![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wybory
Cytat:
Pomijając fakt, że Ty na moje komentarze odpowiadać już nie chcesz, to ja pozwolę odnieść się do tego fragmentu. ![]() Zgadzam się absolutnie. Toż to normalna dyskryminacja. A młodzi mogą być tak samo ślepi i głusi na argumenty jak starzy. Egzamin obywatelski to fajna sprawa. Nie byłaby to demokracja? A kto powiedział, ze demokracja jest najlepszym i najsprawiedliwszym systemem..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Demokracja nie jest sprawiedliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikt przecież nie zabraniałby nikomu głosować, tylko musiałby spełnić jeden warunek - zdać test, po którym jest uprzywilejowany oddać głos. Na prawo jazdy też są testy i jakoś nikt o wolność się nie domaga. Ah, no prawda.. bo jeśli chodzi o auto to musimy dbać o bezpieczeństwo naszych kierowców! A co z bezpieczeństwem obywateli przed bezmyślnymi głosami z czym wiąże się kiepska władza? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Też uważam że to nie godzi w demokracje. Oczywiście że możesz głosować jeśli będziesz miał minimalne pojęcie o tym co robisz.
![]() |
![]() |
#65 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A egzamin to bardzo dobry pomysł, ale w życiu nie przejdzie. Lepper został wicepremierem, bo jest zdolnym politykiem i zdeterminowanym człowiekiem. Nie znoszę kretyna, ale nie da mu się tego odmówić. A szansę na zostanie wicepremierem, czyli głosy, które pozwoliły mu zaistnieć w polityce, dostał, ponieważ jet populistą. Nie bardzo sobie wyobrażam jak na podobnej zasadzie miałby być promowany egzamin obywatelski. Co nie zmienia faktu, że marzy mi się taka opcja. Cytat:
A jako ludzi, którym się nie udało, oceniam takich, którzy sami się tak oceniają. Czyli uważają, że generalnie to ich życie jest do kitu, nic albo prawie nic im nie wyszło, czują się przegrani i ogólnie bilans swojego życia zrobiliby raczej ujemny. Cytat:
![]() Wyraku, jak rzadko, zgadzam się z Tobą całkowicie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
a) to, co pozwoliło Lepperowi zostać wicepremierem, czyli rozmowy zakulisowe, niewiele ma wspólnego z kreacją wizerunku, a to robi Tymochowicz
b) Tymochowicz sam wielokrotnie mówił, że nigdy nie miał tak zdolnego, zdeterminowanego i pracowitego ucznia. Że już nie wspomnę o tym, że Lepper przeszedł ładny kawałek politycznej drogi jeszcze bez Tymochowicza, za to w swetrze i gumiakach. Tworem Tymochowicza jest obecny wizerunek Leppera, natomiast sprytu raczej mu nie zrobił. Co nie zmienia faktu, że Lepper pozostaje burakiem. Co z kolei nie zmienia faktu, że jest zdolnym politykiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam w cudze relacje rodzinne nie chce wchodzic. Swoich dziadkow nie poznalam - takze z zadrosci pisze, bo tez bym chciala miec na kogo ponarzekac. ![]() A tak to z opowiesci tylko i to jeszcze takich gdzie nie ma zadnej zmianki o AK. Takze powinnam czuc sie taka malenka, a jakos sie wcale nie czuje z tym zle. Moi przodkowie nie nosili mundurow zadnej barwy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
pisalas, ze Twoj dziadek walczyl w AK. A ja pisze, ze moi nie walczyli ani w tej armii, ani w zadnej innej
![]() Co do fioletowego. To ze ktos mowi, ze jego zycie jest przegrane to znaczy, ze tak sie czuje. Co nie oznacza, ze tak naprawde obiektywnie musi byc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak już mówiłam, chodzi mi o ludzi, którzy oceniają siebie jako przegranych. A nie o takich, którzy mówią, że tak się oceniają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy z nas potrafi pięknie mówić przemowy napisane przez znawców słowa pisanego,jednak inaczej się ma rządzenie do hałasowania na wiecach. LEPPER dostał się do rzadu tylko dlatego,że jako jedyny chciał koalicji z PISEM (nie pomijam giertycha).był potrzebny jako marionetka i głos w sejmie.nie potrafił ugrac sobie swoich pięciu minut sławy. dziś zapamiętany jest,nie jako wielki polityk,ale przygłup,krzykacz,zboczen iec i mało poważny człowiek. czego dokonał LEPPER jako polityk? Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-02-23 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jego sukcesem jest choćby to, że partia, która 10 lat temu budziła najwyżej uśmiechy politowania, dostała się do Sejmu. I nigdzie nie twierdzę, że Lepper jest wielkim politykiem, bo nie jest. Zresztą Polska w ogóle nie ma wielkich polityków w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. Ale uważam, że jest zdolny. Co nie zmienia faktu, że jest burakiem, kretynem i zboczeńcem. Tylko że to nie ma znaczenia w tej sprawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem dostał się do sejmu,ale to tylko jedyna jego zasługa. w polityce,jak w życiu.nie liczy sie fakt posiadania,ale utrzymanie tego co się ma w danej chwili. porównując WAŁĘSE,który z gumiaków stał się liczonym politykiem na świecie,który zapisał się do historii . LEPPER jest tylko głupkiem,który zapisał się w historii,jako człowiek solarka ciupciający swoje pracownice. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do Leppera, to ciezko mu pewnych rzeczy odmowic - w koncu cos tam osiagnal na scenie politycznej. Co nie zmienia faktu, ze jak co do czego przyszlo, to go J. Kaczynski za przeproszeniem wydymal jak chcial... ---------- Jeszcze co do starych osob: "nie zyjacych z duchem czasu" - a z jakiej, psia mac racji, maja zyc z duchem czasu? 20latkom ktos kaze podzielac swiatopoglad 40 czy 60latkow? Nie, to dlaczego mialoby byc na odwrot? PS. Sabbra, jak napiszesz cos, co uznam za ciekawe itd., to nie boj sie, skomentuje ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Hmmm... Ludzie powiadają, że przyczynił się do obalenia pewnego niewygodnego ustroju
![]() ![]() Ale kto go tam wie?? ![]() ![]()
![]() |
#77 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie wiem skąd takie oburzenie, nie twierdzę, że Lepper jest politykiem wybitnym, wielkim itp. tylko zdolnym. Zdolny nie oznacza, że jest ponadprzeciętny. Tylko że jest zręczny w tym, co robi. Jak zręczny, ja wiem, dobry szewc albo mechanik. I że jest takich wielu, nie jest wyjątkowy. A że są bardziej doświadczeni i zręczniejsi od niego, jak choćby Kaczyński, to już jego kłopot. I to, że negatywnie zapisał się w historii (o ile można w ogóle użyć takiego określenia, bo moim zdaniem to w historii wiele z niego nie pozostanie za te kilkadziesiąt chociażby lat), nie ma nic wspólnego z tym, czy jest zdolny. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obalania, to jest masa osob, ktora zrobila tyle samo/wiecej i nic z tego tytulu nie dostali.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzdura. od początku koalicja PIS i PO nie mogła się udać. panowie nie pałają do siebie uczuciem i oboje nie są skłonni fdo kompromisów.jak tusk tak i kaczyński chce być numerem 1,a jak wiadomo od lat.KROL MOŻE BYĆ TYLKO JEDEN. ty czepiasz się słówek.nie o tym mowa. Cytat:
chyba ,że zaprzeczysz tym faktom ? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-02-23 o 19:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Polecam odroznic Twoje wyobrazenia od faktow, bo stwierdzenie, ze kazdy polityk go ceni to bzdura nie fakt.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez La Cannelle Czas edycji: 2010-03-07 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co robią dla oka (publiki) nie jest tym samym co faktycznie zamierzali.ich zamiarem było samodzielne rzadzenie,lub w koalicji z mało kłótliwym koalicjantem. (ciekawe dlaczego rząd tuska ma spore notowania,a PSL nie weszła by do sejmu?) Cytat:
![]() fakty można interpretować z różnego punktu widzenia,który zależy od punktu siedzenia. ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-02-23 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewne jest, że rozdawanie Nobli na zachętę jest nieporozumieniem, wszystko się na tym świecie dewaluuje ![]() A to że jest cała masa osób która się przyczyniła, a guzik dostała, to ja wiem... Widać Wałęsa był najbardziej medialny (miał dobrego PRowca ![]() ![]() (Przepraszam za OT) ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Nie wiem. Moi rodzice są dość rozgarnięci w sprawach polityki. Innych nie wypytuję o ich preferencje. Obstawiam, że osoby, które wybory mają w głębokim poważaniu, po prostu nie biorą w nich udziału.
Tak czy inaczej, wiem jak sprawa wygląda w kręgu moich (prawie) rówieśników. Edytowane przez La Cannelle Czas edycji: 2010-03-07 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj widzialam Leppera... jak wsiadal do metra. Autentyk. Przywolaliscie mi go. Prawde mowiac to nie wiedzialam, ze eks vice premier wozi sie komunikacja miejska w godzinach szczytu, no ale teraz juz wiem. Mial chyba jakas obstawe.
Nie wiem czy byl zdolny czy nie. Polityka to przede wszystkim skutecznosc, a nie talenty czy kwalifikacje. Aczkolwiek ciezko byc skutecznym bez tychze talentow, chociaz... Tak mysle, ze talent pozwala na dlugotrwaly sukces, a tu jednak mamy do czynienia z czyms raczej krotkotrwalym. To se ne wrati. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Skąd wzięłaś tę prawidłowość? ![]() To wcale nie jest żadna prawidłowość, to że ludzie chętnie wspominają "dawne czasy" wynika po prostu z tego, że to ich życie i ich wspomnienia. Ale to nie znaczy, że tymi wspomnieniami żyją i że są one dla nich ważniejsze i "bardziej przeżywane" niż teraźniejszość. Ogólnie to jak ktoś się starzeje z trudem, problemami, nie akceptuje tego stanu rzeczy, to może się uwiesić na przeszłości, ale gro ludzi starzeje się "zdrowo", korzystając z plusów tej starości (bo są takie, mimo wielu minusów). Kwestia tego jak kto umie sobie z tymi zmianami poradzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgodze sie z tym, ze dziecinstwo, mlodosc, realia owczesne i pochodzenie nie wplywa na pozniejsze zachowania oraz na postrzeganie swiata. Bo wplywa i to bardzo. I nadal podtrzymuje, ze im mlodsza jednostka tym bardziej wszystko przezywa co sie w okol niej dzieje, a z wiekiem jest mniej takich emocji (nie pisze, ze wcale, ale relatywnie), a wiecej bazowania na wczesniejszych doswiadczeniach. To mialam na mysli piszac, ze starsi ludzie bardziej przezywali swoja mlodosc (bo wtedy wlasnie byli mlodzi), a pozniej juz mniej (bo sa wlasnie starsi). A jak to wszystko sie ma do polityki? Raczej tyle, ze politycy nie tworza takiej rzeczywistosci, a na niej bazuja lansuja wlasne kandydatury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.