Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 09:40   #2821
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Czesc Wam mamusie

Dawno mnie niebyło co?????
Ale już jestem z wami
Mały miał ostatnio rozwolnienie ale już mu przechodzi.
Chcemy chrzcic Nikole i Wiktora 4 kwietnia ale niewiem czy nam to wypali bo brak kasy ta zima okropna jest a Grzesiek niepracuje bo jak na dachu maja robić jak to wszystko zamaznięte 3 tygodnie już jest na urlopie.

Mam do was pytanie ????????????????
Bo ja naprawde niewiem jak zachowac sie w kosciele itd mozecie mi napisac dokładnie od a do z jak to jest z tym całym chrztem ???????

Dziekuje
ja dopiero w czwartek sie dowiem co i jak z chrztem i się boję jak to w tym kosciele bedzie ale u nas 4kwietnia niechrzą dzieci bo to wielkanoc bede chrzciła 5kwietnia czyli w lany poniedziałek a byłam juz pytac ale musze iść w czwartek jeszcze raz gadać z księdzem jak to tam bedzie z tą moją siostrą czy bedzie mogła byc ta chrzestną

KROPKA MAGDAWIK dzięki za odpowiedzi:ro za:
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:44   #2822
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
witam

Brombi w końcu wiem jak wyglądasz Synuś to cały Ty!! mały przystojniak

moja córcia znów dziś spała pięknie od 20:30 do 8 rano, ale o 4 obudziła sie na cyca

Zebra- trzymam mocno kciuki za Piotrusia!!!

Gucia - jaka jestem z Ciebie dumna

Konspi ona się rozkłada na leżąco o tak: fotka
super ze wyniki sa w porządku

lucky- ślicz ta Twoja Perełka i sto lat z okazji 12tyg

zgadzam sie w 100%

dla ciotki! biedny synek! niestety takie rzeczy jeszcze nie raz nas czekają

kliknęłam

Niestety czekają - szczególnie jak ma się ruchliwe i ciekawskie dziecko
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam wpadla na was zaglosowac mam nadzieje ze zadnej nie ominelam...

Ja sie troche odizolowalam od perelki zeby jej nie zarazic bo kolejnych zastrzykow bym juz nie przezyla mam nadzieje ze mi szybko przejdzie bo mi tak jakos dziwnie ze nie moge sie do mojej kruszynki za bardzo zblizac

Ditu biedny Twoj maluszek, napewno to okropnie wyglada, moj brat jak byl maly to rozcia ware na lodowiski cos okropnego.

Paczka witaj i nic sie nie stresuj chrztem tak jak Ci magda napisala swieca i szatka reszte ksiadz ci powie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
haj mamusie,
wreszcie znalazłam troche czasu na wizaż więc narazie lecę zobaczyc co tam naskrobałyście jak mnie nie było
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:48   #2823
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

Konspi ona się rozkłada na leżąco o tak: fotka
tez mam mosaica - lubie go bardzo a mam w tym kolorze:

http://www.allegro.pl/item932208210_...aic_tanio.html

często go prałąm ale sama chciałam
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:50   #2824
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza, miał dla nas całe 5 minut
Oskrzela czyste, jakaś infekcja gardła, ale niepotrzebne lekarstwa bo karmię piersią i wynika z tego, że zaczął ząbkować i wszystko pcha do buzi. Co do wysypki, to on nie wie, dzieci mają wysypki, przejdzie mu
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje i kazał mi przyciskać głowę Filusia w lewą stronę, jak pokazał, to Filuś się wydarł jak poparzony. Zdziwił się bardzo, że nie zauważył u Filusia wcześniej tej asymetryczności, bo on jest na to "bardzo wyczulony"
W każdym razie, to nie jest nic groźnego, ale jeśli nic z tym nie zrobię, to grozi mu skolioza w wieku lat 12 i niezgrabność, " na wuefie nikt go do grania w piłkę nie wybierze"
I jeszcze mnie poinformował, że na rehabilitację czeka się bardzo długo, więc pewnie i tak będę musiała wziąć prywatnie rehabilitanta, bo nie mogę sobie pozwolić na czekanie miesiąc czy dwa

I w ogóle to ja chromolę państwową służbę zdrowia
Nie wiem, na co idą moje składki
Boszzzzz....jaki powalony ten lekarz... Takiego to tylko

Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać, że moje dziecię dzisiaj pierwszy raz złożyło buźkę w ciup i wypowiedziało "mmm", a potem nawet było "ma", "me" i "mu" Już wcześniej tak mruczał, ale zazwyczaj z cyckiem w buzi, a dzisiaj sam gadał, popisywał się przed babcią
Kareninko miałam Ci napisać, że Andre to słodki rozrabiaka
Mój też się tak przemieszcza w łóżeczku, a ostatnio stukał sobie nóżkami w szczebelki Ale ma to po Mamie, ja ponoć tak lubiłam wystukiwać nóżkami różne rytmy, że wszystkie śpiochy miałam cerowane na piętach

Hehehe....moj tez tak sobie gada od jakiegos czasu....moja mama jak do niej dzwonie i André cos tam sobie krzyczy zawsze mowi "O slyszalas! Mama powiedzial!"

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Wiecie co mamuśki, jestem trochę przerażona tym moim pomysłem na biznes. Tzn pomysłów na produkty mam tysiące i działalność chciałabym otworzyć jeszcze w tym roku, ale zielonego pojęcia nie mam jak zabrać się do sprzedaży, gdzie zacząć, gdzie i jak szukać klientów itp. Generalnie jestem tym dość podekscytowana i myślami wybiegam czasami daleko w przyszłość i to co tam widzę trochę mnie przytłacza, bo z jednej strony chcę tam dotrzeć, ale z drugiej nie mam pojęcia jak zrobić ten drugi krok, bo pierwszy już mam za sobą - pierwsza mikstura gotowa i zaczynam testowanie i udoskonalanie.
Ehh... to by było na tyle marudzenia. Wszystko to na razie plany i marzenia, które może kiedyś się uiszczą

Wiesz, musisz sobie pomyslec jakbys chciala zaczac?
Moze na poczatek sprzedaz przez neta?
Albo w sklepach, wtedy musialabys troche pochodzic i porozdawac swoje foldery z oferta produktow i zainetersowani na pewno by sie znalezli
Juz tak kiedys zaczynalam wiec dziala

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a i jeszcze Wam pokażę moją Perełkę- na fotce cieszy się, że będzie się kąpać- która wczoraj skończyła 12tyg
Sliczna

Cytat:
Tak przypadkowo pewnie mu wyszło, ale najfajniej jak zrobił"mu", bo tak usteczka złożył śmiesznie
To chyba jego pierwsza spółgłoska była, Wy pisałyście że dzieci robią "aguu", a mój tylko z samogłosek układał jakieś "au", "ai" i czasami mu coś wyszło na kształt "l" jak sobie w buzi gmerał

Dzien doberek

kurcze, od 9 nie moge wejsc na Wizaz!!

A niestety poniewaz Wizaz nieczynny to udalam sie na Allegro (ktore bylo baaaardzo czynne...) co zaowocowalo...no wiadomo czym....
kolejnymi zakupami dla malego....

W ogole moj synio zlitowal sie dzisiaj nad mama i obudzil sie tylko raz w nocy!!
Aleeeeeeeeee odlot.....tak dlugo to ja nie spalam od miesiaca ponad...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:04   #2825
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
tez mam mosaica - lubie go bardzo a mam w tym kolorze:

http://www.allegro.pl/item932208210_...aic_tanio.html

często go prałąm ale sama chciałam
to fajnie ze jesteś z niego zadowolona, bo ja mogę na razie tylko napisać ze po panelach to sie nim fajnie jeździ, nie wiem jak sie sprawdzi na dworze

ja koloru nie wybierałam, bo moja koleżanka go wygrała, kupując wózek dla swoich bliźniaków i mi odsprzedała prawie za free-a to nowy wózek i ciesze sie ze mam problem z głowy

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

niestety poniewaz Wizaz nieczynny to udalam sie na Allegro (ktore bylo baaaardzo czynne...) co zaowocowalo...no wiadomo czym.... kolejnymi zakupami dla malego....

W ogole moj synio zlitowal sie dzisiaj nad mama i obudzil sie tylko raz w nocy!!
a jaki interesik prowadzisz? i co znów kupiłas??

Przyszły pianki!!! zaraz będę przyozdabiać pokój!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:11   #2826
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Laseczki

przelecialam Was...potem poczytam dokladnie, bo widze nowe focie itp itd..

niedawno zwleklam sie z lozka. oja ksiezniczka wczoraj jak padla o 21 to wstala o 5 rano, wiec kiedy Tz ja przebieral to ja sciagelam mleczko z mojego chorego cyca (nie wiem czy Wam pisalam, ale wczoraj zrobil mi sie taki maly pecherzyk- na szczescie juz pekl), zjadla i zasnela znow do 8 rano...a potem sie z nia bawilam. Teraz lezy sobie lezaczku i chyba padla, bo tak walila w te grzechotki jak szlaona...w szoku jestem!

a moj Tz wraca w piatek do pracy wiec znow sama bede siedziala przez pol dnia...

pranko nastawione ide posciel zmienic i odkurzyc, bo slnce swieci i mnie ten latajacy kurz drazni

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:19   #2827
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki interesik prowadzisz? i co znów kupiłas??!

Eeee tam interesik.....tak tylko ozdabianie telefonow i innych rzeczy kamieniami Swarovskiego, malowanie witrazykow Window Color itp.

Nie wiem czy pokazac, co kupilam, bo beda na mnie zaraz krzyczec, ze kusze itp...

Jakie pianki dostalas?????

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
pranko nastawione ide posciel zmienic i odkurzyc, bo slnce swieci i mnie ten latajacy kurz drazni
Nie narzekaj...u mnie deszcze od wczoraj pada.....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-23 o 10:20

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 10:53   #2828
simpatica
Zakorzenienie

uff nadrobiłam.

Zebra współczuję bardzo i 3mam kciuki żeby Piotruś szybciutko wrócił do zdrówka i żeby już nic się go więcej nie czepiało

oczywiście gratuluję ukończenia kolejnych miesięcy - zwłaszcza mojemu zięciowi

Kropko Twoi chłopcy po porostu świetni - nie mogę sie napatrzec

a u nas cóż, w ndz byli w odwiedzinach znajomi i Ola dostała kolejną słodką sukienkę do kolekcji
a wczoraj byłyśmy u Teściowej Olce się chyba nawet podobało
no i nie wiem co jeszcze miałam pisac... a! od sob najfajniejszą zabawką jest lewa rączka Ola cały czas trzyma sobie ja przed nosem i się w nią wpatruje

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:04   #2829
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Nie wiem czy pokazac, co kupilam, bo beda na mnie zaraz krzyczec, ze kusze itp... [/SIZE][/FONT]
Pokaz, pokaz

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:09   #2830
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dziewczyny w imieniu Oli dziękuję za komplementy i życzenia zdrówka

Wasze dzieciaczki tak ładnie śpią... ja nie wiem co z Olką robić?! ona na mi się budzi co 2,5h to wielki sukces bo potrafi nie ściągać co 1h albo nawet 40min!! czytałam różne mądre książki ale wszytko na nic ona i tak się budzi i smoczek jej nie uspokaja - trzeba do cyca i tyle!

Brombi - pytałaś o miganie - migałam ale ostatnio coś mi nie szło, bo TZ miał migac a nie miga a to chyba oboje powinnismy żeby zadziałało..porozmawiam z nim jeszcze i moze faktycznie się przyłożymy

Simpatica - piszesz o sukienkach - moja Ola ma ich 11 (+kilka za dużych) z czego z kilku już wyrosła.. ja jakoś nie jestem fanką ubierania jej w sukienki bo mam wrażenie, że jest jej niewygodnie ściąga się to i podwija tylko czasem jak gdzieś wychodzimy to ją stroję w kiecki a tak to wolę różne spodneki

no i znowu mi się dziecinka budzi..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:21   #2831
elalank
Zadomowienie

Cytat:

Eeee tam interesik.....tak tylko ozdabianie telefonow i innych rzeczy kamieniami Swarovskiego, malowanie witrazykow Window Color itp.

Nie wiem czy pokazac, co kupilam, bo beda na mnie zaraz krzyczec, ze kusze itp...

Jakie pianki dostalas?????

oooo superowo, a masz jakies fotki swoich cudów??

a pianki takie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=921724502

Cytat:
Dziewczyny w imieniu Oli dziękuję za komplementy i życzenia zdrówka

Wasze dzieciaczki tak ładnie śpią... ja nie wiem co z Olką robić?! ona na mi się budzi co 2,5h to wielki sukces bo potrafi nie ściągać co 1h albo nawet 40min!! czytałam różne mądre książki ale wszytko na nic ona i tak się budzi i smoczek jej nie uspokaja - trzeba do cyca i tyle!

Simpatica - piszesz o sukienkach - moja Ola ma ich 11 (+kilka za dużych) z czego z kilku już wyrosła.. ja jakoś nie jestem fanką ubierania jej w sukienki bo mam wrażenie, że jest jej niewygodnie ściąga się to i podwija tylko czasem jak gdzieś wychodzimy to ją stroję w kiecki a tak to wolę różne spodneki

no i znowu mi się dziecinka budzi..
moja Ola tez ma sporo sukienek, jeszcze ichnie policzyłam, i tez nie bardzo lbie ją ubierać w sukienki. najwygodniej mi jak ma rajtuzy i bluzeczkę

współczuje ze Twoja Olka nie spi, może guru Brombi co s poradzi. ja miałam to szczęscie ze moja Ola sama tak zaczela sypiac, nie musiałam nad tym pracowac

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 11:31   #2832
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Lucky ja cie niestety nie pociesze bo przy Adrianie nie wiedzialam co to sen w nocy i tez bardzo zazdroscilam dziewczynom ktorych maluchy spaly choc 2h.
u nas dopiero jak maly Adi mial pol roku zaczal sie budzic tylko raz w nocy a wczesniej co pol godziny, 20minut.. niestety wypadal mu smoczek a on sie wtedy wybudzal..
w kocu zaczelam mu smarowac w nocy dziasla zelem (zabkowal wtedy) i zaczal dluzej spac

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:39   #2833
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie lubię ja stroic choc to fakt zajumuje troche czasu...
a dziś rano ja ją ubrałam, wszystko ładnie pięknie, zapinam ostatni guzik sukienki a ona pryk pryk i narobiła w pamperola już drugi raz mnie tak załatwiła - chyba specjalnie czeka aż zapne kiecke i wtedy tadam! i znowu jest okazja poleżec z gołą pupą - bo to uwielbia mam nadzieję że jak urośnie to jej przejdzie chęc obnażania się

Stary 2010-02-23, 11:47   #2834
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Lucky ja cie niestety nie pociesze bo przy Adrianie nie wiedzialam co to sen w nocy i tez bardzo zazdroscilam dziewczynom ktorych maluchy spaly choc 2h.
u nas dopiero jak maly Adi mial pol roku zaczal sie budzic tylko raz w nocy a wczesniej co pol godziny, 20minut.. niestety wypadal mu smoczek a on sie wtedy wybudzal..
w kocu zaczelam mu smarowac w nocy dziasla zelem (zabkowal wtedy) i zaczal dluzej spac
tylko u nas to raczej jeszze nie ząbki
zupełnie nie wiem od czego to zależy, zdażyły się chyba ze 2 lub 3 takie noce kiedy moja niunia pierwszy przelot miała 4,5h a potem co 3 h budziła się na papu - to już rozumiem - i wiem, że potrafi tak spać, tylko nie mogę dojść do tego co ją na codzień tak często wybudza:c onfused:

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
a ja właśnie lubię ja stroic choc to fakt zajumuje troche czasu...
a dziś rano ja ją ubrałam, wszystko ładnie pięknie, zapinam ostatni guzik sukienki a ona pryk pryk i narobiła w pamperola już drugi raz mnie tak załatwiła - chyba specjalnie czeka aż zapne kiecke i wtedy tadam! i znowu jest okazja poleżec z gołą pupą - bo to uwielbia mam nadzieję że jak urośnie to jej przejdzie chęc obnażania się
moja córcia też uwielbi ale leżać z gołą pupą - czasami też mam wrazenie ze specjalnie robi kupkę na raty, żeby ją częsciej przewijać

oby z tego wyrosły
Stary 2010-02-23, 11:49   #2835
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

u nas nie bylo glownym powodem zabkowanie a to ze malemu wypadal smoczeka a on sie wybudzal.. strasznie mi ciebie szkoda bo wiem ze to nie jest latwe..
my chronicznie niewyspani klocilismy sie z tz o najmniejsze *******y..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 12:07   #2836
simpatica
Zakorzenienie

wstawiam Olę Załącznik 2893091

Stary 2010-02-23, 12:07   #2837
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
u nas nie bylo glownym powodem zabkowanie a to ze malemu wypadal smoczeka a on sie wybudzal.. strasznie mi ciebie szkoda bo wiem ze to nie jest latwe..
my chronicznie niewyspani klocilismy sie z tz o najmniejsze *******y..
u nas mała je smoczka tylko jak zasypia i jak już ma usnąć na dobre to go wypluwa i śpi bez.. więc to nie smoczek..
myślałam, że może jak jej dam więcej jeśc to dłużej pośpi, ale też nie działa i tak się budzi i tak..
jak próbuję jej dać smoczek w nocy to się drze więc biorę ją do cyca..
próbowałam też usypianie z karuzelką, koszuklą moją, pieluszką, nawet owcę kupiłam i na nic!
a nasza pediatra mówi, że widocznie tak ma być i tyle szurnięta baba
Stary 2010-02-23, 12:32   #2838
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

no i nie wiem co jeszcze miałam pisac... a! od sob najfajniejszą zabawką jest lewa rączka Ola cały czas trzyma sobie ja przed nosem i się w nią wpatruje

Sliczna w tej rozowej sukienusi

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Pokaz, pokaz

No dooooobra....

Wiec, taki panel Tiny Love

Załącznik 2893161 Załącznik 2893162

Pilka TL

Załącznik 2893164

Taki basenik na lato

Załącznik 2893165

Miekkie klocki

Załącznik 2893166 Załącznik 2893173

Cytat:
oooo superowo, a masz jakies fotki swoich cudów??

a pianki takie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=921724502

Oooooo......fajne te pianki...

A fotki mam gdzies na usb....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:35
Stary 2010-02-23, 12:34   #2839
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, musisz sobie pomyslec jakbys chciala zaczac?
Moze na poczatek sprzedaz przez neta?
Albo w sklepach, wtedy musialabys troche pochodzic i porozdawac swoje foldery z oferta produktow i zainetersowani na pewno by sie znalezli

gratuluję udanej nocki

a z tą sprzedaż, to właśnie myślałam o rozpoczęciu w necie, np na ebayu albo allegro, no i mam nadzieję, że tz pomoże mi nieco ze stroną internetową

Cytat:
u mnie też, chociaż dziś i tak jest lepiej

powiem wam, że chyba odkryłam problem wczorajszego niespania Sandry. Otóż posłuchałam tzta, że może powoli powinniśmy przestać ją zawijać w rożek, tak więc wczoraj mała ładnie zasypiała, ale jak się troszkę przebudzała, to zaczynała bawić się rączkami, no i już nie dało jej się ululać. Ale dziś zawinęłam ją troszkę w kocyk i od razu jest zmiana. Jak się przebudzi i trochę pokwili, to daję jej smoczka i zasypia znowu

...............

Kamila, jak zwykle zaszalałaś Ale zabawki super. Podobają mi się zwłaszcza te klocki i basenik

Simpatica, Olcia śliczna

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:39
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 12:35   #2840
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

No dooooobra....

Wiec,

szalejesz na tym allegro he he

laski wstawiłam przepis na 3 bita jakby któraś miała ochotę na coś słodkiego - polecam

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:36
Stary 2010-02-23, 12:43   #2841
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję udanej nocki

a z tą sprzedaż, to właśnie myślałam o rozpoczęciu w necie, np na ebayu albo allegro, no i mam nadzieję, że tz pomoże mi nieco ze stroną internetową

u mnie też, chociaż dziś i tak jest lepiej

powiem wam, że chyba odkryłam problem wczorajszego niespania Sandry. Otóż posłuchałam tzta, że może powoli powinniśmy przestać ją zawijać w rożek, tak więc wczoraj mała ładnie zasypiała, ale jak się troszkę przebudzała, to zaczynała bawić się rączkami, no i już nie dało jej się ululać. Ale dziś zawinęłam ją troszkę w kocyk i od razu jest zmiana. Jak się przebudzi i trochę pokwili, to daję jej smoczka i zasypia znowu

...............

Kamila, jak zwykle zaszalałaś Ale zabawki super. Podobają mi się zwłaszcza te klocki i basenik

Pochwal sie jak bedziesz miala stronke
Ja tez mialam strone, ale nie wyrabialam z robieniem wiec zawiesilam...

Hmmm...ja mojego nigdy nie zawijalam... ale czytalam, ze maluchom w tym wieku nie powinno sie ograniczac raczek? Prawda to?

A wlasnie byly w dobrej cenie te klocki, i basenik tez niedrogi a ile radosci bedzie latem...

Cytat:

szalejesz na tym allegro he he
Wszystko przez to, ze wizaz byl nieczynny....

Stary 2010-02-23, 12:45   #2842
magdawikp
Wtajemniczenie

ja uwielbiałam Ize ubierac w te małe kiecki - takie rozkoszne

Ola piekna no moja synowa

a co do obnazania sie - moj brat ma 3 latka - TZ jest chrzestnym i bylismy w sobote na urodzinach i jedziemy - a stryjenka do mnie (mama brata) Kuba to sie rozbiera ze spodni i lata z gołym tyłkiem, myslalam ze on tak sporadycznie a tu nie - pobył troche w ciuchach i bach - rozebrał siei tak latał po mieszkaniu - a brat do mnie - i tak długo wytrzyma
Iza była zszokowana - jak mozna nago latac
Stary 2010-02-23, 12:51   #2843
magdawikp
Wtajemniczenie

tez myslałam o tych klockach Kareninko
basen mam - Izie kupilismy na pierwsze urodziny ale taki:
Stary 2010-02-23, 12:52   #2844
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm...ja mojego nigdy nie zawijalam... ale czytalam, ze maluchom w tym wieku nie powinno sie ograniczac raczek? Prawda to?
jak już się wyśpi to ją i tak rozwijam, wtedy swobodnie sobie macha i gada z karuzelą. Po nocnym karmieniu też jej już nie zawijam. Na razie tylko ograniczam jej ruchy przy zasypianiu no i żeby te drzemki w ciągu dnia spokojnie przesypiała
Stary 2010-02-23, 12:59   #2845
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Woooooow.......

Super jest, ale z czyms tak duzym to tz by mnie z bomu wygonil...

Cytat:
jak już się wyśpi to ją i tak rozwijam, wtedy swobodnie sobie macha i gada z karuzelą. Po nocnym karmieniu też jej już nie zawijam. Na razie tylko ograniczam jej ruchy przy zasypianiu no i żeby te drzemki w ciągu dnia spokojnie przesypiała

Aha....moj w ciagu dnia i tak spi albo na brzuchu albo w lezeczku... Wlasnie zasnal...

A wlasnie...czy pisalam, ze moj syn zdradza piers z butelka? Niewdziecznik maly....

Nie wiem czy jest sens go przymuszac do piersi czy juz odpuscic...? Jak myslicie??

Stary 2010-02-23, 13:05   #2846
magdawikp
Wtajemniczenie

Karenina my go rozkłądamy na podworku nie w domu - dlatego jest duzy
Stary 2010-02-23, 13:10   #2847
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
łał fantastyczny!
Cytat:

A wlasnie...czy pisalam, ze moj syn zdradza piers z butelka? Niewdziecznik maly....

Nie wiem czy jest sens go przymuszac do piersi czy juz odpuscic...? Jak myslicie??

może narazie jeszcze niech ssie przynajmniej trochę? ja bym go jeszcze "przymuszała"

Stary 2010-02-23, 13:10   #2848
magdawikp
Wtajemniczenie

mielismy go na wakacjach
Stary 2010-02-23, 13:13   #2849
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina my go rozkłądamy na podworku nie w domu - dlatego jest duzy
Ahaaaa....ja chcialam taki na tarasik do nas tylko...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
mielismy go na wakacjach
Kusisz kusisz....tak patrze, ze do Portugalii bylby jak znalazl....a ile kosztuje??

Cytat:

może narazie jeszcze niech ssie przynajmniej trochę? ja bym go jeszcze "przymuszała"
Poprobuje jeszcze...

Stary 2010-02-23, 13:24   #2850
magdawikp
Wtajemniczenie

nie pamietam - ale gdzies 120?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

znalazłam:

http://www.allegro.pl/item924457829_...zja_od_ss.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości