Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 14:52   #1621
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

moj dokladnie tak samo, u mojej gin jest mala poczekalnia tylko 9 czy 10miejsc to on jak nie ma gdzie usiasc woli nieraz wyjsc i stoi bidulek na dworze bo rozumie ze komus od duchoty czy cos moze stac sie niedobrze....
sasiadkom zawsze pomaga torby nosic i w ogole....

u mnie kochana nie ma ani jednego supermarketu gdzie byloby to uwzględnione!! paranoja prawda?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 15:18   #1622
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja to się zastanawiam skąd się to bierze, ostatnio jadę busem do szkoły i akurat trafiło się, ze jechała młodzież ze szkół średnich do pobliskich miasteczek, weszła para staruszków i żaden, dosłownie żaden szczeniak się nie podniósł. To jest jakaś masakra. Ale w sumie niektórzy sami sobie są winni, bo jak widzę, jak wraca babcia z wnuczkiem ze szkoły i jest miejsce, albo koś jej ustąpi, to ona sadza tego dzieciaka, a sama stoi.

Z tymi supermarketami to nie zaciekawie, znam taką znieczulicę z innej strony, mama mojego małże jest niepełnosprawna i porusza się o lasce. Ale teść przez tyle lat nauczył się rozpychać łokciami. I może dlatego mój małż jest taki wrażliwy.

Darusia śliczna ta pościel, widzę, że mamy podobny gust, też mi się podobają takie proste, nie naćkane ozdoby.

Olaya może faktycznie lepiej nie przywyczajać do bujania.
Przyjaciel TZ nauczył swoją córkę, ze usypiała tylko jak ją telepał, nie bujał, i mało tego usiąść sobie nie mógł, bo jak tylko usiadł i wolniej bujał to wrzask.
Blanka zasypiała w rytm piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=uioT_CEWmyQ

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 15:30   #1623
olayya
Raczkowanie

Właśnie wygrałam aukcje ale się cieszę 1 gr. przeważył http://www.allegro.pl/show_item.php?item=930175853

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

30 sztuk ubranek od 0-6 miesieęcy za 160 zł. nie wiem czy wam się link wyświetlił

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:57   #1624
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
to smutne Lenka bo między Wami nie ma dużej różnicy wieku (nie pamiętam dokładnie ile Ty masz latek ). Ale jak widać to z Twojej siostry taki ewenement coś jej brak pokory chyba... A mama nie umie na nią wpłynąć? no jakby nie było: gówniara podskakuje Twojej mamci czy Tobie.
Ja mam 25, siostra 20. Mama nie ma do niej siły, cieszy się trochę, że moja siostra wyszła za mąż i mieszka osobno. Tylko że moja siostra często z mężem rodziców odwiedza, robią zawsze straszny bałagan, przyjeżdżają coś zjeść i zaraz wracają, nigdy mamie w niczym nie pomogą (moja siostra nawet talerza po sobie nie potrafi umyć...). W święta to była tragedia.. Moja siostra zachowywała się tak, jakby zrobiła wszystkim łaskę że przyjechała i czekała, aż każdy koło niej będzie skakał, bo ona ma małe dziecko i nic nie może..

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
Przepraszam Was ale nie będę nadrabiać bo czasu mi brak
Wpadłam się tylko pochwalić
Po wczorajszym USG ustalono:
będzie SYN (tatuś wniebowzięty)
400 g i prawie 22 cm długości
zdrowy i silny (oby tak dalej)
Ale super Gratulacje! A w którym jesteś tygodniu?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wkleje wam pare fotek
ładne łóżeczko
Stary 2010-02-23, 17:25   #1625
olayya
Raczkowanie

Lenka 22 i 2 d.ciąży z USG wyszło że 21 tydzień.Kochana jeszcze troszkę będziesz musiała poczekać żeby płeć poznać twojego bebika.

Niepokorna ta twoja siostra. Pamiętam jak opisywałaś kiedyś że potrafiła się wywyższać z powdu tego, że ona ma dziecko a ty nie. Na szczęście możesz jej teraz ju z pograć na nosie.

Nasza dzidzia

Edytowane przez olayya
Czas edycji: 2010-02-23 o 17:27
Stary 2010-02-23, 17:32   #1626
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wygrałam aukcje ale się cieszę 1 gr. przeważył http://www.allegro.pl/show_item.php?item=930175853

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

30 sztuk ubranek od 0-6 miesieęcy za 160 zł. nie wiem czy wam się link wyświetlił
Piękne te rzeczy, naprawdę niezły interes. 160 zł to nie jest wygórowana kwota za tak ładne ciuszki . Szczęściara
Scio masz rację z tym rozpychaniem się i walką o swoje. Ja tylko raz zwróciłam uwagę i to babci, która na bezczelnego wepchała mi się przed kolejkę. Wtedy byłam zła bo strasznie mi się siku chciało, kolejka długa a baba bezczelnie mi się na moich oczach wpycha .
Darusia super to body
Nam dzisiaj przyszedł wózek . Piękny. Już go zdążyliśmy z TŻem rozłożyć, pooglądać z każdej strony i z powrotem do kartonów, bo jeszcze trochę czasu . Normalnie mały mercedesik na aluskach . Co do skrętnych kół nasz takie właśnie ma ale ja uważam to za duży, ogromny plus tego wózka. Jeśli chcę mieć nieskrętne to po prostu blokuję koła i mam proste .
Byłam na tym KTG. NAwet to przyjemne. Przez 20 min. leżysz i słuchasz sobie bicia serduszka Twojej kruszynki . Zapis mam idealny tzn. żadnych skurczy, prawidłowe tętno dzidzi i prawidłowa częstotliwość ruchów dziecka. Moja gin twierdzi, że do akcji porodowej jeszcze trochę czasu . Następne KTG na 9 marca.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:59   #1627
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

body kosztowalo 12,99 ale nie moglam sie oprzec

jeszcze mamy synulek tatunia
Do mnie przed chwilą dzwoniła mama, jest u kuzynki, która mi kupiła kilka maleńkich ciuszków i jest tam body (chyba) z napisem "jestem Twoim koteczkiem tatusiu" i drugie z czymś o mamusi ale nie pamiętam z czym Dowiem się za 2 tyg jak mama do mnie przyjedzie
Cytat:
u mnie kochana nie ma ani jednego supermarketu gdzie byloby to uwzględnione!! paranoja prawda?
U mnie są 2 kasy w carrefourze... ale jeszcze nigdy nie korzystałam z przywileju... Jakoś zawsze trafiam że nie ma dużo ludzi ale np przed wielkanocą nie zamierzam mieć skrupułów... Autobusami nie jeżdżę to nie wiem... Wgl nikt jeszcze mi nie ustąpił miejsca czy przepuścił ze względu na ciążę...
Cytat:

świetne te ubranka Ja mam dużo ale nie tak ślicznych...

Ja dziś zabrałam męża na zakupy Tzn wpadliśmy do galerii tylko wysłać paczkę a kupiliśmy sobie parę ciuchów. W Carry przeceny do -80% i kupiłam kilka bluzeczek na mój rosnący brzuszek i bluzę i sweterek Tz-owi do pracy
Za 6 ubrań zapłaciłam 108zł Przy okienku pocztowym myślałam że się przewrócę, poszłam usiąść, Tz stał tam 20 min a był 3 bo jakaś paniusia miała "problem". I na ławeczce zaczepiał mnie taki super chłopiec Miał może ok 8-9 m-cy, na imię Aleksander i boskie oczka

No i wreszcie klamkę będę miała w pokoju Tz właśnie montuje ... i montuje... i montuje. Chyba jakiś problem ma (drzwi nie są nowe )

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-02-23 o 18:03
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:10   #1628
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lindsley znak?

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-23, 18:22   #1629
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lindsley znak?
No właśnie nie wiem No i jak ten znak odczytać, na tak czy na nie?

Michaś
Stary 2010-02-23, 18:42   #1630
aldii
Zakorzenienie

Aixa za wozek.Kaftanik na pajacyk juz niepotrzebny.A kombinezon masz? bo w sumie mozesz urodzic w kazdej chwili,a zimno jeszcze jest
Kakusia pewnie 2 roznych firm, w razie jakby dzidzia byla na 1 uczulona U mnie wszystko co dla dzieciaczka, trzymalo sie u siebie w pokoju.Warto zadzwonic do szpitala i zapytac co tzreba miec ze soba.Czasami tezna stronie internetowej szpitala jest napisane.
Moja miala glowke 35cm, wystarczy taka bawelniana czapeczka, jak po kapieli
Lenka z tego co wiem to bioparox mozna, bo on dziala tylko miejscowo
Lindsley ja zuzylam paczke pampersow micro 1-2,5kg bo Lu byla malenka (u nas ich nigdzie nie widzialam, mialam z UK) i chyba 3 lub 4 paczki zwyklych 1 new born.Dopiero od kilku dni uzywamy 2 new born
Olayya gratuluje SYNUSIA lniane spodenki i bezrekawnik obiecaj,ze wrzucisz nam pozniej fotke w tym zestawie

Moja Lu przybrala 1400g Dzis znow jest bardzo niespokojna,chyba brzuszek ja boli i do tego ma skok rozwojowy
Stary 2010-02-23, 19:26   #1631
lindsley
Zakorzenienie

Zrobiłam przegląd promocji i donoszę:
-w realu - sporo ubranek, butelek, smoczków, kosmetyków itp w promocji
-w super pharm - kosmetyki dla dzieci, butelki na lekarstwa itp.

Michaś
Stary 2010-02-23, 20:28   #1632
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Wrocilam

DZIEWCZYNY JESTEM W WIELKIM SZOKU!!!!

tyle rzeczy przywiozlam ze spokojnie to mogloby malemu cala wyprawke zastapic, Pani liczyla mi po4 5 6 7 zł za sztuke, masakra, a dostalam tyle rzeczy, dresy, czapeczki, sliniaczki, rozek wiazany, niedrapek chyba 8 par za wszystko zaplacilam 170 zł!!!!!!!!!!!!
laduje baterie jak sie podladuja zrobie zdjecia.
A.Camus
Stary 2010-02-23, 21:15   #1633
abz
Zakorzenienie

Darusia body świetne! No i zakupy też korzystne

olayya ciuszki z tej aukcji urocze

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:28   #1634
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pominelam te kaftaniki jednokolorowe spiochy i body , wszystko co jedno kolorowe, a jeszcze wam powiem co jest w tych ciuszkach extra.
Jak sa szyte rekawki to przy okazji mozna je zawinac jako niedrapki
A.Camus
Stary 2010-02-24, 07:57   #1635
bela14
Rozeznanie

jejku dziewczyny gdzie mozna dostac ciuszki z takimi napisami jak ma
Darusia?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:55   #1636
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lindsley nie wiem, ale skoro chłopaczek słodki i ładny

Darusia słodkie

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-24, 10:42   #1637
aldii
Zakorzenienie

Darusia piekne ciuszki rekawki z niedrapkami sa super - next tak robi w swoich pajacach
Stary 2010-02-24, 10:46   #1638
lindsley
Zakorzenienie

Darusia Twoje ubranka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lindsley nie wiem, ale skoro chłopaczek słodki i ładny
Muszę wreszcie Tz-a na poważną rozmowę wziąć... Wczoraj rozmawialiśmy z jego siostrą przez skype'a i pytała jak damy na imię, to już sam powiedział, że Aleksander... A ja wszystkim mówię, że jeszcze nie wybraliśmy bo ja się nie zgodziłam jeszcze na Olka i z każdym dniem coraz mniej mi się podoba Mimo, że tamten chłopiec był taki słodki...

Dziś o 14 odbieram Tz-a, jedziemy na małe zakupy, lody i do SR Tak się ciągle składa że Tz może chodzić ze mną Chyba dopiero za miesiąc nie da rady

Michaś
Stary 2010-02-24, 10:47   #1639
olayya
Raczkowanie

Darusia prześliczne te ubranka. Gdzie udało Ci się takie dostać bo widze że większość z metkami.
Też bym chciała ubranka z takimi napisami
Aldii wstawię fotki jak ubranka przyjdą. Lniane spodenki też mi się bardzo podobają.

Nasza dzidzia
Stary 2010-02-24, 11:17   #1640
aixa
Rozeznanie

Witam .
Darusia piękne te rzeczy. Zwłaszcza, ze zapłaciłaś po 7zł za sztukę . Często można trafić na fajne promocje. Ja mam już tyle ciuszków na 0-3mce, że nic więcej nie kupuję. Całą szafkę mam zawaloną. Pewnie połowy nie zdążę ubrać. Ale dzisiaj jadę do Tesco więc będę się musiała pilnować, żeby czegoś nie dokupić.
Aldi mam kombinezon. Taki na 0-6mcy , boję się że mała się w nim utopi ale co tam.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:29   #1641
muminek88
Zadomowienie

dziewczyny super ciuszki i ile ich...ja wam pokaze dopiero jak sie dowiemy co bedzie to nziose z strychu albo na dziewczynke abo na chlopca bo teraz to bez sensu nadal

ale dzis jestem happy...pogoda w miare, maly mega grzeczny a pozatym zmienilismy pediatre i to nie kobieta lekarz tylko anioł!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:11   #1642
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Darusia Twoje ubranka

Muszę wreszcie Tz-a na poważną rozmowę wziąć... Wczoraj rozmawialiśmy z jego siostrą przez skype'a i pytała jak damy na imię, to już sam powiedział, że Aleksander... A ja wszystkim mówię, że jeszcze nie wybraliśmy bo ja się nie zgodziłam jeszcze na Olka i z każdym dniem coraz mniej mi się podoba Mimo, że tamten chłopiec był taki słodki...

Dziś o 14 odbieram Tz-a, jedziemy na małe zakupy, lody i do SR Tak się ciągle składa że Tz może chodzić ze mną Chyba dopiero za miesiąc nie da rady
Lindsley to jak Ci się nie podoba, to nie na siłę. Spokojnie znajdziecie idealne imię. Pamiętasz jak było z Malgą, tuż przed porodem znalazła imię

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-24, 12:19   #1643
Kakusia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczorajsza wizyta ok, wszystko w porządku, choć nie do końca lekarz potrafi mnie uspokoić ale przynajmniej wiem, że "od dołu" wszystko w porządku i posłuchałam sobie tętna Dzidzi Przedłużenie L4 też mam.

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Co do skrętnych kół nasz takie właśnie ma ale ja uważam to za duży, ogromny plus tego wózka. Jeśli chcę mieć nieskrętne to po prostu blokuję koła i mam proste.
Aixa wychodzę z tego samego założenia.

Cytat:
Za 6 ubrań zapłaciłam 108zł
szczęściara
Co do Twoich typów imion dla chłopczyka ja osobiście jestem bardziej ku Dominiczkowi (po 1 b. ładne imię, po 2 Olków jest teraz naprawdę mnóstwo)

Cytat:
Zrobiłam przegląd promocji i donoszę:
-w realu - sporo ubranek, butelek, smoczków, kosmetyków itp w promocji
-w super pharm - kosmetyki dla dzieci, butelki na lekarstwa itp.
dziękujemy

Dzięki Aldii za wyczerpujące info Co do szpitala mam jeszcze nadzieję, że załapię się na SR to podowiaduję się co trzeba mieć do szpitala.
A powiedz mi (odnośnie karmienia) - jesz w miarę wszystko już czy jeszcze trzymasz się diety typu filecik, rosołek, ryż i marchewka?
Całuski dla Lu co by w bólu brzusia ulżyło
I jeszcze co do kremu przeciw odparzeniom Nivei - czytałam dziś o nim w moich broszurkach od położnej i tam pisze, że można go używać codziennie do pielęgnacji (zawiera również lanolinę) no i teraz zgłupiałam

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny gdzie mozna dostac ciuszki z takimi napisami jak ma Darusia?
na all np

Cytat:
Właśnie wygrałam aukcje
gratuluję super okazja - zaraz biorę się za oglądanie Twoich łowów

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja mam 25, siostra 20. Mama nie ma do niej siły, cieszy się trochę, że moja siostra wyszła za mąż i mieszka osobno.
Lenka a co na to wszystko jej mąż? On też taki wyrachowany jest? Pasuje Mu takie zachowanie żony-królewny?

Olayya pomyłka lekarza może Wam wyjść nawet podczas porodu - to dopiero będzie zaskoczenie
Dlatego nie bardzo skłaniam się aby poznać wcześniej płeć maleństwa
Co do wózka - ten pierwszy ładny - nieraz go oglądałam na all, ale nie ma skrętnych kółek (co już po następnych postach wiem, że takich nie chcesz)
Drugi - Leviroo Due - b. fajny wózek aż pokażę go z ciekawości TŻtowi Ale mało o nim pisze i tak jak porównuję do Naszego JumperaX to Leviroo wygrywa w szerokości gondoli - faktycznie bardzo szeroka, to duży plus. Ale: ma dużo niżej zawieszoną gondolę i spacerówkę (a ja mam obsesję, żebym nie musiała się w pół zginać żeby do Dzidziusia sięgnąć do wózka), nie wiem czy ma w spacerówce wkładkę dla niemowlaczka bo nic o niej nie pisze, spacerówka nie rozkłada się chyba całkowicie na leżąco i co z gwarancją skoro wózeczek z Niemiec?
Poza tym zastanawiam się nad przednimi kółkami - są wkońcu pojedyńcze czy podwójne? bo i takie i takie zdjęcia są
Vulcano też mi się podobał, ale chyba nie ma w swojej ofercie pompowanych kół. A jednak ma, właśnie doczytałam na all.

Darusia hehehe ale Wy zmienni jesteście z tym wózkiem My jak od początku zdecydowaliśmy się na JumperaX tak niezmiennie jesteśmy Mu wierni i żaden do niego mi jeszcze nie dorównał! Tymbardziej, że go unowocześniają (np rączkę w nowszej wersji robią już eko-skórzaną a nie piankę, szersza gondola, ulepszony pokrowiec). No i dla Nas ważna kwestia - wysoko gondola
Co do niedrapek wszytych w ubranka - coraz częściej można takie spotkać szczególnie na all też mam pełno ubranek z nimi - fajna sprawa

Abz to oglądnij Tako JumperX albo ten nowy Tako Worrior - też szukałam ze skrętnymi największymi jakie są na rynku i ten Nam pod każdym względem odpowiada
Bo tak z tego co widzę, to pełno tych małych skrętnych kółek...
A i jeszcze ten wózek co Lindsley wybrała - Haber - on też ma duże przednie skrętne koła
Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę wybrałam wózek i potem pokazałam TŻtowi co On na to teraz pokazuję Mu też inne dla porównania, ale On sam jest przekonany do Naszego wyboru
No i co zauważyłam - na all można oglądać i oglądać - ale jaka różnica kiedy się pojedzie i zobaczy na żywo dla mężczyzn ta różnica jest szczególnie ważna - widziałam zainteresowanie TŻta kiedy mógł dotknąć wózek, przejechać się nim, chwycić za rączkę wózka, sprawdzić materiały, sprawdzić się wzrostowo do wózka itp

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
czapeczka ok 35 cm, glowa wogole nie rosnie tak szybko jak waga dzidzi
oo dobrze wiedzieć

Cytat:
Ja mam już tyle ciuszków na 0-3mce, że nic więcej nie kupuję. Całą szafkę mam zawaloną.
Ja też Aixa jedynie dokupię czapeczkę na spacerki, jedne półśpiochy i dziś spróbuję upolować w lumpku jakiś pajacyk skoro tak dobrze sprawdzają się na początek (chociaż do spania będzie)
I już nie ulegam pokusom bo praktyczność najważniejsza - potem będzie mi żal że Dzidzia wyrosła i nie zdąrzyła tylu ciuszków założyć
Miałam co prawda jeszcze zrobić jakieś zakupy u DorotyBatko na all, ale najwyżej zrobię w sierpniu na takie większe już rozmiary

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-24 o 12:54
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:57   #1644
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka 22 i 2 d.ciąży z USG wyszło że 21 tydzień.Kochana jeszcze troszkę będziesz musiała poczekać żeby płeć poznać twojego bebika.

Niepokorna ta twoja siostra. Pamiętam jak opisywałaś kiedyś że potrafiła się wywyższać z powdu tego, że ona ma dziecko a ty nie. Na szczęście możesz jej teraz ju z pograć na nosie.
Wiem, że muszę zaczekać, ale i tak jestem nastawiona na chłopca.. U nas nie ma dziewczynek w rodzinie, marzenie ściętej głowy

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lenka z tego co wiem to bioparox mozna, bo on dziala tylko miejscowo
Biorę go trzeci dzień i dzisiaj odstawiam, bardzo mi pomógł.
Aldii, a jak ty sobie radzisz z malutką Lu? Masz trochę czasu dla siebie?? Pamiętam, że moja siostra pierwsze miesiące nawet nie gotowała obiadów, praktycznie ciągle siedziała z dzieckiem i jestem ciekawa, jak to naprawdę jest..

Cytat:
pominelam te kaftaniki jednokolorowe spiochy i body , wszystko co jedno kolorowe, a jeszcze wam powiem co jest w tych ciuszkach extra.
Jak sa szyte rekawki to przy okazji mozna je zawinac jako niedrapki
Darusiaa, ale dużo ślicznych ciuszków

Cytat:
Lenka a co na to wszystko jej mąż? On też taki wyrachowany jest? Pasuje Mu takie zachowanie żony-królewny?
On ma też 20 lat i zachowują się podobnie, tylko że jak moja siostra powie coś nie na miejscu, to on potrafi ją upomnieć.. Ale rodzice mają co do niego dużo zastrzeżeń- mi się też wydaje że oni są oboje jeszcze bardzo niedojrzali..
Stary 2010-02-24, 13:00   #1645
muminek88
Zadomowienie

u tz niby tez nie juz od 3 pokolen a teraz sie trafila :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:10   #1646
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabisun będziesz miała USG genetyczne???? A mogę wiedzieć ile masz latek? Z tego co wiem takie badanie robi się po 35 roku życia matki. Chyba, że na specjalne życzenie pacjentki. Jak nie chcesz nie odpowiadaj. Tak tylko z ciekawości pytam
Przepraszam,że tak późno ale mialam niezły kocioł w szkole i teraz mam troszke więcej czasu, mam 24 latka ( niestety już niedługo...) usg genetyczne jest obecnie robione standardowo każdej kobiecie jest to normalne usg tylko są robione dodatkowe pomiary ( przezierność karkowa ). Kobiety po 35 roku życia maja przeważnie zlecane od razu testy Papa, chociaż tak szczerze to przynoszą one tylko jeszcze więcej wątpliwości, a także w razie potrzeby amniopunkcję. Badanie juz jutro, będę też miała w końcu ustalony wiarygodny termin porodu
Bela gratulacje, trzymam kciuki żeby maleństwo dobrze się rozwijało

aldii to super że rana się fajnie zagoiła, czyli wyszło na to,że nie taki diabeł straszny

Darusia może to już tuż tuż...słyszałam,że brzuszek się obniaża koło 1-2 tygodni przed porodem, chociaż to pewnie indywidualna sprawa. A jak się czujesz?

Muszę was teraz troche nadrobić bo ostatnio troche wypadłam z obiegu niedawno wstawiałam zdjęcie testu a tu już 13 tydzień skończony kiedy to minęło

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:05   #1647
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam .
Darusia piękne te rzeczy. Zwłaszcza, ze zapłaciłaś po 7zł za sztukę . Często można trafić na fajne promocje. Ja mam już tyle ciuszków na 0-3mce, że nic więcej nie kupuję. Całą szafkę mam zawaloną. Pewnie połowy nie zdążę ubrać. Ale dzisiaj jadę do Tesco więc będę się musiała pilnować, żeby czegoś nie dokupić.
Aldi mam kombinezon. Taki na 0-6mcy , boję się że mała się w nim utopi ale co tam.
kochana nawet nie 7 zł, a ja bede zawsze w tej szwalnii robic zakupy bo jestem mega zadowolona

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny gdzie mozna dostac ciuszki z takimi napisami jak ma
Darusia?
ja widzialam jeszcze na allegro, ja kupowalam to z napisem "moja mama jest ladniejsza od twojej " w markecie odziezowym TEXTIL, a reszte to juz wlasnie w tej szwalnii

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Darusia Twoje ubranka

a ja chyba zreazygnuje tej szkoly rodzenia

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Darusia prześliczne te ubranka. Gdzie udało Ci się takie dostać bo widze że większość z metkami.
Też bym chciała ubranka z takimi napisami
Aldii wstawię fotki jak ubranka przyjdą. Lniane spodenki też mi się bardzo podobają.
tak te c wstawilam sa prosto z pod igły, ta Pani szyje je do Polski ( Łodź i Gorzów chyba) i do Niemiec, Holandii i Czech.
A.Camus
Stary 2010-02-24, 17:09   #1648
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Wczorajsza wizyta ok, wszystko w porządku, choć nie do końca lekarz potrafi mnie uspokoić ale przynajmniej wiem, że "od dołu" wszystko w porządku i posłuchałam sobie tętna Dzidzi Przedłużenie L4 też mam.

Aixa wychodzę z tego samego założenia.

szczęściara
Co do Twoich typów imion dla chłopczyka ja osobiście jestem bardziej ku Dominiczkowi (po 1 b. ładne imię, po 2 Olków jest teraz naprawdę mnóstwo)

dziękujemy

Dzięki Aldii za wyczerpujące info Co do szpitala mam jeszcze nadzieję, że załapię się na SR to podowiaduję się co trzeba mieć do szpitala.
A powiedz mi (odnośnie karmienia) - jesz w miarę wszystko już czy jeszcze trzymasz się diety typu filecik, rosołek, ryż i marchewka?
Całuski dla Lu co by w bólu brzusia ulżyło
I jeszcze co do kremu przeciw odparzeniom Nivei - czytałam dziś o nim w moich broszurkach od położnej i tam pisze, że można go używać codziennie do pielęgnacji (zawiera również lanolinę) no i teraz zgłupiałam

na all np

gratuluję super okazja - zaraz biorę się za oglądanie Twoich łowów

Olayya pomyłka lekarza może Wam wyjść nawet podczas porodu - to dopiero będzie zaskoczenie
Dlatego nie bardzo skłaniam się aby poznać wcześniej płeć maleństwa
Co do wózka - ten pierwszy ładny - nieraz go oglądałam na all, ale nie ma skrętnych kółek (co już po następnych postach wiem, że takich nie chcesz)
Drugi - Leviroo Due - b. fajny wózek aż pokażę go z ciekawości TŻtowi Ale mało o nim pisze i tak jak porównuję do Naszego JumperaX to Leviroo wygrywa w szerokości gondoli - faktycznie bardzo szeroka, to duży plus. Ale: ma dużo niżej zawieszoną gondolę i spacerówkę (a ja mam obsesję, żebym nie musiała się w pół zginać żeby do Dzidziusia sięgnąć do wózka), nie wiem czy ma w spacerówce wkładkę dla niemowlaczka bo nic o niej nie pisze, spacerówka nie rozkłada się chyba całkowicie na leżąco i co z gwarancją skoro wózeczek z Niemiec?
Poza tym zastanawiam się nad przednimi kółkami - są wkońcu pojedyńcze czy podwójne? bo i takie i takie zdjęcia są
Vulcano też mi się podobał, ale chyba nie ma w swojej ofercie pompowanych kół. A jednak ma, właśnie doczytałam na all.

Darusia hehehe ale Wy zmienni jesteście z tym wózkiem My jak od początku zdecydowaliśmy się na JumperaX tak niezmiennie jesteśmy Mu wierni i żaden do niego mi jeszcze nie dorównał! Tymbardziej, że go unowocześniają (np rączkę w nowszej wersji robią już eko-skórzaną a nie piankę, szersza gondola, ulepszony pokrowiec). No i dla Nas ważna kwestia - wysoko gondola
Co do niedrapek wszytych w ubranka - coraz częściej można takie spotkać szczególnie na all też mam pełno ubranek z nimi - fajna sprawa

Abz to oglądnij Tako JumperX albo ten nowy Tako Worrior - też szukałam ze skrętnymi największymi jakie są na rynku i ten Nam pod każdym względem odpowiada
Bo tak z tego co widzę, to pełno tych małych skrętnych kółek...
A i jeszcze ten wózek co Lindsley wybrała - Haber - on też ma duże przednie skrętne koła
Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę wybrałam wózek i potem pokazałam TŻtowi co On na to teraz pokazuję Mu też inne dla porównania, ale On sam jest przekonany do Naszego wyboru
No i co zauważyłam - na all można oglądać i oglądać - ale jaka różnica kiedy się pojedzie i zobaczy na żywo dla mężczyzn ta różnica jest szczególnie ważna - widziałam zainteresowanie TŻta kiedy mógł dotknąć wózek, przejechać się nim, chwycić za rączkę wózka, sprawdzić materiały, sprawdzić się wzrostowo do wózka itp

oo dobrze wiedzieć

Ja też Aixa jedynie dokupię czapeczkę na spacerki, jedne półśpiochy i dziś spróbuję upolować w lumpku jakiś pajacyk skoro tak dobrze sprawdzają się na początek (chociaż do spania będzie)
I już nie ulegam pokusom bo praktyczność najważniejsza - potem będzie mi żal że Dzidzia wyrosła i nie zdąrzyła tylu ciuszków założyć
Miałam co prawda jeszcze zrobić jakieś zakupy u DorotyBatko na all, ale najwyżej zrobię w sierpniu na takie większe już rozmiary
a my nie mielismy tych ubranek z niedrapkami dlatego dla mnie to nowosc byla

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

a co do wozka wiesz ze mialam problem z tymi kolami ale stawiamy na nieskretne.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

wiesz co czasami mnie cos kluje tam w srodku tak jakby igielke ktos wbijal od jakichs 3-4 dni, a ogolnie juz od jakiegos czasu to diabelsko ciagnie mnie wszystko przy chodzeniu...wrrrr...i boli lewa pachwina pewnie jakis ucisk mam, ale co do samopoczucie generalnie nie ma tragedii
A.Camus
Stary 2010-02-24, 17:46   #1649
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
On ma też 20 lat i zachowują się podobnie, tylko że jak moja siostra powie coś nie na miejscu, to on potrafi ją upomnieć.. Ale rodzice mają co do niego dużo zastrzeżeń- mi się też wydaje że oni są oboje jeszcze bardzo niedojrzali..
eh i tacy ludzie biorą się za dorosłe życie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
mam 24 latka ( niestety już niedługo...) Muszę was teraz troche nadrobić bo ostatnio troche wypadłam z obiegu niedawno wstawiałam zdjęcie testu a tu już 13 tydzień skończony kiedy to minęło
rówieśniczka
czemu niestety? Młode jesteśmy
Nooo czas leci strasznie.... Mnie już 27 tc leci

Ja się troszkę zmartwiłam bo szef dzwonił, że jakiś błąd na L4 jest i teraz zastanawiam się czy mi ZUS nie wypłaci mniej za zwłokę....

A poza tym gotuję obiadek
Dziś mnie skleroza dopadła i zostawiłam zakupy na poczcie a jak po nie wróciłam to poczta była zamknięta bo mieli 30min przerwę

Wiem Darusia, tylko myślałam, że jak już zamówiliście tzn, że się zdecydowaliście hehe.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:51   #1650
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bo sie zdecydowalismy ale spotkalam kuzynke ona ma wozek viper -tzn miala i za 250 chciala nam sprzedac wiec odpowiadal nam kolorystycznie, mnie kolami, fakt fatem ze nie najlzejszy ale ja w blokach nie mieszkam i nie musze po zadnych schodach go tachac i dla nas to duuuza oszczednosc a wozek jak nowiuteńki.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości