|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
moj dokladnie tak samo, u mojej gin jest mala poczekalnia tylko 9 czy 10miejsc to on jak nie ma gdzie usiasc woli nieraz wyjsc i stoi bidulek na dworze bo rozumie ze komus od duchoty czy cos moze stac sie niedobrze....
sasiadkom zawsze pomaga torby nosic i w ogole.... u mnie kochana nie ma ani jednego supermarketu gdzie byloby to uwzględnione!! paranoja prawda?
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się zastanawiam skąd się to bierze, ostatnio jadę busem do szkoły i akurat trafiło się, ze jechała młodzież ze szkół średnich do pobliskich miasteczek, weszła para staruszków i żaden, dosłownie żaden szczeniak się nie podniósł. To jest jakaś masakra. Ale w sumie niektórzy sami sobie są winni, bo jak widzę, jak wraca babcia z wnuczkiem ze szkoły i jest miejsce, albo koś jej ustąpi, to ona sadza tego dzieciaka, a sama stoi.
![]() Z tymi supermarketami to nie zaciekawie, znam taką znieczulicę z innej strony, mama mojego małże jest niepełnosprawna i porusza się o lasce. Ale teść przez tyle lat nauczył się rozpychać łokciami. I może dlatego mój małż jest taki wrażliwy. Darusia śliczna ta pościel, widzę, że mamy podobny gust, też mi się podobają takie proste, nie naćkane ozdoby. Olaya może faktycznie lepiej nie przywyczajać do bujania. Przyjaciel TZ nauczył swoją córkę, ze usypiała tylko jak ją telepał, nie bujał, i mało tego usiąść sobie nie mógł, bo jak tylko usiadł i wolniej bujał to wrzask. Blanka zasypiała w rytm piosenki http://www.youtube.com/watch?v=uioT_CEWmyQ
|
|
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wygrałam aukcje
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- 30 sztuk ubranek od 0-6 miesieęcy za 160 zł. nie wiem czy wam się link wyświetlił |
|
|
|
#1624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! A w którym jesteś tygodniu?ładne łóżeczko
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Lenka 22 i 2 d.ciąży z USG wyszło że 21 tydzień.Kochana jeszcze troszkę będziesz musiała poczekać żeby płeć poznać twojego bebika.
Niepokorna ta twoja siostra. Pamiętam jak opisywałaś kiedyś że potrafiła się wywyższać z powdu tego, że ona ma dziecko a ty nie. Na szczęście możesz jej teraz ju z pograć na nosie. Edytowane przez olayya Czas edycji: 2010-02-23 o 17:27 |
|
|
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Szczęściara ![]() Scio masz rację z tym rozpychaniem się i walką o swoje. Ja tylko raz zwróciłam uwagę i to babci, która na bezczelnego wepchała mi się przed kolejkę. Wtedy byłam zła bo strasznie mi się siku chciało, kolejka długa a baba bezczelnie mi się na moich oczach wpycha .Darusia super to body ![]() Nam dzisiaj przyszedł wózek . Byłam na tym KTG. NAwet to przyjemne. Przez 20 min. leżysz i słuchasz sobie bicia serduszka Twojej kruszynki . Następne KTG na 9 marca.
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
świetne te ubrankaJa dziś zabrałam męża na zakupy Tzn wpadliśmy do galerii tylko wysłać paczkę a kupiliśmy sobie parę ciuchów. W Carry przeceny do -80% i kupiłam kilka bluzeczek na mój rosnący brzuszek i bluzę i sweterek Tz-owi do pracy![]() Za 6 ubrań zapłaciłam 108zł Przy okienku pocztowym myślałam że się przewrócę, poszłam usiąść, Tz stał tam 20 min a był 3 No i wreszcie klamkę będę miała w pokoju ... i montuje... i montuje. Chyba jakiś problem ma (drzwi nie są nowe )
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-02-23 o 18:03 |
|||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley znak?
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem
No i jak ten znak odczytać, na tak czy na nie?
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa
za wozek.Kaftanik na pajacyk juz niepotrzebny.A kombinezon masz? bo w sumie mozesz urodzic w kazdej chwili,a zimno jeszcze jestKakusia pewnie 2 roznych firm, w razie jakby dzidzia byla na 1 uczulona Moja miala glowke 35cm, wystarczy taka bawelniana czapeczka, jak po kapieli Lenka z tego co wiem to bioparox mozna, bo on dziala tylko miejscowo Lindsley ja zuzylam paczke pampersow micro 1-2,5kg bo Lu byla malenka (u nas ich nigdzie nie widzialam, mialam z UK) i chyba 3 lub 4 paczki zwyklych 1 new born.Dopiero od kilku dni uzywamy 2 new born Olayya gratuluje SYNUSIA lniane spodenki i bezrekawnik ![]() Moja Lu przybrala 1400g Dzis znow jest bardzo niespokojna,chyba brzuszek ja boli i do tego ma skok rozwojowy
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przegląd promocji i donoszę:
-w realu - sporo ubranek, butelek, smoczków, kosmetyków itp w promocji -w super pharm - kosmetyki dla dzieci, butelki na lekarstwa itp.
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam
![]() DZIEWCZYNY JESTEM W WIELKIM SZOKU!!!! tyle rzeczy przywiozlam ze spokojnie to mogloby malemu cala wyprawke zastapic, Pani liczyla mi po4 5 6 7 zł za sztuke, masakra, a dostalam tyle rzeczy, dresy, czapeczki, sliniaczki, rozek wiazany, niedrapek chyba 8 par za wszystko zaplacilam 170 zł!!!!!!!!!!!! laduje baterie jak sie podladuja zrobie zdjecia.
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia body świetne! No i zakupy też korzystne
olayya ciuszki z tej aukcji urocze
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
pominelam te kaftaniki jednokolorowe spiochy i body , wszystko co jedno kolorowe, a jeszcze wam powiem co jest w tych ciuszkach extra.
Jak sa szyte rekawki to przy okazji mozna je zawinac jako niedrapki
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
jejku dziewczyny gdzie mozna dostac ciuszki z takimi napisami jak ma
Darusia? |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley nie wiem, ale skoro chłopaczek słodki i ładny
![]() Darusia słodkie |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia Twoje ubranka
Muszę wreszcie Tz-a na poważną rozmowę wziąć... Wczoraj rozmawialiśmy z jego siostrą przez skype'a i pytała jak damy na imię, to już sam powiedział, że Aleksander... A ja wszystkim mówię, że jeszcze nie wybraliśmy bo ja się nie zgodziłam jeszcze na Olka i z każdym dniem coraz mniej mi się podoba Mimo, że tamten chłopiec był taki słodki...Dziś o 14 odbieram Tz-a, jedziemy na małe zakupy, lody i do SR Tak się ciągle składa że Tz może chodzić ze mną
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Darusia prześliczne te ubranka. Gdzie udało Ci się takie dostać bo widze że większość z metkami.
Też bym chciała ubranka z takimi napisami Aldii wstawię fotki jak ubranka przyjdą. Lniane spodenki też mi się bardzo podobają. |
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Witam
.Darusia piękne te rzeczy. Zwłaszcza, ze zapłaciłaś po 7zł za sztukę więc będę się musiała pilnować, żeby czegoś nie dokupić.Aldi mam kombinezon. Taki na 0-6mcy , boję się że mała się w nim utopi ale co tam.
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny super ciuszki i ile ich...ja wam pokaze dopiero jak sie dowiemy co bedzie to nziose z strychu albo na dziewczynke abo na chlopca bo teraz to bez sensu nadal
ale dzis jestem happy...pogoda w miare, maly mega grzeczny a pozatym zmienilismy pediatre i to nie kobieta lekarz tylko anioł!!!
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorajsza wizyta ok, wszystko w porządku, choć nie do końca lekarz potrafi mnie uspokoić ale przynajmniej wiem, że "od dołu" wszystko w porządku i posłuchałam sobie tętna Dzidzi Cytat:
szczęściara ![]() Co do Twoich typów imion dla chłopczyka ja osobiście jestem bardziej ku Dominiczkowi Cytat:
Dzięki Aldii za wyczerpujące info A powiedz mi (odnośnie karmienia) - jesz w miarę wszystko już czy jeszcze trzymasz się diety typu filecik, rosołek, ryż i marchewka? ![]() Całuski dla Lu co by w bólu brzusia ulżyło I jeszcze co do kremu przeciw odparzeniom Nivei - czytałam dziś o nim w moich broszurkach od położnej i tam pisze, że można go używać codziennie do pielęgnacji (zawiera również lanolinę) no i teraz zgłupiałam ![]() Cytat:
gratuluję super okazja - zaraz biorę się za oglądanie Twoich łowówCytat:
Olayya pomyłka lekarza może Wam wyjść nawet podczas porodu - to dopiero będzie zaskoczenie ![]() Dlatego nie bardzo skłaniam się aby poznać wcześniej płeć maleństwa ![]() Co do wózka - ten pierwszy ładny - nieraz go oglądałam na all, ale nie ma skrętnych kółek (co już po następnych postach wiem, że takich nie chcesz) Drugi - Leviroo Due - b. fajny wózek aż pokażę go z ciekawości TŻtowi Ale mało o nim pisze i tak jak porównuję do Naszego JumperaX to Leviroo wygrywa w szerokości gondoli - faktycznie bardzo szeroka, to duży plus. Ale: ma dużo niżej zawieszoną gondolę i spacerówkę (a ja mam obsesję, żebym nie musiała się w pół zginać żeby do Dzidziusia sięgnąć do wózka), nie wiem czy ma w spacerówce wkładkę dla niemowlaczka bo nic o niej nie pisze, spacerówka nie rozkłada się chyba całkowicie na leżąco i co z gwarancją skoro wózeczek z Niemiec?Poza tym zastanawiam się nad przednimi kółkami - są wkońcu pojedyńcze czy podwójne? bo i takie i takie zdjęcia są ![]() Vulcano też mi się podobał, ale chyba nie ma w swojej ofercie pompowanych kół. A jednak ma, właśnie doczytałam na all. Darusia hehehe ale Wy zmienni jesteście z tym wózkiem My jak od początku zdecydowaliśmy się na JumperaX tak niezmiennie jesteśmy Mu wierni i żaden do niego mi jeszcze nie dorównał! Tymbardziej, że go unowocześniają Co do niedrapek wszytych w ubranka - coraz częściej można takie spotkać szczególnie na all ![]() Abz to oglądnij Tako JumperX albo ten nowy Tako Worrior - też szukałam ze skrętnymi największymi jakie są na rynku i ten Nam pod każdym względem odpowiada Bo tak z tego co widzę, to pełno tych małych skrętnych kółek... A i jeszcze ten wózek co Lindsley wybrała - Haber - on też ma duże przednie skrętne koła Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę wybrałam wózek i potem pokazałam TŻtowi co On na to teraz pokazuję Mu też inne dla porównania, ale On sam jest przekonany do Naszego wyboru No i co zauważyłam - na all można oglądać i oglądać - ale jaka różnica kiedy się pojedzie i zobaczy na żywo Cytat:
![]() Cytat:
I już nie ulegam pokusom bo praktyczność najważniejsza - potem będzie mi żal że Dzidzia wyrosła i nie zdąrzyła tylu ciuszków założyć ![]() Miałam co prawda jeszcze zrobić jakieś zakupy u DorotyBatko na all, ale najwyżej zrobię w sierpniu na takie większe już rozmiary Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-24 o 12:54 |
||||||
|
|
|
#1644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biorę go trzeci dzień i dzisiaj odstawiam, bardzo mi pomógł. Aldii, a jak ty sobie radzisz z malutką Lu? Masz trochę czasu dla siebie?? Pamiętam, że moja siostra pierwsze miesiące nawet nie gotowała obiadów, praktycznie ciągle siedziała z dzieckiem i jestem ciekawa, jak to naprawdę jest.. Cytat:
On ma też 20 lat i zachowują się podobnie, tylko że jak moja siostra powie coś nie na miejscu, to on potrafi ją upomnieć.. Ale rodzice mają co do niego dużo zastrzeżeń- mi się też wydaje że oni są oboje jeszcze bardzo niedojrzali..
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
u tz niby tez nie juz od 3 pokolen a teraz sie trafila :P
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bela gratulacje, trzymam kciuki żeby maleństwo dobrze się rozwijało aldii to super że rana się fajnie zagoiła, czyli wyszło na to,że nie taki diabeł straszny ![]() Darusia może to już tuż tuż...słyszałam,że brzuszek się obniaża koło 1-2 tygodni przed porodem, chociaż to pewnie indywidualna sprawa. A jak się czujesz? Muszę was teraz troche nadrobić bo ostatnio troche wypadłam z obiegu niedawno wstawiałam zdjęcie testu a tu już 13 tydzień skończony kiedy to minęło
|
|
|
|
|
#1647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jestem mega zadowolona---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- tak te c wstawilam sa prosto z pod igły, ta Pani szyje je do Polski ( Łodź i Gorzów chyba) i do Niemiec, Holandii i Czech.
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- a co do wozka wiesz ze mialam problem z tymi kolami ale stawiamy na nieskretne. ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- wiesz co czasami mnie cos kluje tam w srodku tak jakby igielke ktos wbijal od jakichs 3-4 dni, a ogolnie juz od jakiegos czasu to diabelsko ciagnie mnie wszystko przy chodzeniu...wrrrr...i boli lewa pachwina pewnie jakis ucisk mam, ale co do samopoczucie generalnie nie ma tragedii
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czemu niestety? Młode jesteśmy ![]() Nooo czas leci strasznie.... Mnie już 27 tc leci ![]() Ja się troszkę zmartwiłam bo szef dzwonił, że jakiś błąd na L4 jest i teraz zastanawiam się czy mi ZUS nie wypłaci mniej za zwłokę.... A poza tym gotuję obiadek ![]() Dziś mnie skleroza dopadła i zostawiłam zakupy na poczcie a jak po nie wróciłam to poczta była zamknięta bo mieli 30min przerwę ![]() Wiem Darusia, tylko myślałam, że jak już zamówiliście tzn, że się zdecydowaliście hehe. |
||
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
bo sie zdecydowalismy
ale spotkalam kuzynke ona ma wozek viper -tzn miala i za 250 chciala nam sprzedac wiec odpowiadal nam kolorystycznie, mnie kolami, fakt fatem ze nie najlzejszy ale ja w blokach nie mieszkam i nie musze po zadnych schodach go tachac i dla nas to duuuza oszczednosc a wozek jak nowiuteńki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

coś jej brak pokory chyba... A mama nie umie na nią wpłynąć? no jakby nie było: gówniara podskakuje Twojej mamci czy Tobie.
)
Gratulacje! A w którym jesteś tygodniu?
. Szczęściara 
Wtedy byłam zła bo strasznie mi się siku chciało, kolejka długa a baba bezczelnie mi się na moich oczach wpycha
. Następne KTG na 9 marca.
)