|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Jeszcze tz nastraszylam - bidak dzwoni do mnie teraz czesciej niz co 5 minut.....
Ja sobie powtarzam - tylko spokojnie - masz min 2 tyg wytrzymac wtedy to juz bedzie 36tc i kilka dni czyli 37tydzien - wtedy to juz niech sie dzieje co chce |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Oliwki i małego
Cytat:
![]()
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
moj znow mnie sie wydaje za wielki,
a ja znalazlam w sumie sasiadka ma przyjaciolke ktora ma szwalnie i szyje wszystko dla dizeci i jade dzisiaj tam, dokupie przescieradlo i reszte ubranek bo nie mam na 56 za wiele o ile w ogole jakies tam mam, jak myslicie ile czego kupic
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
nio u mnie minka na razie skurczy brak w sumie tych skurczy to mialam cale 4 wiec dlatego mam nie panikowac....ginka wypytala mnie o wszystko i mowi ze jeszcze mam nie panikowac......
a znajac tutejsze realia to rzeczywiscie sobie odpusze jechanie jeszcze ale jak drugi raz cos pocieknie to wtedy na bank jade..... dam znac w razie W- numery mam juz wklepane do telefonu......
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
OLIWKA GRATULUJE
ITA trzymaj sie...obys jeszcze wytrzymala te kilka dni dziewczyny ja tylko na chwilke,dzis tz jedzie na rozmowe o prace-TRZYMAJCIE KCIUKI a poza tym robie rogaliki takze zapraszam ![]() ![]()
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu się rozkręciło!!!
Tylkooliwka - trzymaj się dzielnie. Gratulacje dla Ciebie i Twojego synka! Witam znów po dłuższej, szpitalnej, a jakże, przerwie. Czytam Was dzielnie ale z pozycji leżącej z komputerem prostopadłym do materaca, więc pisać trudno ![]() U nas już zamknięty 38 tydzień więc spokojnie mogę rodzić. Ale tu niestety nici. W 36 tyg odstawiłam cordafen i pewna byłam, że się w ciągu tygodnia zadzieje a tu nic. Nigdy w życiu nie miałam tak miękkiego brzucha. Od rzech tygodni żadnych skurczy przepowiadających. Totalna cisza. Teraz to już strasznie jest męczące i nie mogę się doczekać kiedy się coś rozkręci. Już myślałam że w weekend się coś zadzieje, bo mnie biegunka przez kilkanascie godzin męczyła, a to ponoć zwiastun oczyszczaącego się organizmu. Ale nici, chyba się po prostu przytrułam żurkiem ![]() Mała waży już 3200 i ma wielką głowę , czym zestrachałam się strasznie. I mocno jest na tej głowie włochata. Swoją drogą nie przypuszczałam, że takie rzeczy na usg widać... Drcon - na ciśnienie - KAWA. W temacie materacy - LATEKS. Podpisuję się w pełni pod AniąP. Ita - ja bym w sumie nie lekceważyła tematu. Tylkooliwce też po nogach troszkę pociekło i proszę... |
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia - mi znajome mowily ze tylko kilka sztuk, niektore to nawet raz nie zalozyly tych ubranek na 56cm.....ale sama nie wiem bo mam tego sporo i caly czas sie ludze ze beda uzyte przynajmniej po 2 razy
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
ita podziel się na privie jakimś numerem, ja właśnie mam bóle od krzyża co 4-5 minut, trwają ok 50-65sek. brzuch twardnieje.... może to tylko skurcze przepowiadające.... ale zaczęłam się poważnie szykować
właśnie wypełniam swój plan porodu, żeby wiedzieli co chce jak tam zajade.... cholerka bóle od krzyża idą w strone brzucha, do tego brzuch twardnieje... na razie mam tak od jakichś 15min... jak poród się zaczął to bóle już sobie nie odejdą, więc czekam M. po nocce, więc nie budzę go jeszcze, poza tym zacznie tu panikować jakiś niepokój mnie ogarnął czy to już ??
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
no ja chce jechac bo musze kupic przescieradelko jeszcze jedno z froty a ona je ma jak dla mnie po 5.90
;D;D;D;Di chce caly ten komplecik ubranek do wyjscia ze szpitala i ta Pani powiedziala ze w prezencie da nam rozek, a jak mowilam ze mamy juz dwa to powiedziala ze najwyzej przykrycie z tego zrobie, jeden kupowalam u niej 12 zł zaplacilam i myslala ze mam tylko jeden a mam juz 2 wiec ... no ale niech bedzie;p---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ale nam sie dzieciaczkow porodzi;D dziewczyny trzymajcie sie bedziemy trzymac kciuki minka, mozliwe ze juz, ale poczekaj jeszcze nie ma chyba nic gorszego niz panika faceta;D
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zresztą jak się zaczęło to już nie odejdzie, a może to tylko fałszywy alarm i minie
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie oczytalam dalej jestem glupia ale sie dowiedzialam ze to co wyplynelo wcale nie musi byc wodami plodowymi - moze to byc sluz, mocz lub cokolwiek innego, mocz wykluczam bo bez zapachu, ale bezbarwny sluz....hmmmmm
nio nic siedze i czekam ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- minka - mam nadzieje ze dostalas wiadomosc - problemy z netem wiec wyslalam 2 razy......
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzidziulkom juz sie spieszy na swiat,takie to niecierpliwe..
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Ło mamusiu w koncu wszystkie na raz zaczniemy
rodzic ajc znowu skurcz
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
moj musi jeszcze posiedziec bo 6 marca mam egzamin ostatni
poza tym ma jeszcze troche czasu a ciuszki do szpitala kupie dzisiaj dopiero i wypiore i torbe spakuje pewnie w przyszlym tygodniu lub jeszcze nastepnym
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka - ty to przynajmniej terminowa......a tak na marginesie Ty rodzisz w combe - czy ja cos myle.....
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jest piękny dzięń. Slońce świeci i nowe, zdrowe dziecko na świecie. TylkoOliwka - GRATULACJE
![]() : roza:![]() Jak ja się cieszę że coraz więcej Was po tej drugiej stronie. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja to chyba jestem wyrodą matką. W zeszły weekend zastrajkowałam. Po prostu nic przy małej nie robiłam. Nie karmiłam nie przewijałam. Tylko całowałam i przytulałam. Przez calutki weekend. A poszło o to że TZ mi obiecał że w pierwszym tygodniu po wyjściu małej ze szpitala będzie miał urlop. I oczywiście nie miał urlopu tylko w pracy siedział. Więc się wściekłam i nic nie robiłam. W nocy też nie wstawałam do dziecka. I dopiero w poniedziałek rano o 7 przejełam znowu opiekę nad mała. A TZ niewyspany poszedł do pracy ![]() .I powiedziałam mu że jak tak to ma wyglądać że ja sama z dzieckiem przez cały dzień mam siedzieć to ja już wolę siedzieć sama w WAwie a nie na tym zadupiu. A wczoraj leżałam sobie na kanapie a na moich piersiach spała Oliwka a na brzuch władował się mój kot i tak "spaliśmy sobie we trójkę". Szkoda że nikogo nie było bo nie miał kto zrobić zdjęcia.
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda szkoda bo to musialo super wygladac!!!!jak dobrze ze Oliwcia taka silna baba
|
|
#2868 | ||
|
Raczkowanie
|
A jednak
Gratulacje!!Dziewczyny, która następna? ![]() Cytat:
Także mam najlepiej/najgorzej![]() Ale jako, że ma być CC to pewnie wcześniej jednak będzie. Moja córka w 29 tyg ważyła 1300 i też się pytałam czy to nie za mało i ginka powiedziała, że nie. Podobno ważniejsze jest czy dziecko przybiera regularnie na wadze i czy przybiera odpowiednio a u mnie tak jest więc nie ma powodu do paniki, najwyżej będzie malutka. Ważne żeby proporcjonalna i rozwinięta w pełni. Ale u mnie dopiero 31tc więc jeszcze może i do 4 kg dobić. Cytat:
Ja mam 3 i o ile o dwa jestem spokojna bo to względne odludki o tyle jeden jest okropnie upierdliwy i obawiam się, że będzie się za bardzo chciał "zaprzyjaźnić".
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
poprasowałam trochę i chyba osłabiłam odczuwanie skurczów.... teraz siedzę i mierzę dalej
zobaczymy ![]() ita dzięki, dostałam wiadomość rodzę w Coombe jak coś
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za rade napewno wypróbuję alantan |
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
i każa się szykowac na cesarke-ale ja tak bardzo,bardzo nie chcę.pop ja tez się chętnie dowiem jak Twoja Oliwcia w duecie z kotkiem się czuję,bo ja też mam koteczke.Tylko,że ta nasza jest tragicznie rozpieszczona,ja to jeszcze czasami na nią hukne,ale tż zero dyscypliny jakiejkolwiek wobec niej,pozwala jej na wszystko-miłośc bez granic i boimy się,że będzie zazdrosna i będzie kłopot.
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
libra777 - jeżeli chodzi o odparzenia to najlepsze jest wietrzenie i częste przewijanie. Gdy Oliwka była w szpitalu to cały tyłek miała odparzony i to tak bardzo że krew jej z ran leciała. Odkąd jesteśmy w domu i jej pilnuje to pupka jest OK. A w szpitalu (nawet na intensywnej terapii) smarowali jej pupę tormentiolem. Więc chyba jednak można używać tormentiol.
A my cały czas mamy problem z zatwardzeniem. Poję ją tymi wszystkimi herbatkami i nic. A ona tak bardzo się męczy. Więc ostatnio aby w końcu jej ulżyć wsadzilismy jej końcówkę termometru do odbytu i wyleciało kupsko ![]() . Ale oczywiście to nie może być sposób na załatwianie się. Dzisiaj miałam telefon z Poradni wcześniaków i umóiłam się na szczepienie (synagis). Więc w tym miesiącu zaoszczędzimy 2,5 tysiąca bo w końcu państwo zrefunduję tę szczepionkę Jutro przychodzi do nas do domu pani pediatra i wypytam się jej o te wszystkie szczemionki bo już chyba cas zacząć małą szczepić
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakbyś zamiast termometru spróbowała czopków glicerynowych po kawałeczku, spytaj lekarza |
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
minka zawsze możesz wziąć nospę i bardzo ciepły prysznic/kąpiel. Idealny sposób na sprawdzenie czy to skurcze ciążowe czy porodowe
Baobabek o której masz jutro wizytę?? Bom strasznie ciekawa jak to jest z tymi naszymi pessarami I naprawdę jest ciut powyżej 90centyla ![]() Czy ktoś wie co się dzieję z ISIS?? Dawno się nie odzywała, mam nadzieję że wszystko ok ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-23 o 16:40 |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
TYLKOOLIWKA gratulacje
~![]()
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do godziny to u mnie różnie, bo trzeba zając sobie kolejkę...jadę czatować o 14ej, gin przyjeżdża ok 16.30-17ejWłaśnie Isis się już dłuuugo nie odzywała
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do tormentiolu to brawo dla szpitala .. pierwsze lepsze info z netu : Oto co przeczytałam na forum eDziecko. Przyznam się, że czytałam to z lekkim przerażeniem, bo sama kilka razy używałam tej maści. Napisała to Ewa Kamińska - kierownik Pracowni Oceny Receptur i Badań Aplikacyjnych Zakładu Farmakologii w Instytucie Matki i Dziecka w odpowiedzi na pytanie o bezpieczeństwo stosowania tormentiolu u niemowląt: W mojej opinii - nie można, ale nie ze względu na sterydy (bo ich nie zawiera), tylko z powodu soli kwasu borowego. Kwas borowy i jego pochodne można bezpiecznie stosować u dzieci powyżej 3 lat, ale nie u noworodków, niemowląt i małych dzieci! W Unii Europejskiej ten związek też jest dopuszczony do stosowania dopiero u dzieci powyżej 3 lat. Przyczyną jest doskonałe jego wchłanianie się u maluchów z błon śluzowych i skóry (zwłaszcza odparzonej!) i bardzo duża toksyczność - opisano przypadki zgonów noworodków i niemowląt, u których stosowano zasypkę z kwasem borowym. O zakaz stosowania Tormentiolu u niemowląt i małych dzieci instytut walczy od wielu lat i jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe, dlaczego ten preparat jest zalecany na niektórych oddziałach położniczych do pielęgnacji noworodków. Takich opisów w necie jest masa . sama trafiłam na to przypadkiem .
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wziełam się za pranie,najpierw z wszystkich ubranek wycinałam metki i już po tym mam dosyc-jezu moje dziecko ma więcej ubrań niż ja.Pierwsze pranko zrobione i na dzisiaj mam wszystko w nosie.
Idę sobie poleżec.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

NATI 8.03.2010

właśnie wypełniam swój plan porodu, żeby wiedzieli co chce jak tam zajade.... cholerka bóle od krzyża idą w strone brzucha, do tego brzuch twardnieje... na razie mam tak od jakichś 15min... jak poród się zaczął to bóle już sobie nie odejdą, więc czekam 

rodzic ajc znowu skurcz