką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawidłowa faza lutealna to 12-16 dni a Ty z tego co widze masz 11 i jeśli się dobrze orientuje są tam jakieś zakłócenia? nie znam się na metodzie Rotzera (to ta metoda która stosujesz?) według Billingsa faza lutealna powyżej dni 16 gdzie tem jest powyżej lini pokrywającej i jest brak krwawienia to: ciąża lub przetrwałe ciałko żółte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do metody to nie wiem - sprawdzę na tej stronce, jaka to jest i napiszę. Co to znaczy przetrwałe ciałko żółte? EDIT: Niestety nie mogę znaleźć informacji, jaką metodą jest wykonywana interpretacja wykresów :/
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-02-18 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Rotzer sugeruje ciąże jak faza lutealna trwa dłużej niż 18 dni. Na test jest jeszcze za wcześnie.
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Pytałam też o to, czy normalne jest to, że temperatura mi nadal rośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Tak,normalne. Przynajmniej ja tak mam i nikt nic o tym nie mówił. Może ci spaść przed miesiączką, może ale nie musi.
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Dokladnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
![]() z powodów zdrowotnych zmuszona zostałam do odstawienia tabletek i postanowiłam, ze zaczne sie na powaznie obserwowac.. musze sprawdzic czy wszystko ze mna ok ![]() dzisiaj jest 5 dzien mojego cyklu, mierze temp. od poczatku mojego-mam-nadzieje-okresu i nic nie rozumiem ![]() czy na poczatku cyklu temp. ma byc nizsza czy wyzsza? czy alkohol bardzo podnosi temp? czy ma znaczenie fakt, ze moj termometr ma podzialke tylko do 1 miejsca po przecinku? (i jest elektroniczny) jestem totalnym laikiem, przejrzałam internet, byłam na kilku stronach, coś tam poczytałam.... mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzę, choć tak jak mówię, jestem prawdziwą początkującą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() termometr musi miec dwa miejsca po przecinku. wtedy będzie Ci zdecydowanie łatwiej zauważyć wzrost temperatury. Jeśli chodzi o początek cyklu, to musisz zobaczyc jak to u Ciebie jest. każda kobieta jest inna i dla jednej wysoka temperatura wcale nie jest wysoka ![]() ![]() ![]() pozdrawiam. Jakby co, to pisz. Na pewno Ci pomożemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zakładam, że podczas pierwszego cyklu nic się nie wie, prawda? bo ja nic nie wiem ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Ostawiłaś tabletki, przez jakiś czas możesz mieć "dziwne" wykresy i nic z nich nie wiedzieć. Organizm potrzebuje trochę czasu, żeby wrócić do normalności.
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trochę mi skacze ta temp., choć pewnie wykres jest też przez to taki "drastyczny", że mój termometr ma dokładność tylko do 1 miejsca po przecinku... ehh, chyba jutro popytam w aptece o lepszy term. ![]() poza tym mam problemy z interpretacją śluzu, zupełnie do mnie nie przemawiają te opisy (lepki? nierozciągliwy? to dla mnie to samo! ). Próbuję też z badaniem szyjki macicy, i poza tym że ją znalazłam ![]() ![]() ![]() cieszę się, że tu trafiłam, mam nadzieję że w razie jakiś moim wątpliwości znajdzie się tu ktoś pomocny, i nawet na najgłupsze moje pytania ktoś mi odpowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Ja mam ten Microlife MT 1622 i bardzo go sobie chwale
![]() http://www.mawia.pl/naturalne-metody...wania-rodziny/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba będę musiała zakupić przez internet ![]() po wczorajszych endokrynologu mam wiesiołka w tabletkach, castangus (dobrze zapamiętałam nazwę? chyba tak) i hihihi persen ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.