Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 18:18   #4111
paszka016
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Dziekuje dziewczynki za mile ocenki ;**

Kikus ;*

U:

Sn: grahamka 100g z masełkiem :jedna połowka z 2 plasterkami szynki wiejskiej pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z pasta jajeczną ( tą z biedornki ;d ) , pomaranczka ( taka wielgachna a jaka slodziutka ) , capucinno mokate smietankowe z lyzeczka cukru

2sn: drozdzowka z budyniem&serem , monte drink , jabłuszko

O: dwa grube nalesniki (uwielbiam ;dd ) jeden z dzemem truskawkowym, drugi z nutella i bananem

P: jogurt naturalny z garscia nerkowcow , dwie kromki razowca z serkiem wiejskim i szczypiorkiem

K: szklanka płatkow cookie crisp zalanych szklanka mleka 1,5 % , kromka grahama z almette szczypiorkowym , 2 jabluszka i znowu pyszna duza pomarancza ;d

i jak ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:26   #4112
CherryStrawberry
Raczkowanie

no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U)

śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów

2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) :
-sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina
-zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem)

obiad: mizeria z koperkiem:s lina: 2 łychy purree i filet z kurczaka (na parze)
-znow zupa jak wcześniej

podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą)
pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo

kolacja: twarożek + sałatka owocowa

wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie
proszę o ocenkę

UP
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:27   #4113
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Kikus ;*

U:

Sn: grahamka 100g z masełkiem :jedna połowka z 2 plasterkami szynki wiejskiej pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z pasta jajeczną ( tą z biedornki ;d ) , pomaranczka ( taka wielgachna a jaka slodziutka ) , capucinno mokate smietankowe z lyzeczka cukru

2sn: drozdzowka z budyniem&serem , monte drink , jabłuszko

O: dwa grube nalesniki (uwielbiam ;dd ) jeden z dzemem truskawkowym, drugi z nutella i bananem

P: jogurt naturalny z garscia nerkowcow , dwie kromki razowca z serkiem wiejskim i szczypiorkiem

K: szklanka płatkow cookie crisp zalanych szklanka mleka 1,5 % , kromka grahama z almette szczypiorkowym , 2 jabluszka i znowu pyszna duza pomarancza ;d

i jak ?
Nie jestem znawczynią, ale wydaje mi się, że za dużo słodkości na tym U... Brakuje jakiegoś konkretnego wartościowego posiłku, jakieś mięsko + ryż + warzywa byłyby baaardzo mile widziane, a wręcz pożądane, bo nie jesteś na P
I w ogóle brak warzyw - pododawaj gdzieniegdzie. A na kolację odpuściłabym te owoce, bo na wieczór się nie poleca do jedzenia, a zamiast tego jakąś jajecznicę mogłabyś zjeść, albo tuńczyka czy coś.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:33   #4114
kasia220112
Raczkowanie

DZISIEJSZE U/P
śn; 9.30 jogurt naturalny 200g z mlekovity, 6 łyżek bran flakes, 1,5łyżki otrębów, łyżeczka słonecznika, 6 migdałów, łyżeczka miodu, łyżka rodzynek, łyżeczka jabłka suszonego pokrojonego w kostkę,kiwi na czczo(450 kcal)
2 śn;11.30 bułka paluch z masłem, 2 plasterkami wędliny drob, rzodkiewką, szczypiorkiem i sałatą, jabłko ok 200g (300 kcal)
ob;14.00 zupa pomidorowa zabielana 2 chochelki, 2 łyżki makaronu rurki, 2 danie; 2 sznycle z mięsa mielonego z łopatki usmażone na oleju w mące(mama robiła więc nie było dyskusji), gałka kaszy jęczmiennej na sypko, ok 100-150 g sałatki z buraczków (650 kcal)
pod;18.00 jogurt jogobella ananasowy, łyżeczka otrębów, kilka rodzynek, mandarynka (200 kcal)
przek; 19.40 kawałeczek ciasta kruchego z pianką z kisielem, 3 herbatniki
kol;20.30 planuje 2 kromki + serek wiejski lekki lub ser biały lub jajko na twardo lub miękko albo jajecznica, herbata, warzywka(350 kcal)
po; nie planuje nic, ale kto wie może znów dopadnie mnie ochota na coś słodkiego

P.s.
Od wczoraj mam potworne wzdęcia. Wczoraj pojawiły się pierwszy raz od dłuższego czasu, jak zjadłam activie na podwieczorek. Mama mówi że mogę mieć za dużo jakiś kwasów w żołądku. Czy może być to spowodowane zbyt dużą ilością białka?
Wczoraj ok 22 zjadłam chyba z 20 paluszków grubych z sezamem, 6 cukierków klejnotów(toffee, kokos, brandy z pomarańczą, orzech,marcepan i nugat, delice) i 1 krówkę i kostkę czekolady tiramisu.
Od kilku dni ciągnie mnie strasznie na słodycze. Może być to spowodowane tym że zarzywam antybiotyk i lekarstwa???
Na brzuchu pojawiła się od tego mała fałdka wylewająca się nad spodnie!

Odp na moje pytania!!!
Ocenicie???Plisss!!!

Edytowane przez kasia220112
Czas edycji: 2010-02-23 o 19:36
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:33   #4115
stupify
Zakorzenienie

Nie ma się co dziwić, że paszka ma parcie na słodkie, gdybym ja tyle sobie odmawiała to potem umarłabym z przeżarcia :P
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:40   #4116
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Kikus ;*

U:

Sn: grahamka 100g z masełkiem :jedna połowka z 2 plasterkami szynki wiejskiej pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z pasta jajeczną ( tą z biedornki ;d ) , pomaranczka ( taka wielgachna a jaka slodziutka ) , capucinno mokate smietankowe z lyzeczka cukru baardzo ładnie. fajnie, że jest też owo

2sn: drozdzowka z budyniem&serem , monte drink , jabłuszko mmmm pycha, moja ulubiona drożdżówa

O: dwa grube nalesniki (uwielbiam ;dd ) jeden z dzemem truskawkowym, drugi z nutella i bananem super też uwielbiam naleśniki na słodko.

P: jogurt naturalny z garscia nerkowcow , dwie kromki razowca z serkiem wiejskim i szczypiorkiem ładnie. fajnie, że orzeszki wpadły -nnkt

K: szklanka płatkow cookie crisp zalanych szklanka mleka 1,5 % , kromka grahama z almette szczypiorkowym , 2 jabluszka i znowu pyszna duza pomarancza ;d bardzo ładnie

i jak ?
bardzo mi się podoba Twój jadłospis. wszystko jest jak należy dużo owoców, nnkt (masełko, orzeszki). no i coś słodkiego super

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2010-02-23 o 18:42
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:41   #4117
Fankaus5olga
Zadomowienie

A według mnie Paszka ma teraz od jakiegoś czasu bardzo ładne jadłospisu. Słodyczy wcale nie az tak dużo - wiadomo zdażają się różne dni raz bez warzyw a raz bez słodyczy. Poza tym owoce są niby nie polecane na redukcji po 16 - ja jadłam a i tak chudłam, więc imho na U nie ma to znaczenia. Gratuluje przełamania sie

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:42   #4118
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Nie jestem znawczynią, ale wydaje mi się, że za dużo słodkości na tym U... Brakuje jakiegoś konkretnego wartościowego posiłku, jakieś mięsko + ryż + warzywa byłyby baaardzo mile widziane, a wręcz pożądane, bo nie jesteś na P
I w ogóle brak warzyw - pododawaj gdzieniegdzie. A na kolację odpuściłabym te owoce, bo na wieczór się nie poleca do jedzenia, a zamiast tego jakąś jajecznicę mogłabyś zjeść, albo tuńczyka czy coś.

ok...Twoje zdanie...masz prawo...ale to że jest na UUUU nie musi świadczyc o tym że nie moze sobie pozwolic na słodycze Dziewczyna sie przełamała całkowicie...wiec nie deprymuj Jej zazdroszcze naprawde...Paszka #3maj sie!!!! ode mnie szacuneczek...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:01   #4119
malenka17
Zadomowienie

Moje U:

Ś: Duża bułka razowa, suto obklejona pestkami dyni, każda z sałatą
na jednej zagościła szyna wiejska mocno wędzona, pomidor,ogórek,rzodkiewka ,cebula, na drugiej ser gouda + te same dodatki + oliwki zielone, 3korniszonki, herbata&cytryna

Po: kawa

IIŚ: Moja nowa miłość: wiejski150g z całym bananem skrojonym, obypany cynamonem + kilka siekanych włoskich orzechów+ 2 wafle ryżowe

kawa

O: Omlet smażony na kapce oliwy z dwóch jaj XXL pychha!
oblany truskawkami zmixowanymi z połową jogurtu nat oraz łychą wiejskiego, po : suszona figa
mięta

Podwieczorek: pomarańczka posiekana i posypana cynamonem z łychą homo nat + batonik nesquik(100kcal)

Kolacja: jajo na twardo z homo nat + szczypiorek,cebulka,rzodk iewka

Oj wpadło dużo za dużo fig szusoznych!...:}

Hm?

63-61-59-57-55-53-52-50

Edytowane przez malenka17
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:05 Powód: dopisek
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:04   #4120
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. 2 małe kanapki (chleba razowy) z szynką,pomidorem,serem żółtym,cebulą
  2. spora grahamka z masłem,majonezem,pieczony m indykiem,sałatą,pomidorem
  3. hot-dog z keczupem
  4. planuje maleńki talerzyk jarzynowej

od rana- 18 byłam w pociągu,dlatego tak dziwnie...

ocenicie??

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:14   #4121
Cherokee Rose
Raczkowanie

U:

1. duży grapefruit;

jogurt nat 180g + łyżka ziołomiodu głogowego+ 2łyżki owsianych+ 1łyżka otrąb granulowanych jabłkowych+ 1łyżka musli + garść rodzynek+ 3suszne morele+ 2suszone daktyle+ 2suszone śliwki+ 2 orzechy włoskie+ 4 orzechy laskowe+ garść płatków migdałowych+ cynamon

2. miska zupy warzywnej z łyżką oliwy z oliwek;
jabłko

przekąska: trochę płatków migdałowych i suszonej żurawiny

3. omlet z 2 jajek na oliwie z o. + porcja buraczków tartych + porcja kaszy pęczak; całość polana oliwą z o.

przekąska: garść orzechów (włoskie, laskowe, migdały)

4. cały wiejski lekki z tartą gruszką, rodzynkami i cynamonem;
jogurt nat 180g z łyżką otrąb granulowanych i rodzynkami;
garść suszonej żurawiny

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:15   #4122
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

jw, ale dlaczego U? osiągnęłaś swój cel czy waga nie rośnie?
nie rośnie waga... mam też jakąś blokadę ostatnio, niby muszę przytyć i chcę, żeby odzyskac okres, ale coś się stało że chcę a nie mogę... ;(
Stary 2010-02-23, 19:21   #4123
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. 2 małe kanapki (chleba razowy) z szynką,pomidorem,serem żółtym,cebulą ok. jakiś owoc by się przydał
  2. spora grahamka z masłem,majonezem,pieczony m indykiem,sałatą,pomidorem ładnie
  3. hot-dog z keczupem malutkoo..
  4. planuje maleńki talerzyk jarzynowej czemu maleńki?? dorzuć do tego jakieś pieczywo bułkę, kromkę chleba (albo 2) z masłem.

od rana- 18 byłam w pociągu,dlatego tak dziwnie...

ocenicie??

małooo. zdecydowanie za mało jak na U. pierwsze 2 posiłki w miarę ok, chociaż brakuje mi w Twoim jadłospisie owoców. hot-dog rozumiem był na obiad?? za mało. nie ma podwieczorka no i ta kolacja... dorzuć do niej jakieś pieczywo (najlepiej z masłem, żółtym serem/wędliną) + jakiś owoc po kolacji.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:28   #4124
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
ok...Twoje zdanie...masz prawo...ale to że jest na UUUU nie musi świadczyc o tym że nie moze sobie pozwolic na słodycze Dziewczyna sie przełamała całkowicie...wiec nie deprymuj Jej zazdroszcze naprawde...Paszka #3maj sie!!!! ode mnie szacuneczek...
Mój błąd - nie wiem jak w jej przypadku było wcześniej, po prostu dla mnie taki jadłospis jest trochę bezwartościowy, nie twierdzę, że zły strasznie, czy że moje są lepsze, ale jak widzę w jadłospisie tylko drożdżówki, naleśniki na słodko (no żeby chociaż z twarogiem były na słodko już nawet), i do tego płatki z mlekiem, to wszystko krzyczy we mnie na NIE po prostu. Jak ktoś lubi, to ok, ale mi się zwyczajnie nie podoba takie jedzenie, może dlatego, że sama odzwyczaiłam się od jedzenia zarówno słodyczy jak i owoców.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:36   #4125
insolente
Raczkowanie

moje dzisiejsze R... : / porażka
- owsiana, 7 porząąądnych łych płatków, jabłko cale, orzechy, migdaly, siemie, 3 suszone morele, zalane 1,5 % mlekiem (niewiele)
- kanapka z ciemnego chleba z ziarnami, orkiszowymi (2 skibki trojkatne, cienkie, ale sporawe, z almette czosnkowym ogorkiem kiszonym i pomidorem + natka) x2 ( w szkole do 15;30 ) + kubuś i małe sezamki z wedla chyba?
- zupa pełna warzyw[duzy talerz] (mnóstwo ich bylo, przerozne rodzaje) + indyk gotowany w tym, bez tluszczu i innych udziwnien ( odchudzam sie z rodzicami haha) , 3 ogorasy konserwowe
- ponownie talerz tej zupy tylko ze mniejszy, kromka trojkotna orkiszowego (patrz w szkole) z almette ponownie, pomidorem, ogorasem, 2 skibka zytniego na maślance z tym samym, pozniej pół całego ogorka zwyklego.

+ 2 litry wody, litr zielonej herbaty.

oceńcie, błaaagam ; o

84/60/90 - > ?/60/87 (in progress)
insolente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:36   #4126
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Mój błąd - nie wiem jak w jej przypadku było wcześniej, po prostu dla mnie taki jadłospis jest trochę bezwartościowy, nie twierdzę, że zły strasznie, czy że moje są lepsze, ale jak widzę w jadłospisie tylko drożdżówki, naleśniki na słodko (no żeby chociaż z twarogiem były na słodko już nawet), i do tego płatki z mlekiem, to wszystko krzyczy we mnie na NIE po prostu. Jak ktoś lubi, to ok, ale mi się zwyczajnie nie podoba takie jedzenie, może dlatego, że sama odzwyczaiłam się od jedzenia zarówno słodyczy jak i owoców.

nie jadasz owoców??? dlaczego???maja tyyyle witamin...a co do słodyczy to jestem tego samego zdania co Ty...da sie bez nich życ ja zastępuje je własnie owockami
Stary 2010-02-23, 19:41   #4127
kasia220112
Raczkowanie

Up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:44   #4128
lisnov
Zakorzenienie

Cześć. Dawno się nie odzywałam. Pewnie nawet mnie nie pamiętacie... Wpadłam w kompulsy, nawet nie liczę co i ile jem, szkoda zachodu. Nienawidzę siebie, rzygac mi się chcę jak patrze w lustro. Chyba od jutra znowu czas wrocic do diety...
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:49   #4129
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
nie chcę się narzucać, ale mój jadłospis gdzieś umknął na poprzedniej stronie, dorzucę jeszcze dzisiejszy:

I: 3 łyżki owsianych, do tego 2 łyżeczki dżemu, spora garść bakalii, 100g wiejskiego, kawa z mlekiem

II: banan (uczelnia)

III: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 2 chochelki czegoś a'la gulasz z filetu z kurczaka, ogórek kiszony

IV: szklanka maślanki1,5%, małe jabłko

V: (będzie) 1/2 lub cała grahamka z masłem, 100g twarogu wymieszane z 100g jogurtu (119kcal/100g)

potem może wpadnie kakao z miodem

nie wiem, czy waga w końcu ruszy, bo od miesiąca jem więcej, a na wadze jest tylko 0,5 kg na plus(startowałam z 39kg/172). Czy warto jeść na siłę więcej, czy poczekać, aż może apetyt sam wróci?
up?
Stary 2010-02-23, 19:57   #4130
anniaa

Cytat:
Napisane przez Wioletta28 Pokaż wiadomość
Witm Kobietki
Dzisiaj juz moj drugi jadlospis, mozecie rzucic okiem i ocenic?
REDUKCJA

I Sniadanie: miseczka owsianki z 6 orzechami włoskimi i 2 morelami + pol bulki z masłem i plastrem szynki i pomidorem z cebula, plus pol pomidora. malo- brak białka co to jest plaster szynki. nie lączymy węgli z tłuszczami (masło , orzechy ) wywal te maslo i ewentualni zostaw orzechy

II Sniadanie: orzeszki nerkowca ok. 100g plus grejfrut brak białka

Obiad: warzywa na patelnie uduszone na lyzce oliwy z oliwek, 1,5 lyzki kaszy jaglanej, papryka czerwona i losos w paniece (wiem, znowu panierka, ale zostalo mi jeszcze kilka filetow w panierce) tutaj już sama wiesz co źle.

Kolacja: omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym. serek waniliowy out.

i jak?
jw.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez insolente Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R... : / porażka
- owsiana, 7 porząąądnych łych płatków, jabłko cale, orzechy, migdaly, siemie, 3 suszone morele, zalane 1,5 % mlekiem (niewiele)
- kanapka z ciemnego chleba z ziarnami, orkiszowymi (2 skibki trojkatne, cienkie, ale sporawe, z almette czosnkowym ogorkiem kiszonym i pomidorem + natka) x2 ( w szkole do 15;30 ) + kubuś i małe sezamki z wedla chyba?
- zupa pełna warzyw[duzy talerz] (mnóstwo ich bylo, przerozne rodzaje) + indyk gotowany w tym, bez tluszczu i innych udziwnien ( odchudzam sie z rodzicami haha) , 3 ogorasy konserwowe
- ponownie talerz tej zupy tylko ze mniejszy, kromka trojkotna orkiszowego (patrz w szkole) z almette ponownie, pomidorem, ogorasem, 2 skibka zytniego na maślance z tym samym, pozniej pół całego ogorka zwyklego.

+ 2 litry wody, litr zielonej herbaty.

oceńcie, błaaagam ; o
zgadza sie porażka, jadasz same węgle i tłuszcze. tylko kawałek indyka przez cały dzień

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:58   #4131
ar22
Raczkowanie

wiec moj pomysł na PPP jutrzejsze:

I ( 7:30): serek homo naturalny 150g+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ kakao na mleku 2 %+ jabłko spooore

wyjscie na uczelnie

kawa latte

II ( 11:00): bułka razowa z ogórkiem zielonym, masłem, pomidorem, sopocką polędwicą, sok jednodniowy grejfrutowy, jablko

powrot do domku

III( 14:30) miska zupy brokulowej gotowanej na udku z kurczaka poszpana grzankami miesko z tego udka surowka wielowarzywna

pare brzuszkow, 20 min steppera

IV (17 30) serek activia brzoskwiniowa z musli z migdalami i pestkami slonecznika, kawa ala latte z mlekiem skondens. jablucho

V ( 19 30) 2 jajka na tawrdo, 2 kromz chleba razoywego z maslem i rzodkiewka, kawa zbozowa z mlekiem

po: wpadnie jakis owocek: jabłko albo mandarynka...

ufff. ...co powiecie Dziewczynki ocenka???? jakies zmiany????
p.s. pytanko: chodze spac ok 22...i zaczełam ostatnio wiecej jesc i cieżko mi sie zasypia...nie umiem zasnąc....jakas pomoc???jesc wczesniej kolacje czy cos???

Edytowane przez ar22
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:22
Stary 2010-02-23, 20:01   #4132
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie

• jajecznica z 3 jajek,z pomidorem,cebulą,szczypio rkiem. grahamka z pieczarkami,soczewicą,kec zupem. Gruszka
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem, musztardą, 2 kromki razowca z homo,pomidorem,ogórkiem zielonym, sok pomarańczowy
  • spora garść pistacji i orzechów laskowych, szklanka kefiru
  • połówka kurczaka z rożna, 4-5 ogórków konserwowych, 3 ziemniaki z koperkiem,kompot z wiśni
  • puszka tuńczyka z wieśniakiem,wkroiłam paprykę,ogórka,czosnek,fu ll przypraw do tego,lampka wina
  • miseczka bigosu, grahamka z twarogiem połtłustym, sałatą, polędwicą sopocką,kalarepka do podgryzienia

uff......nie powinno być mniej troszkę???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:06   #4133
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
mhm, ok masz prawo mieć swoje zdanie, ale np wczoraj był zestaw ziemniaczki(traktujmy jako węgle) plus warzywka ( inne niż ziemniaki) plus mięsko czyli kotlet. co do owoców to tak jak ktoś pisał-niekoniecznie trzeba z nich zrezygnować, słodkie-z czasem i na to przestanie mieć taką "chcicę" jak organizm otrzyma odpowiednią ich ilość i przestanie się domagać takich porcji póki co niech się dziewczyna zajada nimi ze smakiem i niczego sobie nie żałuje, dużym krokiem było to, że zaczęłam tyle jeść i takie produkty wszystko przed nią
Paszka

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:06   #4134
CherryStrawberry
Raczkowanie

UP
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:13   #4135
insolente
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
jw.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

zgadza sie porażka, jadasz same węgle i tłuszcze. tylko kawałek indyka przez cały dzień
z kawałkow ktore byly w zupie wyszedl duzy filet...

84/60/90 - > ?/60/87 (in progress)
insolente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:15   #4136
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
zwiększyłąbym nieco śniadanko i do 2 lub 3 dodała jakiś soczek bo mleko out reszta jw, widzę oznaki "luzu" i zaczyna mi się to podobać

eh...luzu mówisz? to chyba wiem, co jest ostatnio przyczyną mojego ciągłego tycia chociaż w zasadzie to nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. nie wydaje mi się aby dużo było tego jedzonka a może się mylę...
jw
Stary 2010-02-23, 20:18   #4137
ysska1991
Raczkowanie

R:
I Śniadanie: 3 łyzki platkow owsianych na wodzie garsc zdrowego blonnika plus 50 ml mleka-do owsianki, 5 sliwek suszonych, duzy grejfrut
II Śniadanie: jabko
Obiad: ok 150 g ryby gotowanej na parze z cebulka, kilka rozyczek brokula, kapusta kiszona, 2 ogorki kiszone, pol ziemniaka, kiwi
Kolacja: puszka tunczyka w sosie wlasnym, pomidor kawalek ogorka, kilka platow papryki konserwowej, salata, lyzka koncentratu pomidorowego,2 marchewki, male dzwonko lososia wedzonego w plastrach
Stary 2010-02-23, 20:37   #4138
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysska1991 Pokaż wiadomość
R:
I Śniadanie: 3 łyzki platkow owsianych na wodzie garsc zdrowego blonnika plus 50 ml mleka-do owsianki, 5 sliwek suszonych, duzy grejfrut Ogólnie bardzo ładnie, tylko mogłaś białko dodać (jakieś jajko(a), homo czy wiejskiego)
II Śniadanie: jabko ! jabłko to nie posiłek! za mało! jabłko może być dodatkiem do drugiego śniadania. Wolałabym tutaj zobaczyć jakieś ww i białko i warzywa oczywiście + owoc
Obiad: ok 150 g ryby gotowanej na parze z cebulka, kilka rozyczek brokula, kapusta kiszona, 2 ogorki kiszone, pol ziemniaka, kiwi Ok, ale to kiwi bym sobie darowała następnym razem, tymbardziej o późnej porze (jeśli obiad był jedzony o 16 czy 17)
Kolacja: puszka tunczyka w sosie wlasnym, pomidor kawalek ogorka, kilka platow papryki konserwowej, salata, lyzka koncentratu pomidorowego,2 marchewki, male dzwonko lososia wedzonego w plastrach ok (:
Ogólnie nie jest źle.. mało warzyw (jak dla mnie) i prawie w ogóle nnkt.. No i 3 rodzaje owoców, ja wybrałabym jeden rodzaj, no, max dwa (jeszcze śliwki widzę.. więc teoretycznie 4) Podrawiam

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:40   #4139
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U/R

Śniadanie: ciemna bułka z ziarnami z masłem, pomidorem, zielonym ogórkiem ; serek homogenizowany straciatella (140g)
1,5 godziny szybkiego spaceru
Obiad: talerz zabielanej zupy ogórkowej z ziemniakami
Podwieczorek: banan pokrojony w plasterki wymieszany z 3 łyżkami serka wiejskiego, łyżką słonecznika, 5 migdałami, 7 orzechami laskowymi, połową łyżki miodu
Kolacja: 2 jajka na twardo, 2 wafle ryżowe

Proszę o ocene.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:42
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:42   #4140
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wiec moj pomysł na PPP jutrzejsze:

I ( 7:30): serek homo naturalny 150g+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ kakao na mleku 2 %+ jabłko spooore ojjjj.. chyba sie zakochalas w takim sniadaniu nie wolisz sprobowac czego innego?

wyjscie na uczelnie

kawa latte

II ( 11:00): bułka razowa z ogórkiem zielonym, masłem, pomidorem, sopocką polędwicą, sok jednodniowy grejfrutowy, jablko

powrot do domku

III( 14:30) miska zupy brokulowej gotowanej na udku z kurczaka poszpana grzankami miesko z tego udka surowka wielowarzywna
malo troche... przydaloby sie w Twojej sytuacji zjesc jakies porzadne drugie danie
pare brzuszkow, 20 min steppera eeemmm..? po co? ja sie pytam: PO CO CWICZYSZ??? nie powinnas spalac kolejnych kalorii, a itak malo ich bylo wczesniej juz lepiej wyjsc na spokojny spacer, albo poczytac ksiazke pod kocykiem

IV (17 30) serek activia brzoskwiniowa z musli z migdalami i pestkami slonecznika, kawa ala latte z mlekiem skondens. jablucho
moze zamiast kolejnego jablka banana? pomarancze?
V ( 19 30) 2 jajka na tawrdo, 2 kromz chleba razoywego z maslem i rzodkiewka, kawa zbozowa z mlekiem +cos jeszcze na kanapke

po: wpadnie jakis owocek: jabłko albo mandarynka... znowu jablko?

ufff. ...co powiecie Dziewczynki ocenka???? jakies zmiany???? chyba sa
p.s. pytanko: chodze spac ok 22...i zaczełam ostatnio wiecej jesc i cieżko mi sie zasypia...nie umiem zasnąc....jakas pomoc???jesc wczesniej kolacje czy cos???
j.w.
no to moze sprobuj zjesc jakies pol godz wczesniej w takim wypadku nie wiem... musisz obserwowac swoj organizm
buzka

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości