Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 11:51   #2821
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gratulacje kochana!!!!!!!!!!!
Tylkooliwka dolanczam i ja do gratulacji
: roza::r oza: : roza::r oza:

a u mnie zas szaleja z pradem i przez nich ciacho popsulam chcialam zrobic niespodzianke chlopakom z pracy meza i zawiesc im ciacho a wylaczyli prad jak sie kapalam i teraz opadlo i nie wiem czy mam wywalic czy dalej piec

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:53   #2822
anakazar
Zakorzenienie

Mi też net nawala,ślimak jeden;/

izumi proszę sprawdz sobie http://www.allegro.pl/item924670724_...aplikacja.html

http://www.allegro.pl/item922348927_...a_gratisy.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:57   #2823
ita83
Wtajemniczenie

Ale ja jestem inteligentna
Ta posciel co Ty podawalas i my sweet baby to ten sam producent
Demencja ciezarnych w fazie wzrostu po raz kolejny
Stary 2010-02-23, 11:59   #2824
drcron
Zakorzenienie

Jzumi ja mam taka posciel jak podalas linka wzor II ta z misiami tylko zer ja mam wypelnienie z ikei i kupilam flanelke i sama uszylam ale wydaje mi sie ze ta posciel to calkiem fajna jest z tej aukcji nie zawsze tanie rowna sie beznadziejne popatrz na komentarze tego sprzedajacego wydaje mi sie tez ze cena jest tak niska ze wzgledu tylko na to ze sa to 2 elementy poscieli a nie caly kaplet z baldachimem i ochraniaczami

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

wystarczy ze ta co Ankazar polecila za 59 4 elementy podzieli sie na pol i wychodzi tyle samo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:00   #2825
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do IzyIzuli - pisałaś, że przy Kubie wiedziałaś, że tego dnia będziesz rodzić. A skąd? Jak to czułaś? Tak w ramach porównywania odczuwania chciałam wiedzieć

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

No i jak Oliwka wróci, to będzie miała do nadrabiania dziesiątki gratulacji.

Oliwka - gratuluję z całego serca i już nie mogę się doczekać, aż zobaczymy syneczka

Megi wiesz co nie mam pojecia. Jakos tak chyba czułam. Bo pamietam jak sie wieczorem do tego szykowałam chociaz to jeszcze było przed terminem. Pamietam tez ze ten czop mi zaczął sie pojawiać ale jeszcze wtedy nie byłam tego swiadoma ze to to. Teraz już chyba takiego przeczucia nie bede mieć bo co wieczór wydaje mi sie że zaczne za chwile rodzić.

Nic sie nie martw. Wszystko bedzie dobrze

Tylkooliwka gratuluje z całego serducha. Czekam na relacje z Matki Polki, czy sie cos zmieniło czy nie

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:01
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:00   #2826
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item918541921_...chim_tiul.html

IZUMI tu jest ta moja posciel upatrzona... poszewka na kołdre podusie ochraniacz baldachim.. to mnie inetresuje na zmiane zeby miec .. aha i moge dokupic tez falbanke pod materacyk... sliczne jest te pasy mnie oczarowały

Dziewczyny jade dzis na wizytę.. macie jakies pytania do lekarza.. chetnie odpowiem...

a mnie pobolewa brzusio czasami jak na okres... ale skurczy nie mamm..

PS. a czy jak sa skurcze takie juz niby6 porodowe te pocztakowe.. to dziecko sie rusza? Dziewczyny jak to jest.. czy juz nie czujemy wtedy dziecka?
Szczerze powiedziawszy , to jak miałam skurcze przed porodem to , nie zwracałam uwagi czy dziecko się rusza, ale byłam podłączona do ktg więc wszystko pod kontrolą,a on tam może już cicho siedział bo do wyjścia się szykował
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:04   #2827
Izumi
Wtajemniczenie

DZIĘKUJĘ WAM DZIEWCZYNKI ZA TE LINKI I RADY CO DO POŚCIELKI
Coś dziś zamówię napewno
DZIĘKI DZIEKI DZIEKI
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:09   #2828
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Jzumi ja mam taka posciel jak podalas linka wzor II ta z misiami tylko zer ja mam wypelnienie z ikei i kupilam flanelke i sama uszylam ale wydaje mi sie ze ta posciel to calkiem fajna jest z tej aukcji nie zawsze tanie rowna sie beznadziejne popatrz na komentarze tego sprzedajacego wydaje mi sie tez ze cena jest tak niska ze wzgledu tylko na to ze sa to 2 elementy poscieli a nie caly kaplet z baldachimem i ochraniaczami

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

wystarczy ze ta co Ankazar polecila za 59 4 elementy podzieli sie na pol i wychodzi tyle samo
Ja jak pościeli szukałam to całe allegro przeleciałam i niższa cena nie świadczy o złej jakości tylko właśnie tak jak mówisz-im mniej elementów tym taniej i właśnie 2-elementowe chodziły w takich cenach.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-23, 12:23   #2829
Łaciata
Raczkowanie

Gratulacje dla Tylkooliwka

Ten ostatni tydzień mam nakaz leżenia i matula w ramach pomocy uraczyła mnie obecnością babci. To se poleżałam... Pierwszy dzień: zalana łazienka, drugi dzień: wyrwana szuflada z komody, trzeci dzień: oderwana końcówka kranu (taka ruchoma) w kuchni, dziecko ubrane do żłobka w piżamę - bo wg babci nie widać, że to piżama.
Chyba zadzwonię do ginki, żeby mnie już do szpitala wzięła, a w domu niech się dzieje co chce, przynajmniej nie będę tego widzieć...
Choć dziś uratowałam psy przed nakarmieniem ich starą kiełbasą - no bo przecież jedzenia się nie wyrzuca. Babcia ze stoickim spokojem kiełbaskę obmyła z białego nalotu, obgotowała i sama zjadła. Oczywiście nic jej nie będzie, bo nie raz już tak się żywiła, a psy pewnie wylądowałyby na leczeniu.
Stary 2010-02-23, 12:29   #2830
ita83
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY - zaczynam sie bac.....
przed chwilka cos ze mnie pocieklo - nie bylo tego wiele ale przezroczyste i bez zapachu........

czyzby czyzyk
kurna synek nie rob mamie brzydkich kawalow - moze wy jakos dotrzecie do tego mojego urwisa i mu przetlumaczycie ze jeszcze min 2 tyg........
Stary 2010-02-23, 12:31   #2831
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

hahahahaha łaciata nie ma to jak babciuchna

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
przed chwilka cos ze mnie pocieklo - nie bylo tego wiele ale przezroczyste i bez zapachu........

czyzby czyzyk
kurna synek nie rob mamie brzydkich kawalow - moze wy jakos dotrzecie do tego mojego urwisa i mu przetlumaczycie ze jeszcze min 2 tyg........
zamiast my docierac ty jedz lepiej sprawdzic czy wszystko ok
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:31   #2832
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no wlasnie bylo o tym ze lateks niby uczula, ale to tylko wtedy jak jest z nim bezposredni styk...a przeciez kazdy materac ma pokrowiec a na to idzie jeszcze przescieradlo...
??
Można jeszcze kupić taką cieniutka mate na materac .
Cytat:
Aniu a co jak powiedza Ci ze zaszczepia dziecko ta platna a wszczepia mu ta standartowa nie platna ?? czy to przy nas szczepia dziecko ?? czy zabieraja ze soba gdzies tam i szczepia tam ?? bom ja nie wiem
Na inflanckiej panie chciały zabrać do szczepienia to im się z***a dostała , powiedziałam że bez mojej obecności nie mają prawa nic dziecku robić , takze wiedziałam czym szczepią . Bo co to kurde za wynoszenie gdzieś dziecka . Potem naklejka ze szczepionki wędruje do książeczki lub wpisują nazwe serie itp. Ja sie zresztą boje tego euwaxu bo już kiedyś był cyrk i wycofywali jakąś partie u nas
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ana_28880.html
niby to stara sprawa ale ja podziękuje .

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Myślałam ze już może jakieś wieści od Tylkooliwki a tu ani widu ani słychu. Pewnie sie dziewczyna umęczyła, ale już ściska swojego szkraba i nie ma czasu na smsy.

Baobabku ja też sie w swoją torbe nie moge spakować. Wszystko musze brać podwójnie i chyba musze sie przepakowac w walizke podręczną, bo ni w ząb nie chce wejsć. Tylko czy nie głupio jak z taka walizką wyskocze, ale z drugiej strony to bedzie mi wygodniej miec wszystko w jednej torbie niz w pieciu. Musze spróbowac.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Wiesz co z ta wymianą to chyba musiało się coś zmienic bo mój Kuba używał swojego do 4 r.ż i nikt nic nie mówił o wymianie. Może jakieś nowe przepisy weszły.
Ja mam dużą torbe taką na kółkach wielkości walizki i w nosie mam ze jest duża same pieluchy ile miejsca zajmują a u Ciebie to już wogóle

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny składam kosmetyczne zamówienie dla bejbusia,podpowiedzcie jesli trzeba miec coś jeszcze,mam:
-płyn do kąpieli
-żel do mycia ciałka i włosków
-krem przeciw odparzeniom
-mleczko do ciała natłuszczające
-krem do buzki na każdą pogode
oczyiwście zakupie jeszcze sudokrem ,oliwki nie kupuje,bo ich nie cierpie;/
U Ciebie dzieci włochate się rodzą ? Bo jesli tak to szampon ja musiałam kupić bo mały miał włosiska mega długie i o mydełku się elektryzowały , no ale nie każdemu potrzebne .

Cytat:
A skąd wiedziałas !!!!

Jak bedziesz miała płyn do kapieli typu emolien to płyn do kapieli juz nie uzywaj i nie smaruj dziecka juz bo bedzie natłuszczone.
kupic warto ja mam wzystko ale nie wsyztsko bede odrazu uzywac.
- Oliwke kupiłam z nivea wczoraj ale tą typowo do masazu.. tak było na niej napisane.
- mydełko bo tym mozesz myc głowkę na poczatku...
- krem z wysokim faktorem ja mam nivea 30
- waciki, patyczki
- przyda sie miseczka a nawet dwie... jedną uzyjesz do przemywania oczków i buzi dzidzi a druga na przemywanie pupci nie tylko po kapieli ale jak sie zesroka hihihi
- mam tez Puder malenstwo czesto sra.. więc zamaist za kazdym razem co 2 godziny średnio tak wychodzi smarowac pupke mascią na odparzenia mozna zasypać puderkiem... pamietając że po oczyszczeniu pupci np. chusteczka skóra musi wyschnac dopiero uzywamy zasypki.

no costy najpierw kokos.... gryka potem... sprzedawaca nie zawsze jest ekspertem odpowiadaja aby miec cpokój czasami robiąc krzywde .. nie tylko w kwestii materacy.. czasami lepiej aby powiedzieli że nie wiedza niz kity wciskac...
Mydełko na głowe fajne jak dziecko łyse jak są kłaczki nie bardzo

Cytat:
Tylkooliwka urodziła o 20.00 niestety przez CC sie zakonczyło.. nie wiem jeszcze dlaczego!!!

Synuś waży 3400 i ma 54 cm!!! i jest zdrowy!

a teraz ciotki wiżazowe!

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!1 to impra
Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
hahaha, ja tez tak robie,tylko ze z mama, bo siostry nie mam niestety nie znalazlysmy na to zadnej nazwy albo jak jakies ciasto upieczemy czy cos, to sobie mmsem zdjecia wysylamy.

co do materacy tez mam gryka pianka kokos.. ten szum wokol tych materacy to chyba jakis sponsorowany. No ja rozumiem, dla doroslych jak ktos sobie kupi piankowy to niewygodnie,szczegolnie jak ktos wiecej wazy,tymbardziej twardy powinien miec. ale dzieci sa lekkie... ciekawe jakie my mielismy materacyki jako dzieci? nie sadze zeby byl jakis wybor, i jakos zyjemy i kregoslupy w miare proste..mysle ze w duzej mierze zalezy jak dziecko jest przyzywaczajane, czy sie garbi,jak siedzi itp.

GRATULACJE DLA TYLKOOLIWKI
no i szybkiego powrotu do zdrowia,po tej cesarce
No bym nie powiedziała że proste 3/4 dzieci jak pamiętam w szkole to jakaś skolioza wady i inne cyrki choć bardziej bym tu winiła wtedy używane powszechnie poduszki , piernaty . Dzieciaki na poduchach od małego spały w wózkach to samo itp.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja niestety też się nie mieszczę w żadne rzeczy z przed ciąży , katastrofa zostało mi 20 kg nadwagi , no i jeszcze brzuch całkiem spory

Mydełko ja tez używam do mycia pupy , zwykłe bambino.
A z apteki to fiolet do pempka, woda morska do noska, jakąś maść na odparzenia.Mojemu małemu pomógł jedynie tormentiol, chociaż wiem ,że jest szkodliwy, ale wiem tez ,że lekarze go przepisują.
Spróbuj alantan tormentiolu się nie poleca do 3 roku życia no i wietrzenie pupy mycie emolientem

Cytat:
powiedzcie mi w jaki sposob moge podniesc cisnienie ??
zmierzylam i mam 103/58 puls 64 jestem jakas dziwnie slaba w uszach mi piszczy i niedobrze mi boje sie jechac sma do miasta a musze zawiesc mexzowi obiad i do banku cholercia
kawe sobie chlapnij .

dziecie śpi cisza w domu .. zabieram sie za prasowanie małych rzeczy . Miałam to robić w marcu ale już teraz nie mam za bardzo siły na stanie przy żelazku bo szybko mnie to męczy a co dopiero potem więc teraz będę miała z głowy i tak po Szymku mam wiecznie pełno prania wystarczy
Stary 2010-02-23, 12:33   #2833
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość

Ten ostatni tydzień mam nakaz leżenia i matula w ramach pomocy uraczyła mnie obecnością babci. To se poleżałam... Pierwszy dzień: zalana łazienka, drugi dzień: wyrwana szuflada z komody, trzeci dzień: oderwana końcówka kranu (taka ruchoma) w kuchni, dziecko ubrane do żłobka w piżamę - bo wg babci nie widać, że to piżama.
Chyba zadzwonię do ginki, żeby mnie już do szpitala wzięła, a w domu niech się dzieje co chce, przynajmniej nie będę tego widzieć...
Choć dziś uratowałam psy przed nakarmieniem ich starą kiełbasą - no bo przecież jedzenia się nie wyrzuca. Babcia ze stoickim spokojem kiełbaskę obmyła z białego nalotu, obgotowała i sama zjadła. Oczywiście nic jej nie będzie, bo nie raz już tak się żywiła, a psy pewnie wylądowałyby na leczeniu.
heh fajna babcia,ale moja też jak widzi,że coś wyciągam z lodówki i wyrzucam,bo po mojemu jest już niezjadliwe to łapie w locie i bierze zadowolona do siebie.
Ja też wczoraj miałam taką "propozycje"pomocy,al e mam wszystkich w nosie,jest mąż jakoś damy rade,ja organiczam się tylko do obiadów i wstawiania i wieszania prania i ścierania kurzu-jakoś przeżyje te pare tyg jak będzie sprzątane po mężowsku

Stary 2010-02-23, 12:34   #2834
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zdjecia ochraniaczy rozkow i lozeczka.
A.Camus
Stary 2010-02-23, 12:34   #2835
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość

wybacz ja wiem ze Tobie nie do śmiechu ale ja nie moge : hahaha:
Monitor normalnie oplułam wyobrażając sobie Ciebie leżącą pośrodku tego wszystkiego:hahah a:
Stary 2010-02-23, 12:37   #2836
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Można jeszcze kupić taką cieniutka mate na materac .

Na inflanckiej panie chciały zabrać do szczepienia to im się z***a dostała , powiedziałam że bez mojej obecności nie mają prawa nic dziecku robić , takze wiedziałam czym szczepią . Bo co to kurde za wynoszenie gdzieś dziecka . Potem naklejka ze szczepionki wędruje do książeczki lub wpisują nazwe serie itp. Ja sie zresztą boje tego euwaxu bo już kiedyś był cyrk i wycofywali jakąś partie u nas
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ana_28880.html
niby to stara sprawa ale ja podziękuje .

Ja mam dużą torbe taką na kółkach wielkości walizki i w nosie mam ze jest duża same pieluchy ile miejsca zajmują a u Ciebie to już wogóle

U Ciebie dzieci włochate się rodzą ? Bo jesli tak to szampon ja musiałam kupić bo mały miał włosiska mega długie i o mydełku się elektryzowały , no ale nie każdemu potrzebne .

Mydełko na głowe fajne jak dziecko łyse jak są kłaczki nie bardzo

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!1 to impra

No bym nie powiedziała że proste 3/4 dzieci jak pamiętam w szkole to jakaś skolioza wady i inne cyrki choć bardziej bym tu winiła wtedy używane powszechnie poduszki , piernaty . Dzieciaki na poduchach od małego spały w wózkach to samo itp.

Spróbuj alantan tormentiolu się nie poleca do 3 roku życia no i wietrzenie pupy mycie emolientem

kawe sobie chlapnij .

dziecie śpi cisza w domu .. zabieram sie za prasowanie małych rzeczy . Miałam to robić w marcu ale już teraz nie mam za bardzo siły na stanie przy żelazku bo szybko mnie to męczy a co dopiero potem więc teraz będę miała z głowy i tak po Szymku mam wiecznie pełno prania wystarczy
ee ja i tż byliśmy łysi jak kolano,ale ten żel do mycia co zamówiłam jest do ciała i do włosów,więc spoko

Stary 2010-02-23, 12:46   #2837
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:

czyzby czyzyk

Ita spoko nawet jak ci wody zaczęły sie saczyć to i tak znajać IRL wypuszczą Cie jeszcze ze trzy razy do domu, takze bez paniki. Nie no a teraz na serio. Ty nic juz ze swoim szkrabem nie dyskutuj tylko torbe na plecy i do szpitala sie zabieraj, bo w Dublinie przeciez straszne korki i zanim dojedziesz to juz mozesz urodzić.
Stary 2010-02-23, 12:48   #2838
ita83
Wtajemniczenie

Dzwonilam do ginki - alarm chwilowo odwolany - powiedziala ze obserwowac i jesli drugi raz sie powtorzy to jechac natychmiast do szpitala - mam tez uzupelniac plyny tzn. pic duzo wody

Kurcze - czas zapisac numer do Madzi
Stary 2010-02-23, 12:50   #2839
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zdjecia ochraniaczy rozkow i lozeczka.
Adrusia super wyprawka. Ja na ta chwile to moge Wam wstawić zdjecie moejj łazienki hhe bo ona już dawno skończona. Tazn jeszcze była nie zafugowana i nie wymyte płytki. Ale nic tam choiaż tym sie pochwale. Bo wyprawkami dzidziusiowymi nie wiem czy zdażę do porodu łóżeczka rozstawić.

Ja po ostatnim alarmie Tylkooliwki tez zapisałam numer do Madziwni. Hehe tak na wszelki wypadek.

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:53
Stary 2010-02-23, 12:54   #2840
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Ja zmykam teraz na działke kontrole zrobić. Zobacze co tam działają. A ty Ita trzymaj sie dzielnie i obserwuj.
Stary 2010-02-23, 12:58   #2841
Darusiaaaa
Zakorzenienie

śliczna

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

w takich samych kolorkach chcialam lazienke na gorze u nas zrobic, ale zanim my zaczniemy tam cos robic Kacper bedzie juz chodzil
A.Camus
Stary 2010-02-23, 13:06   #2842
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurcze dziewczyny zwolnijcie z tymi porodami Ja dopiero 12 marca jadę do kielc (gdzie chce rodzić) a będę wtedy w skończonym 37tc... Nawet nie wiem gdzie jechać do szpitala jak się zacznie akcja porodowa w Wawie... Może zechce mi ktoś coś doradzić tak na wszelki wypadek?? Nie wspomnę już o tym że wszystkie "porodowe" rzeczy mam właśnie w Kielcach Ale w razie czego mama wsiada w bryke i jest u mnie za 3h z całym osprzętem

Iza łazienka prześliczna!! Kiedy ja się takiej doczekam ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:07   #2843
anakazar
Zakorzenienie

śliczna łazienka
kurcze dziewczynki chyba wiosna do nas idzie-u mnie jest tak pięknie,jeszcze sąsiad muze walnął,że od razu lato i grile mi się przypomniały

Stary 2010-02-23, 13:08   #2844
ilkia24
Raczkowanie

witam!
Tylkooliwka gratulacje, dzielna dziwczyna!!!!!

Widze ze zaczal sie temat materacy... my mamy lozko debowe zroione przez meza brata ciotecznego robi meble, po promocyjnej cenie hehe 1600zl rok temu, a materac kupilismy na allegro duzo taniej niz w sklepie chyba ok 600zl, a w sklepie ok 1000zl, ten komorowy, iluswarstwowy juz nie pamietam ale spoko nie nazekamy.
Dla dziecka mialam kpic kokos-gryka ale teraz to juz sama nie wiem.

A mnie zaczynaja sie skurcze juz takie z krzyza he wiec juz bardzo blisko do rozwiazania, dzisiaj siostra oddzialowa mnie postraszyla zebym sie nie najadala bo moge w kazdej chwili wyjechac na sale ciec Wlasnie nastepny skurcz mnie zlapal pieknie, na szczescie jutro 37 tydz. sie zaczyna...
Stary 2010-02-23, 13:10   #2845
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny zwolnijcie z tymi porodami Ja dopiero 12 marca jadę do kielc (gdzie chce rodzić) a będę wtedy w skończonym 37tc... Nawet nie wiem gdzie jechać do szpitala jak się zacznie akcja porodowa w Wawie... Może zechce mi ktoś coś doradzić tak na wszelki wypadek?? Nie wspomnę już o tym że wszystkie "porodowe" rzeczy mam właśnie w Kielcach Ale w razie czego mama wsiada w bryke i jest u mnie za 3h z całym osprzętem

proszę kobieto nie narzekaj,a co ja mam powiedziec jak mam na 27 kwietnia-wy wszystkie rozpakowane,szcześliwe z bobasami,a ja pewnie dalej z brzuchem będę czekac-ale skończe tylko 37 i już ja ją popędze,żeby wyszła

Stary 2010-02-23, 13:11   #2846
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to czekamy na kolejnego maluszka
A.Camus
Stary 2010-02-23, 13:16   #2847
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
proszę kobieto nie narzekaj,a co ja mam powiedziec jak mam na 27 kwietnia-wy wszystkie rozpakowane,szcześliwe z bobasami,a ja pewnie dalej z brzuchem będę czekac-ale skończe tylko 37 i już ja ją popędze,żeby wyszła
Szkoda że się zamienić nie możemy
Ja się tylko boję tego, że jak póki co większość rodzących tu nie dotrwam końca 37tc ... i co ja wtedy pocznę w tej Wawie, jak nawet nie wiem co gdzie jak i kiedy

ilkia trzymamy kciuksy!!

A ciekawe co u Isis... coś dawno się nie odzywała... ma z Nią ktoś jakiś kontakt??

Stary 2010-02-23, 13:17   #2848
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ee ja i tż byliśmy łysi jak kolano,ale ten żel do mycia co zamówiłam jest do ciała i do włosów,więc spoko

Mój był kudłacz włosy to miał na oczach do tego czarne jak smoła więc żele tu nie przeszły

Cytat:
Adrusia super wyprawka. Ja na ta chwile to moge Wam wstawić zdjecie moejj łazienki hhe bo ona już dawno skończona. Tazn jeszcze była nie zafugowana i nie wymyte płytki. Ale nic tam choiaż tym sie pochwale. Bo wyprawkami dzidziusiowymi nie wiem czy zdażę do porodu łóżeczka rozstawić.

Ja po ostatnim alarmie Tylkooliwki tez zapisałam numer do Madziwni. Hehe tak na wszelki wypadek.
Piękna ta łazienka super kolorki i ta taka lada przy umywalce rewelka. Ja mam stare kafelki ciemne bordowe błyszczące jest wieczny syf wystarczy jedna kąpiel małego a wyglada jakby nie wiem ile nie było myte . Ale narazie mamy inne plany dwa pokoje są do zrobienia . Potem moze ta łazienka

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

jak coś wal na inflancką może to nie jest najlepszy szpital w wawie ale do tych lepszych to trzeba mieć tam lekarza prowadzacego bo inaczej mogą Cie wywieźć gdzieś . A inflancka nie odsyła rodzacych po 36 tyg. Ja tam miałam CC szpitala zawalony masa porodów kazdy gdzieś goni i nie ma czasu . Trzeba się upominac poprostu jak się coś chce ale ja byłam i nie narzekałam . Dwa Ty masz dziecie wiesz o co kaman więc tym bardziej nie ma się czego bać .
jak coś spisz do mnie numer tel Mogę być szybciej niż Twoja mama he he a ciuszki mam już małe wyprane jak coś pozycze he he .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-02-23 o 13:18
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:21   #2849
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jak coś wal na inflancką może to nie jest najlepszy szpital w wawie ale do tych lepszych to trzeba mieć tam lekarza prowadzacego bo inaczej mogą Cie wywieźć gdzieś . A inflancka nie odsyła rodzacych po 36 tyg. Ja tam miałam CC szpitala zawalony masa porodów kazdy gdzieś goni i nie ma czasu . Trzeba się upominac poprostu jak się coś chce ale ja byłam i nie narzekałam . Dwa Ty masz dziecie wiesz o co kaman więc tym bardziej nie ma się czego bać .
jak coś spisz do mnie numer tel Mogę być szybciej niż Twoja mama he he a ciuszki mam już małe wyprane jak coś pozycze he he .
Aniu złota kobieta z Ciebie Właśnie tego odsyłania strasznie się boję ... dlatego marzy mi się zdążyć do Kielc gdzie mój lekarz już o mnie zadba ... codziennie rozmawiam o tym z synem w brzuchu

Stary 2010-02-23, 13:24   #2850
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylkooliwka urodziła o 20.00 niestety przez CC sie zakonczyło.. nie wiem jeszcze dlaczego!!!

Synuś waży 3400 i ma 54 cm!!! i jest zdrowy!

a teraz ciotki wiżazowe!

ale super!!!!!!!!!!!! GARTULACJE DLA ŚWIEŻO UPIECZONEJ MAMUSI

Cytat:
powiedzcie mi w jaki sposob moge podniesc cisnienie ??
zmierzylam i mam 103/58 puls 64 jestem jakas dziwnie slaba w uszach mi piszczy i niedobrze mi boje sie jechac sma do miasta a musze zawiesc mexzowi obiad i do banku cholercia
dużo wody!! reguluje ciśnienie, albo kawa

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy , to jak miałam skurcze przed porodem to , nie zwracałam uwagi czy dziecko się rusza, ale byłam podłączona do ktg więc wszystko pod kontrolą,a on tam może już cicho siedział bo do wyjścia się szykował
u mojej siostry mała się ruszała i to bardzo, śmiejemy się, że nogami się odpychała, żeby wyjść

Cytat:

czyzby czyzyk
ita pilnuj się tam, ale jak to wody to musisz pojechać, jak skurczy jeszcze nie będziesz miała to odeślą cię do domu i każą wrócić za 24h od pierwszego "wycieku" jak porządne skurcze się nie zaczną

Cytat:

łazienka cudna

mnie plecy dziś bolą od rana (wczoraj nic nie robiłam) i najgorsze jest to, że bolą mnie tak okresowo, np. 3 minuty boli i puszcza... próbuje sprawdzić czy brzuch mam wtedy twardy, ale on jest twardy cały czas :/ Mała do tego jakaś leniwa

dziewczyny mogłaby któraś podesłać mi numer do Madziwni, albo do siebie, bo ja nie mam do nikogo w razie akcji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości