PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 12:37   #3871
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Ja też niepotrafię wyobrazic sobie czyichś wizji Ale to chyba normalne

Kurczę dziewczynyz amówiłam sobie książki dot. diety Ducana, z postanowieniem, ze będę się odchudzała... No zobaczymy

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:40
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:41   #3872
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ooo i jak po kickboxingu? u mnie te zajecia sa dosc ciezkie i glownie faceci na nie chodza kobietki raczej na tae box
ja juz w klubie czuje wiosne, bo coraz wieksze tlumy sa
no to właśnie było takie coś babka taka prowadziła że w ciemnej uliczce bałabym się ją spotkać ale ogólnie bardzo miło
zobaczymy co z tym jazzem dzisiaj będzie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę, ale to mi akurat niestety niewiele pomoże, bo tyle razy zmieniałam wizję kiecy, że już sama nie wiem co było na początku
A tak serio to od początku miałam 2 zupełnie różne wizje - tzn. podobały mi się suknie z szarfami, ale jednocześnie wpadły mi w oko drapowane gorsety. I tu w zasadzie co jakiś czas mi się odmieniało albo w jedną albo w drugą stronę (bo niestety obawiam się, że połączenie może kiepsko wyglądać).

Obecnie krawcowa wie, że będzie szyć taką kiecę, jak na 3 pierwszych fotach, ale mocną zwężoną na dole i z takiego materiału jak na 4 fotce. Do tego na gorsecie ta zakładki będą się układały tak jak na 5 zdjęciu (chodzi o tą zachodzącą zakładkę, która ma zmniejszyć biust)

I teraz moje wątpliwości - ten materiał trochę się puszy i boję się, że te zakładki mogą odstawać i zamiast mi podkreślić talię to mnie pogrubią Mierzyłam podobne kiecki z marszczeniami i wyglądałam szczupło, no ale teraz sama już nie wiem

No i się tak zastanawiam jakby zrobić jednak gładki gorset bez zakładek, tylko z koronką i wtedy dać szarfę w kolorze kwiatków i może buciki też pod kolor, a jak nie to białe Bo wstążka powinna mi ładnie talię podkreślić. jeszcze ewentualnie srebrna wstążka by też wchodziła w grę

Sorka, że się tak rozpisałam, ale serio mam dylemat, a za około tydzień - 2 tygodnie mam zamiar wybrać się do tej kobiety na zdjęcie miary i wtedy muszę już wiedzieć

No tak zapomniałam dodać fotki
o matko ile pomysłów
a jak ta zakładka ma optycznie pomniejszać biust skoro jest tak przy biodrze? (a może to tylko zdjęcie...)

dobra dobra. doczytałam o zakładkach już

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:45
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:42   #3873
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Kurczę dziewczynyz amówiłam sobie książki dot. diety Ducana, z postanowieniem, ze będę się odchudzała... No zobaczymy
3mam kciuki Przeszłam odchudzenie i zawsze wspieram jak tylko mogę osoby, które podejmują taką walkę
Stary 2010-02-23, 12:47   #3874
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No albo to może ja nie umiem opisać tego, co zrodziło się w mojej chorej wyobraźni
W skrócie chodzi o tą kiecę z pierwszych zdjęć zwężoną na dole i z bardziej zwiewnego materiału - to jest wersja pierwsza.
A wersja druga - wszystko tak samo tylko bez tych poziomych marszczeń a za to ze wstążką pod kolor kwiatów

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dobra dobra. doczytałam o zakładkach już
No czyli jednak nie umiem opisywać
Chodzi o tą poziomą zakładkę zachodzącą na biust. W oryginalnej sukni zakładki/marszczenia kończą się pod biustem, a ja mam mieć jedną dodatkową zakładkę na dole biustu. Zaraz poszukam fotki i pokażę o co chodzi z tym zmniejszaniem
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:47   #3875
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:

Chilli trzeba myśleć i wierzyć, ze sie uda

popatrz na Lain (od dziś to mój guru ) bo ona to w tak optymistyczny sposób zrobiła (przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie )

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:51   #3876
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Martoolka ja niestety nic ci nie poradzę, bo ja wyobraźnią zbytnio nie grzeszę i nie umiem zobaczyć tej Twojej wizji

ja podobnie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
fajnie ci.... ja coraz intensywniej myślę o wykupieniu jakiegoś karneciku, bo wiosna tuż tuż no i na pewno samopoczucie by mi się poprawiło gdybym kilka razy w tygodniu się poruszała... bo ćwiczenia w domu to zupełnie nie to samo...
to nie mysl, bo zostaniesz mysliwym, tylko kup

Cytat:
a ile planujesz zgubic w jakim czasie?
oczywiscie jako doswiadczona w bojach bede trzymac kciuki

Cytat:
no to właśnie było takie coś babka taka prowadziła że w ciemnej uliczce bałabym się ją spotkać ale ogólnie bardzo miło
zobaczymy co z tym jazzem dzisiaj będzie
u nas kickboxing prowadzi facet i to juz jest takie z wykorzystaniem tych roznych takich skorzanych 'poduch' do uderzania i workow, niektorzy sobie nosza rekawice i cwiczy sie na bosaka
a tae box to jest u nas takie cos, ze sie non stop tak przeskakuje z nogi na noge jak bokserzy na ringu (to mnie najbardziej meczy ), a do tego zasadza sie rozne ciosy i kopniaki w powietrze ja wole tae box
dzis ide na BodyShape i TBC a wczoraj bylam na spinningu i pilatesie z wykorzystaniem pilek - strasznie mi sie podobalo takie to relaksujace bylo szczegolnie, ze na koniec w parach robilismy sobie masaz calego ciala ta wielka pilka - super
szkoda tylko, ze po slubie i przeprowadzce bede musiala sobie znalezc gdzies blizej inny klub... tu mi dobrze

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
popatrz na Lain (od dziś to mój guru ) bo ona to w tak optymistyczny sposób zrobiła (przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie )
grunt to pozytywne nastawienie trzeba znalezc swoj sposob - tak zeby bylo to dla nas przyjemne
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:52   #3877
Martoolka87
Zakorzenienie

O tu jest fota kiecki z zakładką zachodzącą lekko na biust:
http://www.eddyk.com/adk/adkmain.html
A to się kończą pod biustem:
http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html

To chyba ta sama modelka, a biust wygląda zupełnie inaczej
Stary 2010-02-23, 13:02   #3878
83mika
Raczkowanie

Cytat:
O tu jest fota kiecki z zakładką zachodzącą lekko na biust:
http://www.eddyk.com/adk/adkmain.html
A to się kończą pod biustem:
http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html

To chyba ta sama modelka, a biust wygląda zupełnie inaczej
To Ty chcesz mieć tą, która sie kończy pod biustem, tak?
Jeżeli chodzi o mnie to ta druga wersja podoba mi sie bardziej
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:05   #3879
chilanes
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny kciuki z pewnoscią się przydaczą

lain dużo planuję zgubić Ogólnie jakieś 25 kg, ale to praca na lata, bo i "grzechy" się w między czasie zdarzą (ślub chociażby), a może i ciąża. Na razie zobaczę jak mi będzie szło i chciałabym z 10 kg zgubić.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-23 o 13:09
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:09   #3880
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
To Ty chcesz mieć tą, która sie kończy pod biustem, tak?
Jeżeli chodzi o mnie to ta druga wersja podoba mi sie bardziej
Jeśli zdecyduję się na zakładki na gorsecie to chcę to wersję, która zachodzi na biust - bo przy moim 65 I chciałabym go troszkę pomniejszyć, albo może raczej nie chciałabym go bardziej uwydatniać
Druga wersja - czyli ze wstążką?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Może nie tyle kciuki, co codzienne dopytywanie się jak Ci idzie na diecie, w celu zwiększenia motywacji Mi by się przydało, żeby mnie ktoś codziennie pytał czy robiłam już dziś brzuszki
Stary 2010-02-23, 13:12   #3881
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć panienki

Dyskutowałyście o kamizelkach- mój mężuś miał kamizelkę i pasujący do niej musznik (chyba) mimo, że nam obojgu nie podobają się te typowo ślubne, wzorzyste
Ale w sklepie gdzie zamawialiśmy garnitur, zaproponowano nam kamizelkę w drobne prążki i ta wyglądała naprawdę fajnie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a wiecie co? dziś idę do salonów szukać tej jedynej! pierwsze podejście, więc
No to powodzenia

Cytat:
Bardzo ładnie To na święta będziesz go miała w domku?
A kiedy są święta?

Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie lotu i nadzieję, że mnie poratujecie
Jak to jest z kremami do rąk, pastą do zębów itp.? Wiem, że przed odprawą mam je spakować do woreczka zamykanego, ale potem w samolocie mogę normalnie z nich korzystać?
Jak Tż bierze do podręcznego bagażu płyn do soczewek 360ml, to tego nie pakuje do woreczka? Ma go pokazać przy odprawie czy coś?

To niby bzdury, ale chciałabym uniknąć kłopotów na lotnisku

Już pojutrze wsiadamy w pociąg do Warszawy, więc pasowałoby się najpóźniej jutro spakować, a ja wciąż chora i to coraz bardziej
Oby mi zaczęło w końcu przechodzić.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:14   #3882
chilanes
Zakorzenienie

toska Wielkanoc 3-5 kwiecień
Stary 2010-02-23, 13:17   #3883
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A kiedy są święta?

Już pojutrze wsiadamy w pociąg do Warszawy, więc pasowałoby się najpóźniej jutro spakować, a ja wciąż chora i to coraz bardziej
Wielkanoc jest 4 kwietnia

Co do lotniska to nie pomogę, bo jeszcze nigdy nie leciałam samolotem

Kuruj się szybko Bidulko Byłaś u lekarza? Czym się leczysz? Mi ostatnio pomogła rozpuszczalna apiryna, ale brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki. Zwykle pomaga mi tez theraflu, tylko po tym strasznie się chce spać
Stary 2010-02-23, 13:18   #3884
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A kiedy są święta?

Jak to jest z kremami do rąk, pastą do zębów itp.? Wiem, że przed odprawą mam je spakować do woreczka zamykanego, ale potem w samolocie mogę normalnie z nich korzystać?
Jak Tż bierze do podręcznego bagażu płyn do soczewek 360ml, to tego nie pakuje do woreczka? Ma go pokazać przy odprawie czy coś?

Wielkanoc jest 4 kwietnia.
Nie mozna wnosic na poklad kosmetykow powyzej 150ml. A jeszcze radzilabym twojemu TZ na czas lotu zrezygnowac z soczewek, bo ze wzgledu na cisnienie, moga mu sie oczy bardzo podraznic. Czyli do tej przezroczystej torebeczki ida male kosmetyki+TZ np. moze wrzucic to takie male pudeleczko na soczewki, w ktorym bedzie mial troche plynu.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:25   #3885
83mika
Raczkowanie

[QUOTE=Martoolka87;1738933 6]Jeśli zdecyduję się na zakładki na gorsecie to chcę to wersję, która zachodzi na biust - bo przy moim 65 I chciałabym go troszkę pomniejszyć, albo może raczej nie chciałabym go bardziej uwydatniać
Druga wersja - czyli ze wstążką?
Tą: http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html, ale tam nie ma wstążkiMi się wydaję, że taka z zachdzącą zakładka, bardziej uwydatnia biust, a swoja droga to masz wielkie...

Tośka jak wyglądał twój układ dnia, starczyło Ci czasu na wszystko?
Stary 2010-02-23, 13:27   #3886
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Wielkanoc jest 4 kwietnia.
Nie mozna wnosic na poklad kosmetykow powyzej 150ml. A jeszcze radzilabym twojemu TZ na czas lotu zrezygnowac z soczewek, bo ze wzgledu na cisnienie, moga mu sie oczy bardzo podraznic. Czyli do tej przezroczystej torebeczki ida male kosmetyki+TZ np. moze wrzucic to takie male pudeleczko na soczewki, w ktorym bedzie mial troche plynu.
ale to też zależy od lotniska wracając z turcji wniosłam na bezcłówkę butelkę 1,5l a potem tę samą na pokład ale np na okęciu widziałam jak jedna "miła" pani celnik jakiemuś włochowi po chamsku wyrzuciła wodę i jakiś krem (chyba). on coś jej mówił po włosku a ona tylko w krzyk że nie można i już. (w ogóle że ją zatrudnili do tej pracy bez podstawowej znajomości angielskiego... )

Martoolka ja jakiś ułom jestem bo dla mnie na obu zdjęciach ten biust i zakładka wyglądają tak samo
Stary 2010-02-23, 13:32   #3887
lain
Zakorzenienie

Cytat:

lain dużo planuję zgubić Ogólnie jakieś 25 kg, ale to praca na lata, bo i "grzechy" się w między czasie zdarzą (ślub chociażby), a może i ciąża. Na razie zobaczę jak mi będzie szło i chciałabym z 10 kg zgubić.
dasz rade
ja juz TZowi zapowiedzialam, ze jak mu kiedys wyskocze z gadka, ze jak jest sie w ciazy to je sie za dwie osoby to ma mnie sprowadzic na ziemie oj bedzie sie trzeba pilnowac

Cytat:

z tego co wniessiesz w woreczku mozesz korzystac ale Twoj TZ takiego duzego plynu nie wniesie niech sobie przeleje do czegos mniejszego
a dlugo bedziecie leciec? ja tam szczerze mowiac paste do zebow zawsze pakuje do bagazu glownego, a w samolocie zuje gumy do rzucia

Cytat:
ale to też zależy od lotniska wracając z turcji wniosłam na bezcłówkę butelkę 1,5l a potem tę samą na pokład
ja tak samo w Egipcie juz zmierzalam do kosza stojacego pod wielkim plakatem o tych wszystkich zakazach, woreczkach itp. zeby wywalic caly zapas wody i innych napojow, kiedy podbiegla do mnie pani w chuscie i powiedziala zebym nie wyrzucala, ze spokojnie sobie moge wniesc do samolotu widocznie nie wygladalam na terroryste

jem wlasnie salatke z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html i polecam - przepyszna
Stary 2010-02-23, 13:33   #3888
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to też zależy od lotniska wracając z turcji wniosłam na bezcłówkę butelkę 1,5l a potem tę samą na pokład ale np na okęciu widziałam jak jedna "miła" pani celnik jakiemuś włochowi po chamsku wyrzuciła wodę i jakiś krem (chyba). on coś jej mówił po włosku a ona tylko w krzyk że nie można i już. (w ogóle że ją zatrudnili do tej pracy bez podstawowej znajomości angielskiego... )

Martoolka ja jakiś ułom jestem bo dla mnie na obu zdjęciach ten biust i zakładka wyglądają tak samo
Czasami rzeczywiscie uda sie cos wniesc, ale jak TZ nie chce ryzykowac utraty plynu, to lepiej do duzej torby go wlozyc i dac do odprawy. Ja to tak mniej wiecej co 2 miesiace 2 loty zaliczam i zauwazylam, ze polscy celnicy sa nadzwyczajnie gorliwi. Jak np. mam mleko dla malego w butelce, to w Polsce zawsze musialam troche przy celniku wypic, a w Irl nikt sie mnie nie czepial.

Tosiu, a jakimi liniami lecicie?
Stary 2010-02-23, 13:34   #3889
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tośka jak wyglądał twój układ dnia, starczyło Ci czasu na wszystko?
Pisałam co prawda kilka stron temu, ale specjalnie dla Ciebie skrót

9:15 u fryzjerki - fryzura szybciej niż próbna, bo po 2h była gotowa
11:30 u makijażystki- trochę się zasiedzieliśmy
ok godz. 13- od makijażystki szybka jazda do domu teściów (15km) gdzie się miałam ubierać.
Ubrałam się w ok. 30 min, lekko nerwowo było, ale to dlatego że jestem panikara.
Ok godz. 14- krótkie błogosławieństwo i daliśmy rodzicom drobne prezenty dziękując za wszystko
14:15 wyjechaliśmy do kościoła, gdzie dotarliśmy za wcześnie
15:00 ślub
Stary 2010-02-23, 13:39   #3890
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tą: http://www.eddyk.com/eddyk/eddykmain.html, ale tam nie ma wstążkiMi się wydaję, że taka z zachdzącą zakładka, bardziej uwydatnia biust, a swoja droga to masz wielkie...
Aaa.. no bo wcześniej opisywałam 2 wersje sukni: 1 z zakładkami, a druga bez ale za to ze wstążką.
A później pokazywałam dla porównania jak wyglądają te 2 gorsety - z zakładką zachodzącą lekko na biust i z niezachodzącą
No to już wyjaśnione
Wcale nie mam aż takiego wielkiego biustu, bo miseczka "I" przy obwodzie 65 pod biustem to wcale nie jest taki gigant

Cytat:
Może to ja po prostu widzę to co chcę widzieć

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Czasami rzeczywiscie uda sie cos wniesc, ale jak TZ nie chce ryzykowac utraty plynu, to lepiej do duzej torby go wlozyc i dac do odprawy. Ja to tak mniej wiecej co 2 miesiace 2 loty zaliczam i zauwazylam, ze polscy celnicy sa nadzwyczajnie gorliwi. Jak np. mam mleko dla malego w butelce, to w Polsce zawsze musialam troche przy celniku wypic, a w Irl nikt sie mnie nie czepial.
Fajnie to musiało wyglądać jak tak sobie mleczko z buteleczki piłaś
Stary 2010-02-23, 13:41   #3891
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Wielkanoc jest 4 kwietnia

Co do lotniska to nie pomogę, bo jeszcze nigdy nie leciałam samolotem

Kuruj się szybko Bidulko Byłaś u lekarza? Czym się leczysz? Mi ostatnio pomogła rozpuszczalna apiryna, ale brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki. Zwykle pomaga mi tez theraflu, tylko po tym strasznie się chce spać
Też nie leciałam, ani Tż więc dwie sierotki na lotnisko pojadą

Cytat:
z tego co wniessiesz w woreczku mozesz korzystac ale Twoj TZ takiego duzego plynu nie wniesie niech sobie przeleje do czegos mniejszego
a dlugo bedziecie leciec? ja tam szczerze mowiac paste do zebow zawsze pakuje do bagazu glownego, a w samolocie zuje gumy do rzucia
Będziemy lecieć 5-6h podobno a pastę jako przykład wymieniłam, bo pewnie się z fotela i tak nie ruszę

W takim razie kupimy Mężusiowi mały płyn i tyle
A balsam do ust też do woreczka?

I jeszcze jak to jest z lekami?
Pewnie do torebki wezmę no-spe, aviomarin, coś na gardło i katar-czy to jakoś mam pokazywać przy bramce, czy w torebce ma sobie być?

Cytat:

Tosiu, a jakimi liniami lecicie?
Szczerze mówiąc to nie wiem czym lecimy, bo to jakiś lot czarterowy będzie, zorganizowany przez biuro podróży
Stary 2010-02-23, 13:45   #3892
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie leciałam, ani Tż więc dwie sierotki na lotnisko pojadą
ee spokojnie na pewno sie nie zgubicie szczegolnie, ze lecicie z biura podrozy

Cytat:
Będziemy lecieć 5-6h podobno a pastę jako przykład wymieniłam, bo pewnie się z fotela i tak nie ruszę
nie no przy 5-6h to moze sie w koncu siusiu zachciec i trzeba sie bedzie ruszyc

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem czym lecimy, bo to jakiś lot czarterowy będzie, zorganizowany przez biuro podróży
a z jakiego biura lecicie?
Stary 2010-02-23, 13:46   #3893
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Pisałam co prawda kilka stron temu, ale specjalnie dla Ciebie skrót

9:15 u fryzjerki - fryzura szybciej niż próbna, bo po 2h była gotowa
11:30 u makijażystki- trochę się zasiedzieliśmy
ok godz. 13- od makijażystki szybka jazda do domu teściów (15km) gdzie się miałam ubierać.
Ubrałam się w ok. 30 min, lekko nerwowo było, ale to dlatego że jestem panikara.
Ok godz. 14- krótkie błogosławieństwo i daliśmy rodzicom drobne prezenty dziękując za wszystko
14:15 wyjechaliśmy do kościoła, gdzie dotarliśmy za wcześnie
15:00 ślub
Oj dziekuję, czasami nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić
Ale widzę, że tak w sumie to wszytsko na spokojnie, pomijając bardziej nerwowe chwile.
Hmm ja mam slub na 16.00, bez błogosławieństwa, to fryz mogę sobie umowic na 10 a nawet 11

Cytat:
Aaa.. no bo wcześniej opisywałam 2 wersje sukni: 1 z zakładkami, a druga bez ale za to ze wstążką.
A później pokazywałam dla porównania jak wyglądają te 2 gorsety - z zakładką zachodzącą lekko na biust i z niezachodzącą
No to już wyjaśnione
Wcale nie mam aż takiego wielkiego biustu, bo miseczka "I" przy obwodzie 65 pod biustem to wcale nie jest taki gigant
Ja mam 65D i mały to on nie jesttaki w sam raz
Stary 2010-02-23, 13:48   #3894
Aaś
Zakorzenienie

Tosia a gdzie lecicie i kiedy?
Stary 2010-02-23, 13:51   #3895
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie to musiało wyglądać jak tak sobie mleczko z buteleczki piłaś
Dobrze, ze mi z wlasnego cycka nie kazali pic

Cytat:

W takim razie kupimy Mężusiowi mały płyn i tyle
A balsam do ust też do woreczka?

I jeszcze jak to jest z lekami?
Pewnie do torebki wezmę no-spe, aviomarin, coś na gardło i katar-czy to jakoś mam pokazywać przy bramce, czy w torebce ma sobie być?

Wszystko typu kosmetyki, plyny, tabletki idzie do przezroczystego woreczka. Jak podchodzisz do bramki to kladziesz na tasme torbe i ten woreczek, zdejmujesz wierzchnie okrycie typu plaszcz, marynarka, zdejmujesz pasek, wyjmujesz wszystko co masz w kieszeniach i kladziesz na tasme, czasem tez celnicy prosza, zeby zdjac buty.

A jeszcze zajrzyj sobie na strone swojego biura podrozy, moze tam maja informacje odnosnie tego co mozna wniesc, a co nie
Stary 2010-02-23, 13:54   #3896
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
aż to sobie wyobraziłam
Stary 2010-02-23, 13:59   #3897
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no przy 5-6h to moze sie w koncu siusiu zachciec i trzeba sie bedzie ruszyc

a z jakiego biura lecicie?
Jak się będę bała to wstrzymam produkcję moczu i Tż też nie puszczę do kibelka

Z Itaki jedziemy

Cytat:
Oj dziekuję, czasami nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić
Ale widzę, że tak w sumie to wszytsko na spokojnie, pomijając bardziej nerwowe chwile.
Hmm ja mam slub na 16.00, bez błogosławieństwa, to fryz mogę sobie umowic na 10 a nawet 11

Ja mam 65D i mały to on nie jesttaki w sam raz
Jednak bym radziła na 10, nie później. No chyba że jesteś pewna, że czesanie zajmie godzinę
A tak będziesz jeszcze miała chwilkę żeby np. coś zjeść, bo ja najgorzej wspominam burczenie w brzuchu w kościele tuż przed ślubem

Cytat:
Tosia a gdzie lecicie i kiedy?
W piątek o 9.15 lecimy na Gran Canaria
Proszę wstać rano i kciuki trzymać, żebyśmy bezpiecznie dolecieli

Cytat:

Wszystko typu kosmetyki, plyny, tabletki idzie do przezroczystego woreczka. Jak podchodzisz do bramki to kladziesz na tasme torbe i ten woreczek, zdejmujesz wierzchnie okrycie typu plaszcz, marynarka, zdejmujesz pasek, wyjmujesz wszystko co masz w kieszeniach i kladziesz na tasme, czasem tez celnicy prosza, zeby zdjac buty.

A jeszcze zajrzyj sobie na strone swojego biura podrozy, moze tam maja informacje odnosnie tego co mozna wniesc, a co nie
Tabletki też do woreczka wkładasz?
Czytałam wszędzie, że do woreczka tylko płyny/żele/pasty
Stary 2010-02-23, 14:02   #3898
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

byłysmy dzisiaj z mamą w cukierni i się zdziwiłam bo tor zamawia się 2 tygodnie przed
moich zaproszeń nie ma na all.. pisałam do gościa i powiedział że w tym tygodniu wystawi więc od razu zamawiam i jak dobrze pójdzie to za 2-2.5 tygodnia zaczyanmy rozdawać
miałam zapisać się dzisiaj do fryzjerki ale zapomniałam.. stwierdziłam że zapsizę się do dwóch, jedna gdzie czesała się moja siostra a druga koleżanka mojego brata.. zrobię próbne i wstedy zdecyduję
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:05   #3899
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tabletki też do woreczka wkładasz?
Czytałam wszędzie, że do woreczka tylko płyny/żele/pasty
Jak juz jakies mam to wkladam do woreczka, bo jak dojrza na skanie, to pozniej nie chce mi sie calej torby przegrzebywac, zeby im pokazac co to za specyfik mam w torbie. Mozesz tez sobie je wlozyc w jakiejs bocznej kieszonce torby, zebys w razie czego wiedziala gdzie sa, ale wydaje mi sie, ze w woreczku najwygodniej.

A to moj maluch

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-02-23 o 14:06
Stary 2010-02-23, 14:08   #3900
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się będę bała to wstrzymam produkcję moczu i Tż też nie puszczę do kibelka

Z Itaki jedziemy

eee nie powinniscie sie bac ja jak nie patrze w okno to czuje sie w samolocie jak w pociagu (pomijajac momenty kiedy skreca albo gdy sa drobne turbulencje) wezcie sobie gume do rzucia albo ladrynki na start, bo ssanie/rzucie pomaga wyrownac cisnienie, a niektorzy maja z tym problem
oo my tez w nasza podroz z Itaki jedziemy. to jeszcze po powrocie zdasz relacje jak sie biuro spisalo
ale Wam fajnie ja to dzisiaj przez to sloneczko mam ochote isc polezec na lake... szkoda tylko, ze laka w sniegu

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
moich zaproszeń nie ma na all.. pisałam do gościa i powiedział że w tym tygodniu wystawi więc od razu zamawiam i jak dobrze pójdzie to za 2-2.5 tygodnia zaczyanmy rozdawać
a na jakie sie zdecydowaliscie?

Woda ale masz slodziaka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości